Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı! Galaxy Note 9 özellikleri ve Türkiye fiyatı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
5.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Güney Koreli teknoloji devi Samsung, New York'ta düzenlediği "Galaxy Unpacked" etkinliğinde yeni phablet modeli Galaxy Note 9'u ve yeni nesil akıllı saati Galaxy Watch'u tanıttı. Galaxy Note 8'in üstüne eklemeler yaparak yoluna devam eden şirket, Galaxy S9+ ile Galaxy Note 8'i harmanlayarak Galaxy Note 9 modelini ortaya koyuyor. Bakalım Galaxy Note 9 bizlere neler vaat ediyor? İşte Galaxy Note 9 özellikleri
     
     

    Galaxy Note 9 özellikleri

    • Ekran: 6.4 inç boyutunda 2960 x 1080 (Quad HD+) çözünürlüklü 18.5: 9 formatında Super AMOLED ekran
    • Boyut ve ağırlık: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm ~ 201 g
    • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 845 (4x 2.8GHz + 4x 1.8 GHz) / Exynos 9810 (4x 2.9GHz + 4x 1.9 GHz)
    • RAM: 6 GB (128 GB kapasiteli modelde) / 8 GB (512 GB kapasiteli modelde)
    • Depolama kapasitesi: 128/512 GB + 512 GB'a kadar microSD kart desteği
    • Arka kamera: 12 MP (f/1.5 - f/2.4) [Değişken diyafram] + 12 MP (f/2.4)
    • Ön kamera: 8 MP (f/1.7)
    • Batarya: 4000 mAh (Hızlı ve kablosuz şarj destekli) 
    • İşletim sistemi: Android 8.1 Oreo ~ Samsung Experience 9.5
    • Bağlantı seçenekleri: USB (3.1) Type-C, Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 4G VoLTE, 3.5 mm kulaklık girişi 
    • S Pen özellikleri: 4096 seviye basınç hassasiyeti, Bluetooth, multimedya, uzaktan kumanda ve IP68 desteği
    • S Pen boyut ve ağırlık: 5.7 x 4.35 x 106.37 mm ~ 3.1 g
    • Diğer özellikler: Parmak izi tarama (arka panelde), Iris tarama, yüz tanıma, AKG stereo hoparlör, IP68 sertifikası, Bixby 2.0, AR Emoji, Always On Display (sürekli açık ekran), DeX modu 
    • Renk seçenekleri: Gece siyahı, okyanus mavisi, leylak moru, ve bakır
     

    Galaxy Note 9 ekran ve tasarım özellikleri

    Infinity Display (sonsuz ekran) felsefesini benimseyen Galaxy Note 9, 6.4 inç büyüklüğünde 2960 x 1080p (Quad HD+) çözünürlük sunan kavisli Super AMOLED ekranla bizlere merhaba diyor. 18.5: 9 formatındaki ekranın inç başına düşen piksel miktarı 516 ppi iken, ekran darbe ve düşmelere karşı Corning Gorilla Glass 5 koruması içeriyor. 
     
    Arka kapak da Corning Gorilla Glass 5 ile korunurken, çerçeveler ise hafif ve dayanıklı magnezyum alüminyum alaşımı olan Metal 12 ile güçlendirilmiş durumda. Parmak izi tarayıcısı arka panelde kameraların altına konumlandırılan Galaxy Note 9'daki çift kamera kurulumunun yatay olarak konuşlandığına şahitlik ediyoruz. Bunun yegane sebebi daha büyük bir bataryanın (4000 mAh) Galaxy Note 9'a yerleştirilmek istenmesi. Telefonun IP68 sertifikasıyla birlikte 1.5 metre derinliğe kadar 30 dakika suya karşı mukavemet gösterebildiğini de ekleyelim. 

    Galaxy Note 9 donanım özellikleri

    Galaxy Note 9, global pazarda Samsung'un kendi üretimi olan Exynos 9810 platformundan güç alacak. İkinci nesil 10nm FinFet üretim sürecinden geçen Exynos 9810 çipseti, 4 adet 2.9 GHz Cortex -A75 ve 4 adet de 1.9 GHz Cortex -A55 olmak üzere toplamda 8 çekirdekten besleniyor. Grafik tarafı Mali-G72 MP18 ile desteklenen işlemci, gelişmiş makine öğrenme ve görüntü işleme yeteneklerini de bünyesinde bulunduruyor.
     
