Şimdi Ara

4 Katlı bir binada tek bir tek bir kat doğalgaz alabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mahallemize 1 ay önce doğalgaz boruları döşendi ve kutuları koyuldu. Komşumuzun 4 katlı bir binası var. Fakat bir kişi doğalgaz bağlatmak istiyor. Diğer katlardaki kişiler doğalgaz istemiyor. Acaba bu binada tek bir kata doğalgaz bağlatmak mümkün mü? Binada 2 adet kalorifer kazanı bulunmakta.



  • doğalgaz tesisatı bir kere baştan binaya proje lendirilip yapıldığı için alınmaz?Hatta kullanılmayan dükkan vb işyeri atölye Apartman altı daire varsa onlara bile bağlantı yapılıp kör tapa ile kapatılmak zorunda.Sisteme bir kere gaz verildikten sonra üzerinde kaynak yapmak zor olacağı için bu şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 22 Eylül 2018; 23:12:41 >
  • Bizde de aynı sorun var 5 kat 10 daire kimse istemiyor. Dışarda kutu var. Ben 2. Kattayim tek başıma almak istiyorum. 2. Kata kadar kolon tesisatı yaptırma şansım yokmu ? Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
  • belen51 B kullanıcısına yanıt
    bu tür soruların tek cevabı gaz dağıtım şirketiyle anlaşmalı yetkili gaz firmalarına sorulur, her gaz dağıtım şirketinin kendi prosedürü olur. en güncel bilgileri oralardan al.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 23 Kasım 2019; 23:1:51 >
  • Alınmaz.
    Bina dışı yalıtımda yarıdan bir fazla imza yeterken, doğalgaz bağlantısında herkesin rızası ve imzası olması gerekmekte.
  • belen51 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba; öncelikle mevcut durum nedir bunu bilmek lazım, yani merkezi bir ısıtma sistemi mi var? Eğer öyleyse ısıtma sistemi değişikliği için oy çokluğu (sizin için en az 6) gerekir. Tabii 2000 m2 üstü ise oy birliği gerekecek, yasal olarak.

    Gaz dağıtım firması şartnamesini bilemem ama ortak alan ana hattının tamamen bitmesi istenir diye düşünüyorum.
  • Merkezi ısıtma yok. Bina Kolon tesisat yapılması sadece. Kimse yaptırmak istemezse bireysel de alamasak. Gitti 700tl bina önüne koyulan kutu için. :(
  • Sorun devam ediyor 1 yıl geçti. 10 daire var bina girişinde kutu var. 2. Kattayım. Ve isteyen tek kişi olduğum için kolon tesisatı yapılamıyor. Yasada değişme yokmu. Tekbaşıma gaz alamaz mıyım.?

  • kolon tesisatı için tüm kat maliklerinin rızası olması gerekiyor. kolon tesisatı yapıldıktan sonra binada 1 daire dahi kullanabilir. tüm kat malikleri iç tesisatlarını yaptırıp kullanmak zorunda değil.

    fakat merkezi sistem ile ısınma var ise öncelikle ısınma sisteminin bireysel ısınma sistemine geçirilmesi konusunda karar alınması gerekmekte. siz kendi isteğinize göre ben merkezi sistemden çıkıp bireysel ısınmaya geçiyorum diyemezsiniz malesef resmi sorumluluklar gereği. sizin öncelikli olarak yapmanız gereken merkezi sistem/bireysel ısınma hususunun çözülmesi. bireysel ısınma kararı alınması durumunda kat malikleri kendi ısınma yöntemini tercih edebilir. doğalgaz, klima, elektrik, soba vb. sonrası kolon tesisatının yapılmasına yönelik karar alınması. karar alındığı takdirde doğalgaz ile ısınmak isteyen daireler kendi iç tesisatlarını ıstediği bir firma ile anlaşarak yaptırabilir.

  • Merkezi ısınma yok. Binaya kolon tesisatı döşetemiyoruz. Tek isteyen ben olduğum için. Ortalama 10 daire için 2si giriş kat digerleri her katta 2 daire 4 katta. Acaba kaç para gider ortalama. Kolon için. Geçen sene 3500 4000 arası demişlerdi.

  • fiyat ile alakalı birşey söyleyemem ama kolon tesisatı için dediğim gibi diğer kat maliklerinin onayının olması gerekiyor malesef. siz kolon tesisatının maliyetini karşılamayı göz alıyorsanız diğer daireleri daire içi tesisatların yaptırılması husunda bağlayan birşey yok. bunu aktararak belki razı edebilirsiniz. doğalgaz kullanmayacak kişiler bu maliyete ortak olmak istemiyorlar tabi. her yerde olan sorunlar malesef

  • Arkadaşlar boru üzeri sağ taraftaki vidalı kapak tarzı şeyin amacı nedir acaba bilgisi olan var mı?

    4 Katlı bir binada tek bir tek bir kat doğalgaz alabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanforum

    Arkadaşlar boru üzeri sağ taraftaki vidalı kapak tarzı şeyin amacı nedir acaba bilgisi olan var mı?

    4 Katlı bir binada tek bir tek bir kat doğalgaz alabilir mi?

    dirsekteki delik baca gazı analiz için kullanıyorlar .yeni nesil gaz valflerin cıkan min ve max gaz ayrı ordan cıkan değere göre ayarlanıyor. sıkılı kalsın gevsetmeyin .

  • seyyid47 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Anne ve babamın oturdugu apartman 4 daire ısıtma sistemi herkesin ayri ayri jeotermal kullaniyor bizimkiler haric. Dogalgaz ortak alanı kendimiz 20.bin tl karsiligi yaptirdik.ve suan ailem dogalgazı kullanıyor.diger 3 daire dogalgaz aboneligi almak istedigi takdirde biz bu ortak alan ucretini diger komsulardan nasıl talep edebiliriz
  • Lastikci murat L kullanıcısına yanıt

    Gaz hattı sizin dairenin kapasitesine göre yapıldıysa zaten diğer daireler bina içerisindeki hattı kullanamaz. Bırakın para talep etmeyi diğerleriyle beraber ortak hat çekmek zorunda kalırsanız sizden para talep ederlerse o daha kötü. Yoldan binaya kadar olan masrafı, dağıtıcı gaz firmasının masrafı daire başına böler ama içerdeki masrafı kendi aranızda ve iç tesisat firması ile görüşün. Sizin çektirdiğiniz boru hattı diğer dairelere yetecekmi bilinmeli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.