Şimdi Ara

3 Sene sonra foruma dönen birinden tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
9
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    2013-2015 yılları arasında bu forum YGS/LYS iken buralardaydım 2015'te 1k yaparak bir mühendislik bölümüne yerleştim. 4. Sınıfa geçiyorum. Hepinize üniversite ilgili yalan olmayan birinci ağızdan bilgiler vermek istiyorum. Dönemim yeni bitti, staj başlayana kadar boşum bari konu açayım bir dedim

    Sorunuz varsa cevaplarım, yoksa da kendim eklerim

    Üniversite özellikle mühendislik çok farklı bir olay. Matematik ve fiziği fulleyen ben kaç kere sınavlarda o kadar zor integrallerle karşılaştım ki mal gibi kaldım, partial puan almak için sıktım Ne zekalarla karşılaştım al elini öp alnına koy, ne insanlarla karşılaştım YGS şampiyonu ama 2. sınıfı 3. defa okuyor

    Nasıl çalıştın gibi sorulara cevap veremem çünkü unuttum, hayvan gibi abandık işte zamanında







  • Bu 18 günde AYT netlerimi 29'dan 60'a çıkarabilir miyim?

    Not: 80 soru var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MirageDagger

    Bu 18 günde AYT netlerimi 29'dan 60'a çıkarabilir miyim?

    Not: 80 soru var.
    Sınav anı çok farklı. Tabii ki de çıkarabilirsin. Mesela ben düşürmüştüm, hem de deli gibi hayatında hiç ygsde beni geçmemiş adamlar bana 10-20 puan takmıştı. Sınav esnasında sakinliğini koruyabilirsen aslında sorulardaki her şeyi bildiğini fark edeceksin. Belki 50 belki 60 belki de 30 yaparsın, sınava nasıl girdiğin önemli. Eğer konu eksiğin varsa bence konu çalış çünkü ÖSYM'nin 50 sorusu varsa 30unu konuyu az çok bilen insan rahat yapar.
  • Kardeşim şunu sormak istiyorum sana.

    Ben matematik alanında zorlanıyorum.Sence mühendislik yazılmalı mı bu bağlamda?

    Yani şöyle söyleyim mat sorusunu çözerim ama pratik değilim aman aman denecek bir pratik zekam yok.Bu mühendislik seçmememdeki ilk etken sen ne dersin bu konuya?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

    Kardeşim şunu sormak istiyorum sana.

    Ben matematik alanında zorlanıyorum.Sence mühendislik yazılmalı mı bu bağlamda?

    Yani şöyle söyleyim mat sorusunu çözerim ama pratik değilim aman aman denecek bir pratik zekam yok.Bu mühendislik seçmememdeki ilk etken sen ne dersin bu konuya?
    Tabii ki de yazabilirsin fakat EE'den uzak dur o halde.
    Bilgisayar mühendisliği düşünüyorsan seçmeden önce algoritma yeteneğini sorgula.

    Zaten muhtemelen matematiğin kimya, malzeme vb. mühendislikliklerine yetecektir.

    Makine hakkında çok bilgim yok, fakat bence seçilmemeli.

    Edit: Sözde baya iyi bi okuldayım fakat millet matematik bilmiyor. Lisede ezberlemiş gelmiş çoğu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleynatilki321 -- 12 Haziran 2018; 21:15:9 >
  • Hocam %98 ihtimalle mühendislik yazacağım.Elektrik,bilgisayar,elektrik-elektronik gibi bölümler kafamda öncelikli.Plc programlamayı orta derecede biliyorum.Java öğrenmek istiyorum ama tavsiye eder misiniz yoksa farklı bir şey öğrenmemi mi tavsiye edersiniz? Bir de tabii bu üniversiteden üniversiteye değişir ama mühendislik fakültesinde olmanın kız arkadaş bulma konusunda sorun yaratacağını,yarattığını düşünüyor musunuz?
  • mühendislikte üniversitenin önemi nedir?

    sen kendini geliştirirsin muhabbeti şehir efsanesi mi ?
  • Hocam kimya mühendisliği dediniz.

    Misal ODTÜ Kimya mühendisliği iyi midir?

