Şimdi Ara

10 LİRALIK SENSÖR İLE PROJE YAPAN ODTÜ'LÜLER ( EN SON HABER ) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
8.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Orada genel listeyi attım ki Microsoft,Google gibi yerlerdeki ve diğer yerlerdeki sayılar gözüksün diye. ( SAYILAR TÜM VERİLERİ YANSITMIYOR AMA ANLAŞILIYOR Kİ MİCROSOFT GOOGLE GİBİ YERLER GİREN DE BİRÇOK MÜHENDİS VAR )

    "niye yabancı ünilerdekiler kendilerini geliştiremiyor da mı onları almıyorlar derim." burdaki kastettiğiniz biraz komik olmuş. Misal apple çalışan mühendis sayısı/türk mühendisi oranına bakınca yabancı üniler kendilerini geliştirmemiş mi :)

    LinkedIn'den kabataslak sayılara baktım. Tabi sayılar tam gerçeği yansıtmıyor güncel olmayabilir ama yine de bir fikir verir. Boğaziçi ile MIT mezunlarının Microsofttaki sayıları : BOUN 150'nin 20'si mühendislik, MIT 585'in 250'si mühendislik. Google'da da 140'ın 45'i -1300'ün 840'ı . Tabi mühendislikte konumu vs farklıdır ama sanki diğer üniler deli gibi argeci, beyin olacak insan basmıyor.

    Koskoca MIT ile karşılaştırınca bizim ünilerin oranının kötü değil iyi olduğunu söyleyebiliriz. Tabi daha iyi de olabilirdi ama yurtdışı da Türk mühendisleri bekliyordu deyip küçümsemek gayet yanlış bu verilere bakılırsa. İlkokuldan beri verilen eğitimler, ülkenin potansiyeli vs düşünülünce gayet de iyi iş çıkarıyor mühendislerimiz.

    Zaten ulkedeki muhendislerimiz diger ulkelere gore 10-0 geriden basliyor. Ona ragmen bu basari cok iyi.



    En baştan özetleyebiliriz.

    Siz dediniz ki yurtdışı da Türk mühendisleri bekliyordu. Ben de diyorum ki ilk 5K'ya girip devlete giren adam yurtdışının istediği mühendis. Siz diyorsunuz ki yurtdışında mühendis olmak önemli değil. Nitelikli,ARGEci,beyin olabilecek mühendis önemli. Bizde o tarz mühendis bir elin parmağını geçmez. Ben de diyorum ki zaten yurtdışında da iki elin parmağını geçmez.

    Sonra konu dağıldı. 20K'ya kadar gitti. Ben zaten konuya ilk 5K'yı dahil etmiştim. 20K olanı da attım odtülü değil va muhabbeti. Odtülü de bulunur zor bir şey değil.

    12 sene ezberci eğitim al. Üniye 0 bilgi ile git. 8 senede İngilizce adına bir şey öğrenme. Ünide 5 sene İngilizce çalış onunla da öğrenebildigin kadar. Ümide zaten devlet okulunda isen en iyi 4 kişilik yurtlarda zar zor geçinerek oku. Okulun yurtdışındaki unilerine göre daha az kaynak, araştırma imkanı, lab imkanı ve daha kötü eğitime sahip olsun. Sen yine de pes etme. Yurtdışındaki 1 çalışıyorsa sen 3 çalış. Yurtdışındaki adam ile aynı şirkete gir.


    Hangisi başarı ? Yurtdışındaki adamın mı Türkiye'deki adamın mı girmesi ?


    Ha bir de devletteki maaşı, imkanı özelde bulsa devlette çalışmaz demiştiniz. Devlete giren adam zaten özelde o maaşı buluyor. İlk 5K'dan bahsediyoruz hocam. İlk 5K 1600 + yemek almıyor. Ortalama bir mühendis 3.5-4 iken ilk 5K olup devlete giren özelde zaten 6 gibi maaşla başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 15 Ağustos 2018; 4:37:48 >




  • Yerli uçak yerli helikopter yaptık diyen birisinin o uçakları helikopterleri üreten ve tasarlayanların %80 'inin Odtü mezunu olup Aselsan Roketsan Havelsan TAİ 'de olduklarını bilmeyen birisi kendine yapılan eleştiri yüzünden onlar gözaltına alınıyor. Türkiye bu ve bunun zihniyetinde olanlar var oldukça gelişmez!
  • Artyom A. C. kullanıcısına yanıt
    Ben zaten burada yaşıyorum, forumda okumama gerek yok sen biraz geçmişe git 1970-2000 yılları arası Türkiye ye bir bak ne sıkıntılar yaşanmış.
    gidiyorsan git yol orda, gitmiyorsan işte devlet işte kanla alınmış vatanım , klavye kahramanlarıyla değil, benim dedemin babası çanakkale de kalmış mezarını buldum resmini çektim 97 yaşında dedem ağladı 15 lileride oyun havası sanıyorsun resimlerine bir bak internetten sonra
    git ,
    kaybol durmak istemiyorsun madem.

    Haa açlıkta çektim, yoklukta gördüm varlıkta, bedava keseden atmıyorum bunu belirteyim.

    Ben gitmiyorum Dünya savaş açsa gitmem, Türküm ben ecdadımdan Plevne gazisi Osman paşaya sorduklarında neden hemen teslim olmadın deyince Devletim beni düşmanı görünce teslim ol diye göndermedi cevabını vermiş Rus çarına.
    Ekonomik olur siyasi olur sıcak savaş olur bir sıkıntı görünce çekip gidenler gitsin.

    haa gidenler var ; Güneydoğuya Suriyeye youtube da jöh pöh özel harekatları ve komandoları izle kelle koltukta operasyondalar, Allah ölen kardeşlerime Şehitlik mertebesi nasip etsin kalanları ailelerine kavuşmak nasip etsin.

    Tankın üstünde annene babana söyleyeceğin var mı diyen kameraya ; beklemesinler diyen yiğidi ve nice yiğitleri izle
    sonrada burada git onu oku bunu oku da öğren ukalalığı yapma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakinharman -- 17 Ağustos 2018; 16:48:17 >




  • sakinharman S kullanıcısına yanıt
    Onlar da vatan haini ilan edilsin durduk yere ve devlet bu vatan hainisin diyenleri susturmasın aynı şekilde devam edecekler mi ?





    Işid'in yaktığı 2 asker vatan haini ilan edilmişti mesela. Şehit bile sayılmamıştı devlet tarafından. Sonradan gerçekler ortaya çıktı, şehit saydılar.



    O duruma düş bakayım aynı şeyleri diyecek misin ?



    Ergenekonda vatan haini edilen kahramanlar bu iftirayla yaşayamam deyip intihar etti. Niye çünkü bu yaratıklar onları vatan haini ilan etti. Vatan haini damgasıyla yaşayacağıma ölürüm dedi.



    Yarın gün gelir seni de sebepsiz vatan haini ilan ederler o zaman görürsün. Başına gelmeden vatan milet Sakarya yapma.


    Ekonomik, siyasi sıkıntı değil bu. Cahilliktir bu. Cahillik de en önemli silahtır birini yaralamak için. 2 cahil bir araya gelsin sana iftira atsın o zaman görürsün.


    Devlete katkı olduktan sonra bedava da çalışırım ama devlete katkı yaparken vatan haini ilan edecekse 3 5 kişi ve devlet bunu engelleyemeyecekse ne anlamı kaldı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 18 Ağustos 2018; 0:21:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.