Şimdi Ara

AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
533
Cevap
3
Favori
10.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AELF Gelişim Raporu (11 Şubat — 24 Şubat)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 28 Şubat 2019; 17:39:12 >
  • Paralel İşleme Tanıtırken Blockchain İndeksleme — Aelf’in Çözümü

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Herhangi bir yeni yeniliği tanıtmak çoğu zaman artan sancılarla birlikte gelir. Bunlardan biri, yükselen birçok proje tarafından ölçeklenebilirlik bozulmalarını çözmeye çalıştıklarında bulunmuştur. Aelf modeli; Merkle ağacı teknolojisinin kullanımı yoluyla işlemlerin indekslenmesine dayanır ancak bu, proje ayrıca paralel işleme de dahil ettiğinden yeni bir engel oluşturur.

    İndeksleme, Yan Zincirlerin Aelf Ana Zincirine nasıl bağlandığıdır. Aelf ekosistemine katılmak için bir Yan Zincir, işlem ücretlerini ödediği için Ana Zincir tarafından indekslenmeyi ister. Statik bir Blockchain indekslemek, kendi zorluklarıyla birlikte gelir. Zincire daha fazla blok eklendikçe tüm zincirin indekslenmesi daha fazla zaman alır.

    Ancak bu zorluk bile indekslemenin devam ettiği sırada gerçekte daha fazla blok eklendiğinde Blockchain’in kendisi statik iken indekslemenin gerçekleştiğini varsaydığı için biraz daha basit bir görünüm alır. Bu, bazı işlemlerin girdileri ve çıktıları arasında bağımlılıklar olacağından bazıları da birbiriyle alakasız olduğundan daha önemli zorluklar ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, dinamik bir Blockchain indekslemeye çalışırken bir noktada indekslemenin henüz işlenmemiş bir başkasına bağlı bir işlemde sıkışıp kalması kaçınılmazdır.

    Ethereum gibi Blockchainler, işlemlerin kesin olarak sırayla işlenmesini gerektirerek bunun üstesinden gelir. Ancak sıralı işlem, işlem hızına ve dolayısıyla ölçeklendirilebilirliğe sınır koyar.

    Aelf’in gelişiminde bu sorunların üstesinden gelen bir ekosistem inşa etmeye başladık. Çözümümüz, Aelf Ana Zincirinde Yan Zincirlerin işlemleri hızla işlemesine ve alakasız işlemleri birbirine paralel olarak işlemesine izin veren yüksek bir işlem çıktısı ve verimi sağlar.

    Aynı zamanda, Ana Zincirin Yan Zincirlerdeki gerekli işlemleri aynı hızda indeksleyebilmesi gerekir. Bu, paralel işlem işleme ile birlikte çalışan bir Yan Zincir dinamik indeksleme sistemi ile elde edilir.

    Yan Zincir İndeksleme

    Aelf üzerindeki Yan Zincirler, Aelf işletim sistemi altında çalışan iç Yan Zincirler ya da Bitcoin veya Ethereum Blockchainleri gibi yüksek öneme sahip dış Yan Zincirler olabilir. Ana zincirdeki düğümler, Yan Zincirlerden bilgileri okur ve bir Merkle Ağacı kökü oluşturur. Dış Blockchainler durumunda bu kök, verilen herhangi bir işlemi doğrulamak için mesajlaşma yoluyla Merkle kanıtlarını alır.

    Her bir Yan Zincir için kesin indeksleme stratejisi kendi has özelliklerine göre belirlenir. İndeksleme stratejisindeki bu esneklik, farklı Yan Zincirlerin farklı blok oluşturma hızlarına sahip olabileceği sorununun üstesinden gelir. Ayrıca bu, yüksek oranda çatallanma olasılığı bulunan Blockchainler üzerindeki yetim blokları indekslemek için harcanan boşa çabayı da önler.

    Örneğin Bitcoin gibi bir Blockchain için indeksleme stratejisi, bir bloğun yetim olmadığının doğrulanmasıyla indekslemenin blok oluşumundan bir dakika sonra gerçekleşebileceği anlamına gelebilir. Bir Aelf Yan Zinciri ve Aelf Ana Zinciri, birleştirme madenciliğini benimserse her iki zincirin madencileri ayrıca her iki zinciri de gerçek zamanlı olarak indeksleyebilir.

    Yan Zincirlerin indekslenmesi, madencilere Yan Zincirler tarafından üretilen işlem ücretlerinde ödeme yapan Aelf token sistemi aracılığıyla teşvik edilmektedir. Bu şekilde Yan Zincirler, ayrıca indekslemenin madenciler için ekonomik açıdan uygun kalmasını sağlamalıdır.

    Paralel İşleme

    Sıralı işleme, tüm işlemlerin sırayla işlenmesini gerektirir. Daha basit endekslemenin avantajını sunar; ancak bir Blockchain’in çalışabileceği hızı engellediği için verimsizdir.

    Paralel işleme, alakasız işlemlerin birbirine paralel olarak onaylanmasına izin verir. Böylece bir Yan Zincirden bir işlem, farklı ve ilişkisiz bir Yan Zincirde olduğu gibi aynı anda işlenebilir. Aelf’de bir düğüm, farklı gruplara alakasız (mutex — karşılıklı dışlama) işlemleri atayacaktır. Tek bir grup içinde tüm işlemler, sırayla işlenir. Ancak grupların hepsi paralel olarak işlenir ve saf sıralı işlemden çok daha hızlı onay süresi elde edilir.

    Düğümler, paralel olarak işlenebilecek işlemlere öncelik verecektir. Ancak girişi onaylanmamış bir çıktıya bağlı olduğundan belirli bir işlemin işlenememesi olabilir. Bu “özel” işlemler, Yan Zincirin paralel yerine madencilerin sırayla işlemelerini teşvik etmek için madencilere yeterli işlem ücreti ödeyebilmesi koşuluyla işlenebilir. Aksi halde, düğümler bu işlemleri reddedebilir.

    Eğer bir düğüm paralel olarak veya kabul edilebilir bir zaman dilimi içinde işlenemeyen görünüşte şüpheli işlemleri kabul ederse, bloğun diğer düğümler tarafından reddedilme olasılığını arttırır.

