Şimdi Ara

Neden dur diyemiyoruz!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Neden yıllardır bu şekilde yaşamaya dur diyemiyoruz.Siyasi görüşüm yok,milliyetçi vatan sefer bir insan(dım) evlenene kadar..
    Kendi yuvamı kurunca nasıl bi dünyada olduğumu anladım.
    Bu zamana kadar hep boşa kürek sallamışız ve boşa yaşamışız.
    Maddi zorluklara psikolojik saçmalıklara körmüşüm.
    Beni deli eden bi çok konu var.
    Muhalifler yeri geldimi aslan kesiliyo şuan tık ses yok.Hepsi izliyor.
    Televizyonlar bom boş konulardalar,haberler programlar ülkenin krizine göz yumduruluyor.
    Şuan bu cahil halimle ne denli bi sefilliğe açlığa sürüklendiğimizin farkındayım.
    Ama biri çıkıp bizim Allah'ımız var dolar neymis deyince.hülogğğlamaları duymak zoruma gidiyo.Neden bu kadar aptal bi toplumuz?
    Her şeyi geyiğe vurmak bi yere kadar.
    90 doğumluyum şuan fabrika köşelerinde hollandalıları zengin ediyorum bianchi de.Vestelin de çalıştım en kral fabrikasında çalıstım.MONTAJ işimiz.
    Üretim yok
    Eğitim yok
    Huzur yok
    Her yanımız borç
    Neden bu şekilde yaşamaya mahkum bırakılıyoruz?
    Geleceği gören kardeşlerim abilerim sonumuz ne olucak?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Ne demiş aziz nesin ?
    Bu millet düzelmez. İnanmıyorum.
  • dur
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Durdumu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halk anca tek yürekse, birlik halindeyse bir devlete karşı savaşabilir. Şuan halkın çoğunluğu devleti destekliyor, hatta desteklemenin de ötesinde ona hayran. Bu durumda ne yapmamızı bekliyorsun ki? Çok fazla erdoğan nefreti görüyorum etrafta, halbuki adam tam da ülkeye yakışan bir lider, git doğuya, tam onlara uygun. Hak ediyoruz bunları, ne diyelim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üretmemiz gerekir.
    Otomotiv, ilaç, elektronik, askeri harcamalar, v.b alanlarda üretip, marka değeri yaratıp ihracat yapmalıyız.
    O zaman güçlü bir ülke olup masaya yumruğumuzu vurabilecek, diplomasi yapacağız.
  • Topyekün iktidarın yanında olduğumuzu göstermeliyiz



    Üstadın dediği gibi,bir olalım,diri olalım



    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deyince vatan haini, Sorosçu, terörist, darbeci, elitist, gezici, iş birlikçi falan oluyoruz.

    Uğraşmaya değmez bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 13 Ağustos 2018; 10:20:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şakkadanak basın bi 10 milyar dolar piyasaya. Durmadı mı? Şakkadanak bi daha basın. Yine mi durmadı? şakkadanak...
    Aaa merkez bankamızın dövizi bitmiş..
  • Neden dur diyemiyoruz?


    Genelde böyle ekonomik çöküntü yaşayan ülkelerin insanları çok açık ve bariz hataları olan hükümetlerini sokaklara akarak aynen ırak ve iranda olduğu gibi protesto ederek "ayağını denk al" mesajını veriyorlar

    Neyse ki bizim milletimiz onlar kadar aktif ve girişken değil de, tüm kinini sokakların yerine sosyal medyadan ve işte böyle forum ortamlarından kusuyor...

    Eş dost ve akraba ziyaretlerinin istisnasız en kral konusu siyaset ve ülke gündemleridir, bir tane insan evlası suriyelilerden memnun değildir, vergilerden memnun değildir, hayat şartları hafifdir diyemez ama buna rağmen hadi gel sokaklara akalım dediğinde herkes anında toz olur.. Çünkü forumlardan, sosyal medyada hkümete isyan etmek insanlara daha bi tatlı ve kolay geliyor
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Kolaydan ziyade,bilgi paylaşımı gerekiyo bence.Bi şekilde birilerinin beynine ulaşmak gerekiyo.bişeyleri göstermek gerekiyo.ben seni nerde görcemde bu muhabbeti yapıcam.bi cahil kör belki görür bu konuşulanları da ülkenin ne durumda olduğunu anlar.Neden diye sorar.Onlar tv lerde insanları uyutuyo biz de böyle mecralarda uyandırmalıyız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kapitalist olmazsak her daim surunuruz.



