Şimdi Ara

11 Milyon Emeklinin 1.000 TL İkramiye Alması. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitcan19901

    "ama çalışana enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşar"

    emekliye neden enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşamıyor peki ? emekli marketten birşeyler alırken emekliye enflasyon oranında indirim falan mı var ?

    neyse senin karşı olup olmaman birşey ifade etmiyor. zamanında emekliler de asgari ücretlilere zam yapılırken,bu zamlar yüzünden bizim aldığımız market eşyaları zamlanacak, diyorlardı da kim dinledi ? herkes kendi cebinin peşinde kimse burada popülistlik yapmasın.sen de dahilsin buna.bu ikramiye emekliye verilirken "ekonomimiz batıyorrrr" , aynı ikramiyeyi size de verselerdi gram sesiniz çıkmazdı,kusura bakmayın ama zihniyetiniz belli.dediğim gibi herkes kendisini düsünüyor, kendi maaşına zam gelsin,diğerleri ölsün umrunuzda olmaz.yemişim ekonomisini,ekonomi başkalarına zam yapılırken ikramiye verilirken batıyor,ama size zam yapılırken batmıyor.

    2 saattir yazıyorum asgari ücrete zam yapılırken, emekliye zam yapılmadı. asgari ücret zammı yüzünden vergiye zam getirdiler, market ürünlerine zam getirdiler, bu arada hanginiz "emeklinin de evinde karısı var kendisi var bunlar nasıl yaşayacak,bunların maaşlarının alım gücü düştü,bunlara da zam gelmesi lazım" dedi ?

    bunu demediğiniz sürece samimi değilsiniz. zaten üstteki çalışana enflasyon kadar zam yapmazsan sıkıntı yaşar cümlesi ayrı bir facia.bekar çalışan da var, evli cocuksuz calısan da var, ee bunların evinde karısı ile birlikte yaşayan emekliden farkı ne de, onlar sıkıntı yaşarken,emekli yaşamıyor ? garip garip cevaplar...
    Düzeltme. Yanlış alıntı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soldier. -- 2 Mayıs 2018; 20:39:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: por favor

    Hükümet 7'den 77'ye her kesimi ilgilendiren paketi açıklayınca malum kesim başladı yaygara yapmaya... Efendim neymiş? Emekliye ikramiye vaadi 2015'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından zikredilmiş... O zaman kabine üyeleri "kaynak nerede" diye sormuş... Şimdi AK Parti kaynağı nereden bulmuş da böyle bir paket açıklamış?
    Ya bunlar matematik bilmiyor ya da algı operasyonunda ustalar...
    Niye mi?
    Çünkü, açıklanan paket içinde bütçeye yük getirecek düzenlemelerin yanı sıra gelir getirici de birçok kalem var. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı pakette en büyük harcama kalemi nedir? Emekliye 2 bayram verilecek biner liralık ikramiye ile iki katına çıkan yaşlılık aylıkları... 11.5 milyon emekli olduğunu düşündüğünüzde, iki bayram verilecek ikramiye 23 milyar TL yapıyor. 65 yaş üstü, sosyal güvenliği olmayan çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu'da olan yaşlılık aylığından yararlananların sayısı 600 bin civarında. Bu kesime yapılacak zammın bütçeye maliyeti yaklaşık 1.7 milyar TL civarında. Bunun mayıs ayında başladığını varsayalım. Yıl sonunda bütçeye 1.5 milyar TL'lik maliyet çıkıyor.

    Gelelim paketin gelir getirici tarafına... 12 milyon konutun mülkiyet, imar ve ruhsat sorununu çözecek imar barışından devletin kasasına 30 milyar TL girmesi planlanıyor. Biliyorsunuz, vatandaşlar tapusunu kaydettirirken arsa emlak değeri üzerinden yüzde 3 kayıt bedeli yatıracak.

