Şimdi Ara

HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
9
Favori
11.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]


    Yayıncı Warner Bros Interactive Entertainment ve geliştirici IO Interactive Hitman 2'yi resmi olarak duyurdu.

    13 Kasım'da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.Bu sefer oyun bölüm bölüm değil tek seferde gelecek.

    HITMAN 2'de dünyayı dolaş ve egzotik tatil yörelerinde hedeflerinin peşine düş. Dünyanın en yaratıcı suikastçisi Ajan 47, asfaltın güneşten eridiği caddelerden karanlık ve tehlikeli yağmur ormanlarına kadar hiçbir yerde hedeflerine rahat bir nefes aldırmıyor. Nefes nefese bir casusluk serüvenine hazırlan: Görevin, karanlıktan çıkmayan Gölge Müşteriyi yok edip milislerini dağıtmak, ancak 47 hedefinin gerçek kimliğini ve geçmişi hakkındaki gerçekleri öğrendiğinde, her şey değişecek. HITMAN 2'de yeni oyun yöntemleri, yeni özellikler ve co-op olarak oynanabilen Sniper Assassin de dahil olmak üzere yeni oyun modları da bulunacak.

    Oyunda Bulunacak Olan Bölümlerin Lokasyonları

    Miami (ABD)
    Kolombiya
    Hawke’s Bay (Yeni Zelanda)
    Mumbai (Hindistan)
    Vermont (ABD)
    Kuzey Atlantik'de bulunan Sgail Adası

    ____________________________________________________________


    EKRAN GÖRÜNTÜLERİ

    HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]

    ____________________________________________________________


    VİDEOLAR

    Çıkış Videosu



    Duyuru Videosu



    Sniper Assassin Modunun Oynanış Videosu(Ön Sipariş Bonusu)



    Miami Bölümü Kısa Oynanış Videosu



    Legacy Pack Tanıtım ve Oynanış Videosu:



    Oyunun Bölümlerinin Kısa Tanıtımı



    ____________________________________________________________


    HITMAN 2 [PS4 ANA KONU] [AJAN 47'NİN HİKAYESİ]


    AJAN 47'NİN HİKAYESİ



    Hepimizin akıllarında barkod kafa olarak yer edinen Ajan 47’nin doğum tarihi 1964'tür daha doğrusu klonlanma tarihi çünkü Ajan 47 bir klondur. Kendisi klonlama üzerine yapılan onlarca yıllık çalışmanın sonucunda yaratılan, genetik olarak normal insanlardan daha gelişmiş bir yapıya sahip olan bir klondur. 47'nin yaratılmasına olanak sağlayan klonlama deneyleri, bu deneylere DNA'larını bağışlayan 5 farklı suçlu tarafından fonlanmıştır. 1950'li yıllarda bu 5 suçlu da Fransız Yabancı Lejyonuna dahil olmuş, burada bir dostluk kurmuş ve görevleri sonlandığında hepsi kendi yollarına gitmiştir. Codename 47'nin ana düşmanı olan ve 47'nin yaratılmasında en büyük role sahip olan Ort-Meyer Romanya'da genetik üzerine yaptığı çalışmaları kamufle edecek bir akıl hastanesi açmıştır. Diğer 4 suçlu ise zamanla büyük suç çetesi lideri veya terörist olmuşlardır. Ort-Meyer klonlama projesi için bu 4 arkadaşına gittiğinde; deneye fon sağlamaları karşılığında organ vaadinde bulunmuştur. Bu organları ürettiği klonlardan alacak ve arkadaşlarına ihtiyaç duyduklarında vererek ömürlerini uzatmalarını sağlayacaktır. Her ne kadar bu teklifin yapıldığı 60'lı yıllarda genç olsalar da ileri dönemde bu teklif işlerine yarayacaktır.


    Ort-Meyer'ın projedeki nihai amacı fiziksel olarak bir insanın ulaşabileceği en üst noktaya ulaşmış, sorgusuz sualsiz bir sadakat içerisinde verilen emirlere uyan kusursuz suikastçıyı yaratmaktır. Ort-Meyer klonlama üzerine çalışmalarını 47 yaratılmadan önce bir noktada halk ile paylaşmayı denemiş fakat bunlar ciddiye alınmamış ve kendisi radikal teorilere sahip olan bir deli olarak adlandırılarak saygınlığını kaybetmiştir.


    Takvim 5 Eylül 1964'ü gösterdiğinde 47, Romanya'daki sözde akıl hastanesinde yaratılmış ve kafasının arkasına 640509-040147 numaralı barkod dövmesi yapılmıştır. Bu dövmedeki 640509 kısmı doğum tarihini temsil ederken devamında gelen 040147, 4.serinin ilk klonu ve toplamda 47.klon olduğunu temsil etmektedir. Ort-Meyer'a göre 47 kendisinin ilk başarılı denemesi olmuştur ve başka klonları olmasına rağmen asıl odağını 47'nin üzerine yoğunlaştırmıştır.


    47, 5 yaşından 7 yaşına kadar sessiz bir çocuk olmuş ve sosyal ilişkilere pek ilgi göstermemiştir. Duygusunu gösterdiği ilk yer 6 yaşındayken laboratuvardan kaçmış olan bir tavşanı sahiplenmesi ve ona gösterdiği sevgidir. 1972 yılında tavşan ölmüş ve 47 daha önce hiçbir klonda görülmeyen bir davranış sergilemiştir; kaybettiği küçük dostu için ağlamış ve sonucunda Ort-Meyer'ı şaşırtmıştır. Bu olaydan 5 yıl sonra aynı sevgi ve ilgiyi bir fareye göstermiş, ona bir aya yakın bakmıştır fakat diğer klonlar tarafından yapılan bir eşek şakası sonrası ölmesiyle bu ilgi sonlanmıştır. Bu esnada 47'den sonra Ort-Meyer 5 klon daha yaratmıştır.


    Klon 47, gençlik yıllarında kardeşi gibi gördüğü Klon 6'yla çok iyi bir ikili olmuş ve etkileyici bir suikast takımı oluşturmuştur. Ort-Meyer ekstra gelir için yarattığı klonları çeşitli suikast görevlerine göndermiştir. Bunların içerisinde 47 ve 6'yı gönderdiği ve ICA'ye katıldığında ona görevler veren Diana'nın ebeveynleri, Peter ve Nancy Burnwood'da bulunmaktadır.


    Bir noktada Klon 6, 47'yi kaçmaya ikna etmiş ve küçük bir çiftçi köyüne sığınmışlardır, ne yazık ki yakalanmaları pek uzun sürmemiş ve kaçma denemeleri başarısızlık ile sonuçlanmıştır. Bu denemeden yıllar sonra, 1989 yılında ikili Berlin'de göreve gönderildiğinde tekrar kaçmayı denemiştir. Bunun için kendilerine yerleştirilen patlayıcı çipi tasarlayan Alman bilim adamını yakalayıp çipleri çıkartmaya zorlamışlardır fakat 47 onu öldürdüğü için Klon 6'nın planları heba olmuştur. Bunun üzerine ikili hapishaneye tekrar döndüğünde birkaç gardiyanı öldürerek tüm klonları serbest bırakmayı denemişler fakat pek başarılı olamamışlardır. Sonucunda 47 yakalanmış, 6 ise kaçmayı başarmıştır. Kaçmayı başaran Klon 6, Lucas Grey ismiyle yeni bir hayata başlamıştır.


    Yakalandıktan sonra Ort- Meyer hafızayı silen deneysel bir serumu 47'ye enjekte etmiştir ve sonrasında Klon 6 ile olan ilişkisini tamamen farklı bir şekilde ona anlatmıştır. Ort-Meyer'ın anlattığına göre; 47, 12 yaşındayken kendisiyle aynı yaşta olan 6'yı kendisine zorbalık yaptığı için tuvalette öldürmüş ve sonrasında hapishaneden başarılı bir şekilde kaçmıştır. Kaçışı esnasında pencere pervazı ve kırık bir süpürgenin parçalarından bir fiber kablo yapmış, ses çıkarmasın diye kapı menteşelerini yağlamış ve daha öncesinde sakladığı yayı ve okuyla bekçi köpeğini öldürmüş, otostop yaparak Romanya'da bir şehre gitmiştir. Şehirde ilk dikkatini çeken şey lüks kıyafetler satan bir giyim dükkanı olmuştur. Bu dükkan ileride vazgeçemediği görünümü oluşturan takım elbise ve kravat ikilisinin bir nevi tohumlarını ekmiştir. Sonrasında bir otobüs durağında beklerken Ort-Meyer ile karşılamış ve Ort-Meyer ona yiyecek bir şeyler vermiştir. 47 yemeğini yerken ona Klon 6'yı öldürmesinin doğru olduğunu anlatmış ve bunu yaparak iyi bir iş başardığını söylemiştir fakat gelecekte sadece kendisinden istenen kişileri öldürmesini tembihlemeyi de unutmamıştır.


    47, 13 ve 23 yaşları arasındaki dönemde üzerinde uygulanan düzenli tıbbı kontroller ve enjekte edilen ilaçlar sonucunda oluşan huzursuzluğundan ötürü hapishane personeliyle oldukça kötü bir ilişkiye sahip olmuştur. Hatta bir keresinde bu 47'nin bir doktoru birkaç iğne kullanarak bıçaklaması ve sonucunda Ort-Meyer'ın 47 konusunda daha çok önlem almasına sebep olmuştur. Hapishanedeki diğer klonlar gibi 47 de çocukluğundan itibaren öldürmek üzere yetiştirilmiştir. 47, silah kullanımı, askeri donanım kullanımı, silahsız dövüş, kılık değiştirme, fiber kablo ve keskin nişancı tüfeği gibi klasik suikast araçları kullanımı gibi birçok konuda çeşitli eğitimlerden geçirilmiştir. Eğitimi esnasında el yapımı sapanı ile hapishane personeline yaptığı saldırılar nişancılık konusunda ne kadar başarılı olduğunu kanıtlar nitelikte olmuştur. Canı sıkıldığında hedef belirlediği kişilere gülen yüz ifadeli objeleri atması da popüler kültürden etkilendiğini göstermektedir. Klonlar her ne kadar dünyadan izole bir şekilde yetiştirilmiş olsalar da entelektüel eğitimlerini yaşıtları gibi çeşitli okul kitapları üzerinden almaktadırlar.


    47'nin yaratılışının 25.yılında Ort-Meyer günlüğünü incelemektedir. Burada 47'ye dair aldığı notlarda zamanla daha olgun bir hale geldiğini ve kötü alışkanlıklarından vazgeçtiğini not etmiştir. 47, 30 yaşına geldiğindeyse Ort-Meyer'ın sunduğu ve sunabileceği her testi başarıyla tamamlamış ve en yetenekli klonun kendisi olduğunu kanıtlamıştır.


    47'ye Klon 6'ya dair olan anılarını silmek için verdikleri serumu tüm klonlara sahip oldukları duyguları öldürmek için vermişlerdir. 1996 yılında gerçekleşen bu olayda serum verilen klonların neredeyse hepsi delirmişcesine depresyona girmiş, bir kısmı açlıktan, susuzluktan ve çeşitli enfeksiyonlar sonucunda hayatını kaybetmiştir. O zamanlar Ort-Meyer'ın yarattığı en az 81 klonu bulunmaktadır ve serum sonrası bu klonlar suikast düzenleyemeyecek hale gelmiştir. 47, Ort-Meyer'ın elinde sağlam kalan tek klondur bir de hapishaneden kaçan Klon 6 ve hapishane dışında hizmet veren 47'nin selefi Klon 17 kalmıştır.


    Bu hezimet sonrası Ort-Meyer'ın araştırması, Fransız Yabancı Lejyonundaki dostlarından Providence'a kadar uzanan destekçilerini rahatsız etmiş ve elde edilen sonucun bu denli zayıf olmasından hoşnutsuz kalmışlardır. Zamanla destekçileri ile arası açılmış hatta bir noktada lejyondan arkadaşlarını klonlarını kullanarak öldürmek ile tehdit bile etmiştir. Bu pervasız tutumları sonucunda Providence Ort-Meyer'ı operasyonunu sonlandırmak ile tehdit etmiş ve 47'yi kendilerine teslim etmesini talep etmiştir. Codename 47'nin başlangıcı olan 1999 yılındaki hapishane kaçışı aslında Ort-Meyer tarafından ayarlanmış bir oyundur. Ort-Meyer bilerek güvenlik açıkları bırakmış ve 47'nin kaçmasına göz yummuştur.


    47'nin kaçışının ertesi günü Arthur Edwards, Ort-Meyer'ı ziyaret etmiş ve operasyonuna devam ederek daha çok klon yaratmasını talep etmiştir ve bunun üzerine Ort-Meyer Klon 48'lerin yaratılışına odaklanmıştır. Her ne kadar gerçek Klon 48 serum verilmesi sonucunda ölmüş olsa da Ort-Meyer yeni yaratacağı klonların 47'yi temel alarak yaratacağından ötürü olsa gerek 48 numarasını tekrar kullanmıştır.


    47'nin kaçtığı yıl olan 1999'da Bricolage Technology isimli şirketin kurucusu Franklin Marchand'ın öldürülmesi üzerine birçok suikast kontratı yapılmıştır. Marchand halkın gözünde uydu teknolojileri üreten bir kişi olarak bilinse de Afganistan'da kimyasal silahta üretmektedir. Kimyasal silah ürettiği bir tesiste yaşanan sızıntı sonrası 500 insan ölmüştür. Marchand nadir olarak halk karşısına çıkan bir figürdür fakat bu gerçekleşen kaza sonucunda Afganistan'da yaşayan fakir insanlar için bir bağış fonu oluşturduğunu duyurmuştur. 47'yi tutan müşteri Marchand'ı öldürmesini istemiş ve bu ölüme bir kaza süsü vermesini bilhassa belirtmiştir aksi takdirde kontrat başarısız sayılacaktır. Eğer Marchand bir kaza sonucunda değil de başka bir şekilde ölürse şehit sayılacaktır ve müşteri bunu istemiyordur. Tabii Marchand'ın ölmesini isteyen tek müşteri, 47'yi tutan değildir. Ölmesini isteyen başka biri de ICA'yi(International Contract Agency yani Uluslararası Kontrat Ajansı olarak bildiğimiz örgüt, dünya çapında söz ve servet sahibi olan kişilerin talepleri üzerine suikastlar düzenleyen bir örgüt olarak iş yapmakta.) tutmuştur ve ICA 4 kişilik bir ekibi bunun için görevlendirmiştir. Bunun üzerine 47, ekibi etkisiz hale getirmiş ve bir taksi şoförünün kafasına silah dayayarak Marchand'ı tepelemesi için tehdit etmiştir. Marchand istenilen şekilde öldürüldükten sonra Diana, 47'yi bir barda ziyaret etmiş ve ICA'de çalışması için teklifte bulunmuştur.


    Teklifi kabul eden 47, ICA'nin tesislerine gelmiş ve burada bir dizi teste tabi tutulmuştur.(Tesise gelişi ve testler HITMAN'nin başlangıcında gösterilmektedir.) Son teste gelene kadar kusursuz bir performans sergileyen 47, Soders’i rahatsız edecek derecede tedirgin etmiştir çünkü kendisi kusursuz ve soğukkanlı bir suikastçıdır. Bunun üzerine Soders, 47’nin geçemeyeceğinden emin olduğu bir test hazırlamıştır. Bu testte 47’nin Jasper Knight isimli bir kişiyi öldürmesi gerekmektedir. Soders her ne kadar 47’nin başarısız olacağından emin olsa da 47 her zamanki gibi kusursuz bir performans ile görevini tamamlamış ve son testi başarı ile geçmiştir. Sonrasında Diana ve Soders, 47'nin ICA'ye alımı konusunda konuşmuşlardır. Diana 47’ye kefil olduğunu söylemiştir, Soders ise 47'nin hiçbir zaafı olmayan ve çok tehlikeli biri olabileceğinden bahsetmiştir. Devamında ise geçmişine dair neredeyse hiçbir şey bilmediklerini eklemiştir. 47 ajansa girerken Romanya'daki bir akıl hastanesinden geldiğini söylemiştir fakat Soders, 47 gibi ardında iz bırakmayan biri için bu söylemi gerçekçi bulmamıştır. Diana bu şüphelerin üzerine; yer yarılmış olsa ve içerisinden 47 de çıkmış olsa onun ajansa almaları gerektiğini, bunun için kuralları bile hiçe saymaları gerektiğini belirtmiştir. Soders her ne kadar 47'ye karşı kullanabileceği koz olmadığından onu ICA'ye sokmak istemese de 47'nin olağanüstü test sonuçları ve Diana'nın ona kefil olması sonucunda 47, ICA'ye girmiş ve Ajan unvanını kazanmıştır. Diana ise Ajan 47'nin sorumlusu ve ona görevleri veren kişi olmuştur.





    HITMAN'in giriş bölümündeki sınavı başarıyla geçen Ajan 47 ilk görevine gönderilmiştir. Ajan 47’nin ICA’deki bu ilk görevi Hong Kong’un azılı mafyalarından biri olan Red Dragon’nun lideri Lee Hong’u öldürmektir. Diana, Lee Hong’un ne kadar etkili bir adam olduğunun farkındadır ve eğer 47, o herhangi bir önlem almadan Lee’yi öldürürse 47’nin Hong Kong’dan sağ çıkmayacağını biliyordur. Bunun üzerine Diana bağlantılarını kullanarak Red Dragon mafyasını zayıflatmış ve mafyanın şehir üzerinde etkisine büyük bir darbe indirmiştir. Red Dragon’nun zayıflaması 47’ye büyük kolaylık sağlamıştır fakat müşteri sadece Lee’nin değil tüm mafyanın çökmesini istemektedir. Bunun üzerine Ajan 47, Red Dragon mafyasının itibarını temsil eden küçük yeşim taşından yapılma figüre yönelmiştir. Figürü çalan 47, bu figürü bir şişe zehir karşılığında takas etmiş ve bu zehir ile Lee Hong’u zehirlemiştir. Zehirlendiğini anlayan Hong mekânına doğru kaçmaya başlamıştır. Hong’un peşine düşen Ajan 47, Hong’un koruması ile karşı karşıya gelmiştir fakat 47 Hong’un korumasını rahatlıkla öldürmüş ve yoluna devam etmiştir. Korumasının ölmesiyle açıkta kalan Hong sonrasında Ajan 47’nin ellerinde çaresiz bir şekilde can vermiştir. Hong’u öldürdükten sonra 47, Hong’un üzerinde şifrelenmiş bir dilde yazılan ve gizli bir proje hakkında olan bir mektup bulmuştur. Görevi başarıyla tamamlaması sonrasında Ajan 47, Hong'un teknesini kullanarak mekandan kaçmıştır.


    Hong Kong görevini başarıyla tamamlayan Ajan 47, ICA tarafından yine güçlü ve etkili bir suç liderini öldürmesi için görevlendirilmiştir. Ajan 47’nin yeni görevi Kolombiyalı uyuşturucu patronu Pablo Belisario Ochoa’yı öldürmektir. Ochoa’nın Kolombiya’nın yağmur ormanlarında gizli bir imalathanesi vardır ve bu imalathane bölgenin yerel kabilelerinden biri olan U’wa kabilesinin bölgesi ile kesişmektedir. Ochoa’ya geçmişinde de birkaç kez suikast girişiminde bulunulmuş fakat hiçbiri başarıya ulaşamamıştır, bunun üzerine kendisi “9 Canlı Adam” olarak anılmaya başlanmıştır. Yeni hedefi önceki hedefi gibi bir hayli zor olan Ajan 47 görevini yerine getirmesi için ICA tarafından yağmur ormanlarının derinliklerde bırakılmıştır. Ajan 47 görevine doğru emin adımlarla ilerlerken bir uçak enkazı ile kaşılaşmış ve bu enkazın Ochoa’nın mal kaçırmak için kullandığı uçaklardan bir tanesi olduğunu anlamıştır. Ochoa, uyuşturucusunu saklamak için bölgenin yerel kabilesi U’wa’nin çok önem verdiği altın heykelcikleri kullanmaktadır, bu heykelcikler kabile için çok önemli ve değerlidir. Ajan 47, uçak enkazında bu altın heykelciklerden bir tanesine denk gelmiş ve işine yarayabileceği düşüncesiyle yanına almıştır. Sonrasında yağmur ormanlarının derinliklerinde ilerlemeye devam eden Ajan 47, Ochoa’nın adamlarının yerli halkı esir aldığını görmüş ve bunun üzerine yerli halkı kurtarıp onları serbest bırakmıştır. Serbest bıraktığı kişiler arasında U’wa kabilesinin şefinin kardeşi de bulunuyordur. Olay sonrası 47 şefin kardeşi ile konuşmuş ve ona enkazda bulduğu altın heykelciği vermiştir. Bu konuşma sonrası 47, U'wa kabilesinin güvenini kazanmıştır. Kabilenin güvenini kazanan 47, kabilenin şefinden Ochoa’nın imalathanesine giden gizli yolu öğrenmiştir. Fakat gizli yolda yerli kabilenin Tezcatlipoca ismiyle andığı kutsal ölüm tanrısı bulunmakta, şef 47’yi bu konuda uyarmış ve dikkatli olması konusunda tembihlemiştir. Gizli yolda ilerleyen 47, ilerlerken Tezcatlipoca ile karşılaşmıştır, yerli halkın bahsettiğinden ziyade Tezcatlipoca bir jaguardır ve 47 ona bir adet adak sunarak yoluna devam etmiştir. Yolun sonunda imalathaneye ulaşan 47, Ochoa’nın odasına doğru yol almış ve yolda önüne gelen her engeli aşmıştır. Ajan 47, Ochoa’nın yanına vardığında Ochoa’nın suikasttan haberdar olduğunu görmüştür. Suikast girişimden haberdar olan Ochoa Ajan 47’ye M60 ile saldırmaya başlamıştır fakat Ajan 47 her zaman olduğu gibi soğukkanlılığını korumuş ve Ochoa'yı uzun menzilli bir silah kullanarak öldürmüştür. Ochoa öldükten sonra 47, Ochoa’nın üzerinde de Hong’da bulduğu gibi şifrelenmiş bir mektup bulmuştur. Ochoa'yı başarıyla öldürdükten ve mektubu aldıktan sonra Ajan 47 Ochoa’nın imalathanesini yok etmiş ve Kolombiya'dan ayrılmıştır.


    Ochoa görevi sonrası Ajan 47’ye dünya çapında etki yaratacak bir eylemin peşinde olan terörist Frantz Fuchs’u öldürme görevi verilmiştir. Frantz’ın amacı dünyanın birçok ülkesinden barış görüşmesi yapmak için gelen dünya liderlerinin buluştuğu Hotel Gallard’ı kimyasal bombayla patlatmaktır. Fuchs, 47’nin önceki hedeflerine kıyasla daha kolay bir hedeftir, ne kendini koruyacak korumaları ne de içinde sığınabileceği bir mekânı vardır bu yüzden 47, Fuchs’u zorlanmadan öldürmüştür. Fuchs öldüğünde 47 masasında önceki 2 hedefin üzerinde bulduğu gibi şifrelenmiş 2 tane mektup bulmuştur. 47, bu mektupları ve Fuchs’un patlatmaya niyetli olduğu bombayı alıp oteli terk etmiştir.


    Fuchs görevini tamamlayan 47’nin sonraki hedefi Amsterdam’da bulunan silah kaçakçısı Arkadij Jegorov’dur. Görev öncesi Diana ile bir ön görüşme yapan 47, Hong görevinden bu yana öldürdüğü tüm hedeflerin bir şekilde birbirine bağlı olduğunu ve bu bağlantı noktasının Fransız Yabancı Lejyonu(Fransa Kara Kuvvetlerinin yabacı uyruklu askerlerinden oluşan özel bir birlik) olduğunu öğrenmiştir. Bu bilgiyi öğrendikten sonra yeni hedefine yönelen 47, hedefin nerede olduğunu tam olarak bilmemektedir. Bu durum üzerine Ajan 47, geçmişte Jegorov ile çalışmış olan bir başka silah kaçakçısı Ivan Zilvanovitch’e yönelmiştir. Ajan 47, Ivan’nın el çantasına onu izleyebilmek için bir böcek yerleştirmiş ve Jegorov’un bulduğu yeri tespit etmiştir, Jegorov bir geminin içerisindedir. Jegorov’un buluduğu gemiye yönelen Ajan 47, gemide hiç hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmıştır, bu sürpriz bir termonükleer bombadır ve patlamaya hazır bir şekilde bulunuyordur. Ajan 47, Jegorov’u öldürdükten sonra nükleer bombaya yönelip bombanın eski olması sayesinde bombayı etkisiz hale getirmiştir. Sonrasında 47, bombayı ICA yetkiliklerine teslim etmiş ve oradan ayrılmıştır.





    Jegorov görevi sonrası ICA son 4 görevin de aynı müşteri tarafından verildiğini fark etmiş ve bu durumdan hiç hoşnut olmamıştır zira bu durum ICA’nin politikalarıyla ters düşmektedir fakat yine de talepte bulunan müşteri çok güçlü olduğundan pek seslerini çıkaramamışlar ve müşterinin son talebini kabul etmişlerdir. Müşterinin son talebi Romanya’da yüksek güvenlikli bir hastanede bulunan Doktor Kovacs’dır. Ajan 47’nin bu görevi diğer görevlerinden daha farklıdır, önceki görevlerine giderken yanında silahını da taşıyabilen 47, bu görevde dışarıdan silah götüremeyecektir.


    Ajan 47 görevi tamamlamak için hastaneye gitmiştir, hastaneye girerken “Tobias Rieper” ismini kullanmıştır. (Bu isim Ajan 47’nin bazı görevlerinde kullandığı takma ismidir.) Hastaneye herhangi bir sıkıntı yaşamadan giren 47, ilerlemeye devam ederken danışmadaki görevli Romanya Özel Kuvvetlerine telefonla haber vermiştir. Bu sırada Kovacs ile buluşmayı başaran Ajan 47, bir anda geçmişini hatırlamış ve zamanında hapsedildiği hastanede gördüğü “İğneli Adamın” Kovacs olduğunu anlamıştır. Ajan 47’nin durumu anlaması sonrası Kovacs korkmaya başlamış ve her şeyin sebebinin Ort-Meyer olduğunu söylemiştir. Bu konuşmadan kısa bir süre sonra SWAT ekipleri hastanenin etrafını sarmıştır. SWAT ekiplerine yakalanmaya niyeti olmayan 47, Kovacs’ı öldürdükten sonra onun kılığına girmiş ve hastanede ilerlemeye devam etmiştir. Hastanede ilerlemeye devam ederken Ajan Smith’i esir alınmış bir halde bulan Ajan 47 sonrasında onu kurtarmış ve onunla kısa bir konuşma gerçekleştirmiştir. Konuşma sonrası Ajan 47, Smith’den Ort-Meyer’ın gizli laboratuvarına giden yolu öğrenmiş ve oraya yönelmiştir. Ajan 47, gizli laboratuvara girdiğinde ICA’ye girmeden bir yıl önce kaçtığı yerin burası olduğunu anlamıştır. Burası Ajan 47’nin doğduğu yerdir. Ajan 47 ilerlemeye devam ederken Ort-Meyer hoparlörden konuşmaya başlar. Ort-Meyer, 47’ye kendisinin bir klon olduğunu ve genetik babalarının kendisiyle beraber Fransa Yabancı Lejyonunda bulunan önceki 4 hedefinin olduğunu söyler. Ort-Meyer konuşmasının devamında hastaneden kaçışının tamamen kurmaca olduğunu ve kendisinin göz yumduğunu, bunu 47’nin dışarıdaki performansını gözlemlemek için yaptığını söyler. Geçmişinde Fransa Yabancı Lejyonunda tanıştığı ortaklarını öldürtmesinin sebebini ise onlarında kendisi gibi 47’yi kullanmak istediği söyleyerek açıklar. Ort-Meyer, 47’nin kaderinin ortakları gibi olacağını ve yakında öleceğini söyler çünkü Ort-Meyer 47’den fiziksel olarak çok daha güçlü klonlar yaratmıştır. Konuşma sonrası 12 tane 48 klonu Ajan 47’ye saldırmaya başlamıştır fakat yılların suikastçısı Ajan 47, yeni klonlar gibi bir kukla değildir ve yılların tecrübesine sahiptir, bu tecrübeyle 12 klonu da alt etmeyi başarmıştır. Ort-Meyer 12 klonunun ölümü sonrası odasında şok silahı ile Ajan 47’yi beklemektedir fakat Ajan 47’i tereddüt dahi etmeden Ort-Meyer’ı göğsünden vurmuş ve onu yere sermiştir. Ort-Meyer yerde uzanırken son sözlerini söylemiş ve Ajan 47 sonrasında onun boynunu kırmıştır. Ort-Meyer’dan akan kanlar bugün hepimizin aklına kazılan Hitman logosunu oluşturmuştur ve ilk oyunun hikâyesi sona ermiştir.


    Serinin ikinci oyunu ilk oyundan 2 sene sonrasını konu almaktadır. Oyun Sergei Zavorotko ve gizli bir figürün konuşmasıyla başlamıştır. Konuşmanın konusu Ajan 47’dir, gizli figür Rotterdam birilerini gördüğünü söyler, bu kişi Ajan 47’dir. Bunun üzerine ikili Ajan 47’nin izlerini takip etmeye başlamış ve ilk oyunun son durağı olan Romanya’daki hastaneye ulaşmışlardır. Romanyadaki hastanede kamera kayıtlarını izleyen ikili, 47’nin SWAT ajanlarını büyük bir ustalıkla öldürdüklerini gözlemlemiştir. Bunun üzerine Sergei, Ajan 47’i suikastçı olarak tutmaya karar vermiştir.


    Sergei ve gizli figür Ajan 47 hakkında konuşurken Ajan 47 ise yıllardır sürdürdüğü suikastçı kimliğini bırakmış ve Sicilya’da Emilio Vittorio’nin pederliğini yaptığı bir kiliseye yerleşmiştir. Ajan 47, Sicilya’dayken hakkında öldüğüne dair bir sürü söylenti çıkmıştır fakat kendisi kilisede bahçıvanlık yaparak hayatına devam etmektedir. Zamanla Vittorio ile arkadaş olan 47, ona geçmişini anlatmaya karar vermiş ve bir nevi günah çıkartmıştır. Geçmişini anlatmasından bir süre sonra kilisenin önünde bir araba belirmiştir ve içerisinden iki kişi vardır. Arabadakilerden bir tanesi inmiş ve Peder’e doğru yönelmiştir. Ajan 47'nin habersiz olduğu bir anda pederi kaçırmış ve Ajan 47’ye pederi kurtarmak istiyorsa 500.000 dolarlık fidyeyi ödemesi gerektiğini söyleyen bir mektup bırakmıştır. Bu parayı ödemesine imkân olmayan Ajan 47, 2 yıllık aranın ardından tekrar ICA ile iletişime geçmiş ve Vittorio’nın yerini söylemeleri karşılığında onlar için bir suikast görevi üstleneceğini söylemiştir. 47 bilgiyi aldıktan sonra pederin bulunduğu yere yönelmiştir. Peder bir villada alıkonuluyordur ve villanın sahibi Sicilyalı mafya lideri Guessipi Guilliani’dir. 47, mafya liderini öldürmüştür fakat villada Vittorio’yu bulamamıştır zira Vittorio, ICA’nin uydu izlemelerine göre villadan 4 tane Rus askeri kılıklı kişi tarafından çıkarılmış ve havaalanına götürülmüştür.


    Vittorio’nun yerini öğrenmesi karşılığında ICA’ye verdiği görev sözünü yerine getirmeye hazırlanan Ajan 47, St. Petersburg’a doğru yola çıkmıştır. 47’nin bu görevindeki hedefi eski bir KGB Generalidir. Ajan 47’i generali öldürmüştür fakat generalin arkadaşları, bu cinayetin peşini bırakmamıştır. Bunun üzerine ICA’e Ajan 47’ye geriye kalan generalleri de öldürme görevini vermiştir. 47’nin ilk hedefi General Makarov’dur. Makarov Rus mafyasındaki bağlantısı Igor Kobasko ile iletişime geçmiş ve kendisine koruma sağlamıştır. General aslında bu korumayı arkadaşını öldüren suikastçıyı daha rahat bulmak için ayarlamıştır. Ajan 47, Makarov ve Igor arasında görüşme gerçekleşirken ikisini de öldürmüş ve olay yerini terk etmiştir. 47’nin Makarov’dan sonraki hedefi General Mikhail Bardachenko’dur. Ajan 47’nin görevi generali öldürmek ve sorguladığı askeri serbest bırakmaktır. 47, görevi için generalin gizli barınağına yönelmiş ve onu orada öldürmüştür. Sonrasında sorguladığı kişiyi serbest bırakmıştır, serbest bıraktığı kişi birinci oyunda gördüğümüz Ajan Smith’in bizzat kendisidir, bir şekilde yine esir olmayı başarmıştır. Bu görevi de başarıyla tamamlayan 47’ye yeni bir general öldürme görevi verilmiştir. Bu görevdeki hedefi Rusya’ya ihanet eden General Zuphikov’dur ayrıca görev Zuphikov’un özel çantasında taşıdığı değerli materyali ele geçirmeyi de gerektirmektedir. Ajan 47, bu görev için Petersburg’daki Alman Elçiliğine yönelmiştir. 47 elçiliğe vardığında öğrenir ki, Generali öldürmekle görevlendirilen tek kişi kendisi değildir. Ruslar, ihaneti hoş karşılamamışlardır ve bir Spetsnaz ajanını generali öldürmekle görevlendirmişlerdir. Fakat bu durum 47’nin işini tamamlamasına mani olmamıştır, 47 hedefi öldürüp açık artırmada satmayı planladığı değerli materyali almış ve görevi tamamlamıştır.





    Generaller görevi sonrası Ajan 47, ICA’den ücret artımı talebinde bulunmuş ve bunun karşılığında daha fazla kontratı yerine getirmeyi kabul etmiştir. ICA ile bu konuda uzlaşan 47’nin yeni görevi Japon suç örgütü lideri ve silah kaçakçısı Masahiro Hayamoto’dur. Göreve yönelen 47, Hayamoto’nun yerini bilmemektedir bu yüzden Hayamoto'nun oğluna yönelmiştir. Hayatomo’nun oğlunu öldüren 47, cesedinin üzerine bir izleyici bırakmış ve beklemeye geçmiştir. Hayamoto oğlunun ölüm haberini aldıktan sonra defni için oğlunun cesedini almış ve bu sırada Ajan 47, Hayamoto’nun oldukça iyi bir şekilde savunulan mekânının yerini öğrenmiştir. Hayamoto’nun bulunduğu yere yönelen 47, onu öldürmüş ve sahip olduğu füze yönlendirme sistemini almıştır. Bir görevi daha başarıyla yerine getiren 47, eski dostu Vittorio’nun hayatta olduğuna dair inancı iyice kaybetmiş ve onun ölmüş olduğuna iyice ikna olmuştur.


    Hayamoto görevi sonrası görevleri almaya devam eden 47’nin yeni hedefi Malezya’da bulunan hacker Charlie Sidjan’dır. Sidjan’nın önemli bir askeri yazılım çaldığı düşünülmektedir ve 47’nin hedefi öldürdüğünde bu yazılımı da alması gerekmektedir. Hedefe yönelen 47, hedefin yerini tespit etmiş ve onu öldürmüştür fakat sonrasında öldürdüğü kişinin hedefi olmadığını ve onun ikiz kardeşi olduğunu öğrenmiştir. Sonrasında Sidjan’nın ana bilgisayarına hackleme aracı takan 47, yazılımı ele geçirmiş ve sonrasında Sidjan’ı öldürerek Malezya’dan ayrılmıştır.


    Malezya sonrası 47, Afgan İsyancıları tarafından çalınan bir kargoyu ele geçirmek ile görevlendirilmiştir. Kargo çölde bir yerde saklıdır ve Afganlar onu Birleşmiş Milletlere satmayı planlamaktadır. 47, bu satış gerçekleşmeden kargoyu ele geçirmesi gerekmektedir. Kargo iki farklı anahtarla kilitlenmiştir ve 47 iki anahtarı taşıyan Afgan lideri öldürmek zorundadır, liderleri öldüren 47 anahtarları almış ve kargonun yerini öğrenmiştir. Kargo’nun bulunduğu yere yönelen 47, kargoyu başarılı bir şekilde ele geçirmiş ve bir görevi daha başarıyla tamamlamıştır.


    47’nin Afganlardan aldığı kargo nasıl olduysa bir şekilde yine çalınmıştır ve 47 yine kargoyu ele geçirmekle görevlendirilmiştir. Kargo bu sefer Hindistan’ın Punjab eyaletinde bulunan Temple City’dedir. Kargo Sikh tarikatının elindedir ve 47 tarikatın lideri Deewana Ji’yi öldürmesi gerekmektedir. 47, Ajan Smith’in yardımıyla tarikatın kutsal mekânı Gurduvara’ya girmiştir. Burada öğrenir ki Deewana bir kalp ameliyatına girecektir ve ameliyata gireceği hastane çok yüksek güvenlik önlemleriyle korunmaktadır. Ajan Smith’in yardımıyla hastaneye girmeyi başaran 47, ameliyat odasına girmiş ve hedefi rahatlıkla öldürmüştür. Ajan 47, hastaneyi terk ederken kendisi gibi görünen bir kişinin saldırısına uğrasa da hastaneden başarıyla kaçmayı başarmıştır.


    Deewana görevi sonrası ICA öğrenir ki 47’nin Vittorio’nun kaçırılmasından itibaren yaptığı tüm görevleri aynı kişi, Sergie Zavorotko vermiştir. Zavorotko aynı zamanda 47’nin genetik babalarından birinin olan Arkadij Jegorov’un erkek kardeşidir. Sergei hakkında araştırma yapan ICA öğrenir ki kendisi dünya çapında nam salmış bir terörist ve silah kaçakçısıdır. Sergie’nin verdiği görevlerde 47 sadece bir hedefi öldürmekle görevlendirilmemiş aynı zamanda gerekli olan bir eşyayı almasıyla da görevlendirilmiştir. Sergei’nin verdiği görevlerdeki hedeflerin hepsi Sergei’ninde aralarında bulunduğu bir müşteri grubundandır ve bu grubun satın almak istediği şey bir nükleer silahtır. 47’nin görevlerde aldığı eşyalar Sergei’nin satın aldığı nükleer silahın parçalarıdır. Nükleer silah üzerinde Amerikan füze savunma sistemini şaşırtacak Amerikan sembolleri bulunmaktadır, bu semboller sayesinde Amerika bu füzelere karşı savunmasızdır. Sergei, Rus devletine ve ordusuna bağlı bir şekilde çalışmaktadır ve bu füzeyi Sikh tarikatına satmayı planlıyordur. Fakat Sikh tarikatı Sergei’ye ihanet edince Sergie ICA’ye Deewana Ji’yi öldürmeleri için teklifte bulunmuştur.





    Birleşmiş Milletler bu durumu öğrenmiştir ve ICA’yi Sergei’yi öldürmesi konusunda zorlamışlardır. Bu durum üzerine Ajan 47, Sergei’yi öldürmek için Petersburg’a yönelmiş ve Sergei’nin ofisine gitmiştir. Sergei, 47’nin peşinde olduğundan haberi vardır ve bu yüzden ofisinden ayrılmıştır. Ofisten ayrılırken de arkasında Doktor Ort-Meyer’ın klonlarından biri olan Ajan 17’yi bırakmıştır. Ajan 17, 47’nin Deewana görevi esnasında kendisine saldıran kişiyle aynı kişidir ve 47’nin genetik kardeşidir. Ajan 47, 17’yi öldürmüş ve yoluna devam etmiştir. Daha sonrasında öğrenir ki Vittorio'nun kaçırılmasını tamamen Sergei ayarlamıştır ve amacı Ajan 47’yi tekrar mesleğine döndürmektir. Bu durumu öğrenen 47, Sergei’nin peşine düşmüştür ve Sergei’nin oyunun başlama noktası olan Gontranno Kilisesinde olduğunu öğrenmiştir. Ayrıca Peder Vittorio’da Sergei'nin elinde esirdir. Ajan 47, kiliseye vardığında Sergei’nin tüm korumalarını öldürmüş ve Sergei ile düolla yapmışlardır, uzun bir düollo sonrası Ajan 47, Sergei’yi öldürmüş ve Vittorio’nun yanına gitmiştir Vittorio konuşma sırasında 47’ye taşıdığı tesbihi verir ve ondan suikastçılığı bırakmasını istemiştir fakat Ajan 47 yaşadığı olaylardan sonra bir daha huzur bulamayacağını düşünmektedir ve kiliseyi terk etmiştir. Kiliseyi terk ederken de pederin tesbihini kapıya asar ve en iyi yaptığı iş olan suikastçılığa geri dönmüştür.


