Şimdi Ara

Saglik kurumu menzili geniş VDSL modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sağlık kurumumuzda kullandığımız TTNet tarafından verilen antensiz tp link modem vardı ancak yıldırım düşmesi sonucu yandı . Yeni bir cihaz alacağız ancak modem kurumun tam ortasında olmasına rağmen bazı odalardan bağlantı sorunu çekiyoruz.
    300 TL civarı menzili iyi ne önerirsiniz
    Ac51 düşündük biz ancak
    Kamera sistemi için üzerinde tek port olsa yeterli, diğer tüm cihazlar Wi Fi ile bağlanıyor



  • Wifi cihazların sinyal güçleri markası, modeli, kaç antenli olduğu farketmeksizin kısıtlanmaktadır (genelde 21-25 dB max). Yani 10 antenlide alsanız her yerden çekmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Sağlık kurumunda çalıştığınıza göre bilirsiniz bir noktadan çok güçlü bir şekilde sinyal yaymaktansa birkaç noktadan az güçlü sinyal yaymak daha iyidir sağlığa zarar vermez(cihazlar insan vücudundan bir adım uzakta durmalı). Yani halk arasında yanlış bilinen baz istasyonu ne kadar çok olursa değil ne kadar az olursa o kadar daha fazla zarar verir. Üstelik telefon çekmemesi gibi durumlarda bonus olur çünkü devlet baz istasyonlarının gücünü zararlı seviyeye yükseltmeye izin vermiyor.

    Sorunuza gelecek olursam tavsiyem bir adet ucuz vdsl modem almanız ve ek olarak access pointler ile sinyali uzak noktalara dağıtmanız olur.

    Harcayacağınız miktarı biraz artırabilirseniz eğer Draytek Vigor 2760 Vdsl modem ve buna bağlı olarak 1 veya 2 adet Unifi Access Point ömürlük olur. Kendi evimde bu sistemi kullanıyorum çok memnunum. Unifi cihazları 100 kişiye kadar wifi bağlantısını sıkıntısız gerçekleştiriyor. Diğer ucuz yollu AP'ler 20 aygıt bağlandıktan sonra stabilitesi bozulabiliyor resetlenmesi gerekebiliyor.

    Ek olarak: OpenWrt yüklenebilen TP-Link router ap cihazlarınıda tavsiye ederim hem hesaplı hemde Openwrt yükledikten sonra çok stabil ve isteğinize uygun bir şekilde yazılımda değişiklik yapabilirsiniz. Çipsetleri Qualcomm oluyor genelde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 10 Ağustos 2018; 2:31:2 >




  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    Tek katlı ve yaklaşık 250 M2 bı yerde kullanılacak . En fazla 20 kullanıcı oluyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.