Şimdi Ara

.........................

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .................................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖZELKUVVET -- 13 Ağustos 2018; 11:2:25 >



  • Arkadaşlar yazdığınızın nereye gittiğini tartıp yazın. Türkçeyi kullanmayı öğrenelim. Olsa olsa Türkiye ekonomisinin çöküşüdür bu olanlar.
  • SVİHS
  • Her şeye zam gelmiş biz de zam yapıyoruz. Döviz krizi bu ekonomik kriz değil diyenler için ekşiden çok güzel bir alıntı yapayım.

    ekonomik kriz, çok kısa sürede gdp diye tanımladığımız ülke içinde üretilen ürünlerin azalması, ülke ekonomisi içindeki paranın azalması ve gündelik ürünlerin fiyatlarının enflasyon yüzünden artması demektir.

    şu an kısa vadede yaşanan finansal kriz(döviz krizi değil), yukarıda sayılı olanların hepsini gerçekleştirecek.

    biz maalesef dışa bağımlı bir ülkeyiz. sıcak para yağarken ülkeye, akıllı yatırım yerine balon değerli inşaata yöneldik, borç üstüne borç aldık, hiç bir katma değerli ürün üretemedik.

    şu an a'dan z'ye her şeyimiz dolara bağlı. öncelikle lojistik maliyetleri artacak. pazardan aldığınız sebzeden, mediamarkt'den aldığımız dizüstü bilgisayara kadar her şeye bu ekstra maliyet yansıyacak. daha sonra elektrik, doğalgaz ve benzeri commodity diye adlandırdığımız emtiaların fiyatları artan dolar-euro yüzünden artacak. dünyanın en büyük fındık üretici olan türkiye'nin sattığın fiyatı bile euro üzerinden belirlendiğini düşünürseniz, her şeye kurlardaki artış oranında zam gelecektir. daha sonra yurt dışından 1 liraya aldığımız ürünler 2-3 lira olduğunda piyasadaki para azalacak. bu da alışveriş hacmini daraltacak. daralan alışveriş hacmi yüzünden ürünler satılamayacak ve peşi sıra yerli-yabancı bir sürü şirket batacak. şirketler battıkça işten çıkarmalar artacak, insanlar maaş alamayacak, varsa birikimlerinden, yoksa tekrar borca giderek hayatta kalmaya çalışacaklar. veya soygunlara, gasplara veya hırsızlığa yönelecek. toplumda bir güvensizlik oluşacak ve bir kargaşa çıkacak. üstelik bizim gibi kutuplaşmış bir toplumda bir iç karışıklığın da olması hiç de küçük bir ihtimal değildir.

    bakın bir ekonomik kriz içerisinde gerçekleşen her şeyi yukarıda yazdım. gdp'nin düşmesi, piyasada paranın azalması, fiyatların artması. bunların hepsi çok uzun süredir oluyordu. ekonomik kriz yerine resesyon denmesinin sebebi buydu. kısaca resesyon, ekonomik krizin kontrol altında havasının alınmasıdır. yani bir düdüklü tencerenin havasının alınması gibi. yalnız biz yavaş yavaş havasını alacağımız noktayı geçtik, harlı ateş üstündeki tencerenin ne zaman patlayacağını konuşuyoruz artık. hiç bir güven veren politika üretemeyip, önlem almayıp, ekonomik krizin sebebini son dönemde gerçekleşen amerikan ambargosu olarak görmekten vazgeçemediğimiz için maalesef çok yakın bir gelecekte yukarıda yazdıklarımın hepsini göreceğiz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.