    10 nm üretim sürecinden geçen yeni Exynos 9810 çipseti sayesinde, Galaxy Note 8'in Exynos 8895 işlemcisine kıyasla %34 daha fazla işlem gücü sunan Galaxy Note 9, Mali-G72 MP18 entegre grafik yongasıyla da bir önceki nesle göre %22 daha performanslı. 
     
     
     
    Snapdragon 845 yonga seti ise yalnızca ABD pazarında satışa sunulacak Galaxy Note 9'da kullanılacak.
     
    Galaxy Note 9'un performansından taviz vermek istemeyen Samsung, yeni nesil phablet modelinin özellikle oyun performansı üzerinde duruyor. Bunun için özel bir sıvı karbon soğutma sistemi kullanan Galaxy Note 9, oyun ve DeX modu gibi telefonu zorlayacak belirli fonksiyonlarda ısı dengesini tayin edebiliyor.  
     
    RAM tarafında 6 ve 8 GB LPDDR4x sistem belleğine ev sahipliği yapan Galaxy Note 9, 512 GB'a kadar microSD kart desteği sunan 128 ve 512 GB dahili depolama birimlerine sahip. 8 GB RAM miktarı; yalnızca 512 GB depolama kapasiteli tepe model için yer alırken, bu sürümün yılın dördüncü çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulacağını ekleyelim. 
     

    Batarya

    4000 mAh kapasiteli bataryadan beslenen Galaxy Note 9, USB (3.1) Type-C üzerinden şarj oluyor. Samsung'un "Adaptive Fast Charging" adını verdiği hızlı şarj teknolojisi ile donatılan Galaxy Note 9, Qi kablosuz şarj standartlarını da destekliyor.
     
     
     

    Galaxy Note 9 kamera özellikleri

    Galaxy S9 ailesiyle birlikte akıllı telefon dünyasını "Değişken diyaframlı kamera" ile tanıştıran Samsung, Galaxy S9+'da kullandığı kamera paketinin aynısını Galaxy Note 9'da da kullanıyor. Donanımsal anlamda selefiyle aynı kameraya ev sahipliği yapan Galaxy Note 9, kamera yazılımında yapılan çeşitli optimizasyonlar ve yapay zekanın da devreye girmesiyle Galaxy S9+'dan ayrışıyor. Galaxy Note 9'un kamera özelliklerine değinecek olursak;
     
    f/1.5 - f/2.4 değişken diyafram açıklığına sahip, PDAF (3 kat daha hızlı odaklanma) ve Dual Pixel (otofokus) özellikli 12 MP çözünürlüğündeki ISOCELL ana kamera sensörüne yine 12 MP'lik (f/2.4) telefoto kamera eşlik ediyor. Her iki kamera da OIS (Optik İmaj Sabitleyici) desteğine sahipken, birincil sensörle geniş açılı fotoğraflar ve telefoto kameranın yardımıyla da Bokeh efekti uygulanmış fotoğraflar çekebilmek mümkün. 2 kat optik yakınlaştırma özelliğine sahip Galaxy Note 9, çift kameranın katkısıyla 10 kata kadar da dijital zoom yapabiliyor. 
     
     
    Saniyede 60 kare Ultra HD 4K video çekim yeteneğine sahip Galaxy Note 9, ağır çekim konusunda da bir hayli yetenekli. 960 FPS ultra ağır çekim yapabilen Galaxy Note 9, ağır çekim videolarındaki bölümleri 0.4 saniye için vurgulayabiliyor ve vurgulanan 0.4 saniyelik bölüm, 12 saniye olarak oynatılıyor.
     
    Galaxy Note 9'un kamera noktasında Galaxy S9+'a çelme attığı nokta ise görsel zeka isimli yapay zeka algoritmalarının, kamera yazılımına dahil olmasıyla ortaya çıkıyor. Bu sayede çektiğiniz fotoğrafların çekim kalitesini algılayabilen Galaxy Note 9, çekim kalitesinin kötü olduğu durumlarda (ters ışık, bulanık fotoğraf vs.) bir uyarı mesajı veriyor. Böylelikle daha fotoğraf çekmeden, gerekli ayarlamaları yapmanıza imkan tanınıyor. Ayrıca Galaxy Note 9, nesneleri tanıyıp görüntü ayarlarını otomatik olarak da ayarlayabiliyor. 
     
