Şimdi Ara

Meral Akşener'den flaş 'Selahattin Demirtaş' açıklaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DEMİRTAŞ KAMPANYALARINI EŞİT KOŞULLARDA YAPMALI'

    Akşener, "Kürtler cumhurbaşkanlığı seçiminde bana ikinci turda oy vermez iddiası tamamen şehir efsanesi" derken, Kürt seçmenle yakın bir ilişki kurduğuna vurgu yaptı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Muş gibi bütün Güneydoğu illerini gezdiğini anlatan Akşener, "Dışarıdan görülenle içeride olanlar çok farklı. Gittiğim hiçbir güneydoğu ilinde elim havada kalmadı" dedi. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını nasıl karşıladığı sorulan Akşener, bu durumun Türkiye’de yaşanan hukuki karmaşanın ve çelişkinin bir sonucu olduğunu kaydetti. "Selahattin Bey bir sanık. Hüküm giymemiş bir sanık. Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek. Elbette ki cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiş bir kişinin bizlerle eşit koşullarda kampanya yapmasını isterim. Yaşananlar, Türkiye açısından kabul etmediğimiz sorunlar" diyen Akşener, Türkiye’de etnik yapı farketmeksizin herkesin demokrasi istediğini, İyi Parti’nin de bu demokratik düzen için mücadele ettiğini dile getirdi.

    Akşener, "Kürtçe eğitim" konusuna yaklaşımı sorulduğunda da "Anadil insanlar için çok önemli. Buna saygı duyulmalı. İnsanlar ana dilini öğrenmeli ama devletin aynı anda iki, üç dili olmasını doğru bulmuyorum" dedi. Akşener, Türkiye’de insanların birinci sınıf eğitim alacakları bir düzen kurulduğunda, insanların rahatça anadilini öğrenebileceğini ve buna kimsenin itiraz edemeyeceğini kaydetti. Akşener, HDP’nin baraj altı kalacağı konusunda kanaati de, bilgisi de olmadığını belirtirken, "HDP seçmeninin çok dikkatli oy kullanacağını düşünüyorum. HDP’nin de kendi seçmenini düşünerek bizim Saadet Partisi ve CHP ile kurduğumuz ittifakta yer almadığını düşünüyorum" diye konuştu.

    Meral Akşener'den flaş 'Selahattin Demirtaş' açıklaması
    http://www.mynet.com/haber/secim/meral-aksener-den-flas-selahattin-demirtas-aciklamasi-4122672-1https://www.evrensel.net/haber/352515/meral-aksenerden-selahattin-demirtas-tahliye-edilmeli-cagrisi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek. Elbette ki cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiş bir kişinin bizlerle eşit koşullarda kampanya yapmasını isterim. Yaşananlar, Türkiye açısından kabul etmediğimiz sorunlar



    Kendi sozleri üzerinden sana sorular



    1- bizimle eşit koşullarda siyaset yapmasını isterim.. Ne demek ? Eşit şart olması için bırakılması lazım değil mi?



    2- Türkiye acısından kabul etmediğimiz sorunlar .. yani demirtasin tutukluluğu bir sorun ve ben bunu kabul etmiyorum demek değil mi?



    3- Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek..... ülkemin neyi izah etmesi gerekiyor? Kendisi daha izaha muhtaç olan bir olay olarak görüyorsa demekki durumu kabul etmiyor.



    Sorular basit.



    Sadece güneydoğudan oy alma çabaları. Çünkü hepsi iyi biliyor hdp oyları olmadan kazanmayı hayal bile edemezler
    Yuh yorumlara bak savunacam diye şekilden şekile girmişler
    Azıcık olsun dürüst olun minnacık ta olsa. Ne demek istediği gayet açık net ve sözde bu kadın mhp ve akp nin oylarını alacak öylemi? Anladı ki sadece chp nin oylarını bölecek ve bu hiç işine yaramayacak şimdi hdp nin oylarınına göz dikti. Demirtaşa suçsuz diyenler elikanlı teröristten hiçbir farkı yoktur.
    Chp de ne yapacağını şaşırdı hdp ye mi emanet oy versin akşenere 15 millet vekilimi versin. Kimside ya seçilirse demiş. Emanet oy ile anca barajı geçersi 51 alabilmek için chp nin tamamını ve akp nin yarısını alman gerek öyle birşeyde ASLA OLMAYACAK.

