Şimdi Ara

Ülke batıyor diyenler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
7.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülke batıyor diyip yurt dışında is imkanı olan bölümlere bakmak yerine ülkemizi nasıl kalkindirabiliriz nasıl iyilestirebiliriz diye düşünsek emin olun guzel günler yakın olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hala atalarımızla övüyosun. Bakalım 100 yıl sonra bizimle övünen olacak mı?

    Bak durumumuzu özetleyen en güzel şey:biz övünmek için kafamizı hep geçmişe uzatmaliyiz. Halbuki eline günlük bir gazete aldigimizdada durum böyle olmalıydı.

    Kalkmış burda içi boş milliyetçilik kasiyosun.ulkesini seven adam çalışır üretir.
    Ben son seçime kadar umudum, hevesim, isteğim vardı milletimiz, ülkemiz için bir şeyler yapmaya. Ama fark ettim ki buna değmeyecek. Ülkede bilime, ar-ge'ye ayrılan yatırım ve betona, taşa, camiye, imamhatipe yapışan yatırım belli. Dedim ki bir tane ömrüm var ve bunu insanın değeri olan, torpilin, siyasetin hakim olmadığı, herkesin yaptığı işe göre değer biçildiği bir toplumda geçirmek istiyorum. Ekonomik boyutuna girmeyeyim bile komik olur çünkü. Biz de isterdik ama dediğim gibi ümidimi kaybettim. Belki ülkemiz normal şartlara dönerse o zaman kendimi dışarıda geliştirmiş ve tecrube edinmiş bir şekilde dönüp hayatımı burada sürdürmeyi tabiki daha çok isterim.
    Bu mesajın altında ülkenin üniversite mezunu hakettiğini alıyormuş gibi davranıyoruz galiba

    Hadi bakalım ekonomiyi çökerttiniz
    Ülkede üreten her şeyi yabancıya sattınız
    Yabancıya nükleer santral yaptırıyorsunuz
    Bir de tüm ülkeyi birbirine hiç olmadığı kadar düşman ettiniz
    Genç nesle ümit bırakmadınız

    Umarım 2001den beri çok mutlusunuzdur.


    Not: blok çomar seni..
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kasdedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


    Ülkede kalan son kişi olsam da, tek başıma bir şeyleri değiştirme şansım olmasa da benim rehberim budur.
  • Adam haklı beyler dagılın
  • zaten bunlar parası için hukuk tıp okuyan tiplerdir sonra doktor olup hastanede dayak yerler ve daha sonra derler ki neden dayak yiyoruz doktorları koruyun falan (doktorlugu severek yapana saygım sonsuz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derdesr333 -- 9 Ağustos 2018; 18:39:39 >
  • 200 yıl geride kaldığımızı şaka falan sanıyorsun galiba bazı şeyler imkansızdır kardeşim ortaokulda değilsin ekonomik,jeolopolitik,sosyolojik vs vs veriler alarm verirken mesela isveç dağı delip rüzgar tüneli kurup elektrik üretmeye falan çalışıyor.
  • Ulkeler yaptiklari secimlerle kalkinir. Dogru kisilerin dogru yerlere getirilmesiyle kalkinir. Ben tek basima ulkeyi kalkindiracagim dersem kahramanlik taslamaya calisan bir aptal olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iş o kadar kolay değil, karşı çıkacaklar olacaktır ancak birkaç kişinin çalışmasıyla bir ülke kalkınmaz. Ne yazık ki günümüz dünyasında lanet bir sistem var ve bu sistem takır takır işliyor aynı zamanda bu leş sisteme kolay kolay kimse karşı çıkamaz. "Çalış, başarılı ol ve bu ülkeden git" mantığı şuan için en akılcı yoldur. Sonumuz hayır olsun...
  • denedik

    oyumuzu da verdik

    olmadı

    Liyakat kalmayan bir ülkede o kadar kolay değil hadi kalkınalım demek...
  • Yurt dışı olayında bir bakıma haklısın.Yolda büyük bir taş gördüğünde şoföre arabayı sağa kır demekle ülke batıyor demek aynı şey.Bazı insanlar göremiyor,biz de yardımcı oluyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırma ülkenin kılcal damarlarına kadar işlemiş durumda. Kamuda sadece başarınla yükseleceğini sanmıyorum. Ülkeyi güzelleştirme dediğin şey tek başına yapabileceğin bir şey değil ne yazık ki.
  • Merak etme kalkınmak için ne mühendisler yetisrdik



    Aselsan muhendislerini tasiyan ucagimiz dusuruldu devlet bir ucagi dahi korumak için kılını oynatmadı



    Yüzlerce mühendis aynı şekilde abd dünyanın parasini sayip ulkesine cagirdi gelmeyince olumle tehdit etti babasına mektup yazarak intihar etti ve daha niceleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazmak tehlikeli yazmıyorum.
    https://www.bloomberght.com/doviz/dolar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fapstronot -- 9 Ağustos 2018; 17:8:7 >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 23:32:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta maaşımızı devlete bağışlayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben son seçime kadar umudum, hevesim, isteğim vardı milletimiz, ülkemiz için bir şeyler yapmaya. Ama fark ettim ki buna değmeyecek. Ülkede bilime, ar-ge'ye ayrılan yatırım ve betona, taşa, camiye, imamhatipe yapışan yatırım belli. Dedim ki bir tane ömrüm var ve bunu insanın değeri olan, torpilin, siyasetin hakim olmadığı, herkesin yaptığı işe göre değer biçildiği bir toplumda geçirmek istiyorum. Ekonomik boyutuna girmeyeyim bile komik olur çünkü. Biz de isterdik ama dediğim gibi ümidimi kaybettim. Belki ülkemiz normal şartlara dönerse o zaman kendimi dışarıda geliştirmiş ve tecrube edinmiş bir şekilde dönüp hayatımı burada sürdürmeyi tabiki daha çok isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben istiyorum da halk istemiyor. İnatla ekonomi bozulsun diyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80m adam yasiyor ulkede herkes göc edemez eden zaten ediyor kalan adamlar mecbur burada insanligin yuz karasi olmaktan cikarmak lazim turkiyeyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke de bir zahmet gereksiz yerlere para akıtacağına bilimsel çalışmalara ayırsa keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faber12

    ..
    Sözlerinize o kadar katılıyorum ki... Bunları söyleyince de vatan haini ilan ediliyoruz maalesef. Bu topraklarda tamamen şansa doğduk. Tamamen şans eseri türküz. Aşırı milliyetçiliği ve gururu bırakıp, ülke için değilde Dünya için uğraşsak daha güzel günler bizi bekliyor aslında. Ayrıca hiç kimse bu ülkede şansa doğdu diye ömrünü kötü şartlarda çürütmek zorunda değil. Sen çürütürsün , çabalarsın ülken için bişey diyemem ama gitmek isteyene de kızamazsın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.