Şimdi Ara

Osmangazi köprüsünü kullanıyormusunuz ?Kullanırmısnız ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Osmangazi köprüsünü kullanıyormusunuz ?Kullanırmısnız ?


(En Son Oy Tarihi: 6.10.2019)
Giriş
Mesaj
  • Zamanla artacak kullanım. Mazot hesabı yapanlar yola gece 4 te çıkarım dolanırım diyor.
  • daha yeni körfezi dolandım, 1 saat kadar zaman kaybı oluyor, gece bu süre yarım saate kadar kısalıyor. Vapurla aynı süreye geliyor.100 kmde ortalama 8.5, 9 litre lpg yakan aracımla her türlü daha uyguna geliyor. Eğer süre sorununuz yoksa, aracınız lpg yada dizel ise ve şehir trafiğine girmek sizi rahatsız etmeyecekse her saatte körfez kullanılabilir. Özellikle körfez geçişi gece yapılacaksa, herhangi bir trafik ve süre sorunu bulunmuyor.
  • Körfezi dolaşmak ile Osmangazi'yi kullanmak arasında min. 50 TL bir fark oynuyor benim aracımda.
    Köprü kullanımı ile zamanı satın alabiliyorum, şehir içine ve trafiğe girmeden sakin yolcukla sinir katsayım da yükselmeden yolculuk yapıyorum.
    Benim için bunlar 50 TL'ye alınabilecek ve yolculuğumun kalitesini yükseltecek maddeler.
    Köprü sonrasında da paralı yolu sonuna kadar kullanıyorum.
    Özetle; evet, kullanıyorum.

    Zaten yılda bir kaç sefer uzun yol yapıyorum onda da 100 TL farkına bakmam. Bu noktada devletle kavga etmeyi lüzumsuz buluyorum.
  • Gideceğim yere hızlı gitmek isterim kullanırım parasına bakmam. Uçak güzel ama bazen araba lazım olur her zaman uçağa binemem.
  • Sadece ilk açıldığında bedavayken manisadan zonguldağa gidişte kullandım. Hatta bedava diye karşıya geçtim, gebzeden dönüp tekrar yalova tarafına geldim sonra birdaha dönüp tekrar karşıya geçtim. Bol bol da fotoğraf çektim. Asla kullanmayacağım, ancak çok çok acil bi hastalık durumu olursa kullanacağım, normalde muhteşem olan ama bu fiyatıyla ancak atıl bir ucubeye dönen bir yapı.
  • Ben kullanmıyorum feribot tercih ederim diyen neyse de, Körfezi dolanmayı savunanları anlamıyorum. Normal hafta içi bir günden bahsetmiyoruz. İstanbulda yaşayan bir çalışan sadece tatillerde ve hafta sonunda şehir dışına çıkar. Hadi hodri meydan bayram tatili cuma cumartesi günü Körfezi dolanın da görelim. Artık 4 saat mi sürer 6 saat mi kim bilir. Niyeti olan varsa Dur kalk yakacağınız benzini de iyi hesaplayın. Planı olan feribot biletini çoktan aldı bile.
  • feribotla denizi seyrederek en güzeli..tabi herkesin zevki farklı
  • Anadolu yakasında oturuyorum...Gideceğim yol en az 12 saat...Benim için 1-2 saatin önemi yok...Sağ salim gideyim yeter...Biniyorum Pendik'ten İDO'ya...Yalova'dan sonra tıngır mıngır gidiyorum gideceğim yere...
    Ölüm kalım olmadıktan sonra veya parasını başkası vermezse kullanacağımı sanmıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Anadolu yakasında oturuyorum...Gideceğim yol en az 12 saat...Benim için 1-2 saatin önemi yok...Sağ salim gideyim yeter...Biniyorum Pendik'ten İDO'ya...Yalova'dan sonra tıngır mıngır gidiyorum gideceğim yere...
    Ölüm kalım olmadıktan sonra veya parasını başkası vermezse kullanacağımı sanmıyorum...
    İyi de kısa mesafe kullanmak çok daha mantıksız sonuç olarak. Mesela İstanbul-Yalova.

    Bence uzun yol için kafadan 1 küsür saat kısaltması çok iyi.
  • Köprü neden yapıldı? İhtiyaç var o yüzden. Yeri gelecek kullanacaksın el mecbur. İddia mı tekrarlıyorum bayram tatilinde Körfezi dolanırım köprüden yine geçmem diyen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Aracını doya doya sürmek, limitlerini görmek isteyen varsa kullanabilir. Şu ana kadar 2 defa kullandım o yolu. Radar yoktu. Hatta hız tabelası bile yoktu diye hatırlıyorum.
    En dandik arabalar bile 120 altına düşmüyordu. Asfalt mükemmel, yol geniş ve bomboş olunca 150-160 bile sıkıcı gelmeye başlıyor bir süre sonra. (Ama ben hafta içi gitmiştim. Yoğunluğa etkisi vardır mutlaka.)

