Şimdi Ara

Dershaneye gitmemiş mezunlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pişmanlık duyuyor musunuz? Ben dershaneye gitmiş olsaydım daha mı iyi olurdu diye düşünüp duruyorum şu sıralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bi düzen sağlama açısından faydalı olabilirdi belki. Evde saldınmı tam salıyosun çünkü.
    Ama o dersaneye bayılacağın parayı düşününce bidaha olsa gene gitmem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde calıstıgını düşünüyorsan dershane gereksiz.
    Dershane yerine kütüphane gitseniz daha yararlı olurdu.
    Ne ev ne dershane yaşasın kütüphane
  • Kaliteli dershane sayısı çok kısıtlı istanbul İzmir tarzı yerlerde var onlar da 25-30 bin TL istiyor birey final tarzı bir dershaneye gidecektim diyorsan iyi ki gitmemişsin katkı sağlamazdi 25-30 binlik dershanelerde bana göre çok pahalı durumun olup da gitmediysen eyvallah ama öyle değilse üzülme boşuna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gidecek param yoktu ne pişmanlığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershaneye göre değişiyor hocam.ben bıraktım mesela dersanemi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dershane sadece düzen sağlar. Eğitim kalitesi çok aşırı yüksek olan dershane sayısı oldukça az. Oraya verilecek paranın sadece 1/10 miktarı ile sanal derslerden faydalanabilirsin, en güzel kaynakları isteğine göre tahsil edebilirsin.

    Kalabalık ortamlarda hiç rahat etmeyen bir yapıya sahibim. Dershanelerde bir süreden sonra cıvıtmaya başlıyor. Ciddi çalışan ve yaygara çıkaran öğrencilerin kapışmasına şahit oluyorsun.

    İyi bir arkadaş çevren varsa, bazen eğlenip geri kalan zamanında evde veya kütüphanede ders çalışarak vakit geçirebiliyorsan senden iyisi yok bence :)
  • 2013adamdır 2 kullanıcısına yanıt
    Bu fiyatlara mevcut dershaneler var Büyükşehirlerde ve bir sürü öğrencisi var maalesef sistemde parayla kaliteli eğitim satın alıp başarılı olan onlarca öğrenci var keşke adil bir sistem olsa herkes eşit şartlarda mücadele verebilse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sene başı yazıldım sonra bıraktım keşke hiç yazılmasaymışım diyorum :D
  • Yazılmadım çünkü yazılanları görüyorum ve vakit kaybı diyorum hiç bir farkı olmayacaktı üzerine daha az net çıkarıp para bayılma riski de vardı unutma
  • maddi yetersizlik vs değil bilerek ve isteyerek gitmedim. hayatımda yaptığım en iyi seçimlerden biri oldu. buna karar verirken ilk öncelik kendini tanımak aslında. ortaokuldan beri dershane kapılarını aşındırdım, toplu ortamda ders dinlemeyi sevmiyorum. geveze bir insanım ayrıca. çalışırken pijamayı altıma çekip kıçı başı dağıtmayı seviyorum. ben bu yüzden evi seçtim. "yalnız olmaya ve dışarı çıkmamaya ne kadar tahammül edebiliyorum? sabah kalkıp ders başına oturabiliyor muyum?" gibi sorular kıstas olmalı. tek eksileri asosyallik ve deneme sınavlarından uzaklaşmak olabilir. deneme çözmek için kesinlikle bir disiplin sağlanmalı. onun haricinde daha iki ay var yapmayan varsa kesinlikle kronometreyle çalışsın. yapanlara gülüyordum bundan yaklaşık iki ay önce, çalıştığım uçuyormuş gibi bir hissiyata kapıldım, o günden beri kronometreyle çalışıyorum. bugün gebersem ders yüzüne bakmam dediğim günlerde "hadi bak kronometreyi doldurmak için iki bir şeyler yapayım" diyerek üç dört saat yine bir şey baktım.
  • Dersane düzen sağlamak açısından yoksa benim uyku düzeni bozuk 12 den önce kalkmam yazın filan ondan dolayi gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2013adamdır

    Bu mesaj silindi.
    Dünya adil bir yer değil ki ?

    Eğer bunu gerçekten inanır ve benimsersen ya da diğer bir deyişle kabullenirsen çok rahat edeceksin inan bana
  • dershaneye sadece bir arkadaşa ziyaret için ve wc kullanmak için girmiştim :)

    dershane pek önemli bir faktör değil hani.internette tonlarca ücretli ücretsiz videolar var çok kaliteli.

    sana lazım olan derslerin her biri için konu anlatım,soru bankası,çözümlü kitaplar,bir kaç ücretli video serisi ve 10 lu 4 5 tane deneme seti alsanız dahi dershane fiyatının çeyreği anca eder diye düşünüyorum.

    dershanede şu olay var bildiğim kadarıyla seviye belirleme sınavı yapıyolar grup grup ayrılıyor öğrenciler.artık en düşük seviye hangisi oluyorsa zaten onlar bir kere dershaneye boşa para ödüyor.

    sebebi şu;dershanede ya sizin netleriniz kötü sizi bir kaç üst seviye gruba taşıyacak olan sizsiniz yani.çalışarak yapacaksın bunuda.derste elbette hocayı dinlemeli ama bu iş maalesef sadece dinlemeklede olmuyor ekstra bir çaba uğraş gerekli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cax10

    Kaliteli dershane sayısı çok kısıtlı istanbul İzmir tarzı yerlerde var onlar da 25-30 bin TL istiyor birey final tarzı bir dershaneye gidecektim diyorsan iyi ki gitmemişsin katkı sağlamazdi 25-30 binlik dershanelerde bana göre çok pahalı durumun olup da gitmediysen eyvallah ama öyle değilse üzülme boşuna
    Özel üniversite sanki be! Kaz arıyorlar resmen.
    Ayrıca hocalar, kitaplar artık o kadar ulaşılmaz değil, dershane devri geride kaldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.