Şimdi Ara

Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Tenda ağ çözümleri tarafında F/P odaklı markalardan biri. Ülkemizde ürünlerine erişebiliyorduk, hatta benim kutusundan çıkardığım günden bu yana sürekli kullandığım 6 yaşında bir Wi-Fi adaptörüm de var ama şimdi Türkiye ofisiyle, desteğiyle, YouTube kanallarında da rehber videolarıyla Türk kullanıcısıyla daha içli dışlı olacaklar. Bu videoda ise evde kör nokta bırakmamaya odaklı Mesh Wi-Fi çözümü Nova MW6’yı inceleyeceğiz.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi' 

    Siyah ve sade bir kutusu var, içinden 3 modülün kendisi, adaptörleri, bir ethernet kablosu ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor.

    12v 1.5A’lık minimal boyutlarda bir adaptör, çoklu prizde başka fişlere, prizlere engel olmuyor. 1.8 metrelik, jackla bağlanan kablosu yeterli uzunlukta ve olması gerektiği kadar sağlam.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

    3 modül de tasarım ve donanım olarak birbirinin aynısı, bir tanesini ele alalım. Plastik gövdesi kare şeklinde, eni boyu 10CM. Asmaya odaklı değil yapısı, masada olur, rafta olur, yerle paralel yüzeyler için daha uygun.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

    Köşesinde durum LED’i var, mor yanıyorsa bağlantı zayıf, sarıysa yeterli, mavi de iyi bağlantı demek oluyor. Altında güç ve iki Gigabit RJ-45 girişi var, merkez olarak belirlediğiniz modülde WAN ve LAN, diğerlerinde ikisi de LAN portu olarak kullanılıyor. Reset butonu ise gerçekten iyi kamufle edilmiş. Silikon topukları yüzeye iyi tutunuyor, kablosu sağa sola çekiştirmiyor cihazı.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

    Kuruluma geçelim. Kitin şöyle bir güzelliği var, kutudan birbiriyle eşlenmiş halde çıkıyorlar, tak çalıştır misali kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Sonradan eklediğinizde de “Boşta bir Nova var, katılmak istiyor” şeklinde haber veriyor, onaylıyorsunuz ve kullanılmaya hazır, bu kadar.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

    Google Play ve App Store’dan Tenda WiFi uygulamasını indiriyorsunuz. Tenda Türkiye ofisi sonuçta çoğunlukla Türk kullanıcılara hitap edecekleri için uygulamayı hızla yerelleştirdi, yapılması gereken, çoğu zaman göremediğimiz bir jest. Masaüstü bir arayüzü yok bu arada, cihazları fişe bağladıktan sonra altındaki şifreyle veya QR koduyla Nova ağına bağlanıp ağa istediğiniz adı ve şifreyi giriyorsunuz, bu sırada bağlantı tipini de kendi keşfediyor. Uzaktan erişim ve kontrol için bir hesap da oluşturulabiliyor, sosyal medya hesabınızla da giriş yapmak mümkün.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

    Anasayfada o anki indirme yükleme istastiğini, Nova’ları, bağlı cihazları görebiliyorsunuz. Ayarlarda misafir ağı oluşturmak var, evebeyn kontrolü var, istediğiniz cihazın bağlantısını kesebiliyor, kullanım süresi, aralığı belirleyebiliyorsunuz. Qos var, data paketlerinin yönetimini yapıyor, misal veriyorum oyun düşük gecikme süresi gerektiriyor, öncelik ve paket yönetimi ona göre ayarlanıyor. Port yönlendirme, UPnP, DNS ki ülkemizde gerekli gerçekten, sonrasında yazılım güncellemesi ve bakım takvimi var, belirttiğiniz günler ve saatlerde yeniden başlatıyor cihazı.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi' 

    Teknik özelliklerine geçelim. Mesh teknolojisini baz alıyor. Özetlemek gerekirse Nova modüllerinin birinin kapsama alanında misal veriyorum 1. katta Wi-Fi’a bağladığınız, sonra 2. kata çıkıyorsunuz, burada daha yakın bir Nova modülü var, bağlantınız kesilmeden veyahut menzil genişleticili bir senaryoda olduğu gibi gibi manuel olarak bağlantı kes, köprüye bağlan yapmadan bağlantınız otomatik olarak, Wi-Fi adı, ağı sabit kalacak şekilde yakınınızdaki modüle aktarılıyor. Tüm modüller paralel ve çapraz bir şekilde birbirleriyle iletişim halindeler. 1 kat 2 kat dedik, evet bu 3 cihaz toplamda 500m2’lik bir kapsama alanına sahip, küçük veya orta halli daireler için Nova’nın tekli veya ikili kitleri daha mantıklı. İçinde 2x3dBi kurulumunda antenler var, 802.11ac, Wave 2 MU-MIMO ve Beamforming destekli. 2.4GHz bandından 300Mbit, 5GHz bandından 867Mbit’e kadar hız potansiyeli var.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'
     
    MU-MIMO özetle tek bir sinyalin bağlı cihazlar arasında paylaştırıldığı geneleksel sinyal yönetiminin aksine bağlı her alıcı için ayrı sinyal sağlanması anlamına geliyor, daha stabil bir bağlantı ortamı oluşturuyor. Beamforming de özellikle 5GHz bandındaki sinyalin alıcı için yönlendirilmesi, şekillendirilmesi ve sonuçta menzilinin arttırılması olarak özetlenebilir.
    Cihazın içini açtım lakin yongalar soğutucularla kapalı oldukları için bir detaya ulaşamadım doğrusu.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'