    İkinci oyunun hikâyesinden bu yana 2 yıl geçmiştir, Blood Money hikâyesi başlamıştır. Blood Money hikayesi Joseph Clarence görevi ile başlamıştır. Joseph Clarence bir lunapark sahibidir ve bu parkın içerisinde bulunan makinelerin bakımlarını yaptırmıyordur. Bakım yapılmayan makineler sorun çıkarmaya başlamıştır ve en sonunda parkın içerisindeki Dönme Dolap feci bir şekilde devrilmiştir. Bu kazada onlarca insan ölmüş ve Joseph Clearence yargılanmıştır. Clearence, yerel narkotik çetesiyle bağlantı içerisindedir ve çetenin lideri Scoop’dan yardım istemiştir bunun üzerine Clearence üzerinde bulunan tüm suçlamalardan kurtulmuş ve ardında adalet arayan aileler bırakmıştır. Bu ailelerden bir tanesi adalet arayışından umudunu kesmiş ve intikam arayışına girmiştir. Bu durum üzerine kazada oğlunu kaybeden bir baba ICA’ye armış ve Clearence için suikast talebinde bulunmuştur. Görev Ajan 47’ye verilmiştir ve 47, Clearence’i rahatlıkla öldürmüştür. Clearence görevi, 47’nin ABD’de yerine getirdiği ilk görevdir.


    Clearence görevi sonrasında oyunda bir ara sahne giriyor, bu ara sahne oyundaki görevlerden sonrasında geçmektedir. Ara sahnede First Edition gazetesinden Rick Henderson FBI’ın eski direktörlerinden biri olan “Jack” Alexander Leland Cayne’nin malikânesine gitmiştir, burada sözde Beyaz Saraya yapılan saldırı konuşulacaktır. Rick Henderson, Cayne ile Beyaz Saray hakkında konuşmayı beklerken Cayne asıl amacını belli etmiş ve ona “yüzyılın haberi” olarak söylediği haberi anlatmaya başlamıştır. Cayne ilk olarak Don Fernando Delgado ve oğlu Manuel’in suikastını anlatmaya başlamıştır. 29 Şubat 2004 tarihinde ICA Don Fenando’nun ölümü için bir talep almıştır. Don Fenando Şili’de ünlü bir şarap üreticisidir en azından dışarıdan öyle biliniyordur. Don Fernando şarap üreticiliği maskesi altında dünya çapında bir uyuşturucu operasyonu yürütmektedir. Ajan 47, bir grup turist ile beraber Don Fernando’nun Şarap Üretim merkezine gelmiştir, burada Don Fernando’nun ismini Rick Stanton’dan alan yeni şarabının tanıtımı için toplanılmıştır. Ajan 47, şarap tanımı yapılırken Don Fernando’nun malikânesine girmeyi başarmıştır. 47’nin bu görevinde iki hedefi vardır, biri Don Fernando diğeri ise oğlu Manuel’dir. Manuel bir uyuşturucu bağımlısıdır ve babasının operasyonlarıyla büyük ölçüde o ilgilenmektedir. 47 ilk olarak Manuel’i öldürmüş ve sonrasında babası Don Fernando’ya yönelmiştir. Malikâne içerisinde Don Fernando’nun odasına kadar ilerleyen 47, Don Fernando çellosunu çalarken onu fiber kabloyla öldürmüş ve sonrasında Don Fernando’nun kişisel uçağıyla malikâneyi terk etmiştir.





    Cayne’nin Don Fernando suikastını anlatması sonrası çok şaşıran Henderson, 47 hakkında daha meraklı olmaya başlamıştır. Bunun üzerine Cayne “Bu anlattığım daha başlangıç, Paris operasındaki kazayı öğrendiğinde merakın daha da artacak” tarzında bir şeyler söylemiş ve Paris operasındaki kazayı anlatmaya başlamıştır. 17 Mart 2004 tarihinde ICA, Ajan 47'yi ünlü tenor Alvaro D’Alvade ve onun yakın arkadaşı ve Vatikan’ın Amerikan Elçisi olan Richard Delahunt’ı öldürmekle görevlendirmiştir. Alvaro ve Richard göz önünde olan kimliklerinin ardında Doğu Avrupa çapında yayılmış olan bir fuhuş operasyonu yönetmektedir. Müşteri ikisinin de öldürülmesini istemiştir ve 47 opera binasına gitmiştir. 47, opera binasına vardığında Alvaro Tosca operası için prova yapmaktadır ve yakın arkadaşı Richard onu izlemektedir. Alvaro provası esnasında infaz edilmek üzere bağlanmıştır ve infazcısı onu infaz etmeye gelmiştir, infazcı elinde tahta bir silahla sahneyi canlandırmış ve sonrasında prova sona ermiştir. Bir sonraki provaya geçmeden önce ara veren Alvora ve infazcı rolündeki oyuncu, sahne arkasında dinlenirken Ajan 47 tahta silahı aynısının gerçeğiyle değiştirmiştir ve sahne arkasında ayrılmıştır. Sonrasında operanın çatısına çıkan 47, operanın tavanında asılı bulunan devasa avizeye bir bomba yerleştirmiş ve provayı izlemek üzere salona gitmiştir. Prova esnasında infaz sahnesi geldiğinde, infazcı rolündeki oyuncu elindeki silahın gerçek olduğunu bilmemektedir ve rahatça silahın tetiğine basmıştır. Silahın tetiğine bastığında silah ateşlenmiş ve Alvora oracıkta ölmüştür. Yakın arkadaşının ölümün şokuyla sarsılan Richard ona doğru koşmaya başlamıştır bu sırada Ajan 47 avizeye yerleştirdiği bombayı patlatmıştır ve Richard sahneye doğru koşarken avize kafasına düşmüştür. İki cinayette kaza süsü verilerek tamamlanmıştır ve Ajan 47 rahat bir şekilde opera binasından ayrılmıştır.





    Opera binası ve Ajan 47'nin ABD’deki bir sonraki görevi arasında geçen zaman üçüncü oyunun hikâyesidir. Opera binasından ayrılan 47, kaldığı otele doğru gitmektedir fakat yolda Fransız bir polis olan Alber Fournier ile karşılaşmıştır. Alber Fournier 47’ye ateş etmiş ve onu ciddi bir şekilde yaralamıştır. Her ne kadar yaralı da olsa kaçmayı başarabilen Ajan 47, otel odasına geri dönmüştür. Yarası ağır olan 47, eski görevlerinden bazılarının halüsinasyonunu görmeye başlamıştır.


    47’nin ilk gördüğü halüsinasyon Ort-Meyer’ı öldürmesi sonrası Romanya Özel Kuvvetleri ile çarpışmasını konu almaktadır. Bu halüsinasyonda 47, Romanya Özel Küvetlerini alt etmeli ve çıkışa ulaşmalıdır. Bu halüsinasyon sonrasında uyanık kalmaya çalışan 47, geçmişte tamamladığı başka bir görevin halüsinasyonu dalıp gitmiştir. Bu halüsinasyondaki hedefi ise Campbell Sturrock ve onun avukatı Andrei Puscus’dur. Campbell kendisinin ölüm görevini veren kişinin kızını kaçırmıştır ve ona ne yaptığı bilinmemektedir. 47, Campbell ve avukatını öldürerek bu halüsinasyondan da çıkmayı başarmıştır fakat hemen ardından başka bir halüsinasyon görmeye başlamıştır. Bu halüsinasyondaki hedefi ise ilk oyunda öldürdüğü Frantz Fuchs’un kardeşi olan Fabian Fuchs ve onun Kızıl Ordudaki bağlantısı Sergei Bjarkhov’dur. Bu görev için 47 Sibirya’ya gitmiştir. İki hedefi de öldüren Ajan 47 sonrasında nükleer silah imalatı yapabilecek kapasiteye sahip olan deniz altını batırıp oradan ayrılmıştır. Bu halüsinasyondan da kendini çıkarabilen 47, dayanmayacak noktaya gelmiş ve bilincini kaybetmek üzeredir. Bu sırada ICA’nin doktoru Ajan 47’nin odasına yetişmiş ve ona cerrahi bir operasyon yapmak için hazırlıklara başlamıştır.


    Hazırlıklarını tamamlayan doktor, operasyona başlamadan matarasından bir yudum alkol almış ve geriye kalanını yarayı dezenfekte etmesi için 47'nin yarasının üzerine dökmüştür. Yaranın üzerine dökülen alkolün kokusu Ajan 47'ye geçmişinde tamamladığı başka bir görevi hatırlatmıştır ve yine bir halüsinasyona dalmıştır. Bu halüsinasyonda 47’nin hedefi kötü bir üne sahip olan Beldingford ailesinden Winston ve oğlu Alistair’i öldürmektir ayrıca müşteri bu ailenin tarafından alıkonulan oğlu Giles Northcroft’unda kurtarılması talimatını vermiştir. Bu görevi başarılı bir şekilde tamamlayan 47, halüsinasyonun devamında iki görev daha yapmıştır. Bu görevlerden ilki Rotterdam’da bulunan bir motosiklet çetesi liderini öldürmektir, ikincisi ise genetik babası Arkadij Jegorov’u öldürmektir. Jegorov halüsinasyonunda, Jegorov bir gemiyi ele geçirmiş, elinde rehineler bulunmakta ve etrafını saran SWAT ekiplerinden çeşitli taleplerde bulunmaktadır, bu taleplerin yerine gelmemesi halinde sahip olduğu nükleer silahı kullanacağını söylemektedir. 47, iki görevi de başarıyla tamamlamış ve halüsinasyondan çıkmayı başarmıştır. Bu sırada ise polisler otelin etrafını sarmıştır. Doktor, Ajan 47’ye uyanması için bir iğne yapmıştır fakat bu iğne başka bir halüsinasyonu tetiklemiştir. Bu halüsinasyondaki hedefleri ise genetik babası Frantz Fuchs, Lee Hong ve yozlaşmış bir polis amiridir. Bu 3 hedefi de başarıyla öldüren 47 sonunda halüsinasyonlardan çıkmayı başarmıştır. Ajan 47 kendine geldiğinde etrafı Fransız polisi tarafından sarılmıştır. 47, ilk olarak silahları Siverballer’ler yerinde mi diye kontrol eder bu sırada SWAT ekipleri odasına gaz bombası atarak giriş yapmıştır. SWAT ekiplerini alt ederek otelde yoluna devam eden 47, kendini bu duruma sokan ve gerçekte kim olduğunu bilen Alber Fournier’ı aramaktadır. Fournier’i bulan 47 onu öldürmüş ve otelden ayrılmıştır. Otelden çıktıktan sonra otelin dışında bulunan bir ambulansa binen Ajan 47, Degaulle Havaalanına doğru yola çıkmıştır. Havaalanına vardığında kendini ABD’ye götürecek olan uçağa binen 47, uçakta Diana ile konmuştur. Diana bu konuşmada ona ICA’nin bilinilmeyen bir grup tarafından hedef alındığını söylemiştir. Bu noktadan sonra üçüncü oyunun hikâyesi bitiyor ve Blood Money’nin hikâyesi devam ediyor.


    Paris’den kaçıp ABD’ye gelen Ajan 47’yi tutmak için tabiri caizse bir kuyruk olmuştur. Ajan 47’nin soğukkanlılığı ve kusursuzluğu dillere destan olduğu için ICA’ye birçok teklif gelmektedir. ICA’nin Ajan 47’ye verdiği ilk görev daha öncesinde Ajan Smith’e vermiş olduğu bir görevdir. Bu görevde Ajan Smith, Pine Cone rehabilitasyon merkezine girmeli ve müşterinin içerisinde bulunduğu mafyanın aleyhine devlete tanıklık edecek eski mafya üyesini öldürmesi gerekmektedir. Müşteri hangi mafya üyesinin devletle çalıştığını bilmemektedir bu yüzden sadece hedefin profilini vermiştir. Müşterinin tanımladığı profile uyan 3 kişi rehabilitasyon merkezinde kalıyordur ve bunlardan bir tanesi mafya aleyhine tanıklık edecektir. Ajan Smith’in görevi ise tanıklık edecek olan kişi bulmak ve onu öldürmektir. ICA her ne kadar bu görevi Smith’e vermiş olsa da bir süredir ondan haber alamamaktadır bunun üzerine bu görevi Ajan 47’ye verirmişlerdir. Ajan 47’nin görevi 3 mafya üyesini de öldürmek ve Ajan Smith’i rehabilitasyon merkezinden çıkarmaktır. Ajan 47 bu göreve giderken deneysel bir serumu da yanında götürmek zorundadır, bu serum hastayı bir süreliğine ölü durumuna sokmakta ve sonrasında hayata geri döndürmektedir. Bu serumun kullanılma amacı ise Ajan Smith’i rehabilitasyon merkezinden sıkıntısız bir şekilde çıkarmaktır çünkü rehabilitasyon merkezinden çıkmanın iki yolu vardır. Bunlar ya iyileşmiş olmak ya da ölü olmaktır. Ajan 47, asıl hedefle beraber işini garantiye almak için profile uyan diğer 2 hedefi de öldürmüş ve sonrasında Ajan Smith’e serumu enjekte ederek rehabilitasyon merkezinden kaçmıştır.


    Bu görevden 1 ay sonrasında Ajan 47’ye yeni bir görev verilir. Bu görevindeki hedefi eski Kübalı suç lideri ve FBI tanık koruma programında olan Vinnie Sinistra’dır. Vinnie Sinistra zamanında ABD’nin en çok aranan suçlular listesinde yer almış birisidir ve kendisi hakkında tanıklık yapacak birisini tanık koruma programındayken öldürtmüştür. Bir süre suç liderliğine devam eden Vinnie ironik bir şekilde FBI ile anlaşmış ve onlara ortaklarıyla beraber işlediği suçları anlatmaya karar vermiştir. Ajan 47, Vinnie’nin California’da FBI tarafından korunan evine yönelmiştir, ev tamamen FBI tarafından korunmaktadır ve girmesi oldukça zordur. 47 bir şekilde eve girmeyi başarmıştır ve hedefi başarıyla ortadan kaldırmıştır. Görevi başarıyla tamamlayan 47 FBI destek ekipleri gelmeden evden ayrılmıştır.


    Bu görev sonrası Cayne ve Henderson ara sahnesi tekrar giriyor. Bu sahnede Cayne, Vinnie hakkında Henderson’a yalan söylemiş ve Vinnie’nin Doktor Ort-Meyer’ın klonlama tekniği hakkında bilgi sahibi olduğunu ve en yüksek teklifi verene satacağını söylemiştir fakat 47’nin onu öldürmesinin Vinnie’nin planını bozduğunu ve Ort-Meyer’ın klonlama ile ilgili olan verilerinin 47 tarafından alındığını söylemiştir. Devamında konu Mardi Gras festivaline gelmiştir ve Ajan 47 bu festivalde İçişleri Bakanını öldürmek isteyen Kargalar grubunu avlamaktadır. Kargalar grubunu Albino sınıfı klon Mark Purayah II yönetmektedir ve ona Angelina Mason ve Raymond Kulinsky eşlik etmektedir, bu üçlünün hepside The Franchise üyesidir. Festival esnasında grubu ortadan kaldıran 47, İçişleri Bakanını kurtarmıştır fakat Cayne bu olayı Henderson’a böyle anlatmamıştır. Cayne, Henderson’a 47’nin o festivalde İçişleri Bakanını öldürmek için bulunduğunu söylemiştir. Bu yalan sonrası yalan söylemeye devam eden Cayne, 47’nin yalnız olmadığını ve yanında Purayah’ın bulunduğunu, onunla beraber çalıştıklarını söylemiştir. Daha sonrasında FBI’ın Purayah’ı öldürdüğünü de belirtmeden geçmemiştir. Bu konuşma sonrası Henderson klonlama hakkında daha fazla soru sormaya başlamıştır fakat Cayne bu konuda sinirlenmiş ve konuyu “Klonlama Teröristlerin Islak Rüyasıdır.” diyerek geçiştirmiştir. Daha sonrasında konu Senatör Chad Bingham’ın oğlunun cinayetine gelmiştir.


    2004 Noel’i gelmiş ve Ajan 47’ye yeni bir görev verilmiştir. Ajan 47’nin yeni hedefi Senatör Bingham’ın oğlu Chad Bingham ve playboy dergisinin sahibi Lorne de Havilland’ı öldürmektir. Lorne'nun elinde Chad’in bir fahişeyi öldürdüğüne dair bir video kaseti buluyordur ve müşteri ek olarak bu kaseti de istiyordur. Ajan 47, ikilinin verdiği partiye gitmiş ve ikisini de orada öldürmüştür fakat orada The Franchise isimli örgütün de ajanı bulunuyordur, aralarında kısa bir sohbet geçmiş ve sonrasında Ajan 47 yoluna devam etmiştir.


    Bingham görevi sonrası Ajan 47'ye Mississipi’den iki tane görev gelmiştir. Bu görevlerin ilkinin hedefi eskiden bir denizci olan sonrasında ise uyuşturucu ticaretine giren Skip Muldoon’dur, müşteri Skip ile beraber çetesinin önemli üyelerinin de öldürülmesini ve Skip’in kasasında bulunan bazı fotoğrafları da istemiştir. Ajan 47, Skip’i öldürmek için Skip’in turistleri gezdirme niyetine kullandığı gemiye binmiştir. Gemi turistlerle doludur ve gemiyi yine Skip kullanıyordur. 47, geminin mutfağına aşçı kılığında girmiş ve Skip için hazırlanmış olan pastayı zehirlemiş sonrasında ise gemi mürettebatı kılığına bürünmüştür. Pastayı servis etmek için Skip’in kamarasına yönelen Ajan 47, Skip’in kamarasının yanında bulunan ve çetesinin önemli üyelerinin kaldığı odaya yönelmiştir. 47 ilk önce bu odaya girmiş ve çete üyelerini temizlemiş sonrasında ise zehirlediği pastayı Skip’in masasına bırakmış ve dolaba saklanmıştır. Skip odasına girdiğinde pastadan bir lokma almış ve orada ölmüştür. Skip öldükten sonra 47, cesedin üzerinden kasanın anahtarını almış ve müşterinin istediği fotoğrafları kasadan alarak gemiyi terk etmiştir. Ajajn 47’nin Mississippi’deki ikinci görevi ise Skip’in oğlu Buddy Muldoon’u ve kayınbabasını öldürmektir. Ajan 47 görevi yerine getirmek için Buddy’nin düğününün yapıldığı yere gitmiştir. Düğün kalabalıktır fakat Ajan 47 zorlanmadan damadı ve kayınbabasını öldürmüş ve düğünden ayrılmıştır.


    Mississippi görevleri sonrası 47’nin yeni durağı Las Vegas’dır. Vegas’da Shamal Otele giden 47, burada Arap İlaç Üretimi Şirketi CEO’su olan Sheikh Mohammad Bin Faisal Al-Khalifa’yı öldürmekle görevlendirilmiştir. Sheikh otelde Hendrik Schumtz ile konuşarak bir laboratuvar ve bazı özel DNA satın almak istemiştir. Sheikh otele yanında şirketinde görevli olan bilim adamı Tariq Abdull Lateef’i de getirmiştir, Tariq’in gelme sebebi DNA materyallerini incelemektir. Ajan 47’nin görevi bu üç kişiyi de öldürmektir. 47 bir sıkıntı yaşamadan sırasıyla tüm hedefleri öldürmüş ve otelden kaçmayı başarmıştır.


    Ajan 47 bu görevleri yerine getirirken The Franchise ajanları ICA’nin ajanlarını bir bir avlamaktadır. The Franchise, ICA’ye düşman olan bir yapıdır, FBI ve CIA gibi devlet kurumlarına sahiptir ve aşırı derecede klonlanmaya karşıt bir duruş sergilemektedir. Liderleri ise Leland Cayne’dir. Durum o kadar vahimleşmiştir ki Diana, 47 ile iletişim kurarak yalnızca ikisinin kaldığını söylemiştir. Sonrasında Diana ICA’nin faaliyetlerini sonlandırırken Ajan 47’ye son bir görev vermiştir. Bu görev onları öldürmek için görevlendirilen ve peşlerinde olan suikastçının kimliğini öğrenmektir. Bunun için Ajan 47’nin CIA ajanı Anthony Martinez ve sevgilisini öldürmesi sonrasında ise Martinez’den peşinde olan ajanın kimliğini öğrenmesi gerekmektedir. 47, Martinez ve sevgilisini öldürmek için Las Vegas’daki Shark kulübüne gitmiştir. Kulüpte büyük bir parti vardır, partinin konsepti ise Cennet ve Cehennemdir. Kulübün en üst katında Cennet konsepti hâkimken en alt katta Cehennem konsepti hâkimdir. Ajan 47, ilk olarak en alt kata inmiş ve Cehennem konseptli partiye katılmış, bu partide Martinez’in sevgilisi Vaana’yı öldürmüştür sonrasında ise en üst kata, Cennet konseptli partiye çıkmış ve burada Ajan Martinez’i tuvalette köşeye sıkıştırmıştır. Kendisinin peşinde olan The Franchise ajanının ismini öğrendikten sonra Martinez’i öldürmüş ve kulüpten ayrılmıştır.


    Bu görev sonrasında oyun yine Cayne ve Henderson ara sahnesine giriyor. Bu sefer ikili kilisede bir cenaze törenindedir ve bu cenaze Ajan 47’nin cenazesidir. Cayne, Henderson’a 47’nin yakılacağını ve bununla beraber bir kişiyi klonlamanın imkânsız olacağını söylemiştir çünkü klonlama için Ajan 47’nin doku örneği gerekmektedir. Cayne ve Henderson arasında geçen konuşmalardan sonra Henderson Ajan 47’nin kusursuz olduğunu düşünmüş, Cayne’nin onu nasıl alt ettiğini merak etmiş ve ona bu konuyu sormuştur. Bu soru üzerine Cayne “Tarihin en zor ve pahalı suikast girişimini yaparak” cevabını vermiştir. Cayne’nin bahsettiği girişim, Henderson’nın yanına ilk geldiğinde konuşmayı düşündüğü konu olan Beyaz Saray saldırısıdır, Beyaz Saray’a yapılan saldırı Ajan 47’yi alt etmek için yapılan bir girişimdir.


    Cayne ve Henderson ara sahnesi sonrası oyun yine geçmişe dönmektedir. Las Vegas görevi sonrası Ajan 47, Ajan Smith ile konuşmuştur. Smith ona bir görev sunmuş ve karşılığında 7 milyonluk bir değere sahip olan bir elmas teklif etmiştir. Smith’in 47’den yerine getirmesini istediği görev ABD başkanı Tom Stewart’ın suikastını engellemektir. Ajan 47 görevi kabul etmiş ve Beyaz Saray’a gitmiştir. Başkana suikast düzenlemek üzere olan suikastçılar Mark Parchezzi III (Purayah’ın bir sonraki sürümü) ve başkan yardımcısı Daniel Morris’dir. Bu iki suikastçı’da Alpha Zerox isimli gizli bir politik örgüte çalışmaktadır. Bu örgüt The Franchise organizasyonuna sahiptir ve klonlama teknolojisini tekeline almayı amaç edinmiştir. Örgütün amacı başkanı öldürmek ve yerine başkan yardımcısı Daniel Morris’i getirmektir bu sayede klonlanma teknolojisinin yaygınlaşmasını isteyen Stewart tekrar seçilemeyecek ve Alpha Zerox bu alanda daha kolay tekelleşecektir. Ajan 47, Beyaz Saraya giriş yaptıktan sonra suikast düzenlemeyi planlayan iki suikastçıyı da öldürmüş ve Beyaz Sarayı terk etmiştir. İkilinin ölümü anlaşıldığında medya olayı Parchezzi’nin Morris’i öldürmesi olarak sunmuştur.


    Beyaz Saray görevi sonrası hem Franchise tarafından hem de polis tarafından avlanan Ajan 47 sığınağına geri dönmüştür. Sığınağındayken Diana, Ajan 47’ye sürpriz bir ziyarette bulunmuştur. Diana, Ajan 47’ye yardım edebileceğini ve ikisinin de bu durumdan kurtarabilecek bir plan yaptığını söylemiştir. Planı anlatırken Diana, 47’ye taşıdığı çantayı uzatmıştır, Ajan 47 çantaya şüpheyle bakar bu sırada Diana Ajan 47'nin boynuna bir şeyler enjekte etmiş ve Ajan 47 orada yere yığılmıştır. Sonrasında SWAT ekipleri sığınağa girmiş ve 47’nin cesedini almışlardır. Diana, Ajan 47’yi öldürmesi sonrası Cayne tarafından The Franchise organizasyonuna alınmıştır.


    Daha sonrasında Cayne ve Henderson ara sahnesi giriyor. Bu sefer yanlarında Diana’da vardır. Diana, Ajan 47’nin tabutuna yaklaşmış ve 47’nin vazgeçemediği silahları Silverballer’ları bırakmıştır. Sonrasında çantasından rujunu çıkartıp sürmüş ve Ajan 47’yi öpmüştür. Diana’nın ruj diye sürdüğü şey aslında Smith’i kurtarma görevinde kullanılan zehrin panzehiridir ve sığınağında zehirlenen Ajan 47, antidotu aldıktan sonra tekrar hayata dönmüştür. Ajan 47 uyandığında, kilisede bulunan Diana hariç herkesi öldürmüştür zira o çoktan ayrılmıştır.


    Kilisedeki kan gölü sonrası oyunda Diana, The Franchise’daki bağlantılarını kullanarak ICA’yi tekrar açmıştır. Oyun bitmeden önceki ara sahnede Diana’yı telefonla konuşurken görürüz, konuştuğu kişiye “Ekselansları” olarak seslenmekte ve ona Ajan 47’nin izini kaybettiklerini söylemekte. Bu telefon konuşmasıyla Blood Money’nin hikâyesi sona ermiştir.


    Blood Money sonrası 8 yıl geçmiştir. Ajan 47’nin ICA’deki bağlantısı Diana Burnwood, hiçbir açıklama yapmadan ICA’ye ihanet etmiş, ajanlarının kimliklerini açığa çıkarmış ve veri tabanlarını çökertmiştir. Bu ihanet sonrası ICA kendi içerisinde tekrar yapılanmıştır ve Ajan 47’nin sorumlusu artık Bejamin Travis’dir. Travis’in 47’ye verdiği ilk görev ICA’ye ihanet eden Diana’yı öldürmek ve organizasyon için büyük bir önem arz eden, Victoria isimli genç kızı Diana’nın elinden almaktır. Ajan 47 bu görev için Chicago, Illinois’e gitmiştir. Chiacago’ya vardığında bir dondurma kamyonu sürücüsü kılığına giren 47, Diana’nın malikânesine ulaşmayı başarmıştır. Diana’nın malikânesi yüksek güvenlik önlemleriyle korunmaktadır ve içerisinde adeta küçük bir ordu bulunmaktadır. Ajan 47, malikânenin içerisinde Diana’nın odasına doğru ilerlemeye başlamıştır, yoluna çıkan engelleri birer birer aşmış ve odaya varmıştır. Ajan 47 odaya vardığında Diana duş almaktadır, Diana 47’yi fark eder fakat çok geçtir zira Ajan 47 silahını ateşlemiştir ve Diana yere yığılmıştır. Diana yerdeyken onu infaz etmek için yanına giden 47 bir anlığına durmuş ve Diana’ya neden ihanet ettiğini sormuştur. Bunun üzerine Diana, Victoria’nın kendisi gibi bir klon olduğunu ve daha güçlü olduğunu, ICA’nin onu kullanacağını söylemiştir. Victoria’yı 47 ile aynı kaderi yaşaması için yanına aldığını söylemiş ve Ajan 47’den son isteği olarak Victoria’yı korumasını istemiştir. Ajan 47, Diana’nın son isteğini kabul etmiş ve Travis ile olan tüm bağlantılarını kesmiştir. Bu durum Travis’in hiç hoşuna gitmemiştir ve Ajan 47’yi de Diana gibi hain ilan etmiştir.


    Diana’nın malikânesinden Victoria ile ayrılan 47, gidebileceği tüm sığınakların ICA tarafından bilindiğinin ve rahatça bulunabileceğini düşünmüş bunun üzerine Victoria’yı Rosewood Yetimhanesindeki Rahibe Mary’e teslim etmiştir. 47, Victoria’yı teslim ettikten sonra eski ICA çalışanlarından biri olan Birdie ile iletişime geçmiştir. Birdie'den ICA ve Victoria’nın peşindekiler hakkında bilgi istemiştir, Birdie de bilgiyi vermeyi kabul etmiştir fakat karşılığında onun için bir suikast yapması gerektiğini söylemiştir. Ajan 47 teklifi kabul etmiş ve Chinatown’da bulunan yeni hedefine yönelmiştir. Chinatown’a vardığında “Chinatown’nun Kralı” olarak anılan çete liderini ve yancılarını öldüren 47, görevi yerine getirdikten sonra Birdie ile tekrar iletişime geçmiştir. Fakat Birdie’nin yeni bir isteği vardır, Birdie bu sefer Ajan 47’den yıllardır yanında taşıdığı Silverballer silahlarını istemektedir. Ajan 47 bu teklifi kabul etmiş sonrasında kafasındaki barkod dövmesini usturayla kesmiş ve Silverballer’ları Birdie’ye teslim etmiştir. Silverballer’ları alan Birdie konuşmaya başlamıştır. Ajan 47’ye Blake Dexter isimli birisinden bahsetmiştir. Bu kişi Dexter Industiries şirketinin sahibidir ve ev güvenlik sistemleri üretiyordur. Kendisini Terminus Otelinin çatı katında kalıyordur ve Victoria hakkında bir şeyler öğrenince ona olan ilgisi artmıştır. Birdie’den aldığı bilgi üzerine harekete geçen 47, Terminus oteline yönelmiştir. Burada Dexter’ın bulunduğu çatı katına ulaşmayı başaran Ajan 47, havalandırmaya girerek Dexter ve sekreteri Layla Stockton arasındaki konuşmaya tanıklık etmiştir. Konuşma esnasında Dexter, Layla’ya Victoria’yı kaçıracağını ve onu en yüksek teklifi verene satacağını söylemiştir bunun üzerine Ajan 47 Dexter’ı öldürmek için harekete geçmiş ve Dexter’ın koruması Sanchez’e saldırmıştır. Ajan 47 her ne kadar kusursuz bir katil olsa da Sanchez gibi insanüstü bir fiziğe sahip bir kişi karşısında yetersiz kalmıştır. Sanchez, 47’yi kapıya fırlatmış ve onu etkisiz bir hale getirmiştir. Ajan 47 yerde baygın bir şekilde uzanırken Dexter yanına yaklaşmış ve onu yakından gözlemlemiştir. Kısa bir süre sonrasında Dexter’ın yerde uzanan kişinin Ajan 47 olduğunu anlamıi ve oteldeki hizmetçilerden bir tanesini öldürüp Ajan 47’nin yanına bırakmıştır. Sonrasında ise otelde yangın çıkartmış ve oradan kaçmıştır. Ajan 47 baygınken etrafı Chicago polisi tarafandan sarılmıştır. Ajan 47, olay yerinden polislere yakalanmadan kaçmayı başarmış ve otelin yanındaki eski kütüphanede ilerlemeye devam etmiştir. Kütüphane sonrası bir apartmana giren Ajan 47, bu apartmanda bir Kenevir tarlasına denk gelmiş ve şansına polis orayı kendinden önce bulmuştur. Polisleri bir şekilde alt etmeyi başaran 47, apartmandan çıkmış ve kalabalığın arasına karışmıştır. Sonrasında ise gelen trene binmiş ve olay yerinden uzaklaşmıştır.





    Terminus Otelinden kaçmayı başaran 47, Birdie ile tekrar iletişime geçmiş ve Dexter’a çalışan bir muhbir hakkında bilgi almıştır. Bu bahsi geçen muhbir bir striptiz kulübünün sahibi Dom Oswald’dır ve Birdie, Dexter’a Victoria hakkındaki bilgiyi onun verdiğini düşündüğünü söylemiştir. Bu bilgi üzerine Ajan 47 Dom’un kulübüne yönelmiştir. Kulüp, Ajan 47 vardığında bir hayli doludur ve Dom etrafta gezinmektedir. Etrafta gezerken dinlenmek için çalışanlarıyla özel birkaç dakika geçiren Dom, kulüpteki odalardan bir tanesine yönelmiştir. Bu sırada Ajan 47, Dom’un odasının diğer tarafındadır ve iki odayı ayıtan tek şey bir aynadır. Ajan 47, Dom’un odaya girdiğini fark ettiğinde camın arkasından silahını ateşmiş ve Dom cama doğru yığılarak 47’nin ayaklarına düşmüştür. Dom’u öldürdükten sonra onun ofisine giden 47, telefonundaki kayıtları dinlemiştir. Kayıtları dinledikten sonra öğrenmiştir ki Dexter, Edward Wade isimli bir paralı askeri Birdie’yi bulması ve Victoria’nın yerini öğrenmesi için görevlendirmiştir. Peşinde Dexter’ın taktığı paralı askerler bulunan Birdie, Ajan 47’yi arayarak ondan acil olarak yardım istemiştir. Ajan 47, Birdie’ye ulaşmak için Chinatown’dan geçmiş ve Birdie’nin otobüsüne varmıştır fakat oraya vardığında kimse orada yoktur ve Birdie, Ajan 47 ihanet etmiştir fakat bunun ondan haberi yoktur. Sonrasında 47, yetimhaneye doğru yola çıkmıştır.


    Ajan 47 yetimhaneye Wade ve adamları gelmeden birkaç dakika önce varmayı başarmıştır. Victoria’nın yanına vardığında Wade ve adamları yetimhaneye gelmiştir bunun üzerine Ajan 47 ve Victoria asansör binip bodrum kata inmeye çalışmışlardır fakat Wade’in adamları elektriği kesmişlerdir. Ajan 47, Victoria’yı asansörde bırakmış ve elektriği tekrar getirmek için sigorta aramaya başlamıştır. Ajan 47 sigorta ararken Wade, Victoria’yı bulmuştur fakat Rahibe Mary onu korumaya çalışmıştır. Mary onu korumaya çalışırken hengâme çıkmıştır ve Dexter’ın oğlu Lenny Rahibe Marry’i öldürmüştür. Sonrasında Ajan 47 Wade’i bulmuş ve onu ölümcül bir şekilde yaralamıştır. Ajan 47 her ne kadar Wade’i durdursa da Lenny, Victoria’yı kaçırmıştır ve Ajan 47 geç kalmıştır. 47 daha sonrasında Lenny’nin yerini yetimhanede düşürdüğü kibrit kutusundan öğrenmiş ve Güney Dakota’daki Hope şehrine girmiştir. Hope şehri Dexter ve şehir şerifi Clive Skurky’nin kontrolü altındadır.


    Bu olaylar gerçekleşirken Birdie, Dexter’la buluşmuş ve muhbiri Dom’un Ajan 47 tarafından öldürüldüğünü söylemiştir sonrasında ise yeni muhbiri olarak kendisini kullanabileceğini hatırlatmıştır. Dexter, Birdie’den ICA’nin Victoria’nın peşinde olduğunu öğrendikten sonra ona yol vermiş ve teklifini kabul etmemiştir. Teklifinin reddedilmesine kızan Birdie, tüm tarafları birbirine düşürmeyi amaç edinmiştir. Bunun için Ajan 47’ye Silverballer silahlarının bulunduğu silah mağazasının yerini söylemiş ve sonrasında Travis’e bir mesaj göndererek Ajan 47’nin yerini bildirmiştir. Travis, Birdie’nin verdiği bilgi doğrulanınca 47’nin peşine adamlarını takmıştır.


    Birdie’den silahlarının yerini öğrenen 47 ilk olarak bir bara girip Lenny’nin yerini öğrenmiştir sonrasında ise eski yadigârları Silverballer’ı almaya silah dükkânına gitmiştir. Eski silahlarını tekrar alan Ajan 47, Lenny ve çetesi Hope Pumaları’nın peşine düşmüştür. Lenny ve çetesi, Victoria’yı Dexter’ın elinden alıp rakip bir silah firmasına satmayı planlıyordur. Ajan 47, Lenny’nin çete üyeleri ile takıldığı mekânına varmış ve burada çete üyelerini öldürmüştür sonrasında ise Lenny’i oradan alıp çölün ortasına gitmiştir. Çölün ortasında Lenny’e kendi mezarını kazdıran Ajan 47, bu sırada onu sorgulamaktadır. Sorgu sırasında Lenny, Dexter’ın kendisine Victoria’yı Sanchez’e bırakmasını söylediğini söylemiştir. Sanchez, Dexter’ın fabrikasında kafes dövüşlerini idare etmektedir.


    Bu olaylar yaşanırken Dexter, şirketinde çalışan bilim adamı Doktor Ashford’dan Victoria hakkında önemli bilgiler almaktadır. Ashford ona Victoria’nın bir genetik mühendisliği ürünü olduğunu ve insanüstü güçlere sahip olduğunu fakat İzotop kolyesi takılı değilken çok zayıf olduğunu söylemiştir. Doktorla konuşmasını tamamladıktan sonra Dexter, oğlunun kaçırıldığını öğrenmiş ve sekreteri Layla’dan Skurky ile iletişime geçip oğlunun aranmasını istediği söylemiştir. Layla’dan ayrıca Travis’in asistanı Jade ile iletişime geçip fidyeyi hazırlamalarını talep etmesini istemiştir.


    47, Lenny’den öğrendiği bilgiler doğrultusunda Dexter Industries’e yönelmiştir, oraya vardığında gizlice şirketin laboratuvarına sızmış ve Victoria üzerinde araştırmalar yapan bilim adamlarını öldürmüştür. Bilim adamlarını öldürdükten sonra Sanchez’e yönelen 47, Sanchez’le kafes dövüşünde dövüşmüş ve Sanchez’i madara etmiştir. Sanchez’i öldürmeden konuşturmayı başaran 47, Victoria’nın şehir adliyesinde olduğunu öğrenmiştir ve sonrasında tesisten ayrılmıştır.


    Araştırmasına devam etmeden biraz soluklanmak isteyen 47, bir otelde bir gece dinlenmeye çekilmiştir. Bu sırada Travis’in görevlendirdiği ICA’nin saldırı takımı, “The Saints” adıyla bilinen ve tamamen kadınlardan oluşan özel bir suikastçı grubu 47’nin oteline saldırmıştır. Ajan 47’nin odası saldırı sonrası bir enkaza dönmüştür ve 47 oradan güç bela kaçmayı başarmıştır. Otel odasından çıktıktan sonra sonra otelin ilerisindeki tarlaya giden 47, burada The Saints’in lideri Lasandra Dixon dair tüm üyelerini öldürmüştür. 47, lider Lasandra’yı öldürdüğünde Travis’den bir arama geldiğini görüp telefonu açmıştır. 47 telefonda The Saints’in öldüğünü söyleyip telefonu kapatmıştır. Travis bu durum üzerine sinirden köpürmüş ve bizzat kendisi Hope şehrine gelmek için hazırlıklara başlamıştır.