    ***
    Vergi, prim borçları, trafik cezaları, köprü, otoyol ve kaçak geçişlerle ilgili yeniden yapılandırmadan devletin kasasına girecek para miktarını hesaplarsak... Sanırım detaylı açıklamayı bugün Maliye Bakanı Naci Ağbal yapacak. 2016'da çıkarılan 6736 Sayılı Yeniden Yapılandırma Yasası'ndan yola çıkarsak... 31 Mart itibarıyla vergi borçlarının yapılandırmasından devletin kasasına 27 milyar 894 milyon TL girdi. Diğer kurumların tahsilatı da 1 milyar 525 milyon TL'yi buldu. Prim yapılandırmasını hiç hesaba katmasak bile 30 milyar TL'ye yakın bir kaynaktan bahsediyoruz. Primden de 15-20 milyar geldiğini düşünsek... Açıklanan paketin bütçeye maliyeti 24 milyar TL, sağlayacağı gelir 80 milyar TL... Muhalefetin bağırıp çağırıp polemiğe girmesine bakmayın siz... Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in "Kaynağı gösterin CHP'ye oy vereceğim" dediği videoyu hatırlatıyorlar ya... Onlara sormak lazım. Bugün kaynak kalem kalem açıklandığında siz AK Parti'ye oy verecek misiniz?


    https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2018/05/02/alin-size-kaynak
    Selam. Yukardaki paylaştığınız yazıdaki öngörülerin tuttuğu varsayımıyla bu yılın finanse edildiğini düşünelim. Ancak bu emekli ikramiyesi yasalaşarak her yıl verilecek. Yani her yıl 24 milyar TL için kaynak bulunması gerekiyor

    Not:Kişisel düşüncem emekliler adına çok sevindirici bir haber bence. Hesapları umarım tutuyordur ve keşke daha fazla verseler. Bu arada yeterli hayvan varlığımız yoksa Kurban bayramında bu ek ikramiyeden dolayı kurban fiyatları uçabilir.Dipnot olsun




  • Aahahahahhaha evindeki internetten okuduğu birkaç sitenin haberi ile bilgi sahibi olup ülke ekonomisini çözmüş bir üye ve naralar atması..
  • Alsın arkadaş alsın, orada sadece emekliler yok, ŞEHİT ve GAZİ yakınlarını neden saymıyorsunuz? Onlarda alacak. Ayrıca emekli de alsın, geçmişten günümüze yene yene bitirilemeyen bu memlekette, emekliye, şeit ve gazi yakınlarına, terör mağduru sivil vatandaşlara vaadedilen 2 bayram harçlığı helali hoş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitcan19901

    yav bunları zaten biliyorum ben. hala ad hominem yapıyorsun, "zam yapıldı da hangimiz karşı çıktı?" ayrı şey , "memura asgari ücretliye zam yapılırken, ekonomiyi düşünmeyip asgari ücretliye yapılınca ekonomi gidiyorrrr" demek başka birşey.

    memur asgari ücretliye de zam yapıldıgında emekliler "hani bize nerede ? " diyorlardı şu anda sizin yaptıgınız gibi, sonucu ne oldu ? o ara emekliyi desteklediniz mi "evet emekliye de zam yapılması gerek hayat onlar icin de pahalılaşacak" diye ?

    bu yatırım tabi ki seçim yatırımı ama sizin de gelip, asgari ücrete zam yapılırken emekliye yapılmadıgında, memura zam yapılırken emekliye zam yapılmadıgında laf etmezken,gelip emekliye para verildi bize neden verilmiyor demeniz garip.varsa yoksa kendinize. "bize zam yapılsın,ama emekliye yaparlar yapmazlar benim umrumda değil" düsüncesindesiniz. şimdi de aynı şey emeklinin başına geliyor,doğal olarakta bu sefer siz ağlayacaksınız, emekli "bana para verdiler,gerisine verirler vermezler umrumda değil" diyecek.

    bu böyle gider.cünkü ne siz diğerlerini düsünüyorsunuz,ne de diğerleri sizi.birbirinizden cokta farklı değilsiniz zihniyet olarak.
    Asgari ücretliyle emekli ve memur ne alaka? Asgari ücretli 2000 lira alsa devletten çıkan birşey yok hatta kestiği gelir vergisi artıyor. Memur ve emekli maaşı ise devlet bütçesinden ödenir.
    Emekli dediklerin 38-45-50 yaş civarı emekli olan şimdiki şartlarla alakasız kolay emekli olan ek iş yapan bir kesim. 60 yaşında emekli olunca onlardan az maaş alacağız.
    Zam dediğinde zam falan değil zaten. Enflasyon oranı kadar hatta daha az olan bir artış. Sanki enflasyon %10 iken %20 zam yapıldı.




