Şimdi Ara

Türkiye Cumhuriyeti EYALET SİSTEMİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başkanlık sisteminin henüz ilk haftasında alınan ve neredeyse hiç dillendirilmeyen kararlardan ;

    ''KHK İLE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA ÜLKEYİ İDARİ BÖLÜMLERE AYIRMA YETKİSİ VERİLDİ.''
    ''VALİLERİN YETKİSİ ARTTIRILACAK YEREL YÖNETİMLERİN YETKİSİ ARTACAK''

    Kaçınılmaz olarak Eyalet Sistemine gittiğimizi düşünüyorum genel çıkarım bölgelerin eyaletlere dağılacağı ve 7 eyaletin oluşacağı yönünde olsa da şahsi fikrim 7'den fazla eyalete bölüneceğiz.

    Türkiye'nin ''Eyalet Sistemi'' modeline geçiş yapacağını düşünüyor musunuz?

    Eyalet Sistemi Türkiye için yararlı olur mu?

    Yine şahsi fikrim toplum olarak çoktan bölündüğümüzü düşünmekteyim artık kapı komşumuzla bile ''nefret'' seviyesinde zıtlaşmalarımız oluyor. Aynı şekilde aynı toplumda yaşayan insanlar olarak fikirini beğenmediğimiz zaman birbirimize ''Hain'' diyecek kadar nefret duyuyoruz.(Bu hain suçlaması genelde malum bir kesim tarafında toplansada söylenen taraftada ciddi nefret uyandırarak dahada kutuplaşmaya sebep oluyor.)

    Birbirinin tam tersi görüşler toplumda sıklaşmaya başladılar ki bu taraflar ciddi bir kalabalığa sahipler ister istemez bu durum devamında bizzat HALKIN KENDİ İSTEĞİ ile bir bölünme REFERANDUMU doğuracaktır diye düşünmekteyim.

    Eyalet sistemine karşı olmadığımı belirteyim lakin çok ciddi AKIL isteyen LİYAKAT isteyen bir durum malum Türkiye Cumhuriyeti'nin özellikle doğu şehirleri bütçe olarak giderlerinin yarısını bile karşılayamıyor Batıdan gelen kaynak ile ayakta duruyorlar Eyalet sisteminde Bütçeler eyaletlere göre ayrılırsa Batı zenginleşecek ve ülkenin yarısından çoğu sefalet içine girecektir muhtemel bir ''İÇ SAVAŞ'' tehlikesi doğacak Türkiye topraklarını ''Uluslarası Müdahaleye'' uygun hale gelecektir.

    Yine Eyaletlerin yönetimleri MERKEZİ YÖNETİM tarafından atanırsa eyalet sistemi mevcut iktidarın yeni yönetimler ile istediklerini daha sert uygulamasına sebep olabilir hatta daha tehlikelisi oluşan eyaletler emperyalist devletlere yasal olarak ciddi haklar tanıyabilirler içerden farkına varmadan işgal edilebiliriz.

    İşin birde BOP(Büyük Orta Doğu Projesi) kısmı var Eyalet ve Başkanlık sistemi BOP'un bir parçası olarak görülmekte Bop çerçevesinde bakarsak Eyalet sistemi Türkiye Cumhuriyeti'nin sona ermesidir.

    Evet fikirleriniz nelerdir?







  • Kürdistan, Arabistan ve Yobazistan hazır. Eyalet kararının gelmesini bekliyorlar.
  • Ah bu cehape yok mu? Seçim beyannamesine koymuştu. Başkanlığı kazanır kazanmaz hemen ülkeyi bölmek için çalışmaya başlamışlar.
  • eyaletler şöyle olabilir.
    kürdistan,arabistan,çomaristan,yobazistan,koyunlu bölgesi,gavuristan,mütaahitistan,yandaşistan,tokiland,little syria,

  • Önümüzdeki yıllarda, bilhassa 2023 ten sonra, yandaş kanallar ve gazeteciler başkanlık sisteminden sonra ülkenin şahlanamamış oluşuna bahane olarak eyalet sisteminin yokluğunu öne sürüp, bunun neden çok gerekli olduğundan, buna karşı çıkan muhalefetin ülkeyi kaosa sürüklemek istediğinden bahsedeceklerdir. Akpliler de orda burda vatan-millet-ümmet nidaları atarak eyalet sisteminin süper güç olmadaki önemiyle ilgili şeyler zırvalayacak, Chp'nin ülke gelişmesin diye İngilizlerle anlaşarak milleti bu sistemden nasıl mahrum bıraktıklarından dem vuracak, ve dine de ne kadar uygun olduğundan bahsedip, bunu reddedenlere de kâfir, terörist, sapık diyeceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funder -- 14 Temmuz 2018; 5:38:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funder