    Otel saldırısı sonrası görevine devam eden 47, adliyeye yönelmiştir. Adliyeye vardığında Victoria’yı adliyenin bodrum katında bulmayı başarmıştır fakat bu 47 için kurulan bir tuzaktır. Ajan 47 şerif Skurky tarafından etkisiz hale getirilmiş ve Dexter ona işkence etmeye başlamıştır. Dexter oğlunun yerini 47’den öğrenmek istemektedir fakat bu esnada Travis’den telefon gelmiştir. Travis, Dexter’a Victoria karşılığında 10 milyon vereceğini söylemeiştir. Bu boşluk esnasında kaçmayı başaran Ajan 47, şehre döndüğünde şehrin ICA’nin kontrolüne geçtiğini görmüştür ve sokaklar ICA askerleri le doludur. Ajan 47, şerif Skurky’i kiliseye kadar takip edip orada ayağından onu yaralamıştır. Skurky’nin yarasının üzerine ayağı ile basan 47, Skurky’i konuşturmayı başarmış ve Dexter’ın Chicago’daki Blackwater Park’a gittiğini öğrenmiştir. Dexter’ın yerini öğrenen 47, Hope şehrinden ayrılmış ve Chicago’ya geçmiştir.


    Chicago’da buluşan Dexter ve Travis, telefonda konuştukları takas için Blackwater Park’da buluşmuşlardır. Travis görüşme sırasında yan çizmiş ve parayı Dexter’e veremeyeceğini söylemiştir bunun üzerine Dexter, Victoria gibi giydilmiş bir kızı Travis’in önünde öldürmüştür. Travis bir anlığına Victoria’nın gerçekten öldüğünü zannedip sinirden kendini kaybetmiştir. Sonrasında Dexter öldürdüğü kızın kafasından çuvalı çıkartıp Travis'e kızın Victoria olmadığını göstermiştir. Her ne kadar parayı vermeye niyetli olmasa da Travis, Dexter gibi bir manyağın Victoria’yı öldürme riskine karşın parayı vermeye kabul etmiştir. Parayı alan Dexter, Travis’e onları arayıp Victoria’nın yerini söyleyeceğini söylemiştir fakat sonrasında söylememeye karar vermiştir.


    Bu sırada 47, Blackwater’a gelmiştir ve Dexter’a geldiğini haber vermek için asansördeki kameraya ateş etmiştir. 47’nin geldiğini gören Dexter paniğe kapılmıştır bu sırada Layla ona Victoria’yı alıp kaçması gerektiğini ve kendisinin 47’yi durdurabilmek için her şeye sahip olduğunu söylemiştir. Kendine fazla güvenen Layla, 47 yanına vardığında ölmüş ve Ajan 47, Dexter’ın panik odasına yönelmiştir. Ajan 47, Dexter’ın panik odasında Dexter'ın çatıdaki helikopterle kaçmayı planladığını öğrenmiştir. Bunun üzerine Ajan 47 çatıya çıkmış ve Dexter’ın korumalarını teker teker temizlemiştir, sonrasında ise Dexter’ı öldürmüştür. Dexter son anlarından oğlundan af dilemiştir fakat artık çok geçtir. Victoria, 47 ile beraber ayrılmadan Dexter’ın parasını üzerine fırlatmış ve 47 ile oradan ayrılmışlardır.

    Bu olayın birkaç ay sonrasında Travis ve asistanı Jade yanlarında bir grup ICA askeriyle beraber Diana’nın gömülü olduğu İngiltere’deki mezarlığa gitmişlerdir.. Travis’in Diana’nın ölmediğine dair bazı şüpheleri vardır ve bundan kurtulmak istiyordur. 47, mezarlığa vardığında hikayenin başında Diana’dan aldığı mektubu tekrar okur ve mektupta Victoria’nın, Travis’in ICA üst yönetiminden izin almadan yürüttüğü bir proje olduğunu söylemektedir. Ajan 47’den Travis’i öldürmesini ister. 47, Diana’dan aldığı son görevi yerine getirmek için ilk önce Travis’in elit korumaları “The Praetorians” grubunu öldürmüştür. Korumaları indirilen Travis, 47’ye karşı savunmasızdır ve 47 onu bir patlamayla yaralamıştır. Yaralı olan Travis, 47’yi karşısında gördüğünde sinirden köpürmektedir zira 47’nin Victoria’nın potansiyelini hiç ettiğini ve ICA’nin onu kullanmayacağını söylemiştir. Ölmeden önce 47’den son istek olarak Diana’yı gerçekten öldürüp öldürmediğinin sorusunu cevabını istemiştir bunun üzerine 47 “Bunu hiçbir zaman bilemeyeceksin.” deyip Travis’i öldürmüştür.

    Bu olayın birkaç ay sonrasında Ajan 47, Diana’nın malikânesini uzaktan, silahının dürbünüyle izlemektedir. Ajan 47 Diana’ya saldırdığında ona ölümcül bir yara vermemiştir ve bu yüzden Diana saldırıdan sağ çıkmıştır. Malikânesinde Victoria ile beraber nehre bakan Diana’yı gözlemleyen 47, Victoria’nın İzotop kolyesini nehre attığını görmüştür. Daha sonrasında Diana, 47 ile iletişime geçmiş ve ona yardımları için teşekkür etmiş, onu ICA’ye tekrar davet etmiştir.





    Absolution sonrasında 6 yıl geçmiştir ve HITMAN’nin hikâyesi başlamıştır. Aslında hikâye 1999’da başlamakta fakat o kısmı yazının başlangıcında anlattığım için geçiyorum. Ajan 47’nin bu oyundaki ilk görevi Viktor Novikov ve sevgilisi Dalia Margolis’i öldürmektir. Bu ikili IAGO ismiyle bilinen ve dünya çapında istihbarat ticareti yapan örgütün elebaşlarıdır. IAGO son olarak Orta Doğu’da görev alan MI6 ajanlarının listesini ele geçirmiştir ve MI6, Ajan 47’yi bu ikiliyi öldürmesi için tutmuştur. Paris’de hedeflerine yönelen 47, Viktor’un düzenlediği moda defilesine katılmıştır, bu defile aslında sadece bir maskedir zira defile yapılırken Dalia, defilenin düzenlendiği binada açık artırmada çeşitli istihbaratları satmaktadır. Ajan 47, sırasıyla iki hedefi de öldürmüş ve görevi başarıyla tamamlamıştır. Ajan 47’nin görevi tamamladığı günün öncesinde Novikov, ismi belirtilmeyen bir adamla görüşmüş ve ona “Dünya elitlerinin sırları” olarak tanımladığı bir liste vermiştir. Listeyi alan adam bilinmeyen bir kaynağa “İsimleri sızdır.” diye mesaj atıp oradan ayrılmıştır. Mesajda bahsedilen isimlerin Novikov ve Dalia olduğu varsayılmaktadır.


    Paris’deki görevi tamamladıktan sonra Ajan 47’ye yeni bir görev verilmiştir. ICA’ye DNA’yı bozan bir virüsün yok edilmesini ve bu virüsü üreten Ether şirketinin kurucusu Silvio Caruso ve yardımcısı Francesca De Santis’in öldürülmesi talebinde bulunulmuştur. Bunun üzerine ICA, Ajan 47’yi İtalya’nın kıyı kenti Sapienza’ya göndermiştir. Ajan 47 ilk olarak Silvio’nun villasına sızmış ve sonrasında ise içeride ilerlemeye devam etmiştir. Silvio villada golf hocasından ders alırken Francesca Silvio’nun golf hocasıyla kaçamak bir ilişki yaşamaktadır. Ajan 47 bu üçgeni kullanarak iki hedefini de öldürmüştür. Hedefleri ortadan kaldırdıktan sonra Silvio’nun villasının altındaki Ether laboratuvarına yönelen Ajan 47, burada yüksek güvenlik önemleriyle korunan virüsü yok edip villadan ayrılmıştır.


    Bu görevden bir hafta sonrasında “Shadow Client” (Oyundaki ana düşman kendisidir ve ilk görev sonrası Viktor ile konuşan kişidir.) tekrar belirmiştir. Bu sefer Johannesburg’da bulunuyordur ve virüsün yok edilmesini araştıran bir müfettişin arabasında ona pusu kurmuş bekliyordur. Müfettiş arabaya bindiğinde arka koltuktan silahını müfettişin kafasına dayayan Shadow Client, adamla konuşmaya başlamıştır. Shadow Client, müfettişe onu IAGO bağlantılarını kullanarak İtalya’dan ayrıldığından beri takip ettiğini ve virüsü yok etmek içinde ICA’yi ayarladığını söylemiştir. Daha sonrasında Shadow Client, kafasına doğrulttuğu silahı yakınlaştırarak ondan bir anahtarı istemiştir. Bunun üzerine müfettiş, bunun yanına kar kalmayacağını “Providence” örgütünün ona cevabını vereceğini söylemiş ve sonrasında anahtarı vermiştir. Anahtarı aldıktan sonra Shadow Client, müfettişe “Bunu daha önce Cobb’dan da duydum” deyip kafasına sıkmıştır.


    İtalya sonrası Ajan 47, Fas’da yapacağı yeni bir görev almıştır. ICA’nin yeni aldığı talepteki hedefler General Reza Zaydan ve eski bir banka CEO’su olan Claus Hugo Strandberg’dir. Claus, milyar dolarlık bir dolandırıcılık davasında yargılanmaktadır ve başı ciddi anlamda derttedir. Zaydan ise gizli bir paralı asker ağını kontrol eden ve Fas halkını isyana sürükleyip ülkede darbe yapmak isteyen bir generaldir. Zaydan’nın darbe yapabilmesi için yüklü miktarda paraya ihtiyacı vardır ve Claus bu paraya sahiptir. Bu durum üzerine Zaydan ve Claus anlaşmışlardır. Zaydan’nın paralı askerleri Claus’u dava esnasında kaçırmış ve onu İsviçre Konsolosluğuna bırakmışlardır. Ajan 47 bu görevde iki hedefi de ortadan kaldırmalıdır. İlk olarak İsviçre Konsolosluğuna giden Ajan 47, burada Claus’u ortadan kaldırıp sonrasında Zaydan’nın üssüne yönelmiştir. Generalin üssü askerleri tarafından korunuyordur ve kendisi burada sürekli gezerek teftiş yapıyordur. Ajan 47 onu teftiş yaptığı sırada öldürüp ve buradan ayrılmıştır. İki hedefi de başarıyla ortadan kaldıran 47, sonrasında Fas’ı terk etmiştir.


    Bu suikastlardan iki gün sonra New York şehrinde, iki adam Shadow Client’ın Johannesburg’da öldürdüğü müfettişi ve konuşma esnasında bahsettiği Cobb’dan konuşmaktadır zira bu ikili Providence için önemli bilgilerin saklandığı kasanın anahtarlarına sahiptirler. Bu ikiliyle beraber Ajan 47’nin engellediği darbe ve yok ettiği virüsten de bahsedilmektedir. İkili bu olayların Providence yapılan bir saldırı olduğunu düşünmektedir ve Shadow Client’ın patlattığı kasaya doğru ilerlemektedirler. Kasanın içerisi boşaltılmıştır, Providence’a çalışan tüm kişiler açığa çıkmıştır. Bu durum üzerine Providence’ın direktörü yanındaki adama savunmaları hazırlamasını talimatını vermiştir zira Providence açığa çıkmıştır.


    Fas sonrası Ajan 47’ye Tayland’da gerçekleştireceği yeni bir görev verilmiştir. Bu görev için Tayland’ın Bangkok şehrindeki Chao Phraya oteline giden 47’nin bu görevdeki hedefleri ünlü Hint rock yıldızı Jordan Cross ve avukatı Ken Morgan’dır. Müşterinin bu kontratı vermesindeki amaç ise bu görevden 1 yıl öncesinde Jordan, kız arkadaşı Hannah Highmoore’u öldürmüştür. Babası Thomas Cross oldukça etkili bir medya patronudur ve oğlunu bu durumdan kurtarmak istemektedir. Bunun üzerine Thomas, dünya üzerinde pis adamları pis işlerden kurtarmasıyla ün salmış Ken Morgan’ı oğlunun avukatı olarak tutmuştur.. Mahkeme sürecinde Thomas’ın bağlantıları ve Morgan’nın iyi avukatlığı Jordan’ı ceza almadan kurtarmıştır. Bu durum Highmoore ailesinin canını sıkmış ve onlar da ICA ile iletişime geçip bir kontrat vermişlerdir. Ajan 47, ilk olarak Ken Morgan’a yönelmiş ve onu öldürmüştür. Sonrasında ise otelin en üst katına çıkan Ajan 47, burada Jordan’nın stüdyosuna girmiştir. Jordan burada yeni şarkıları üzerine çalışıyordur ve küçük bir koruma ordusu tarafından korunuyordur. Ajan 47, Jordan’nın ordusunu başarıyla aşmayı başarıp Jordan’ı öldürmüştür. İki hedefi de başarıyla ortadan kaldıran 47, otelden ayrılıp görevini tamamlamıştır.


    47’nin Tayland görevinden bir hafta sonrası Thomas Cross kaçırılmış ve öldürülmüştür. Cross’un tüm off-shore hesapları bilinmeyen bir grup tarafından boşaltılmıştır. Bu durum ICA’nin canını sıkmış ve Paris görevinden itibaren Ajan 47’ye verilen tüm görevler incelenmiştir. ICA araştırmaları sonrası öğrenmiştir ki bu kontratların hepsi aslında bir kişiden gelmektedir ve o kişi Shadow Client’dır. Shadow Client, hedeflerin isimlerini ve olayların gerçeklerini asıl müşterilere sızdırarak onları harekete geçirmiş ve ICA’ye kontrat vermelerini sağlamıştır. İsmindeki Shadow da buradan gelmektedir, ICA’nin aldığı tüm işleri aslında Shadow Client vermiştir ve bunu dolaylı yollardan gerçekleştirmiştir.


    Shadow Client hakkındaki araştırmalarını derinleştiren ICA’ye, Shadow Client’ın bilgi sızdırma işlemini yapan hacker, Olivia Hall’ı bulmuştur. Olivia Hall, Colorado’da özel bir askeri birliğin idaresinde olan bir çiftlikte bu işleri gerçekleştiriyordur. Bu çiftliği yöneten kişi Sean Rose’dur, kendisi eski bir terörist ve bombalar konusunda uzmandır. ICA’ye Sean Rose’un Thomas Cross’un kaçırılmasıyla bir bağı olduğunu düşmüş ve bunun üzerine onun Shadow Client olduğunu düşünmüşlerdir. Eric Soders’in zorlamalarıyla ICA, bu çiftlik alanına Ajan 47’yi göndermiştir. Ajan 47’nin bu görevdeki hedefleri özel ordunun lideri Sean Rose, suçlu tanımlama konusunda uzman olan ve geçmişinde Interpol’e ihanet eden Penelope Graves, özel kimyasallar kullanarak kurbanlarına işkence eden ve eski bir Mossad üyesi olan Ezra Berg ve son olarak eski bir suikastçı olan Tamil Tigers’dır.


    Ajan 47 görevi tamamlamak üzerine Colorado’ya gitmiştir, burada çiftliğe girmeyi başaran 47, hedeflerini birer birer temizlemiştir. 47, hedeflerini temizledikten sonra çiftliğin içindeki eve girip, evin içerisinde 3 boyutlu yazıcıyı kullanarak Sean Rose'un yüzünün bir kopya modelini üretip sonrasında Ezra Berg’in işkenceler için kullandığı bodrum katına inmiştir. Burada Sean Rose'un yüzünün maskesiyle açılan bir kapı bulunuyordur, Ajan 47 yazdırdığı maskeyle içeriye girmiş ve içeride Shadow Client’a dair sürüsüyle bilgi bulmuştur. Bu durumu Diana’ya söyleyen 47, Diana’nın isteğiyle oda da bilgiler aramaya başlamıştır. Bilgileri ararken duvarlardaki mantar panolara bakan Ajan 47, ilk panoda Providence olarak bilinen örgütün üyelerini görmüştür, bu üyelerden bazıları kontratlarla Ajan 47’nin kurbanı olmuştur. Sonrasında diğer panoya bakan 47, Shadow Client’ın kendisini tanıdığını anlamıştır zira bu panoda Ajan 47’nin yıllardır avladığı hedeflerin bazılarının resmi vardır ve Shadow Client, Ajan 47’yi oldukça iyi bir şekilde tanıyordur. Son panoda ise ICA’nin Direktörü Eric Soders’ın resmini görmüştür ve bunun üzerine odadaki belgeleri incelemeye başlamıştır. 47, belgeleri incelediğinde anlamıştır ki Eric Soders ICA’ye ihanet etmiştir. ICA’ye ihanet eden Soders aslında Providence için çalışıyordur.


    Odayı araştırdıktan sonra çiftliği terk eden 47 bu sırada uzakta bulunan Shadow Client tarafından dürbünlü bir silahla izlenmektedir. Ajan 47’yi izlerken Olivia Hall ile konuşan Shadow Client, her ne kadar Hall, ona 47’yi öldür demiş olsa da öldürmemiştir ve onu izlemeye devam etmektedir. İzlerken de Hall’a, küçük bir çocuğun ve arkadaşının hikâyesini anlatmaya başlamıştır. Hikâyede çocuk ve arkadaşı birlikte Shadow Client’ın “o yer” olarak adlandırdığı bir yerden kaçmaya çalıştığını fakat bahsettiği yerde bulunan bir gardiyana yakalandıklarını söylemiştir, bu gardiyan çocuk ve arkadaşının kaçışları esnasında tanıştığı herkesi öldürmüş ve çocukların kaçışını engellemiştir. Bu hikâye sonrası Hall, Shadow Client’a Ajan 47’yi ne kadar iyi tanıdığını sormuştur ve bunun üzerine Shadow Client “herkesten daha iyi” diyerek Ajan 47’nin çiftlikten ayrılmasına izin vermiştir.


    Colorada sonrası Ajan 47’nin yeni ve son görevi Japonya’da bulunan Hokkaido adasına gitmek ve eski ICA’i direktörü Eric Soders ile Yakuza’nın avukatlığını yapan ve aynı zamanda bir Providence üyesi olan Yuki Yamazaki’yi öldürmektir. Eric Soders’in ihaneti sonrası bu durumu araştıran ICA, Soders’in niye ihanet ettiğini öğrenmiştir. Soders eşine benzerine çok az rastlanır bir hastalığı yakalanmıştır bu hastalığın adı aynı zamanda oyundaki son göreve de adını vermiştir. Hastalığın adı Situs İnventus’dur ve bu hastalığa yakan kişinin organları bulunduğu yerin tam tersinde bulunmaktadır. Soders bu hastalığa yakalanmıştır ve bu operasyonu gerçekleştirmek için yeni bir kalp ve çok iyi cerrahlar gerekmektedir. Providence, bu imkanları Soders’e karşılayabileceğini fakat karşılığında kendilerine çalışması gerektiğini söylemiştir. Teklifi kabul eden Soders, Providence için çalışmış ve ICA’ye ihanet etmiştir. Providence istediğini alınca Soders’ın Hokkaido adasında bulunan ve GAMA isimli yapay zekayla idare edilen hastaneye yerleştirmiştir. Bu hastanede Soders, yapay zeka tarafından ameliyat edilecektir ve hastane oldukça yüksek güvenlik önlemlerine sahiptir. Hastane’nin yapay zekası hastanedeki tüm kontrole sahiptir ve hastanede bulunan tüm geçişleri kontrol ediyordur. Bir kişi hastanede bir yere girmeye yetkili değilse oraya girmesinin imkânı yoktur tabii kılık değiştirmezse. Ajan 47, ICA tarafından hastaneye “Tobias Ripper” ismiyle yatırılmıştır. Ajan 47 bu görevine silahla başlama şansı yoktur zira hastaneye silahlarla girilmesi imkansızdır. Silahsız ve her yere girişi kısıtlı olan 47, dikkatli ve sabırlı bir şekilde hastanede ilerlemeye devam etmiştir. İlk olarak Yakuza avukatı Yuki’yi ortadan kaldıran 47 sonrasında asıl hedefi Eric Soders’e yönelmiştir. Eric Soders, Ajan 47 hastanedeyken yapay zekâ ve cerrahlar tarafından ameliyat edilmektedir. Ameliyat esnasında birçok kişi ameliyatı izlemektedir ve Soders’i silahlarla öldürmek imkansızdır bunun üzerine 47, hastanede tam yetkiye sahip olan hastane direktörünün kılığına girip, yapay zekanın kontrol odasına girmiş ve yapay zekayı çökertmiştir. Sonrasında ise bilgisayar aracılıyla Eric Soders’in ameliyatını sabote etmiş ve onu öldürmüştür. İki hedefi de başarıyla ortadan kaldıran 47, GAMA’dan ayrılmıştır.


    Ajan 47’nin son görevinin üzerinden bir süre geçtikten sonra Diana trenle bir yere gitmektedir. Tren yolculuğu sırasında Providence direktörü Diana’nın yanına gelir ve ona “Soders ve Yuki suikastlarınız için size misilleme yapmayacağız” demiştir. Shadow Client’ın ICA’yi kendilerine saldırmak için kullandığının farkında olduğunu ve bu Shadow Client’ın iki taraf içinde zararlı olduğu söylemiştir sonrasında ise Shadow Client’ın ortadan kaldırılması için beraber çalışma teklifinde bulunmuştur. Diana başta teklifi kabul etmediğini söylemiştir fakat Providence direktörü bu cevap için hazırlıklıdır ve ceketinin iç cebinden bir çocuk fotoğraf çıkartıp Diana’ya uzatmıştır. Diana fotoğrafa bakarken “ Onun geçmişi hakkında ne kadar araştırma yapsan da elinde somut bir şey olmadığını biliyoruz ve sana bu konuda yardım edebiliriz.” diyerek Diana’nın yanından ayrılmıştır. Diana’nın baktığı fotoğraf Ajan 47’nin çocukluk fotoğrafıdır.




    HITMAN'de yaşanan olaylar sonrası Ajan 47, kim olduğu adeta bir sır olan Shadow Client ve ekibinin peşine düşmüştür. Bu uğurdaki ilk hedefi Shadow Client'ın teğmenlerinden olan Alma Reynard'dır. Kendisi bir saha ajanı olmasının yanı sıra istihbarat elemanıdır ve birkaç eko-terörizm olayına dahil olmuştur. Alma, Shadow Client'ın kurduğu özel ekibin aktif parçalarından bir tanesi olmuştur. Reynard, Bask fanatiği bir ailede büyümüş ve düzene karşı zamanla nefretle dolmuştur. Annesi ve babası Barcelona'da bir alışveriş merkezini bombaladığında hapse atılmış ve kendisi akrabalarının yanına taşınmak zorunda kalmıştır. Burada Pristine Army isimli bir organizasyona katılmıştır. Bu organizasyon oyunun geçtiği zaman diliminde miadını doldurmuş anarşist temellere sahip olan ve küreselleşme ve teknolojiye karşı gelen bir gruptur. Zamanla Reynard grubu fazla romantik bulmuştur çünkü kendisini bir geri kafalı olarak değil şirket karşıtı olarak görüyordur. Reynard'a göre gerçek düşman çok uluslu şirketler ve onların devlet ayaklarıdır, bu düşmana karşı gelmek için de önüne çıkan her insanı masum olsun olmasın def etmeye kendini adamıştır.


    Bu organizasyondaki günlerinde bombacı olan erkek arkadaşı Sean Rose ile birlikte çok uluslu şirketlere karşı birkaç eko-terörizm saldırısı düzenlemiştir. Bunlarla yetinmeyip erkek arkadaşı Rose'un Hamsun Oil şirketini bombalamasına yardımcı olmuştur, bu yardımı şirkete sızarak sağlamıştır ve bu sayede ajanlık yolunda ilk adımlarını atmıştır.


    Ajan 47'nin Colorado saldırısı sonrası Rose öldükten sonra Reynard pek yas tutmayıp kendine yeni bir sevgili bulmuştur. Yeni sevgilisi zamanında CICADA isimli özel bir şirkette paralı askerlik yapmıştır ve oyunun geçtiği dönemde de Shadow Client'ın ekibinin kilit isimlerindendir. Reynard ile arasında ilişki oluşunca onun peşini hiç bırakmamıştır. İkisi iyi bir kimya yakalayıp insanların güveninin kazanan ve içlerine sızan bir ekip olmuştur.


    Ajan 47, Reynard'ı ortadan kaldırmak için Yeni Zelanda'daki Hawke's Bay'e gitmiştir. Vardığında Reynard henüz evine gelmediğinden Ajan 47 etrafı araştırmış ve Shadow Client'ın eylemlerine dair yeni bilgiler öğrenmiştir. Reynard eve geldiğinde Ajan 47 her zamanki maharetini konuşturmuş ve hedefini ortadan kusursuz bir şekilde kaldırmıştır. Ajan 47'nin performansından etkilenen Providence, ICA'den Shaow Client'ın geri kalan ekibini de ortadan kaldırması için onu görevlendirmesini istemiştir. Bu durum üzerine 47, Diana'ya ICA'nin neden Providence ile beraber çalıştığını sormuştur. Diana ise iki organizasyonun amaçlarının küresel çapta karışıklığa sebep olan Shadow Client'ı ortadan kaldırma konusunda kesiştiği cevabını vermiştir. Beraberinde kendisinin geçmişi hakkında da bilgi sağlayabileceklerini belirtmiştir.



    Reynard görevinde sağlanan istihbarat ile Ajan 47, Miami'ye teknoloji devi Kronstadt Industries'in sahibi ve kurucusu Robert Knox ve kızı Sierra'yı öldürmesi için gönderilmiştir. Robert Knox şirketi kurmadan önce babasının serveti ile birkaç işe girişmiş fakat ticaret konusunda yetersiz kalınca başarısız olmuştur. 21 yaşına geldiğinde ailesinin de dahil olmasıyla Caltech'de doktora çalışmalarına başlamış ve burada yapay zeka ve robotlar üzerine çalışmaya yönelmiştir. Bu dönemde Robert aynı zamanda eşi Florence ile tanışmıştır. İkili arasındaki ilişki sonucu Florence beklemediği bir şekilde hamile kalmış ve Sierra dünyaya gelmiştir. Doğum sonrası kan zehirlenmesi geçirince Florence hayatını kaybetmiştir ve Robert kariyerini ilerletirken kızını da büyütmenin sorumluluğu altına girmiştir.


    Caltech'deki çalışmaları esnasında patentini aldığı ürünler ile şirketi Kronstadt Industries'i kurmuştur fakat ticaret konusundaki yetersizliği yıllar içinde değişmemiştir yine de insanları manipüle etmesi, tehdit etmesi ve onlara rüşvet vermesi şirketi bir şekilde ayakta tutmayı başarmıştır. Teknik konulardaki yetenekleri sayesinde şirketi zamanla bir grup güçlü insanın radarına girmiş ve sonrasında şirket Amerikan ordusu için robot askerler geliştirmeye başlamıştır. 3 yıl sonra şirket kendini halka açmış ve hisse değerleri patlamıştır. Bu durum Robert Knox'un tanınırlığına pozitif etki yapmış ve teknoloji ve ticaret alanındaki herkes onun kim olduğunu öğrenmiştir. Tanınırlık kazanan Robert durumdan oldukça memnundur.


    Sonraki yıllarda Robert başına buyruk hareket eden bir CEO olarak tanınmıştır, eylemleri sadece şirketini ve hissedarlarını değil halk gözündeki imajını da riske atmıştır. Hovardalığa ve eksantrik çekiciliği sayesinde Hollywood aktrisleriyle ilişkiler yaşamış ve magazin dergilerinin kapaklarını süslemiştir. Sonrasında ilgisi yarış arabalarına kaymış ve şirketi adına yarışması için bir takım kurmuştur. Bu takımın oyunun geçtiği zamandaki sürücüsü ise kızı olan Sierra'dır. Robert takımın arabalarını güçlendirmek için şirketinin patentlerini kullanmak istemiştir. Bunun üzerine nitrojen turbolu araba deneyleri yapılmıştır, bu deneyler esnasında bir şeyler ters gitmiş ve Robert'in yüzünün yanmasıyla sonuçlanan bir kaza olmuştur. Cerrahların büyük çabalarına rağmen yanıklar tam anlamıyla geçmemiş ve Robert'in yüzünde kalıcı izler olarak kalmıştır.


    İlerleyen dönemde artan CEO ölümleri, Knox'un delice bir karar almasına sebep olmuş ve bu karar sonucu Shadow Client ile irtibata geçmiştir. Ona Kronstadt'ın ürettiği ve büyük şirketler tarafından kullanımda olan güvenlik sistemlerinin bilgisini vermiştir. Bu eylem kendisi ve kızı korumaya almak için yaptığı bir hamledir fakat bu durum ikisinin de üyesi olduğu Providence tarafından hoş karşılanmamış ve nihayetinde onların Ajan 47 tarafından öldürülmesiyle sonuçlanmıştır.


    Bu esnada Providence, Shadow Client'ın eski üyelerinden Eugene Cobb'un güvenlik sorumlusu Lucas Grey olduğunu tespit etmiştir fakat bu bilgi Providence dünyanın dört bir yanındaki ajanlarının ölmesinin önüne geçememiştir. Providence'ın yoğun çabaları sonrası Grey'in konumu Merkez Avrupa olarak belirlenmiştir. Grey bu esnada ekibinin üyelerinden Olivia ile buluşmuş ve Providence'ı ortadan kaldırmaları için Ajan 47'nin yardımına ihtiyaç duyduklarını konuşmuştur.


    Bu olaylar gelişirken Ajan 47 Kolombiya'ya gönderilmiştir. Buradaki hedefi uyuşturucu baronu Rico Delgado, kartelin etkili figürlerinden Andrea Martinez ve uyuşturucuyu üreten Jorge Franco'dur. Rico 90'ların başında kardeşi Hector ile kartelin içerisinde büyümüştür, çok geçmeden babası onu selefi seçmiştir fakat bu durum Kolombiya hükumetinin uyuşturucu kartellerine askeri müdahalesiyle ertelenmiştir. Müdahale sonucunda Rico'nun babası öldürülmüştür ve Rico annesi ve kardeşiyle beraber evinden kaçmak zorunda kalmıştır. Santiago'da annesinin akrabalarıyla yaşarken yazın amcası, Delgado kartelini yöneten Fernando'nun yanına gidip vakit geçiren Rico Kolombiya'ya dönüp babasının imparatorluğunu tekrar kurmayı kafasına koymuştur. Ardında bıraktıkları eve döndüğünde bulduğu şey harabeden başka bir şey değildir fakat evin etrafındaki köylüler Don Delgado'yu ve onlara yardımlarını unutmamıştır bu yüzden de Rico'ya yardım etmiştir.


    Köylüler sadece Rico'ya yardım etmekle kalmayıp zamanında Don Delgado'nun uyuşturucu yetiştirdiği alanlara da iyi bakmış ve büyütmeye devam etmişlerdir. Bu yardımlar sonucu Rico emeline ulaşmaya başlamıştır. Kardeşi Hector'un ve amcası Fernando'nun kızı Andrea ile beraber kartelin bağlantılarını tekrar kurmuş ve uyuşturucusunu taşıtacak yeni bir lojistik ağı kurmuştur.


    Kartelin uyuşturucularını üreten Jorge ise Şili, Santiago'da doğmuştur. Augusto Pinochet 1973 yılında darbe ile iktidara gelmiştir. 3 yıl sonra Jorge'nin babası bir gece ansızın ortadan kaybolmuştur ve Jorge'nin annesi kendisi ve kardeşlerini de alıp Arjantin sınırını geçerek ABD'ye gitmiştir. Jorge başta annesinin bunu nasıl sağladığını idrak edemese de zamanla annesinin zamanında babasının Ruslar ile paylaştığı bilgileri kullanarak buna olanak sağladığı kanısına varmıştır.


    80'li yıllarda Jorge kimya çalışmalarına odaklandığı doğa bilimleri fakültesinden mezun olmuştur. Mezuniyet sonrası bir lisede kimya ve fizik dersleri vermeye başlamıştır. bu dönemde kendisine kötü bir alışkanlık edinmiştir ve bir kumar bağımlısı olmuştur. Augusto Pinochet Şili'deki hükmünü kaybettiğinde Jorge memleketine tekrar dönmeye karar vermiştir. Bunda annesinin hayatını kaybetmesi, kendisinin ABD'ye ısınmamış olması ve kumar borçlarının etkisi olmuştur. Giderken de ardında bir eş ve çocuk bırakmıştır.


    Memleketine dönünce babasının akıbeti hakkında araştırma yapmış fakat bir sonuca ulaşamamıştır, bu çalışmalar esnasında da Fernando Delgado ile tanışmıştır. Fernando, Jorge'nin yetenekli bir kimyager olduğunu öğrenince kumar borcunu ödemesine yardım etmesi karşılığında kendisine çalışması teklifini sunmuştur. Teklifi kabul eden Jorge 2004 yılına kadar kartele çalışmıştır. 2004 yılında Ajan 47'nin Fernando Delgado ve oğlunu öldürmesi üzerine hayatı için endişelenmiş ve birkaç yıllığına ortadan kaybolmuştur. Fernando'nun yeğeni Rico onu bir süre aramış ve sonrasında bulup Kolombiya'ya tekrar getirmiştir. Burada Rico için çalışmaya başlamış ve 10 yıla aşkın süredir de buna devam etmiştir.


    Bu kartelin üst düzey isimlerinin Ajan 47'nin yeni hedefleri olmasının sebebi ise Grey'in kartelin lojistik ağını kullanarak ekibini dünyanın dört bir yanına taşıyabilmesidir. Bu sebepler doğrultusunda Ajan 47 kartelin üretim yerine sızmış sırasıyla tüm hedeflerini ortadan kaldırmış ve Kolombiya'yı terk etmiştir. Görev sonrası Diana anne ve babasının araba bombası sonucu hayatını kaybettikleri aile mezarlığına gitmiştir, burada Providence'a görevin başarıyla tamamlandığını bildirmiştir. Bu mezarlıkta onlara saldırı düzenlemesinin sebebi ise Diana'nın kardeşinin hayatını kaybetmesine çalıştıkları şirketin sebep olduğu konusunda dava açma istekleridir.


    Kolombiya görevi sonrası Grey, Johnnesburg'de bulunan Ether Corporation'dan bir şeyler çalmıştır, burada şirketin çalışanlarını rehine almış ve şirketi terk ederken de saatli bomba kurup şirketin patlamasına sebep olmuştur. Grey'in ekibi ise bir rehine videosu yayınlamış ve Providence organizasyonun varlığını dünyaya açık etmeyi denemiştir.


    Bu esnada ICA, Lucas Grey'in ekibinin baş elemanlarından birine dair bir iz bulmuştur. Bu ize göre Delgado kartelinin sahtecilik ile ilgilenen elemanları Grey'in ekibi için sahte kimlikler üretmektedir. Bu kimlikler arasında en göze çarpanı bahsedilen eleman olan Wazir Kale'dir. Wazir, zamanında Güney Çin Denizinde terör estiren ve The Maelstrom ismiyle etkin olan korsanların içerisinde bulunmuştur. Bu korsanlar zamanında gemi endüstrinde adeta bir cehennem yaşatıyormuş ta ki 2014 yılında Frances King isimli petrol gemisine saldırı düzenleyene kadar. Bu saldırı sonrası Çin'in özel kuvvetleri korsanların gemisini ortadan kaldırmış ve mürettebatın neredeyse hepsinin ölümüne sebep olmuş fakat Wazir bundan bir şekilde kaçmayı başarmış.


    Maelstrom ile Grey arasındaki bağlantı tam olarak bilinmese de Providence üyesi olan bir CEO'nun Şangay'daki ölümünden Wazir sorumlu tutulmaktadır. ICA'nin istihbaratına göre Wazir'e eski korsan arkadaşlarından ikisi de yardım etmiştir. Bunlar ilki Vanya Shah ismiyle tanınan Mumbai'nin suç dünyasının gizli figürüdür. Diğeri ise zamanında korsan çetesine finansman sağlayan bugünlerde ise film yapımcısı olarak bilinen Dawood Rangan'dır. Bu üçlü Lucas Grey'in doğu bloğunu oluşturmaktadır.


    Providence bu üçlü ekibin durdurulmasını istemektedir fakat şöyle bir durum vardır; Wazir'in yeri ve neye benzediği bilinmemektedir ve Ajan 47'nin onu Mumbai'nin ara sokaklarında bizzat bulması gerekmektedir. Görev için Mumbai'ye giden Ajan 47 burada ilk olarak Wazir'i bulmaya odaklanmış ve Mumbai sokaklarında onu aramaya yönelmiştir. Wazir'i bulup ortadan kaldıran Ajan 47, Dawood'a yönelmiş ve yeni çekeceği "Mumbai Hero" filminin setine giderek onu ortadan kaldırmıştır. Devamında ise Vanya Shah'a yönelmiş ve saklandığı eski tren istasyonuna gitmiş ve onu da soğukkanlılık ile ortadan kaldırmıştır.


    Bu görev sonrası Grey'in konumuna Romanya, Brasov'da ulaşılmıştır. Verilen konumdaki yer 1962 yılına kadar çocuk yükümlüler için bir ıslaheviymiş fakat Sovyetler burayı ele geçirdiğinde burada bir süper insan tesisi kurmuş ve bütçe sağlamış. Ajan 47 konuma ulaştığında ıssız bir harabeyle karşılaşmıştır zira 1989 yılında çıkan yangından sonra terk edilmiştir. Tanıdık geliyor olsa gerek; burası tahmin ettiğiniz gibi Ajan 47'nin klonlandığı yer. Bu yer oyunun geçtiği zamandan birkaç hafta öncesinde kripto para kullanılarak bilinmeyen bir yatırımcı tarafından satın alınmıştır. Bu satın alım üzerine ICA, Lucas Grey'in konumuna ulaşmıştır.


    Ajan 47 tesise girerken Diana ile bağlantısı kesilmiştir. Tesisi keşfeden Ajan 47 sonunda Lucas Grey ile karşılaşmıştır. Burada Lucas Grey Ajan 47'nin geçmişi hatırlamadığını görmesi üzerine burasının onların hapishanesi olduğunu hatırlatmıştır. Burası onların Providence için birer katil olarak yetiştirildikleri yerdir, Ajan 47'nin hatırlamama sebebi ise hafızasının silinmesidir. Fakat 47'nin aksine Lucas Grey her şeyi hatırlıyordur. Başta Ajan 47, Grey'e inanmamıştır fakat Grey duvar kağıdını yırtıp beraber bıraktıkları kanlı el izlerini gösterdiğinde durumun farkına varmıştır. 47 durumun şoku içerisindedir, bir kaza olduğunu ve Grey'in kendisi olduğunu iddia ettiği çocuğun öldüğünü söylemektedir. Bu bahsedilen çocuk Klon 6'dır, yani Ajan 47'nin ölümüne sebep olduğu ilk kişi, en azından öyle bildiği kişi. Grey'in anlattıklarına ikna olan Ajan 47, çocukken birbirine verdikleri sözü hatırlamıştır. Bu söz kendilerini bu hale getirenleri yok etme üzerinedir.



    Ajan 47'nin olanları hatırlaması ve Grey ile işbirliğine girmesi sonucu Almanya, Berlin'de Diana'nın da katıldığı bir buluşma gerçekleşmiştir. Bu görüşmede Grey, Diana'ya 47 ile zamanında yaptığı ve tüm Providence'ı yok etme üzerine kurulu olan planlarını anlatmış ve sonunda başarısız olduklarını. Partnerler olarak bilinen Providence liderlerinin sonrasında paranoyaklaştığını ve Ort-Meyer çocuklarının kendilerini sıkıntıya sokmaması için hafızalarını sildirdiğinden bahsetmiştir. Bu yapılanlardan tek kaçan Grey'dir, bu olanları tek hatırlayan da.


    Diana, Ort-Meyer'ın Providence ile bağlantısını duyduğunda duraklamış, Grey'in tam olarak motivasyonunun ne olduğunu anlamaya çalışmıştır. Bu noktada Grey, Providence liderlerinden bahsetmiş ve onları tanıyan tek kişinin ilk oyunun sonunda trende konuştuğu The Constant olduğunu söylemiştir. Buna karşılık olarak Diana, The Constant'ın erişilemez olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine Grey zamanında tutuldukları hapishaneye sürekli olarak gelen ve Providence bronşu takan ilk The Constant'dan bahsetmiştir. Bu kişinin onları şuan görevde olan The Constant'a yönlendireceğini düşünmektedir. Diana bunun sonucunda Grey'in neden 47'ye ihtiyaç duyduğunu fark etmiştir zira bu ilk The Constant'ı kendisi değil Ajan 47 tanıyordur.


