Şimdi Ara

T.C. vatandaşı olan 50 bin Suriyeliden meclis hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’deki 3.5 milyon Suriyeli, Türk vatandaşlığı alan 50 bin seçmenle oy kullanacak. Sığınmacılar, Türkmen Meclisi eski Başkanı Semir Hafez’in AKP’den aday olması için harekete geçti.

    Türk vatandaşlığına geçen 50 bin Suriyeli, 24 Haziran seçimlerinde Suriye uyruklu bir milletvekili adayı için harekete geçti. Suriyeliler TBMM’de kendilerini temsil edecek bir vekil seçilmesi için imza toplamaya başladı. Türkiye’de bulunan Türkmen ve Arap Suriyeli gruplar, Yayladağı, Antakya ve Osmaniye’den imza kampanyası düzenledi. Karar’dan Hilal Öztürk’ün haberine göre; vekil adayı olarak ise Suriye Türkmen Meclisi eski Başkanı Semir Hafez’i isteyen Türk vatandaşı Suriyeli sığınmacılar, AKP’den aday olmasını talep ettiler. Şimdiye kadar 5 bin imzanın toplanarak Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiği, kısa sürede bu sayının 25 bine ulaşacağı belirtiliyor.

    İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 3 milyon sığınmacıdan ilk etapta Türk vatandaşlığı verilecek 120 bin Suriyeli’nin tamamına yakınının başvuruları tamamlandı. İlk olarak, beyaz yakalı olarak bilinen çeşitli mesleklere sahip olanlar arasından seçilen Suriyeliler’den 50 bin sığınmacının Türk vatandaşlığına geçtiğini öğrenildi. Türk vatandaşı olanlar 3.5 milyon Suriyeli adına 24 Haziran’da oy kullanabilecek. Suriyeli sığınmacılar yeni parlamentoya Türkiye’de yaşadıkları sorunları aşılmasında sözcüleri olabilecek bir isim sokmak istedikleri öğrenildi.

    “YAKINDA 120 BİN BELKİ 130 BİN KİŞİYE VATANDAŞLIK VERİLECEK”

    Halen Uluslararası Arap Akademisyenler Derneği Başkanı olan Semir Hafez Karar’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de 80 milyon insandan bahsederken bu sayının artık 83.5 milyon olduğunu belirterek, “Suriyeli 3.5 milyon sığınmacının sıkıntıları çok. İster ikamet ister sağlıkta ve eğitimde bir çok sorun yaşıyorlar ve temsilcileri yok. Seçmen olarak sayıları 50 bin ve bu az bir rakam olabilir ancak, 3.5 milyon insanın temsil edilmesinden söz ediyoruz” dedi. Suriyeliler’in kendisinin aday olması konusunda yoğun baskı yaptığını belirten Hafez, “Hem Türkiye’yi hem Suriye’yi ve Suriyeliler’i tanıyan biri Mecliste olsun istiyorlar. Bu nedenle benim temsilcileri olmamı istediler. Benim veya bir başkasının olması önemli değil ama bu insanların diğer azınlıklar gibi bir kontenjana ihtiyaçları var. Yakında 120 bin belki 130 bin kişiye vatandaşlık verilecek. Bu sayı daha da artabilir” dedi.

    Suriyeliler’in çok fazla sorunu olduğunu ama dertlerini anlatmakta ve çözmekte zorluk yaşadıklarını belirten Hafez, şunları söyledi: “Vatandaşlık konusu var, sağlık eğitim konuları var. Günde 25-30 telefon alıyorum. Bu insanların dertlerini anlatacak kimseleri yok. Hatta bu insanlar için sadece bir milletvekili değil bakanlık kurulması da gerekiyor. Dönüş için açılan yerler genellikle kırsal bölgeler. Savaştan önce kırsalda yaşayan insanlar bu bölgelere gidebilir. Ancak Türkiye’yle gelenlerin 2.5 milyonu şehirli. Bu insanların dönüşü zor görünüyor. Kalanların mutlaka temsil edilmesi gerekiyor.”
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/t-c-vatandasi-olan-50-bin-suriyeliden-meclis-hamlesi-191297h.htm







  • Esas ittifak bu işte diğer partiler bunu görmüyor ama bu güç sayesinde akp istediğini alabilecek gibi görünüyor.
  • Secimden sonra ülkelerine defolup gitmeleri dilegiyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin demografik yapısının silkelendiği yetmiyor üstüne bir bölücü tehlike daha ortaya çıkıyor, maşallah bu ümmet bir harika dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YOK ARTIK!

    Hani tc kimliği verilmiyordu? Hani vatandaş yapılmıyordu?

    Ne kadar hızlısınız , ne kadar acımışlar ki hemen herşeyi vermişsiniz, yetmemiş meclisi de vermeye kalkışıyorsunuz, kimmiş VATAN HAİNİ? FETÖCÜ?


    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/t-c-vatandasi-olan-50-bin-suriyeliden-meclis-hamlesi-191297h.htm
  • Vekil olamazsa bakan yapılır. Bakanlık daha iyi.
  • onlar artık suriyeli degil Türk vatandaşı hem kime oy vericegini nerden bileceksin adamın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mogolo

    onlar artık suriyeli degil Türk vatandaşı hem kime oy vericegini nerden bileceksin adamın
    Öyle vatandaşlık verdim gitti yok hepsi postalanacak

    edit: ironiyi görmemişim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BEB907BC0 -- 2 Mayıs 2018; 10:36:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BEB907BC0

    Öyle vatandaşlık verdim gitti yok hepsi postalanacak

    edit: ironiyi görmemişim

    Alıntıları Göster
    tabi tabi öyle kolaydı verdiğin vatandaşlık hakkıni almak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mogolo

    tabi tabi öyle kolaydı verdiğin vatandaşlık hakkıni almak

    Alıntıları Göster
    Koskoca devletten bahsediyoruz. Vatandaşlık vermek ne kadar kolaysa, bütün haklarını elinden alıp sınırdışı etmek te o kadar kolay. Yeter ki kendi şahsından çok ülkenin menfaatini düşünen yöneticiler gelsin başa. 2 yılda 5 milyonu birden postalanabilir.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Eldorado_ -- 28 Şubat 2020; 7:22:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalanın alası. Yarıya yakını kullanacak.

