Şimdi Ara

Ortaokul ve Lise Çağındaki Kızlarda Bile Taciz ve Tecavüz Korkusu Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
4
Favori
8.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaş 31. Dünkü bir anımdan bahsedeyim: 1,5 senedir şu an oturduğum dairede kiracıyım. Her ay apartman yöneticisine aidat öderim. Kapıya bazen kocası, bazen kendisi çıkar, bazen kapıyı kızı açar; bazen annesine seslenir, bazen kendisi teslim alır. Dün Eylül ayı aidatını teslim için saat 22:30'da yöneticinin dairesine indim. Kapıyı Lise 1'e giden kızları açtı, evde kimse yoktu tavırlarından anladığım kadarıyla. Kız kapıyı açınca selam verip aidatı ödemek istediği söyledim. Kız ise telefona bakarak "ben seni sonra yine görüntülü ararım anne" dedi, fakat görüntülü konuşmanın kapanış sesi çıkmadı. Zaten kızın benden rahatsız olan tedirgin davranışından olayı sezmiştim. Bilirsiniz, gece vakti dışarıda tek başına otobüs durağında falan bekleyen kızlar da telefonla ya konuşuyorlarmış gibi yaparlar, ya da gerçekten bir arkadaşıyla konuşurlar, zaten telefonun diğer tarafındaki kız da bilir durumu. Bunları bildiğim için de yöneticinin kızının içinde bulunduğu tribi anlayışla karşıladım. Normalde aidatı ödedikten sonra yönetici veya kızı kalemi alır ve apartman holündeki duvarda asılı listede daire no karşısına "Verdi" yazar, fakat kız bu sefer dedi "ben sonra işaretlerim", ben de "tamamdır, iyi akşamlar" deyip ayrıldım, saat 23'te de ev sahibiyle buluşacaktım kirayı ödemek için.

    Kirayı ödeyip gece eve dönünce kızın davranışlarını, içinde bulunduğu tedirginlik içeren davranışları düşününce nedense ben utandım. Toplumdaki abazanlar yerine niçin ben utanırım hayret bir şey. Empati kurmaya çalıştım kızla; kim bilir, sosyal medya hesabına babasının yaşındaki adamlar bile mesajlar atmıştır, her yaştan adam yapışkan gibi mesaj atmıştır. Kahvehane veya diğer mekanlar önünden geçerken ne bakışlara maruz kalmıştır, ve aklıma gelmeyen pek çok olasılık. Lise çağına yeni girmiş kızlar bile ne tecrübeler edinmiştir. Toplumdaki hastalıklı adamlar yüzünden utanan ben oluyorum. Başka sokaktan girip 1 metre uzaklık farkıyla aynı hızda yürüdüğümüz kız korkmasın diye ben hızlanıyorum kız tedirgin olmasın diye. Bıktım artık hastalıklı insanların toplumdaki paranoyaklığı arttırmasından.

    Son olarak: Bunu siyasi veya ideolojiye mal etmeyin. Yüzyıllardır vardır belki bu durum. Toplumlarda pek çok hasta zihniyetli insanın var olduğu internet sayesinde açığa çıkıyor. Ki hala buzdağının sadece bir parçası ortaya çıkıyordur. Bu durum da beni rahatsız ediyor..