    İş olanakları falan, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Cevap için teşekkür ederim.
  • 60bin-80bin arası bir sıralama yapmış biri sence odtü kimya ytü metalurji tarzı bölümlrrmi yazmalı yoksa bu sıralama bandında elektrik bilgisayar tarzı bi mühendislikmi yazmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AFCEEC3A4

    Hocam %98 ihtimalle mühendislik yazacağım.Elektrik,bilgisayar,elektrik-elektronik gibi bölümler kafamda öncelikli.Plc programlamayı orta derecede biliyorum.Java öğrenmek istiyorum ama tavsiye eder misiniz yoksa farklı bir şey öğrenmemi mi tavsiye edersiniz? Bir de tabii bu üniversiteden üniversiteye değişir ama mühendislik fakültesinde olmanın kız arkadaş bulma konusunda sorun yaratacağını,yarattığını düşünüyor musunuz?
    En önemlisinden başlayayım

    Kişiden kişiye değiştir. Ben ortalama bir öğrenciyim kendimden örnek vereyim. Uzun zamandır bir ilişkim var ama etrafımda sevgilimden başka kız yok. Varsa da bölümden falan bilgi alışverişi amaçlı, lab grup arkadaşı olarak var.
    Genel izlenimim sevgili konusunda sıkıntı olmaz ama kızlı erkekli grubum olsun sabah ders çalışayım gece de bi şeyler içeriz tarzı grup çok insanda yok. Maalesef durum böyle ama istisnalar her yerde var. Bu arada zaten elektrik-elektronik gibi bir bölümde takılmayı seven insanlar çok tutunamaz.

    Şimdi elektrik ve elektronik gerçekten çok farklı alanlar. Elektrik mühendisliği diyince aklına trafo, iletim hatları, enerji dönüşümleri, 1000V 36500V 380000V gelsin. Elektronik deyince de transistörler, Op-amp lar 15-20 mV gelsin. Eğer Enerji sektörünü istiyorsan elektrik, diğerleri için elektronik odaklı bir şey geçmelisin. Bitmedi, Elektrik-elektronikte bilgisayar opsiyonu diye bir opsiyon var. Bu opsiyonun elektrik-elektronik mühendisliğiyle çok da alakası yok Telekom alanı var, sadece matematik. Bu yüzden bölümünü seçmeden önce ne yapmak istediğini, ilerde kendini nasıl biri olarak gördüğünü iyice düşünmen lazım.

    Herhangi bir programlama dili bilmen şimdilik yeter de artar. Zaten syntax değişiyor başka bir şey değişmiyor, ve okulda zaten size hiçbir şey bilmiyormuşsunuz gibi öğretecekler. 10 dili az az bilmek yerine 1 dili iyi bil yeter Daha başlamadıysan python'dan başlamanı öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5D4669C28

    mühendislikte üniversitenin önemi nedir?

    sen kendini geliştirirsin muhabbeti şehir efsanesi mi ?
    Benim aklımdan hep geçer, acaba daha düşük profilli bir yere gidip oranın en iyisi mi olsaydım diye. Kurumsal şirketlerde üniversite ismi önemli. itülüler itülüyle (nasıl bir kelime bu ) odtülüler odtülülerle çalışmak ister, bunda şaşıracak bir şey yok. Bir de bu okullar güvencedir, hiçbir şey öğrenmemiş olsan bile ne öğrenmen gerektiğini bilerek mezun olursun. Bu yüzden önemlidir.


    Kendini geliştirme hikayesi şöyle. Ben matematikten fullemiş, kalkülüsleri diferansiyeli AA vermiş bir insan 10 saat bir tarafımı sıkarak atıyorum Fourier Series öğrenmeye çalışıyorsam, bilmemnerede doktora yapmış bir hoca bana bunu anlatmaya çalışıyor ben yine anlamıyorsam, random bir okuldan bir öğrencinin bu konuyu gerçek anlamda kavrama imkanı malesef yok. Bu teorik alanlarda böyledir, Ar-ge çalışmalarında böyle devam eder. Fakat klasik bir mühendis işi olsun, örneğin bir yere giden reaktif gücü kompanse edicez (reactive compensation) bunun için aşırı teori bilmeye gerek yok, belki de iyi okullardaki insanlardan daha iyi yapacaksın. Özetle bu konu ikiye ayrılır: klasik mühendislik ve arge mühendisliği. Düşük profilli okullardaki insanların ar-ge mühendisliği yapma imkanı yok gibi bir şey malesef. Yapacağın işler değişir, Ar-ge mühendisliği gibi kalifikasyon gerekmediği için tabii ki şansın daha da azalır. Fakat yine de iyi bir test mühendisi, paradan iyi anlayan mühendis olma imkanın var mı? var?



    Kaldı ki oldu da düşük profilli bir okula gittiniz. Her şeyin sonu değil. 4 sene boyunca popoyu sıkıp 4.0 ortalama yapıp yurt dışına yollanıyoruz. İyi okulların da dezavantajı rekabetin çok olmasıdır. Herkes bir şey biliyor, sınav ortalamaları yüksek ve yakın çıkıyor bu yüzden ortalama kasmak çok zor. Bu da güzel bir seçenek.

    umarım anlatabiliyorumdur :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleynatilki321 -- 12 Haziran 2018; 21:53:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hep LYS Kasan Adam

    Hocam kimya mühendisliği dediniz.