    Bir işlem onaylanmadıysa ve kısa bir süre içinde geri çekilmezse, “kaos” olarak kabul edilir. Bunu çözmek için Aelf, her işlemin ağa yayınlandığı sırada en son bloğun başlığı ile işaretlenmesi gerektirir. Eğer sonraki 64 blok onaylandıktan sonra işlem onaylanmamış kalırsa, süresi sona erecektir.

    Amdahl Yasası ve Bilişim Kaynak Verimliliği

    Amdahl Yasası, paralel işlemden kaynaklanan teorik hızlandırmayı hesaplamamızı sağlar. Yasa, tüm görevin yürütme verimliliğinin sistemdeki daha iyi kaynaklarla arttığını gösterir. Hızdaki artış, her zaman gelişimden faydalanmayan işin herhangi bir kısmı ile sınırlıdır. Başka bir deyişle; sıralı işleme sahip bir Blockchain ağı bir bufalo sürüsü ise, yalnızca sürünün en yavaş üyesi kadar hızlı hareket edebilir.

    Bu nedenle Aelf’in Paralel Yürütme Zamanlayıcısı (GPES), işlem verilerini ve hesaplama bağımlılığını bellek havuzundan ayırır. Bulut bilişim, düğümlerin makine kümeleri arasında çalışmasına olanak sağlar ve böylece tüm ağ boyunca paralel işlemeyi destekleyen artan işlem hızı sağlar.

    Ana Düşünce

    Ölçeklenebilirlik, Blockchain’in bugüne kadarki en önemli sorunlarından biridir ve Aelf’in birden fazla boyutta ele almak için belirlediği bir problemdir. Paralel işleme ve bir dinamik Yan zincir indeksleme mekanizması ile birleştirilen DPoS protokolünün konuşlanmasıyla Aelf, daha önce görülmemiş bir ölçeklenebilirlik seviyesi elde etmeyi amaçlamaktadır. Bunun başlangıcı, halihazırda Ağustos 2018’de Testnet’in (Test Ağı) başlangıcında 14,968 TPS ile ilk TPS (Transaction Per Second — Saniye Başına İşlem) sonuçlarında şekil almıştır.

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/how-aelf-indexes-while-introducing-parallel-processing-20a367b35cb7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 6 Mart 2019; 20:53:47 >
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Aelf Gelişim İlerlemesi Güncellemesi (3 Mart)

    ÖZET:
    - Blok Kaşifi'nin %60'ı tamamlandı.
    - "Sorun #972 Refactor'de LIB uygulamak" sorunu düzeltildi.
    https://medium.com/aelfblockchain/development-progress-update-mar-3rd-a7f2e6ae27ed



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 4 Mart 2019; 9:41:18 >
  • DPoS - Bitcoin'i Geride Bırakma

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    DPoS, Aelf’in bir anahtar elemanıdır ve Aelf’i eşsiz şekilde başarılı kılan bir şeydir. Bitcoin yatırımcısı ve Blockchain geliştiricisi olan Dan Larimer’in parlak buluşudur. Ancak DPoS’a giriş yapmadan önce Bitcoin’in ve diğer Blockchainler’in karşılaştıkları sorunların açıklamalarını inceleyelim.

    Bitcoin, Bitcoin Ağı ile tamamlanan tüm işlemleri depolayan Blockchain’i doğrulamak için merkezsizleşmiş bir konsensüs yöntemi kullanır. Yüzlerce GPU madencisi ve Asic madencisi vardır ve hepsi bu ağa yardım eden madencilik yazılımı çalıştırır. Kullanılan konsensüs yöntemine “İşin Kanıtı” veya “PoW” denir. Her bilgisayar, bir sonraki bloğu potansiyel olarak doğrulayabilir ve bunu Blockchain’e ekleyebilir. Fakat sistem hangi bilgisayarın kullanılacağını ve iş için kimin ödeme yapacağının bilinmesini nasıl seçer? PoW burada devreye girer. Ağdaki her bilgisayara bir algoritma dağıtılır ve algoritmayı çözen ve onu Blockchain’e geri gönderen ilk bilgisayar, bir sonraki bloğu doğrulama görevini alır böylece kanıtlayarak algoritmayı çözmek ve bu bloğu almak için gereken işi tamamladılar. Herhangi bir madencinin veya madenci grubunun zincirdeki bir sonraki noktaya hangi bloğun eklendiğini kontrol etmesini zorlaştırmak için algoritmanın tamamlanması olağanüstü zordur. Sonuç olarak bir madenci hatta bir grup madenci için arka arkaya sadece iki blok bile almak neredeyse imkansızdır. Bu da Bitcoin ağını bu kadar güvenli yapan şeyin bir parçasıdır.

    Ama süper güçlü madenciler inşa ettiğinizde ve daha sonra bu madencilerin 10000'ini bir havuz içinde bir araya getirdiğinizde ne olur? Böyle bir devasa güçlü madenci gibi görünüyor… Bitcoin’e neredeyse aynı senaryo oldu ve merkezsizleşme için yukarıdaki mantık yavaş yavaş dağıldı. Bugün sadece üç havuz, Bitcoin Ağı’nın neredeyse %50'sini kontrol ediyor. Bu, tam olarak amaçlanan merkezsizleşmiş sistem değildir. Şimdi oldukça fazla merkezsizleşme…

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Dan Larimer, bu sorunu önceden gördü ve iyileştirme yapılması gerektiğini düşündü ve DPoS fikrini ileri sürdü. DPoS, PoW’dan iki ana yolla değişen göreceli olarak az kullanılan bir konsensüs modelidir. Birincisi, bir sonraki şanslı madenciyi seçmek için bir algoritma kullanmak yerine birini ağda “kazmış” olduğu koin miktarına dayanarak seçmesidir. İkincisi, topluluk oylama mekanizmasına dayanarak mevcut madencilerin sayısını büyük ölçüde kısıtlamasıdır.

    DPoS’u anlamanın harika bir yolu, organizasyonu işleten çok sayıda yöneticiye sahip bir şirketi düşünmektir. Ancak her bir gün her paydaş, geçmiş performanslarına ve herkese aktardıkları güven düzeyine bağlı olarak yöneticileri işten çıkarabilir veya işe alabilir. Temel olarak, rahatsız edici ve yararsız olursa patronunuzu işten çıkarabilirsiniz.

