Şimdi Ara

Bitcoin siyasete bulaştı: 12 milyar dolarlık kara para aklandı iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Hindistan'ın en büyük siyasal partisi olan Hindistan Ulusal Kongresi'nin sözcüsü Shaktisinh Gohil, ülkede iktidarda bulunan Hindistan Halk Partisi'nin çok katmanlı bir kara para aklama operasyonuna karıştığını iddia ediyor. Ülkedeki iş adamlarının, nüfuzlu yöneticilerin ve bazı memurların da yer aldığı kara para operasyonlarının Bitcoin üzerinden yürütüldüğü belirtiliyor. Gohil'in iddiasına göre operasyonlara konu olan kara paranın miktarı en az 726 milyar dolar. Gohil'in tahminlerine göre ise ülkede 12.7 milyar dolar Bitcoin'le aklandı.


     

    ''Olayın üstü kapatıldı'' 

    Shaktisinh Gohil ve Hindistan Ulusal Kongresi'nin raporlarına göre kara para aklama operasyonlarının döndüğü yer Gucerat eyaleti. Federal kanunlarda yer alan bir dizi suçun Gucerat eyaletinde bizzat polis ve Hindistan Halk Partisi kontrolünde uygulandığını ileri süren muhalefet, eyalette adam kaçırma, kara para aklama gibi faaliyetlerin yanı sıra polis gücüyle insanların Bitcoin'lerinin gasp edildiğini de belirtiyor. Shaktisinh Gohil'in açıklamalarına göre eyaletteki kara para aklama faaliyetleri polis memurları tarafından ortaya çıkarıldı ancak nüfuzlu kişiler ve üst düzey yetkililer araya girerek olayın üstünü kapattı.


     

    Eyaletteki inşaat şirketlerinin, iş adamlarının ve diğer nüfuzlu kişilerin hukuka aykırı yollarla elde edip ülkeye soktuğu parayı, Gucerat eyaletinde Bitcoin ve bankalar aracılığıyla kısa sürede ''temiz'' hale getirdiğini ileri süren Hindistan Ulusal Kongresi, olayın detaylı bir şekilde incelenmesini talep ediyor. Operasyonların karmaşık yapısını ''Mega Bitcoin dolandırıcılığı'' olarak nitelendiren Shaktisinh Gohil de tarafsız bir yüksek mahkemenin adli soruşturma yürütmesi gerektiğini, gerçeğin ancak bu şekilde ortaya çıkacağını dile getirdi.


     

    İktidardaki Hindistan Halk Partisi ise henüz herhangi bir yetkili makam ya da yargı organı tarafından doğrulanmayan iddiaları reddetti. Hindistan Ulusal Kongresi'nin gerçek dışı iddialar ileri sürdüğünü dile getiren iktidar partisi sözcüsü Anil Baluni, muhalefetin yalan ve siyasal karışıklığı yayarak birilerine hizmet çalıştığını düşünüyor. Buna karşılık muhalefet tarafı ise iktidar partisinin, iddiaların araştırılmasını reddettiğini ve kendilerini korumaya çalıştığını belirtiyor.


     

    Ülkede ciddi tartışmalara neden olan iddiaların aydınlatılması bir hayli uzun sürebilir ancak Hindistan'ın Bitcoin konusunda pek de olumlu bir geçmişe sahip olduğunu söylemek mümkün değil. Daha önce pek çok kez kara para aklama faaliyetlerinin tespit edildiği ülkede kripto para dolandırıcılığı da oldukça yaygın. 

     
     







  • Bitcoin in başka bir kullanım alanı var da biz mi bilmiyoruz. İddia değil gerçek. Her ülkede yapıldı bunlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çalıyorlar ama çalışıyorlar ne var bunda

  • "Buna karşılık muhalefet tarafı ise iktidar partisinin, iddiaların araştırılmasını reddettiğini ve kendilerini korumaya çalıştığını belirtiyor."




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaved by makarna -- 6 Temmuz 2018; 13:48:31 >
  • Kişi başı 10$ bile etmiyor. Yapacaksanız adam akıllı yapın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bitcoin denen şey zaten enayilerin parasını alıp zenginlerin kara parasıyla karıştırmak değil mi?
    Çiftlikbank, Jet Fadıllar eski usül bunlar yeni bilişim çağına uygun Sülün Osmanlar değil mi?

  • Sadece siyasetle bitmiyor bütün gayrimeşru piyasası kara para aklamak için bitcoin kullanıyor son bir senedir falan.
  • Doları meşru kılan nedir? Abd adlı şirket devlet ve onun terörist bir oluşum haline gelen ordusu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Bitcoin denen şey zaten enayilerin parasını alıp zenginlerin kara parasıyla karıştırmak değil mi?
    Çiftlikbank, Jet Fadıllar eski usül bunlar yeni bilişim çağına uygun Sülün Osmanlar değil mi?
    çok eğlenceli lan şöyle yorumları okumak
  • yolsuzluk yapanları bu haberi beğendi ! +1 !!!

  • Dünyadaki merkez bankaları bile bir kaç aileye ait ve onunda karşılığı yok özellikle amerikan merkez bankası.Bir kargo firması olan Fedex ne kadar federal ise amerikan merkez bankasıda o kadar fedaraldir.Aynı durum bizdede geçerli bu yüzdendir ki kağıt parada türkiye cumhuriyet merkez bankası yazar demir parada cumhuriyeti yazar. Türkiye gazetesi ne kadar türkiyenin gazetesi ise türkiye merkez bankasıda o kadar türkiyenindir.


    Kripto paralarında arkasında bir güç var merkeziyetsiz dediklerine bakmayın onlarında bir merkezi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.