    Bu noktada Grey'in ekibinden Olivia olaya dahil olmuş ve Ajan 47'nin hafızasının silinmesinin geri döndürülemez olduğundan bahsetmiştir fakat şöyle bir durum vardır; Ort-Meyer'ın ölümü sonrası hapishanesi Ether Corporation tarafından satın alınmıştır ve bu hafıza silinmesi durumuna karşı bir ilaç geliştirmişlerdir. Bunun üzerine Diana, Grey ve Olivia tartışmaya başlamıştır fakat Ajan 47 olaya dahil olarak Diana'ya bir seçim yapmasını söylemiştir zira kendisi seçimini çoktan yapmıştır. Bunun üzerine üretilen ilaç Ajan 47'ye enjekte edilmiştir ve Ajan 47 hapishanedeki anılarını hatırlamaya başlamıştır. Hatırladığı anıda Ort-Meyer'ın onu sahip olduğu en iyi oğlan olarak ilk The Constant'a takdim edişi vardır. The Constant, Ort-Meyer'a 47 ve 6'nın kaçışı üzerine sorular sormuş ve Ort-Meyer'da her şeyin çözüldüğünü söylemiştir. Bu esnada Ajan 47, The Constant'a saldırmıştır. Bundan hoşlanmayan The Constant, Ort-Meyer'ı tehdit etmiştir ve hapishanesine düzen getirmesini tembihlemiştir. Anı sona erdiğinde Ajan 47 The Constant'ın kim olduğunu hatırladığını söylemiş ve ekip yeni bir plana girişmiştir.


    Yapılan araştırmalar sonucunda ilk The Constant'ın zamanın efsanevi soğuk savaş ajanlarından Janus olduğu tespit edilmiştir. Kendisi KGB'de üst düzey bir yetkili ve Lubyanka'da Sixth Column isimli özel bir birimin başı olduğu öğrenilmiştir. Janus 1988 yılında KGB'den emekli olmuş ve Kremlin'e sırtını dönerek ABD'ye yönelmiştir. Janus'un tam olarak ne zaman The Constant görevini aldığı tam olarak bilinmemektedir fakat 2004 yılından beri Vermont'da sakin bir yerde kaldığı bilinmektedir. Janus bir KGB ajanı olarak yetiştirildiğinden hiçbir işkence ve sorgu methodu onu konuşturamayacağı kanısına varılmıştır bunun üzerine Ajan 47'ye evini araması söylenmiştir. Ajan 47'nin görevi varlığını hissettirmeden Janus'un evine sızması, onu ortadan kaldırması ve sonrasında da onun Shadow Client olduğunu gösteren bir sahne bırakmasıdır. Görev bitiminde de Diana buna göre bir ICA raporu yazıp Janus'un evinden Romanya'daki hapishaneye yapılan aramaları kanıt göstererek Providence'a Janus'un gerçek Shadow Client olduğunu söylemesi gerekmektedir. Bu rapora göre Grey sadece bir kukladır ve Janus kuklacının ta kendisidir.


    Bu planın gerçekleşmesi için Ajan 47'nin Janus'un güvenliğine dair tüm detayları öğrenmesi ve Janus'un güvenliğinin başı olan eski gizli servis elemanı Nolan Cassidy'i ortadan kaldırması gerekmektedir. Eğer Nolan hayatta kalırsa iş vereni hakkında yaratılan hikaye ile ters düşebilir ve bu da planın suya düşmesine sebep olabilir. Yapılan plan sonrasında Ajan 47 Vermont, Whittleton Creek'e ulaşmıştır. Burada Ajan 47 ilk olarak Nolan'a yönelmiş ve onu ustalıkla ortadan kaldırmıştır. Sonraki hedefi Janus'un evine girmek ve burada işlerine yarayabilecek bilgileri ortaya çıkarmaktır. Bilgilere eriştikten sonra Ajan 47 Janus'u yapılan plan doğrultusunda öldürmüş ve konutu terk ederek bir görevi daha başarıyla yerine getirmiştir.


    Görev esnasında Janus'un evinde bulunan fotoğraf Ark Topluluğu isminde bir grubun üyelerini göstermektedir. Bu grup Providence'ın bilinen yüzünü temsil etmektedir. Diana'nın duyumuna göre bu grup küresel bir çöküşe karşı tedbirini almış milyarderlerden oluşmaktadır. Edinilen bilgiye göre görevde olan The Constant bu grubun bir sonraki toplantısına katılacaktır fakat buna dair hiçbir bilgi bulunmamaktadır zira hepsi raporlardan silinmiştir. Grup tam konumun ulaşılamaz olduğu izlenimine kapıldığında Olivia araya girmiş ve Janus'un Ark Topluluğunun kurucusu olduğunu iddia etmiştir. Bu iddia da eğer doğruysa grubun üyeleri Janus'u son yolculuğuna uğurlamaya mutlaka katılacaktır. İhtimal üzerine Olivia Janus'un tabutunun götürüldüğü yeri araştırmış ve tabutun götürüldüğü yeri öğrenmiştir. Yeri öğrenen ekip grubun bir sonraki toplantısını beklemeye ve The Constant'ı kaçırmanın planını hazırlamaya başlamıştır. Bu görevde ICA desteği olmayacaktır, ekip tamamen kendi başınadır.


    Bu esnada Providence liderleri yani Partnerler ve The Constant bir toplantı yapmıştır. Bu toplantıda Janus'un ihanetinin nasıl gözlerinden kaçtığı konuşulmuştur. Diana ve ekibin kurguladığı plan tutmuştur, Providence Janus'un Shadow Client olduğuna inanmıştır. Fakat Janus'un ölümü onlar için yeterli değildir zira Grey hala hayattadır ve organizasyon onun da ölmesini istiyordur. Toplantı esnasında The Constant'ın üzerine gidilmiş ve sadakati sorgulanmıştır. Bu sorgulama Janus'un ihaneti örnek gösterilerek yapılmıştır. Görüşme bitiminde The Constant sadakatini kanıtlamak için boynuna bir şeyler enjekte etmiştir.


    Bu olayların üzerinden 2 ay geçmiştir. Ekip Sgail adasına doğru yol alıyordur. Grey'in elemanı The Constant'ın adada olduğunu onaylamıştır. Adaya giderken Diana, Grey'in neden bu işe giriştiğini merak edip sormuştur, şansı varken neden çekip gitmediğini. Grey de bunun üzerine 1 yıl önce Eugune Cobb'un yanında işe girme sebebinin Providence'a yanaşmak olduğunu söylemiştir. Bu noktaya geri gelebilmek için yıllarca kaçtığını söylemiştir. Kendisinin de kafasında bir barkod olduğunu belirtmiş fakat kimsenin buna dikkat etmediğini anlatmıştır. Sonrasında konu Diana'nın ailesine gelmiş ve Diana nasıl öldüklerini anlatmıştır. Bunun üzerine Grey üzüntüsünü dile getirmiş ve Diana da onun Ajan 47'nin aksine yaptığı eylemler sonucu duygularını hissettiği sonucuna varmıştır.


    Konuşma sona erdiğinde göreve hazırlık başlamıştır. Alınan istihbarata göre The Constant'ın kendine enjekte ettiği şey zehirli bir çiptir. Bunu olur da ifşa olursa kendini öldürmesi için kullanmıştır. Çipi kontrol eden iki tane uzaktan kumanda vardır, bu kumandalar ikiz olan Zoe ve Sophia Washington kardeşlere verilmiştir. Bu iki kardeş Providence'ın hırslı üyelerindendir ve Ark Topluluğuna atanan yeni yönetim kurulu başkanlarıdır. Bunun üzerine ekip ikiye ayrılmıştır. Ajan 47, Washington ikizlerine yönelmiştir, Grey ise The Constant'ı adadan kaçırmanın bir yolu arayışına girmiştir. İkizlerin babası Byron Washington Pax Mundus isimli muhafazakar bir grubun beyin takımında yer alıyormuş zamanında, bu grup Providence organizasyonun değerli varlıkları arasındaymış. Kızları ise sosyetenin önde gelenlerinden ve hazine avına meraklı kişilermiş. Bu merakları konusunda paralı asker kullanıyorlarmış ve bu uğurda önlerine çıkan insanları ortadan kaldırtıyorlarmış. Bu arayışları kültür uğruna değil tamamen kişisel zevkleri için yapıyorlarmış.


    Bu Ark Topluluğu senede bir kere bu adada toplanırmış ve ürettikleri yeni ömür uzatan ürünleri sergilermiş. Bu toplantılar gözden uzakta yapıldığından haklarında pek bir şey bilinmemektedir. Bu son yapılan toplantıya dair bilinen tek şey Ajan 47 ve Grey'in gittiği toplantıyı Washington ikizlerinin düzenlemesidir.


    Bu bilgiler ışığında Grey ve Ajan 47 adaya çıkış yapmışlardır. Planlandığı gibi Ajan 47 ikizlere yönelmiş ve onları başarılı bir şekilde ortadan kaldırmıştır. The Constant'ın çipini kontrol eden hedefler ortadan kaldırıldıktan sonra Grey ve Ajan 47 The Constant'ı adadan çıkarmış ve tuttukları gemiye getirmişlerdir. Gemi Kuzey Denizine kadar gitmiş ve yolculuk esnasında The Constant'ın çipi cerrahi bir operasyon sonucu çıkarılmıştır. Kendini koruma mekanizması kalmayan The Constant ekip tarafından sorguya çekilmiştir. Grup The Constant'ın adının Arthur Edwards olduğunu ortaya çıkarmıştır.



    Sorgu esnasında ekip ne istediğini açık bir şekilde dile getirmiş ve Edwards'ın hayatını kurtarması için konuşmaktan başka çaresi kalmadığını söylemiştir zira kendisi ifşa olmuştur ve artık Providence'a geri dönme şansı yoktur. Bunun üzerine organizasyonu artık korumasının anlamsız olduğu belirtilmiş ve konuşması istenmiştir. Edwards'ın tek yapabileceği organizasyonu da kendiyle beraber aşağı çekmektir, artık oynayacak başka eli kalmamıştır. Bunun üzerine Edwards şu üç aileden bahsetmiştir. Ingramlar, Carlisleler ve Stuyvesantlar. Bu üç aile nesilden nesle kaynaklarını genişletip kimsenin içinden kaçamayacağı ve kendilerinin kontrolünde olan bir düzen yaratmaya çalıştıklarından bahsetmiştir. Diana bunun üzerine Grey ve Ajan 47'yi ailelerin peşine yollamıştır zira onlara misilleme şansı vermek istememektedir.


    Grey ve Ajan 47'nin gemiden ayrılması üzerine Edwards, Diana konusunda yaşadığı hayal kırıklığını dile getirmiş ve kendisi için yaptığı büyük planların boşa gittiğinden bahsetmiştir. Diana bunun üzerine Edwards'ı terslemiş ve artık elinde pazarlık yapabileceği hiçbir şeyin kalmadığını söylemiştir. Edwards kısa bir gülümsemeyle kendisine yakın olan insanlara çok güvendiğini dile getirmiş ve Ajan 47'nin hedefini hiç kaçırmadığını belirtmiştir. Ona Ajan 47'nin geçmişinde bir dönemi ortaya çıkardığını fakat hala gizli kalan şeylerin olduğunu hatırlatmıştır. Burada bahsettiği şey Diana'nın anne ve babasını öldürenin Ajan 47 olduğudur fakat bunu dile getirmemiştir.


    Grey ve Ajan 47 Partnerler olarak bilinen üç aileye karşı hamle yapmak için hareket etmiştir fakat şöyle bir sorun vardır Edwards'ın söylediği isimler çoktan sisteme ölü olarak geçirilmiştir. Marcus Stuyvesant'ın prototip aracını denerken kaza geçirerek öldüğü, Carl Ingram'ın kalp kiriz geçirdiği ve Alexa Carlisle'nin akciğer kanserinden öldüğü bilgileri sisteme girilmiştir. Partnerler, Edwards'ın ifşası sonrası acil durum planlarını devreye sokmuş ve kendilerini sistemden çıkarmıştır.


    Edwards ekibe parayı takip etmesini söylemiştir. Bahsedilen para Grey'in dediğine göre Milton-Fitzpatrik yatırım bankasıdır, burası Providence organizasyonun önem verdiği varlıklarındandır. Bu bankanın New York'daki idarecisi bir Providence üyesidir ve bunun takip edebilecekleri en iyi iz olduklarını kararlaştırdıktan sonra Grey ve Ajan 47 New York'a yönelmiştir. Diana'ya göre Partnerler kimliklerini değiştiriyordur fakat bankadaki kayıtları hala aktiftir. Yalnız şöyle bir durum vardır bankadaki hesap bilgileri sık aralıklarla güncellenmektedir bu yüzden de Ajan 47'nin olabildiğince hızlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyordur. Bankadaki veriler iki farklı yol ile ulaşılabilir vaziyettedir. Bu yollardan ilki bankanın veri çekirdeğinin bulunduğu bodrumdaki kasadır. İkincisi ise bankanın idarecesi Athena Savalas'daki, güvenlik şefi Mateo Perez'daki ve hesaplardan sorumlu olan Fabia Mann'deki bankanın yedeklenmiş verisinin üç parçasını almaktır. Ekip Partnerler'in bankadan veri çalındığını öğrenmemesini istemektedir bu yüzden de Providence ile bağlantısı olan Athena Savalas'ın ortadan kaldırılması kararlaştırılmıştır bu şekilde ekibin eylemleri açığa çıkmayacaktır.


    Ekip ellerindeki seçenekler doğrultusunda veriye ulaşmak için ya kasayı patlatacaktır ya da bahsedilen üç hedeften yedeklenmiş verileri toplayacaktır. Veriler ele geçirildikten sonra ise Ajan 47'nin planlandığı gibi Athena Savalas'ı ortadan kaldırması gerekecektir. Plan doğrultusunda harekete geçen Ajan 47 bankaya giriş yaptıktan sonra verileri ele geçirmiş sonrasında ise Athena'nın ofisine çıkarak onu başarıyla ortadan kaldırmıştır. Veriler ele geçirildikten ve hedef ortadan kaldırıldıktan sonra Ajan 47 bankayı terk etmiş ve Grey ile buluşmuştur. Grey, Olivia'nın yeni bir iz bulunduğunu söylemiştir bunun üzerine Ajan 47 nereye gittiklerini sormuştur. Grey "cennete" gidiyoruz demiştir.


    Olivia'nın buldukları ve bankadan elde edilen veriler sonucu ulaşılan sonuç Maldivler'deki Haven isimli küçük bir şirketi gösteriyordur. Burada Partnerlerin banka hesapları üzerinden 3 işlem gerçekleşmiştir. Haven halk gözünde zenginlere ve ünlülere "ün yönetimi" olarak adlandırabileceğimiz hizmetler sağlayan bir şirkettir. Fakat arka planda şirket zengin suçlular için tamamen yeni kimlikler yaratıyordur. Partnerler de bu hizmeti kullanmak amacıyla Haven'a yönelmiştir. Olivia, Haven'ın sunucuların saldırılar düzenliyordur fakat Haven'ın sahipleri her 10 saatte bir sunucu erişim anahtarlarını sıfırladığından herhangi bir sonuç elde edilemiyordur bu yüzden de şirketin sahipleri Ajan 47'nin hedefi konuma gelmişlerdir.


    Haven şirketinin bulunduğu ada tropik bir cennettir adeta. Ada şirketin merkezi olarak kullanılıyordur ve müşterileri için tatil yapacakları alanlar sunuyordur. Şirket var olan ve potansiyel müşterileri adaya bir gemi aracılıyla getirip Maldivler'de sunulan en iyi hizmetleri onlara sunuyordur. Michelin yıldızlı şeflerden çıkan yemekler, masaj ve spa hizmetleri, özel localar, spor tesisleri ve adadaki tesisin sunduğu lüksün konforu müşterilerin hizmetindedir.


    Ajan 47 bu adaya potansiyel bir müşteri olarak giriş yapacaktır. Her zamanki takma ismi Tobias Rieper ile adaya giriş yapacak ve kiralık bir hırsız olduğundan dolayı emekliliği için yeni bir kimlik talep edecektir. Ajan 47'nin adadaki görevi açıktır, şirketin üç sahibini öldürmesi gerekmektedir. Şirketin kurucusu Tyson Williams, Williams tarafından tutulan ve müşterileri çekmekle sorumlu olan Ljudmila Vetrova ve şirketin beyni ve şirketin yazılım platformunu üreten Steven Bradley. Ajan 47 bu hedefleri ortadan kaldırdığında Olivia şirketin sunucularına sızabilecek ve Partnerlerin yeni kimliklerini ortaya çıkaracaktır.


    Ajan 47 adaya planlandığı gibi Tobias Rieper ismiyle giriş yapmış ve yeni bir kimlik istediğini belirtmiştir. Tesislere girdikten sonra Ajan 47 ilk olarak adanın müşterilere açık kısmında dolanan Ljudmila Vetrova yönelmiş ve onu ortadan kaldırmıştır. Sonrasında adanın spor yapma alanlarında antrenman yapan Steven Bradley'e sıra gelmiş ve o da başarılı bir şekilde halledilmiştir. Son olarak Ajan 47 şirketin kurucusu Tyson'a yönelmiş ve adanın arka kısmındaki evine giderek onu ortadan kaldırmıştır.


    Görev başarıyla tamamlandıktan sonra Ajan 47, Grey ile buluşmaya gitmiştir. Bu esnada Olivia şirketin sunucularına başarılı bir şekilde sızmıştır fakat bir şeyler doğru görünmemektedir. Partnerlere yeni kimlikler verilmiştir fakat Providence organizasyonun varlıkları onlara aktarılmamıştır, aktarılan kişi Arthur Edwards'dır. Bunun üzerine Diana koşarak Edwards'ı hapsettikleri yere gitmiş ve onun çoktan kaçtığını fark etmiştir. Bu durum karşısında ekip Partnerlerin yeni kimliklerine ulaşmış fakat Arthur Edwards'ı elinden kaçırmıştır. Yeni kimlikler Grey ve Ajan 47'ye aktarılmıştır. İkili çocuklukta kanlarıyla birbirine verdikleri sözü tutmaya çok yakındır, yeni hedef Partnerlerdir artık.





    HITMAN 2'de gerçekleşen olaylardan sonra ekip her ne kadar Arthur Edwards'ı elinden kaçırsa da Providence'ı yöneten ve partnerler olarak bilinen üç aileye de ulaşmış, nerede olduklarının bilgisine erişmişlerdir. Bunun üzerine Ajan 47 ve Lucas Grey Dubai'ye gitmişlerdir. Partnerler burada dünyanın en yüksek binası olan The Sceptre'da binanın sahibi Şeyh Omar al-Ghazali'nin ev sahipliğinde buluşmuş ve Arthur Edwards'a ne yapacaklarını planlayacaklardır. İkili bu binaya ulaşmak için bir uçak ayarlamış ve halo atlayışı yaparak binaya yönelmişlerdir. Atlayışları esnasında bir helikopterle burun buruna gelen ikili, son anda kendilerini kurtarmıştır. Yollarını kesen helikopterde Alexa Carlisle bulunuyordur. Görüşmeden ayrılarak Dartmoor'daki aile malikanesi gidip hasar kontrolü yapmak istemiştir ne de olsa Arthur Edwards üç ailenin de sahip olduğu her şeyi ellerinden almıştır. Bunun üzerine ekibin elinde üç partnerden ikisi kalmıştır.


    Bu hedeflerden ilki Stuyvesant soyunun 5.neslinden olan ve ailesinden kalan miras ile güç sahibi olmuş Marcus Stuyvesant'dır. Bu aile parasını emlakçılık ve bankacılık yaparak elde etmiştir. Diğer hedef olan Carl Ingram ise ABD'de başkanları belirleyen güçlü figürlerden bir tanesidir. Ailesi servetini Amerikan İç Savaşında sattığı barut ile kazanmaya başlamış sonrasında küresel çapta bir petrol, kömür ve çelik imparatorluğu kurarak büyütmüştür. İki hedefte ekibin peşlerine düşeceğini beklemektedir bu yüzden Grey binanın kontrol mekanizmasına sızacak, elektronik kapıları ve asansörleri etkisiz hale getirerek Ajan 47'ye destek sağlayacaktır. Bu esnada ise Ajan 47 hedeflerini ortadan kaldıracaktır.


    Atlayış sonrası binaya iniş yapan Ajan 47, Grey'in yardımıyla bir pencereden içeri giriş yapmış ve burada takım elbisesini giyerek The Sceptre'ın açılışına katılmıştır. Ajan 47 giriş yaptığında Şeyh Omar al-Ghazali binanın açılış konuşmasını yapıyordur. Konuşma sonrası etrafında fırsatlar aramaya yönelen Ajan 47, Lucas Grey'in de yardımıyla "Akbaba" olarak da bilinen Zana Kazem'i görmüştür. Bu kişi Afrika'nın birleşmesini hedefleyen terör örgütü Crystal Dawn adına çalışmaktadır. Grey'in kendisini tanıması ise geçmişte onu ekibine katmayı düşünmesinden dolayıdır tabii sonrasında bundan vazgeçmiş ve onunla çalışmak yerine Maelstorm'u tercih etmiştir. İkili Kazem'in neden geldiğini bilmemektedir fakat Şeyh'in kişisel asistanı ile yaptığı konuşmadan önemli bir şey için geldiği bellidir. Bunun üzerine Ajan 47, Kazem'i etkisiz hale getirmiş ve onun kılığına bürünmüştür. Kazem kılığına giren 47, Şeyh'in asistanıyla buluşmuş ve Carl Ingram ile görüşmesi için bir toplantı odasına götürülmüştür.


    Carl Ingram ile odada buluşan 47, Kazem'in neden geldiğini de anlamıştır çünkü Ingram iki kişinin ortadan kalkmasını istemektedir fakat ikisini de tek seferde söylemek yerine sırayla söylemeyi tercih etmiştir. Kazem ilk hedefi başarılı bir şekilde ortadan kaldırırsa ikinci hakkında bilgi edinmeye hak kazanacaktır. İlk hedef Carl Ingram'ın canını sıkan bir gazetecidir. Bu gazeteci binanın açılışına katılmış ve binanın çatı katında kimin kaldığı konusunda çok soru sormaktadır. Ingram, bir süre önce sisteme ölü olarak girildiğinden kaldığı yeri sorgulayan kişinin ortadan kalkmasını istemektedir. Bunun üzerine Ajan 47 görüşmeden ayrılmış ve gazetecinin yanına gitmiştir. Gazeteciye aradığı şeyi vaat etmiş ve kendisini takip etmesini söylemiştir. Gazeteciyi ücra bir köşeye çektiğinde etkisiz hale getiren 47, fotoğrafını almış ve tekrar Şeyh'in asistanının yanına gitmiştir. Asistana fotoğrafı gösteren 47, Ingram ile bizzat odasında görüşmeye götürülmüştür. Ajan 47 odaya geldiğinde Ingram daha teşrif etmemiştir bunu fırsat bilen 47, balkona çıkmış ve buradaki korkuluğun vidalarını gevşetmiştir. Bu esnada Ingram odaya giriş yapmış ve ilk hedefi ortadan kaldırmasından dolayı ikinci hedef hakkında konuşmaya başlamıştır. Konuşmaya başlamadan kişisel koruması hariç tüm personelini dışarı çıkartan Ingram, burada ikinci hedefin Arthur Edwards olduğunu 47'ye açıklamış ve onu ortadan kaldırmasını istemiştir. Ingram gereken dosyaları 47'ye verdikten sonra görüşmeyi bitirmiş ve Ingram'ın korumalarından bir tanesi onu tekrar ana salona götürmek üzere eşlik etmiştir. 47 odadan ayrıldıktan sonra biraz nefes almak için dışarı çıkan Ingram ise daha önce gevşetilmiş korkuluğa dayanmış ve korkuluğun düşmesiyle beraber dengesini kaybederek peşi sıra gitmiştir. Planlanmış bu kaza sonrası Ingram dünyanın zirvesinden düşerek ölmüş ve Ajan 47 ilk hedefini ortadan başarıyla kaldırmıştır.


    Ingram ortadan kaldırıldıktan sonra sıra Stuyvesant'a gelmiştir. Ajan 47, Stuyvesant'ı indirmek için Kazem kılığındayken öğrendiği bilgiyi kullanmıştır. Bu bilgiye göre Stuyvesant kendine yeni bir koruma tutmuştur fakat onunla daha tanışma şansına erişmemiştir. Bunu fırsat bilen Ajan 47 Stuyvesant'ın koruması kılığına girmiştir fakat bu yeterli değildir çünkü Stuyvesant korumasıyla tanıştığında korumanın öz geçmişini içeren belgeyi de kontrol edecektir. Bu belgenin personel giyim alanında olduğunu öğrenen 47 buraya yönelmiştir. Alana giren 47 belgeleri ele geçirmiş ve teslim etmek üzere güvenlik ofisine gitmiştir. Belgeleri kontrol eden görevliler 47'ye Stuyvesant'ı beklemesini söylemiş ve onu arayarak korumasının geldiğini haber vermişlerdir. Bir süre bekledikten sonra 47, Stuyvesant ile tanışmıştır ve belgeleri ona da göstermiştir. Belgeleri kontrol eden Stuyvesant 47'ye onu takip etmesini söylemiştir. Bir süre sonra binanın açık alanlarından birine gelmişlerdir. Burada Stuyvesant zamanında babasının bıçak kullanımı üzerine ettiği lafları söyleyip 47'nin önündeki masaya 6 tane bıçak koydurtmuştur. Stuyvesant, 47'den bu bıçakları asılı olan 4 farklı hedefe fırlatmasını talep etmiştir. Hedefleri başarılı bir şekilde indiren Ajan 47, Stuyvesant'ı etkilemeyi başarmıştır. 47'nin profesyonelliğinden emin olan Stuyvesant diğer korumasına gitmesini söylemiştir. Koruma gittikten sonra Stuyvesant ile baş başa kalan Ajan 47, Stuyvesant balkonun eşiğindeyken sırtına bir tekme vurarak onu da dünyanın zirvesinden aşağıya fırlatmıştır. İki hedefte ortadan başarılı bir şekilde kaldırıldıktan sonra Ajan 47 çıkışa yönelmiş ve binayı terk etmiştir.


    The Sceptre'dan çıkan Ajan 47 Dubai sokaklarında Grey ile buluşmuştur. Burada 47, Constant'ı hafife aldıklarını ve kaçışını engelleyemediklerini dile getirmiştir. Bunun üzerine Grey onun büyütülecek bir kişi olmadığı cevabını vermiştir. 47 bu konuda Grey'e katılmamaktadır zira kendisinin de dediği gibi Constant'ın derdi para değil organizasyonu tamamen ele geçirmektir. Grey bu durumu pek dikkate almamış ve bir kere yakaladık bir daha yakalarız hem onun kaçmasına izin veren biz değil diyerek Diana'ya atıfta bulunmuştur. Laf Diana'ya gelince 47, Grey'in ona hala güvenmediğinden bahsetmiştir. Grey ise yönetici nitelikte olan kişilerden emir almaktan hoşlanmadığını dile getirip 47'ye tüm bunlar bittiğinde onu takip etmek zorunda olmadığı nasihatini vermiştir. Yaptıkları bu işin geri dönüşü olmadığını açıkça dile getiren Grey, 47'ye ICA'ye geri dönüşün mümkün olmadığını söylemiş ve geleceğini düşünmesini tembihlemiştir. 47 ise Diana'nın her zaman doğru olanı yapacağını söyleyip ona net bir şekilde güvendiğini belli etmiştir. Konuşma Grey'in Alexa Carlisle'a gitmelerini sağlayacak uçaktan bahsetmesiyle sonlanmıştır.

    Bu sırada Constant, Diana ile iletişim kurmuştur. Diana başta afallasa da Providence'ın tüm gücüne erişen Constant için bu tip şeyler artık ulaşması kolay şeylerdir. Diana, Edwards'ın gerçekleşen olayların hepsini planlandığını iddia etmiştir. Edwards ise gemi sorgusunda kendisine karşı söylenen ifadeyi dile getirerek alaycı bir şekilde "Ben sadece elimi oynadım." demiştir. Diana öfkeli bir şekilde seni tekrar yakalayacağız diye cevap vermiştir fakat Edwards yakaladınız da ne geçti elinize diyerek net bir şekilde bunun tekrar yaşanmayacağını dile getirmiştir. Bunun üzerine Diana, hatası sonucu oluşan durumu; Edwards'ın eline bir imparatorluğu verdiklerini söylemiştir. Edwards ise bunun en iyi sonuç olduğunu söyleyip Partnerler'in fazla rehavete kapılıp rahatladıklarını dile getirmiş ve organizasyonun sahip olduğu gücün sadece güvenlik sağlamakla kalmayıp bir değişimi de getirebileceğini iddia etmiş, Diana'nın bunu anlayabileceğini ve eninde sonunda anlayacağını söyleyerek telefon görüşmesini sonlandırmıştır.


    47 ve Grey, Alexa Carlisle'ı takip ederek İngiltere'ye varmışlardır. Gücünü kaybeden Alexa öyle sert bir düşüş yaşamıştır ki "Tilki'nin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır." misali evine, kökenine dönüş yapmıştır. Uzaktan Carlisle malikanesini gözetleyen Grey, 47'ye bu işi bitirmek için hazır olup olmadığını sormuştur. Bunun üzerine 47'de aynı soruyla beraber sonrasında ne yapacağını ona sormuştur. Grey ise "dünyanın en çok aranan kaçağı" iş görmek zorunda cevabını vermiştir.


    Bu esnada ölmüş olduğu duyurulan, cenaze hazırlıklarına bile başlanan Alexa'nın sabahleyin kahvaltı masasında belirmesi ailesinde bir şok etkisi yaratmıştır. Zamanının daraldığını hisseden Alexa, ailesinin mirasını güvene almak ve yarım kalan işleri halletmek için "ölümden" geri dönmüştür. Carlisle ailesinin kökenlerine bakıldığında Alexa'nın mirası güvene alma çabası anlaşılmaktadır zira ailenin kökeni çok eski savaşçı aristokratlara kadar gitmektedir. Alexa'nın büyük büyük dedesi 2.Afyon Savaşında sağlam vurgun yapmış ve taşımacılık, habercilik ve demiryolu taşımacılığında bir imparatorluk inşa etmiştir. Bu imparatorluk, alanı olan sektörlerin devamı olan uluslararası taşımacılık, medya ve teknoloji alanında hala baskınlığını kabul ettirmektedir her ne kadar bu halk tarafından pek bilinmese de. Alexa'nın babası ise Partnerleri oluşturan üç aileyi İkinci Dünya Savaşından bir araya getiren figürdür. Bir araya geldikleri yer ise 47'nin Alexa'yı öldüreceği Thorbridge Malikanesinin ta kendisidir. Bu malikane Providence organizasyonun doğduğu ve 47, Alexa'yı öldürdüğünde bittiği yer olacaktır. 47'ye ayrıca Alexa'yı öldürmesi dışında Alexa'nın Constant hakkında topladığı bilgileri derleyen dosyayı da elde etmesi söylenmiştir.


    Ajan 47, Alexa'yı ortadan kaldırmak için malikaneye giriş yaptığında "hortlak" Alexa, kardeşi Zachary ve evlatları bir arada toplanmıştır, toplanma nedeni ise malum Alexa'nın sahte cenaze törenidir. Ne tesadüf ki Alexa'nın geldiği günün gecesinde Zachary hayatını kaybetmiştir ve bu doğal bir ölüm gibi görünmediğinden aile, vaka ile ilgilenmesi için Londra'nın en iyi özel dedektiflerinden birini tutmuştur. Alexa, Ajan 47'nin peşinden geleceğini biliyordur bu yüzden malikanede güvenlik önlemleri bir hayli artırılmıştır. Bunun üzerine Ajan 47 malikaneye, tutulan özel dedektif olan Phineas Witmer kılığında sızmaya karar vermiştir. Witmer, kapıda güvenlik tarafından karşıladıktan sonra bir hizmetçi eşliğinde malikaneye götürülmüştür. Girişte üst araması yapıldıktan sonra malikanenin kahyasını ve Alexa Carlisle'yi beklemeye koyulan Witner bu esnada etrafı araştırmaya çoktan başlamıştır fakat kendi, Ajan 47'nin varlığından bir haberdir ve bu durumun 47 için muazzam bir fırsat olduğunu bilmiyordur. Bu durumu kullanan Ajan 47, Witner'ı etkisiz hale getirip onun kılığına girerek kendini rahata almış ve kendisini karşılamaya gelenleri beklemeye başlamıştır. Kısa bir süre sonra kahya ile beraber Alexa gelmiş ve 47'yi karşılamışlardır. Witner'a kardeşinin ölümünü anlatan Alexa, ona Zachary'nin öldüğü yerden başlaması tavsiyesinde bulunmuş ve Ajan 47'de bir dedektif edasıyla bir olayı çözümlemenin yarısı potansiyel suç mahallinde yatıyordur cevabını vererek odaya yönelmiştir. 47'yi odaya kahya Fernsby götürecektir ve mümkün olan her konuda yardımcı olacaktır.


    Odaya giderlerken Fernsby, Alexa'nın sahte ölüm durumundan bahsetmiş, bunun nasıl ailesini etkilediğini belirtmiş ve Alexa'nın hayatta olduğunun duyurulmamasını aksi taktirde sonuçları olacağını tembihlemiştir. 47, odaya giriş yapmadan Fernsby ona ölüm hakkında kısaca bilgiler vermiştir. Anlattığına göre Zachary sabah odasında ölü bulunmuştur, odasının kapısı içeriden kilitlenmiştir ve yatağının yanı başında bir intihar notu bırakmıştır. Ölüm her ne kadar bir intihar gibi görünse de Alexa bu durumdan şüphelenmiş ve kardeşinin intihar ettiğini kabul etmemiştir.


    Kısa bilgilendirmeden sonra Fernsby, Ajan 47'ye odayı inceledikten sonra yanına gelmesini söylemiştir zira kendisi potansiyel şüphelilerin bir listesini hazırlayacaktır. Odaya giriş yapan 47, cesedi incelemiş ve ölümün bir zehir sonucunda akşam vakti saat 10'da gerçekleştiği sonucuna varmıştır. Cesedi inceledikten sonra Zachary'nin bilgisayarını inceleyen 47, önceki akşam kendisine internetten yeni çizmeler siparişi verdiğini öğrenmiştir. Zachary'nin intihar notunu bulan 47, bunu soruşturma esnasında yazının Zachary tarafından yazılıp yazılmadığını doğrulamak için yanına almıştır. Sonrasında odada bulunan kitaplığı inceleyen 47, gizli bir kapıyı açan bir mekanizma keşfetmiş ve bu kapıyı açmıştır. Bu durum kapının içeriden kitlenmesi konusunda yeni şüpheler doğurmuştur. Gizli kapının açıldığı yerde 47, Thorbridge malikanesinin gizli kapılarını ve geçitlerini gösteren bir harita bulmuştur, belli ki birileri bunları öğrenmek istemiştir. Odayı bir süre daha inceleyen 47, tüm olası kanıtları bulduğu sonucuna varmış ve Fernsby'nin yanına gitmiştir.


    Fernsby ilk olarak ölüm saatini öğrenmiş bunun doğrultusunda bu saatte malikanede çalışanların işbaşında olmadığını ve Alexa'nın da korumalarıyla beraber malikhaneye sabah giriş yaptığını söyleyerek onları liste dışına çıkarmıştır. Olağan şüphelilerden geriye sadece Alexa'nın ailesi ve Fernsby'nin kendisi kalmıştır. Fernsby şüphelilerden bahsetmeden kendisini aklamaya çalışmış ve o saatte odasında olduğunu söylemiştir. Kendisi hariç geriye kalanların bulunduğu listeyi Ajan 47'ye veren Fernsby, olayı çözdüğünde yanına gelmesini söylemiş ve beraber Alexa'nın yanına gideceklerini belirtmiştir. Ajan 47 soruşturmaya Alexa'nın kızı Rebecca Carlisle'yı sorgulayarak başlamıştır. 47 ilk olarak geçen akşam neler gerçekleştiğini sormuştur. Rebecca konuşmaya kardeşleriyle çok sık görüşmediğini belirterek başlamıştır. Annelerinin sahte cenazeleri onları geçen akşam bir araya getiren şeydir. Rebecca'nın anlattığına göre kardeşi Gregory'nin oğlu Patrick yemekten sonra ortadan kaybolmuştur, kendi kardeşi Edward da malikaneden ayrılmak istemiştir fakat Gregory birkaç kadeh içmek için kalması konusunda onu ikna etmiştir. Sonrasında ikili 9'a çeyrek kala gibi bir yerlerde bira içmek için malikaneden ayrılmışlardır. Kendisi ise akşam saat 9'da New York ofisiyle tele konferans görüşmesi yapmıştır bu yüzden de 3 saate yakın bilgisayarının başında odasında durmuştur. Gregory'nin eşi Emma konusunda bir fikri yoktur fakat Alexa'nın ölümünden sonra malikane onun idaresine gireceğinden yapacağı şeyleri planladığı konusunda emin olduğunu belirtmiştir.

    Geçen akşam hakkındaki sorusuna cevapları alan Ajan 47, sonrasında Zachary'nin olağan dışı davranıp davranmadığını sormuştur. Bunun üzerine Rebecca normalde olduğundan daha konuşkan olduğunu söylemiştir. Anlattığına göre Zachary, Rebecca'nın yayıncılık sektöründeki bağlantıları hakkında bilgi almak istemiştir. Bunu bir arkadaşının kitap yazması üzerine sormuştur ki bu durum Rebecca'ya garip gelmiştir zira onun pek arkadaşı olmadığını düşünmektedir. Ajan 47 son olarak Rebecca'ya eklemek istediği bir şey olup olmadığını sormuş bunun üzerine Rebecca, Fernsby'i öğle vaktinde Zachary'nin odasından çıkarken gördüğünü ve Fernsby'nin onu gördüğünde korktuğunu belirtmiştir. Son olarak kardeşi Edward'ın üzerine pek fazla gitmemesini rica etmiştir zira bu son olaylar ona zaten çok fazla gelmiştir.


    Rebecca'nın sorgusu bittikten sonra sıra Edward Carlisle'ye gelmiştir. Ajan 47, Edward'ın sorgusuna geçen akşam hakkındaki bildiklerini anlatmasını isteyerek başlamıştır. Edward, geçen akşam malikaneden ayrıldığını ve civardaki bir konaklama yerinde geceyi geçirdiğini söylemiş, malikane'de bulunmaktan hoşlanmadığını eklemiştir. Devamında ise Gregory ile yaklaşık akşam saat 8:30 gibi civardaki Staggs Head barında içmeye gittiklerini belirtmiştir. İlk sorusuna cevap alan Ajan 47, devamında Zachary'nin geçen akşam nasıl olduğunu sormuştur. Edward, hiçbir şekilde intihar etmesini beklemediğini dile getirmiş, kardeşi Alexa'nın sahte ölümünden dolayı üzgün olduğunu fakat normalde olduğundan daha aktif olduğunu söylemiştir. Sonrasında Edward, Ajan 47'ye Rebecca ile konuşmasını tembihlemiş zira Zachary geçen akşam onunla epey bir konuşmuştur. Edward'ın dediğine göre Zachary 50 yıldır Thornbridge Malikanesinden ayrılmamıştır. Malikanenin çalışanları, kardeşi Alexa, ilgilendiği çiçekleri onun yoldaşlarıdır. Son olarak Ajan 47 Edward'a olağan dışı bir şey görüp görmediğini sormuştur. Annesinin ölümden dönmesi, Zachary'nin trajedik ölümü, annesinin dönmüş olmasına rağmen cenaze hazırlıklarının devam etmesi ve bu cenazede annesini anmak adına yapacağı konuşma dışında bir şey olmadığını belirterek Ajan 47'den müsaade isteyip sorguyu sonlandırmıştır.