  • Bu sosyal medya konusu cidden rezalet durumda facebookta vs bunun deneyini yapan var ,sahte kiz hesabi acmislar her turden adam yazmis adamlarin profiline giriyor Her cuma dini sozler,Allah, kitap ,sozde musluman akliniza en pis sey ne gelirse onu yazi yaziyorlar ozel mesajdan ,toplumumuzda buyuk bir ahlaki cokus var en cokta sosyal medyada belli oluyor bu
    Duymuyoruz bilmiyoruz diye yok sanıyoruz fakat anadoluda köylerde neler dönüyor.. Vakti zamanında bir ceza avukatının yanında çalışırken ne tecavüzler, ne tacizler ne olaylar okuyordum dosyalardan inanamazsınız.. Ensestler şerefsizlikler almış başını uçmuş en kötüsüde kızların adım çıkar duyulur korkusuyla kimseye söyleyememeleri.. Çocuğun veya genç kızın aklında öyle bir travma oluşturuyor ki bu adi olaylar hayatı boyunca hiç unutamıyorlar hayatlarının her anında tedirgin /sıkıntılı yaşıyorlar.. Ülkede kadın olmak gerçekten çok zor!
  • Öne çıkarıyorum.
  • Su sosyal medya hesaplarına kim bilir abazalar neler yazıyordur diyenleri anlamıyorum açmasın o zaman sosyal medya ben hayatımda hiç kullanmadim öyle salak şeyler kullanmayan da bir ben varım galiba kendimi çağ dışı kalmış gibi falan da hissetmiyorum kullananlardan da nefret ediyorum bombos insanlarla aynı uygulamayı kullanmak bile bende düzensizlik hissi uyandırıyor. Demem o ki hesap açıyorsa günde 100 tane abaza da mesaj atar tabi daha o yaştaki çocuğun öyle bos islerle ugrasmak yerine dersini çalışması veya ilgi alanlarıyla ilgilenmesi gerekir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yani olaya insani açıdan bakınca 20 yaşına bile gelmemiş bir kız çocuğunun kendini güvende hissetmemesi çok kötü. klakson çalan arkadaşın parmak bastığı nokta da tartışılabilir... bu konunun üzerinde günlerce tartışılabilir ama önümüzdeki 50 sene içerisinde çözüleceğine inanmıyorum ben maalesef.
  • O zaman dışarı da çıkmasın, toplum içine karışıp kimseye görünmesin. Var mı böyle bir şey yaa. Sosyal medyayı ben kullanmıyorum diye ortaokul veya lise çağındakiler de mi kullanmasın. Günümüz koşullarında sosyal medya da önemli bir sosyal araçtır. Akrabaları vardır, okul arkadaşları vardır, fotoğraflarıyla, düşünceleriyle, herhangi bir paylaşımıyla sosyalleşebilir. Kızı sosyal medyadan uzak tutmak hastalıklı insanların varlığını ortadan kaldırmaz. Öyle insanlar her zaman var olacaktır.

