Şimdi Ara

Tesla Türkiye'de fabrika açacak iddiası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

    2018 yılı sona ermeden Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanan ve bu konudaki çalışmalarına hız veren Tesla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Aldığımız duyumlara göre Tesla, İstanbul’da açacağı mağaza ve servisin yanı sıra Türkiye’de üretim tesisi kurmak için çalışmalar yürütüyor.
     

    Türk otomotiv sektörünün önemli ana parça tedarikçilerinden birinin yöneticisi, Tesla’nın Türkiye’de fabrika açmak için kapalı kapılar ardında fizibilite araştırmaları yaptığını dile getirdi. Fabrikaya yatırım yapma kararı almadan evvel gerekli bilgileri toplayan ABD merkezli üreticinin lokasyon olarak Kocaeli ve çevresini düşündüğü belirtildi.

     

    Tesla’nın Türkiye’de fabrika açma kararında son dönemdeki ilave vergi uygulamasının da etkili olduğu düşünülüyor. Zira Türkiye’nin ABD’ye uyguladığı vergi yaptırımı söz konusu ülkeden ithal edilen otomobilleri de kapsıyor. Bu da Türkiye’ye giriş yapacak Tesla modellerinin olması gerekenden çok daha pahalıya satılması anlamına geliyor.

     
     

    Öte yandan Tesla’nın İstanbul’daki Zorlu Center’da açacağı ilk mağaza için çalışmalar sürüyor. ABD merkezli üretici LinkedIn üzerinden yayınladığı iş ilanlarıyla Türkiye’deki operasyonları için çalışan arayışına devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.





  • bence de mantıklı hareket çünkü Asgari ücret dolar cinsinden 336 dolar. yani Çinden sonra en düşük asgari ücret bizde. Aynı fabrikayı Avrupa da bir devlete açsa 1500 euro maaş verecekti.
    yani burada aslında bizim durumumuzun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. refah seviyemiz 3. dünya ülkeleriyle ile ligde
    Arkadaşlar otomotiv sektöründe kalifiye işçiler Asgari ücret almıyorlar.Bu Avrupada da böyle Amerikada da. İş gücü maliyeti tabiki gelişmiş ülkelere göre düşük ama asgari ücrette değil.O yüzden 350 dolar civarı maaş veriliyor geyiği yapmak sektörü bilmemek demek.

    Birde beğenmeyen tayfaya sözüm var.Eğer fabrikalar açılmaya devam ederse ve işsizlik azalırsa birüm ücretler piyasa koşuları gereği artacaktır.

    Yoksa o gelmesin bu gelmesin diye beğenmemezlik yaparsanız daha çoookk bekleriz işsizliğin düşüp ücretlerin düzelmesini.
  • İS-TE-ME-ZÜK Yandaş TESLAAA Yandaş Elon MUSK !!

  • Ne gerek var. İstemezük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşçi 345$ maaş alıyor. Ne kadar cazip bir pazar dimi. Ben olsam bende atlar gelirdim.

  • Haaa o vergi alınmasa daha çok satacaktı zaten burada.
  • Açar asgari ücret dolar ve euro bazında çok düşük buradan araplara ve avrupaya araba götürmek kolay.

  • Olmasını umarım ama uzak ihtimal.

    Bir kaç ülkede fizibilite yaparsın hangisi cazipse orada açarsın fabrikanı. Amerika fabrikası var. Uzakdoğu için Çin'de fabrika var. Avrupa ve/veya Ortadoğu için Türkiye'de bir fabrika açarsa ülkemiz içinde çok iyi olur. Alanında teknolojiye yön veren bir firma.

    Yalnız haberde bahsedildiği gibi sırf Türkiye piyasası için fabrika açacağını sanmam. Haftalık 1000 araç üretim yapsa yıllık ~50bin araç. Dönemsel olarak velki ama Ülkemizde yılda bu kadar satış yapavileceğini sanmıyorum.

  • Hem bizim ülke için hem de Tesla için iyi adım olur. Tesla tabii ki sadece Türkiye pazarı için yapmaz bu hamleyi. AB ile olan gümrük birliğinden dolayı Tesla araçlarını Avrupa'ya ihraç ederken daha az vergi öder. Temiz iş.

  • Yandaş tesla. Yine yandasa peşkeş cekecekler.

  • Kime ne faydası var. Bana faydası olmayacak açsa ne olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadalt kullanıcısına yanıt
    sana faydası olacak bir şey söyle de. komu oyu oluşturup siyasileri bunu yapmaya zorlayalım.
  • Bana faydası olanın sana faydası olmayacak mı ? Sen tc vatandaşı değilsin galiba boş yapma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fındık kadar beyinle ironi yaptığını sanmak bambaşka...
  • bence de mantıklı hareket çünkü Asgari ücret dolar cinsinden 336 dolar. yani Çinden sonra en düşük asgari ücret bizde. Aynı fabrikayı Avrupa da bir devlete açsa 1500 euro maaş verecekti.
    yani burada aslında bizim durumumuzun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. refah seviyemiz 3. dünya ülkeleriyle ile ligde

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadalt

    Bana faydası olanın sana faydası olmayacak mı ? Sen tc vatandaşı değilsin galiba boş yapma
    Türkiye de kurulan fabrikalar sana fayda sağlamıyorsa değişik bir TC vatandaşı olmalısın. haklısın en iyisi ben boş yapmayim. benim gibi sıradan TC vatandaşları ile işin olmasa gerek
  • Bende sıradan bi vatandaşım, tesla fabrikası açılınca devlet sana ötv+kdv almadan satalım bu araba türkiye fabrikasında üretildi demiyecek şimdi faydası olmadığını anlatabildimmi bilmiyorum,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aga niye koyu yazıyorsunuz her yeri neye dikkat edeceğimizi anlayamayacak durumda mıyız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaomss kullanıcısına yanıt
    Tesla'nın Hollanda'da hazırda fabrikası var burada fabrika açılırsa Balkanlar ve orta doğu için açılacaktır muhtemelen

    Ama Türkiye'de maaşlar azaldığı için Avrupa ya ihracat ta mantıklı tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 11 Temmuz 2018; 12:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadalt

    Bende sıradan bi vatandaşım, tesla fabrikası açılınca devlet sana ötv+kdv almadan satalım bu araba türkiye fabrikasında üretildi demiyecek şimdi faydası olmadığını anlatabildimmi bilmiyorum,
    Şimdi anladım sen araba almayı düşünen bir TC vatandaşısın. ben henüz senin seviyene gelemedim. Bana faydası fabrikada çalışıp eve ekmek getirmek idi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.