Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReaLGz

    Valla ev aldık taksidi var, ben 1 ay çalışmayınca taksit nasıl ödenecek bilmiyorum. Ona da bireysel ihtiyaç kredisi çekecez herhalde hocam veya bedelli kredileri 15 binden fazla çekilebiliyosa üstüne taksit kadar miktarı fazladan çekerim. 1 ay sonra tekrar çalışmaya başlayınca kapatırım inşallah
    Bedelli kredisi adı altında daha düşük oranlı krediler çıkar mı , olmuş mu eski dönemlerde böyle şeyler yoksa mevcut ihtiyaç kredilerinden mi çekeceğiz?
  • onsos1100 O kullanıcısına yanıt
    Eğer seferberlik olduğunda işime yarayacak silah kullanma vb. öğreneceksem karşı değilim ama sağa dön sola dönle geçecekse ki muhtemelen öyle geçecek, boşa gitmiş olucaz. 15 bin gayet makul fiyat, ben öğretmenim benim de yok cebimde 15 binim, 3-5 bişey var elimde kalanını kredi çekip tamamlamayı düşünüyorum. Şu zengin parayı basıp yapmıyor fakir mecbur yapıyor muhabbetinden gına geldi artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onsos1100 O kullanıcısına yanıt
    Hocam söylediklerinizin bir kısmında size hak veriyorum. Ama 25 gün boyunca eğitim alacak kişilerin devlete yol açtığı masraflarda olacaktır. Yemek,üniforma ve kişisel kıyafetine kadar temin ediyor devlet.Bunların yol açacağı masraflar düşünülmedi mi acaba? Madem bedelli adı altında geçiyor bu eğitiminde kaldırılması gerekir. Ayrıca gelir durumuna göre keşke bir kriter belirleyebilseler, zengini,sporcusu,şarkısı vs önemli bir gelire sahip olan kişilerden daha fazla ücret alınmalı. Gariban olup gitmek istemeyende 5-10 bin tl arasına bedelli yapmalı aslında.
  • Askerlik yapan kendilerine bedelli çıkmamasını yediremeyen tayfa nasıl ağlıyor lol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReaLGz

    Valla ev aldık taksidi var, ben 1 ay çalışmayınca taksit nasıl ödenecek bilmiyorum. Ona da bireysel ihtiyaç kredisi çekecez herhalde hocam veya bedelli kredileri 15 binden fazla çekilebiliyosa üstüne taksit kadar miktarı fazladan çekerim. 1 ay sonra tekrar çalışmaya başlayınca kapatırım inşallah

    hocam çok zor bir zamanda ev almışsınız, umarım sıkıntısız bitirirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa dönemlere alt devre geliyo
  • Şu yorumlarda öyle komik ve sosyolojik noktalar varki

    "Bizim ebemizi sevdiler, sizinde sevsinler" kafasında olup bizi çektirdiler sizde çekin ulan, diyenmi ararsınız (bunun genel anlamı kıskançlıktır, ben yandın herkes yansıncılıktan bir gram farkı yoktur)

    "askerlik benim karakterimi oturttu" diyenmi ararsınız, (karakteri 25 yaşına kadar oturmamış adam zaten işi baştan kaybetmiştir, askerdemi karakteri oturup kendisine, ülkesine, dünyayya yararlı bir insana evriliyor insanoğlu ?)

    "çocuklarına ne anlatıcaksın" diyenmi ararsınız (komutandan yenilen kalayı mı anlatacaksın ? kütahyada askerlik yaptın diyelim ne anlatıcaksın çocuğuna ? nöbette uyuduğunumu anlatıcaksın ? tuvalet fırçaladığınımı ? )

    "askere gitmeyen adam sorumluluk bilmez" kafasındakiler var, bu bahsettiğiniz şeyler bir üniverite bitirmemiş yada başka ilde okumamış 18 yaşında, 20 yaşındaki genç çocuklar için geçerli arkadaşlar. 25+ yaşına gelmiş hatta evlenmiş bir insanın sorumluluk bilinci ile askerliğin bağlantısı nedir ? Sorumluluk anlayışınız korku ile iş yapmak mı ?

    __________________________________________________________________________________________________________________________________

    Benim bu konu hakkında bir çıkarırımım var, yukarıda bahsettiğim şekilde yorum yapan arkadaşların çoğu muhtemelen elle tutulur bir lisans eğitimi almamış arkadaşlar. Pekçoğu "mecbur oldukları" için 20 yaşında uzun dönem askerliğe gitmiş, zahmet çekmiş arkadaşlar. Bu arkadaşların lisans eğitimi almış (kısa dönem için aöf okuyanları saymıyorum) versiyonlarındaki mesele ise bana göre "biz çektik herkes çeksin" mentalitesi.

