Şimdi Ara

Bakan Arslan: “Yanlış bilgiler düzeltilmediği sürece Wikipedia yasağı kalkmayacak” (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    abdullah doğu yalçın zaten derin devletin birer parcası mitten oldukları biliniyor . asıl soru şu : devlet kim devlet ne ?

    pkk ; devletin derin karanlık tarafı üzerinden kurgulanmıştır evet ve çoğu kişi heleki yeni yetme veledcikler bu gerceği bilmez
  • hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Derin Devlet aslinda yikilan Osmanli dan geriye kalan bir grup tarafindan devam ettiriliyor. Gunumuzde ise her Nato un kirli paravan orgutlerinden meshur Italya ayayi Gladyo olusumunun Turkiye deki hali yani aslinda Gladyo adi denilemez cunku Italya ninkine has isimlendirme.


    Amerika NATO un kirli islerini paravan orgutlerini ulke ulke temizlemektedir suan bildiigim kadariyla sadece 2 ulkeninki kaldi Almanya ve Turkiye ...

    AKP bir ara ustlerine gitti baktiki Recep in ustune gidiliyor Derin Devlet in gorunen yuzlerinden Dogu Perincek ve ekibi ile anlasildi . Gerci Perincek te kuyruk acisi var Recep in yardimini kabul etmesi ile kendilerine ozgurluk vs saglandi sonra isleri biter bitmez Recep e mudahale edecekler kendileri ilan etmislerdi medyada videolari gazetlerde demecleri kabak gibi ortada .


    Karakol kelime kokeni tarihcesi bir ipucu verebilir.


    Ingilizler zaten Turkiye in kurulusunda etkili olmustur. Turk Tarihini resmi tarihini Ingilizler kurmus ve oyle de yasatilmaktadir.

    Ankara daki Turk Dili ve Tarihi Cografya Fakultesi in ilk kurucusu aslinda Ingiliz dir resmi Turk tarihine gore onun yerine gelen Turk u ilk olarak gosterilir.


    Ingilizler zamanla gucunu kaybetmistir bu donemde Amerika gucleniyordu Turkiye nin kurulusunda tam olmasa da Amerika da etkileri etkilesimi olmustur.


    Sonucta Osmanli Ingilizlerce yonetildigi bir gercegi var yani Osmanli kendi icinde kullerinden Turkiye Cumhuriyeti dogmadi harici devletlerin uzantilari ile kurulmustur.


    Ulus Devletlerin hepsinde kirli gizlenmis gercekleri de vardir aynio zamanda Ulus Devlet olmanin bedelleridir...


    Olay sadece PKK degildir ne de Asala ne de digerleri ne de gelecekte cikacak sorunlar : ( Osmanlida olsa bile Ezidi Suryani Rum kirimlari var ... )

    Osmanli Padisahlarin gocebe baharat yollarina yerlestirilmis yeri geldiginde OSmanli Emperyalin cikarlari geregi gozlerini kirpmadan Turkmen Alevilerin katliami bile pek bashedilmez Osmanli hayranlarin isine gelmez ne de TV lerde veya sinemalarda bu tur seyler ozelestirisi dahi olmaz.

    Aslinda her devlette derin devlet vardir ama Turkiye deki Derin Devlet daha cok NATO un pis islerinde paravan olarak kullanilmasidir.


    Turkiye nin ideal olmasi gereken Derin Devlet i zamanin sartlarina kaybedilen topraklar travmalar vs ile Ittihat ve Terraki Cemiyeti dir . Farkli etnik kimliktekilerce surekli degismekte idi ...

    ....



    Devlet tanimi lugat anlami ile pratiksel anlami malesef alakasi kalmamistir.


    Devlet icin olmenin kutsiyeti yuceltiliyor ama Devlet anca tebasindaki Vatandaslarini yasatikca insanca vardir anlamlidir.


    Devlet kavrami dogmalastirilmamalidir. Devlet gibi olgular sistemler insan eseridir ve insan eseri hicbir sistem ilahi emir gibi sorgulanamaz filan denilemez.

