Şimdi Ara

Radyatör Petekleri Duvar İle Olan Mesafesi Kaç CM Olmalıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, tüm odalar hem dışarıdan hemde içeriden ısı yalıtım yapılı olan bir evde, radyatör peteklerinin olduğu duvarlar 1 cm ısı yalıtım ile kaplattırdım. Radyatör petekleri ile duvar arasında kaç cm mesafe olmalıdır. Genel tavsiye 4,5 cm yönünde fakat o şekilde montaj yapınca, çok mesafeli duruyor ve çirkin görünüyor. Askıları diğer türlü takmış olsa ve radyatör peteği ile duvar arasında 2 buçuk cm kalmış olsa nasıl olur.

    Binanın dış ısı yalıtımı var. İçeriden dışarı bakan, merdiven boşluğuna bakan tüm odaları içeriden 1 cm ısı yalıtım yaptırdım. Komple ev tadilatı yapılmakta, yarın usta radyatör peteklerini takacak, tavsiyeniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Standart 4 buçuk cm uzaklıkta taktırdım, böylesi daha güzel oldu.
  • Geç cevap ama olsun. Doğru tercih

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten bu işin standartı 4 yada 4,5 cm'miş. Bir kaç farklı markaya ait radyatör peteğinin kullanım kılavuzunda okudum. Ayrıca dış kesime, merdiven boşluğu ve yan komşuya bakan tüm duvarları 1 cm ısı yalıtım ile kaplattırdım, ev kolay ısınıyor. Eğer çatı katında oturuyorsanız, tavana ısı yalıtım yapılmasını tavsiye ederim, bir arkadaşım yaptırmıştı ve sıcaklık bakımından çok memnun kalmıştı, ısınan hava yukarı çıkar diye biliyorum. Yalnız arakdaşa tavana 1 cm yapışkanlı olandan yaptırmıştı ve straforlar zamanla düşmeye başlamıştı, sonra vidalı yaptırmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isı yalıtımı temel olmalı yoksa maliyetler çok artıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.