    Selfie kamerası f/1.7 diyafram açıklığında 8 MP çözünürlüklü bir sensör ile donatılan Galaxy Note 9'un ön kamerasıyla 1440p video kaydı yapabilmek mümkün. Ayrıca otofokus özellikli selfie kamerasına 3 MP çözünürlüğe sahip, iris tarama için kullanılan ikinci bir kamera eşlik ediyor.
     
    Kamera kategorisini; Galaxy S9+ ile kullanıma sunulan AR Emoji özelliğine yeni arka planlar, ek saç stilleri ve çeşitli kozmetik ürünlerin eklendiğini belirterek noktalayalım.  
     

    S Pen

    Hiç şüphe yok ki Galaxy Note ailesini, diğer amiral gemisi telefonlardan ayrıştıran en önemli özelliği dahili bir S Pen isimli kalemle geliyor olması. Ancak Galaxy Note 9'daki S Pen diğer Note modellerindeki kalemlerinden bir hayli farklı. Peki yeni S Pen bizlere neler sunuyor?
     
    Yeni S Pen'in en önemli özelliği Galaxy Note 9 ile Bluetooth üzerinden haberleşiyor olması. Bu sayede S Pen'i uzun mesafeli bir denklanşör butonu gibi kullanarak resimler çekebilir, müziklerinizi durdurabilir, ileri/geri sarabilir, sunumlarınızı yönetebilir veya Bixy sanal asistanını çağırabilirsiniz.
     
     
     
    S Pen'i üçüncü parti yazılımlar için de uyumlu hale getirmek isteyen Samsung, uygulama geliştiricileriyle de görüşme halinde. Dolayısıyla S Pen'in kumanda özelliği ilerleyen zamanlarda üçüncü parti yazılımları da destekleyecektir. 

    Galaxy Note modellerini tercih sebebi haline getiren S Pen'in bir diğer özelliği 4096 seviye basınç hassasiyetine sahip olması. Bu sayede gerçek bir kalem hissiyatı yaşatan S Pen'in boyutları, sahip olduğu Bluetooth çipi ve bataryadan dolayı birazcık artmış. Galaxy Note 9'da olduğu gibi IP68 sertifikalı yeni S Pen ile 40 saniyelik şarjla 30 dakika boyunca telefonu uzaktan kumanda edebilirsiniz. Not alma özelliği ise şarj olmadan da çalışabiliyor.   
     

    Yazılım ve diğer özellikler

    Parmak izi tarayıcısına alternatif olarak Iris tarama ve yüz tanıma kimlik doğrulama seçeneklerine yer verilen Galaxy Note 9; Samsung Experience 9.5 arayüzü giydirilmiş Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle birlikte kutudan çıkıyor.
     
    Dolby Atmos destekli ve AKG imzası taşıyan stereo hoparlöre ev sahipliği yapan Galaxy Note 9 ile birlikte Bixby 2.0 sanal asistanı da hizmete girdi. Daha doğal yanıtlar vererek, soruları çok daha hızlı cevaplayan yeni asistan, yapay zeka algoritmalarıyla da desteklenmiş durumda. Bixby ayrıca gürültülü ortamlarda dahi kullanıcısını rahatlıkla anlayıp, isteklerini yerine getiriyor. 
     
     
     
    DeX Pad olmadan yalnızca bir HDMI kablo aracılığıyla monitör veya televizyona yansıtabilecek Galaxy Note 9'un teknik detaylarını tamamlamış bulunmaktayız. Şimdi sıra Galaxy Note 9'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihinde.
     

    Galaxy Note 9 fiyatı ve çıkış tarihi

    Galaxy Note 9; önümüzdeki hafta gece siyahı, okyanus mavisi, leylak moru ve bakır renk seçenekleriyle Türkiye pazarına giriş yapacak. 128 GB depolama kapasitesine sahip model için 6499 TL fiyat etiketi belirlenirken, 512 GB'lık tepe model 7499 TL'den satışa sunulacak. Ancak bu model, yılın son çeyreğinde raflardaki yerini alacak. 
     