    DPoS ile madenciler yerine delegeler vardır. Bu delegeler, ağa sağladıkları güvene ve yararlılık derecesine dayanarak topluluk tarafından oylanmaktadır. Örneğin bir delege, iş için düşük ücret talep ederken kendi reklamını yapabilir. Ayrıca, ücretlerin %50'sini sistem için pazarlamaya koyacaklarını ve halihazırda geçmiş gelişimlerde kendilerini kanıtladıklarını söylerler. Topluluk tarafından ilk 100'e girebilecek kadar oy alabilirler. Her koin/token sahibi oy kullanabilir ancak daha büyük hesaplara daha fazla ağırlık verilir. Bu daha makuldür çünkü daha fazla yatırım yaptığınızda ağın iyi çalıştığından emin olmak istersiniz.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Oylama tamamlandığında oylamaya bakılarak ilk 100 delege bir sonraki günün blok oluşturma çalışmasına dahil edilir. Seçilen her delege, sistemdeki paylarına değil oylarına göre eşit sorumluluk verilir. Bloklar rastgele dağıtılır ve her delege, bir blokta verilen herhangi bir işlemi dahil etmeyi reddedebilir. Bir blok veya işlem tanık tarafından reddedilirse, bir sonraki bloğun onaylanması iki kat daha uzun sürecek ve böylece güvenilmez davranış caydırılacaktır.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Gün bittikten sonra ilk 100 delege için oylama yeniden başlar ve kötü performans gösterenler veya yanlış şeyler yapanlar oylanacaktır. Bu, bir delege için Blockchain’in bütünlüğünün korumasında fayda sağlar çünkü bir delege olarak kalmak isteyecekler. Topluluk daha fazla büyüdükçe bir delegenin iyi performans göstermesini önemli kılan ilk 100 için rekabet daha fazla olacaktır.

    Dan Larimer, sistemin itibar üzerine çalıştığını belirtti. Güçlü bir itibar oluşturmak çok zordur ancak kaybetmek çok kolaydır.

    Sistem aynı zamanda sürekli bir rekabete sahip olduğundan topluluk ve delegeler tarafından belirlenen ücretler düşük tutulur. DPoS, sadece işlemlerde tahsil edilen ücretlerle bile çalışacak ve Bitcoin gibi üretilen herhangi bir yeni koine ihtiyaç duymayacak. Bu, enflasyonun kontrol altında tutulmasına ve koinin değerinin korunmasına yardımcı olacaktır.

    Sistemi çalıştırma maliyeti çok artarsa kullanıcılar; Blockchain’i çalıştırmak için 100'den az delege kullanmayı seçerek maliyeti düşürebilir ancak bu, merkezsizleşme boyutunu azaltır. Maliyet düşükse kullanılan delege sayısını arttırabilirler ve böylece ağın merkezsizleşme düzeyini yükseltebilirler.

    Bu konsensüsün bir diğer önemli yararı da işlemleri işleme hızıdır. Bitcoin, her 10 dakikada bir yeni bir blok onaylar ve Blockchain’e eklenecek bir blok için 6 onay alır. DPoS, her 10 saniyede bir yani 360 kat daha hızlı bir blok oluşturur. Bu fark, 1 km/s hıza sahip aracın 360 km/s hıza sahip araçla yarışması gibidir. İkincisi, rakibinden üstün olacaktır.

    Gördüğünüz gibi Aelf tarafından seçilen konsensüs mekanizması, Bitcoin’i rahatsız eden en büyük sorunların bazılarına cevap sağlayan çok özel faydalara sahiptir. Özet olarak Aelf’in DPoS kullanımı; yavaş işlem hızı, yüksek ücretler, düşük ölçeklenebilirlik ve tek bir zincirde merkezileşme riski sorunlarını çözer. Bunlar, halihazırda Aelf çoklu zincir ağı ile çözülmekte olan gerçek dünya problemlerinin başında geliyor.

    KAYNAK:https://medium.com/@mappopk/dpos-leaving-bitcoin-in-the-dust-79499683eb5a
  • ✅ Github revizyon geçmişi istatistiklerinin yer aldığı CryptoMiso sitesinde Aelf, 728 kripto para arasında 5. sırada yer almaktadır.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Blockchain Yönetişimi 101 (Bölüm 1)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Herhangi bir organizasyonda yönetişim esastır. Sonuç olarak kararların veriliş ve işlerin yapılış şekli budur. Gelişmiş toplumlarda yönetişim, demokratik süreci ifade eder. Bir modern çok uluslu şirkette organizasyondaki kişilerin karar verme haklarıyla ilgilidir.

    Ancak bu örneklerin her ikisi de merkezi yönetişim modelleridir. Modern demokrasilerde seçilmiş hükümetler, çoğunluğu etkileyen kararlar alır. Benzer şekilde halka açık bir şirkette bir yönetim kurulu, şirketi nasıl yöneteceğine karar veren yöneticileri görevlendirir.

    Blockchain yönetişimi farklı zorluklar getirir çünkü Blockchainler merkezi bir karar alma yetkisine sahip olmayan merkezsizleşmiş ekosistemlerdir. Konsensüs protokolleri açısından Blockchain yönetişimini düşünmek kolay olsa da daha fazla temel düşünceler vardır.

    Aelf'de bir Blockchain’in teknik özelliklerinin yeni nesil Blockchain'in omurgasını oluşturduğuna inanmamıza rağmen yönetişim ve ekonomik modelin ekosistemin ruhunu oluşturduğuna ve onsuz, cansız bir makineye sahip olacağınıza inanıyoruz. Bu seri; yönetişimin ne olduğunu, dikkate alınması gereken önemli kavramları, ortak zorlukları tanıtacak ve Aelf’in buna nasıl yaklaştığını ortaya koyacaktır.

    Blockchain Yönetişimi Derken Ne Demek İstiyoruz?

    Bir Blockchain, tamamen aynı Blockchain yazılımını çalıştıran bir bilgisayar ağına sahip dağıtılmış bir sistemdir. Bu nedenle bu makaledeki Blockchain yönetişimi, ağın hangi yazılımı veya hangi yazılım sürümünü kullanacağına karar vermek için kullanılan protokolü ifade eder.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Blockchain Yönetişiminden Kim Sorumludur?

    Blockchainler’de yönetişime dahil olan genellikle dört merkezi topluluk vardır. Onlar:

    • Çekirdek geliştiricileri
    • Düğüm operatörleri
    • Token Sahipleri
    • Blockchain ekibi veya organizasyonu

    Yönetişim sürecinde bu grupların her birinin rolünü inceleyelim.