    Siyasette herşeyi görebiliriz ama bu yukarıdaki yorumları bir daha göremezsiniz ss alın.
  • Vah benim memleketim vah , vah benim terörle mücadelem vah.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gene kimseye oy atmayacam anlaşılan. yada gidip geçersiz atarım.
  • Selahattin Demirtaş terörist mi? Akpliler cevap versin bişey deneyecem. Korkmayın acımayacak.
  • mesele demirtaş değil,



    mesele bunun gibi teröristleri meclise sokturmasına iştirak edenlerde ve buna göz yumanlarda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kürtçe dediğin dil farsça gibi bir dildir, çok istiyorlarsa gitsinler özel öğretmen tutsunlar.

    Kürtçe öğrenilmesi ayrılacak bütçeyi fransızca, rusça, almanca, ispanyolca, japonca, italyanca ve çinceye ayırın.

    Kürtçe öğrenmek bir insana ne katabilir?

    Oy alıcam diye böyle hareketler yapuyorlar sonrada kazanamıyorlar.
  • Yazıyı okudum serbest bırakılsın falan dememiş. Demirtaş, içerdeyken nasıl Cumhurbaşkanı adayı olabiliyor önce onu söyleyin? Madem adam terörist niye böyle bir şeye izin veriliyor?
  • Kadın doğru demiş eğer selahattin demirtaş suçluysa hemen yargılanıp neden cezası verilmiyor? Suçsuzsa bu kişi neden hapiste aylardır yargılanmayı bekliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşener, "Kürtçe eğitim" konusuna yaklaşımı sorulduğunda da "Anadil insanlar için çok önemli. Buna saygı duyulmalı. İnsanlar ana dilini öğrenmeli ama devletin aynı anda iki, üç dili olmasını doğru bulmuyorum"



    Oha duygulandım.... Helal olsun. Emperyalizme karşı ancak boyle birlikte durabiliriz. Tabii ki resmi dil olmayacak ama seçmeli eğitim, Kurtçeyi ders olarak okutan okullar olabilir. Pkk ancak boyle biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nycha

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yani o da yapilmasi gereken bir sey ama sana sayayım yöntemini.



    1-) Yukarda bahsedilen tarz ozgurlukler(seçmeli dil eğitimi kurtce tabela vs)

    2-)Kapitalizmin zehirli okunu dogunun bagrina saplamak

    3-)Yurt icinde ve disinda terorle etkin silahli mucadele

    4-)Propaganda

    5-)İslami kullanmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demirtaş tutuklanıyorsa, Şivan Perverle el ele tutuşup megri megri diyen, dağdan inen teröristleri alkışlatan o dönemin hükümeti de tutuklanmalı
  • Genel olarak doğru konuşmuş, kürtler bu ülkenin vatandaşı olduğuna göre kendi ana dilleriyle eğitim almaları da sağlanmalı. Anadille eğitim alındı diye bir ülke bölünmez.
  • Şu ülkede pkk'nın siyasi kanadıyla adam akıllı mesafe koyacak parti çıkmayacak herhalde.
    Oy kaygısına düşen şu pkk yancılarını yanaşıyor ben deliriyorum.
  • Atmaca havuz medyasından gerçekleri göremez olmuşsun.