    Bir olay anlatayım: Ben geçen sene hobi olsun diye İngilizce kursuna yazılmıştım. Orada üniversite öğrencileri vardı. Bir gün kızlar bir olayı anlatmıştı: Kızların kaldığı yurdun yakınında işçi adamın biri (yaşı da büyük) kızların kaldığı binaya doğru dönüp masturbasyon yapıyormuş. Yanlış duymadınız. Güpegündüz masturbasyon yapıyormuş, kızların çoğu görmüş. Güvenliğe haber vermişler, polisi de aramışlar. Sanırım adam götürülmüştü. Ee, n'apalım şimdi, kızları yurda vermeyelim mi? Pencereye bile çıkmasını yasaklayalım mı? Sokak yüzü bile görmesin mi; sonuçta kız yurduna bakarak masturbasyon yapan bir adamdan ziyade kızların dışarı çıkmasını eleştirelim. Olacak iş değil. Ortaokul çağındaki kızların da ne sosyal medya sahibi olması sorun olmalıdır, ne de dışarı çıkıp gezmesi. Toplumda hasta zihniyetli insanların faturası kızlara kesilmemelidir.
  • Benim de yas 18. Sosyal medya hesabim yoktur. Yasimdan da küçük gösteririm. 2-3 sene önce 65+ bileti alan yasli bir adam garda sarkinti olmustu. Konusma bahanesiyle yaklasti once. Adam cok yasli olunca hiçbir sey anlamadim tabii. Bir baska bir yasli amca da bize öyle bir bakiyor ki. Adam yillarin tecrübesiyle anlamis hemen. O gelmese daha hiçbir sey çakmiyordum. Ayni zamanlarda da tramvayda tacize ugramistim. Çok kalabalikti inemedim durakta. Tüh falan diyordum yanimdaki kadina. Adam biliyor ya inemedim bu durakta simdi inecegim nasil olsa. Duraklar arasi kisaydi zaten. Indim indikten iki dakika sonra filan anladim af edersiniz ellendigimi. Benim arkadaslarimi filan hep 12-13 yasinda baslamislardi rahatsiz etmeye. Ama ben insanlara hala güveniyorum. Yaslilara biraz sarsildi gerçi çünkü onlardan hiç beklemezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bundan birkaç sene önce benle çalışan bir kişi vardı.kısa boylu oldukça kilolu ve çirkin diyebileceğimiz bir kızdı,diğer çalışanlar ya da diğer firmalardaki erkekler hiç bakmazdı bu kıza ve işleri düşmedikçe kimse merhaba bile demezdi.aralarda yemeğe - kahve içmeye çağrılmazdı,yıllar boyunca dışlandığı için karakteride bu halde evrilmişti ve oldukça itici bir davranış sergiliyordu herkese karşı.kızda bunun farkındaydı ve bu nedenle işine yoğunlaşarak kendince çıkış yolunu bulmaya çalışıyordu.o zamanlar taciz olayları haberlerde gazetelerde filan çok dönüyordu.birgün öğle yemeğine çıkmadan önce ayaküstü 5-10 dk herkes bu konuyu konuşmaya başladı,sonra gruplar halinde yemeğe dağıldık.hatırladığım kadarıyla yemekteyken '' en son ne zaman bir erkekle başbaşa kalmıştır? hiç sevgilisi olmuş mudur? '' gibi cümleler havada uçuşurken, son zamanlarda ise forumun dalga geçilen '' nefes alsın yeter '' mottosu bile haberlere konu olurken ortaya atılan '' kimsenin yüzüne bakmadığı bu kız bile tecavüz ve tacizden korkuyorsa güzel kızların halini düşünün '' denmeye başlandı.

    daha sonra 1 ay geçmeden bu çalışanın yerine uzun boylu,güzel ve prezentabl biri alındı.iş ortamının motivasyonu ve müşteri odaklı iş performansı artmıştı bu transfer sonrası.insan kaynaklarında çalışan kişilere '' böyle güzel çalışanları alacaksanız -ahmet'i - mehmet'i çıkarın biz onların yerinede çalışırız diyenler olmuştu.

    konuyla pek alakası yok ama yazdım yinede.
  • Duymuyoruz bilmiyoruz diye yok sanıyoruz fakat anadoluda köylerde neler dönüyor.. Vakti zamanında bir ceza avukatının yanında çalışırken ne tecavüzler, ne tacizler ne olaylar okuyordum dosyalardan inanamazsınız.. Ensestler şerefsizlikler almış başını uçmuş en kötüsüde kızların adım çıkar duyulur korkusuyla kimseye söyleyememeleri.. Çocuğun veya genç kızın aklında öyle bir travma oluşturuyor ki bu adi olaylar hayatı boyunca hiç unutamıyorlar hayatlarının her anında tedirgin /sıkıntılı yaşıyorlar.. Ülkede kadın olmak gerçekten çok zor!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öz torununu taciz edenler var. İki sene önce mi ne haberlerde çıkmıştı. Haberlerde çıkmasının sebebi de anne-babasının öz-kayın pederini mahkemeye vermeleriydi. Eğitimli iki insan, çocuklarına yapılan tacizleri gururlarına yedirememiş. Yoksa bu konularla yakından ilgili olan avukatları, gazeteciye demişti ki aslında çok var böyleleri toplumda, fakat mağdur taraf kimseye anlatmıyor, anlatsa bile anlattığı kişiyle arasında kalıyor. O yüzden açığa çıkmıyor bütün bunlar... Komşusu tarafından taciz için çağrılan insanlar da var. Bunlar kamuoyunda açığa çıkmamış.

