Şimdi Ara

Çin'deki Apple kullanıcılarının verileri artık Çin yönetiminde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Akıllı telefon üreticileri, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de faaliyetlerini sürdürebilmek için Çin hükümetiyle iyi geçinmek zorunda. 130 milyondan fazla iPhone kullanıcısının olduğu ülkede, Apple da hükümetin dayatmalarına çoğu kez boyun eğmek zorunda kalıyor. Bu dayatmalardan sonuncusu bu yılın başında ortaya çıkmıştı. Çin hükümetinin talebi üzerine Apple, ülkedeki iCloud operasyonlarını yerel veri depolama ve yönetim şirketi GCBD'ye devretmişti. GCBD'nin hükümetle olan yakınlığı verilerin güvenliği açısından endişe yaratırken bugün veriler resmen hükümetin kontrolü altına girdi.


     

    Veriler China Telecom'a emanet 

    Develete ait bir operatör olan China Telecom, bugün itibariyla GCBD'nin iCloud operasyonlarını devraldı. Yani artık ülkedeki Apple kullanıcılarının iCloud verileri ve bu verilere erişim için gerekli olan dijital anahtarlar doğrudan China Telecom tarafından saklanacak. Tabi bu hamlenin kullanıcıları endişelendiren tarafı China Telecom'un, tamamen Çin hükümeti kontrolünde olması. Ülkedeki iCloud kullanıcılarının sakladığı resimler, notlar ve diğer içeriklerin Çin'in gözlem ve sansür politikasından etkilenebileceği düşünülüyor.


     

    Diğer bulut depolama sağlayıcıları gibi Apple da kriptografik anahtarlar kullanarak kullanıcıların iCloud verilerini koruyor. Bu yılın başında Çin hükümetinin getirdiği yasal düzenlemeye kadar Çinli kullanıcıların verileri de ABD'de saklanıyordu. Bu durum Çinli yetkililerin verilere erişmek için ABD ile temasa geçmesini ve ABD'nin hukuk sistemini takip etmesini gerektiriyordu. Bu nedenle Çin hükümeti verilerin artık Çin'de saklanıyor olmasını bir başarı ve çok daha kullanıcı dostu bir hamle olarak değerlendiriyor. Çinli yetkililere göre veriler Çin'in himayesinde siber saldırılara karşı da çok daha etkili bir şekilde korunacak.


     

    Verilerin China Telecom'a teslim edilmesinden endişe duyan kullanıcılar mevcut iCloud hesapları için farklı bir ülke seçerek verilerini koruma gayreti içinde. Bazı kullanıcılar ise farklı bir ülke üzerinden yeni iCloud hesabı açarak hassas verilerini korumaya çalışıyor. Şu an için Çinli kullanıcıların bulduğu bu çözüm yollarının ilerleyen günlerde Çin hükümeti tarafından kapatılıp kapatılmayacağı ise merak konusu.








  • biz böyle bişeyi teklif bile edemeyiz
    ...
    adamlar nerde wd mycloud damı saklıcaksınız diye dalga geçer,

    aklım hep o köprüye verilecek 5 milyar dolarda lanet olsun,
    geçmediğim köprünün parasını benden alıyorlar kendimi gerizekalı gibi hissediyorum...

  • En azından yabancıya gitmiyorlar. NSA alsaydı daha mı iyiydi?

  • Çin in şakası yok bugün istese yarın cinde ki tüm apple telefonlara erişimi kapatır. Türkiye nin nüfusunun iki katı kadar kullanıcısı olan bir pazari da apple kaybetmek istemez. Ne isterse mecbur yapmak zorunda apple.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin yapabiliyor çünkü 4 milyar insan yaşıyor valla benim bile elim kasindi para bakar mısın

  • Geçmişte dünyayı titreten milletin evlatları, şimdilerde eziklik kompleksiyle mücadele ediyor.


  • Veri zaten çoğul anlamı katıyor, 'lar' ekine gerek yok. Bkz. Evrak

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.