    Asalaklari besleyerek bu ulke yukselemez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye gırgıra alıyorsunuz demişsinde ne yapalım anlat anlat biz bilmiş olduk solcu kominist fetöcü pkk lı dediler bize desinler vicdanım rahat hamd olsun. Sen ne anlatırsan anlat karşı taraf anlıycağı kadar anlıyor.

    Ne yapalım fitneye sebep vermemk için bazı inanmış kişilerin 5 katı abartı ironi kinayeli yazıyoruz işin ilginci muhalifi bile inanıyor alıntı yapıp kızıyor. Adam ironi mesajlarıma mesaj kızıyor yada seviniyor koyu teyipçi sanıyor beni.

    İş nereye gidicek demişsin, totaliter dünya gücleri 100 yıllık 50 yıllık planlar yaparlar bu ülke olur şirket olur kurum olur aileler olur farketmez. Bu plan ne yaparsak yapalım genelde değişmez çünkü eğitim sistemi ve medya onların. Eğitim sistemini bile eğitmemek üzere kurdukları için bilinçsiz insanlar işlerine geliyor.

    Güç onlarda bizde de bu cahillik olunca 100 yıllık 50 yıllık planlar için sadece zemin hazırlanmış oluyor. Sen zannediyor musun ki koca ülke yönetimi halkın iradesine bırakılcak bu amerikada böyle ingilterede bile böyle ha göstermelik ufak seçimler yapılabilir ama genelde kararı bilmiş kişiler yada güçlü kişiler alır seneryo uygulanır.


    Amerikada bile trumpı kimse sevmediği halde istemediği halde başkan yaptılar neden çünkü ortalığı karıştırcak bi keko lazımdı bu kekode trump oluyor. Ortalık sakinleştirmek isteselerdi diğerlerini getirirlerdi. Bizlere seçimlerde önümüze elma mı armut mu deniliyor bizde elmayı yada armutu seçtik diye kendimizi özgür sanıyoruz.

    Şimdi bi düşünelim amerikada trump rusyada putin bizdeki de hepsi güçlü liderler dimi, putinin ilk gelişide 2000 lerin başına geliyor. Sence neden bu liderler getirildi çünkü güçlü liderleri çarpıştırması savaşa sokması o kadar kolay olur 3 dünya savaşı 2001 de başladı biz karnımızı doyurmaktan sistem içinde dönmekten bunları göremiyoruz.




  • İroniMan kullanıcısına yanıt
    Şu yazdığın yazıyı cahil kesimde görsün de bişeyler kapsın diye açıyorum böyle bi konuyu.söylediklerinin hepsini bende düşünüyorum biliyorum,bilmeyenler öğrensin diye konuşuyoruz.Komedinin zamanı değil artık.insanlar önlemini alsın diye konuşuyoruz.kimse ciddiyetin farkında değil.Farkındalık için konuşuyoruz.Onlar her yeri aldı.Buralardan bi kaç beyin çalıştırsak yeterli.O çalıstırır kafayı derdimizi anlarsa.Başkalarına da anlatır.Bişeylere önce kendi kafalarında dur demelerini istiyorum.Bir kibrit dünyayı yakar ama kıvılcımı bizim gibiler çıkartır.Konusmamız anlatmamız lazım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mdasdemir kullanıcısına yanıt
    Hocam kaç senedir yazıyoruz 1 musibet bin nasihattan iyidir derler inaşlah o musibet gelmez. Arada ufak tepek aklını kullananlar çıkıyor sizin gibi görünce biraz umutlanıyorum yine yazıyorum.Kaç defe cevap yazıp sonra hepsini silmişimdir yazsam nolcak diye.Ben zekiyim akıllıyım demiyorum zeka herkeste var önemli olan onu kullanabilmek inşallah bizde öyle aklını kullananlardan oluruz o seviyeye gelemedik henüz.
  • Kardeşim ciddi bir diktatörlük var. Herkes birşeylere suçlanip içeri alınıyor. Cumhuriyet bassavciliginin yaptığı açıklama bile devletin mi Erdoğanın mi emrinde çalıştığıni gösteren bir gösterge.



