Şimdi Ara

TTNET Tilgin Modem'den Kurtulmak için (Mac kloning) YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
4.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Evde fiber internet var. Kapıma kadar geliyor. Gpon modemden kabloyla Tilgin’e kablo çekili. Ben de Tilgin’in özelliklerinden memnun olmadığım için yeni bir router aldım (Tp-link touch p5). Elimde gerekli her şey var. İnternet kullanıcı adımı (@ttnet ile biten) ve şifremi öğrendim. Tilgin routerın mac adresini Touch P5’e kopyaladım fakat internete çıkamıyorum. Mac cloning işe yarıyor çünkü cloningden sonra TT’nin DHCP’sinden Ip alıyor (cloningden önce DHCP’den de IP almıyor). Fakat internet IP’si alınmıyor.Ayarlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Tilgin'deki internet ayarları ekle. Tilgin'de 2 tane bağlantı var. Birisi management (Modem bilgilerinin otomatik geldiği DHCP) 2.si internet ayarlarım. Kullanıcı adı vs. TP-Link'i direk gpon a bağlayıp dinamik IP moduna alınca direk olarak DHCP IP'sini veriyor. Şu an bridge modda talep edip bağlandım ama bundan memnun değilim. Lütfen bilgisi olan birisi yardım etsin. TTNET Tilgin Modem'den Kurtulmak için (Mac kloning) YARDIMTTNET Tilgin Modem'den Kurtulmak için (Mac kloning) YARDIMTTNET Tilgin Modem'den Kurtulmak için (Mac kloning) YARDIMTTNET Tilgin Modem'den Kurtulmak için (Mac kloning) YARDIM



  • Kardeşim bende benzer sıkıntılarla uğraşıyorum(tilgini bridge olarak kullanmak istemiyorum tamamen çıkarmak istiyorum) çözüm bulursan yada çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olsa çok güzel olucak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah kardeşim ya bridge modunda kullanmak Ferrari’ye lpg takmak gibi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum:)👍 işte bişekilde çözümü bilen arkadaş vardır inşallah konuyu farkedip yardım ederler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah, tilgin modeme de root yetkisiyle giren başkasını bulamazlar bir yardım etseler de çözsek olayı :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Attığın resimlerde yazılı olan bir VLAN ID var, bu da demektir ki WAN üzerinde VLAN destekleyen bir modem kullanmak zorundasın. TP-Link'in yeni arayüzünde bu mevcut: VLAN Ayarları (İngilizce)

    Forumda bir başkası Türk Telekom'un teknik ekibinden VLAN ID'yi alıp kendi modemine bağlamıştı, MAC klonlama gibi bir durum yapmamış: Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linux_gemini -- 26 Mayıs 2018; 17:9:48 >
  • Superonline fiber deki gibi modemden direk kurtulabilirmisiniz bilmiyorum ama TTneti arayarak köprü moduna aldırmanız lazım sonra modem deki 4'ncü portan suan kullandığınız modeme kablo çekeceksiniz pppoe yapılandırması yapacaksınız.

    bu sekilde istediginiz ürünü kullana bilirsiniz. Sıkıntı müşteri hizmetlerini bunu bilmesi lazım ve sonrada sizin diğer modemi kurmanız lazım.
  • AL[e]N ilgine teşekkür ederim zaten o modda kullanıyordum. Ama sanırım kurtuldum. linux_gemini sayesinde. Kardeşim cidden çok sağol dediğin işe yaradı :) IPTV bölümünden vlanid girdim. Aslında forumu taramıştım ama gözümden kaçmış çok sağol.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bildiğim kadarı ile clonin ile nete erişmek mümkün değil ama tp-link teknik ekibine yani supporta sormanı öneririm belki cihazda yapılacak herhangi bir ayar mevcuttur. Şuan için cihazı sadece bridge modda kullanabilirsin gibi.
  • Tp link routerda mac klon yaptım, vlan id girdim. Router ip aldı ama internete çıkamıyorum. Nerede hata yapıyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar ;

    Yüzlerce farklı modemi Bridge mod ile arkasında router/firewall ile kullandım Bridge mode a alın geçin özeliikle yukarıda bir arkadaşın bridge mode ile ferrari tüp örneğine çok güldüm yok öyle saçmalıklar arkadaşlar birdge mode'a almanın herhangi bir performans kaybı vb yaşatma gibi bir durum yok.
  • Merhaba arkadaşlar Telekom TP - Lİnk Archer C5 Root şifre Yardım ? meihur telekom sorunu yardımcı olabilirseniz çok sevirim


    Model yazılım version bilgileri linkte mevcut

    https://forum.donanimhaber.com/telekom-tp-link-archer-c5-firmware-update-root-sifre-yardim--136536703
  • Tilgin çok sinir bozucu bir modem. Babamın ofisinde de var, doğru düzgün arayüzü yok. Saçma sapan birşey.
  • Bridgesiz kullanan var mı? Aynı sorunu yaşıyorum. 2k verip iyi bir modem aldık. Arada köprü modem istemiyorum çünkü o modemde baglantı sorunu yaşıyordum. Köprü olunca yine sorun yaşatacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.