    Çekirdek Geliştiricileri

    Çekirdek geliştiricileri, Blockchain yazılımının kendisinin temelini oluşturan kodu korumaktan sorumlu olan gruptur. Genellikle merkezi bir kod deposu vardır ve çekirdek geliştirme ekipleri, yazılımı değiştiren bir kod ekler veya kaldırır.

    Çekirdek geliştirme ekibi temel kodda değişiklik yapabilirken ağın kendisini kontrol etmedikleri için yürürlüğe koyamazlar. Değişiklikleri uygulamak, yazılımı çalıştıran düğüm operatörlerinin sorumluluğundadır.

    Düğüm Operatörleri

    Bizim amaçlarımız için bir düğüm operatörü, Blockchain yazılımının tam sürümünü çalıştıran ve ledgerin tam bir kopyasını koruyan bir bilgisayarı çalıştıran bir kişidir.

    Düğüm operatörleri, genellikle kod yazmazlar-bunun için çekirdek geliştiricilere bağımlıdırlar. Ancak düğüm operatörleri, düğümlerinde kod değişikliklerinin uygulanıp uygulanmayacağına karar verebilir. Bu nedenle Blockchain yönetişiminin sorunsuz çalışması için çekirdek geliştiricileri, düğüm operatörlerinin çalıştırmayı kabul ettiği kod değişiklikleri uygulamalıdır.

    Yasama organı ve yargı organı rolü ile karşılaştırılabilir. Yasa koyucular; yeni bir yasa çıkartabilirler ancak yargı görevlileri, bu yasanın uygulanıp uygulanmayacağına karar verirler.

    Blockchain Organizasyonu

    Blockchain organizasyonu kâr amacı gütmeyen bir vakıf veya şirket olabilir. Örneğin Bitcoin ve Ethereum'un her birinin bir vakfı varken; Aelf ve diğerleri Ripple ve Dash gibi de bir şirket tarafından yönetilir. Organizasyon, genellikle çeşitli rolleri yerine getirir.

    Organizasyonun asıl rolü, gelişimi ve finansmanı da dahil olmak üzere projeyi yönlendirmektir. Projenin yönünü etkilemeye yardımcı olabilir ancak kararların yürütülmesinden sorumlu değildir.

    Örneğin organizasyon, genellikle geliştiricileri nasıl telafi edeceğine karar verecektir. Ayrıca projenin pazarlanmasında ve daha geniş yatırımcı ve destekçi topluluklarının temsil edilmesinde rol oynayacaktır.

    İkincisi hafife alınmamalıdır. Geliştiriciler ve düğüm operatörleri, token sahipleri ile popüler olmayan bir karar verirse projenin genel olarak değerini ciddi şekilde etkileyebilecek birikmiş hızlı satış olabilir.

    Bir token sahipleri çıkışı/kaçışı; çekirdek geliştiricilerini telafi etmek için mevcut fonları azaltacaktır ve token değeri düşerse ayrıca düğüm operatörleri, çabaları için daha düşük bir getiri elde edeceklerdir. Bu nedenle token sahiplerinin çoğunluğunu mutlu tutmak; çekirdek geliştiricilerinin, düğüm operatörlerinin ve Blockchain organizasyonun yararınadır.

    Çatallaşmalar

    Yazılıma bir güncelleme olduğunda bu, çatallaşma olarak adlandırılır. Yazılım güncellemesi önceki yazılım sürümlerini yeni güncellemelerle uyumsuz hale getirirse bu, mecburi çatallaşma olarak bilinir. Mecburi çatallaşmalar, genellikle önemli değişikliklerdir ve Blockchain topluluğu içinde tartışmalı olabilir.

    Bitcoin topluluğundaki sert çatalların bir sonucu olarak birçok kripto para birimi ortaya çıkmıştır. Örneğin 2017'de Bitcoin blok boyutunda bir önerilen artış üzerinde bir anlaşmazlık vardı. Topluluk bir anlaşmaya varamadı ve bu nedenle bir grup artışla devam ederken diğerleri yazılımın eski sürümünü çalıştırmaya devam ettiler. Bu değişiklik, kendi başına yeni bir mecburi çatallaşmadan geçen Bitcoin Cash ile sonuçlandı.

    Ölçeklenebilirlik Zorluğu

    Çatallaşmalar, merkezsizleşmiş yönetişimi ölçekte yönetme mücadelesinin kaçınılmaz bir sonucudur. En büyük Blockchain projeleri en büyük topluluklara sahiptir ve topluluk büyüdükçe tüm üyeler arasında bir konsensüse varılması zorlaşır. Bu, neden bugüne kadar birçok Bitcoin mecburi çatallaşmalarının olduğunu açıklar.

    Daha küçük ölçekli bir örnek için sadece dört arkadaş davet etmeye kıyasla akşam yemeği için on dört arkadaş davet edildiğinde bir restoran seçmek ne kadar zor olduğu örneği düşünülebilir.

    Blockchain topluluğu ayrıca zincir içi yönetişimin değeri hakkında bazı tartışmalara katıldı. Prensip olarak değişiklikler, Blockchain’e kendileri programlanabilir ve üyeler tarafından oylanabilir ve daha sonra otomatik olarak kodun kendisinde uygulanabilir.

    Ancak bu yaklaşımda önemli zorluklar var. Birincisi, tüm üyeler büyük ve ayrı bir toplulukta garanti edilmeyen bir bütün olarak grubun çıkarlarına göre hareket etmelidir. İkincisi, Blockchainler değişmezdir. Oy verildiğinde değişiklikler geri alınamaz.

    Sonuç

    Herhangi bir demokratik yönetişim sistemi gibi Blockchain yönetişimini yönetmenin doğru bir yolu yoktur- sadece az ya da çok demokratik olan yollar vardır. Şimdiye kadar herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur ve sadece çok sağlıklı bir tartışma vardır.

    Blockchain teknolojisinin hala nispeten genç olduğu göz önüne alındığında sağlıklı tartışma, şüphesiz iyi bir şeydir. Blockchain geliştiricileri, düğüm operatörleri, organizasyonun ve projenin yatırımcıları için her katılımcı doğal olarak kendi kişisel değerlerine ve tercihlerine göre çalıştırıldığına inandıkları projelere doğru yöneleceklerdir.

