Şimdi Ara

General Mobile röportajı: GM 9 Pro, fiyatlar ve fabrika

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
2
Favori
3.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    General Mobile Genel Müdürü Muzafför Gölcü ile yeni telefonları GM 9 Pro'nun lansmanında hem telefon hakkında hem de fiyatlandırması, yerli üreticilerin neden Snapdragon 845 kullanmadığı ve GM 5 Plus'ta yaşanan güncelleme sorunu gibi konuları konuştuk. 



  • Erdi acik ve net sorularini taktir ettim, roportaj yapicam diye Muzaffer beyin istedigi sorulari sormak zorunda birakilmaman da ayri bir taktir konusu. Muzaffer beyi de tebrik ediyorum.



    Acikcasi ulkemizde ne kadar disa bagli oldugumuz donanimlar olsada bu gelismlere sait olmak guzel.



    Fiyat revizesi sart, harika deneyimide olsa, kaliteside olsa alim gucu yuksek olan yine baska markalara yonelir.

    Alim gucu dustukce kiyas baslar ki o noktada da urunun rakipleri var.



    Rakiplerinden siyrilmak icin fiyati 2400TL altina cekmeliler.

    Pazar payi umurlarinda degilmis gibi davranamazlar, madem urune guveniyorlar gerekirse kar marjlarini cok dusurup idda ettikleri kalite ile markalarinin prestijini yukseltmeliler. Sonraki urun ve gelecekleri icin hayirli olur.
    Açıkçası tam bir fiyasko olmuş. Telefon işlemci, ekran, batarya ve kamera olarak güzel bir şekilde konfigüre edilerek iddialı bir telefon olarak ama 3000 liralık fiyatsa tam bir fiyasko. Mi a2'den daha pahalı fiyata satmak ne demek? Marka kalitesi? Sıfır. Discovery modelinden beri marka kalitesiz ve güvensiz servis algısıyla sevilmeyen bir marka iken 3000 liraya bu telefonu nasıl satacak gerçekten merak ediyorum.
    Ben Vestel den şunu bekliyorum. Çok güzel kafa üstü kulaklıklar yapıyor, kulak içi kulaklıkları da kendisinin en iyi kalite ile üretebileceğini düşünüyorum. En azından bunların üretimine de girip hem kendinin hem GM nin, hem Casper ın hem de Redeer in tüm cihaz kulaklıklarını o üretsin. Bir de yıl başında önceliği araba bataryası üretmek olan pil fabrikası kurdu en kısa sürede telefon pillerinin de üretimini denemesini bekliyorum. Tamamen Yerliliği tabiki hemen beklemiyorum ama en azından Samsung gibi yıllar yılı azar azar ekleyerek bir zaman sonra birçok bölümünü üreten bir firma haline gelmesini bekliyorum.
  • "6-7 bin TL lik telefonlarla aynı performansı verebilen bir telefon ürettik"

    YUH BE

  • Açıkçası tam bir fiyasko olmuş. Telefon işlemci, ekran, batarya ve kamera olarak güzel bir şekilde konfigüre edilerek iddialı bir telefon olarak ama 3000 liralık fiyatsa tam bir fiyasko. Mi a2'den daha pahalı fiyata satmak ne demek? Marka kalitesi? Sıfır. Discovery modelinden beri marka kalitesiz ve güvensiz servis algısıyla sevilmeyen bir marka iken 3000 liraya bu telefonu nasıl satacak gerçekten merak ediyorum.
  • General mobilenin discovery 1 ve elite modelleriyle yaptığı etki artık hiçbir zaman olmayacak sanırım. o etkiyi şu anda pocophone devraldı :)

  • Ben Vestel den şunu bekliyorum. Çok güzel kafa üstü kulaklıklar yapıyor, kulak içi kulaklıkları da kendisinin en iyi kalite ile üretebileceğini düşünüyorum. En azından bunların üretimine de girip hem kendinin hem GM nin, hem Casper ın hem de Redeer in tüm cihaz kulaklıklarını o üretsin. Bir de yıl başında önceliği araba bataryası üretmek olan pil fabrikası kurdu en kısa sürede telefon pillerinin de üretimini denemesini bekliyorum. Tamamen Yerliliği tabiki hemen beklemiyorum ama en azından Samsung gibi yıllar yılı azar azar ekleyerek bir zaman sonra birçok bölümünü üreten bir firma haline gelmesini bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Orada bahsettiği bir önceki muhabbette geçen kamera performansı. İşlemci performansı olarak anladıysan adamda değil sen de bir art niyet var demektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalan yalan yalan GM 5 plus ana konusuna bakın 8.0 güncellemesi çıktığından beri bir sürü sıkıntı çıktı herkeste aynı sorunlar var birde utanmadan bizde herhangi bir sıkıntı yok diyor şaka gibi.