    Bu yola 90 lira para vermenin esprisi ya zamandan tasarruf ya da keyiftir. Yani demem o ki bu yola giren hızlı gitsin, en azından arabasının tadını çıkarıp aynı zamanda zamandan tasarruf yapsın.
    90 lirayı verdikten sonra üstüne bir de 15 lira benzinin hesabını yapmasın.

    Yol bitince gişelerden fark edilmeden sıyrılmak mümkün olmadığına göre, en azından yoldan zevk almaya bakın.
    Hocam öyle bir anlatıyorsun ki sanki amerikadayız herkesin altında en az v6 motorlu arabalar var zannedecek.

    Keşke kopru 10 tl olsa herkes kullanabılse. Ben şahsen kullanmıyorum, korfezi dolanıyorum.
  • Körfezi dolaşmak çok anlamsız.En mantıklısı feribot.En hızlısı köprü. Ümraniye Bursa yüksek tempo 1 saat sürüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rst78

    İstanbul Avrupa yakasındayım.



    Osmangazi köprüsü kullanımım nadiren.



    Körfezi dolaşmakla da uğraşamam, zaman kaybı.



    Yenikapı-Mudanya arabalı feribot en güzeli.



    Daha bu haftasonu yine gittim geldim, 115 TL idi bilet. Bursa’ya kadar yapacağım yol, köprü parası, otoban parası derken aynı hesaba çıkıyor aşağı yukarı. Trafik yok, yol yok, en güzeli.
    araba taşıma fiyatı mı o 115 TL?
  • Köprüyü kullanıyorum eskihisar-topçularda sıra beklemiyorum, hem zamandan tasarruf hemde mis gibi yolu var.Fiyat çok pahalı ama.Körfezi dolanma gibi bir hata asla yapmam zaten.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Bizde v6 olsa basmak için paralı otoyolu beklemeyiz ki. Her daim basa basa giderdik.

    Çoğu insanın aracı 160-170'e iyi kötü çıkabiliyor. TEM'de falan bu kadar rahat basmak mümkün değil. Önüne atlayanlar falan. Ayrıca kalabalık demek risk demek. Bu ücretli otoyolda orta şeritte 160'la rahat gidiliyor. Tabii hafta içinde. Hafta sonunu/ bayram vaktini falan bilmiyorum.

    Aslında yol pek pahalı sayılmaz, en azından cep yakmıyor. Ama köprü felaket. Keşke köprüyü geçmeden kullanabilsek yolu. Sıkıldıkça gidip basardım.
  • Benim aracım 9 lt civarı yakıyor, ayrıca geçen gelişimde körfezi dolaşmak zorunda kaldım resmen rezilikti. kesinlikle kullanırım.
  • En mantıklısı pendik-yalova

    Körfezi dolanmak tamamen saçmalık. Eskihisardan binmek daha iyidir. Burda bile 10 liranın lafını yapacak olan arabaya binmesin senelik sırf sigorta masrafı 1000 tl. (Deniz fobisi olanlar hariç)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 14 Ağustos 2018; 0:17:55 >
  • Hiç ihtiyacım olmadığından kullanmadım ama ben olsam feribot ya da köprüyü Körfez i dolanmaya tercih ederdim. 1-1,5 saatlik yolun yolculara verdiği yorgunluğa, yol bozukluklarının araca verdiği küçük de olsa zarara bile değmez.

    Tabi bu konunun açılmasına sebebiyet verenler ayrıca utanmalı ama nerdeee??
  • Tatile giderken kullanıp, dönüşte feribotla geçiyoruz biz genelde. Giderken zamanı satın alıp ne kadar erken varırsan kardır diyoruz, dönüşte de feribot biraz dinlenme imkanı sağlıyor. Köprü için de dolar üzerinden anlaşma yaptılarsa bu sene kullandık kullandık zaten, zamda iki katına çıkar artık.
  • "Hizmet" değil de "Girişim" desek, üzerine de "Haraç ödenen" diye eklesek daha doğru olur.

    Hizmet olabilmesi için, bedava olması gerekir. Oysa ki, geçişe ücret ödüyoruz. Tabii geçmesek de ödüyoruz.

    Özetle; fiyatı uygun olsa, geçiş garantisi olmasa kesinlikle güzel bir girişim olurdu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.