    Bu makale, çeşitli tarafların bir Blockchain ekosistemindeki rolünü ve projeyi yönetmek için nasıl birlikte çalıştıklarını açıklamıştır. Yönetişim ile ilgili bazı zorluklara da değinilmiştir. 2. bölümde zincir içi ve zincir dışı yönetişim arasındaki fark ve bunun Aelf tarafından nasıl kullanıldığı açıklanacaktır.

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/blockchain-governance-101-eb2d769e85c5
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Blockchain Yönetişimi 101 (Bölüm 2)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Zincir İçi veya Zincir Dışı Yönetişim Derken Ne Demek İstiyoruz?

    Zincir içi yönetişim, Blockchain’de uygulanan kod aracılığıyla gerçekleşen işleri ifade eder. Günlük bir durumda bir Blockchain’deki işlemler, PoW gibi zincir içi bir yönetişim protokolü kullanılarak onaylanır. Aelf, PoW ve PoS’un sorunları nedeniyle DPoS protokolünü kullanır.

    Ancak tüm Blockchainler’de ledgere eklenecek işlemleri onaylamanın ötesine geçen kararlar almaya ihtiyaç vardır. Yazılım güncellemeleri; hayati bir öneme sahiptir, bu nedenle topluluğun hangi güncellemelerin uygulandığına karar vermek için bir mekanizmaya ihtiyacı vardır.

    Dahası, zincir içi ve zincir dışı yönetişim tartışmasında bir başka kritik bileşen daha vardır; bu, bir şeyler ters gittiğinde olan şeydir. En iyi örneklerden biri, 2016'da Ethereum Blockchain’de gerçekleşen DAO olayıdır. Kötü niyetli bir saldırgan, DAO’yu destekleyen akıllı sözleşme kodunda bir boşluk buldu ve yatırımcı fonlarını almak için onu kullandı. Ethereum topluluğu, alınan fonları saldırganın kullandığı hesaptan kurtarabilen ve hasarı geri alabilen mecburi çatallaşma üzerinde oy kullandı.

    Bu karar, Ethereum topluluğunda onarılamaz bir bölünmeye yol açan son derece tartışmalıydı. Bir yandan, zararın geri alınmasının ve yatırımcı fonlarının iade edilmesinin çok önemli olduğuna inananlar vardı. Öte yandan, topluluğun Blockchain’in değişmezliğini alt etmek için harekete geçmemesi gerektiğini destekleyen kişiler de vardı.

    Argüman, zincir içi ve zincir dışı yönetişimin özüne iniyor. Açık olarak bu, Ethereum’un tersinin olabileceği bir zincir dışı yönetişim modeline sahip olması nedeniyledir.

    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Uygulamada Zincir İçi Yönetişim

    Yukarıdaki Ethereum örneği ile zincir içi yönetişimin “kod yasadır” yaklaşımı olduğunu görebiliriz. Bu, bir kez topluluk tarafından oylanan tüm yükseltme ve yazılım değişikliklerinin protokolde gömülü kodlanmış olduğu anlamına gelir. Dahası bazı savunucular, bunu Blockchain’in değişmezliğine asla karşı konulmaması gerektiğini söylemeye kadar götürür.

    Zincir içi yönetişimin savunucuları, zincir dışı yönetişimdeki Blockchain kontrolünün çekirdek geliştiriciler ve madencilik havuzları için merkezileştirildiğini ve Blockchainler’in merkezileşmemiş sistemler olması gerektiğinin temel ilkesine aykırı olduğunu savunuyorlar. Ayrıca yeni geliştiricilerin mevcut projelere katılmaları için yeterli teşvik olmadığını da tartışıyorlar.

    Zincir içi bir yönetişim projesinin en çok bahsedilen örneklerinden biri, kendisine “kendi kendine gelişebilen bir Blockchain” diyen Tezos’tur. Tezos ortamında herhangi bir geliştirici, güncelleme uygulanırsa ödenen bir fatura ile birlikte projeye bir kod güncellemesi gönderebilir. Tezos topluluğunun tam uygulamaya geçmeden önce bir test ortamından geçmesi gereken yükseltmelere oy vermesi için belirli bir süreç var.

    Diğer bir örnek, DAO gibi yüksek profilli hackleri ve saldırıları ele almak için bir Blockchain’in gerekliliğine işaret eden Dfinity’dir. Bu nedenle Dfinity, kullanıcıların böyle bir saldırı durumunda Blockchain’deki onaylanmış işlemleri geri almak isteyip istemediklerini oylamalarına izin verir. Bu, yükseltmelere oy vermek için zincir içi mekanizmalara ektir.

    Zincir içi yönetişimin belirgin avantajları vardır. Daha hızlı blok onay sürelerine izin verebilir. Ayrıca, yükseltme kararlarının tam merkezsizleşmesi için merkezi bir geliştirici topluluğunun ötesinde bir yapı sağlar; bu da mecburi çatallaşmaların görülme sıklığını azaltır.

    Ancak zincir içi yönetişim, ölçekte zorlayıcı olan seçmen topluluğunun tam katılımına dayanır. Ayrıca; tüm seçmenlerin daha geniş bir toplumun çıkarlarına göre hareket ettiğini, bunun her zaman böyle olamayacağını ve diğerlerinden daha fazla güce sahip seçmenlerin bulunduğu yerlerde tehlikeli olabileceğini varsayar. Diğer bir risk, çoğunluğun iradesiyle geçersiz kılınan kararlarını bulan kullanıcıların yeni bir Blockchain’e mecburi çatallaşma için seçenekleri yoksa topluluktan ayrılabilmesidir.

    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Zincir Dışı Yönetişim

    Zincir dışı yönetişim, yazılım yükseltmeleri ve hata düzeltmeleri için bir “komite” yaklaşımı sağlar. Hem Bitcoin hem de Ethereum, kendi vakıfları ile yönetişim sürecinde uygun kontrollerin ve dengelerin sağlanmasında rol oynayan bu yaklaşımı benimsemiştir.