  • Erdi acik ve net sorularini taktir ettim, roportaj yapicam diye Muzaffer beyin istedigi sorulari sormak zorunda birakilmaman da ayri bir taktir konusu. Muzaffer beyi de tebrik ediyorum.



    Acikcasi ulkemizde ne kadar disa bagli oldugumuz donanimlar olsada bu gelismlere sait olmak guzel.



    Fiyat revizesi sart, harika deneyimide olsa, kaliteside olsa alim gucu yuksek olan yine baska markalara yonelir.

    Alim gucu dustukce kiyas baslar ki o noktada da urunun rakipleri var.



    Rakiplerinden siyrilmak icin fiyati 2400TL altina cekmeliler.

    Pazar payi umurlarinda degilmis gibi davranamazlar, madem urune guveniyorlar gerekirse kar marjlarini cok dusurup idda ettikleri kalite ile markalarinin prestijini yukseltmeliler. Sonraki urun ve gelecekleri icin hayirli olur.

  • Muzo bey boş konuşmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık olarak 150$ gibi bir maliyete ürettikleri bir telefonu takriben 450$ gibi bir fiyata satmaya kalkıyorlar. Birde hikaye okuyorlar burada anlamıyorum bu Türk firmalarını. Kaliteymiş en uyguna en iyi kaliteymiş masalı yemez. O kadar rekabetçi ve fiyat performans olarak daha iyiler varken bu fiyatlandırma ile satması çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim bugün yerli üreticilerden beklenen:

    1-Fiyatı Türkiye şartlarını göz önüne alarak vermesi
    2-müşteriden asıl beğeniyi toplayan etken satış sonrası nasıl bir teknik servis bizleri bekliyor(iphone bozulduğunda sıfırını al gibi kampanya yaparak çok fazla yol aldı)general mobile'ın buradada esnenerek olmasınnı ve bunu satış anında müşteriye lanse ederek beğeni toplaması kendisine çok iyi bir satış grafiği çıkaracaktır
    3-yerlilik oranının artırılmasını ve bunu da reklamlarda belirtmeleride satışı etkileyecektir

    bunu general mobile dan bir yetkili okuyorsa bu bir dost tavsiyesidir

  • Nelerin burada yapıldığını ne anlayabildik nede görebildik !!!!

  • Muzaffer bey diyor ki, 2900 TLye alsınlar bir denesinler çok memnun kalacak kullanıcılar. Cihazı kullanmadım tabii ki bilmiyorum ancak böyle bir durum varsa bile ilk adımı müşteriden beklemek yanlış bir hamle.



    Bence olması gereken çıkış yapabileceğini düşündüğün, üstünde iyi çalıştığın bir telefon (GM9 PRO gayet güzel bir örnek) üretip elini biraz taşın altına koyarak fiyatı tüketicinin dikkatini çekecek kadar düşük (2000Tl) yaparsın ki müşteri ve müşteri güveni kazanasın. Bir dahaki cihazlarında biraz daha kâr payını arttırarak başta ucuza sattığın cihazın parasını çıkarabilirsin. (Gerçekten satıştan zarar ettiysen) Üstelik daha çok satacağın icin yine kazanan taraf sen olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GM Discovery II almıştım ilk çıktığında. 4 kez ekran yüzünden servise göndermek zorunda kaldım. Son seferde yeter artık dedim yenisini gönderin ya da paramı iade edin. Yok neymiş efendim en az bir defa parça değişmesi lazımmış sonra en az 1 defa daha problem çıkması lazımmış parça değiştikten sonra diye ayak direttiler. O zamanda diyorlardı İstanbul için 1 saatte, İstanbul dışından gelenleri 1 günde tamir edip gönderiyoruz diye. Ekran için gönderdiğim ilk 3 defada telefonu resetleyip geri göndermişlerdi. GM bundan sonra kralını çıkarsa bulaşmam.