    Sorgu sırası Gregory'nin eşi Emma'ya gelmiştir ve önceki sorgularda olduğu gibi geçen akşama dair olan soruyla başlamıştır. Emma konuşmaya kesinlikle şüpheli olmadığını söyleyerek başlamış, devamında akşamı ailesiyle geçirdiğini ama migreni tuttuğu için müsaade isteyip yatmaya gittiğini dile getirmiş ve buna herkesin şahit olduğunu söylemiştir. Gregory ve Edward'ın içmeye gittiği vakitlerde, akşam 8 civarı yatmaya gittiğini söyleyen Emma devamında Ajan 47'nin sorduğu Zachary hakkındaki düşünceleri sorusuna; varlığını hep garip gördüğünü belirtmiştir. Emma'ya göre Zachary gibi sadece çiçeklerini önemseyen birisiyle anlamlı bir sohbet geçirmek mümkün değildir. Emma'nın dediğine göre Alexa, Zachary'nin ölümünden dolayı kendini sorumlu tutuyordur sonuçta Zachary'nin kendini sınırlayan hareketlerini bu malikanede yaşamasına izin vererek desteklemiştir. Son olarak Ajan 47 Emma'ya olağan dışı bir şey görüp görmediğini sormuştur. Emma ise cevap olarak Zachary'nin depresyondaymış gibi göründüğünü, Alexa'nın ölmesiyle yalnız kalmış olmasının ağırlığının üstüne çöktüğünü gözlemlediğini belirtmiştir.


    Emma'dan sonra sıra eşi Gregory'e gelmiş ve Ajan 47'nin akşam hakkında bildiklerini sormasıyla başlamıştır. Gregory, akşam 8:30 gibi Edward ile beraber içmeye gittiğini belirtmiştir. Zachary, anlaşamadığı kardeşi Rebecca ve eşinin yanında durmaktansa bunu daha uygun bulduğunu söylemiştir. Dediğine göre Zachary dün akşam oldukça canlı görünüyordur ve kendisi de bardan gece yarısına doğru dönmüştür. Ajan 47 Gregory'e devamında Zachary hakkında ne düşündüğünü sormuştur. Gregory'e göre yaşlı, üzgün ihtiyarın tekidir, ona eşlik eden yegane şeyler kardeşi Alexa ve sahip olduğu nadir çiçeklerdir. Ölmenin Zachary için yaşamaktan daha iyi olduğunu söyleyerek Ajan 47'nin sonraki sorusu eklemek istediği bir şey olup olmadığı yanıt olarak ise; annesinin sahte ölümünü nasıl eline yüzüne bulaştırdığı hakkında yorum yaparak başka bir şey söylememiştir.


    Son sorgu Gregory ve Emma'nın oğlu Patrick ile gerçekleşecektir. Ajan 47, geçen akşam hakkındaki bildiklerini anlatmasını isteyerek sorguya başlamıştır. Patrick dediğine göre geçen akşamı malikanenin hizmetçilerinden olan Rosie ile beraber geçirmiştir. Zachary hakkında ne düşündüğü sorusuna ise yanıt olarak onu ürpertici, herhangi bir hırsı bulunmayan, kendini bir müzeye hapseden bir adam olarak gördüğünü söylemiştir. Babasının anlattığına göre Zachary zamanında Alexa gibi oldukça aktifmiş fakat bir anda her şeyi bırakmaya karar vermiş ve sakin bir hayat sürdürmeye başlamış. Sorgunun devamında elle tutulabilir bir şey dile getirmemiş ve sorgu sonlanmıştır.


    Aile fertlerinin sorgusu tamamlanınca Ajan 47, malikane kahyası Fernsby'nin odasına gizlice giriş yapmıştır. Odadaki şömineyi inceleyen Ajan 47, alevlerin arasında Zachary'nin bir kısmı yanmış günlüğünü bulmuştur. Günlük, Zachary ve Alexa'nın abileri olan Montgomery'yi 46 sene önce öldürdükleri, Fernsby'nin de buna kaza süsü vermek için yardımcı olduğu bilgisini içeriyordur da ve Zachary belli ki bunu basınla paylaşmayı düşünmüştür. Fernsby'nin cinayete dahil olduğu düşünüldüğünde günlüğü şömineye atmasına normaldir fakat Ajan 47'nin yanmadan bu günlükten bir şeyler çıkarabileceğini düşünmemiştir. Ayrıca günlük Zachary'e ait olduğundan intihar mektubundaki yazıyı karşılaştırmak için ideal bir araçtır ve Ajan 47, karşılaştırma yaptığında intihar mektubunun Zachary tarafından yazılmadığı bilgisine ulaşmıştır. Fernsby'nin odasında ek olarak birini öldürmeye yetecek kadar kuvvetli ağrı kesiciler de bulunmuştur. Bulunan deliller ele alındığında cinayeti Fernsby işlememiş olsa dahi onu suçlamaya yetecek kanıt Ajan 47'nin elinde mevcuttur.


    Fernsby'nin odasını terk eden Ajan 47, sonrasında Gregory ve Emma'nın odasını araştırmaya başlamıştır. Ajan 47'nin gözüne ilk olarak yatağın baş ucunda bulunan ve Emma'nın annesi tarafından gönderilen mektup takılmıştır. Bu mektupta yazdığına göre Emma, Alexa'nın abisi Montgomery'nin gayrimeşru çocuğudur, dahası Emma'nın annesi, Alexa ve Zachary'nin Montgomery'i öldürdüğüne tanık olmuştur. Odayı incelemeye devam eden Ajan 47, valizlerin yanında bahçedeki camekanın anahtarlık askısını bulmuştur. Bu anahtarlık askısının Emma ve Gregory'nin odasından bulunması pek normal görünmüyordur ve dahası anahtar kayıptır. Son olarak odada Emma'nın ayakkabılarını inceleyen Ajan 47, odadan malikanenin gizli kapılarını açan köpek başlı bastonu alarak çıkmıştır.


    Baston ile malikanenin gizli odalarını araştırmaya başlayan Ajan 47, girdiği ilk odada 46 senedir açılmamış eski bir mektup bulmuştur. Mektupta yazana göre Montgomery, Carlisle imparatorluğunu kendisi yerine Alexa'nın yönetmesini istemektedir. Ortaya çıkan bu mektup ile Ajan 47, Alexa'yı Zachary'nin gerçekten intihar ettiğine ikna edebilir konuma gelmiştir. Her ne kadar elinde iki tane tutarlı senaryo bulunsa da Ajan 47 bir kere dedektif rolüne girmiştir, davanın çözülmekten başka çaresi yoktur.


    Sırada Rebecca'nın odası vardır. Ajan 47'nin gözüne odadaki duvarda asılı duran köpek tablosu takılmıştır. Tabloyu biraz kurcaladığında Ajan 47, malikanenin bir gizli odasını daha keşfetmiştir. Bu gizli odada olağan dışı bir şey görmeyen Ajan 47, Rebecca'nın bilgisayarını incelemiştir. Bilgisayardaki kayıtlara göre Rebecca gerçekten de saat akşam 9'dan 12'ye kadar tele konferans görüşmesi gerçekleştirmiştir. Bilgisayarı inceledikten sonra odadan çıkan Ajan 47, malikane bahçesindeki camekana yönelmiştir.


    Camekanın kapısı kilitlidir fakat Ajan 47 bir şekilde içeri girmeyi başarmıştır. Camekanın içerisindeki masada bir bitki ansiklopedisi bulmuştur. Ansiklopedi açık bırakılmıştır ve açık kaldığı sayfadaki bitki Zachary'i öldüren zehrin ana maddesidir. Ansiklopedinin yanında bulunan kimya ekipmanları parçalara ayrılmıştır ve belli ki birisi bunları kullanarak zehir üretmiştir. Zehrin sağlamasını yapmak için camekandaki ilgili bitkiyi bulan Ajan 47, parçalara ayrılan ekipmanı bir araya getirmiş ve zehri üretmiştir. Zehrin gerçekten bu olduğu artık kanıtlanmıştır. Zehri hazırlarken Ajan 47'nin gözüne ansiklopedi işaretlenen başka bir bitki takılmıştır. Bu bitki 65-79 yaş aralığında ve 60-64 kg civarında olan kadınlara yönelik zehir hazırlamak için idealdir, belli ki bir sonraki hedef Alexa'dır. Eldeki kanıtlar ışığında Emma'nın odasında bulunan anahtarlık askısı ve ayakkabısındaki izler göze alındığında katil Emma'dır. Cinayetin açığa çıkmasıyla beraber tutarlı senaryo sayısı üçe çıkmıştır.


    Ajan 47 davayı çözmüştür, geriye Fernsby'e gidip rapor vermek ve Alexa ile konuşmak kalmıştır. Fernsby, Ajan 47'yi malikanenin en üst katında bulunan Alexa'nın odasına götürmüştür. Alexa'nın odasına gelen Ajan 47, her ne kadar gerçek katili bilse de Alexa'ya kardeşi Zachary'nin intihar ettiğini söylemeyi tercih etmiştir. Ajan 47 Alexa'ya, Zachary'nin kendi yetiştirdiği nadir bir çiçeğin zehriyle intihar ettiğini söylemiştir. Alexa'nın ölmüş olmasını kaldıramadığı ve bunun sonucunda intihar ettiğini belirtmiştir. Alexa, Ajan 47'nin söylediğine inanmamıştır çünkü her ne kadar kendi kardeşini çok sevse de Zachary ondan nefret ediyordur. Alexa'nın ölümü Zachary'e intihar ettirecek bir şey değildir. Bunun üzerine Ajan 47, kardeşiyle yaklaşık 50 sene önce beraber öldürdükleri Montgomery'nin sebep olmuş olacağını öne sürmüştür. Bu durumun Zachary'i adeta bir münzeviye çevirdiğini belirtmiştir. Devamında Ajan 47, Zachary'nin 46 senedir açılmayan mektubu bulduğunu ve bu cinayeti boşa işlediklerini anlayıp dehşete düştüğünü söylemiştir. Mektubun varlığından haberdar olmayan Alexa bir anda affalamış ve aynı dehşete düşmüştür. Mektubun şokuyla Ajan 47'ye ücreti sorup sonrasında kendisine müsaade etmesini istemiştir. Ajan 47, ücret olarak Alexa'nın elinde tuttuğu Arthur Edwards dosyasını talep etmiştir. Edwards'ın bahse geçince Alexa olayı çözmüştür ve karşısında duranın Witmer değil peşinde olan suikastçı Ajan 47 olduğunun farkına varmıştır. Dediğine göre Alexa uzun süredir ölüm zamanı geldiğinde ne hissedeceğini düşünmüştür, ölüm şimdi karşısında oturduğunda tek hissettiğini huzur olduğunu söylemiştir. Vadesinin dolduğunu söyleyen Alexa, Ajan 47'ye dosyayı teslim etmiş ve ondan Edwards'a hak ettiğini yaşatmasını istemiştir. Konuşma bittikten sonra odasının balkonuna çıkan Alexa, bir süre etrafa baktıktan sonra korkuluğun üzerine çıkmış ve malikanenin en üst katından kendini aşağı atarak intihar etmiştir. Sonuç olarak Ajan 47, neredeyse parmağını dahi oynatmadan Edwards dosyasına ulaşmış ve hedefi ortadan şüpheye yer vermeyecek bir biçimde kaldırmıştır.


    Görevi başarıyla tamamlayan Ajan 47 malikaneden ayrılmıştır fakat bir terslik vardır zira Grey ve Diana ile iletişimi kesilmiştir. Bunun sebebi, Ajan 47 Thornbridge'de görevini yaparken Edwards'ın Diana'yı esir almış olması ve askerlerini Grey'i malikane civarındaki ormanda avlamaya göndermesidir. Pusuya düşen Grey, ormanda çok sayıda Providence askeriyle karşılaşmıştır, yaralanana kadar karşılık veren Grey, yaralandığı vakit bir ağaca yaslanıp Ajan 47 ile iletişim kurmayı denemiştir. İletişim kurup kurmadığını bilmeden konuşmaya başlayan Grey, Ajan 47'den sadece dinlemesini istemiştir. Dediğine göre Diana artık ulaşılmazdır, Olivia ile iletişim kurmalıdır, o ne yapacaklarını bulacaktır. Bu esnada ormandaki askerleri fark eden Ajan 47, Providence askeri kılığına girmiş ve Grey'i aramaktadır. Grey'i dinlerken gelen silah seslerine yönelen Ajan 47, Grey'i etrafı sarılmış bir vaziyette bulmuştur. Edwards, Grey'i hayatta istiyordur bu yüzden askerler öldürmeye yönelik hamle yapmamış ve bunu belirtmiştir. Grey bunu fırsat bilip "Öyle mi?" diyerek silahını çekmiş, askerlerden birini vurmuş fakat bir diğerinin kurşunu sonucunda ağır yaralanmıştır. Bu küçük çatışma Ajan 47'nin önünde gerçekleşmiştir fakat asker kılığında olduğundan kimse 47'nin farkında değildir. Ajan 47 ile göz göze gelen Grey, onun hamle yapacağını anlamış ve sanki tüm askerlere hitap ediyormuş gibi onunla konuşmaya başlamıştır. Grey, Ajan 47'ye uzak durmasını söylerken etrafında toplanan asker sayısı artmış ve bu askerlerden bir tanesi Ajan 47'ye söylenen sözü üzerine alıp "Hepimizi mi indireceksin?" diye Grey'e sormuştur. Grey, Ajan 47'nin gözüne bakıp "Yapma!" derken Ajan 47 silahını çekmiştir fakat Grey çok daha hızlı davranıp başında bekleyen askerin silahını almış ve "Constant'a söyleyin, kaçmaya başlasın." diyerek silahı başına dayayıp intihar etmiştir.


    Bu esnada Diana, Edwards'ın esiri konumundadır ve Ajan 47'nin eninde sonunda hedefini yani Edwards'ı bir şekilde indireceğini, hedefini hiç kaçırmadığını söylemiştir. Edwards ise yanıt olarak Diana'nın da onun gibi olduğunu bu yüzden de değerli birisi olduğunu belirtmiştir. Devamında Diana, Ajan 47'ye ihanet etmeyeceğini net bir şekilde dile getirmiştir. Buna cevap olarak Edwards, ona hiçbir şey borçlu olmadığını söyleyerek Ajan 47'nin geçmişte Diana'nın ailesini öldürdüğünü kanıtlayan dosyayı önüne bırakmıştır. Zamanında birbirimize yardım edeceğimizi söylemiştik ve bunda ciddiydim diyen Edwards, aramanı bekliyorum diyerek odayı terk etmiştir.


    Grey'in öldüğü orman sakinleştiğinde Ajan 47, Olivia ile iletişime geçip Berlin'e gitmesini söylemiştir. Artık geriye sadece ikisi kalmıştır. Bir süre sonra Berlin'e varan Ajan 47, Olivia ile buluşacakları yere gelmiştir fakat burada in cin top oynuyordur. Bu durumdan şüphelenen Ajan 47, etrafı araştırmaya başlamıştır ve gözüne yol kenarında duran boş bir araba denk gelmiştir. Bu arabayı incelerken Ajan 47, ormana doğru giden bir yol görmüş ve buraya yönelmiştir. 47, orman yolunda ağaca dayalı bir ceset görmüştür. Ceset sıradan bir kişiden ziyade bir ICA personeli gibi duruyordur. Duruma anlam veremeyen Ajan 47 orman yolunda ilerlemeye devam etmiştir. Yolun sonuna vardığında Olivia kendisiyle iletişime geçmiştir. Olivia'nın dediğine göre ICA onları bulmuştur bu yüzden ayrılmaları gerekmektedir. Kendisini bir ajanı öldürerek bir şekilde kurtardığını söyleyen Olivia, onu takip ettiklerini belirtmiştir. Yolun sonundaki gece kulübü, Club Hölle ve çevresinde arama yapan ICA ekipleri olduğunu söyleyen Olivia, Ajan 47'ye uzaklaşmaz ise onu göreceklerini söylemiştir. Ajan 47 ise bir kere peşimize takıldılar mı bırakmazlar diye bunu kabul etmemiş ve ajanların peşine bizzat düşmüştür. Ajan 47 artık profesyonel bir suikastçı değil ICA ajanlarının peşine düşen uç bir yırtıcıdır.

    Görev için gönderilen ICA ajanları birbiriyle sürekli iletişim halindedir. Bu görev için 11 farklı uzman ICA ajanı gönderilmiştir. Ajan 47'nin planı bunlardan birkaçını öldürüp gerisini çil yavrusu gibi dağıtmaktır. Bu yüzden de Club Hölle'ye yönelen Ajan 47, kulübe girmeden ilk avını bulmuştur. Kulaklığı aracılığı ile diğer ajanlara bilgi verip onu daha bulamadığını söyleyen ajan, iletişimi kestikten sonra Ajan 47'nin ilk kurbanı olmuştur. Buluşmaya silahsız gelen Ajan 47, ajanın silahını ve kulaklığını alıp kulübe yönelmiştir. Kulaklığa sahip olduğu için ajanlar arasındaki iletişim ağına dahil olan Ajan 47, sivil kalabalık içerisinde gizlenen avlarını aramaya başlamıştır. Ajan 47 şanslıdır, 10 farklı hedefi vardır ve bunlardan istediğini rahat bir biçimde öldürebilme şansı vardır. Bu yüzden kulübe girerek avlarını aramaya başlayan 47, parti içerisinde birbiriyle iletişim halinde bulunan iki farklı ajanı fark etmiştir. 47, bu ikilinin ses ekipmanlarının yanında belli aralıklarla buluştuğunu gözlemlemiştir bu yüzden ilk olarak buluştukları yerdeki ses ekipmanlarını sabote etmiş sonrasında partideki DJ kılığına girip ikilinin tekrar buluşmasını beklemiştir. İkilinin tekrar buluştuğunu gördüğünde Ajan 47, DJ kılığındayken müziği tam manasıyla köklemiş ve sabote edilen ses ekipmanlarının patlamasını sağlayarak iki ajanı tek seferde alt etmiştir.


    Öldürülen av sayısı üçe çıkmıştır, parti kulübün alt katlarında oluyordur bu yüzden üst katlara bakma şansı olmayan Ajan 47, bu sefer üst katlara yönelmiştir. Çatı katına kadar çıkan Ajan 47 burada kulübün güvenlik görevlisi kılığında olan başka bir ajanı bulmuş ve onu da başarılı bir şekilde def etmiştir. Ajan 47'nin öldürdüğü ajan sayısı arttıkça diğer ajanlar arasındaki panik artmış ve 47'nin iletişim ağı içerisinde olduğu anlaşılmıştır. Ajanlar artık 47'den korkmaya başlamışlardır, bir tanesi daha ölürse dağılacakları ortadadır. Ajan 47 o son ajanı bulmak için arayışlarına devam etmiş ve kulübün yanındaki motosiklet kulübünün binasını görmüştür. Bu bina içerisinde çete üyeleri toplanmış vaziyettedir ve ajanlardan bir tanesi de buraya sızmıştır. Çete üyesi kılığına giren Ajan 47, gizlenen ajanı bulmuş ve onu da indirerek av sayısını 5'e çıkarmıştır. 5.ajanın ölümüyle diğer ajanlara görevi terk etmesi söylenmiştir bu yüzden hepsi en yakın çıkışa yönelip kulüp bölgesini terk edeceklerdir. Ajan 47'nin peşinde artık kimse yoktur bu yüzden o da aynı şekilde çıkışa yönelmiştir. Ne tesadüf ki dağılan çil yavrularından iki tanesi Ajan 47 ile aynı çıkışı kullanmış ve sonucunda 5 diğer arkadaşının yanına gitmiştir.


    Gece kulübünü terk eden Ajan 47, Olivia ile iletişime geçmiş ve artık rahat olduklarını söylemiştir. Olivia şaşkınlık içerisinde 47'ye tüm ajanları öldürüp öldürmediğini sormuş; Ajan 47 ise cevap olarak vermek istediğim mesajı aldılar diyerek Olivia'ya nerede olduğunu sormuştur. Olivia yolun sonundaki küçük restoranda olduğunu söylemiştir. Bir süre sonra restorana varan Ajan 47, Olivia'yı bacağından yaralanmış bir şekilde bulmuştur fakat onu rahatsız eden yarası değil ilk defa birisini öldürmüş olmasıdır. Ajan 47'nin kulüpteki avına atıfta bulunan Olivia, onun gerçekten de Grey'in dediği gibi bir kişi olduğunu söylemiştir. Devamında Grey'in ölürken acı çekip çekmediğini sormuştur, Ajan 47 ise ölümünü iyi değerlendirdi cevabını vermiştir.


    Bu esnada Diana bir dağ evinde Edwards ile iletişime geçmiştir. Diana'nın aramasına sevinen Edwards yeni bir başlangıca ihtiyaçları olduğunu söylemiştir. Diana ise kısa kes diyerek açık açık konuşmasını istemiştir. Edwards yanıt olarak Diana'ya arkadaşlarıyla imkansız olan bir şeyi gerçekleştirdiğini, dokunulmaz olan partnerleri alaşağı ettiklerini, adeta onların kurdukları cennette kıyameti kopardıklarını dile getirmiştir fakat günün sonunda mevcut durumlarında; yani Diana'nın Edwards'ı aradığı senaryoda olduklarını söylemiştir. Devamında Diana'ya güç ile dövüşemeyeceğini söyleyen Edwards, gücün hiçbir zaman ölmeyeceğini sadece el değiştirdiğini söylemiş; bu konuda yapılacak en iyi şeyin o gücü ele geçirmek olduğunu eklemiştir. Diana ise hiçbir zaman gücü elde etmekle ilgilenmediğini dile getirmiştir. Yanıt olarak ise Edwards gücün sadece bir şeyleri elde etmene yarayan araç olduğunu söylemiş ve Providence'ın bir sonraki Constant'ı olarak değişim sorumlusunun kendisi olabileceğini eklemiştir. Diana ise ya sistemi içten değiştir ya da sistem tarafından değiştiril diyerek usulca gardını indirmiş ve düşüneceğini söylemiştir. Fakat Edwards asıl meselenin düşünmesi olmadığını, masaya ne getireceği olduğunu söylemiştir.


    Olivia ve Ajan 47 ise Arthur Edwards'a yönelik araştırma yapıyorlardır fakat elde edebildikleri şeylerin pek bir sonucu olmuyordur zira sistemde bu isimde bir kişi artık bulunmuyordur. Edwards'ın kişisel bilgileri girildiği herhangi bir sistemden bir şekilde kendini siliyordur. Olivia bu durumun çok öte bir şey olduğunu söyleyerek Partnerlerin ve Providence'ın izlerinin sürülmemesi için masraftan kaçmadığını belirtmiştir. Ajan 47 ise yanıt olarak ne kadar izlenemez olduklarını sormuştur. Olivia bu soru üzerine üstünde bir baskı hissetmiş ve Ajan 47'ye istediklerini yaptığını ancak artık Grey'in olmadığını ve kendisinin de bir Diana olmadığını söyleyerek ihtiyacı olan kişinin kendisi olmadığını söylemiştir. Bu sırada Olivia'nın bilgisayarı hacklenmiştir ve Olivia resmen şoka girmiş, bunların kim olduğunu sorgulamıştır. Dediğine göre mümkün olan tüm şifreleme metotlarına kullanmıştır ve bunun nasıl mümkün olduğuna anlam verememektedir. Ajan 47 ise onların ICA yani en iyisi olduklarını dile getirmiştir. Kendisini ve Olivia'yı bulmalarının sadece zaman meselesi olduğunu söyleyen Ajan 47 harekete geçip ICA'yi alaşağı etmeleri gerektiğini belirmiştir. Olivia ise dalga geçermişçesine sen ve hangi ordu diyerek bir soru yöneltmiştir. Ajan 47 ICA'nın dosyalarını, görev raporlarını, müşteri verilerini tuttuğu yeri bildiğini söylemiş eğer bunları sızdırırlarsa bir şansları olacağını söylemiştir. Olivia, Ajan 47'ye ICA'yi gerçekten ifşa edecek misin diye sormuştur. Ajan 47 ise yanıt olarak bu şekilde daha az dirençle karşılaşacaklarını söylemiş ve bak sen şu işe ki ihtiyacım olan kişi tam da senmişsin Olivia diyerek eklemiştir. Olivia açık açık bunu yaparım ve yollarımız ayrılır demiş ve teklifi kabul etmiştir.


    Olivia hiç ara vermeden nereye sızması gerektiğini sorarak işe girişmiştir. Ajan 47, Çin'in Chongqing şehrinde bulunan ve Hush isminde bir adam tarafından idare edilen veri tesisine sızması gerektiğini söylemiştir. Hush ismini duyunca kulaklarını diken Olivia, Chongqing'deki tesisin ICA'nin veri deposu ve analiz departmanı olduğunu söylemiş, güvenliğin kuşkusuz bir şekilde göz korkutucu olduğunu eklemiştir. Binadaki sunucunun bir teknolojili harikası olduğunu söyleyen Olivia, sunucunun tesisin iki idarecisine biometrik olarak bağlı olduğunu belirtmiştir. Bu idarecilerinden biri davranışsal analiz öncülerinden Imogen Royce'dur diğeri ise veri güvenliği konusunda adeta bir bilge olan, transhuman deneylerine meraklı Hush'ın ta kendisidir. Ajan 47 özellikle Hush hakkında bilgi almak istemiştir bunun üzerine Olivia, Hush'ın Khadanyang Savunma Bakanlığı için çalışan eski bir siber terörist olduğunu ve Po rejiminin düzenli olarak yaptığı bir temizlik sonucu ülkesinden kaçtığını söylemiştir. Devamında kaçtıktan sonra Hush'ın internetin karanlık kısımlarını ilgilendiren bir siber güvenlik uzmanı olduğunu ve bu konuda bir kariyer yaptığını belirtmiştir. Hush gibi pisliklerin herhangi bir prensibe bağlı olmadan çalıştığını söyleyen Olivia, ICA'nın Hush'ı işe almasına şaşmamak gerektiğini eklemiştir. Ajan 47, Olivia'ya bu teknoloji harikası biometrik güvenliği aşıp aşamayacağını sormuştur. Olivia ise ikili yönetim protokolünün sadece bu protokole bağlı olan ikili yani Royce ve Hush tarafından kontrol edilebileceğini söylemiştir. Bu durumun işin içerisine insan faktörü kattığından güvenliği aşılamaz olduğunu belirten Olivia; neyse ki bir açık bulduğunu da dile getirmiştir.


    Olivia'nın dediğine göre eğer iki yönetici de kısa bir zaman dilimi içerisinde beklenmedik bir şekilde ölürse, sistem güvenliği kısa bir süreliğine arıza emniyet mekanizmasına geçmektedir ve bu süre Olivia'nın güvenliği aşması için yeterlidir. Ajan 47'nin yapması gereken Royce ve Hush'ı ortadan kaldırmaktır, geri kalan işi Olivia halledecek ve 47'nin veri çekirdeğine erişimini sağlayacaktır. Ajan 47, bu planın işe yarayıp yaramayacağını sormuştur, Oliva ise yanıt olarak Hush'ı tanıdığını ve eğer yanılıyorsa bundan dolayı pişman olacak kadar yaşamayacaklarını söylemiştir. Chongqing şehri sahip olduğu 15 milyon insanı gözlemleyen 2.5 milyon kamera ile adeta Büyük Birader'in rüyalarının şehridir. Özel hayat denen bir şey bu şehir sınırları içerisinde var olmamaktadır. ICA gibi gizli kapaklı bir örgütün bu yeri en değerli sırlarını saklamak için seçtiği yer olması da bir nevi ironidir. Hush, Ajan 47 olay vardığında terk edilmiş bir apartmanda transhuman deneyleri yapıyordur. Royce ise ICA'nin veri tesisinde günlük işleriyle ilgileniyordur.


    Olivia ile konuşup gereken bilgileri aldıktan sonra Chongqing'e giden Ajan 47 veri tesisi civarında araştırma yapmaya başlamıştır. Araştırma yaparken gözüne takılan lüks bir restorana giren Ajan 47 burada hiç beklemediği bir şekilde ICA yönetim kurulu üyelerinden Angus Pritchard ile karşılaşmıştır. Pritchard, Ajan 47'yi tanıyordur bu yüzden Ajan 47 aradaki mesafeyi korumuş ve onu takibe başlamıştır. Pritchard'ın buraya gelme sebebi Hush ve Royce arasındaki gerginliği incelemektir. Onu veri tesisine götürmek ve içerisinde yönlendirmek için rehber olarak Chen Ting isimli bir personel yollanmıştır. Ting, Pritchard'a P41 dosyasını yanında getirip getirmediğini sormuştur zira veri tesisine girmek istiyorsa bunu yanında bulundurması gerekmektedir. Pritchard ise dairesinde bıraktığını söylemiştir. Bunun üzerine Ting dosya yanında olmadan tesise giremeyeceklerini belirtmiştir. Ting, Pritchard'a dosyayı alıp geldiğinde kendisini restoranın arkasında bulabileceğini söyleyerek yanından ayrılmıştır.


    Konuşmayı dinleyen Ajan 47, tesise girmek için Pritchard'ın kılığı ve P41 dosyasına ihtiyaç duyduğunu bilmektedir bu yüzden ilk olarak Pritchard'ın apartmanına gidip dosyayı almaya yönelmiştir. Apartman dairesinin kapısında şifre olduğundan pencereden girmeyi tercih eden Ajan 47, dosyayı alıp tekrar restorana doğru yola koyulmuştur. Restoranda yerinden kımıldamayan Pritchard Ajan 47'ye yardımcı olmuyordur bu yüzden Ajan 47 restorandaki aşçılardan birinin kılığına girip Pritchard'ın yemeğini ölümcül olmayan bir zehir ile zehirlemiş ve onu tuvalete gitmek zorunda bırakmıştır. Pritchard'ın tuvalete gitmesini fırsat bilen Ajan 47, onu burada etkisiz hale getirmiş ve kılığına girmiştir. Pritchard kılığına giren Ajan 47, Ting ile buluşmuş ve ikili veri tesisine doğru yola çıkmışlardır. Veri tesisine giriş yapan Ajan 47, Ting ile beraber tesisi gezmeye başlamıştır. Bu gezi içerisinde tesise dair birçok bilgi paylaşan Ting yanında duran kişinin ICA'nin en çok aradığı kişi olan Ajan 47 olduğundan habersizdir. Tesisin iç kısımlarına girmek için dosyayı alan Ting bir süreliğine Ajan 47'nin yanından ayrılmış ve onu üs aramasına yönlendirmiştir. Üs aramasını geçen Ajan 47, tesisin iç kısımlarında Ting ile tekrar buluşmuştur.


    Ting, Ajan 47'ye tüm bilgilerinin incelenmesi ve analiz edilmesi için iznini almaları gerektiğini söylemiştir, bu inceleme biraz süreceğinden yapay zeka bununla ilgilenirken tura devam edebileceklerini söyleyen Ting, Ajan 47'ye tesisi gezdirmeyi devam ettirmiştir. Bu esnada Olivia, Ting'in bahsettiği analizin ne olduğunu incelemeye başlamıştır. Bir süre daha turladıktan sonra Ting, Ajan 47'ye daha ileri gidemeyeceklerini zira daha analizin devam ettiğini söylemiştir. Ting, analiz bitene kadar bir süre beklemesi gerektiğini Ajan 47'ye söylemiştir. Olivia bunun üzerine telaşlanmış ve Ajan 47'ye 60 saniye içerisinde bir bilgisayar bulup kendisine bir açıklık yaratması gerektiğini söylemiştir aksi taktirde tesisin yapay zekası Ajan 47'nin gerçek kimliğini ortaya çıkaracaktır. Bu süre zarfında soğukkanlılık ile hareket eden Ajan 47, bir bilgisayar bulmuş ve Olivia'ya gerekeni sağlamıştır. Olivia tesisin yapay zekasına müdahale edip Ajan 47'nin analizinin başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlamış ve bu da Ting'i ikna etmeye fazlasıyla yetmiştir. Ajan 47 artık tesisin çekirdeğine neredeyse varmıştır. Ting ile bir süre daha gezmeye devam eden Ajan 47, tesisin yöneticilerinden Imogen Royce ile karşılaşmıştır.


    Turu Ting'den devralan Royce, Ajan 47'yi veri çekirdeğine sokmuş ve burayı gezdirmeye başlamıştır. Royce gezdirirken Ajan 47'ye çekirdeğin tüm güvenlik önlemlerini anlatmaktan geri durmuyordur. Fakat bir süre sonra formalite kısmına yani tesisi tanıtma kısmına son verip Ajan 47'ye neden burada olduğunu bildiğini söylemiştir. Royce, Hush ile olan kavgasından dolayı bir kişinin yollanacağını biliyordur. Royce, Pritchard sandığı Ajan 47'nin gelecekteki rolünde etkili olacağının farkındadır bu yüzden tesiste yaptığı icraatları bir bir anlatmaya başlamıştır. Royce ortaya koyduğu davranışsal analiz çalışmasını Ajan 47'ye gösterebileceği bir deney hazırlamıştır. Deney için 4 tane personel seçen Royce, bunlar kovulduğunda nasıl tepki vereceklerini çoktan biliyordur. Bu 4 çalışanı tanıtmaya başlatan Royce kovulduklarında ne yapacaklarını detayına kadar Ajan 47'ye anlatmıştır. Royce bu anlatımı gerçekleştirirken fark etmeden can alıcı bir bilgiyi Ajan 47 sağlamıştır zira bu 4 çalışandan bir tanesi kovulursa veri çekirdeğindeki güvenlik mekanizmasını ortadan kaldıracaktır, en azından Royce bu konuda oldukça emindir. Royce anlatımını bitirdikten sonra Ajan 47 bir süre düşünmek istediğini söylemiş ve odada yalnız kalmıştır.


    Royce'un tekrar çekirdeğe yönelmesini bekleyen Ajan 47 bu esnada çalışanları suikastı düzenleyeceği şekilde işten çıkarmaya başlamıştır. İlk olarak güvenlik mekanizmasını devre dışı bırakma potansiyeli olan çalışanı işten çıkaran Ajan 47, çekirdeğin güvenliğini teknik olarak ortadan kaldırmıştır. Devamında çekirdeğin girişi koruyan güvenlik görevlisi ve içerisindeki bakımdan sorumlu olan çalışanı işten çıkaran Ajan 47 gereken ortamı sağlamıştır zira Royce çekirdeğe girdiğinde yanında ve onu gözeten kimse olmayacaktır, güvenlik mekanizması da devre dışı kaldığında o girdiğinde bir yangın çıkacaktır. Bir süre sonra Royce çekirdeğe girmiş ve her şey planlandığı şekilde işlemiştir. Royce resmen kendi ölümünü orkestra etmiştir.


    İlk hedef ortadan kalktıktan sonra Hush'a yönelen Ajan 47 bir süreliğine tesisten çıkmıştır. Hush'a yaklaşmak için Chongqing sokaklarında fırsat arayan Ajan 47 birkaç evsize denk gelmiştir. Evsizler arasında gerçekleşen konuşmaya kulak misafiri olan Ajan 47, Hush'ın yaptığı deneyler için kendisine denekler aradığını ve evsizlerinden birinin de denek olmak ile ilgilendiğini öğrenmiştir. Konuşma bittikten sonra evsizi takip eden Ajan 47, onu tenha bir yerde etkisiz hale getirip onun kılığına girmiştir. Hush'ın adamları evsiz sığınağında gelecek olan denekleri bekliyordur. Ajan 47 sığınağa girdiğinde bu adamlardan bir tanesi onun üzerini aramış devamında deney formunu imzalaması için doktorun yanına götürmüştür. Ajan 47 burada bir süre sıra bekledikten sonra doktorla görüşmüş fakat bu gecelik yeteri kadar denek ayarladıklarından formu doldurup yarın gelmesini söylemiştir. Bu durum üzerine Ajan 47, binanın üst katlarına gizlice çıkmıştır. Üst katlarda doktor kılığına giren Ajan 47, burada Hush'ın deneklerini aramaya başlamıştır. Kendisine uygun bir denek bulduktan sonra onu etkisiz hale getirip kılığına giren Ajan 47 deneyi yürüten asistanın yanına gidip deney için hazır olduğunu söylemiştir.

    Hush'ın burada yürüttüğü deney insan zihnini kontrol etme üzerinedir. Hush, kendisine gelen deneklerle karşı karşıya oturup onların ve kendi beynine sinyaller göndererek bu sinyaller üzerinden deneğin zihnini kontrol etmeyi hedefliyordur. Deneğin kuvvetine göre sinyal gücünü artırıp hem kendisini hem de deneği zorluyordur ve bu durum hoşuna gidiyordur bu yüzden Ajan 47 gibi güçlü bir denek gördüğünden dolayı sevinmiştir. Ajan 47, Hush'ın karşısına oturmuş ve deneyden sorumlu doktorun gelmesini beklemiştir. Doktor geldikten sonra deney başlamıştır. Hush önceki deneklerdeki başarısından ötürü %100 sinyal gücü isteyerek sınırını zorlamak istemektedir fakat asistanı buna karşı çıkıp %25'in uygun olacağını çünkü deneğin iş birliğine yatkın olduğunu söylemiştir. Her ne kadar %100 ısrarından vazgeçse de Hush %60 ile başlanmasını istemiştir. %60 sinyal gücü Ajan 47 gibi biri için düşük gelmiştir ve deney başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bunun üzerine Hush tekrar sinyalin %100 olmasını istemiştir. Asistanı ise yine karşı çıkıp kendini çok zorladığını, biraz daha zorlarsa fiziksel anlamda hasar göreceğini belirtmiştir. Bunun üzerine deneyi idare eden doktor müdahale edip Hush'ın %100 kaldırabileceğini, bunun güvenli olduğunu belirtmiş ve devamında sinyal gücü %100 olarak ayarlanmıştır. %100 sinyal gücü sonucunda Hush yine Ajan 47'nin zihnine hükmedememiştir. Bu durumu kabullenemeyen Hush odaklanırsa altından kalkabileceğini söylerken deneyi yürüten doktor sinyal gücünü daha da artırmaları gerektiğini belirtmiştir. Hush'ın asistanı zaten %100 fazla olduğunu daha ötesinin Hush'ı öldüreceğini belirtip karşı çıkmıştır, doktor ise deneğin güçlü olduğunu ama Hush'ın eş değeri olmadığını söyleyip acı olmadan başarı olmayacağını dile getirmiştir.


    Asistanı Hush'a dinlenmesi gerektiğini söylemiş ve bunun üzerine Hush birkaç dakikalığına mola vermiştir. Bunu fırsat bilen Ajan 47, deneyin uç noktalara gitmesini engelleyen asistanı etkisiz hale getirmiş ve Hush'ın gelmesini beklemiştir. Bir süre sonra Hush ve doktor geri dönmüştür, asistanı bulamamış olmalarına pek takılmayan doktor, deneyi kendisinin idare edebileceğini söylemiştir. Doktor ve Hush sinyal gücünü %100 çıkarıp tekrar deneyi başlatmışlardır. Sonuç yine aynı olmuştur ve Hush, doktorun gazına gelip sinyal gücünü %120'ye çıkarmıştır. Asistanın dediği gibi bu sinyal gücü fazla yüksektir ve Hush bunu kaldıramamış deney esnasında Ajan 47'ye hükmetmeye çalışırken ölmüştür, son sözleri ise "Sen nesin, bir tanrı mı?" şeklinde olmuştur.


    İki hedef ortadan kalktıktan sonra Olivia devreye girmiş ve Ajan 47 veri tesisindeki çekirdeğe yönelmiştir. Ajan 47 çekirdeğe girdiğinde Olivia tüm girişleri ve pencereleri kapatıp Ajan 47'ye alan sağlamıştır. Bunu fırsat bilen Ajan 47 çekirdeğe sızmış ve ICA'nin bugüne kadarki tüm müşterilerini, ajanlarını, hedeflerini gösteren dosyalara erişmiştir. Yapması gereken tek şey kendisinin ve Diana'nın adının geçtiği dosyaları bulmak ve sistem çekmektir. Dosyaları incelerken yıllar önce, 1999'da Diana'nın kendisini ICA test alanına getirdiğinde kaydedilen görüntüleri bulmuştur. Bunu izledikten sonra Olivia ikisinin tüm verilerini sistemden çektiğini söyleyip geri kalan verileri artık sızdırabileceklerini belirtmiştir. Ajan 47'nin tek yapması gereken bir tuşa basmak ve tüm dünyanın ICA'nin gerçek yüzünü görmesini sağlamaktır. Olivia, Ajan 47'ye bu noktadan geri dönüşün olmadığını, ICA'nin tamamen sonunun geleceğini ve uzun süredir ICA'nin bir parçası olduğu için bunu uygun bulup bulmadığını sormuştur. Bunun üzerine Ajan 47 belki de değişim zamanı gelmiştir deyip tuşa basmış ve ICA'nin ne olduğunu tüm dünyaya sızdırmıştır.