    Zincir dışı yönetişimin yararları ve zararları, zincir içi yönetişimin yararları ile tamamen zıttır. İnsanlar Blockchain’in otomatik olarak “kötü” kararları uygulamasını engellemek için müdahale edebilirken, tüm taraflar aynı fikirde değilse bu bölücü olabilir ve bu da mecburi çatallaşmalara yol açar. Çok sayıda seçmen grubunun katılımı gerekli değildir. Ancak karar vermenin tam merkezsizleşmenin faydalarını anlamada başarısız olan bir çekirdek insan grubuna merkezileştirildiği anlamına gelir.
    _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Sonuç

    Daha önce de belirtildiği gibi Aelf, DPoS yönetişim protokolünü yürütür. Aelf Whitepaper’da bir token sahibinin Aelf’in geleceği konusunda en büyük hakka sahip olduğunu ve token sahiplerinin çıkarlarının Aelf’in kaderiyle bağlantılı olduğunu kabul ediyoruz. Bu nedenle Aelf ana zincirinde yapılan yükseltmelere token sahiplerimiz tarafından seçtikleri temsilcileri aracılığıyla karar verilir.

    Ancak Aelf yan zincirleri kullanan bir geliştirici, DPoS protokolünü kullanmakla sınırlı değildir. Yan zincirlerinde hangi yönetişim ve konsensüs protokollerini uygulamak istediklerine kendileri için karar verebilirler. Bu, geliştiricilerin Yan Zincir işlevselliğinin belirli hedeflerini en iyi şekilde karşılayacağına inandıkları bir konsensüs protokolü kullanmalarını sağlar.

    Zincir içi ve zincir dışı yönetişim sorununu göz önüne alırken doğru ya da yanlış cevap olmadığını anlamak önemlidir. Her iki tarafta da geçerli tartışmalar yapacak savunucular vardır. Birisi mükemmel bir yönetişim tasarımı ile ortaya çıkmadıkça (pek olası görünmüyor) Blockchain’in esnek kalma yeteneği, bu bakımdan belki de teknolojinin en büyük varlıklarından biridir.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/blockchain-governance-101-bd4dd978c7c6



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 11 Mart 2019; 10:23:55 >
  • 🔊Aelf Gelişim İlerlemesi Güncellemesi (10 Mart)

    ÖZET:
    - Blok Kaşifi'nin %90'ı tamamlandı.
    - Ağ ve konsensüs ile ilgili modüller için mantık basitleştirme tamamlandı.

    https://medium.com/aelfblockchain/development-progress-update-mar-10th-5c523e5cb0d



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 11 Mart 2019; 17:18:13 >
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • ✅ Github revizyon geçmişi istatistiklerinin yer aldığı CryptoMiso sitesinde Aelf, 801 kripto para arasında 5. sıradan 4. sıraya yükselmiştir.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Akıllı Sözleşmelerle Blockchain Yönetişimi Çalıştırma

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Akıllı Sözleşme Nedir?

    Akıllı sözleşme, bir Blockchain üzerinde kodla yazılmış gerçek hayat anlaşmasının dijital bir versiyonudur. 'If-then' mantığına göre otomatik olarak yürütür. Bilgisayar bilimcisi ve kriptografi yazarı Nick Szabo, 1996 yılında bir otomat makinesinin analojisini kullandığı konudaki akıllı sözleşmeler fikrini öneren ilk kişi oldu. Otomat makinesi, ürününü yalnızca bir madeni para aldıktan sonra kullanıcıya verir.

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Akıllı sözleşmeler, benzer bir yolla çalışır. Benzer şekilde kabul edilen koşulların yerine getirilmesi üzerine bir akıllı sözleşme, otomatik olarak Blockchain üzerinde bir işlem yürütebilir. Bu nedenle akıllı sözleşmeler, gerçek hayattaki anlaşmalarına göre taraflar arasında kripto para birimleri gibi dijital varlıkların otomatik transferini yönetmek için kullanılabilir.

    Blockchain değişmez olduğu için akıllı sözleşme anlaşmasında taraflar, temel koda müdahale edilemeyeceği bilgisi dahilinde güvendedir ve şartlar yerine getirildiğinde sözleşme yürütülür. Akıllı sözleşmeler; mülkiyet hukuku, finansal işlemler ve anlaşmalar ve kitle fonlaması anlaşmaları dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılabilir. Ancak, Blockchain'in yönetişiminde de uygulamaya sahiptir.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Merkezsizleşmiş Otonom Kuruluşlar (Decentralized Autonomous Organizations - DAO) - Akıllı Sözleşmeleri Kullanarak Yönetişim

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    Blockchain yönetişimi; düğüm sahiplerinin, token sahiplerinin ve çekirdek geliştiricilerin etkileşimlerine bağlıdır. Akıllı sözleşmeler, bu taraflar arasında yapılan anlaşmaları yönetmek için kullanılabilir. Blockchain terimiyle bu, merkezsizleşmiş otonom kuruluş (DAO) olarak bilinir.

    Bir DAO, halka açık bir limited şirket gibi geleneksel bir organizasyon gibi merkezi bir yönetim yapısına sahip olmayan bir kuruluşlar grubudur. Böyle bir merkezi modelde yönetim, çeşitli paydaşların çıkarlarını dengeleyerek organizasyonu ilerletmek için strateji ve eylemlere karar verir.

    Merkezsizleşmiş bir organizasyonda her bir taraf, kuruluşu bir bütün olarak etkileyen kararlar üzerinde oy hakkına sahiptir. Akıllı sözleşmeler, taraflar arasındaki anlaşmaların ilkelerini kodlayarak ve belirli koşullar yerine getirildiğinde anlaşmaları otomatik olarak yürüterek DAO'nun "otonom" kısmını oluşturur.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    DAO

    DAO'ları tartışırken en iyi örnek olay incelemelerinden biri, maalesef en kötülerinden biridir. DAO, Ethereum blockchain üzerine akıllı bir sözleşme olarak kurulan bir girişim fonuydu. İlk token teklifi sırasında 150 milyon dolar değerine yükseldi.

    Buradaki fikir, herhangi birinin DAO'ya bir fikir verebilmesiydi ve token sahipleri bunu uygulamak ya da uygulamamak için oy kullanacaktı. Oylama uygulamak lehine sonuçlanırsa DAO'yu destekleyen akıllı sözleşme, fon transferini otomatik olarak yürütür. Token sahipleri için teşvik, başarılı projelerden elde edilen kardan pay alacak olmalarıydı.

    Ancak akıllı sözleşme kodunun kendisinde bulunan bir güvenlik açığını kullanan bir hacker, DAO'dan fon çekmenin bir yolunu bulmayı başardı ve 70 milyon $ tutarındaki ETH tokenlerini çekti. Ethereum topluluğu, tamamen işlemi tersine çevirerek günü kurtarmak için oy kullandı. Ancak DAO, bu olaydan ve olumsuz bir SEC kararından sonra katlandı.