  • -tek suçlu ülkemiz değil mi?!
    -bize kur baskısıyla operasyon çeken vampirlerin hiç suçu yok!
    -her çıkan yeni cihazı almalıyım hastalığına kapılan ve verdiğimiz paralarla cari açığa sebep olup milyarlarca doların yurtdışına çıkmasına sebep olan bizlerin de hiç suçu yok
    -sadece cep telefonlarına 23milyar dolar para harcamışız türk milleti olarak
    -4k ekranlı en son model tvler bile bu fiyata satılmıyor. onların maliyetleri daha mı az?! firmalar telefon bağımlılığının farkına vardı ve fiyatları şişirdikçe şişirdiler
    -bin dolara telefon maletmek te nedir?! mi8 exp edition cihazındaki donanım samsungda olsa 8bin fiyat biçer utanmadan
    -evet tl dolar karşısında değer kaybediyor fiyatlar onun etkisiyle şişkin ama şuan ekonomik saldırı altında olduğumuzu unutup bu şerefsizlere bi dur demiyoruz diyemiyoruz. varsa yoksa millet hakkediyor, hükümet suçlu, ülke batsın vs siyasi karalama peşinde millet.
    -bi dik duruş sergilemeyi unuttuk
    -bu cihaza gerçekten kullanım açısından ihtiyacı olan kaç kişi vardır
    -mevcut cihazlarımızı bir yıl daha elimizde tutup oynanan bu kur baskısını boşa çıkarmalıyız devlet ve milletçe
    -çin rusya iran türkiye kendi para birimleriyle ticarete başladı başlayacak diye kur baskısı aracını yitirecek olan ABD kudurmuş durumda
    -yine yapılacak olan nükleer santral çinle ve yerli para birimiyle yapılacak. 30milyar dolar değerindeki bu santralin yerel parayla yapılıyor olması fena koymuş abdye
    -yurtdışında işadamlarını yatırımcıları ürküten başta abd ve ülkeler olmak üzere alçak fetö yamyamları ülkeye döviz ve yatırımcı girmesin diye her köşe başını tutmuşlar adeta
    -amacım siyaset falan değil
    -oynanan döviz oyunları
    -firmaların kullanıcının bağımlılığından faydalanıp fiyatları ikiye katlaması
    -daha fazla kar etmeyi amaçlayan aracı satıcılar vs fiyatların balon olmasına sebep oluyor
    ama biz hala vergi diyelim
    trt bandrolü diyelim bilmem ne diyelim
    -sen trt bandrölüne laf edeceğine teknoloji marketlerde krediyle cihaz satıp 500tlye de cihazı kaskolatmayı zorunlu tutup senden 500tl hava cıva parası koparan açlara laf et önce
    -örneğin 3binlik cihazı kredi faiziyle 4bine kakalayıp üstüne 500tl de kasko parası isteyen yamyamlara laf edin önce
    -millet olarak yanlış hedefe yöneldik