    Testlerimi 75 metrekarelik bir evde, HP Omen’in Intel AC7265 Wi-Fi modüllü dizüstüsüyle gerçekleştirdim. Tenda MW6’nın tek modülüyle ile aynı odada dizüstüyle 5GHz bandında 160-170Mbit yani 21MB/saniye civarı bir hızla aktarım yapabildi. Arada uç duvar olacak şekilde evin diğer ucuna gittim, bağlantı kopmadan 2.4GHz bandına geçti, 2.4-5GHz bandı arasında geçiş de otomatik, siz sadece ağa bağlanıyorsunuz, bu sefer de ortalama 40-50Mbit yani 6.25MB/saniye civarı gördü.
    Menzil anlamında 500m2’ye kadar destek sunuyor. Elbette eviniz, duvarlarınız, duvarlarınızda kullanılan malzeme, evdeki elektronik eşyalar, etraftaki sinyal ve bant yoğunluğu, bunlar hep bu menzili değiştiren faktörler.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi' 

    Güç tüketimi testlerini de yaptım, boştayken modül başına 4W civarı, yük altında 7-7.5W civarı tüketiyor.
     
    Tenda Nova MW6. Yapılı bir cihaz ama bulunduğu ortamla uyum sağlayabilecek bir tasarımı var. Tenda, Nova MW6’nın F/P oranında daha çok uygun fiyatı hedef almış.
     
    Fiyat/Performans Wi-Fi Mesh çözümü 'Tenda Nova MW6 incelemesi'
     
    Dolar ve TL’nin değeri sürekli dalgalandığı için birebir fiyat vermek güç, güncel fiyatlara kendiniz bakmanızı tavsiye ederim ama Türkiye’deki Wi-Fi Mesh cihazları arasında en uygun fiyatlısı Nova MW6. Cihazın yapısı, arayüzü, özellikleri, hızı, menzili, tüm detaylarından bahsettim, şimdi karar, yorum sizde arkadaşlar.
     



  • Videolarda bir karışıklık olmuş sanırım corsair fan incelemesi çıkıyor :)

    EDIT: Video düzeltilmiş, inceleme için teşekkürler. Biçimini beğendim, Star Trek'teki Borgların kare uzay gemilerini anımsattı, siyah seçeneği var mı bilmiyorum, lakin boyut olarak bana biraz büyük geldiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarumsa -- 10 Temmuz 2018; 2:42:8 >
  • wifi fan yapmışlar enteresan lol

  • Sarumsa kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    evet, bir sorun olmuş, ilgileniyoruz; elimde olmayan bazı sebeplerden dolayı düzeltmem 02.00'yi geçecektir :(

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 140 m2 bir apartman dairesinde yaşamama rağmen İSS'lerin verdiği kötü modemler yüzünden benim evimde bile kör noktalar oluyor. 3'lü paket biraz fazla gelir belki ama en azından 2'li pakete ihtiyacı olmayacak ev olduğunu sanmıyorum.

    Fiyat araştırması yaptım Google'da ama Türkiye için herhangi bir fiyat bilgisine ulaşamadım.

  • Arkadaşlar selam, ürünü kullanmaktayım kablosuz ve hız performansı mükemmel derecede benim taleplerimi karşılamaya yetti, Tenda MW6 2 li ve tekli paketleri de TR de satışa sunulacakmış ve hatta şöyle bir bilgi paylaşmak isterimhttp://www.tendacn.com/tr/product/nova%20MW3.html adresinde MW3 ürününü gördüm ve inceledim daha küçük M2 lik yerler için MW3 de kullanılabilinir.

  • 5ghz de aynı odada olduğu halde çok yavaş değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atheet

    5ghz de aynı odada olduğu halde çok yavaş değil mi?
    "Tenda, Nova MW6’nın F/P oranında daha çok uygun fiyatı hedef almış."

  • quote:

    2.4GHz bandından 300Mbit, 5GHz bandından 867Mbit’e kadar hız potansiyeli var.


    AC1200 TR fiyatını görmek lazım. 600+1300 AC1900 olsaymış keşke. Üreticiler inatla duvar montaj seçeneğini gözardı ediyorlar. Sehpa üstünde, masaüstünde yayını sağlıklı dağıtabilmesi için etrafında boş alan bırakılması problem olabiliyor.

    Diğer konu Asus, Google, TP-Link, Linksys, Netgear gibi markalar Mesh sistemler üzerinde ciddi efor sarfediyorlar -ki Mesh işinin yazılım ayağı çok daha ağır. Tenda' nın yazılım desteği ne olacak o da önemli. FCC onayı alalı ( link : https://wikidevi.com/wiki/Tenda_Nova_MW6_(Mesh3) ) neredeyse 1 sene olmuş. Üretici sitesinde ise (http://www.tendacn.com/en/product/download/nova%20MW6.html ) yazılım güncellemesi gözükmüyor. Ürünle ilgili kılavuz, fotoğraf, datasheet gibi dosyalar yaklaşık 7 aylık. Bu süre içerisinde hiç mi olumsuz - eksiklik belirten geri bildirim almadılar? Ürünün fabrika çıkış yazılımı bu kadar mı kusursuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 15 Temmuz 2018; 0:5:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.