    Olumsuz bir sona sahip olan bu özel hikayeye rağmen bir DAO'nun ilkelerini ve yönetişimde akıllı sözleşmelerin kullanımını çok iyi göstermektedir. Bir Blockchain bağlamında akıllı sözleşmeler ve DAO'lar için durum zorlayıcı olmaya devam ediyor. Bununla birlikte özel şirketler tarafından son yıllarda örneğin Equifax veya Marriott Hotels gibi çeşitli veri ihlalleri oldu.

    Ancak bu tür veri ihlalleri, interneti işlemlerde kullanma inancını yok etmemektedir. Uygulamada başarıyla çalışan birçok akıllı sözleşme örneği vardır. State of the Dapps gibi web siteleri; Ethereum, EOS ve Tron gibi platformlarda akıllı sözleşmeleri başarıyla yürüten tüm uygulamaların listesini gösterir. En iyi kullanılanlardan biri, istikrarlı koin sisteminde yönetişim için akıllı sözleşmeler kullanan bir proje olan MakerDAO'dur.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Aelf Yönetişimde Akıllı Sözleşmeleri Nasıl Kullanır?

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    DAO ile yaşanan olay Aelf'in en başından beri sağlam bir yönetişim yapısı uygulamayı seçmesinin sebeplerinden biridir. Token sahiplerinin kayıplarını telafi etmek için Ethereum Blockchain'i geri alma kararı Ethereum topluluğunu bölerek Ethereum Classic mecburi çatallaşma ile sonuçlandı. Aelf ile token sahipleri, DPoS yönetişim protokolüne dayanan açık ve şeffaf bir yönetim sistemine katılırlar.

    DPoS, Blockchain yönetişiminde temsili demokrasiye en yakın modeldir. Tüm token sahiplerinin tüm kararlara oy vermesi yerine DPoS, token sahiplerinin madenciliği ve diğer özel görevleri yerine getirecek düğümleri delege etmelerini sağlar. Düğüm sahiplerinin seçimi için oy kullanma mekanizması, akıllı sözleşmeler kullanılarak yürütülür ve otomatik olarak en çok oy alan düğümler seçilir.

    Aelf kuruluş üyeleri, ekipten veya üçüncü taraftan yeni özellikler ve güncellemeler için kodu incelemekle sorumludur. Delegasyon düğümleri, daha sonra ihtiyaçları doğrultusunda hangi temel özellikleri birleştirmek istediğine karar verir. Yeterli sayıda delegasyon düğümü yeni özelliği uygularsa, bir akıllı sözleşme tüm sistemin aynı değişikliği onaylamasını sağlar. Bu şekilde Aelf, Bitcoin ve Ethereum topluluklarını bölen aynı bölücü mecburi çatallaşmalara maruz kalmayacaktır.

    Akıllı sözleşmelerin ve DPoS yönetişim yönteminin bir kombinasyonunu kullanarak Aelf, token sahiplerimizin sistemin gelecekteki gelişmeler üzerinde en büyük söze sahip olmalarını sağlar. Token sahiplerinin çıkarlarını Aelf platformunun uzun vadeli beklentileriyle özellikle uzun süreli kilitli tokeni olan token sahipleri için ayarlar. Aelf yönetişim modelini oluştururken önceliğimiz buydu ve geleceğe dönük olarak tüm paydaşlarımızın çıkarlarına iyi hizmet edeceğine inanıyoruz.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/running-blockchain-governance-with-smart-contracts-954fa0c3c747



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 18 Mart 2019; 17:53:0 >
  • AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • Aelf Neden Akıllı Sözleşmeler İçin Yan Zincirleri Kullanır?

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Aelf Neden Akıllı Sözleşmeler İçin Yan Zincirleri Kullanır?

    2014 yılında Ethereum'un piyasaya sürülmesi, akıllı sözleşmelerin kodlanması için ilk kamu platformunu sağladı. Bu devrimci bir gelişme olsa da ilk heyecan, vaat ettiği görülen Blockchain'in yaygın olarak benimsenmesini sağlayamadı. Bunun sebeplerindem biri, geliştiricilerin ölçeklenebilirlik ve birlikte çalışabilirlik gibi sorunları çözmek için mücadele etmeleridir.

    Aelf, bu zorlukların üstesinden gelmeyi amaçlamaktadır ve bunu başarmamızın yollarından biri akıllı sözleşmelerin işleyişine tamamen farklı bir yaklaşım getirmektir. Diğer platformlar şimdi mevcut olmasına rağmen, bu makalenin amaçları doğrultusunda en iyi bilinen ve en iyi kullanılan akıllı sözleşme platformlarından biri olan Ethereum ile Aelf'i karşılaştıracağız.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ethereum'da Akıllı Sözleşmeler

    Akıllı sözleşmeler "if-then" mantığına göre çalışır, bu nedenle sözleşme koşulları sağlandığında işlemin kendisi Ethereum Blockchain'e kaydedilir. Ethereum gazla çalışır, bu yüzden akıllı sözleşmenin kendi içindeki işlemleri tamamlaması için her akıllı sözleşmede yeterli gaz kalmalıdır. Ayrıca, madencilerin akıllı sözleşmenin tamamlanması için mal sahibinin teklif ettiği gaz fiyatını kabul etmeye istekli olmaları gerekir.

    Tüm bu koşulların uygun olduğunu varsayarsak prensip olarak herkes, herhangi bir amaç için akıllı bir sözleşme yapmak için Ethereum'u kullanabilir. Ancak Ethereum'un yüksek verim zamanlarında darboğazlar yaşadığı iyi bilinmektedir. Örneğin, CryptoKitties çılgınlığının sebep olduğu ağ yavaşlaması öyle aşırıydı ki yaygın haber kanallarında bile yer aldı. Bu zamanlarda talebin artması nedeniyle gaz fiyatı da yükseliyor.

    Bu darboğazların nedeni, basit ETH işlemleri veya akıllı sözleşmelerdeki işlemler gibi tüm Ethereum tabanlı işlemlerin tek bir zincirde gerçekleşmesidir. Bir Blockchain ortamında işlemler de genellikle birbirine bağımlıdır. Bir işlemin girişi, özellikle birden fazla koşulu ve tamamlanması gereken adımlar içeren akıllı bir sözleşmede başarılı bir şekilde onaylanan başka bir çıktıya bağlıdır.