    Malesef yıllar öncesinden beri batacagimizi söyleyip vatan haini damgası yemekten üzülmekten kalkmaktan hakarete ugramaktan yorulduk.



    Biz de insanız. Bu halk cahil diye neden hayatlarımız mahvolsun? Neden ses yükselttik diye gerçekleri bağırdık diye hapislerde süeünelim. Ufak tefek yorum yazarken bile mahkemelik olmayalım diye yazıp yazıp siliyoruz. Ülkenin yarısı düşünce suçlusu. Suçlusun yanında bir okadar suçsuz sadece Atatürkçü olduğu için cezaevinde. Eskiden feto ile mücadele edenler cezaevinde. Dolar hakkında konuşmak bile cesaret istiyor.



    Baskı yildirma sansür. Koca aydın doğan medyayı bıraktı.



    Bizim etimiz ne butumuz ney? İşsiz kalsan is bile bulamıyorsun herkes fislendi. Öte yandan dönüp halka bakıyorsun? Akp yanlilarindan hiç umut yok. Sanki ABD yaptirimlarindan önce dolar 5:30 a firlamamis gibi hala diş mihrak büyük resim diyip duruyorlar.



    Böyle beyinlerden nasıl bir gelecek umudu olacak?



    Ne yaşama sevinci kaldı ne başka birşey. Malesef çaresiz şekilde birileri uyansın bu uykudan diye bekliyoruz.



    Açıkçası önceki hukumetlerle bunun 10 da biri kriz olsun, 10 da biri rant olsun, yolsuzluk olsun, Türkiye ayağa kalkardı.



    Hatırlamazsın yaştan dolayı. İski skandalı sadece bugün götürülen paraların 50 de biri etmezdi. Ülke ayaklandı.



    TV ler konuşabiliyordu levent Kırca parodi yapıyordu, yazarlar yazıyor ama işsiz kalmıyordu. Dahası toplum hırsızlığa karşı hassas Ve tepkili idi.



    Ama malesef o yonetimlerin tek sorunu din kitap muhabbeti yapmamalariymis. Meğersem bizim milleti soymanın anahtarı ise besmele ile başlamakmis.



    Halk alnı secdeye değen adamdan zarar gelmez diyor başka birşey demiyor. Nasıl umudun olabilir?



    Ayrıca bu zihniyet için mücadele verip Allah korusun tutuklansan, bu kesime değer mi? Hayatımizi ülkeyi mahveden bu cehalet değil mi?



    Haliyle ben de dahil muhalif insanlar, bende yanayım herkes yansın yeterki bir ders alsın insanlar demeye başladı.

    Demokrasi ve Teokratik yönetimden kaçış bize havadan gelen bir hediye idi.

    Atatürk milleti gözünde büyüttü Ve çağdaş yaşamı bize yakistirdi. Biz Avrupalılar gibi bedel ödeyerek, demokrasiyi kazanmadik, demokrasi olmaması nedeniyle büyük zorluklar çekmedik. Atatürk geldi önümüze sundu.



    Ama çıkın sokağa bakın? Yemen halkını göreceksiniz. Giyimden zihniyete kadar. Biz arapmisiz Ve aslında hiç o çağdaş halk olmamışız. İlk fırsatta onun ördüğü taşları Erdoğan birbir sokerken halk alkışladı. Özüne döndü.



    Ne için mucadele edeceksin? Bu adam içinmi.



    Tüm Ortadoğu insanı gibi sefil ve cahil yaşayacaz. Türkiye Ortadogulu bir ülke.



    Malesef aksi için mücadeleyi abartanin geleceği kararıyor.



    :(

    EDİT : cehaletten kastım okul değil. Bilgiye erişmek serbest.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 13 Ağustos 2018; 17:23:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • El Cevap; Sen git ben geliyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.