Şimdi Ara

su sabah ve akşam saatlerinde ısınıp soğuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. yeni ev tuttuk, sabah ve akşam saatlerinde sıcak suyu açtığımızda su önce ısınıyor, sonra soğuyor. kombi çalışmayı durduruyor.
    öğlen saatlerinde ise normal stabil olarak sıcak akıyor.

    bosch'un kendi kombi servisini çağırdık, saat 16:00'da suyu açtım, 15 dakika boyunca akıttık ve sorun olmadı. kombi çalışmaya devam etti, doğal olarak da adam "arızaya geçmeden bir şey diyemem" dedi. haftada 15-20 kez böyle şikayetlere gidiyormuş, sorun muhtemelen su basıncından dedi. bugüne kadar hep sabah 7:00 civarı ile akşam 20:00 sonrasında kullanmıştık ve hep bu sorunu yaşadık. servis elemanı, o saatlerde su daha yoğun kullanıldığından basıncın düştüğünü bu sebeple de kombiye yetmediğini söyledi. ama ben gözle görülür bir tazyik azlığı hissetmedim hiç.

    şebeke suyu pvc boru ile kombiye geliyor, sonra demir dirsekle bağlanıyor. demir dirsek dışından pas akıtmış, muhtemelen içi de paslıymış da o tıkıyor olabilirmiş. ona bir baktırmamız önerildi. paslanıp iç çapının küçülmüş olma ihtimali varmış. bir de girişteki filtre tıkanmış da olabilirmiş.

    karşı komşu da bizimle aynı dönemde taşındı, onlar da aynı sorundan servis çağırmışlar, motor değişmiş ama sorun giderilememiş. iski ile görüşüp basıncı yükselttirin demişler. üst komşu da aynı problemi yaşamış, onların da motoru değişmiş.

    benim kfamı kurcalayan durum, öğlen saatlerinde kombi sıkıntısız çalışıyor ama sabah ve akşam sıkıntı çıkıyor. acaba kombide bir sorun var mıdır?
    o dirseği değiştirsek veya temizletsek sorun çözülür mü?

    başka çözüm önerisi olan var mı?

    teşekkürler.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.