    Önümüzdeki yıllarda, bilhassa 2023 ten sonra, yandaş kanallar ve gazeteciler başkanlık sisteminden sonra ülkenin şahlanamamış oluşuna bahane olarak eyalet sisteminin yokluğunu öne sürüp, bunun neden çok gerekli olduğundan, buna karşı çıkan muhalefetin ülkeyi kaosa sürüklemek istediğinden bahsedeceklerdir. Akpliler de orda burda vatan-millet-ümmet nidaları atarak eyalet sisteminin süper güç olmadaki önemiyle ilgili şeyler zırvalayacak, Chp'nin ülke gelişmesin diye İngilizlerle anlaşarak milleti bu sistemden nasıl mahrum bıraktıklarından dem vuracak, ve dine de ne kadar uygun olduğundan bahsedip, bunu reddedenlere de kâfir, terörist, sapık diyeceklerdir.
    Hocam 2023 sonrası geç şahsen 2 yıl içinde önümüze gelirse şaşırmam.




  • Bunlara oy verenlerde cidden büyük bir sorun olduğunu düşünmeye başladım ben.
    Yahu konuyu gördüklerinde direk akıllarına, Kılıçdar CHP'sinin yaptıkları gelmiştir AKP'nin yaptığı hizmetler gelmiştir.
    Kendilerini haklı çıkarmak için bilinçaltlarını baya kasmışlardır.
    Ama hiç ben bu partiye oy vererek hata ediyorum diye düşünmemişlerdir.
    Adamlar takım tutar gibi parti tutuyor yanlış yoldasınız aloooo
    Gözünüzü güzel boyadılar, ayrıca her gün de kimyasal yiyorsun.
    Bunları kabul ediyorsan ampule basmaya devam et ne diyeyim.
  • Suriyeliler kendi eyaletilerini kurarmı acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda muhafazakar kesimin birarada yasadigi Konya vb. merkezli bir eyalet ve sekuler kesimin de yasayacagi Izmir vb. merkezli bir eyalet sistemi fena olmaz. En azindan nefes alabilecegimiz yerler olur yoksa bu sekilde hepimiz bu adamlarin kurallarina gore yasamak zorunda kaliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı diriliyahh



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 14 Temmuz 2018; 6:33:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun adı müslüman dünyasında emirlik kardeşim, eyalet değil. Birleşik Türkiye Emirlikleri. geliyor, şimdiden alıştırın kendinizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kürdistan eyaleti kurulunca vatansever (!) milliyetçi mhplileri göreceğim. Tabi mhpnin bunada sesi çıkmaz, ne güzel seçimlerde insanların milliyetçi duygularını kullanmak için bir başka fırsat geçmiş olacak ellerine . Samimi olsalar zamanında apoyu asarlardı çakma millyetçiler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zamana kdar eyalet olmadı da Türkiye uçtu mu? Başkanımız ne uygun görürse her zaman onun arkasındayız huloqqqq

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde o ekonomi uzmanı yüzsüz sistemli?

    Her eyalet konusuna chpnin beyanı diyordu, alsın şimdi bu konuyu....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvatuon

    Aslinda muhafazakar kesimin birarada yasadigi Konya vb. merkezli bir eyalet ve sekuler kesimin de yasayacagi Izmir vb. merkezli bir eyalet sistemi fena olmaz. En azindan nefes alabilecegimiz yerler olur yoksa bu sekilde hepimiz bu adamlarin kurallarina gore yasamak zorunda kaliyoruz.
    Konuda da dedim hocam pek mümkün gözükmüyor dediğiniz gibi bir ayrımda muhafazakar kesim tabiri caizse ''Açlıktan yok olur.'' ülkenin ekonomik kalkınmasını sağlayan kesim Batıya yüklenmiş ve seküler görüşü ağır basanlardan oluşmuş durumda (Tarihi bir hata ülkenin eşit şehir planlaması yapılması lazımdı iş işten geçti.)

    Muhtemeldir ki Batı Eyaletleri yine geride kalan Eyaletlere kendi bütçesinden ciddi oranda vermek zorunda kalacak.

    Daha da büyük felaket ise Eyaletlerin yönetiminin Merkez tarafından atanması olur o zaman hiç seküler eyalet diye bir kavram olmaz istedikleri gibi at koştururlar.




  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam da ben bu ulkede evlenip cocuk sahibi olmaya cekiniyorum acikcasi. Simdi hersey bir kisinin dudaklari arasinda ve yarin butun okullari dini okullara cevirmeyeceklerinin garantisi yok. Gerekirse o eyaletlere yardim edelim ama gelip bizim tadimizi kacirmasinlar. Istedikleri gibi yasasinlar ama biraksinlar ben de istedigim gibi yasiyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.