    Turkiye daha dogrusu Osmanli Bati Medeniyetlerindeki once dini Reformanlar ve akabinindeki etkilesimi ile Sanayi Devrimi ile ve sonrasi insan odakli medeniyet cagdas dusunce devlet sistemleri vs sureclerini hicbirini kendi ic dinamikleri ile hicbir zaman yasamamis ama surekli kopyala yapistir cozumlerini Cumhuriyette Ataturk ile gorulmesi sonrasi ortalama 10-20 yilda bir baska devlet adamlarin yine benzer ayni metodlar ama kendi ic dinamiklerimiz ile ozumenme sureci dahi olmadan bircok adimlar seklen usulen mantiken dogru olsa da ozumsenmeden tepeden gelme kurallar yasaklar degisimler sebebiyle Turkiye gercek kendi ic dinamiklerini reflekslerini kuramamistir.

    Bu geri kalmislik aslinda Osmanli da Matbaa in 300 yil Osmanli Muslumanlarina yasaklanmasi hatta Osmanli Hattatcilarin yani para ile sanat icra eden Zenaatcilarin issiz kalma korkulari ile Matbaa ya Seytan icadi Camiilerde okutulmustur ilginc olani ise Osmanli tebasindaki Gayri Muslimler OSmanli topraklarinda gizli getirilen MAtbaalarina karsi Osmanli Padisahlari hicbiri 300 yil boyunca ses cikarmadi izin vermistir. Bu surecte okur yazarlik doktor muhasebecilik vs bircok meslek GayriMuslimler egitimli olmalari ile refahlari artmislardir o zamanlarda ayaklanma vs bir sebebi de burdan kaynaklaniyor. Bu konu cok dalli ve derin burada keseyim.


    Turkiye bireysel seviyede Ulus kavramini idrak edememis insanlarca kurulmustur kuranlarin tek derdi mevcut sartlarin iyilestirilmesi idi yani Istanbul daki hali yerinde ama sayica az elit aydin kesimlerin BAtililasma akimlari vs homojen bir bilinc bilgi birikimi yoktu o zamanlarda....


    Kisacasi devlet terimi gercek manada uygulanmiyor insan algisi gerek sistemin uygulanisi olarak Devlet kavrami saglikli ve anlamli uygulanmiyor.


    Topluma bakiyorum : Galeyana gelme konusunda bir yol katedilmemis tekrardan Cumhuriyet Tarihindeki insanlik disi toplumsal kitle vandalligi cana mala zarar vermeler sureci tekrardan test ediliyor edilecekte malesef ...


    Burada kullanilan arguman dini veya baska bir olgu da olabilir . Kriz adalet olmayisi birilerini hedef gosterme ve bu surecte yasanacak degisimler vs yine zararli olan bu topraklarin insanlari.


    Gecmiste buyuklerimiz sol sag catismasinda her iki kesim biri Sovyet yalakasi Rus hayranlari ile ona karsi De Facto ilan edilmemis ama Amerikan hayranligina hizmet eden kutuplara ayrilmalar cinayetler zulumler yasandi. Ki o domeni yasayan taraflar SOL ve SAG kesimdekiler gunumuzde artik SOL SAG kutuplasmasinin anlamsiz oldugu canlara travmalara sebbeiyetten baska bir kazanan olmadigini ifade etmekteler.

    Turkiye veya bu devlet temel olarak bu topraklar uzerinde yasayan insanlarin devleti olmali ama kesinlikle olmenin oldurmenin erdemliligi bahsedilmemeli aksine karsindakine AKIL ve Vicdan ile inanci dusuncesi vs ne tur farkliliklari varsa yasatmayi korumayi otekine baskin veya ezilme ortami olamamayi kisacasi huzuru gelismeyi saglamali .

    Anca devlet boyle olur.


    Devlet suan Osmanli Imparatorlugundaki gibi ekonomik ve siyasi cokuntu icindedir.

    Tarihten ders almayanlara tarih tekerrur eder !