  • Belki surilere ayrılan bütçeyi emeklilere aktaracaklardır :) Suriyelilere geldikleri zamandan beri 31 milyar euro harcanmış. Eğer doğru hesapladıysam bu parayla 70 sene boyunca 11 milyon emekliye yılda 2 kez 1000 TL ikramiye verebiliyorlar, bilgin olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kakà

    Yatarak para alıyormuş , laflara bak. 50-55 yaşına kadar emek versin , yılları geçsin, sonra biri arkandan yatarak alıyor yav desin.

    900 küsür tl emekli aylığı bile alan var.

    Şu anda en düşük memur maaşı : 2850 tl

    En düşük emekli aylığı : 939 tl

    '' karı gibi dedikodu yapıyorlar ''

    Senin başkalarını anlayarak tartışman bu mu ?
    900 lira mı ? yeni asgari ücretten emekli olan 860 tl para alıyor.
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Evin de ki pahali internetten demek istedin herhalde :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kodomanlar yiyeceğine, yandaşlar yiyeceğine, rüşvetçiler vatandaşın .... koyanlar yiyeceğine.

    Halk yesin, vatandaş yesin, bunların elinde para kalmasın. Vatandaş bunu görsün işte, bak muhalefet şunu şunu vereceğim diyince hani kaynak diyenler şimdi nasıl oldu da verdiler.
    Ayrıca illaki seçim mi olması lazım yani seçimlerde mi halk aklınıza geliyor, kaç yıldır tek başına kim var iktidara?
  • Zaten şubatta 6 milyar tl para basmışlar..
  • 2008 yılında çıkan yasa ile zaten emeklilinin cebinden milyarlarca lirayı al , sonra da yılda 2000,00.-TL lütfet , sen zaten kat be kat fazlasını onlardan kestin , kimin parasını kime veriyorsun .
    gerçekten traji komik...
  • Teyzem başbakanlıkta çalışıyor dediğine göre durum kötü kasa boş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dış kapının iç mandalı kullanıcısına yanıt
    Ben dağıttıkları makarnada kullanılan durum buğdayı içine ve aynı hedef seçmen kitlesinin içtikleri şebeke suyuna ciddi miktarda antidepresan karıştırıldığına artık kesin gözle bakmaya başladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçim ekonomisi yatırımıdır.
  • hangi parti yaparsa yapsın bu tarz hareketler etik değil

    ak parti chp hdp seçimden önce bahşiş dağıtıyor

    hele chp 2200 asgari ücret kredi borçları kredi kartı borçları kaç tl ediyor haberi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soldier.

    Selam. Yukardaki paylaştığınız yazıdaki öngörülerin tuttuğu varsayımıyla bu yılın finanse edildiğini düşünelim. Ancak bu emekli ikramiyesi yasalaşarak her yıl verilecek. Yani her yıl 24 milyar TL için kaynak bulunması gerekiyor

    Not:Kişisel düşüncem emekliler adına çok sevindirici bir haber bence. Hesapları umarım tutuyordur ve keşke daha fazla verseler. Bu arada yeterli hayvan varlığımız yoksa Kurban bayramında bu ek ikramiyeden dolayı kurban fiyatları uçabilir.Dipnot olsun

    Alıntıları Göster
    Rahat olun.
    Bütçe açığı fazlalaşırsa veya merkez bankası para basma yoluna giderse enflasyon zıplar ve halk zarar görür. Ve hükümet veya rte başarısız olacaksa halk ilk önce ekonomik açıdan konuya bakar ve oy vermez. İşte o zaman iktidara aday partimiz chp ve adayının muhteşem yönetimi ile tanışırız, belki de daha hayırlı olur.
    Ak parti ve rte nin bir süre dinlenmesi iyi olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZelHaS

    Evin de ki pahali internetten demek istedin herhalde :))
    Olaya öyle bakma.. Biz bu ülke de her şeyin ucuz olmasını görmemiz için iki katı ülke milli gelire sahip olmamız lazım bu olmadığı için çok bir şey beklemenin anlamı yok..

    Ki 54,90 tl 'ye 8 mbit alıyorum bana da yetiyor..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.