    Ethereum, tüm işlemlerin sırayla işlenmesini gerektirerek bunun üstesinden gelir. Ancak tek bir zincir üzerinde sıralı işlem; CryptoKitties gibi darboğaza neden olur çünkü tüm akıllı sözleşmeler ve ETH ticaretleri için tüm işlemler, ağdaki her düğüm tarafından sırayla doğrulanmalıdır.

    Blockchain topluluğunda bazıları, tek bir blok içinde daha fazla işlem yapılmasını sağlayan arttırılmış blok boyutunu isteyecektir. Bununla ilgili sorun, Ethereum Blockchain üzerinde gerçekleşen işlemler ne kadar büyük olursa ledger de o kadar büyür. Bir düğüm operatörü için bu, blokları kazmak için gereken hash gücünü arttırır.

    Blok boyutunu arttırmanın sadece büyük şirketlerin madencilik için gereken hash gücünü sağlayabileceği derecede ledger şişmesine neden olacağı yönünde geçerli bir argüman vardır. Bu gerçek merkezsizleşmeyi engeller ve böylece %51 saldırısı riskini artırır.

    Bu nedenle Ethereum geliştirici topluluğu, sistemin akıllı bir sözleşme platformu olarak uygulanabilir olmaya devam etmesinde gerekli olan ölçeklenebilirlik zorluğunun üstesinden gelmek için birkaç çözüm araştırıyor. Bazı potansiyel çözümler Sharding (Parçalama) ve child (alt) zincirlerin kullanılmasını içeren Plazma protokolüdür.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Aelf'de Akıllı Sözleşmeler ile Kaynak Ayrımı

    Ethereum ölçeklenebilirlik zorluğunun üstesinden gelmek için bir uzantı olarak Plazma'da alt zincirleri uygularken Aelf, ilk tasarımın bir parçası olarak yan zincirlerin kullanılmasını içermektedir. Tek bir Blockchain'i kullanan birden fazla akıllı sözleşme türü, ölçeklenebilirliği engel olur.

    Ayrıca, farklı akıllı sözleşme ihtiyaçları ile gerçek dünya işletmelerin karşılaştığı sayısız zorlukları karşılamada başarısız olur. Bazı uygulamalar hızlı onaylarla yüksek verim gerektirebilir, ancak diğerleri mümkün olan en iyi güvenliği sağlamak için hızdan ödün vermeye istekli olacaktır.

    Bu nedenle Aelf, ana zincirde sadece yan zincirleri indekslemek için kullanılan herhangi bir akıllı sözleşme işlevine sahip değildir. Akıllı sözleşmeler, türüne göre farklı yan zincirlere ayrılır.

    Bu nedenle bir yan zincir, güvenliğe ve gizliliğe odaklanarak kimlik verilerinin kaydedilmesi ve doğrulanması için akıllı sözleşmeler çalıştırabilir. Başka bir yan zincir, hızlı işlem verimi ile bir merkezsizleşmiş borsa işletebilir.

    Merkle ağaç köklerini kullanarak bu iki yan zincir, Aelf ana zinciri aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurabilir. Borsa yan zincirinin bir kullanıcının kimliğini doğrulaması gerekiyorsa, kullanıcının kimlik verilerini içeren kimlikte belirli bloğun Merkle ağaç kökünü talep ederek bunu yapabilir. Akıllı sözleşmelerin farklı yan zincirlere ayrılmasıyla her uygulama, ağın geri kalanından müdahale olmadan çalışabilir.

    Aelf yan zincirleri, ayrıca alt zincirlere dallanma seçeneğine de sahiptir. Bu şekilde her bir yan zincir, belirli bir işleve tahsis edilmiş kendi ölçeklenebilir ve bağımsız ekosistemi olarak çalışabilir. Bunun tek bir uygulama kullanımı olması gerekmez; tüm bir endüstriyi kapsayabilir. Örneğin; sigorta primi ödemeleri, talepler veya kendi kendine sigorta havuzları gibi işlemleri yönetmek için özel olarak programlanmış akıllı sözleşmeler içeren alt zincirlerle sigortaya tahsis edilmiş bir yan zincir olabilir.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ölçeklenebilirlik Sorununun Üstesinden Gelmek

    Bazı işlemler birbirine bağlı olsa da birbirinden bağımsız olarak doğrulanabilen bir çoğunluk da vardır. Bu nedenle Aelf, birbirinden bağımsız işlemleri farklı gruplara ayırır.

    Aelf'deki düğümler, daha sonra işlem gruplarını birbirine paralel olarak onaylayabilir. Birbirine bağlı işlemler, sadece kendi gruplarında sırayla onaylanır. Paralel işleme, Aelf'in diğer Blockchainler'deki sıralı işlemlerden çok daha hızlı bir şekilde işlemleri onaylamasını sağlar.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ethereum gibi ikinci nesil Blockchainler, Blockchain alanına birçok heyecan verici gelişme getirdi. Ancak "her şeye uyan (one size fits all)" yaklaşımı, gerçek dünyada çok farklı ihtiyaçları olan işletmeler tarafından yaygın olarak benimsenmesini engelledi. Kaynakları yan zincirlere ayırarak Aelf, modern işletmelerin ihtiyaçlarına hizmet eden akıllı sözleşme yetenekleri sunmak için yüksek derecede uyarlanabilir ve ölçeklenebilir bir ekosistem yaratıyor.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    KAYNAK:https://medium.com/aelfblockchain/why-aelf-uses-side-chains-for-smart-contracts-cf14f8f92bab



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 23 Mart 2019; 11:11:47 >
  • 🔊 Aelf Gelişim İlerlemesi Güncellemesi (24 Mart)

    ÖZET:
    - Blok Kaşifi çoklu zincir anahtarlama işlevi tamamlandı.
    - Aelf yeni resmi web sitesinin %75'i tamamlandı.
    https://medium.com/aelfblockchain/development-progress-update-mar-24th-64a36b9dd81c



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursa1903 -- 26 Mart 2019; 8:37:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ✅ Github revizyon geçmişi istatistiklerinin yer aldığı CryptoMiso sitesinde son 3 aylık süreç için Aelf, en aktif 370 kripto para arasında 2. sırada yer almıştır. Aelf, durmaksızın gelişiyor ve 1. sıra için daha da çok çalışıyoruz!

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)

    AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.