    Bunlar çoğunlukla çocuk ve gençlerin başına geliyor diyordu biri, bir gazeteye verdiği bir röportajda, diyenin ve gazetenin adı şu an aklımda değil. Çünkü çocuklar ve gençler kolay lokma görünüyor, kimseye anlatamayacaklarını da biliyorlar büyük bir ihtimal. Mesela bir erkek çocuğu, komşu adamın taciz girişimini telefonla videoya almıştı, görüntüyü izleyen annesi de şikayetçi olmuştu, haber sitelerinde görmüşüzdür hepimiz. Fakat çoğu anne o kadın kadar olamıyor; ne polise gidiyor, ne de kamuoyuyla paylaşıyor. Tacizi yapan adamın yerine tacizi yaşayan taraf ve yakınları saklıyor olayı, ne garip bir iştir. Sanırım insanlar gururuna yediremiyor başına gelenleri, sebebini bilmiyorum açıkçası.
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Ben de bir kasabada tur sırasında bir hafta konaklamıştım, parkta oturmaya gelen emekli bir amcayla her gün muhabbet ediyorduk. Bir gün Almanya zamanlarından bahsediyordu, fabrikalarda işçiler arasındaki disiplin ve kültür farkından bahsediyordu. Bizimkilere verdikçe veriştiriyordu. Adam yılların sinirini döküyordu adeta. Muhabbette zincirleme konudan konuya geçerken konu enseste geldi. Adam duyduklarını ve gördüklerini anlattı. Kız kardeş olayı mı dersin, gözleri görmeyen öz annesi olayı mı dersin, tabii ben olay diyorum ama bunlar senin dediğin gibi avukatlık mahkemelik olmuş olaylar değil. Bunlar konuşulmaz hiç bir zaman. Bana bunları anlatan adam da öyle herkese anlatmamıştır. Ben bir bisiklet turu yapan biri olarak oranın yerlisi değildim ve bir daha beni hiç görmeyecekti, o güvenle bildiklerini rahatlıkla söylüyordu o konuda da , içini döküyordu adeta.

    Tabii sonraki yıllarda okuduğum bir çok makale de gösteriyor ki bunlar bizim ülkeye mahsus değil. Çoğu ülkede oluyordur hatta! Hindistanlı bir adam, BBC'ye röportaj vermişti, çocukken uğradığı tecavüzleri anlatmıştı. Düşünün, bir erkek çocuğu komşusu tarafından tecavüze uğruyor kaç defa. Ailesine bile anlatamıyor. Üniversiteden sonra da, binlerce erkek çocuğu mağdurun sesi olmak için dernek kurmuş, BBC sayesinde sesini Dünya'ya duyurmuş. Eğer her ülkeden öylesine sosyal cesareti olan adam olsa görürdün ne kadar yaygın olduğunu. Özetle demek istediğim şudur ki, sadece bizim ülkeye mahsus değildir bu tür olaylar...
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    Bizim bir tanidigin kardesi , ögretmen tacizden hüküm giyip ceza evine girmis. Evdekiler de konusurken ögrenci milleti belli olmaz belki iftiradir dedi direkt olarak. O siralar bizim okul müdürümüz tacizden açiga alinmisti. Ve biz tüm okul bunun dogru oldugunu biliyorduk. Evdekiler o ögretmen için iftiradir deyince ugradigim hayal kirikligini anlatamam. Ögrenciysen ögretmenini sevmedin iftira attin. Baska bir duruma baska kilif. DH de açilan konulari bile görüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkeğin dünyaya 1-0 yenik başladığını gösteren başka bir durum daha. Özellikle kendi içlerindeki kişiliklerine dahi karşı koyamıyan aptal insan evlatları(?) var. Ve evet maalesef bu durum daha da kötüye gidecek. Gerçekten utanılası bir durum yani bir insan neden şu kızı nasıl elliyebilirim şu kızı nasıl tecavüz edebilirim diye düşünürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana mı öyle denk geliyor bilmiyorum ama genelde kızlar erkeklerden daha azgın ve tehlikeli oluyor. Yeni tanıştığı erkeğe çırılçıplak fotoğraf atanlar, yakışıklı erkek

    görünce el sallayanlar, öpücük yollayanlar. Lisedeyken bir kız bana sürekli :"Lütfen gülebilir misin çok güzel gamzelerin var." diyordu ve gece bana mesaj atıyordu gülüş