  • Eden bulur ... Erdi en onemli kismi atlamis keske : Diger Android One platformlarindaki gibi yazilim atmayi kendimiz de yapabilsek gerek OTA gerek full imaj dosyalari ile ... Diger tum Android One li markalarda bu imkan varken General Mobile de SIFIR imkanli yillardir da boyle . Yetkili Servisi TELPA Genel Merkez Profilo AVM de defalarca gidip ricada da bulundum yillarca sonuc SIFIR. Halen de SIFIR ...


    General Mobile 5 Plus ta bir yil sonra cikan ustelik ok eskimis Android 8.0 ile gelmesi hakkinda da su gerecegi ifade edebilirim ki bence diger kullanicilarin geri bildiirmleri analizlerine gore aslinda General Mobile 5 Plus a verilen aslinda olgunlasmamis BETA kivaminda bir yazilimdir !

    Bence General Mobile in Andorid One ekibi mumkunse alayi istifa etsinler ... Yeni ekip te daha egitimli donanimli vasiflilarda olussun .


    Erdemlilik gosterip bu sekilde koklu sistematik adimlar atmalarini beklerdim sahsen . Ama yok ...

    Sorunlari cok basit bir kesimde imis gibi ifadeler kullanmasi tam bir rezalet.


    Vizyonerligi anlasilan yok.


    Burada belirleyici olan klasik ARZ-TALEP tir.

    Rakipleri gerek malzeme kalitesini gerek donanimi gerek guncelleme kalitesi factory imajlari OTA lari PC den kendimiz de yukleyebilecegimiz kaynak kodlarinin paylasildigi resmi olarak yapildi gi , resmi forum sitesinden herturlu destek verebilecegi ve tum bunlari yapsa bile peki uygun fiyatlarla sunabilecekler mi ?


    GEneral Mobile firmasi malesef simdiden sonlarini nasil olacaklarini gorebiliyorum. Rakiplerinin her acidan ustunlugu ile bircok kullanici aklini kullananlar malesef GEneral Moble kullanima tercih ettirecek gercekci makul ne tur argumanlar varmis ki diyerek baska firmalari tercih edecektir...


    Kisacasi sadece fiyatlandirmadan degil ayrica online kendimiz de bilgisayarlar vasitasi ile kendimize de yazilim atabilecek miyiz rakip Andoid One platformlurdaki gibi ? Cevaplari hayir olunca kimse parasini dahi dert etmeden alsa dahi hizmetleri eksik olmasi inatla bu yuzdem General Mobile Turkiye pazari hayal kirikligi yasayaaktir. Baska ulkelerde de pek ragbet goremeyecektir .



    Keske irdeledigim kisimlari ile eksiksiz olsalardi ama sanslarini kaybettiler ...

  • Kızılötesi sensörü yine mi yok!!!

    Ya ben her şeyi onunla kontrol ediyorum arkadaş!

    Hangi devirdeyiz ya, 3000 lira fiyat koyuyorsun bi sensör eklemeyi gözün yemiyor öyle mi!

    Bu fiyata millet sana nanik çeker bro.
  • Adam 3000 tl dedi gerçekten yok artık !! Allahtan korkun kuldan utanın be.. utanmıyosanız da en azından kendi halkınızı kerizleyip düdüklemeye çalışmayın bari, gidin nereye satıyosanız satın 500 dolara. Ulan Lg Türkiye garantili Lg V30 Plus yani 128gb olan üst modeli bile 3000 tl ye satılıyor şuan, sanırım iki telefon arasında ki farkları söylemeye bile gerek yok... Yada 3000 tl ye alınacak bir dünya altarnatif var bunu 4 yada 5'e katlayacak, hatta Üstüne az daha verip 3800 e Yine Tr garantili LG G7 bile alınabiliyor. Bu neyin kafası ben anlamıyorum gerçekten resmen insanların zekasıyla alay ediyorlar. Bide "7000 tl ve üzeri telefonlarla aynı özelliklerde hiç farkı yok" diyor ardından "garantisi benim alın deneyin" diyor bunlar tabiri caizse tam köylü kurnazı.
    Güzel gömdüm yanlız :) Fakat hak ediyorlar, yerli üreticiler pazardaki rakiplerinden çok daha ahlaksız olduklarından daha toprak atanı çok olur üstlerine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Great Responsibility -- 12 Eylül 2018; 3:20:36 >
  • Güzel sorular sorulmuş.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.