Şimdi Ara

Sinekten esinlenerek geliştirilen robot: DelFly Nimble

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
     
    Hollanda'daki Delft Teknik Üniversitesi'nin Mikro Hava Araçları(MAV) laboratuvarı yaklaşık 13 yıldır son derece küçük hava araçlarını geliştiriyor. Robotik bir meyve sineği oluşturmak için 2005 yılında çalışmalara başlayan laboratuvarda bugüne kadar çeşitli robotlar geliştirildi. Bunlardan en heyecan verici olanları ise 2008 yılında tanıtılan ve kamera taşıyan en küçük hava aracı(0.1 gram ağırlığında, 10cm kanat açıklığına sahip) olan DelFly Micro ile tamamen otonom olarak kanat çırpan DelFly Explorer isimli robotik sinekler oldu. Ekibin yeni ürünü ise çok eksenli hareket etme yeteneğine sahip olan DelFly Nimble.


     

    Dünyanın en çevik robotu 

    Kendi kategorisinde dünyanın en çevik robotu olarak da nitelendirilen DelFly Nimble, olağanüstü bir manevra kabiliyetine sahip. Kanatlarını sadece ileri geri çırpmakla kalmayıp kanat içinde de hava sirkülasyonu yaratabiken DelFly Nimble yukarı-aşağı, ileri-geri ve sağ-sol yönlerinde ilerleyebiliyor. 29 gram ağırlığında olan ve 33cm kanat açıklığına sahip olan DelFly Nimble bu ölçülerle geçmiş versiyonlardan daha büyük ve ağır olsa da kuyruksuz yapısıyla onlardan ayrılıyor. Böylece hareket kabiliyeti artan DelFly Nimble otonom bir şekilde saatte 25 kilometre hızla hareket edebiliyor.


     

    Üzerinde bir kamera ve çok sayıda çevresel sensörün yer aldığı DelFly Nimble'ın, insanlar için tehlikeli olan afet bölgelerinde kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca ekip, DelFly Nimble ile enerji verimliliği üst düzey robotik sinek geliştirilebileceğini de ispatladıklarını belirtiyor. Paylaşılan sonuçlara göre DelFly Nimble'ın üzerindeki bataryalar son derece küçük olsa da cihaz saatte 11 kilometre hızla 1 kilometrelik mesafeyi katedebiliyor. 


     








  • Bizim de hoşafımız var, hemi de organik, ne olmuş yani...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Bizim de hoşafımız var, hemi de organik, ne olmuş yani...
    Hoşafı diline dolayacağına sen bir şeyler yapsan. !!
  • Tanrı’nın yarattığı varlıklardan esinlenip ürettikleri şeylerle övünülüyorlar.. bir de gerçek varlığa tesadüf diyip kendi yaptıkları reprodüksiyona bilim demeleri şaşırtıcı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler Allah'ın yarattığını bildiği halde hiç bir şey yapmıyor buna ne diyeceğiz.. Elin adamı çalışıyor, bizim adamımız çal-ışıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya sinekler patent davasi acarsa

  • Aklının ermediğini tanrıya yoran insanoğlu dinlerin son yüzyılına şahitlik ediyor.

  • Kim yarattığını boş verinde adamlar sonuçta bir ürün yapmış mı yapmış efektif çalışıyor mu görsele göre öyle o zaman alkışlamak lazım yada daha iyisini yapabiliyorsan konuşmayacaksın yapacaksın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TsG

    Aklının ermediğini tanrıya yoran insanoğlu dinlerin son yüzyılına şahitlik ediyor.

    Sen öyle sanmaya devam et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Bizim de hoşafımız var, hemi de organik, ne olmuş yani...

    Yine başladı adamlar yapmış biz hala yaya lafları 😁

    Bir habere de bu yorumu yapmayın yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memotunc

    Hoşafı diline dolayacağına sen bir şeyler yapsan. !!

    Alıntıları Göster
    Troll arkadaşlar troll, Allah Allah, şu mesajı halen ciddiye alan var, hoşafçıları trollüyoruz burada, ağız tadı bırakmıonuz ha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.