    Bugün ülkemizde bir lisans eğitimi alsanız normal şartlarda okuluda uzatmazsanız 23 yaşında mezunsunuz. İyi bir okulda iyi bir bölümde iyi bir öğrenciyseniz zaten mezun olduğunuzda orta-güzel bir iş bulabiliyorsunuz. Birde bunun master yapılan versiyonu varki zaten 25 yaşına kadar eğitim alıyorsunuz. Mesleği için yıllar vermiş, eğitim almış, belli seviyeye ulaşmış insanlar için vakit herşeyden önemlidir. Zaten bahsedilen nedenlerden ötürü kaybolmuş yıllar var, gecikmeler var. Hayatı, kariyeri kesintiye uğramadan devletin sunduğu bu imkan kime neden batıyor ki ?

    Hayır 12 ay askerlik yapıp pro soldier olarak gelen varsa haklısın-ız diyeceğim ama adam geliyor efkar bombası, kağıt kürek işlerle günlerini aylarını yemiş, günlük hayatında iplemeyeceğin kıçı kırık uzmandan bir ton kalay yemiş.

    Bu bahsettiklerim sınırda vazife yapmış erler, mehmetçikler için değil. Anadoluda, karadenizde hatta tatil yörelerinde "vakit kaybetmiş" arkadaşlar için. Adam izmirde 12 ay geçirmiş orada burada ahkam kesiyor.

    Şöyle bir bakıyorsunuz milyonlarca askerlik sorunu olan insan varmış, ya bu insanlar korkudan mı gitmiyor askere ? İzmirde, manisada, sinopta tuvalet silmekten, nöbet tutmaktan neden korkulsun kardeşim ? Hayatını kurmuş, okumuş etmiş, hatta aile kurmuş yüzbinlerce insan var bu ülkede. Şimdi bu insanlar "korkak" mı ? Bu insanlar sizden daha az "vatansever" mi ? Bir sorun bakalım neden gitmek istemiyorlar. Ortak neden "vakit kaybı" olduğu gerçeği.

    Tüm genç erkekleri toplasan, 2 ay 3 ay dolu dolu ciddi profesyonel şekilde askeri teçhizat, taktik, ülke savunma eğitimi versen kimse sana gık dermi ? Demez, diyemez. Ama en hayatının baharında adamları al, yat kalk şınav çek şurdan atla, yağmurda koş, tipinizi sevmedim iki tur daha koş, yaprak süpür, çay yap, git bana sigara al, tuvalet temizle, yatakhane düzenle derseniz kusura bakmayın herkesin vakti bu kadar kıymetsiz değil.




  • 25 gün kaldırılacak, çünkü oluru yok. bu şekilde bedelli çıkmaz
  • 15 ay yaptim bedelliyi destekliyor ve 25 gunu sacma buluyorum.



    Benim zamanimda olsa yasim vs uygun olsa parasini verirdim... Askerlik cok bos is. Sadece ailenin ve tek yasamanin zorluklarini goruyorsun.



    Askerde koca bir hicsiniz gidenler daha iyi bilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 Temmuz'da askere alinacak Agustos celbi bedelliyi beklese bakaya mi kaliyor yoksa firari mi oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O genelkurmay 2011 de iptalini istedi temel eğitimin ve iptal oldu

    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süt kardeşler doluşmuş yine 25 günde yapmamak için aglıcaklar neredeyse vah gariplerim askerlik anısı olacak en azından fotograf felan koyarsınız şekil şekülll hobaaa
  • öncelikle kendi durumumu söyleyim askerliğimi 28 yaşımdayken ve kısa dönem olarak yaptım... yani öyle 1-1,5 sene askerlik yapıp bedellileri kıskanma olayım yok tam arada ve tarafsız gözle bakıyorum...

    şuan çıkarılması düşünülen 25 yaş ve 15 bin tl bedelli olayı rezalet ötesi rezalet bir durumdur. bu resmen ülkenin ekonomisinin bitik olduğunu ve para için nerdeyse askerlik çağına yeni gelmiş çocukları bile askere almayacaklar gibi bir duruma geldiğimizi gösteriyor. bu işin normali 28 yaş ve 30 bin tl olması gerekir. ne yaş uygun ne parası uygun.

    25 gün olayına gelince buna itiraz edenleri görünce midem bulanıyor. gidin lan gidin birşey olmaz korkmayın 3 haftacık süre bir tane g3 görürsünüz, ömrünüzde bir kere gerçek bir kamuflaj giymiş olursunuz, o zara dan 100 tl alıp giydiğiniz kamuflaj tişörtler var ya işte onların gerçeği... bu kadar kaba etlerinizin rahatına düşkün olmayın hele şu 25 gün gideceğime 5,5 ay giderim diyenler var ya onların yazdıklarını beyan kabul edeceksin sen öyle istedin diyip göndereceksin 5,5 ay...




  • Nerde yazıo fetöcü diye hüküm giymiş mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eskiden Burdura giderlerdi.
    şimdi Şırnak-Hakkari deniyor.
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.