Şimdi Ara

Modem tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 150 m2'lik bir evde oturuyorum. Evin bütün odalarında yüksek çekim sağlayabilecek, kopma vs sorunlar yaşatmayacak sağlam bir modem tavsiye edebilir misiniz? Asus, Tp-link veya benim bilmediğim ama kaliteli başka bir marka da olabilir.

    ADSL kullanıcısıyım. Şimdiden teşekkürler.



  • forumda asusun cekim gucunun tp-linkten daha iyi oldugunu ancak tp-link modellerinin broadcom kullandigindan dolayi internetin daha iyi oldugunu soyluyorlar.



    bu konulara vakif bir arkadas bir aciklama yapar umarim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama sadece çekimse, Unifi'in ya da harici başka bir model access point alabilirsiniz. Çekim için modeme yönelmek çok iyi olmayabilir. Öyle bir ortamda iyi çekim olabilmesi için yayın yapacak cihazın merkezi konumda ve tavan gibi üst bir alanda olması daha sağlıklı olacaktır.
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    ap kullanmak icin yine ethernet kablosu cekmek gerekecek. kablosuz olarak repeaterle ya da direkt prize takilan menzil genisleticiler ile yapilamaz mi kablosuz olarak ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Yapılabilir repeater ile ama birden fazla cihaz olacak o şekilde. Atıyorum modeme uzak bir noktaya bir repater taktığınızda sinyali alıp yeniden yayabiliyor çekimi çok kötü değilse. Ama diğer türlü 1 ap ile tüm yayını yapabilirsiniz. Priz olayını çok bilmemekle birlikte çokda önerilen bir sistem olduğunu düşünmüyorum.
  • Michael Scofield M kullanıcısına yanıt
    aslinda demek istedigim su,



    modem giriste diyelim, en dipteki odada cekmiyor, eger ap kullanmak istiyorsak , ethernet ile modem ve ap yi kablo ile baglamak gerekecek ve evin ortasindan gecen bir kablo olacak. bunu evli kisilerin evde yapmak zor, kadinlar pek izin vermiyor:)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçeniz ne kadar ve kaç cihaz kullanacaksınız kablolu ve kablosuz olarak
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    250 TL'ye kadar çıkabilirim. 1 cihaz kablolu olacak. Kablosuzda sürekli olarak en fazla 2 cihaz bağlanıyor hatta hafta içi akşama kadar sadece kablolu bağlı oluyor. Bazı günlerde kablosuza bağlı cihaz 4'e çıkıyor.

    Bu sorun olmaz herhalde çünkü şuan hâla TTnet'in verdiği TP-Link TD-864W (antensiz) kullanıyorum cihazdan memnunum yani 4 cihaz bağlanınca sorun çıkarmıyor herhangi bir sorunu da yok. Ancak çekim konusunda nispeten uzakta kalan 2 odada çok az sinyal alabiliyorum hatta alamıyorum da denebilir. Bu işi çözersem sıkıntı kalmayacak.

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qerrard! -- 2 Haziran 2018; 2:29:57 >
  • Dostum Sahibinden TD 9970 V3 alıp yanına Xiaomi Mi Router 3G almalısın o bütçeyle emin ol 500 600 tl lık modemlerden daha iyi verim alırsın ve Routera Custom Firmware kurulumu gibi avantajlarıda mevcut ve Routerin kendin donanımını saymıyorum bile fiyat olarak 260 270 tl gibi bir fiyat tutuyor
  • Dostum bence bu yapıda hangi modemi alırsan al menzili yetersiz kalacaktır. Şuanki yapına bir router alabilirsin. Sinyali kablosuz tekrarlar ve ulaşmayan odalara sinyal dağıtabilirsin. Ben daha önce tp-link in 940N routerını kullandım emin ol üzmez ve cihazın birden fazla kurulum modu olduğu için ileride farklı bir yapıda da kullanma imkanı sunuyor.
  • eskikasaroysroys kullanıcısına yanıt
    Evet bende kararımı değiştirdim modem alsam menzil garantisi yok gibi görünüyor. Router tavsiyesi için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.