Şimdi Ara

“İnsansız savaş uçağını 2023’ten önce uçuracağız” (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
8.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gt95

    elin yunanı endişeli Türkler aldı başını gidiyor diyor biri durdursun diyor alman ve yahudiler endişeli onlar düşman içimizdekilere ne oluyor bir türlü çözemedim :)
    Yunan forumlarına göz gezdirin endişeli olmaktan ziyade göbek attıklarını görebilirsiniz. Özellikle F-35 konusunda.
  • ALIS sisteminin ne olduğunu bilen asıl F-35 almıyoruz diye göbek atar,atmalı bence.Verilmiş sadakamız varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    Ben neden yapamayız sadece bir nedenini söyleyip gideyim. Bugünkü yöntemlerle insansız savaş araçları gecikmesiz şekilde uzaktan kontrol edilemiyor, kumanda merkeziyle araç arasındaki gecikme avcı uçaklarında o kadar hayati öneme sahip ki elimizdeki yöntemlerle insansız savaş aracı üretmek tam bir fiyasko olurdu. Bu yüzden gelişmiş ülkeler ve orduları kuantum dolanıklık teorisi üzerine çalışmalar yürütüyor, bu ilke üzerinden cihazlara komut verilip gecikmeyi sıfıra indirmeye çalıyorlar, sen uzaktan kumandalı araç kontrol eder gibi insansız jet fighter kontrol edersen counterdaki gibi daha ne olduğunu anlamadan anlına kurşunu yemiş, nalları dikmiş olursun. Yani bilim olmadan insansız savaş uçağı olmaz.
    İnsanın tepki süresi çok düşük değil.İnsanın jet içerisinde gelen bir tehdite tepki verme süresi 100 ila 150 ms arasında değişir. 5g teknolojisi bile 1ms gecikme süresi ön görüyor. Askeri alanda pek âlâ çözülebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • anakata kullanıcısına yanıt
    Gürültü denen bir şey var ve uçağın yayın yapması lazım.Kablolu bir bağlantı yok 5G diyorsun bir de.Onu geçtim bu yapıya uzaktan erişim sağlayacaksan düşmanında buna karşı saldırı yapacak.Senin yaptığın yayını karıştırabilir ya da senin emirleri göndermeni engelleyebilir.

    Siber Savunma Konusunda ne kadar iyi durumda bu ülke.2023 den önce teste girmesi mümkün değil.Ki jest motorunu kim verecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feint-TR

    Aynısını sana da yazayım, Korsar UAV'ın TB-2 taklidi veya kopyası olduğuna dair elinde somur bir veri var mı ? Yoksa küçük beyinli insanlar gibi iki UAV'ın görselini birbirine benzetip bu sonuca mı vardın ? Zira yıllardır bu tasarımı kullanan onlarca IHA mevcut. TB-2'de onların mı kopyası oluyor ?

    Akıncı IHA sınıfında IHA'sı olan 3-4 ülke var derken şaka mı yaptın ciddi miydi ?



    Alıntıları Göster
    Öncelikle şunu söyleyeyim. Neredeyse 1 yıl önce yazdığım bir yazıya neden 1 yıl sonra cevap yazma ihtiyacı duyarak konuyu hortlattın merak ettim doğrusu? Üstelik şunu söyleyeyim aklın sıra bana küçük beyinli diyerek hakaret ettiğini sanıyorsun.
    Bana küçük beyinli demekle aslında kendinin nasıl bir karaktersiz, haysiyetsiz olduğunu kanıtlamaktan başka bir şey yapmadın.

    quote:

    Akıncı, iki turboprop motorlu bir uçak gövdesi ile 1.5 tonluk bir yük taşıma kapasitesine sahip 4.5 ton ağırlığında bir UCAV'dır.