    Bilgilerin sızdırılması üzerine veri tesisi acil durum protokolünü devreye sokmuş ve tüm girişleri kapatmıştır. Olivia, Ajan 47'nin kaçabilmesi için havalandırma kapaklarını açmış ve çekirdeği aşırı ısıtmaya başlamıştır. Aşırı ısınan çekirdekte yangın çıkmış ve tüm tesise yayılmaya başlamıştır. Yangının çıkmasıyla tesiste bir panik havası oluşmuş ve bu durum Ajan 47 için kaçış fırsatı olmuştur. Bunu değerlendiren Ajan 47, tesisten gizli bir şekilde çıkmış ve Chongqing'i terk etmiştir.

    ICA verileri dünyada büyük bir etki yaratmıştır, organizasyonun ifşa olmasıyla tüm dünya bu haberi konuşuyordur. Bu haberleri ofisinden takip eden Edwards, Diana'dan bir telefon almıştır. Diana teklifi kabul ettiğini söylemiş ve devamında ne olacağını sormuştur. Edwards bunun ona bağlı olacağını söylemiş, Constant mevkisi için başka adaylarının olduğunu da açıkça belirtmiştir. Bunun üzerine Diana ICA haberlerini öne sürüp bunun Ajan 47'nin işi olduğunu, 47'nin zincirlerinden kurtulduğunu, artık durdurulamaz olduğunu ve pazarlık yapılacak biri olmadığını söylemiştir. Sıranın Edwards'a da geleceğini söyleyen Diana, bu konuda tek çözümünün kendisi olduğunu belirtmiştir. Edwards, Diana'nın ne diyeceğini merak edip dinlediğini söylemiştir. Bunun üzerine Diana Ajan 47'nin sadece bir zaafı olduğunu ve bunun kendisi olduğunu dile getirmiştir.


    Bu esnada Ajan 47, sakladığı yere geri dönmüştür. Olivia hala iletişimi sürdürmektedir ve yeni bir şeyler bulduğunu belirtmiştir. Bilgisayarı açan Ajan 47, Olivia'nın gönderdiği Buenos Aires havaalanı kamera kayıtlarını incelemektedir. Kayıtlarda Diana ve bazı Providence üyelerinin ülkeye giriş yaptığı görülmektedir. Kayıtların devamı olmadığını söyleyen Olivia, yüksek mevkili bir Providence üyesi olan Don Yates'in bu bölgede bir üzüm bağı olduğunu, Yates'in ünlü New York hukuk firması Morgan, Yates & Kohn'daki Yates olduğunu ve emekliliği için bağında bir parti düzenlediğini belirtmiştir. Bunun üzerine Ajan 47, Diana'nın organizasyona sızdığını, kendisine bir mesaj gönderdiğini ve yardıma ihtiyacı olduğunu söylemiştir. Olivia ise bir tuzak olabileceğini belirtmiştir fakat Ajan 47 ona Diana'yı tanımadığını söylemiştir. Olivia konu üzerinde pek durmamış ve eğer Diana'yı takip etmek istiyorsa Ajan 47'nin onunla ilgilenmesi için görevlendirilen yüksek mevkili Tamara Vidal'i ortadan kaldırması gerektiğini söylemiştir. Tamara, eski bir CIA personelidir ve politik bir figürdür. Olivia özellikle gözetleme konusunda bir uzman olduğunu ve Edwards'ın en çok güvendiği elemanı olduğunu dile getirmiştir. Bilgilendirildikten sonra Ajan 47, Olivia'ya neden bunları kendisine söylediğini sormuştur sonuçta Chongqing işinden sonra ayrılacağını belirtmiştir. Olivia ise huylu huyundan vazgeçmez demiş, görüşürüz demiştir. Ajan 47 ise görüşmeyeceksin deyip konuşmayı sonlandırmıştır.


    Yates'in üzüm bağı Mendoza'dadır bu yüzden oraya yönelen Ajan 47, Yates'in emeklilik partisine katılmıştır. Ajan 47, parti girişinde Diana ile görüşmüştür. Diana mesajımı almışsın diye konuşmaya giriş yapmıştır. Ajan 47 ise istemediğin müddetçe kameraya görünmezsin, ne planlıyorsun diye sormuştur. Bunun üzerine Diana, tek 47'nin meşgul olmadığını kendisinin de bir meşgalesi olduğunu ve bir sonraki Constant olmaya çok yakın olduğunu söylemiştir. Constant olduğunda Providence'ı içeriden dağıtacağını belirten Diana, önündeki tek engelin Yates olduğunu dile getirmiştir. Partnerlerin yıllar boyunca hukuk danışmalığını yapan Yates'in Constant koltuğu için en büyük aday olduğunu söyleyen Diana, eğer oyun dışı edilirse kendisinin çok rahat Constant olacağını söylemiştir. Ajan 47 ise buna katılmamış ve Edwards'ın şüpheleneceğini söylemiştir. Diana, Edwards'ı 47'nin kendi başına hareket ettiğine, bunu Grey'in intikamı için yaptığına ikna edeceğini söylemiştir. Devamında Ajan 47 Tamara'dan bahsetmiş, onun her yeri gözetlediğini eğer saf dışı edilmezse sıkıntı çıkaracağını eklemiştir. Diana, Tamara'nın kendisini uzun süre yalnız bırakmadığını ama Ajan 47 bir plan yaparsa ona yardım edebileceğini dile getirmiştir. Ajan 47 bu konuda Diana'ya emin olup olmadığını sormuş, Diana'da 47'nin eline dokunarak eminim diyerek cevap vermiştir. Diana eline dokunduğunda bir anlığına gözü kararan 47, hedefleri ortadan kaldırmak için yola koyulmuştur.


    Partiye giriş yapan Ajan 47 kendisini hedeflere yaklaştıracak fırsatlar aramaya başlamıştır. Partide Diana ve Tamara ile karşılaşan 47, ikilinin bağın baş şarap ustası Gabriel Vargas ile beraber bağı gezecekleri bir tur yapacaklarını öğrenmiştir. Tura ikilinin dışında Yates'in New York ofisinden adamı Corvo Black de katılacaktır. Black tur için ikili ile hala buluşmadığından Black'i aramaya yönelen Ajan 47 bir süre sonra partide onu bağın güvenlik görevlilerinden biriyle konuşurken bulmuştur. İkilinin konuşmayı bitirmesini bekleyen Ajan 47, Black'in kılığına girip Diana ve Tamara ile beraber tura katılma fırsatını elde etmiştir. Bir süre Black'i takip eden Ajan 47, durum uygun olduğunda onu etkisiz hale getirmiş ve kılığına girmiştir. Black'in kılığına giren 47, resepsiyona gitmiş ve tur için hazır olduğunu söylemiştir. Resepsiyondaki görevli Diana ve Tamara'nın üzüm bahçesinde olduğunu belirtmiştir ve bunun üzerine Ajan 47 buraya yönelmiştir.


    Üzüm bahçesinde Diana ve Tamara ile buluşan Ajan 47, şarap ustasını beklemeye koyulmuştur fakat şarap ustası gelmemiştir bunun üzerine Diana onu şarap ustasını kontrol etmeye yollamıştır. Şarap ustası hasat dönemi geldiği için bahçeyi gözetlemektedir ve Yates'in gezdirmesi için yolladığı arkadaşlarını önemsemiyordur. Şarap ustası mahsulün yeteri kadar olgun olup olmadığından emin olana kadar Yates'in arkadaşlarını gezdirmeyecektir bu yüzden bahçe elemanlarından kendisine üç salkım Malbec üzümü getirmesini istemiştir. Süreci hızlandırmak için bahçe elemanı kılığına giren Ajan 47 üzümleri kesmiş ve ustaya getirmiştir. Üzümleri inceleyen usta, mahsulü iyice kontrol etmiş ve sonrasında tadına bakarak yeteri kadar olgun olduğu kanaatine varınca turu yapmaya yönelmiştir. Bu esnada tekrar Black kılığına giren Ajan 47, Diana ve Tamara'nın yanına dönmüştür. Usta gelince tur başlamıştır. Vargas ilk olarak şarap imalathanesini konuklarına göstermiştir. İmalathaneyi, süreci ve şarapları anlatan Vargas turu tamamladığında Yates tarafından karşılanmıştır ve konukları Yates'in kendisine devretmiştir.


    Diana ile ilk defa tanışan Yates onu yüksek mevkili üyelerle buluşacakları evine davet etmiştir. Diana daveti kabul etmiş ve Tamara ile beraber eve yönelmişlerdir. Black'e ise işinin tamamlandığını ve gidebileceğini söylemiştir. Burada Ajan 47, hedefler ve Diana'nın yanından ayrılmak zorunda kalmıştır. Bu esnada Yates, Ajan 47'ye adeta bir fırsat yaratmıştır. Yates güvenlik personeline şarap servisinden sorumlu Bay Flowers ile konuşmasını ve 1945 yapımı Grand Paladin şarabını özel ev buluşması için servis etmesini söylemesini istemiştir. Hedefler ve Diana ayrıldıktan sonra güvenlik personelini takip eden Ajan 47, Flowers'ın nerede olduğunu öğrenmiş ve onun kılığına girmiştir. Flowers kılığına girdikten sonra Ajan 47, 1945 yapımı şarabı alıp güvenlik personelinin yanına gitmiştir. Personel, Ajan 47'yi Yates ve konuklarının yanına götürmüştür.


    Buluşmaya teşrif eden Ajan 47 şarabı takdim etmiş ve onlara şarabın kıymetine dair bilgiler vermiştir. Ajan 47 tanıtımı yaptıktan sonra Yates sanki çoktan Constant olmuş gibi bir konuşma yapmaya başlamıştır. Konuşma esnasında Diana'yı hedef alarak organizasyonda hainlere yer olmadığını söyleyen Yates, Diana'yı kötülemeye başlamıştır. Bir süre sonra konuşmaya dahil olan Diana bunlara cevap vermiş, Yates'in çocukça konuşmasına yeteri kadar dayandığını, Constant'ın çoktan kendisi seçildiğini söylemiştir. Bunun üzerine konuklar şaşırmış kalmıştır ve Yates de Diana'nın yalan söylediğini dile getirip onu kötülemeye devam etmiştir. Devamında bir plan yaptığını söyleyen Yates konuklarına onunla olup olmadığını sormuştur. Konukların hepsi Yates ile beraber olduğunu söyleyince Tamara dayanamayıp konuşmaya dahil olmuş, onun daha Constant olarak atanmadığını ve şimdiden ihanete başladığını söylemiştir. Sonrasında ise Yates'i kötülemeye başlamış ve onun mevki için uygun olmadığını söylemiştir. Bunun üzerine Yates, Tamara'yı da hain ilan etmiştir. Tamara ise bunu Edwards'a bildireceğini söylemiştir fakat Yates güvenlik personeline talimat vermiş ve Tamara'yı öldürtmüştür. Tamara öldükten sonra Diana Yates'in ofisine götürülmüştür.


    Diana götürüldükten sonra Yates, konuklarına Edwards'a anlatacakları hikayeyi söylemeye başlamıştır. Yates'in hikayesine göre Diana Ajan 47 tarafından öldürülmüş, 47'yi fark eden Tamara da aynı şekilde 47 tarafından ortadan kaldırılmıştır. Yates ve konuklarının anlatacağı hikaye budur. Bu duruma tanık olan Ajan 47, Yates'in Diana'yı ortadan kaldıracağını öğrenmiş bu yüzden de hızlıca hareket edip Yates'in ofisine yönelmiştir. Yates'in evine sızan 47, burada güvenlik personeli kılığına girmiş ve Diana'yı bulmuştur. Diana'nın yanındaki güvenlik personellerini etkisiz hale getiren Ajan 47, burada Diana ile beraber Yates geldiğinde ne yapacaklarını konuşmuştur. Planı yapan ikili Yates'in gelişini beklemeye koyulmuştur. Ajan 47, Diana'yı gözetleyen bir güvenlik görevlisi gibi ofiste oturmuş bekliyordur bu esnada Yates ve elemanları ofise gelmiştir. Yates ve Diana tartışmaya başlamıştır. Yates, Diana'ya yaklaştığında Diana sakladığı bıçağı ona saplamış bu esnada Ajan 47'de de güvenlik personellerini etkisiz hale getirmiştir. Bıçaklanan Yates yere yığılmıştır ve artık ölümünü bekliyordur. Diana konuşmasını tamamladıktan sonra Ajan 47'ye talimat vermiş ve Yates'i öldürtmüştür. Ofisten ayrılan Diana Ajan 47'ye işi bitince kendisiyle dans alanında buluşmasını söylemiştir. Ortalığı temizledikten sonra takım elbisesini giyen Ajan 47 dans alanına yönelmiştir.


    Dans pistinde Diana ile buluşan Ajan 47, burada onunla tango yapmaya ve aynı zamanda ne yapacaklarını konuşmaya başlamıştır. Diana, organizasyonun kalbine yani Edwards'a saldırmanın zamanı geldi demiştir. Ajan 47, Diana'ya onu nasıl bulacağını biliyorsun değil mi diye sormuştur. Diana ise Edwards'ın Ajan 47'yi bulacağını, onun takip edilemez olduğunu ve bunu birine unutturmayacak kadar kibirli olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine Ajan 47 planın ne olduğunu sormuştur. Diana ortamın çok kalabalık olduğunu söyleyip kendisiyle gün batımında zeytin korusunda buluşmasını söylemiştir. Tango bittikten sonra ikisi de farklı yollardan koruya gitmişlerdir.

    Buluşmaya silahı hazır bir biçimde gelen Ajan 47, Diana'yı hedef almıştır. Diana, Ajan 47'ye asıl planını nasıl öğrendiğini sormuştur. Bunun üzerine Ajan 47, anlaşma yaparak elde ettiği gücün karşılığında mutlaka bir bedel ödemiş olduğunu söylemiş ve bunun ne olduğunu sormuştur. Diana cevap olarak; bence bunu biliyorsun demiş ve bu esnada zeytin ağaçları arasından Ajan 47'ye silahlarını yönelten birkaç figür çıkmıştır. Diana devamında özür dileyip bunun gerekli bir şey olduğunu söylemiş ve elindeki kumanda ile buluşma öncesi Ajan 47'nin eline dokunarak bulaştırdığı zehri aktif etmiştir. Zehrin aktif olmasıyla Ajan 47 yere yığılmıştır. Diana, Edwards'ın hatalarından ders aldığını ve bu sefer akıllıca bir plan tasarlayarak onu alt ettiğini belirtmiştir. Diana Ajan 47'ye bu zehri enjekte edecek kadar yaklaşabilecek tek insandır ve Edwards bunun karşılığında Diana'yı organizasyona dahil etmiştir. Devamında ailesinden bahseden Diana, Ajan 47'ye ailesinin katili olduğunu bildiğini söylemiştir. Ajan 47 buna karşın özür dilemiş fakat Diana umursamadan bir tercih hakkın yoktu demiş, benim var diyerek onu kullandığını dile getirmiştir. Diana, Ajan 47 ihtiyacı olan bir silahtan başka bir şey olmadığını söyleyip insanların kontrol edilmemesi gerektiğini de eklemiştir. Sonrasında baş ucuna çömelip bu yaptığım bir kibarlık deyip Ajan 47'ye veda etmiştir.


    Zehir iyice etkisini artırınca Ajan 47 bilincini kaybetmiş ve bu esnada bir dizi halüsinasyon görmeye başlamıştır. Diana'nın sesiyle başlayan ilk halüsinasyonda kendini karanlık bir yerde bulan Ajan 47 Shadow Client dosyasıyla başlayan hedeflerini sırasıyla görmeye başlamıştır. Hepsini teker teker gören Ajan 47 bir süre sonra kendisini onlar tarafından çevrelenmiş bir vaziyette bulmuştur. İkinci halüsinasyonda ise Edwards, bir kan gölünde batarken karşısına çıkmıştır. Halüsinasyonlara Diana'nın kışkırtıcı sözleri de eşlik etmektedir. İkinci halüsinasyon sonrası bir anlığına gerçek dünyaya dönen Ajan 47, Edwards'ı görmüştür. Yarı baygın halde olan Ajan 47, Edwards'ı dinlemekten başka bir şey yapamıyordur. Edwards, Ajan 47'yi bizzat karşısında görmekten dolayı şaşkındır, dediğine göre Diana ona Ajan 47'yi öldürmesini söylemiştir fakat Edwards kullanışlı bulduğu şeyleri atmadığını dile getirmiştir. Edwards birileri ile iletişime geçerek serumu hazırlamasını söylemiş ve devamında Ajan 47'nin gözünün içine bakıp unutmak kötü değildir, bir kere unutmuştun demiştir.


    Bu son sözle Ajan 47 tekrar bir halüsinasyona girmiştir. Üçüncü halüsinasyonda Diana ve Edwards'ın dans ettiğini gören Ajan 47, onunla dalga geçtiklerine tanık olmuştur. Bu halüsinasyon Grey'in sesiyle dördüncü bir halüsinasyon dönüşmüştür. Grey, bu halüsinasyonda Ajan 47'yi uyandırmaya çalışıyordur. Kendisini takip etmesini isteyen Grey, onu bir mezarlığa getirmiştir. Bu mezarlık Diana'nın ailesinin mezarlığıdır. Hayal kırıklığına uğrayan Ajan 47, Diana'nın da diğerleri gibi olduğunu ve gücü seçtiğini söylemiştir fakat Grey burada araya girip Diana'nın ona ihanet etmediğini, Edwards'ın kibrini kendisine karşı kullanmanın bir yolunu bulduğunu söylemiş ve geri kalanın artık 47'ye bağlı olduğunu belirtmiştir. Ajan 47 bunu nasıl yapacağını bilmediğini söylerken Diana biliyorsun demiş ve beşinci bir halüsinasyon görünmüştür. Bu halüsinasyon Ajan 47'nin Diana'nın ailesini öldürdüğü gün ile aynıdır. Diana arka planda ona Edwards'ı ortadan kaldırdığında ben de Providence'ı kaldıracağım demiş ve sonunda bunun biteceğini belirmiştir. Diana'nın dediğine göre Ajan 47'nin tek yapması gereken geçmişi kabullenmektir. Tam bu sırada Ajan 47 elinde uzaktan kumandasıyla Diana'nın ailesini gözetliyordur. Yapabileceği tek şey kumanda düğmesine basıp bombayı patlatmak, Diana'nın ailesini öldürmek, geçmişi kabullenmektir. Düğmeye basan Ajan 47 bombayı patlamış ve halüsinasyonlardan kendini kurtarmıştır.


    Ajan 47 uyandığında kendini Karpat Dağları arasında seyahat eden bir trende bulmuştur. Trenin içerisi tamamen Edwards'ın adamları ile doludur. Tren, ismi The Mortar'ı Slav halk hikayelerinden olan Baba Yaga'dan almıştır ve soğuk savaş zamanı KGB'de istihbarat şefi olan, Edwards'dan önceki Constant Janus'un çok gizli bilgilerini sakladığı bir arşiv ve esirlerini sorguladığı bir üs görevi görmüştür aynı zamanda. Edwards trenin en uç kısmında bulunuyordur bu yüzden Ajan 47, treni boydan boya aşmaya başlamıştır. Providence personelini ilerledikçe etkisiz hale getiren Ajan 47, Edwards'a yeteri kadar yaklaştığında en öndeki birkaç vagon ile arkadaki tüm vagonları ayırmış ve işini garantiye almıştır. Ajan 47'nin önünde artık birkaç vagon vardır, bu vagonlardaki personelleri de halleden 47, son vagonda Edwards'ı bulmuştur.

    Karşısında Ajan 47'yi bulan Edwards artık ölümünü kabullenmiş bir vaziyettedir. Diana'nın planını idrak eden Edwards'ın taktir etmekten başka yapacak bir şeyi kalmamıştır. Edwards Ajan 47'ye Diana'nın Providence gücüne karşı koyamayacağını söylemiştir. Ajan 47 ise Diana gücü reddeder sorumluluğu değil diyerek cevap vermiştir. Bunun üzerine Edwards dalga geçermişcesine ne asil bir düşünce ama gerçek dünya öyle işlemiyor deyip masanın altından içerisinde daha önce bahsettiği serum bulunan bir çanta çıkarmıştır. Bu serum Ajan 47'ye uzun yıllar önce enjekte edilen hafıza silme serumudur. Edwards bunu sunup Ajan 47 gerçekte kim olduğunu benimsemesi gerektiğini söylemiştir. Ajan 47 ise bir daha asla diyerek teklifi net bir şekilde geri çevirmiştir. Edwards denemem gerekti deyip masasından kalkmış ve ölümünü beklemeye başlamıştır. Son söz olarak ise en azından kim olduğumu bilerek öleceğim demiş ve Ajan 47'yi kışkırtmaya çalışmıştır. Bunun geri tepeceğinden bir haber olan Edwards,, Ajan 47'nin serumu alıp "Her şeyi kaybetmek böyle bir şeydir." diyerek kendisine enjekte ettiğini gördüğünde o lafı ettiğine pişman olmuştur fakat birkaç saniye sonra tüm hafızasını kaybetmiştir.


    Edwards'ı hallettikten sonra treni durduran Ajan 47, Karpat Dağlarından ayrılmıştır. Bir süre sonra Diana gerçekten dediğini yapmış ve Providence'ı içten yıkmıştır. Providence dağıldığında tüm belgeleri ve geride kalanları yakan Diana kaldığı dağ evini terk etmiştir. Aradan 1 yıl geçmiştir, Ajan 47 bir zamanlar Diana'nın kaldığı dağ evinde kalıyordur. Diana, Ajan 47 ile uzun bir aradan sonra iletişime geçmiştir. Diana'nın konuşmada ona Ajan 47 ismiyle hitap etmesi üzerine; ben artık o değilim diyen Ajan 47, anlaşma bitti ve geçmiş öldü demiştir. Diana ise yine de hala buradasın, benle iletişimdesin demiştir. Bunun üzerine Ajan 47 bu yolu seçtim çünkü seçebiliyorum demiş ve devamında Providence'ı kast ederek onlar gibi insanlar her zaman olacak ve bu yüzden de bizim gibi insanlar da her zaman olacak demiştir. Diana kimsenin dokunulmaz olmadığını söylemiştir. Ajan 47 ise dönmek güzel diyerek yeni yaptıkları anlaşmaya atıfta bulunup görüşmeyi sonlandırmıştır.




    ____________________________________________________________




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 24 Haziran 2021; 13:57:20 >



  • Oyunun hikâyesine çok laf ediliyor, bu aslında bana baya komik geliyor çünkü bunu söyleyenlerin çoğu hikâyenin yeni bir yola yöneldiğini ve geçmiş oyunların devamı olduğunu bilmiyor. IO’nun yöneldiği yeni yol Ajan 47’nin geçmişi, daha oyunun başında bunu belli ediyor. Hitman evreninin hikâyesini bu mesajımda sizlere aktarmaya çalışacağım ve yeni oyunun sade ama devam oyunları için önemli bir yer teşkil eden hikâyesini aktaracağım. Yazım ve imla hataları olabilir, çok uzun bir yazı oldu, belirtirseniz düzeltirim.


    Hepimizin akıllarında barkod kafa olarak yer edinen Ajan 47’nin doğum tarihi 1964 daha doğrusu klonlanma tarihi çünkü Ajan 47 bir klon. Ajan 47 çocukluğunu çeşitli deneylerin yapıldığı bir hapishanede kendisi gibi diğer klonlarla beraber geçirmiştir. Yaşı 12 olduğunda Ajan 47 ilk cinayetini işlemiştir ve ilk kurbanı kendi gibi bir klon olan Klon 6'dır. Klon 6’yı öldürme sebebi ise kendisine karşı sergilediği zorbaca yaklaşımdır. Bir süre klon 6’nın davranışlarına yanıt vermeyen 47 sonrasında 6’ı hepimizin iyi bildiği fiber kabloyla boğmuştur, sonrasında bu silah Ajan 47’nin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olmaya başlamıştır. Klon 6’yı öldürdükten sonra hapishaneden kaçmayı deneyen 47 başarısız olmuş ve daha ağır bir şekilde çalıştırılmaya başlamıştır. Tarih 1985’i gösterdiğinde Ajan 47, serideki kendinden sonraki en önemli karakter olan Diana Burnwood’un ailesini arabalarındayken bomba ile öldürmüştür. Daha sonraki yıllarda bir dizi suikast görevi üstlenen Ajan 47, tarih 1989’u gösterdiğinde Doktor Ort-Meyer’ın -kendisi Ajan 47’nin var olan 5 genetik babasından bir tanesi ve serinin ilk oyunu Codename 47’deki ana düşman- saldırısına uğramış ve hafızasınu kaybetmiştir. Hafıza kaybı sonrası bir süreliğine doğduğu hapishanede esir kalan 47, diğer klonlarla beraber ağır kimyasallara maruz kalmıştır. Kimyasallara maruz kalması sonrası 47, hapishanede hayatta 2 klondan bir tanesi olmuştur. Sene 1998’i gösterdiğinde ki bu tarih 2016’da çıkan Hitman’nin başlangıç bölümü yani Ajan 47'nin ICA’ye alımından bir sene öncesi ve bu tarihte Doktor Ort-Meyer Ajan 47’i bilinmeyen bir figüre teslim etmek zorunda kalmıştır. Sene 1999’u gösterdiğinde yani 2016’daki Hitman’nin başlangıç tarihini, Diana Ajan 47’e ICA’de çalışması için iş teklif etmiştir. Hazır ICA’ninde adı geçmişken birazda onlardan bahsedeyim. ICA olarak bildiğimiz örgüt, dünya çapında söz ve servet sahibi olan kişilerin talepleri üzerine suikastlar düzenleyen bir örgüt, bu örgütü John Wick’deki Continental oteline benzetebilirsiniz. ICA’den gelen teklifi kabul eden Ajan 47’i bir dizi testlere tabii tutulmuştur. (Hitman 2016’nın giriş bölümü bu testler oluyor.) Son teste gelene kadar kusursuz bir performans sergileyen Ajan 47’i Soders’i rahatsız edecek derecede tedirgin etmiştir çünkü kendisi kusursuz ve çok soğukkanlı bir suikastçıdır. Bunun üzerine Soders, 47’nin geçemeyeceğinden emin olduğu bir test hazırlamıştır. (Bu test oyundaki girdiğiniz son test oluyor.) Bu testte Ajan 47’nin Kübalı bir generali ve Jasper Knight isimli kişiyi öldürmesi gerekmektedir. Soders her ne kadar 47’nin başarısız olacağından emin olsa da 47 her zamanki gibi kusursuz bir performans ile görevini tamamlamış ve son testi başarı ile geçmiştir. Sonrasında Diana ve Soders, Ajan 47'nin ICA'ye alımı konusunda konuşmuşlardır. Diana 47’ye kefil olduğunu söylemiştir, Soders ise 47 gibi hiçbir zaafı olmadığını ve çok tehlikeli biri olabileceğinden bahsetmiştir. Soders her ne kadar Ajan 47'yi ICA'ye sokmak istemese de Ajan 47'nin olağanüstü test sonuçları ve Diana'nın ona kefil olması sonrası Klon 47, ICA'ye girmiş ve Ajan ünvanını kazanmıştır.





    Şimdi 2016 Hitman’den serinin ilk oyunu Codename 47’ye dönüyoruz. Codename 47, 2016’daki oyunun bir sene sonrasında geçmektedir. Ajan 47’nin ICA’deki ilk görevi Hong Kong’un azılı mafyalarından biri olan Red Dragon’nun lideri Lee Hong’u öldürmektir. Diana, Lee Hong’un ne kadar etkili bir adam olduğunun farkındadır ve eğer 47, o herhangi bir önlem almadan Lee’yi öldürürse 47’nin Hong Kong’dan sağ çıkmayacağını biliyordur. Bunun üzerine Diana bağlantılarını kullanarak Red Dragon mafyasını zayıflatmış ve mafyanın şehir üzerinde etkisine büyük bir darbe indirmiştir. Red Dragon’nun zayıflaması 47’ye büyük kolaylık sağlamıştır fakat müşteri sadece Lee’nin değil tüm mafyanın çökmesini istemektedir. Bunun üzerine Ajan 47, Red Dragon mafyasının itibarını temsil eden küçük yeşim taşından yapılma figüre yönelmiştir. Figürü çalan 47, bu figürü bir şişe zehir karşılığında takas etmiş ve bu zehir ile Lee Hong’u zehirlemiştir. Zehirlendiğini anlayan Hong mekânına doğru kaçmaya başlamıştır. Hong’un peşine düşen Ajan 47, Hong’un koruması ile karşı karşıya gelmiştir fakat 47 Hong’un korumasını rahatlıkla öldürmüş ve yoluna devam etmiştir. Korumasının ölmesiyle açıkta kalan Hong sonrasında Ajan 47’nin ellerinde çaresiz bir şekilde can vermiştir. Hong’u öldürdükten sonra 47, Hong’un üzerinde şifrelenmiş bir dilde yazılan ve gizli bir proje hakkında olan bir mektup bulmuştur. Görevi başarıyla tamamlaması sonrasında Ajan 47'i Hong'un teknesini kullanarak mekandan kaçmıştır.


    Hong Kong görevini başarıyla tamamlayan Ajan 47, ICA tarafından yine güçlü ve etkili bir suç liderini öldürmesi için görevlendirilmiştir. Ajan 47’nin yeni görevi Kolombiyalı uyuşturucu patronu Pablo Belisario Ochoa’yı öldürmektir. Ochoa’nın Kolombiya’nın yağmur ormanlarında gizli bir imalathanesi vardır ve bu imalathane bölgenin yerel kabilelerinden biri olan U’wa kabilesinin bölgesi ile kesişmektedir. Ochoa’ya geçmişinde de birkaç kez suikast girişiminde bulunulmuş fakat hiçbiri başarıya ulaşamamıştır, bunun üzerine kendisi “9 Canlı Adam” olarak anılmaya başlanmıştır. Yeni hedefi önceki hedefi gibi bir hayli zor olan Ajan 47 görevini yerine getirmesi için ICA tarafından yağmur ormanlarının derinliklerde bırakılmıştır. Ajan 47 görevine doğru emin adımlarla ilerlerken bir uçak enkazı ile kaşılaşmış ve bu enkazın Ochoa’nın mal kaçırmak için kullandığı uçaklardan bir tanesi olduğunu anlamıştır. Ochoa, uyuşturucusunu saklamak için bölgenin yerel kabilesi U’wa’nin çok önem verdiği altın heykelcikleri kullanmaktadır, bu heykelcikler kabile için çok önemli ve değerlidir. Ajan 47, uçak enkazında bu altın heykelciklerden bir tanesine denk gelmiş ve işine yarayabileceği düşüncesiyle yanına almıştır. Sonrasında yağmur ormanlarının derinliklerinde ilerlemeye devam eden Ajan 47, Ochoa’nın adamlarının yerli halkı esir aldığını görmüş ve bunun üzerine yerli halkı kurtarıp onları serbest bırakmıştır. Serbest bıraktığı kişiler arasında U’wa kabilesinin şefinin kardeşi de bulunuyordur. Olay sonrası 47 şefin kardeşi ile konuşmuş ve ona enkazda bulduğu altın heykelciği verrmüştür. Bu konuşma sonrası 47, U'wa kabilesinin güvenini kazanmıştır. Kabilenin güvenini kazanan 47, kabilenin şefinden Ochoa’nın imalathanesine giden gizli yolu öğrenmiştir. Fakat gizli yolda yerli kabilenin Tezcatlipoca ismiyle andığı kutsal ölüm tanrısı bulunmakta, şef 47’yi bu konuda uyarmış ve dikkatli olması konusunda tembihlemiştir. Gizli yolda ilerleyen 47, ilerlerken Tezcatlipoca ile karşılaşmıştır, yerli halkın bahsettiğinden ziyade Tezcatlipoca bir jaguardır ve 47 ona bir adet adak sunarak yoluna devam etmiştir. Yolun sonunda imalathaneye ulaşan 47, Ochoa’nın odasına doğru yol almış ve yolda önüne gelen her engeli aşmıştır. Ajan 47, Ochoa’nın yanına vardığında Ochoa’nın suikastten haberdar olduğunu görmüştür. Suikast girişimden haberdan olan Ochoa Ajan 47’ye M60 ile saldırmaya başlamıştır fakat Ajan 47 her zaman olduğu gibi soğukkanlılığını korumuş ve Ochoa'yı uzun menzilli bir silah kullanarak öldürmüştür. Ochoa öldükten sonra 47, Ochoa’nın üzerinde de Hong’da bulduğu gibi şifrelenmiş bir mektup bulmuştur. Ochoa'yı başarıyla öldürdükten ve mektubu aldıktan sonra Ajan 47 Ochoa’nın imalathanesini yok etmiş ve Kolombiya'dan ayrılmıştır.


    Ochoa görevi sonrası Ajan 47’ye dünya çapında etki yaratacak bir eylemin peşinde olan terörist Frantz Fuchs’u öldürme görevi verilmiştir. Frantz’ın amacı dünyanın birçok ülkesinden barış görüşmesi yapmak için gelen dünya liderlerinin buluştuğu Hotel Gallard’ı kimyasal bombayla patlatmaktır. Fuchs, 47’nin önceki hedeflerine kıyasla daha kolay bir hedeftir, ne kendini koruyacak korumaları ne de içinde sığınabileceği bir mekânı vardır bu yüzden 47, Fuchs’u zorlanmadan öldürmüştür. Fuchs öldüğünde 47 masasında önceki 2 hedefin üzerinde bulduğu gibi şifrelenmiş 2 tane mektup bulmuştur. 47, bu mektupları ve Fuchs’un patlatmaya niyetli olduğu bombayı alıp oteli terk etmiştir.


    Fuchs görevini tamamlayan 47’nin sonraki hedefi Amsterdam’da bulunan silah kaçakçısı Arkadij Jegorov’dur. Görev öncesi Diana ile bir ön görüşme yapan 47, Hong görevinden bu yana öldürdüğü tüm hedeflerin bir şekilde birbirine bağlı olduğunu ve bu bağlantı noktasının Fransız Yabancı Lejyonu(Fransa Kara Kuvvetlerinin yabacı uyruklu askerlerinden oluşan özel bir birlik) olduğunu öğrenmiştir. Bu bilgiyi öğrendikten sonra yeni hedefine yönelen 47, hedefin nerede olduğunu tam olarak bilmemektedir. Bu durum üzerine Ajan 47, geçmişte Jegorov ile çalışmış olan bir başka silah kaçakçısı Ivan Zilvanovitch’e yönelmiştir. Ajan 47, Ivan’nın el çantasına onu izleyebilmek için bir böcek yerleştirmiş ve Jegorov’un bulduğu yeri tespit etmiştir, Jegorov bir geminin içerisindedir. Jegorov’un buluduğu gemiye yönelen Ajan 47, gemide hiç hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmıştır, bu sürpriz bir termonükleer bombadır ve patlamaya hazır bir şekilde bulunuyordur. Ajan 47, Jegorov’u öldürdükten sonra nükleer bombaya yönelip bombanın eski olması sayesinde bombayı etkisiz hale getirmiştir. Sonrasında 47, bombayı ICA yetkiliklerine teslim etmiş ve oradan ayrılmıştır.





    Jegorov görevi sonrası ICA son 4 görevin de aynı müşteri tarafından verildiğini fark etmiş ve bu durumdan hiç hoşnut olmamıştır zira bu durum ICA’nin politikalarıyla ters düşmektedir fakat yine de talepte bulunan müşteri çok güçlü olduğundan pek seslerini çıkaramamışlar ve müşterinin son talebini kabul etmişlerdir. Müşterinin son talebi Romanya’da yüksek güvenlikli bir hastanede bulunan Doktor Kovacs’dır. Ajan 47’nin bu görevi diğer görevlerinden daha farklıdır, önceki görevlerine giderken yanında silahını da taşıyabilen 47, bu görevde dışarıdan silah götüremeyecektir.


    Ajan 47 görevi tamamlamak için hastaneye gitmiştir, hastaneye girerken “Tobias Rieper” ismini kullanmıştır. (Bu isim Ajan 47’nin bazı görevlerinde kullandığı takma ismidir.) Hastaneye herhangi bir sıkıntı yaşamadan giren 47, ilerlemeye devam ederken danışmadaki görevli Romanya Özel Kuvvetlerine telefonla haber vermiştir. Bu sırada Kovacs ile buluşmayı başaran Ajan 47, bir anda geçmişini hatırlamış ve zamanında hapsedildiği hastanede gördüğü “İğneli Adamın” Kovacs olduğunu anlamıştır. Ajan 47’nin durumu anlaması sonrası Kovacs korkmaya başlamış ve her şeyin sebebinin Ort-Meyer olduğunu söylemiştir. Bu konuşmadan kısa bir süre sonra SWAT ekipleri hastanenin etrafını sarmıştır. SWAT ekiplerine yakalanmaya niyeti olmayan 47, Kovacs’ı öldürdükten sonra onun kılığına girmiş ve hastanede ilerlemeye devam etmiştir. Hastanede ilerlemeye devam ederken Ajan Smith’i esir alınmış bir halde bulan Ajan 47 sonrasında onu kurtarmış ve onunla kısa bir konuşma gerçekleştirmiştir. Konuşma sonrası Ajan 47, Smith’den Ort-Meyer’ın gizli laboratuvarına giden yolu öğrenmiş ve oraya yönelmiştir. Ajan 47, gizli laboratuvara girdiğinde ICA’ye girmeden bir yıl önce kaçtığı yerin burası olduğunu anlamıştır. Burası Ajan 47’nin doğduğu yerdir. Ajan 47 ilerlemeye devam ederken Ort-Meyer hoparlörden konuşmaya başlar. Ort-Meyer, 47’ye kendisinin bir klon olduğunu ve genetik babalarının kendisiyle beraber Fransa Yabancı Lejyonunda bulunan önceki 4 hedefinin olduğunu söyler. Ort-Meyer konuşmasının devamında hastaneden kaçışının tamamen kurmaca olduğunu ve kendisinin göz yumduğunu, bunu 47’nin dışarıdaki performansını gözlemlemek için yaptığını söyler. Geçmişinde Fransa Yabancı Lejyonunda tanıştığı ortaklarını öldürtmesinin sebebini ise onlarında kendisi gibi 47’yi kullanmak istediği söyleyerek açıklar. Ort-Meyer, 47’nin kaderinin ortakları gibi olacağını ve yakında öleceğini söyler çünkü Ort-Meyer 47’den fiziksel olarak çok daha güçlü klonlar yaratmıştır. Konuşma sonrası 12 tane 48 klonu Ajan 47’ye saldırmaya başlamıştır fakat yılların suikastçısı Ajan 47, yeni klonlar gibi bir kukla değildir ve yılların tecrübesine sahiptir, bu tecrübeyle 12 klonu da alt etmeyi başarmıştır. Ort-Meyer 12 klonunun ölümü sonrası odasında şok silahı ile Ajan 47’yi beklemektedir fakat Ajan 47’i tereddüt dahi etmeden Ort-Meyer’ı göğsünden vurmuş ve onu yere sermiştir. Ort-Meyer yerde uzanırken son sözlerini söymiş ve Ajan 47 sonrasında onun boynunu kırmıştır. Ort-Meyer’dan akan kanlar bugün hepimizin aklına kazılan Hitman logosunu oluşturmuştur ve ilk oyunun hikâyesi sona ermiştir.


