Şimdi Ara

Bizi bu raddeye getirenler utansın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyorum ve ülkenin hatırı sayılır üniversitelerinde çok fazla arkadaşım var. Bunun yanısıra burs kazanıp yurtdışında farklı ülkelerde eğitim alan arkadaşlarım var.Bu yazıyı tüm arkadaşlarım adına yazıyorum. İçlerinden %10'u dışında burada kalıp çalışmak isteyen ya da akademik hayatına devam etmek isteyen yok. O on kişiden biri olanların da burada kalmak için farklı farklı sebepleleri var(aile, adaptasyon vb.).

    Maalesef Türkiye Cumhuriyeti devleti Atatürk ilkelerinden uzaklaşmış Türk Devleti olma niteliklerini bir bir kaybetmiştir ve biz Atatürk ilke ve inkılaplarını kendimize yol edinmiş vatan evlatları olarak bu devleti benimseyemez hale gelmiş bulunmaktayız.

    Eskiden beri Boğaziçi Üniversitesi diğer üniversitelere nazaran daha özgürlükçü daha liberal bir ortam olmuştur. Ne yazıkki zorlamalar, manipülasyonlar ve provakasyonlar sonucu üniversite öğrencileri arasında ve hatta öğrenciler ile yönetim arasında gereksiz tatsızlıklar ve uzaklaşmalar yaşanmıştır.

    Bilim yuvası olan üniversitelerimize ayrılan kaynakların yetersizliği nedeniyle akademik çalışmalardan istenilen verim alınamamakta ve gerçekten sınırların zorlanmasına rağmen dünya üniversiteleri arasında ilk 200'de sadece Boğaziçi Üniversitesi 190. sırada yer alarak ülkemizi temsil etmektedir.

    Tüm bunlar olurken ülkenin ekonomik durumundan ötürü emek verip kazanıp, okuyup bitirdiğimiz okuldan mezun olduktan sonra iş dünyasında aldığımız ücretlerin yurt dışında kazanılan paralar yanında komik olması ve bir ömürü belki de dünyayı değiştirecek fikirleri yeterli birikimi yapamadığımız için gerçekleştiremeden tüketmek gerçekten can sıkıcı bir durum.

    Toparlamak gerekirse eğer ki bu ülkenin en iyi mühendisleri, hoca adayları, bilim insanları bu ülkeyi terk ediyorsa burada suçlu onlar değil onları bu vatanda tutamayan politik ve ekonomik ortamı sağlayanlardır.

    Şahsi fikirlerime gelirsek ben siyaset üzerine konuşmayı çok seven birisi değilim ancak körü körüne bir şeyi savunan insanlardan nefret ederim. Ülkemin büyük bir kısmı sadece AKP'liler değil hem CHP'lisi hem MHP'lisi hem diğer parti mensupları maalesef fanatik yapıda insanlar ve bu yüzden realiteyi görmekten çok uzaktalar. Bu bağnazlığa tahammülüm olmadığı için sadece kendi yaşantımı ve geleceğimi düşünmekle kendimi yükümlü hissediyorum. Keşke bizi milletçe bu hale getirmeseydiler de ülkemizin geleceği için de elimizden geleni yapsaydık.

    Not: Herhangi bir siyasi parti üyesi veya fanatiği değilim ancak seçimlerde oy kullanan bir kişiyim. Yazıyı yazarken arkadaşlarımın düşünceleri ve kendi düşüncelerimi en kısa şekilde aktarmak istedim.







  • Madem kalifeyi birisin kendini geliştir okul bitince gir güzel bir işe dolarla al maaşını bey gibi yaşa.
    Ne diye bunları düşünüyorsun ki? Sorarlarsa hükümet çok iyi de millet sürünsün sıkıntı çeksin sana ne? Keyfine bak.
  • ++++
  • "HERŞEYİ DIŞ GÜÇLER YAPTI, BİRİLERİ ORTAK OLDU!"

  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Atatürk ilkelerini kendine yol edinmiş birisi olarak "milliyetçilik" ilkesini sadece kelimeden ibaret görmediğim için bu şekilde bir yükümlülük hissediyorum. Ancak ülkenin şuanki haliyle milletimizin hak ettiğini yaşadığını düşünüyorum ve dediğim gibi artık kendi geleceğimi öncelikli olarak düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HastaSiempre1940

    Atatürk ilkelerini kendine yol edinmiş birisi olarak "milliyetçilik" ilkesini sadece kelimeden ibaret görmediğim için bu şekilde bir yükümlülük hissediyorum. Ancak ülkenin şuanki haliyle milletimizin hak ettiğini yaşadığını düşünüyorum ve dediğim gibi artık kendi geleceğimi öncelikli olarak düşünüyorum.
    Atatürk ilkeleri anayasadan çıkarılalı 55 seneden fazla oldu. 61 anayasasında 1-2 tanesi makaslandı.
    Senin gibilerin hatası seni düşünmeyenleri düşünmek. Seni sevmezler, düşman olarak görürler sen ise seni düşünmeyenlerin iyiliğini düşünürsün. Boşver gitsin.
    Herkes kendi çıkarına bakar senin yaşın daha küçük herhalde. Kendini kurtar gerisine bakma bile.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.