    artık kendimizi frenleme zamanı geldi
    bağımlılıktan kurtulma zamanı geldi
    tasarruf etme zamanı geldi
    milli şuurla uyanma zamanı geldi
    aracıların bizi yolunacak kaz gibi görmesine dur deme zamanı geldi
    Mağdur edebiyatıyla ve milli duygularla hala bir şeyleri meşru kılmaya çalışan biri daha.Madde madde görüş bildirmek istiyorum efendim.
    1-Öncelikle kimse bu durumun tek suçlusunun ülkemiz olduğunu falan söylemiyor.Emrah vari bir girişle etki yakalanmaya çalışılmış, yiyenler olmuştur.Size kur baskısıyla operasyon çeken vampirler belki belki de ilk kez baskı yapılacağını ilan ettiler.Kur 4.8 lerden 5.5 e gelmedi beyefendi 3ten beri bağırıyoruz millete adeta ama o zaman da bu zihniyettekiler dış güçler, dış mihraklar, kur oyunları diyorlardı.Ancak burada bir nokta var kimse dış mihrakların olmadığını bunların birer safsata falan olduğunu söylemiyor.Dünya var oldukça her ülkenin dış mihrakları olacaktır bu dünyanın kanunu.Siz ne kadar güçlüyseniz o kadar az etkilenir o kadar rahat etkilersiniz ve de o kadar kendi kendinize yetersiniz.Bütün bu olanları kendimizden uzakta dışarılarda bir yerlerde tutmaksa başlı başına bir rezalettir.Bu hem bu tip savunucuları ele verir hem de insanların aptal yerine konulduklarını anlamalarına neden olur, tabi hala bağımsız, özgür ve özgün düşünce ve fikirlere sahip, doğru bilgi edinme kaygısı ve arzusunda olan kişilk sahibi insanların.Dolayısıyla eğer böyle bir cümle kurulacaksa bu tek suçlu diş mihraklar mı olmalıdır?
    2-"Her çıkan yeni cihazı almalıyım hastalığına kapılan ve verdiğimiz paralarla cari açığa sebep olan..." evet cari açığı da hallettik öyle mi?Yani onu da temellindirdik içimiz rahat.Gerçekten merak ediyorum bunu kafanızda da bu şekilde oturtabildiniz mi yani gerçekten içiniz sinerek kabul etttiniz mi?Şahsen okurken güldüm ben.Biz telefon alıyoruz sonra cari açık yapıyoruz ah biz yok muyuz ya.Dünyada insanlar bu harcamayı yapmıyor mu zannediyorsunuz.Türkiyenin bulunduğu coğrafyada bu alanda en fazla harcama yapan ülkelerden biri olması çok mu garip nispeten yüksek nüfus ve hayli yüksek genç nüfus oranıyla.Bunları söylerken bu harcamaları doğru bulduğumu falan söylemiyorum ancak ben tüm dünyanın harcamasını eleştiriyorum, ülkemdeki telefon alıcılarının sebep olduğu cari açığı değil.Bu husuta başka bir konu daha var ki ülkenin üretim adına gerçek anlamda hiçbir şey yapmaması.Yani bir ülkenin devasa ölçeklerdeki gelir gider rakamlarında çok büyük bir yer edinmesi gereken kısımı yok ve kastım direk teknoloji değil.Biz bu verimli topraklarda tarım da yapmıyoruz hayvancılık da ve kusura bakmayın bunlar %40 ı 30 yaş altı 80 küsür milyonluk bir ülkenin 23 milyar dolarlık telefon harcamasını komik duruma düşürecek kadar ciddi ve büyük sorunlar.Peki elimizde ne var oturduğu yeri günden güne dönemden döneme sağlama alan ve de daha yukarılara taşıyan, çıktığı her platformda söz verilen araç sayısı millet tarafından tamamlanan son olarak çinden pek sevgili yeni hazine bakanımız damadımızın aldığı 3.6 milyar dolarlık kredinin büyük miktarının her ne hikmetse 3. köprüye refinans olarak ayrıldığı içlerinden birinin dünyanın en tenha köprüsü seçilen köprüleri tünelleri ve de havalimanı üzerinden IMF borcunun sıfırlanması üzerinden(Evet hala) ekonominin aslında kendileri tarafından ne kadar iyi duruma getirildiğinden bahseden bir başkan.Yani bu adam sadece dolar 3ken değil 4 küsürlere çıktığında bile ekonominin iyi olduğunu söylüyordu.Bakın asıl sıkıntı buradaki samimiyetsizliktir ve ben asıl bunu eleştiririm.
    3-Burada sanırım teknolojik bilgi eksikliğinizi konuşturmuşsunuz.Öncelikle son model 4k tvlerin büyük bir çoğunluğu son model telefonların üstündedir.Kaldı ki Tvlerin büyüklüğü üzerinden yürütülen mantıkla daha masraflı olacağını düşünmek gerçekten komiktir.Cep telefonlarına konmak zorunda olan son nesil işlemci ya da en kaliteli kamera lensleri sensörler bu aletlere koyulmak zorunda değildir.Devamında bu kendi kurduğunuz mantık üzerinden yine dayanaksız bir çıkarım yapmışsınız.Firmalar bağımlılığın farkına varmış da fiyatları şişirmişler.Öncelikle şunu bilmelisiniz dolar cinsinden amiral gemi telefonların fiyatları her sene bir önceki seneye yakın kalmıştır.Yani yurt dışında insanların parası 1 senede %25 değer kaybetmediğinden standart bir adamın geçen sene maaşın
    yarısı ya da 3te 1 ile aldığı telefonu yine aynı şekilde alır.Diğer bir düzeltme de mi 8 explorer edition için olsun.Bu modelin note 9dan ya da s9 plustan daha fazla maliyet bulunduran bir yanı yok.Hatta kalemi ve tam su geçirmezliği düşünürsek eksikleri var.