    Akıncı gibi iki motorlu bir buçuk ton mühimmat taşıyan Sihaları kast etmiştim ancak sen dünyadaki bütün ihaların listesini yazmışsın. Haklı çıkacaksın diye aklın sıra kafa buluyorsun!
    Yazdıklarımın arkasındayım ve senin gibi birisine yazdıklarımı savunmak ihtiyacı dahi duymuyorum. Bilmem anlatabildim mi küçük küçücük beyinli insan!
    Üslubun adam gibi olsaydı ben de aynı senin üslubun ile cevap yazmak zorunda kalmazdım. O yüzden şikayet edip dert yanmaya hakkın yok. Önce adam gibi yanıt yaz ondan sonra adam gibi yanıt bekle.
    İnternetten yazıyoruz yüz yüze bakmıyoruz diye insanlıktan çıkmak zorunda değiliz! Bu şekilde yazmayı sevmiyorum ancak hak edene de yazacaksın ki cesarete gelip başkalarına da hakaret etmesinler!





    quote:

    F-16’ların yerine savaşan İHA’lar
    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Akıncı İHA’nın F-16’nın taşıyabildiği bütün mühimmatları taşıyabileceğini belirterek, “Bunun bir üst noktası savaşan İHA projesi, yani jet kabiliyetlerine sahip insansız savaş uçakları” dedi
    BETÜL USTA Gündem Haberleri
    Giriş Tarihi: 4.8.2019
    F-16’ların yerine savaşan İHA’lar
    Türkiye, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın işaretiyle ülke bekasına yönelen her türlü tehdidi yerli ve milli imkânlarla bertaraf edecek teknolojileri üreterek savunma sanayinde üst lige tırmanışını sürdürüyor. BAYKAR Makine Teknik'in geliştirdiği Akıncı İHA'nın bir F-16'nın taşıyabildiği bütün mühimmatları taşıyabileceğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Roketsan'ın ürettiği SOM-J füzesini çok rahat bir biçimde Akıncı'ya entegre edip onun üstünden kullanabiliriz" dedi.

    İNSANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI
    Türkiye'nin önemli şirketlerinden BAYKAR'ın geliştirdiği Akıncı İHA'nın 2-3 ay içinde ilk uçuşunu gerçekleştirilmesinin planlandığına değinen Varank, şöyle devam etti: "Bu İHA bir F-16'ın taşıyabildiği bütün mühimmatları taşıyabilecek. SOM-J 'yi çok rahat bir biçimde Akıncı'ya entegre edip onun üstünden kullanabiliriz. Bu kabiliyetin kazanılmış olması önemli. Bu tarz bir seyir füzesini dünyada iki ülke geliştirdi. Dolayısıyla F-35 programında olan ülkeler, bu tip bir seyir füzesi almak isterlerse biz çok rahat bir biçimde program dışında kalsak bile bu füzeleri satabiliriz. Çünkü bu bir pazar, eğer rekabetçiyseniz başka birinden değil de gelip sizden alabilir. Gelecek insansız hava araçlarında. Bunun bir üst noktası savaşan İHA projesi, yani jet kabiliyetlerine sahip insansız savaş uçakları, dünya buna doğru gidiyor"



    ETKİSİ BÜYÜK OLACAK
    Akıncı İHA'nın savunma sanayi için çok büyük bir çarpan etkisi olacağını dile getiren Varank, "Bugün bir F-16'yı kaldırmanızın maliyeti atıyorum 100 bin dolarsa, bir İHA'yı kaldırmanızın maliyeti, sekiz ya da onda bir seviyelerine düşebiliyor. İHA teknolojilerinin savunmamızda oluşturdukları etki apayrı. Terörle mücadelede İHA'ların devreye girmesinden sonra çok büyük bir farklılık oluştu. Ege'de, Akdeniz'de İHA'larımızı uçurmaya başladık. Eskiden onlarca botu o binlerce adanın arasında gezdirmeniz gerekirken, şimdi bir tane İHA'yla çok rahat bu işleri yapabiliyorsunuz" diye konuştu.
    Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı'yla detaylı bir biçimde Türkiye'de sanayi dönüşümünü, katma değerli üretimi yakalamak için neler yapılması gerektiğini bildiren Varank, "Bunun politika maddelerini yazıp, aynı zamanda bunun bütçe çalışmasını da gerçekleştirdik. Önümüzdeki 4 yılın planı elimizde" açıklamasında bulundu. Teknoloji odaklı sanayi dönüşümüne ilişkin programın mevzuatını tamamladıklarını, yakında ilan etmeyi öngördüklerini ifade eden Varank, "Makine sektöründe yerli katma değeri artıracak şirketlerimizle başlayacağız, Eylül-Ekim gibi de diğer odak sektörlerde programımızı başlatmış olacağız" ifadelerini kullandı.