    Tarafsız medyayı takip et diyecem de Reis tarafsız medya bırakmadı ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    Mecliste Bahçeli den başka Ne Mutlu Türk üm diyecek parti lideri yok. Durumun vehametini burdan anla
  • gözlerini kullan istersen
    T24 ve evrensel adreslerini koymuşum.
    İstediğin özel bir site varmı
  • Adam hapiste ama ne hikmetse benden fazla twit atıyor medyaya durmadan demeç veriyor. Bizim muhalefette tuzluk gibi bu adama koşuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

    Bu mesaj silindi.
    Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek. Elbette ki cumhurbaşkanlığına aday gösterilmiş bir kişinin bizlerle eşit koşullarda kampanya yapmasını isterim. Yaşananlar, Türkiye açısından kabul etmediğimiz sorunlar



    Kendi sozleri üzerinden sana sorular



    1- bizimle eşit koşullarda siyaset yapmasını isterim.. Ne demek ? Eşit şart olması için bırakılması lazım değil mi?



    2- Türkiye acısından kabul etmediğimiz sorunlar .. yani demirtasin tutukluluğu bir sorun ve ben bunu kabul etmiyorum demek değil mi?



    3- Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği, tutuklu yargılanan bir siyasetçi. Türkiye bunu nasıl izah edecek..... ülkemin neyi izah etmesi gerekiyor? Kendisi daha izaha muhtaç olan bir olay olarak görüyorsa demekki durumu kabul etmiyor.



    Sorular basit.



    Sadece güneydoğudan oy alma çabaları. Çünkü hepsi iyi biliyor hdp oyları olmadan kazanmayı hayal bile edemezler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

    Selahattin Demirtaş terörist mi? Akpliler cevap versin bişey deneyecem. Korkmayın acımayacak.
    Kardeş sen halen anlamadın mı mesele kimin ne düşündüğü değil kimin ne yaptığı da değil senin ne düşündüğün. Atatürkçü müsün bilmiyorum ama öyleysen soracağım soru var Atatürk bugün mecliste olsaydı bunları benzerlerini söyler miydi Demirtaşı ziyaret eder miydi veya mecliste hdp gibi bir parti terörün temsilcisi olabilir miydi veya ne yapardı idam eder miydi yoksa Avrupa bize ne der idamda yasaklandı mı derdi ne derdi.

    Seni yönlendirmiyorum sadece soruyorum. Yahu bizim çocuklarımız torunlarımız bize sorduğu zaman ne diyeceğiz troller gibi bak yavrum bak çocuğum akp şöyle yapmıştı chp şöyle yapmıştı bunları mı konuşacağız. AKP şunları yapmış bizimkisi şunu yapmış çok mu diyerek izin mi vereceğiz, CHP şunu yapıyor bizde bunu yapsak yeridir diyerek devam mı? Bak ben oy kullanacağım parti bulamadım hdp den oy istiyorlar madem veren olursa alsınlar benim oyumu istemiyorlarsa bende vermem. Çok bir şey istemiyorum az şey istiyorum bunu bile başaramıyorlar sonra da demesinler biz niye kazanamıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cilduz -- 15 Mayıs 2018; 18:5:11 >
  • demokrasi adalet eşitlik vs diye çığırtkanlık yapan arkadaşlardan rica ediyorum

    kendime muhalif/muhal de olsa sizin sözünüzü dinleyelim. henüz mahkumiyeti belirlenmemiş adamı hapisten çıkaralım
    neyse suçlanıyor ? : terör ve terörist seviciliği savunuculuğu .. değil mi ?

    ve meydanlarda seçim propogandasını yapsın. eşit olsun
    (ve muhali kabul ediyoruz nasılsa)
    partisi meclise giremese veya girse... ama kendisi cumhur olsa... ve o arada mahkumiyeti/suçu neticelense.... ne olacak sizin siyasetiniz ve ülke politikanız ?

    bana demokratik hareket diye... KİRALIK ...spu gibi vekil yeri oynatma gibi cevap vermeyin.

    ve asıl soru.. bu terörist savunucusunun cumhur reis i olmasına hangi partiler/düşüncedekiler oy vermiş olacak ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.