    şeklim hakkında. Sürekli gelip yüzümü sıkıyordu hatta bir keresinde futbol oynarken koşa koşa gelip, maçı bölüp benim yüzüme sarılmıştı. Tabii hiç ceza veren, uyaran,

    öğretmen, dışlayan sınıf arkadaşı yok. Onlar her istediğini yapıyor bize gelince disiplin.

    En basitinden Loris Karius Türk takımına transfer olunca kızların Twitter, Ekşi Sözlük ve İnstagram'da yazdıkları ortada. Bana inanmıyorsanız gidin yorumlara bakın.

    Kızlar bizden daha tehlikeli sadece gücü yok eğer ellerine imkan verilse hepimizi paramparça ederler.
  • Josef Fritzl, Avusturya'nın Amstetten şehrinde kızını 24 yıl boyunca bodrumda tutan ve ona tecavüz eden, kızından yedi çocuk sahibi olan Avusturyalı suçlu.

    Gerçekten dünyanın çivisi çıkmış.

    Audrie ve Daisy
    The Keepers
    Josef Fritzl: Bir Canavarın Hikayesi
    Suçlu Zihinlere Yolculuk

    Belgesellerini izleyebilirsiniz.
  • kız sürekli ders çlaışarak kendini bir süre sonra heba edemez. sosyal medyayı abazalar beni yesin bitirsin diye kullanmıyor. zamanın arta kalan yanlarında yanı bos zamanlarında gezemedıgı goremedıgı yerlerı veya kısılerı sosyal medya ve ınternet aracılıgı ıle hallediyor. buda onu bu sekılde mutlu edıyor. sızde eger kızları cınsel obje degılde sadece kız olarak gorur ve abazalık yapmazsanız o dersınıde calısır medyasında da takılır, gulluk gulıstanlık guvenlı bır hayat surer.
  • Bizim lisede ne kızlar vardı davranışları görsen sanırsın 27-28 yaşında. İstediği kıyafeti giysin, istediği kadar sosyalleşsin de o bahsettiklerim gibi davranışları varsa korkmaya hakkı yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu sosyal medya konusu cidden rezalet durumda facebookta vs bunun deneyini yapan var ,sahte kiz hesabi acmislar her turden adam yazmis adamlarin profiline giriyor Her cuma dini sozler,Allah, kitap ,sozde musluman akliniza en pis sey ne gelirse onu yazi yaziyorlar ozel mesajdan ,toplumumuzda buyuk bir ahlaki cokus var en cokta sosyal medyada belli oluyor bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan0058 -- 13 Eylül 2018; 3:27:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest87628

    Su sosyal medya hesaplarına kim bilir abazalar neler yazıyordur diyenleri anlamıyorum açmasın o zaman sosyal medya ben hayatımda hiç kullanmadim öyle salak şeyler kullanmayan da bir ben varım galiba kendimi çağ dışı kalmış gibi falan da hissetmiyorum kullananlardan da nefret ediyorum bombos insanlarla aynı uygulamayı kullanmak bile bende düzensizlik hissi uyandırıyor. Demem o ki hesap açıyorsa günde 100 tane abaza da mesaj atar tabi daha o yaştaki çocuğun öyle bos islerle ugrasmak yerine dersini çalışması veya ilgi alanlarıyla ilgilenmesi gerekir
    Bende kullanmıyorum hocam yalnız değilsin, kızın kullanmaması bir çözüm değil sorun hastalıklı insanların toplumun içinde olması aslında kullanması daha iyi önceden başına gelebilecek tehdidi görüp önlem alıyor
  • Dibine kadar haklısın.Ben bu konudan çok bahsettim bana hep "erkek düşmanı" , "meriç" vs. dediler siye yazma ihtiyacı duymuyorum artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.