    Bu iş lübnan-filistin meselesine dönecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muttefik devletler 1.Dunya savasinda uyguladiklari baskilar yuzunden Hitler denilen canavarlar yetisti. 2.dunya savasinda Japonya'ya yapmadilar. Bakin simdi nasil kalkindilar? Deli gibi para donduruyorlar.



    Biz kürtleri insan yerine koymadik. PKK denilen ayaklanmayi baslattilar. Biz tekrar bu hatayi yaparsak, Suriyelileri insan yerine koymassak bir PKK da oradan cikacak. Hatta araplar PKK'ya katilacak?



    Hadi onu gectim. Yav adamlar savastan kacmislar. Kadin erkek coluk cocuk dinlemeden asip kesmisler. Adamlarda bizde ki Kurtulus savasinda ki gibi MUSTAFA KEMAL PASA, KAZIM KARABEKIR, ISMET PASA ve daha bircok gibi komutani varmi? Orada dînine ve milletinin namusuna el surulmesin diye savasa degil; olmeye gidecek askerleri varmi? Osmanli'dan kalan az birsey silahlar toplar vs var. Yeterli sayida degildi ama vardi. Adamlarin komutani yok. Silah yok. Koyde yasiyor. Mecburen yasamak icin kacacak. Yoksa olecek. Kacmak zorunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Ang3l -- 3 Mayıs 2018; 13:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suriyelileri gönderene oyumu veririm
  • “Vatandaşlık konusu var, sağlık eğitim konuları var. Günde 25-30 telefon alıyorum. Bu insanların dertlerini anlatacak kimseleri yok. Hatta bu insanlar için sadece bir milletvekili değil bakanlık kurulması da gerekiyor. Dönüş için açılan yerler genellikle kırsal bölgeler. Savaştan önce kırsalda yaşayan insanlar bu bölgelere gidebilir. Ancak Türkiye’yle gelenlerin 2.5 milyonu şehirli. Bu insanların dönüşü zor görünüyor. Kalanların mutlaka temsil edilmesi gerekiyor.”

    Paşama bak hele. Kalanların gitmesi zor görünüyormuş. Ulan şu Akp insin de bak nasıl gidiyor o 2.5 milyon medeni(!) şehirli. Yeni hükümet göndermedi mi? Onları da indiririz sıkıntı yok. Bu işin uçarı kaçarı yok. Gi-de-cek-si-niz. Nokta.



    Kafayı yiyeceğim yahu yeminle kafayı yiyeceğim. Şu anda saniye saniye ülkenin geleceğindeki en büyük sorunlarından birisinin adım adım filizlenmesini izliyoruz. Her şey gözlerimizin önünde oluyor. Her şeyin farkındayız ama hiçbir şey yapamıyoruz. Allah belasını versin böyle işin ne diyeyim ki ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkratoss -- 3 Mayıs 2018; 20:5:21 >




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    O zaman demokrasi olmayacak ulkede.



    https://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tc_anayasasi.maddeler?p3=67



    18' yasini doldurmus her turk vatandasi secme ve secilme hakkina sahiptir. Anayasada bu yaziyor. Adamlara bu yetkiyi ulkeyi kuran kisi getirmis. Sen ne hakla anayasayi ihlal ediyorsun?



    Suriyeliler yapmasin. O zaman kürtlerde yapmasin. Kürtlerde yapmiyorsa Türklerde yapmasin? Boyle sacma seymi olur?



    Ayriyetten alma kardesim alma mi var? Senin hic mi vicdanin yok? Ama sunu da kabul etmeliyim fazla bas taci yaptik. Ucuza internet bakayim dedim Suriyelilere ozel tarife varmis ve cok uygun.



    Birde din kardesi falan yok. Benim musluman oldugumu nereden biliyorsun?



    https://m.haberler.com/15-bin-mehmetcigi-kor-ettiler-3998303-haberi/



    Ingilizlerin suslu ruyalarina kandilar. Bagimsiz olacagini zannettiler. 2 gun sonra Israil kuruldu. Ve kan kusturuyor. Vurun kahpelere. Gram canim acimiyor. Yav sen nasil hilafetin basina ihanet edebilirsin? Birde bunlar musluman? Bu kahpe araplara karsi "Yasasin Siyonizm"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fransa ve yapısı hakkında bir kitap okuyordum, içerisinde "fransanın bölünme tehlikesi" diye başlık vardı. Bizimki tehlike değil bile bile lades yemin ediyorum.

    Bağnazlara da müstahak, ayrıştırıcılara da müstahak, apolitiklere de müstahak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Meral başkan gelirse hepsinden kurtulacağız inşallah Allah'ın izniyle.
  • Neden buradalarki? Daha dün ihanet etmedinizmi kendi ülkenizi kurmak için demek geçiyor içimden herbirine. Neden korumuyosunuz? Ancak birçoğu anlamayacaktır eminim. Bunların oluşturacağı tehlikeyi görmemek için aptal olmak gerekir. Vatandaşlık verildi birde. Kandırılmaya doymadık. Belki söylemi hoş olmayacak ama yerinde olur bence sefasını İngiliz pisliğini biz çekiyoruz. Petrol bitmeden huzur yok bize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.