    Serinin ikinci oyunu ilk oyundan 2 sene sonrasını konu almaktadır. Oyun Sergei Zavorotko ve gizli bir figürün konuşmasıyla başlamıştır. Konuşmanın konusu Ajan 47’dir, gizli figür Rotterdam birilerini gördüğünü söyler, bu kişi Ajan 47’dir. Bunun üzerine ikili Ajan 47’nin izlerini takip etmeye başlamış ve ilk oyunun son durağı olan Romanya’daki hastaneye ulaşmışlardır. Romanyadaki hastanede kamera kayıtlarını izleyen ikili, 47’nin SWAT ajanlarını büyük bir ustalıkla öldürdüklerini gözlemlemiştir. Bunun üzerine Sergei, Ajan 47’i suikastçı olarak tutmaya karar vermiştir.


    Sergei ve gizli figür Ajan 47 hakkında konuşurken Ajan 47 ise yıllardır sürdürdüğü suikastçı kimliğini bırakmış ve Sicilya’da Emilio Vittorio’nin pederliğini yaptığı bir kiliseye yerleşmiştir. Ajan 47, Sicilya’dayken hakkında öldüğüne dair bir sürü söylenti çıkmıştır fakat kendisi kilisede bahçıvanlık yaparak hayatına devam etmektedir. Zamanla Vittorio ile arkadaş olan 47, ona geçmişini anlatmaya karar vermiş ve bir nevi günah çıkartmıştır. Geçmişini anlatmasından bir süre sonra kilisenin önünde bir araba belirmiştir ve içerisinden iki kişi vardır. Arabadakilerden bir tanesi inmiş ve Peder’e doğru yönelmiştir. Ajan 47'nin habersiz olduğu bir anda pederi kaçırmış ve Ajan 47’ye pederi kurtarmak istiyorsa 500.000 dolarlık fidyeyi ödemesi gerektiğini söyleyen bir mektup bırakmıştır. Bu parayı ödemesine imkân olmayan Ajan 47, 2 yıllık aranın ardından tekrar ICA ile iletişime geçmiş ve Vittorio’nın yerini söylemeleri karşılığında onlar için bir suikast görevi üstleneceğini söylemiştir. 47 bilgiyi aldıktan sonra pederin bulunduğu yere yönelmiştir. Peder bir villada alıkonuluyordur ve villanın sahibi Sicilyalı mafya lideri Guessipi Guilliani’dir. 47, mafya liderini öldürmüştür fakat villada Vittorio’yu bulamamıştır zira Vittorio, ICA’nin uydu izlemelerine göre villadan 4 tane Rus askeri kılıklı kişi tarafından çıkarılmış ve havaalanına götürülmüştür.


    Vittorio’nun yerini öğrenmesi karşılığında ICA’ye verdiği görev sözünü yerine getirmeye hazırlanan Ajan 47, St. Petersburg’a doğru yola çıkmıştır. 47’nin bu görevindeki hedefi eski bir KGB Generali’dir. Ajan 47’i generali öldürmüştür fakat generalin arkadaşları, bu cinayetin peşini bırakmamıştır. Bunun üzerine ICA’e Ajan 47’ye geriye kalan generalleri de öldürme görevini vermiştir. 47’nin ilk hedefi General Makarov’dur. Makarov Rus mafyasındaki bağlantısı Igor Kobasko ile iletişime geçmiş ve kendisine koruma sağlamıştır. General aslında bu korumayı arkadaşını öldüren suikastçıyı daha rahat bulmak için ayarlamıştır. Ajan 47, Makarov ve Igor arasında görüşme gerçekleşirken ikisini de öldürmüş ve olay yerini terk etmiştir. 47’nin Makarov’dan sonraki hedefi General Mikhail Bardachenko’dur. Ajan 47’nin görevi generali öldürmek ve sorguladığı askeri serbest bırakmaktır. 47, görevi için generalin gizli barınağına yönelmiş ve onu orada öldürmüştür. Sonrasında sorguladığı kişiyi serbest bırakmıştır, serbest bıraktığı kişi birinci oyunda gördüğümüz Ajan Smith’in bizzat kendisidir, bir şekilde yine esir olmayı başarmıştır. Bu görevi de başarıyla tamamlayan 47’ye yeni bir general öldürme görevi verilmiştir. Bu görevdeki hedefi Rusya’ya ihanet eden General Zuphikov’dur ayrıca görev Zuphikov’un özel çantasında taşıdığı değerli materyali ele geçirmeyi de gerektirmektedir. Ajan 47, bu görev için Petersburg’daki Alman Elçiliğine yönelmiştir. 47 elçiliğe vardığında öğrenir ki, Generali öldürmekle görevlendirilen tek kişi kendisi değildir. Ruslar, ihaneti hoş karşılamamışlardır ve bir Spetsnaz ajanını generali öldürmekle görevlendirmişlerdir. Fakat bu durum 47’nin işini tamamlamasına mani olmamıştır, 47 hedefi öldürüp açık artırmada satmayı planladığı değerli materyali almış ve görevi tamamlamıştır.





    Generaller görevi sonrası Ajan 47, ICA’den ücret artımı talebinde bulunmuş ve bunun karşılığında daha fazla kontratı yerine getirmeyi kabul etmiştir. ICA ile bu konuda uzlaşan 47’nin yeni görevi Japon suç örgütü lideri ve silah kaçakçısı Masahiro Hayamoto’dur. Göreve yönelen 47, Hayamoto’nun yerini bilmemektedir bu yüzden Hayamoto'nun oğluna yönelmiştir. Hayatomo’nun oğlunu öldüren 47, cesedinin üzerine bir izleyici bırakmış ve beklemeye geçmiştir. Hayamoto oğlunun ölüm haberini aldıktan sonra defni için oğlunun cesedini almış ve bu sırada Ajan 47, Hayamoto’nun oldukça iyi bir şekilde savunulan mekânının yerini öğrenmiştir. Hayamoto’nun bulunduğu yere yönelen 47, onu öldürmüş ve sahip olduğu füze yönlendirme sistemini almıştır. Bir görevi daha başarıyla yerine getiren 47, eski dostu Vittorio’nun hayatta olduğuna dair inancı iyice kaybetmiş ve onun ölmüş olduğuna iyice ikna olmuştur.


    Hayamoto görevi sonrası görevleri almaya devam eden 47’nin yeni hedefi Malezya’da bulunan hacker Charlie Sidjan’dır. Sidjan’nın önemli bir askeri yazılım çaldığı düşünülmektedir ve 47’nin hedefi öldürdüğünde bu yazılımı da alması gerekmektedir. Hedefe yönelen 47, hedefin yerini tespit etmiş ve onu öldürmüştür fakat sonrasında öldürdüğü kişinin hedefi olmadığını ve onun ikiz kardeşi olduğunu öğrenmiştir. Sonrasında Sidjan’nın ana bilgisayarına hackleme aracı takan 47, yazılımı ele geçirmiş ve sonrasında Sidjan’ı öldürerek Malezya’dan ayrılmıştır.


    Malezya sonrası 47, Afgan İsyancıları tarafından çalınan bir kargoyu ele geçirmek ile görevlendirilmiştir. Kargo çölde bir yerde saklıdır ve Afganlar onu Birleşmiş Milletlere satmayı planlamaktadır. 47, bu satış gerçekleşmeden kargoyu ele geçirmesi gerekmektedir. Kargo iki farklı anahtarla kilitlenmiştir ve 47 iki anahtarı taşıyan Afgan lideri öldürmek zorundadır, liderleri öldüren 47 anahtarları almış ve kargonun yerini öğrenmiştir. Kargo’nun bulunduğu yere yönelen 47, kargoyu başarılı bir şekilde ele geçirmiş ve bir görevi daha başarıyla tamamlamıştır.


    47’nin Afganlardan aldığı kargo nasıl olduysa bir şekilde yine çalınmıştır ve 47 yine kargoyu ele geçirmekle görevlendirilmiştir. Kargo bu sefer Hindistan’ın Punjab eyaletinde bulunan Temple City’dedir. Kargo Sikh tarikatının elindedir ve 47 tarikatın lideri Deewana Ji’yi öldürmesi gerekmektedir. 47, Ajan Smith’in yardımıyla tarikatın kutsal mekânı Gurduvara’ya girmiştir. Burada öğrenir ki Deewana bir kalp ameliyatına girecektir ve ameliyata gireceği hastane çok yüksek güvenlik önlemleriyle korunmaktadır. Ajan Smith’in yardımıyla hastaneye girmeyi başaran 47, ameliyat odasına girmiş ve hedefi rahatlıkla öldürmüştür. Ajan 47, hastaneyi terk ederken kendisi gibi görünen bir kişinin saldırısına uğrasa da hastaneden başarıyla kaçmayı başarmıştır.


    Deewana görevi sonrası ICA öğrenir ki 47’nin Vittorio’nun kaçırılmasından itibaren yaptığı tüm görevleri aynı kişi, Sergie Zavorotko vermiştir. Zavorotko aynı zamanda 47’nin genetik babalarından birinin olan Arkadij Jegorov’un erkek kardeşidir. Sergie hakkında araştırma yapan ICA öğrenir ki kendisi dünya çapında nam salmış bir terörist ve silah kaçakçısıdır. Sergie’nin verdiği görevlerde 47 sadece bir hedefi öldürmekle görevlendirilmemiş aynı zamanda gerekli olan bir eşyayı almasıyla da görevlendirilmiştir. Sergei’nin verdiği görevlerdeki hedeflerin hepsi Sergei’ninde aralarında bulunduğu bir müşteri grubundandır ve bu grubun satın almak istediği şey bir nükleer silahtır. 47’nin görevlerde aldığı eşyalar Sergei’nin satın aldığı nükleer silahın parçalarıdır. Nükleer silah üzerinde Amerikan füze savunma sistemini şaşırtacak Amerikan sembolleri bulunmaktadır, bu semboller sayesinde Amerika bu füzelere karşı savunmasızdır. Sergei, Rus devletine ve ordusuna bağlı bir şekilde çalışmaktadır ve bu füzeyi Sikh tarikatına satmayı planlıyordur. Fakat Sikh tarikatı Sergei’ye ihanet edince Sergie ICA’ye Deewana Ji’yi öldürmeleri için teklifte bulunmuştur.





    Birleşmiş Milletler bu durumu öğrenmiştir ve ICA’yi Sergei’yi öldürmesi konusunda zorlamışlardır. Bu durum üzerine Ajan 47, Sergei’yi öldürmek için Petersburg’a yönelmiş ve Sergei’nin ofisine gitmiştir. Sergei, 47’nin peşinde olduğundan haberi vardır ve bu yüzden ofisinden ayrılmıştır. Ofisden ayrılırken de arkasında Doktor Ort-Meyer’ın klonlarından biri olan Ajan 17’yi bırakmıştır. Ajan 17, 47’nin Deewana görevi esnasında kendisine saldıran kişiyle aynı kişidir ve 47’nin genetik kardeşidir. Ajan 47, 17’yi öldürmüş ve yoluna devam etmiştir. Daha sonrasında öğrenir ki Vittorio'nun kaçırılmasını tamamen Sergei ayarlamıştır ve amacı Ajan 47’yi tekrar mesleğine döndürmektir. Bu durumu öğrenen 47, Sergei’nin peşine düşmüştür ve Sergei’nin oyunun başlama noktası olan Gontranno Kilisesinde olduğunu öğrenmiştir. Ayrıca Peder Vittorio’da Sergei'nin elinde esirdir. Ajan 47, kiliseye vardığında Sergei’nin tüm korumalarını öldürmüş ve Sergei ile düolla yapmışlardır, uzun bir düollo sonrası Ajan 47, Sergei’yi öldürmüş ve Vittorio’nun yanına gitmiştir Vittorio konuşma sırasında 47’ye taşıdığı tesbihi verir ve ondan suikastçılığı bırakmasını istemiştir fakat Ajan 47 yaşadığı olaylardan sonra bir daha huzur bulamayacağını düşünmektedir ve kiliseyi terk etmiştir. Kiliseyi terk ederken de pederin tesbihini kapıya asar ve en iyi yaptığı iş olan suikastçılığa geri dönmüştür.


    İkinci oyunun hikâyesinden bu yana 2 yıl geçmiştir, Blood Money hikâyesi başlamıştır. Blood Money hikayesi Joseph Clarence görevi ile başlamıştır. Joseph Clarence bir lunapark sahibidir ve bu parkın içerisinde bulunan makinelerin bakımlarını yaptırmıyordur. Bakım yapılmayan makineler sorun çıkarmaya başlamıştır ve en sonunda parkın içerisindeki Dönme Dolap feci bir şekilde devrilmiştir. Bu kazada onlarca insan ölöüş ve Joseph Clearence yargılanmıştır. Clearence, yerel narkotik çetesiyle bağlantı içerisindedir ve çetenin lideri Scoop’dan yardım istemiştir bunun üzerine Clearence üzerinde bulunan tüm suçlamalardan kurtulmuş ve ardında adalet arayan aileler bırakmıştır. Bu ailelerden bir tanesi adalet arayışından umudunu kesmiş ve intikam arayışına girmiştir. Bu durum üzerine kazada oğlunu kaybeden bir baba ICA’ye armış ve Clearence için suikast talebinde bulunmuştur. Görev Ajan 47’ye verilmiştir ve 47, Clearence’i rahatlıkla öldürmüştür. Clearence görevi, 47’nin ABD’de yerine getirdiği ilk görevdir.


    Clearence görevi sonrasında oyunda bir ara sahne giriyor, bu ara sahne oyundaki görevlerden sonrasında geçmektedir. Ara sahnede First Edition gazetesinden Rick Henderson FBI’ın eski direktörlerinden biri olan “Jack” Alexander Leland Cayne’nin malikânesine gitmiştir, burada sözde Beyaz Saraya yapılan saldırı konuşulacaktır. Rick Henderson, Cayne ile Beyaz Saray hakkında konuşmayı beklerken Cayne asıl amacını belli etmiş ve ona “yüzyılın haberi” olarak söylediği haberi anlatmaya başlamıştır. Cayne ilk olarak Don Fernando Delgado ve oğlu Manuel’in suikastını anlatmaya başlamıştır. 29 Şubat 2004 tarihinde ICA Don Fenando’nun ölümü için bir talep almıştır. Don Fenando Şili’de ünlü bir şarap üreticisidir en azından dışarıdan öyle biliniyordur. Don Fernando şarap üreticiliği maskesi altında dünya çapında bir uyuşturucu operasyonu yürütmektedir. Ajan 47, bir grup turist ile beraber Don Fernando’nun Şarap Üretim merkezine gelmiştir, burada Don Fernando’nun ismini Rick Stanton’dan alan yeni şarabının tanıtımı için toplanılmıştır. Ajan 47, şarap tanımı yapılırken Don Fernando’nun malikânesine girmeyi başarmıştır. 47’nin bu görevinde iki hedefi vardır, biri Don Fernando diğeri ise oğlu Manuel’dir. Manuel bir uyuşturucu bağımlısıdır ve babasının operasyonlarıyla büyük ölçüde o ilgilenmektedir. 47 ilk olarak Manuel’i öldürmüş ve sonrasında babası Don Fernando’ya yönelmiştir. Malikhane içerisinde Don Fernando’nun odasına kadar ilerleyen 47, Don Fernando çellosunu çalarken onu fiber kabloyla öldürmüş ve sonrasında Don Fernando’nun kişisel uçağıyla malikâneyi terk etmiştir.





    Cayne’nin Don Fernando suikastını anlatması sonrası çok şaşıran Henderson, 47 hakkında daha meraklı olmaya başlamıştır. Bunun üzerine Cayne “Bu anlattığım daha başlangıç, Paris operasındaki kazayı öğrendiğinde merakın daha da artacak” tarzında bir şeyler söylemiş ve Paris operasındaki kazayı anlatmaya başlamıştır. 17 Mart 2004 tarihinde ICA, Ajan 47'yi ünlü tenor Alvaro D’Alvade ve onun yakın arkadaşı ve Vatikan’ın Amerikan Elçisi olan Richard Delahunt’ı öldürmekle görevlendirmiştir. Alvaro ve Richard göz önünde olan kimliklerinin ardında Doğu Avrupa çapında yayılmış olan bir fuhuş operasyonu yönetmektedir. Müşteri ikisinin de öldürülmesini istemiştir ve 47 opera binasına gitmiştir. 47, opera binasına vardığında Alvaro Tosca operası için prova yapmaktadır ve yakın arkadaşı Richard onu izlemektedir. Alvaro provası esnasında infaz edilmek üzere bağlanmıştır ve infazcısı onu infaz etmeye gelmiştir, infazcı elinde tahta bir silahla sahneyi canlandırmış ve sonrasında prova sona ermiştir. Bir sonraki provaya geçmeden önce ara veren Alvora ve infazcı rolündeki oyuncu, sahne arkasında dinlenirken Ajan 47 tahta silahı aynısının gerçeğiyle değiştirmiştir ve sahne arkasında ayrılmıştır. Sonrasında operanın çatısına çıkan 47, operanın tavanında asılı bulunan devasa avizeye bir bomba yerleştirmiş ve provayı izlemek üzere salona gitmiştir. Prova esnasında infaz sahnesi geldiğinde, infazcı rolündeki oyuncu elindeki silahın gerçek olduğunu bilmemektedir ve rahatça silahın tetiğine basmıştır. Silahın tetiğine bastığında silah ateşlenmiş ve Alvora oracıkta ölmüştür. Yakın arkadaşının ölümün şokuyla sarsılan Richard ona doğru koşmaya başlamıştır bu sırada Ajan 47 avizeye yerleştirdiği bombayı patlatmıştır ve Richard sahneye doğru koşarken avize kafasına düşmüştür. İki cinayette kaza süsü verilerek tamamlanmıştır ve Ajan 47 rahat bir şekilde opera binasından ayrılmıştır.





    Opera binası ve Ajan 47'nin ABD’deki bir sonraki görevi arasında geçen zaman üçüncü oyunun hikâyesidir. Opera binasından ayrılan 47, kaldığı otele doğru gitmektedir fakat yolda Fransız bir polis olan Alber Fournier ile karşılaşmıştır. Alber Fournier 47’ye ateş etmiş ve onu ciddi bir şekilde yaralamıştır. Her ne kadar yaralı da olsa kaçmayı başarabilen Ajan 47, otel odasına geri dönmüştür. Yarası ağır olan 47, eski görevlerinden bazılarının halüsinasyonunu görmeye başlamıştır.


    47’nin ilk gördüğü halüsinasyon Ort-Meyer’ı öldürmesi sonrası Romanya Özel Kuvvetleri ile çarpışmasını konu almaktadır. Bu halüsinasyonda 47, Romanya Özel Küvetlerini alt etmeli ve çıkışa ulaşmalıdır. Bu halüsinasyon sonrasında uyanık kalmaya çalışan 47, geçmişte tamamladığı başka bir görevin halüsinasyonu dalıp gitmiştir. Bu halüsinasyondaki hedefi ise Campbell Sturrock ve onun avukatı Andrei Puscus’dur. Campbell kendisinin ölüm görevini veren kişinin kızını kaçırmıştır ve ona ne yaptığı bilinmemektedir. 47, Campbell ve avukatını öldürerek bu halüsinasyondan da çıkmayı başarmıştır fakat hemen ardından başka bir halüsinasyon görmeye başlamıştır. Bu halüsinasyondaki hedefi ise ilk oyunda öldürdüğü Frantz Fuchs’un kardeşi olan Fabian Fuchs ve onun Kızıl Ordudaki bağlantısı Sergei Bjarkhov’dur. Bu görev için 47 Sibirya’ya gitmiştir. İki hedefi de öldüren Ajan 47 sonrasında nükleer silah imalatı yapabilecek kapasiteye sahip olan deniz altını batırıp oradan ayrılmıştır. Bu halüsinasyondan da kendini çıkarabilen 47, dayanmayacak noktaya gelmiş ve bilincini kaybetmek üzeredir. Bu sırada ICA’nin doktoru Ajan 47’nin odasına yetişmiş ve ona cerrahi bir operasyon yapmak için hazırlıklara başlamıştır.


    Hazırlıklarını tamamlayan doktor, operasyona başlamadan matarasından bir yudum alkol almış ve geriye kalanını yarayı dezenfekte etmesi için 47'nin yarasının üzerine dökmüştür. Yaranın üzerine dökülen alkolün kokusu Ajan 47'ye geçmişinde tamamladığı başka bir görevi hatırlatmıştır ve yine bir halüsinasyona dalmıştır. Bu halüsinasyonda 47’nin hedefi kötü bir üne sahip olan Beldingford ailesinden Winston ve oğlu Alistair’i öldürmektir ayrıca müşteri bu ailenin tarafından alıkonulan oğlu Giles Northcroft’unda kurtarılması talimatını vermiştir. Bu görevi başarılı bir şekilde tamamlayan 47, halüsinasyonun devamında iki görev daha yapmıştır. Bu görevlerden ilki Rotterdam’da bulunan bir motosiklet çetesi liderini öldürmektir, ikincisi ise genetik babası Arkadij Jegorov’u öldürmektir. Jegorov halüsinasyonunda, Jegorov bir gemiyi ele geçirmiş, elinde rehineler bulunmakta ve etrafını saran SWAT ekiplerinden çeşitli taleplerde bulunmaktadır, bu taleplerin yerine gelmemesi halinde sahip olduğu nükleer silahı kullanacağını söylemektedir. 47, iki görevi de başarıyla tamamlamış ve halüsinasyondan çıkmayı başarmıştır. Bu sırada ise polisler otelin etrafını sarmıştır. Doktor, Ajan 47’ye uyanması için bir iğne yapmıştır fakat bu iğne başka bir halüsinasyonu tetiklemiştir. Bu halüsinasyondaki hedefleri ise genetik babası Frantz Fuchs, Lee Hong ve yozlaşmış bir polis amiridir. Bu 3 hedefi de başarıyla öldüren 47 sonunda halüsinasyonlardan çıkmayı başarmıştır. Ajan 47 kendine geldiğinde etrafı Fransız polisi tarafından sarılmıştır. 47, ilk olarak silahları Siverballer’ler yerinde mi diye kontrol eder bu sırada SWAT ekipleri odasına gaz bombası atarak giriş yapmıştır. SWAT ekiplerini alt ederek otelde yoluna devam eden 47, kendini bu duruma sokan ve gerçekte kim olduğunu bilen Alber Fournier’ı aramaktadır. Fournier’i bulan 47 onu öldürmüş ve otelden ayrılmıştır. Otelden çıktıktan sonra otelin dışında bulunan bir ambulansa binen Ajan 47, Degaulle Havaalanına doğru yola çıkmıştır. Havaalanına vardığında kendini ABD’ye götürecek olan uçağa binen 47, uçakta Diana ile konmuştur. Diana bu konuşmada ona ICA’nin bilinilmeyen bir grup tarafından hedef alındığını söylemiştir. Bu noktadan sonra üçüncü oyunun hikâyesi bitiyor ve Blood Money’nin hikâyesi devam ediyor.


    Paris’den kaçıp ABD’ye gelen Ajan 47’yi tutmak için tabiri caizse bir kuyruk olmuştur. Ajan 47’nin soğukkanlılığı ve kusursuzluğu dillere destan olduğu için ICA’ye birçok teklif gelmektedir. ICA’nin Ajan 47’ye verdiği ilk görev daha öncesinde Ajan Smith’e vermiş olduğu bir görevdir. Bu görevde Ajan Smith, Pine Cone rehabilitasyon merkezine girmeli ve müşterinin içerisinde bulunduğu mafyanın aleyhine devlete tanıklık edecek eski mafya üyesini öldürmesi gerekmektedir. Müşteri hangi mafya üyesinin devletle çalıştığını bilmemektedir bu yüzden sadece hedefin profilini vermiştir. Müşterinin tanımladığı profile uyan 3 kişi rehabilitasyon merkezinde kalıyordur ve bunlardan bir tanesi mafya aleyhine tanıklık edecektir. Ajan Smith’in görevi ise tanıklık edecek olan kişi bulmak ve onu öldürmektir. ICA her ne kadar bu görevi Smith’e vermiş olsa da bir süredir ondan haber alamamaktadır bunun üzerine bu görevi Ajan 47’ye verirmişlerdir. Ajan 47’nin görevi 3 mafya üyesini de öldürmek ve Ajan Smith’i rehabilitasyon merkezinden çıkarmaktır. Ajan 47 bu göreve giderken deneysel bir serumu da yanında götürmek zorundadır, bu serum hastayı bir süreliğine ölü durumuna sokmakta ve sonrasında hayata geri döndürmektedir. Bu serumun kullanılma amacı ise Ajan Smith’i rehabilitasyon merkezinden sıkıntısız bir şekilde çıkarmaktır çünkü rehabilitasyon merkezinden çıkmanın iki yolu vardır. Bunlar ya iyileşmiş olmak ya da ölü olmaktır. Ajan 47, asıl hedefle beraber işini garantiye almak için profile uyan diğer 2 hedefi de öldürmüş ve sonrasında Ajan Smith’e serumu enjekte ederek rehabilitasyon merkezinden kaçmıştır.


    Bu görevden 1 ay sonrasında Ajan 47’ye yeni bir görev verilir. Bu görevindeki hedefi eski Kübalı suç lideri ve FBI tanık koruma programında olan Vinnie Sinistra’dır. Vinnie Sinistra zamanında ABD’nin en çok aranan suçlular listesinde yer almış birisidir ve kendisi hakkında tanıklık yapacak birisini tanık koruma programındayken öldürtmüştür. Bir süre suç liderliğine devam eden Vinnie ironik bir şekilde FBI ile anlaşmış ve onlara ortaklarıyla beraber işlediği suçları anlatmaya karar vermiştir. Ajan 47, Vinnie’nin California’da FBI tarafından korunan evine yönelmiştir, ev tamamen FBI tarafından korunmaktadır ve girmesi oldukça zordur. 47 bir şekilde eve girmeyi başarmıştır ve hedefi başarıyla ortadan kaldırmıştır. Görevi başarıyla tamamlayan 47 FBI destek ekipleri gelmeden evden ayrılmıştır.


    Bu görev sonrası Cayne ve Henderson ara sahnesi tekrar giriyor. Bu sahnede Cayne, Vinnie hakkında Henderson’a yalan söylemiş ve Vinnie’nin Doktor Ort-Meyer’ın klonlama tekniği hakkında bilgi sahibi olduğunu ve en yüksek teklifi verene satacağını söylemiştir fakat 47’nin onu öldürmesinin Vinnie’nin planını bozduğunu ve Ort-Meyer’ın klonlama ile ilgili olan verilerinin 47 tarafından alındığını söylemiştir. Devamında konu Mardi Gras festivaline gelmiştir ve Ajan 47 bu festivalde İçişleri Bakanını öldürmek isteyen Kargalar grubunu avlamaktadır. Kargalar grubunu Albino sınıfı klon Mark Purayah II yönetmektedir ve ona Angelina Mason ve Raymond Kulinsky eşlik etmektedir, bu üçlünün hepside The Franchise üyesidir. Festival esnasında grubu ortadan kaldıran 47, İçişleri Bakanını kurtarmıştır fakat Cayne bu olayı Henderson’a böyle anlatmamıştır. Cayne, Henderson’a 47’nin o festivalde İçişleri Bakanını öldürmek için bulunduğunu söylemiştir. Bu yalan sonrası yalan söylemeye devam eden Cayne, 47’nin yalnız olmadığını ve yanında Purayah’ın bulunduğunu, onunla beraber çalıştıklarını söylemiştir. Daha sonrasında FBI’ın Purayah’ı öldürdüğünü de belirtmeden geçmemiştir. Bu konuşma sonrası Henderson klonlama hakkında daha fazla soru sormaya başlamıştır fakat Cayne bu konuda sinirlenmiş ve konuyu “Klonlama Teröristlerin Islak Rüyasıdır.” diyerek geçiştirmiştir. Daha sonrasında konu Senatör Chad Bingham’ın oğlunun cinayetine gelmiştir.


    2004 Noel’i gelmiş ve Ajan 47’ye yeni bir görev verilmiştir. Ajan 47’nin yeni hedefi Senatör Bingham’ın oğlu Chad Bingham ve playboy dergisinin sahibi Lorne de Havilland’ı öldürmektir. Lorne'nun elinde Chad’in bir fahişeyi öldürdüğüne dair bir video kaseti buluyordur ve müşteri ek olarak bu kaseti de istiyordur. Ajan 47, ikilinin verdiği partiye gitmiş ve ikisini de orada öldürmüştür fakat orada The Franchise isimli örgütün de ajanı bulunuyordur, aralarında kısa bir sohbet geçmiş ve sonrasında Ajan 47 yoluna devam etmiştir.


    Bingham görevi sonrası Ajan 47'ye Mississipi’den iki tane görev gelmiştir. Bu görevlerin ilkinin hedefi eskiden bir denizci olan sonrasında ise uyuşturucu ticaretine giren Skip Muldoon’dur, müşteri Skip ile beraber çetesinin önemli üyelerinin de öldürülmesini ve Skip’in kasasında bulunan bazı fotoğrafları da istemiştir. Ajan 47, Skip’i öldürmek için Skip’in turistleri gezdirme niyetine kullandığı gemiye binmiştir. Gemi turistlerle doludur ve gemiyi yine Skip kullanıyordur. 47, geminin mutfağına aşçı kılığında girmiş ve Skip için hazırlanmış olan pastayı zehirlemiş sonrasında ise gemi mürettebatı kılığına bürünmüştür. Pastayı servis etmek için Skip’in kamarasına yönelen Ajan 47, Skip’in kamarasının yanında bulunan ve çetesinin önemli üyelerinin kaldığı odaya yönelmiştir. 47 ilk önce bu odaya girmiş ve çete üyelerini temizlemiş sonrasında ise zehirlediği pastayı Skip’in masasına bırakmış ve dolaba saklanmıştır. Skip odasına girdiğinde pastadan bir lokma almış ve orada ölmüştür. Skip öldükten sonra 47, cesedin üzerinden kasanın anahtarını almış ve müşterinin istediği fotoğrafları kasadan alarak gemiyi terk etmiştir. Ajajn 47’nin Mississippi’deki ikinci görevi ise Skip’in oğlu Buddy Muldoon’u ve kayınbabasını öldürmektir. Ajan 47 görevi yerine getirmek için Buddy’nin düğününün yapıldığı yere gitmiştir. Düğün kalabalıktır fakat Ajan 47 zorlanmadan damadı ve kayınbabasını öldürmüş ve düğünden ayrılmıştır.


    Mississippi görevleri sonrası 47’nin yeni durağı Las Vegas’dır. Vegas’da Shamal Otele giden 47, burada Arap İlaç Üretimi Şirketi CEO’su olan Sheikh Mohammad Bin Faisal Al-Khalifa’yı öldürmekle görevlendirilmiştir. Sheikh otelde Hendrik Schumtz ile konuşarak bir laboratuvar ve bazı özel DNA satın almak istemiştir. Sheikh otele yanında şirketinde görevli olan bilim adamı Tariq Abdull Lateef’i de getirmiştir, Tariq’in gelme sebebi DNA materyallerini incelemektir. Ajan 47’nin görevi bu üç kişiyi de öldürmektir. 47 bir sıkıntı yaşamadan sırasıyla tüm hedefleri öldürmüş ve otelden kaçmayı başarmıştır.


    Ajan 47 bu görevleri yerine getirirken The Franchise ajanları ICA’nin ajanlarını bir bir avlamaktadır. The Franchise, ICA’ye düşman olan bir yapıdır, FBI ve CIA gibi devlet kurumlarına sahiptir ve aşırı derecede klonlanmaya karşıt bir duruş sergilemektedir. Liderleri ise Leland Cayne’dir. Durum o kadar vahimleşmiştir ki Diana, 47 ile iletişim kurarak yalnızca ikisinin kaldığını söylemiştir. Sonrasında Diana ICA’nin faaliyetlerini sonlandırırken Ajan 47’ye son bir görev vermiştir. Bu görev onları öldürmek için görevlendirilen ve peşlerinde olan suikastçının kimliğini öğrenmektir. Bunun için Ajan 47’nin CIA ajanı Anthony Martinez ve sevgilisini öldürmesi sonrasında ise Martinez’den peşinde olan ajanın kimliğini öğrenmesi gerekmektedir. 47, Martinez ve sevgilisini öldürmek için Las Vegas’daki Shark kulübüne gitmiştir. Kulüpte büyük bir parti vardır, partinin konsepti ise Cennet ve Cehennemdir. Kulübün en üst katında Cennet konsepti hâkimken en alt katta Cehennem konsepti hâkimdir. Ajan 47, ilk olarak en alt kata inmiş ve Cehennem konseptli partiye katılmış, bu partide Martinez’in sevgilisi Vaana’yı öldürmüştür sonrasında ise en üst kata, Cennet konseptli partiye çıkmış ve burada Ajan Martinez’i tuvalette köşeye sıkıştırmıştır. Kendisinin peşinde olan The Franchise ajanının ismini öğrendikten sonra Martinez’i öldürmüş ve kulüpten ayrılmıştır.


    Bu görev sonrasında oyun yine Cayne ve Henderson ara sahnesine giriyor. Bu sefer ikili kilisede bir cenaze törenindedir ve bu cenaze Ajan 47’nin cenazesidir. Cayne, Henderson’a 47’nin yakılacağını ve bununla beraber bir kişiyi klonlamanın imkânsız olacağını söylemiştir çünkü klonlama için Ajan 47’nin doku örneği gerekmektedir. Cayne ve Henderson arasında geçen konuşmalardan sonra Henderson Ajan 47’nin kusursuz olduğunu düşünmüş, Cayne’nin onu nasıl alt ettiğini merak etmiş ve ona bu konuyu sormuştur. Bu soru üzerine Cayne “Tarihin en zor ve pahalı suikast girişimini yaparak” cevabını vermiştir. Cayne’nin bahsettiği girişim, Henderson’nın yanına ilk geldiğinde konuşmayı düşündüğü konu olan Beyaz Saray saldırısıdır, Beyaz Saray’a yapılan saldırı Ajan 47’yi alt etmek için yapılan bir girişimdir.


    Cayne ve Henderson ara sahnesi sonrası oyun yine geçmişe dönmektedir. Las Vegas görevi sonrası Ajan 47, Ajan Smith ile konuşmuştur. Smith ona bir görev sunmuş ve karşılığında 7 milyonluk bir değere sahip olan bir elmas teklif etmiştir. Smith’in 47’den yerine getirmesini istediği görev ABD başkanı Tom Stewart’ın suikastını engellemektir. Ajan 47 görevi kabul etmiş ve Beyaz Saray’a gitmiştir. Başkana suikast düzenlemek üzere olan suikastçılar Mark Parchezzi III (Purayah’ın bir sonraki sürümü) ve başkan yardımcısı Daniel Morris’dir. Bu iki suikastçı’da Alpha Zerox isimli gizli bir politik örgüte çalışmaktadır. Bu örgüt The Franchise organizasyonuna sahiptir ve klonlama teknolojisini tekeline almayı amaç edinmiştir. Örgütün amacı başkanı öldürmek ve yerine başkan yardımcısı Daniel Morris’i getirmektir bu sayede klonlanma teknolojisinin yaygınlaşmasını isteyen Stewart tekrar seçilemeyecek ve Alpha Zerox bu alanda daha kolay tekelleşecektir.Ajan 47, Beyaz Saraya giriş yaptıktan sonra suikast düzenlemeyi planlayan iki suikastçıyı da öldürmüş ve Beyaz Sarayı terk etmiştir. İkilinin ölümü anlaşıldığında medya olayı Parchezzi’nin Morris’i öldürmesi olarak sunmuştur.


    Beyaz Saray görevi sonrası hem Franchise tarafından hem de polis tarafından avlanan Ajan 47 sığınağına geri dönmüştür. Sığınağındayken Diana, Ajan 47’ye sürpriz bir ziyarette bulunmuştur. Diana, Ajan 47’ye yardım edebileceğini ve ikisinin de bu durumdan kurtarabilecek bir plan yaptığını söylemiştir. Planı anlatırken Diana, 47’ye taşıdığı çantayı uzatmıştır, Ajan 47 çantaya şüpheyle bakar bu sırada Diana Ajan 47'nin boynuna bir şeyler enjekte etmiş ve Ajan 47 orada yere yığılmıştır. Sonrasında SWAT ekipleri sığınağa girmiş ve 47’nin cesedini almışlardır. Diana, Ajan 47’yi öldürmesi sonrası Cayne tarafından The Franchise organizasyonuna alınmıştır.


    Daha sonrasında Cayne ve Henderson ara sahnesi giriyor. Bu sefer yanlarında Diana’da vardır. Diana, Ajan 47’nin tabutuna yaklaşmış ve 47’nin vazgeçemediği silahları Silverballer’ları bırakmıştır. Sonrasında çantasından rujunu çıkartıp sürmüş ve Ajan 47’yi öpmüştür. Diana’nın ruj diye sürdüğü şey aslında Smith’i kurtarma görevinde kullanılan zehrin panzehiridir ve sığınağında zehirlenen Ajan 47, antidotu aldıktan sonra tekrar hayata dönmüştür. Ajan 47 uyandığında, kilisede bulunan Diana hariç herkesi öldürmüştür zira o çoktan ayrılmıştır.


    Kilisedeki kan gölü sonrası oyunda Diana, The Franchise’daki bağlantılarını kullanarak ICA’yi tekrar açmıştır. Oyun bitmeden önceki ara sahnede Diana’yı telefonla konuşurken görürüz, konuştuğu kişiye “Ekselansları” olarak seslenmekte ve ona Ajan 47’nin izini kaybettiklerini söylemekte. Bu telefon konuşmasıyla Blood Money’nin hikâyesi sona ermiştir.


    Blood Money sonrası 8 yıl geçmiştir. Ajan 47’nin ICA’deki bağlantısı Diana Burnwood, hiçbir açıklama yapmadan ICA’ye ihanet etmiş, ajanlarının kimliklerini açığa çıkarmış ve veri tabanlarını çökertmiştir. Bu ihanet sonrası ICA kendi içerisinde tekrar yapılanmıştır ve Ajan 47’nin sorumlusu artık Bejamin Travis’dir. Travis’in 47’ye verdiği ilk görev ICA’ye ihanet eden Diana’yı öldürmek ve organizasyon için büyük bir önem arz eden, Victoria isimli genç kızı Diana’nın elinden almaktır. Ajan 47 bu görev için Chicago, Illinois’e gitmiştir. Chiacago’ya vardığında bir dondurma kamyonu sürücüsü kılığına giren 47, Diana’nın malikânesine ulaşmayı başarmıştır. Diana’nın malikânesi yüksek güvenlik önlemleriyle korunmaktadır ve içerisinde adeta küçük bir ordu bulunmaktadır. Ajan 47, malikhanenin içerisinde Diana’nın odasına doğru ilerlemeye başlamıştır, yoluna çıkan engelleri birer birer aşmış ve odaya varmıştır. Ajan 47 odaya vardığında Diana duş almaktadır, Diana 47’yi fark eder fakat çok geçtir zira Ajan 47 silahını ateşlemiştir ve Diana yere yığılmıştır. Diana yerdeyken onu infaz etmek için yanına giden 47 bir anlığına durmuş ve Diana’ya neden ihanet ettiğini sormuştur. Bunun üzerine Diana, Victoria’nın kendisi gibi bir klon olduğunu ve daha güçlü olduğunu, ICA’nin onu kullanacağını söylemiştir. Victoria’yı 47 ile aynı kaderi yaşaması için yanına aldığını söylemiş ve Ajan 47’den son isteği olarak Victoria’yı korumasını istemiştir. Ajan 47, Diana’nın son isteğini kabul etmiş ve Travis ile olan tüm bağlantılarını kesmiştir. Bu durum Travis’in hiç hoşuna gitmemiştir ve Ajan 47’yi de Diana gibi hain ilan etmiştir.