    4-Bu kısımı da içine alan az çok bir şeyler zaten yazdım ancak birkaç ekleme yapabilirim.Ekonomik saldırı kısmını geçin zaten olayın son 1-2 aylık olmadığını belirtmiştim.Şuan baskılar remileşti diye bunu kalkan olarak kullanmayın.Millet hakediyor derken bahsedilen kesimi burada herkes biliyor o yüzden açıklamama gerek bile yok.Siz öylesiniz ya da değilsiniz bilemem ancak bahsedilen kesim bir aara ekonomideki sıkıntıları bile inkar edip karşılarındakiler hain ilan ediyorlardı.Bu küçük örnekten sonra hükümet suçlu ya bakalım.Evet suçlu hem de birçok konuda ama ülke batmasın tabi neden batsın.Siyasi karalama tanımı yanlış olmuş karalama olmayan şeyler üzerinden yapılır dolayısıyla mantık hatası var.Dik duruşu da seçime doğru çarkıfelek gibi durmadan dönen saçma sapan sözler savuranlara hatta 1 aydan az kala kur oyunlarına aldırış etmeyin bunlar seçimi etkilemek için uygulanan taktiklerdir seçimden sonra icabına bakıcaz diyene(5.50 oldu) iletiverin.
    5-Cihaza ihtiyaç konusunda ise kimsenin kimseye karışma hakkı yok.Benim kazandığım paramı neye ne kadar nasıl harcayacağımı hiç kimse kendi ideolojilerini ya da anlayışlarını savunmak ya da bunları kendi içlerine daha da sindirmek için kullanamaz.Ki zaten bunları bağdaştırdığınız şeyi de yorumlamıştım.Bu arada tekrardan hatırlatayım bunları söylerken bu cihaza çoğumuzun ihtiyacı var falan demiyorum ya da alınmalı demiyorum nötr kabul edin lütfen beni.Aksi takdirde farklı yerlere gider sonra konu uzar gereği yok.Gerçekten mevcut cihazlarımızı elimizde tutma gibi bir projeyi sunabiliyor musunuz?Yani bunun dolaylı olarak bir ülkenin ülke içerisindeki şirketlere uyguladığı bir yaptırım olacağını ve bunların da sizin 3-5 kuruş karınızdan çok daha büyük sonuçlarının olabileceğini öngöremiyor musunuz?
    6-Köşe başlarını tutmuş fetöcülerden biraz bahsedin lütfen kimmiş bunlar neler yaparlar biz nerelerden öğrenebiliriz bunları.
    7-Madem bu konun altına yazdınız ve işi ilerletip fiyatları ikiye katladıklarını da söylemişsiniz o zaman note 8 ile note 9 un tanıtım fiyatları arasında neredeyse fark olmadığını size söyleyeyim.İnternet üzerinden bakabilirsiniz.Ama bunları okuyup düzeltmeyi yapmakla kalmayıp farklı şeyler de çıkarıyorum böyle şeylerden.Örneğin böyle bariz bir saçmalığı zaten insanların araştırmayacağını düşünerek belki de buraya yazmak iyi niyetli gelmiyor bana ve bu durumda da tüm yazdıklarınıza bunun etkisiyle de bakıyorum.Bu etkiyi azaltmak için siyaset yapmıyorum da yazmışsınız ama umarım yanılıyorumdur.
    8-En sevdiğim kısma da geldik: VERGİLER.Bu ülke sınırları içerisinde en son konusunu açabileceğiniz husustur vergi.Dünyanın en gaddar vergilerinin alındığı bir ülkede hala vergi diyelim trt bandrolü diyelim laflarını sarf etmek gerçekten saçmalıktır.Neden denmeyecekmiş efendim?Tüm alanlara bakın bakalım dış güçlerin kendi ülkelerinde aldığı oranların kaç katını alıyoruz.Trt bandrolü ise başlı başına bir saçmalıktır.Örneğin size şunu sorayım TRT'nin tüm Türkiye'ye hitap ettiğini düşünüyor musunu?Ben söyleyeyim sadece son seçimlerden 2 ay öncesinden itibaren Türkiye'de yaşamış biri cevabın hayır olduğunu bilir.Sizlere sorsak devletin kanalı tabiki alacak diyeceksinizdir.Ancak müsliminden gayrimüslimine, ateistinden deistine, sağcısından solcusunu herkesten alınan bu bandrol sadece bir kesime hizmet ediyor.İşte tam burada bizim diyeceğimiz bir şeyler sizin ise uzak durmanız gereken doğrular var.Yani bu ülkede vergilere de parasının uyduruk bir mecraya gittiği trt bandrolüne de ağır ağır laflar söylerim.
    9-Son olarak da tasarruf ve milli şuur konuları.Beyefendi eğer tasarruf etmesi gereken bir kesim varsa o da devleti yöneten insanlardır.Milyarlarca dolarları ve binlerce binayı ve arsayı Fetöye vermiş olan adamların hala bu ülkeyi bir özürle yönetmesini geçtikten sonra bu ülkedeki kaynak israfını hala görmüyorsak yazıklar olsun.İlçelerdeki idarecilere varana kadar ranta, eşlerine dostlarına, yandaşlarına ve de makamlarına harcanan paranın haddi hesabı yok.En kıytırık belediye başkanı bile 2 gün önce içlerinde yer aldığı adamlara %160lara çıkan vergilerle satılan araçlara biniyorlar.Dolayısıyla sadece alakasız bir zamanda yaptırılan ve her yıl tüm Türkiyenin telefon harcamasının 20de 1 ini harcayan saraya bakmanız bile kafidir.Ha gücümüzü temsil ediyor, görenlerin yüreğini titretiyor, kıskandırıyor diyorsanız orası başka.Dolayısıyla yönetenlerin bizi kaz gibi görmesine dur deme zamanı çoktan geldi.
  • 1000 lira idi en üst tepe model bu ülkede hadi az geçsin. Ne zamanmı 6 7 sene önce şimdi nerelerde ne kadar batmışız oysa millet uyurken ve hala uyanamazken.