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojennn

    pkklı teröristler avrupa parlementosunda sunum yaptılar, defalarca bahçesine çadır kurup propaganda yaptılar. pkk,dkkp-c'li teöristlerin iadesi bile yapılmıyor. dhkp-c lideri dursun karataş senelerce hollanda da yaşadı. katliam emirlerini verdi. iade edilmedi. abdullah öcalan italya da villarlarda bakıldı, yunan pasaportu ile yunanistan, rusya afrika ülkelerinde gezdi. iade eden olmadı. ışid lider zerkavi Türkiye'de böyle gezse pasaport versek dünya yerinden oynar. fransa Türk diplomatları öldüren pek çok asala teröristini serbest bıraktı, bazılarına da çok komik cezalar verdi. belçika suçu sabit dhkp-c li terörist fehriye erdalı yıllarca vermedi sözde mahkeme ceza verecekken sınırdan kaçmasına izin verdi. Rusya pkkyı terörist bile görmüyor. moskova da bürosu var. amerika pkklı teörislteri ülkesinde fetullah gülen le birlikte besliyor. her Türk yetkili ziyaretinde her tür rezilllikleri çıkarmasına izin veriyor. bu senin dediğin çok hafif kalmış.bu devletler için wikide terörist devlet ya da terörizmi destekleyen devlet yazılmadı hiç.
    Pkk dediğin şey global bir terör örgütü mü? Türkiyede eylem yapıyor diye elin avrupalısı umursamaz ki.
    Pkk pkk diye tutturmuşunuz türkiyeden başka kimsenin derdi değil.




  • Tarayıcıya zero wiki eklentisi indirin olsun bitsin. Bunlar daha kaldırmaz o yasağı.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Ne bol keseden sallıyorsunuz. Yasaklayan mahkemeyi tek ayak üstünde bekletip gerimi aldırcaksınız kararı. Bağımsız yargı nerde. Hadi kanunları değiştirip yapacağız deseniz 25 haziran a yetişirmi. Bi oy için tutamayacağınız sözler vermeyin ya.
  • bende nedense açık, türknet kullanıyorum vpn filan da yok, standart google dns var sadece. addblock ile beraber google chrome.
  • Wikipedia siyasi tarafli bir Ansiklopedidir. Bu sebepten icerikleri güvenilir degil ve dogrulari yansitmaz herzaman. Bir kavramin her dilde farkli yorumlarini bulabilirsiniz ve her seye süphe ile yaklasan bir ansiklopedidir. Kaynak olarak glsterilemez, sadece okul ve derslerde arastirma icin basvurulabilir.

    Türkiyenin ISID le baglantisi oldugunu iddia eden bir ansiklopedi, ISID in ABD ve PYD lilerce kamyon ve silhlarla Libyaya gönderildillerinide yazmali.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasakladığını sananlar, terorü bitireceğini sananlar, $ ın düşeceğini sananlar, ülkenin çok daha iyiye gideceğini sananlar, hepiniz kocaman bir embesil sürüsü

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    İnternet siteleri khk ile mahkeme kararı olmadan kapatılıyor. Tamamen kanunsuz bir şekilde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    khk kanun hükmünde karaname demek değilmi. Kanunlar çerçevesinde yapılan bişeye kanunsuz demekte komik olmuş.
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Tek bir kişinin kafasına göre o öyle olsun bu böyle olsun demesi benim gözümde kanunsuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Tek bir kişi dediğin seçilmiş kişi bu hakkı halktan alıyor. Bende yasaklanmasına karşıyım ama reis yaptıysa vardır bi bildiği.
  • Sana Rusya, Deaştan kaçak petrolü Türkiye ye taşıyan petrol tankerlerini bombalamamismiydi?



    1 sene boyunca Işide terörist diyemeyen bir lidere sahip ülke mi terör destekcisiymis?



    Çok ayıp Wikipedia!



    Büyük resmi göremiyorsun.



    Türkiye devlet ziyaretlerini 16 yıldır aşiret liderleriyle gerçekleştiren, öğle yemeğini yer sofrasında İran tarikatleriyle yiyip akşam uçağıyla Ortadoğu nün geleceğini konuşmak için, Yemen de tarikat liderleriyle bir araya gelen, Işide kafası karışmış Müslüman gençler diyen bir lidere sahip.



    Ülke bu. Wikipedia nın günahı ney?



    Terör üzerine kurulu b.o.b esbaskanı Wikipedia nın sahibi mi RTE mi?



    Bi bardak daha içicem kapak kalsın sonra ben kapatırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek yanlış sizi seçmekti onu düzeltirsek sorun kalmayacak zaten.



    Ayrıca yasanlanmasına destek verenler neyin kafasını yaşıyor. O öyle düşünür öyle yazar sen böyle düşünürsün böyle yazarsın. Düşünceyi yasakla bastıramaz veya susturamazsın. Sizin kafada gitsek zaten facebookta Twitter da onlarca karşıt görüş var tüm interneti kapatıp yasaklayalım o zaman dünya haklı olduğumuzu anlar mı sanıyorsunuz?



    Bu yasak kafası yasaklanmalı asıl.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.