    Diana’nın malikânesinden Victoria ile ayrılan 47, gidebileceği tüm sığınakların ICA tarafından bilindiğinin ve rahatça bulunabileceğini düşünmüş bunun üzerine Victoria’yı Rosewood Yetimhanesindeki Rahibe Mary’e teslim etmiştir. 47, Victoria’yı teslim ettikten sonra eski ICA çalışanlarından biri olan Birdie ile iletişime geçmiştir. Birdie'den ICA ve Victoria’nın peşindekiler hakkında bilgi istemiştir, Birdie de bilgiyi vermeyi kabul etmiştir fakat karşılığında onun için bir suikast yapması gerektiğini söylemiştir. Ajan 47 teklifi kabul etmiş ve Chinatown’da bulunan yeni hedefine yönelmiştir. Chinatown’a vardığında “Chinatown’nun Kralı” olarak anılan çete liderini ve yancılarını öldüren 47, görevi yerine getirdikten sonra Birdie ile tekrar iletişime geçmiştir. Fakat Birdie’nin yeni bir isteği vardır, Birdie bu sefer Ajan 47’den yıllardır yanında taşıdığı Silverballer silahlarını istemektedir. Ajan 47 bu teklifi kabul etmiş sonrasında kafasındaki barkod dövmesini usturayla kesmiş ve Silverballer’ları Birdie’ye teslim etmiştir. Silverballer’ları alan Birdie konuşmaya başlamıştır. Ajan 47’ye Blake Dexter isimli birisinden bahsetmiştir. Bu kişi Dexter Industiries şirketinin sahibidir ve ev güvenlik sistemleri üretiyordur. Kendisini Terminus Otelinin çatı katında kalıyordur ve Victoria hakkında bir şeyler öğrenince ona olan ilgisi artmıştır. Birdie’den aldığı bilgi üzerine harekete geçen 47, Terminus oteline yönelmiştir. Burada Dexter’ın bulunduğu çatı katına ulaşmayı başaran Ajan 47, havalandırmaya girerek Dexter ve sekreti Layla Stockton arasındaki konuşmaya tanıklık etmiştir. Konuşma esnasında Dexter, Layla’ya Victoria’yı kaçıracağını ve onu en yüksek teklifi verene satacağını söylemiştir bunun üzerine Ajan 47 Dexter’ı öldürmek için harekete geçmiş ve Dexter’ın koruması Sanchez’e saldırmıştır. Ajan 47 her ne kadar kusursuz bir katil olsa da Sanchez gibi insanüstü bir fiziğe sahip bir kişi karşısında yetersiz kalmıştır. Sanchez, 47’yi kapıya fırlatmış ve onu etkisiz bir hale getirmiştir. Ajan 47 yerde baygın bir şekilde uzanırken Dexter yanına yaklaşmış ve onu yakından gözlemlemiştir. Kısa bir süre sonrasında Dexter’ın yerde uzanan kişinin Ajan 47 olduğunu anlamıi ve oteldeki hizmetçilerden bir tanesini öldürüp Ajan 47’nin yanına bırakmıştır. Sonrasında ise otelde yangın çıkartmış ve oradan kaçmıştır. Ajan 47 baygınken etrafı Chicago polisi tarafandan sarılmıştır. Ajan 47, olay yerinden polislere yakalanmadan kaçmayı başarmış ve otelin yanındaki eski kütüphanede ilerlemeye devam etmiştir. Kütüphane sonrası bir apartmana giren Ajan 47, bu apartmanda bir Kenevir tarlasına denk gelmiş ve şansına polis orayı kendinden önce bulmuştur. Polisleri bir şekilde alt etmeyi başaran 47, apartmandan çıkmış ve kalabalığın arasına karışmıştır. Sonrasında ise gelen trene binmiş ve olay yerinden uzaklaşmıştır.





    Terminus Otelinden kaçmayı başaran 47, Birdie ile tekrar iletişime geçmiş ve Dexter’a çalışan bir muhbir hakkında bilgi almıştır. Bu bahsi geçen muhbir bir striptiz kulübünün sahibi Dom Oswald’dır ve Birdie, Dexter’a Victoria hakkındaki bilgiyi onun verdiğini düşündüğünü söylemiştir. Bu bilgi üzerine Ajan 47 Dom’un kulübüne yönelmiştir. Kulüp, Ajan 47 vardığında bir hayli doludur ve Dom etrafta gezinmektedir. Etrafta gezerken dinlenmek için çalışanlarıyla özel birkaç dakika geçiren Dom, kulüpteki odalardan bir tanesine yönelmiştir. Bu sırada Ajan 47, Dom’un odasının diğer tarafındadır ve iki odayı ayıtan tek şey bir aynadır. Ajan 47, Dom’un odaya girdiğini fark ettiğinde camın arkasından silahını ateşmiş ve Dom cama doğru yığılarak 47’nin ayaklarına düşmüştür. Dom’u öldürdükten sonra onun ofisine giden 47, telefonundaki kayıtları dinlemiştir. Kayıtları dinledikten sonra öğrenmiştir ki Dexter, Edward Wade isimli bir paralı askeri Birdie’yi bulması ve Victoria’nın yerini öğrenmesi için görevlendirmiştir. Peşinde Dexter’ın taktığı paralı askerler bulunan Birdie, Ajan 47’yi arayarak ondan acil olarak yardım istemiştir. Ajan 47, Birdie’ye ulaşmak için Chinatown’dan geçmiş ve Birdie’nin otobüsüne varmıştır fakat oraya vardığında kimse orada yoktur ve Birdie, Ajan 47 ihanet etmiştir fakat bunun ondan haberi yoktur. Sonrasında 47, yetimhaneye doğru yola çıkmıştır.


    Ajan 47 yetimhaneye Wade ve adamları gelmeden birkaç dakika önce varmayı başarmıştır. Victoria’nın yanına vardığında Wade ve adamları yetimhaneye gelmiştir bunun üzerine Ajan 47 ve Victoria asansör binip bodrum kata inmeye çalışmışlardır fakat Wade’in adamları elektriği kesmişlerdir. Ajan 47, Victoria’yı asansörde bırakmış ve elektiriği tekrar getirmek için sigorta aramaya başlamıştır. Ajan 47 sigorta ararken Wade, Victoria’yı bulmuştur fakat Rahibe Mary onu korumaya çalışmıştır. Mary onu korumaya çalışırken hengâme çıkmıştır ve Dexter’ın oğlu Lenny Rahibe Marry’i öldürmüştür. Sonrasında Ajan 47 Wade’i bulmuş ve onu ölümcül bir şekilde yaralamıştır. Ajan 47 her ne kadar Wade’i durdursa da Lenny, Victoria’yı kaçırmıştır ve Ajan 47 geç kalmıştır. 47 daha sonrasında Lenny’nin yerini yetimhanede düşürdüğü kibrit kutusundan öğrenmiş ve Güney Dakota’daki Hope şehrine girmiştir. Hope şehri Dexter ve şehir şerifi Clive Skurky’nin kontrolü altındadır.


    Bu olaylar gerçekleşirken Birdie, Dexter’la buluşmuş ve muhbiri Dom’un Ajan 47 tarafından öldürüldüğünü söylemiştir sonrasında ise yeni muhbiri olarak kendisini kullanabileceğini hatırlatmıştır. Dexter, Birdie’den ICA’nin Victoria’nın peşinde olduğunu öğrendikten sonra ona yol vermiş ve teklifini kabul etmemiştir. Teklifinin reddedilmesine kızan Birdie, tüm tarafları birbirine düşürmeyi amaç edinmiştir. Bunun için Ajan 47’ye Silverballer silahlarının bulunduğu silah mağazasının yerini söylemiş ve sonrasında Travis’e bir mesaj göndererek Ajan 47’nin yerini bildirmiştir. Travis, Birdie’nin verdiği bilgi doğrulanınca 47’nin peşine adamlarını takmıştır.


    Birdie’den silahlarının yerini öğrenen 47 ilk olarak bir bara girip Lenny’nin yerini öğrenmiştir sonrasında ise eski yadigârları Silverballer’ı almaya silah dükkânına gitmiştir. Eski silahlarını tekrar alan Ajan 47, Lenny ve çetesi Hope Pumaları’nın peşine düşmüştür. Lenny ve çetesi, Victoria’yı Dexter’ın elinden alıp rakip bir silah firmasına satmayı planlıyordur. Ajan 47, Lenny’nin çete üyeleri ile takıldığı mekânına varmış ve burada çete üyelerini öldürmüştür sonrasında ise Lenny’i oradan alıp çölün ortasına gitmiştir. Çölün ortasında Lenny’e kendi mezarını kazdıran Ajan 47, bu sırada onu sorgulamaktadır. Sorgu sırasında Lenny, Dexter’ın kendisine Victoria’yı Sanchez’e bırakmasını söylediğini söylemiştir. Sanchez, Dexter’ın fabrikasında kafes dövüşlerini idare etmektedir.
    Bu olaylar yaşanırken Dexter, şirketinde çalışan bilim adamı Doktor Ashford’dan Victoria hakkında önemli bilgiler almaktadır. Ashford ona Victoria’nın bir genetik mühendisliği ürünü olduğunu ve insanüstü güçlere sahip olduğunu fakat İzotop kolyesi takılı değilken çok zayıf olduğunu söylemiştir. Doktorla konuşmasını tamamladıktan sonra Dexter, oğlunun kaçırıldığını öğrenmiş ve sekreteri Layla’dan Skurky ile iletişime geçip oğlunun aranmasını istediği söylemiştir. Layla’dan ayrıca Travis’in asistanı Jade ile iletişime geçip fidyeyi hazırlamalarını talep etmesini istemiştir.


    47, Lenny’den öğrendiği bilgiler doğrultusunda Dexter Industries’e yönelmiştir, oraya vardığında gizlice şirketin laboratuvarına sızmış ve Victoria üzerinde araştırmalar yapan bilim adamlarını öldürmüştür. Bilim adamlarını öldürdükten sonra Sanchez’e yönelen 47, Sanchez’le kafes dövüşünde dövüşmüş ve Sanchez’i madara etmiştir. Sanchez’i öldürmeden konuşturmayı başaran 47, Victoria’nın şehir adliyesinde olduğunu öğrenmiştir ve sonrasında tesisten ayrılmıştır.


    Araştırmasına devam etmeden biraz soluklanmak isteyen 47, bir otelde bir gece dinlenmeye çekilmiştir. Bu sırada Travis’in görevlendirdiği ICA’nin saldırı takımı, “The Saints” adıyla bilinen ve tamamen kadınlardan oluşan özel bir suikastçı grubu 47’nin oteline saldırmıştır. Ajan 47’nin odası saldırı sonrası bir enkaza dönmüştür ve 47 oradan güç bela kaçmayı başarmıştır. Otel odasından çıktıktan sonra sonra otelin ilerisindeki tarlaya giden 47, burada The Saints’in lideri Lasandra Dixon dair tüm üyelerini öldürmüştür. 47, lider Lasandra’yı öldürdüğünde Travis’den bir arama geldiğini görüp telefonu açmıştır. 47 telefonda The Saints’in öldüğünü söyleyip telefonu kapatmıştır. Travis bu durum üzerine sinirden köpürmüş ve bizzat kendisi Hope şehrine gelmek için hazırlıklara başlamıştır.


    Otel saldırısı sonrası görevine devam eden 47, adliyeye yönelmiştir. Adliyeye vardığında Victoria’yı adliyenin bodrum katında bulmayı başarmıştır fakat bu 47 için kurulan bir tuzaktır. Ajan 47 şerif Skurky tarafından etkisiz hale getirilmiş ve Dexter ona işkence etmeye başlamıştır. Dexter oğlunun yerini 47’den öğrenmek istemektedir fakat bu esnada Travis’den telefon gelmiştir. Travis, Dexter’a Victoria karşılığında 10 milyon vereceğini söylemeiştir. Bu boşluk esnasında kaçmayı başaran Ajan 47, şehre döndüğünde şehrin ICA’nin kontrolüne geçtiğini görmüştür ve sokaklar ICA askerleri le doludur. Ajan 47, şerif Skurky’i kiliseye kadar takip edip orada ayağından onu yaralamıştır. Skurky’nin yarasının üzerine ayağı ile basan 47, Skurky’i konuşturmayı başarmış ve Dexter’ın Chicago’daki Blackwater Park’a gittiğini öğrenmiştir. Dexter’ın yerini öğrenen 47, Hope şehrinden ayrılmış ve Chicago’ya geçmiştir.


    Chicago’da buluşan Dexter ve Travis, telefonda konuştukları takas için Blackwater Park’da buluşmuşlardır. Travis görüşme sırasında yan çizmiş ve parayı Dexter’e veremeyeceğini söylemiştir bunun üzerine Dexter, Victoria gibi giydilmiş bir kızı Travis’in önünde öldürmüştür. Travis bir anlığına Victoria’nın gerçekten öldüğünü zannedip sinirden kendini kaybetmiştir. Sonrasında Dexter öldürdüğü kızın kafasından çuvalı çıkartıp Travis'e kızın Victoria olmadığını göstermiştir. Her ne kadar parayı vermeye niyetli olmasa da Travis, Dexter gibi bir manyağın Victoria’yı öldürme riskine karşın parayı vermeye kabul etmiştir. Parayı alan Dexter, Travis’e onları arayıp Victoria’nın yerini söyleyeceğini söylemiştir fakat sonrasında söylememeye karar vermiştir.


    Bu sırada 47, Blackwater’a gelmiştir ve Dexter’a geldiğini haber vermek için asansördeki kameraya ateş etmiştir. 47’nin geldiğini gören Dexter paniğe kapılmıştır bu sırada Layla ona Victoria’yı alıp kaçması gerektiğini ve kendisinin 47’yi durdurabilmek için her şeye sahip olduğunu söylemiştir. Kendine fazla güvenen Layla, 47 yanına vardığında ölmüş ve Ajan 47, Dexter’ın panik odasına yönelmiştir. Ajan 47, Dexter’ın panik odasında Dexter'ın çatıdaki helikopterle kaçmayı planladığını öğrenmiştir. Bunun üzerine Ajan 47 çatıya çıkmış ve Dexter’ın korumalarını teker teker temizlemiştir, sonrasında ise Dexter’ı öldürmüştür. Dexter son anlarından oğlundan af dilemiştir fakat artık çok geçtir. Victoria, 47 ile beraber ayrılmadan Dexter’ın parasını üzerine fırlatmış ve 47 ile oradan ayrılmışlardır.

    Bu olayın birkaç ay sonrasında Travis ve asistanı Jade yanlarında bir grup ICA askeriyle beraber Diana’nın gömülü olduğu İngiltere’deki mezarlığa gitmişlerdir.. Travis’in Diana’nın ölmediğine dair bazı şüpheleri vardır ve bundan kurtulmak istiyordur. 47, mezarlığa vardığında hikayenin başında Diana’dan aldığı mektubu tekrar okur ve mektupta Victoria’nın, Travis’in ICA üst yönetiminden izin almadan yürüttüğü bir proje olduğunu söylemektedir. Ajan 47’den Travis’i öldürmesini ister. 47, Diana’dan aldığı son görevi yerine getirmek için ilk önce Travis’in elit korumaları “The Praetorians” grubunu öldürmüştür. Korumaları indirilen Travis, 47’ye karşı savunmasızdır ve 47 onu bir patlamayla yaralamıştır. Yaralı olan Travis, 47’yi karşısında gördüğünde sinirden köpürmektedir zira 47’nin Victoria’nın potansiyelini hiç ettiğini ve ICA’nin onu kullanmayacağını söylemiştir. Ölmeden önce 47’den son istek olarak Diana’yı gerçekten öldürüp öldürmediğinin sorusunu cevabını istemiştir bunun üzerine 47 “Bunu hiçbir zaman bilemeyeceksin.” deyip Travis’i öldürmüştür.

    Bu olayın birkaç ay sonrasında Ajan 47, Diana’nın malikhanesini uzaktan, silahının dürbünüyle izlemektedir. Ajan 47 Diana’ya saldırdığında ona ölümcül bir yara vermemiştir ve bu yüzden Diana saldırıdan sağ çıkmıştır. Malikânesinde Victoria ile beraber nehre bakan Diana’yı gözlemleyen 47, Victoria’nın İzotop kolyesini nehre attığını görmüştür. Daha sonrasında Diana, 47 ile iletişime geçmiş ve ona yardımları için teşekkür etmiş, onu ICA’ye tekrar davet etmiştir.





    Absolution sonrasında 6 yıl geçmiştir ve HITMAN’nin hikâyesi başlamıştır. Aslında hikâye 1999’da başlamakta fakat o kısmı yazının başlangıcında anlattığım için geçiyorum. Ajan 47’nin bu oyundaki ilk görevi Viktor Novikov ve sevgilisi Dalia Margolis’i öldürmektir. Bu ikili IAGO ismiyle bilinen ve dünya çapında istihbarat ticareti yapan örgütün elebaşlarıdır. IAGO son olarak Orta Doğu’da görev alan MI6 ajanlarının listesini ele geçirmiştir ve MI6, Ajan 47’yi bu ikiliyi öldürmesi için tutmuştur. Paris’de hedeflerine yönelen 47, Viktor’un düzenlediği moda defilesine katılmıştır, bu defile aslında sadece bir maskedir zira defile yapılırken Dalia, defilenin düzenlendiği binada açık artırmada çeşitli istihbaratları satmaktadır. Ajan 47, sırasıyla iki hedefi de öldürmüş ve görevi başarıyla tamamlamıştır. Ajan 47’nin görevi tamamladığı günün öncesinde Novikov, ismi belirtilmeyen bir adamla görüşmüş ve ona “Dünya elitlerinin sırları” olarak tanımladığı bir liste vermiştir. Listeyi alan adam bilinmeyen bir kaynağa “İsimleri sızdır.” diye mesaj atıp oradan ayrılmıştır. Mesajda bahsedilen isimlerin Novikov ve Dalia olduğu varsayılmaktadır.


    Paris’deki görevi tamamladıktan sonra Ajan 47’ye yeni bir görev verilmiştir. ICA’ye DNA’yı bozan bir virüsün yok edilmesini ve bu virüsü üreten Ether şirketinin kurucusu Silvio Caruso ve yardımcısı Francesca De Santis’in öldürülmesi talebinde bulunulmuştur. Bunun üzerine ICA, Ajan 47’yi İtalya’nın kıyı kenti Sapienza’ya göndermiştir. Ajan 47 ilk olarak Silvio’nun villasına sızmış ve sonrasında ise içeride ilerlemeye devam etmiştir. Silvio villada golf hocasından ders alırken Francesca Silvio’nun golf hocasıyla kaçamak bir ilişki yaşamaktadır. Ajan 47 bu üçgeni kullanarak iki hedefini de öldürmüştür. Hedefleri ortadan kaldırdıktan sonra Silvio’nun villasının altındaki Ether laboratuvarına yönelen Ajan 47, burada yüksek güvenlik önemleriyle korunan virüsü yok edip villadan ayrılmıştır.


    Bu görevden bir hafta sonrasında “Shadow Client” (Oyundaki ana düşman kendisidir ve ilk görev sonrası Viktor’la konuşan kişidir.) tekrar belirmiştir. Bu sefer Johannesburg’da bulunuyordur ve virüsün yok edilmesini araştıran bir müfettişin arabasında ona pusu kurmuş bekliyordur. Müfettiş arabaya bindiğinde arka koltuktan silahını müfettişin kafasına dayayan Shadow Client, adamla konuşmaya başlamıştır. Shadow Client, müfettişe onu IAGO bağlantılarını kullanarak İtalya’dan ayrıldığından beri takip ettiğini ve virüsü yok etmek içinde ICA’yi ayarladığını söylemiştir. Daha sonrasında Shadow Client, kafasına doğrulttuğu silahı yakınlaştırarak ondan bir anahtarı istemiştir. Bunun üzerine müfettiş, bunun yanına kar kalmayacağını “Providence” örgütünün ona cevabını vereceğini söylemiş ve sonrasında anahtarı vermiştir. Anahtarı aldıktan sonra Shadow Client, müfettişe “Bunu daha önce Cobb’dan da duydum” deyip kafasına sıkmıştır.


    İtalya sonrası Ajan 47, Fas’da yapacağı yeni bir görev almıştır. ICA’nin yeni aldığı talepteki hedefler General Reza Zaydan ve eski bir banka CEO’su olan Claus Hugo Strandberg’dir. Claus, milyar dolarlık bir dolandırıcılık davasında yargılanmaktadır ve başı ciddi anlamda derttedir. Zaydan ise gizli bir paralı asker ağını kontrol eden ve Fas halkını isyana sürükleyip ülkede darbe yapmak isteyen bir general’dir. Zaydan’nın darbe yapabilmesi için yüklü miktarda paraya ihtiyacı vardır ve Claus bu paraya sahiptir. Bu durum üzerine Zaydan ve Claus anlaşmışlardır. Zaydan’nın paralı askerleri Claus’u dava esnasında kaçırmış ve onu İsviçre Konsolosluğuna bırakmışlardır. Ajan 47 bu görevde iki hedefi de ortadan kaldırmalıdır. İlk olarak İşviçre Konsolosluğuna giden Ajan 47, burada Claus’u ortadan kaldırıp sonrasında Zaydan’nın üssüne yönelmiştir. Generalin üssü askerleri tarafından korunuyordur ve kendisi burada sürekli gezerek teftiş yapıyordur. Ajan 47 onu teftiş yaptığı sırada öldürüp ve buradan ayrılmıştır. İki hedefi de başarıyla ortadan kaldıran 47, sonrasında Fas’ı terk etmiştir.


    Bu suikastlardan iki gün sonra New York şehrinde, iki adam Shadow Client’ın Johannesburg’da öldürdüğü müfettişi ve konuşma esnasında bahsettiği Cobb’dan konuşmaktadır zira bu ikili Providence için önemli bilgilerin saklandığı kasanın anahtarlarına sahiptirler. Bu ikiliyle beraber Ajan 47’nin engellediği darbe ve yok ettiği virüsten de bahsedilmektedir. İkili bu olayların Providence yapılan bir saldırı olduğunu düşünmektedir ve Shadow Client’ın patlattığı kasaya doğru ilerlerlemektedirler. Kasanın içerisi boşaltılmıştır, Providence’a çalışan tüm kişiler açığa çıkmıştır. Bu durum üzerine Providence’ın direktörü yanındaki adama savunmaları hazırlamasını talimatını vermiştir zira Providence açığa çıkmıştır.


    Fas sonrası Ajan 47’ye Tayland’da gerçekleştireceği yeni bir görev verilmiştir. Bu görev için Tayland’ın Bangkok şehrindeki Chao Phraya oteline giden 47’nin bu görevdeki hedefleri ünlü Hint rock yıldızı Jordan Cross ve avukatı Ken Morgan’dır. Müşterinin bu kontratı vermesindeki amaç ise bu görevden 1 yıl öncesinde Jordan, kız arkadaşı Hannah Highmoore’u öldürmüştür. Babası Thomas Cross oldukça etkili bir medya patronudur ve oğlunu bu durumdan kurtarmak istemektedir. Bunun üzerine Thomas, dünya üzerinde pis adamları pis işlerden kurtarmasıyla ün salmış Ken Morgan’ı oğlunun avukatı olarak tutmuştur.. Mahkeme sürecinde Thomas’ın bağlantıları ve Morgan’nın iyi avukatlığı Jordan’ı ceza almadan kurtarmıştır. Bu durum Highmoore ailesinin canını sıkmış ve onlar da ICA ile iletişime geçip bir kontrat vermişlerdir. Ajan 47, ilk olarak Ken Morgan’a yönelmiş ve onu öldürmüştür. Sonrasında ise otelin en üst katına çıkan Ajan 47, burada Jordan’nın stüdyosuna girmiştir. Jordan burada yeni şarkıları üzerine çalışıyordur ve küçük bir koruma ordusu tarafından korunuyordur. Ajan 47, Jordan’nın ordusunu başarıyla aşmayı başarıp Jordan’ı öldürmüştür. İki hedefi de başarıyla ortadan kaldıran 47, otelden ayrılıp görevini tamamlamıştır.


    47’nin Tayland görevinden bir hafta sonrası Thomas Cross kaçırılmış ve öldürülmüştür. Cross’un tüm off-shore hesapları bilinmeyen bir grup tarafından boşaltılmıştır. Bu durum ICA’nin canını sıkmış ve Paris görevinden itibaren Ajan 47’ye verilen tüm görevler incelenmiştir. ICA araştırmaları sonrası öğrenmiştir ki bu kontratların hepsi aslında bir kişiden gelmektedir ve o kişi Shadow Client’dır. Shadow Client, hedeflerin isimlerini ve olayların gerçeklerini asıl müşterilere sızdırarak onları harekete geçirmiş ve ICA’ye kontrat vermelerini sağlamıştır. İsmindeki Shadow da buradan gelmektedir, ICA’nin aldığı tüm işleri aslında Shadow Client vermiştir ve bunu dolaylı yollardan gerçekleştirmiştir.


    Shadow Client hakkındaki araştırmalarını derinleştiren ICA’ye, Shadow Client’ın bilgi sızdırma işlemini yapan hacker, Olivia Hall’ı bulmuştur. Olivia Hall, Colorado’da özel bir askeri birliğin idaresinde olan bir çiftlikte bu işleri gerçekleştiriyordur. Bu çiftliği yöneten kişi Sean Rose’dur, kendisi eski bir terörist ve bombalar konusunda uzmandır. ICA’ye Sean Rose’un Thomas Cross’un kaçırılmasıyla bir bağı olduğunu düşmüş ve bunun üzerine onun Shadow Client olduğunu düşünmüşlerdir. Eric Soders’in zorlamalarıyla ICA, bu çiftlik alanına Ajan 47’yi göndermiştir. Ajan 47’nin bu görevdeki hedefleri özel ordunun lideri Sean Rose, suçlu tanımlama konusunda uzman olan ve geçmişinde Interpol’e ihanet eden Penelope Graves, özel kimyasallar kullanarak kurbanlarına işkence eden ve eski bir Mossad üyesi olan Ezra Berg ve son olarak eski bir suikastçı olan Tamil Tigers’dır.


    Ajan 47 görevi tamamlamak üzerine Colorado’ya gitmiştir, burada çiftliğe girmeyi başaran 47, hedeflerini birer birer temizlemiştir. 47, hedeflerini temizledikten sonra çiftliğin içindeki eve girip, evin içerisinde 3 boyutlu yazıcıyı kullanarak Sean Rose'un yüzünün bir kopya modelini üretip sonrasında Ezra Berg’in işkenceler için kullandığı bodrum katına inmiştir. Burada Sean Rose'un yüzünün maskesiyle açılan bir kapı bulunuyordur, Ajan 47 yazdırdığı maskeyle içeriye girmiş ve içeride Shadow Client’a dair sürüsüyle bilgi bulmuştur. Bu durumu Diana’ya söyleyen 47, Diana’nın isteğiyle oda da bilgiler aramaya başlamıştır. Bilgileri ararken duvarlardaki mantar panolara bakan Ajan 47, ilk panoda Providence olarak bilinen örgütün üyelerini görmüştür, bu üyelerden bazıları kontratlarla Ajan 47’nin kurbanı olmuştur. Sonrasında diğer panoya bakan 47, Shadow Client’ın kendisini tanıdığını anlamıştır zira bu panoda Ajan 47’nin yıllardır avladığı hedeflerin bazılarının resmi vardır ve Shadow Client, Ajan 47’yi oldukça iyi bir şekilde tanıyordur. Son panoda ise ICA’nin Direktörü Eric Soders’ın resmini görmüştür ve bunun üzerine odadaki belgeleri incelemeye başlamıştır. 47, belgeleri incelediğinde anlamıştır ki Eric Soders ICA’ye ihanet etmiştir. ICA’ye ihanet eden Soders aslında Providence için çalışıyordur.


    Odayı araştırdıktan sonra çiftliği terk eden 47 bu sırada uzakta bulunan Shadow Client tarafından dürbünlü bir silahla izlenmektedir. Ajan 47’yi izlerken Olivia Hall ile konuşan Shadow Client, her ne kadar Hall, ona 47’yi öldür demiş olsa da öldürmemiştir ve onu izlemeye devam etmektedir. İzlerken de Hall’a, küçük bir çocuğun ve arkadaşının hikâyesini anlatmaya başlamıştır. Hikâyede çocuk ve arkadaşı birlikte Shadow Client’ın “o yer” olarak adlandırdığı bir yerden kaçmaya çalıştığını fakat bahsettiği yerde bulunan bir gardiyana yakalandıklarını söylemiştir, bu gardiyan çocuk ve arkadaşının kaçışları esnasında tanıştığı herkesi öldürmüş ve çocukların kaçışını engellemiştir. Bu hikâye sonrası Hall, Shadow Client’a Ajan 47’yi ne kadar iyi tanıdığını sormuştur ve bunun üzerine Shadow Client “herkesten daha iyi” diyerek Ajan 47’nin çiftlikten ayrılmasına izin vermiştir.


    Colorada sonrası Ajan 47’nin yeni ve son görevi Japonya’da bulunan Hokkaido adasına gitmek ve eski ICA’i direktörü Eric Soders ile Yakuza’nın avukatlığını yapan ve aynı zamanda bir Providence üyesi olan Yuki Yamazaki’yi öldürmektir. Eric Soders’in ihaneti sonrası bu durumu araştıran ICA, Soders’in niye ihanet ettiğini öğrenmiştir. Soders eşine benzerine çok az rastlanır bir hastalığı yakalanmıştır bu hastalığın adı aynı zamanda oyundaki son göreve de adını vermiştir. Hastalığın adı Situs İnventus’dur ve bu hastalığa yakan kişinin organları bulunduğu yerin tam tersinde bulunmaktadır. Soders bu hastalığa yakalanmıştır ve bu operasyonu gerçekleştirmek için yeni bir kalp ve çok iyi cerrahlar gerekmektedir. Providence, bu imkanları Soders’e karşılayabileceğini fakat karşılığında kendilerine çalışması gerektiğini söylemiştir. Teklifi kabul eden Soders, Providence için çalışmış ve ICA’ye ihanet etmiştir. Providence istediğini alınca Soders’ın Hokkaido adasında bulunan ve GAMA isimli yapay zekayla idare edilen hastaneye yerleştirmiştir. Bu hastanede Soders, yapay zeka tarafından ameliyat edilecektir ve hastane oldukça yüksek güvenlik önlemlerine sahiptir. Hastane’nin yapay zekası hastanedeki tüm kontrole sahiptir ve hastanede bulunan tüm geçişleri kontrol ediyordur. Bir kişi hastanede bir yere girmeye yetkili değilse oraya girmesinin imkânı yoktur tabii kılık değiştirmezse. Ajan 47, ICA tarafından hastaneye “Tobias Ripper” ismiyle yatırılmıştır. Ajan 47 bu görevine silahla başlama şansı yoktur zira hastaneye silahlarla girilmesi imkansızdır. Silahsız ve her yere girişi kısıtlı olan 47, dikkatli ve sabırlı bir şekilde hastanede ilerlemeye devam etmiştir. İlk olarak Yakuza avukatı Yuki’yi ortadan kaldıran 47 sonrasında asıl hedefi Eric Soders’e yönelmiştir. Eric Soders, Ajan 47 hastanedeyken yapay zekâ ve cerrahlar tarafından ameliyat edilmektedir. Ameliyat esnasında birçok kişi ameliyatı izlemektedir ve Soders’i silahlarla öldürmek imkansızdır bunun üzerine 47, hastanede tam yetkiye sahip olan hastane direktörünün kılığına girip, yapay zekanın kontrol odasına girmiş ve yapay zekayı çökertmiştir. Sonrasında ise bilgisayar aracılıyla Eric Soders’in ameliyatını sabote etmiş ve onu öldürmüştür. İki hedefi de başarıyla ortadan kaldıran 47, GAMA’dan ayrılmıştır.


    Ajan 47’nin son görevinin üzerinden bir süre geçtikten sonra Diana trenle bir yere gitmektedir. Tren yolculuğu sırasında Providence direktörü Diana’nın yanına gelir ve ona “Soders ve Yuki suikastlarınız için size misilleme yapmayacağız” demiştir. Shadow Client’ın ICA’yi kendilerine saldırmak için kullandığının farkında olduğunu ve bu Shadow Client’ın iki taraf içinde zararlı olduğu söylemiştir sonrasında ise Shadow Client’ın ortadan kaldırılması için beraber çalışma teklifinde bulunmuştur. Diana başta teklifi kabul etmediğini söylemiştir fakat Providence direktörü bu cevap için hazırlıklıdır ve ceketinin iç cebinden bir çocuk fotoğraf çıkartıp Diana’ya uzatmıştır. Diana fotoğrafa bakarken “ Onun geçmişi hakkında ne kadar araştırma yapsan da elinde somut bir şey olmadığını biliyoruz ve sana bu konuda yardım edebiliriz.” diyerek Diana’nın yanından ayrılmıştır. Diana’nın baktığı fotoğraftaki çocuk Ajan 47’nin çocukluk fotoğrafıdır.


    Bana kalırsa Absolution çok kötü bir oyundu. Hitman fanı olarak çıktığı gibi alıp hiç beğenmemiştim. İyi ki yeni Hitman oyunu tam bir Hitman oyunu gibi geldi.

    - Öncelikle konusu hiç Hitman serisine yakışır bir konu değildi. Elbette Hitman'de bilim kurgu ögeleri var sonuçta klonuz fakat, sadece bu kadardı. Arada bir şakasına hiç ölmeyen düşman koyarlardı fakat seri bazı ölüm şekilleri dışında cıvıtmaz ve bilim kurgunun sınırlarında gezmezdi. Absolution bunun iyice suyunu çıkarmıştı.

    - Gereksiz bir şekilde 'western' teması oyuna hakimdi. Karakterlerin hepsi aşırı kötü yazılmıştı. Şu an zorlayarak düşündüm 2-3 karakter o da seslendirenler dışında hiç bir karakter aklıma gelmiyor.

    - Ara sahneler aşırı kalitesizdi.

    - Hitman gibi bir oyuna yakışmayacak görevler ile doluydu. Hitman oyunu fakat yok jenerator'u bul yok kartı bul gibi Hitman'e yakışmayan görevler vardı.

    - Oyuncuların her şeyi denemek isteyeceği, başarısız olup olup tekrar oynayacağı bir oyunda 'quick save' yoktu checkpoint sistemi vardı. Bana kalırsa en büyük hatası buydu. Üstelik beklediniz, beklediniz uygun yere getirdiniz düşmanı fakat checkpoint'den tekrar başladığınzda sıfırlanıyordu.

    - Polis kıyafeti giyince tüm polisler tanıyordu. Tamam polisler birbirini tanır diyebilirsiniz ama ilerledikçe her yeri kapalı hazmat suit giydiğinizde bile sizi diğer hazmat suitliler tanıyordu. Kısaca hiç üstüne düşünmemişler.

    - Bölüm tasarımları başarsızdı. Yanlış kıyafet ile ilerleseniz çatışmaya girmek zorunda kaldığınız bölüm tasarımlarına sahipti.
    Öncelikle şunu öğren küçük (küçük diyorum zira üslubundan belli yaşının -18 olduğu) kardeşim, 27 yaşındayım ve annem ile babamı küçük yaşta kaybettim. Baba parası nedir bilmem yani. İkinci olarak birine laf atacaksan erkek gibi yap ve ismini mentionla karılar gibi laf sayıp kaçma. Üçüncü olarak hayatımdaki ilk Hitman oyunu Hitman Contracts'di ve ilk oynadığım oyun da Project I.G.I: I'm Going In'dir. Gerçi steam hesabımı yazıp seni madara etmesini bilirdim ama hem görgüsüz olmayalım hemde anonimliğim korunsun diye yazmayacağım, hayatın boyunca babanın sana verdiği harçlıklar ile hesaptaki oyunların çeyreğini geçtim normal fiyatıyla black friday'da indirimdeyken bile alamazsın.



    Benim "Yenilik" ten kastım oyuna katılmış bir içerik var mı var demek ki "Yenilik" var, ha illa diğer firmaların daha önce yapmadığı birşey istiyorsan al sana Legacy Pack. Absolution'da da tam görünmez olmuyordun üstün zeka sadece senin fark edilmeni azaltıyordu. Bir de laf attığın "aynadaki yansımadan seni görme" olayı kaç oyunda var da küçümsüyorsun?
  • çıkacak oyunlar tek tek sızdırılıyor hiç heyecanı kalmıyor e3 ün. bu sızdırılan oyunları ilk orada sunumda görsek daha güzel değil mi ?
  • E3'de görmenin heyecanı daha başka oluyor tabii fakat bu oyun zaten E3'de gösterilmeyecekti sanırım, habere göre 7 haziranda duyurulması planlanıyormuş.
  • inş bu oyun Türkçe olur
  • Adı yeter E3 öncesi bi ısınma turu atalım efsane ile ama yeterki episode saçmalığına devam etmesinler gene..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Bölüm bölüm gelmesini gereğinden fazla eleştirildi bence, ilk oyundaki oynanış bugüne kadar çıkmış olan Hitman oyunları arasındaki en iyisiydi keza bölüm tasarımları öyle. Bana göre ilk oyunun tek eksisi 6 bölüm olmasıydı, 2-3 bölüm daha olsaydı çok daha iyi olacaktı. WB belki bölüm bölüm çıkartmayabilir oyunu, 7 haziranda öğreneceğiz artık ama umarım ilk oyundan daha uzun olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 6 Haziran 2018; 3:48:36 >
  • Hocam öylede Hitman'e gitmez gitmiyor bu durum, hani başladığım zaman kendimi kaptırıp gidicem akıcı bi şekilde böyle alıştım ben bu seriye en başından beri dolayısı ile gelen tepkiler bence haklıydı..Bakalım duyuru gelsin hayırlısı ile bi ama Wb ye güvenim tam güzel bi iş çıkaracaklardır Hitman ismine yakışır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Oyunun bölüm bölüm gelmesi her bölümdeki oynanış kalitesini artırmıştı öyle bir avantajı vardı fakat o kadar tepkiden sonra sanmıyorum bölüm bölüm getireceklerini, benim için fark eden bir durum yok, ilk oyun E3'de duyurulduğunda ön siparişi geçmiştim, genel olarak çok beğenmiştim. Absolution'daki gibi tek düze değildi tam tersine Blood Money'deki gibi oynayanı özgür bırakıyordu, bölümler inanılmaz büyüktü, hedefi öldürmenin sürüyle yolu vardı ve oynanış çok keyifliydi. Umarım çok bekletmezler ve bir 10 bölüm falan olur.
  • Blood Money bi başkaydı onun tadını vermişti banada son oyun, bi eksik yanıda dediğiniz gibi az olmasıydı bölümlerin.. Nasip bu oyuna diyelim, doyurucu uzunlukta ve Blood Money tadında hatta daha iyisi olur inşAllah ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Blood Money bana göre serinin en iyi oyunu, son oyun ona en çok yaklaşan oyun serideki, eğer eksikleri düzeltip üstüne koydularsa eminin bu oyun çok daha iyi olacaktır. Twitter'dan yayınladıkları 72 saat gif'in de ralli görüntüsü vardı, bu tip farklı suikast görevlerinin konu alınması baya güzel oluyor, 1.oyundaki en sevdiğim şeylerden bir tanesi de buydu, öyle alelade bölümler yoktu hepsi üzerinde düşünülmüş ve güzelce tasarlanmış bölümlerdi, farklı ortamlar ve hedefler olması oyunu zenginleştiriyor.
  • Bir kerede parasını verip tamamını alabileceğimiz bir oyun yapmayı becerebilirlerse memnun olacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerimizi alalım az kaldı canlı yayına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://live.wbgames.com/

    Yayını buradan izleyebilirsiniz, 40 dakika sonra başlıyor.
  • Bölüm bölüm gelmeyecekmiş bu oyun.




    13 Kasımda geliyor.
  • Çok şükür ya ayrı bi sevindim bütün halinde çıkacağına, düşmediler gene aynı hataya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Bence de iyi oldu bölüm bölüm gelmemesi, tek seferde gelecek ayrıca şimdi alanlara özel Co-op sniper Modu veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu ön sipariş yapanlar Co-op desteği olan Sniper Assassin moduna hemen erişim sağlayabiliyor.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun başında absolution gibi hakan abrak olacak diye biliyorum, Türkçe gelme ihtimali bile var. Part part çıkmayacak olması çok iyi oldu
  • Önsipariş yaparım diyemiyorum sağolsunlar !! bunada 300/400 arası bi fiyat koyarlar şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Saga

    Önsipariş yaparım diyemiyorum sağolsunlar !! bunada 300/400 arası bi fiyat koyarlar şimdi.
    steam 102, psn 209 tl. düz sürümler tabi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.