  • 6499 tl başka yoruma gerek var mı bilemedim

  • 2960 x 1080p çözünürlük quad HD+ mı oluyor? Quad HD için 1440 p olması gerekmiyor mu

  • Huawei P20 Pro ile farkını göremiyorum. 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyat guzel bu kura rağmen iyi is cikarmislar. Gecen senenin iPhone modeli bile 7500tl

  • Hey maşallah. Note 3 ü 1800 liraya delta garanti almıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden psikolojik sınır diye birsey vardı. Sınırlarlar kalktı globalleşti. Özledim 1999’u 1 kuruş geçmeyen fiyatları.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fenerbahçe edition fenaymış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S9 plus' a bildiğin, kalem koyup bataryayı da biraz yükseltip 6500 tl istiyorlar. Elin çocuğu cin gibi.

  • Ooo yeah büyük gün büyük telefon büyük kazık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6500,7500 Benim icin buyuk rakam. Eminim bir cogumuz icinde oyledir... Evet cihaz cok guzel ama; bu fiyata alinabilirligi cok eksilerde. İnsan rahat bir ekonomiye ozeniyor.. Yazik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S9 plus a kalem ve batarya ekle. Su an ki piyasasinin 1500 lira uzerine sat😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4000 mah ne patlar ama...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birçoğunuz eleştiriyor fiyatını ama iPhone x'in baz modeli bile 7500e satıldığı bir dönemde android dünyasının bana göre en tepesi olan note serisi 6500e satılmış çok mu? Kuru vergiyi çarp yine Samsung ucuza bile satıyor çünkü bir telefonda %7 trt %25 ötv %18kdv var üstelik bunlar üst üste çarpılan vergiler.



    Ha iPhone kadar satar mı tabiki satmaz çünkü iPhone u statü sanan insanlar var.



    Bu telefonun tek eleştireceğim yanı 18,5:9 ekran formatı, note serisi bence 16:9 devam etmeliydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6500 lira ve Android 8.1 ile geliyor... Harikasın Samsung!

  • 6500 tl alınabilir fiyat köşeye koyduğun dolarla tabi :):):):)

  • fiyata kimse olumsuz yorum dahi yapamaz yapan çoluk çoçuktur net.Sadece 1 haftada dolar %10 değer kazandı TL karşısında 1 yıl önce dolar 3.5 du şuan 5.5 6500 gayet iyi rakam evet pahalı ama neye göre pahalı çöp tl'ye göreyse evet ama bu kura karşı bu acımasız vergilere göre çok iyi rakam.Kesinlikle bu fiyat eleştirilmez eleştirilecek tek şey var ülkeyi bu hale getiren tüm partilere tüm yönetenlere tüm muhalefete a si b si farketmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu arada yok note3 1800 aldım yok s8 4000 den aldım şaçma sapan yorumlar yapmayın o günkü kura bakın şimdiki kura bakın bu telefonun fiyatı zamanla 5000'ede iner ayrıca

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8.1 ile çıkması rezalet resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.