    Akıncı F-16 ların taşıdığı bütün mühimmatları taşıyabilecek. seyir füzesini Som-j füzesini geliştiren iki ülkeden biriyiz şu anda. Ve bu füzeyi taşıyan belki de ikinci insansız uçak AKINCI olacak. Yani senin listendeki ihalardan sadece Amerikan yapımı güçlü ihalar Som-j yi taşıyabiliyor olacak. O açıdan bakarsan bu tarz teknoloji kullanan bizim ile birlikte iki ülke oluyor!
    Bizim derdimiz Ülkemizin güvenliği. O yüzden yazıyorum bunları. Bakan olursa belki bilgi sahibi olur!
    Ülkemiz adına yapılan teknolojiler beni sevindiriyor. Sevinmeyenler varsa kendileri bilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stalker(1979) -- 8 Ağustos 2019; 20:43:38 >




  • REV0 R kullanıcısına yanıt
    Şöyle olsa, dimi?
    “İnsansız savaş uçağını 2023’ten önce uçuracağız”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Ben çalıştım aliste, neymiş göbek atılacak konu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feint-TR

    Yunan forumlarına göz gezdirin endişeli olmaktan ziyade göbek attıklarını görebilirsiniz. Özellikle F-35 konusunda.

    Alıntıları Göster
    Maddi ve teknik eksiklerden dolayı gün geçtikçe egedeki etkinlikleri düşüyor, her sene biraz daha azalıyorlar. Gemi yüzdürmekte zorlanıyorlar, tersaneye giren de çıkmıyor. Zaten artık Kardak'a da gel(e)miyorlar ama sorsan hala egenin hakimiyiz derler
    Savunma forumlarında isterlerse sevinçten sirtaki yapsınlar büyükleri askeri destek için yalvarmaktan başka bişey yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inşallah 2023 e yetişir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darklord1905

    Gürültü denen bir şey var ve uçağın yayın yapması lazım.Kablolu bir bağlantı yok 5G diyorsun bir de.Onu geçtim bu yapıya uzaktan erişim sağlayacaksan düşmanında buna karşı saldırı yapacak.Senin yaptığın yayını karıştırabilir ya da senin emirleri göndermeni engelleyebilir.

    Siber Savunma Konusunda ne kadar iyi durumda bu ülke.2023 den önce teste girmesi mümkün değil.Ki jest motorunu kim verecek.
    Siber savunma, motor vs. Onları bilemem ancsk gecikme süresi önümüzdeki 5 yıl içerisinde konuşulmayan bir konu olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakata kullanıcısına yanıt
    5G de kullanılan modulasyonu biliyor musun?Peki bunu fiber optik hattın üstünden iletecekler değil mi?Uçağa bunu nasıl iletirsin benim bildiğim şu anki teknolojik altyapıda ya uyduyla haberleşecek sen uyduya göndereceksin uydu bunu uçağa iletecek.

    İkinci ihtimal her yere antenler dikeceksin uçak bu antenlerle sürekli iletişimde olacak sende antenlere komutlar göndererek yapacaksın.Derin bir mühendislik incelenmesi yapmadım ama başlıca bu şekilde haberleşme kurabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • agtr A kullanıcısına yanıt
    Sen ALISte çalıştın demek.Hı hı.Tamam canım..

    Saçmasapan geyiği bir tarafa bırakırsak ALIS nedir ne değildir bilmeyenler için .Kaynağı özellikle verdim gak guk edilmesin dye.

    https://www.aydinlik.com.tr/iki-ulke-abd-yi-f-35-programindan-cikmakla-tehdit-etti-dunya-haziran-2019


    Kısaca Amerikanın haberi olmadan operasyon yapmayı geçtim adamlar istemezse uçağını bile kaldıramıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 11 Ağustos 2019; 22:11:28 >




  • Bu adam bu ülkenin Tony Starkıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobrasam

    Afedersiniz sesli güldüm 😶
    Uçurduklarında da ağlarsın merak etme. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerosoldreams kullanıcısına yanıt
    Model uçak uçurun bence siz 😄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dobrasam

    Model uçak uçurun bence siz 😄
    Gerçeğini yapıyoruz aslan parçası :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aerosoldreams kullanıcısına yanıt
    Yaptıysan bizede haber et canavar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yillar sonra ilk defa türk ce bilim-teknoloji sayfasi okudum. bu yoruma kadar hersey yolunda idi. yorumunuzun bilimle alakasi yok, sadece kahve dedikodusu. ülkenin kalitsal kanseri.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.