    Misal ODTÜ Kimya mühendisliği iyi midir?

    İş olanakları falan, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Cevap için teşekkür ederim.
    İş olanakların hakim değilim. Kimya mühendisleri P&G falan deniyor sanırım.
    Bence Malzeme mühendisliği varken kimya mühendisliği seçilmemeli. Malzeme mühendisliği çok çok iyi bir bölüm. Sabancı/ODTÜ de okunur, yüksek ortalama yapılır, yüksek lisans/doktora yapılır = hayatın bug'ı.
  • Hocam bu nasıl nick Allah aşkına?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam deneme kontrolünü nasıl yapıyodun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0B61B042B

    60bin-80bin arası bir sıralama yapmış biri sence odtü kimya ytü metalurji tarzı bölümlrrmi yazmalı yoksa bu sıralama bandında elektrik bilgisayar tarzı bi mühendislikmi yazmalı
    60-80bin bence elektrikten uzak durmalı. Elektrik çok geniş bir alan ve çok ağır çalışma disiplini ve sağlam lab'lar gerektiriyor. Her okulda bu yok malesef.

    Eğer akademik kariyer düşünmüyorsan bence bilgisayar seçmelisin. Özellikle Machine Learning gibi yükselen trendleri takip edersen kalifiye bir insan olursun. Bu arada istanbul ya da ankara'da okumanı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daryl.Dixon

    Hocam bu nasıl nick Allah aşkına?
    Sınavlar açıklanınca o duygusal anlarda adminlere sövdüğüm için eski hesabım banlandı 390234 günü kalmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YKSCİ TAYFA

    hocam deneme kontrolünü nasıl yapıyodun
    Yanlış yaptığım soruların konularını işlem hatası/dikkatsizlik varsa bir kere daha okuyordum. Bilmediğim bir şey varsa o soruyu çözebilene kadar konu çalışıyordum.

    Dikkatsizlik aslında dikkatsizlik değildir. %100 bilinen bir konudan işlem hatası yapılacağını hiç sanmıyorum bu arada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aleynatilki321

    İş olanakların hakim değilim. Kimya mühendisleri P&G falan deniyor sanırım.
    Bence Malzeme mühendisliği varken kimya mühendisliği seçilmemeli. Malzeme mühendisliği çok çok iyi bir bölüm. Sabancı/ODTÜ de okunur, yüksek ortalama yapılır, yüksek lisans/doktora yapılır = hayatın bug'ı.



    Hocam malzeme mühendisliğinden kastınız malzeme ve metalurji mi?

    Odtü değilde 70 80k civarındaki ünilerde ( ytü marmara vs) kendimizi geliştiremez miyiz? Odtü şart değil diye düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke tıp okusaydım dediğiniz oldu mu hiç ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALTAYYYY

    quote:

    Orijinalden alıntı: aleynatilki321

    İş olanakların hakim değilim. Kimya mühendisleri P&G falan deniyor sanırım.
    Bence Malzeme mühendisliği varken kimya mühendisliği seçilmemeli. Malzeme mühendisliği çok çok iyi bir bölüm. Sabancı/ODTÜ de okunur, yüksek ortalama yapılır, yüksek lisans/doktora yapılır = hayatın bug'ı.



    Hocam malzeme mühendisliğinden kastınız malzeme ve metalurji mi?

    Odtü değilde 70 80k civarındaki ünilerde ( ytü marmara vs) kendimizi geliştiremez miyiz? Odtü şart değil diye düşünüyorum

    Alıntıları Göster
    Şart değil tabii ki de, ben optimum şeyi söyliyeyim dedim

    Malzemeden kastım evet malzeme ve metalurji fakat zaten metalurji alanı yerine seçmeli derslerini malzeme alanından alırsan zaten kendiliğinden malzeme mühendisliğine dönüşür metalurji pek gelişen bir alan değil, ağır sanayi sıkılırsın.

    YTÜ de olur fakat 2.3 ortalama 2.7 ortalama vb. yaparsan kendine yazık edersin. Maalesef üniversite kazanınca da iş bitmiyor. YTÜ malzemeye girersen, 3.8 3.9 4.0 ortalama yapmak bence nihai hedefin olsun. Kendini geliştirme vs. sal böyle şeyleri bence. 3 sene ortalama kasıp, yurt dışına gitmelisin.

    Eğer üniversite sınavına çalıştığının %70ini çalışır, bölümünü seversen bölümde derece yapmak zor olmamalı YTÜ'de. Üniversiteye geçince çoğu insan salar zaten, ortalama önemli dğeil yaaa diyen düşük iqlu tiplere kanmaz düzenini korursan güzel bir hayatın olur.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.