Şimdi Ara

Nvidia Geforce RTX 2080 ve RTX 2080Ti inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
19.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yuh! Bu kartlar mı olmuş...

    RT: Henüz daha destek yok ama harika teknoloji. Ama destekleyen oyun henüz yok.

    DLSS: Harika süper, 4K'da akıcı oyun deneyimi sunacak ama henüz destekleyen oyun yok.

    RTX 2080 daha pahalı fiyatına rağmen 4K'de 1080Ti'den yer yer geride performans veriyor o yüzden çok harika bir seri olmuş...


    Ne güzel mantığınız var öyle ya. Nedense aklıma şu video ve şu abimiz geldi;
    https://www.youtube.com/watch?v=PuFnKtfz3yg&frags=pl%2Cwn

    Nvidia Geforce RTX 2080 ve RTX 2080Ti inceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 26 Eylül 2018; 23:7:20 >
  • çok pahalı, zengin bebelerin alacağı kartlar bunlar. yurt dışında da zengin bebelerin alacağı kartlar, sırf bizim için değil.
    youtubeda 2080ti izlersin eve 1050ti girer günün sonunda.

  • Nvidia Geforce RTX 2080 ve RTX 2080Ti inceleme
  • 11 bine ekran kartı vay be kasayı toplasak 25 tl tutar mı

  • Açıkçası bunlar hem fiyat hem de mimari açısından hayal kırıklığı kartlar. Fiyatı yazmış arkadaşlar zaten. Dolar cinsinden artan fiyatlar karşılığını veremiyor her şeyden önce. Mimari olarak da başarısız olduklarını düşünüyorum.

    Mesela: 1080 Ti 3584 cuda çekirdeği sahibi, 2080 Ti ise 4352 çekirdek sahibi. Aradaki fark: %20. Performans farkı %30-35

    Yani Pascal mimarisine hiçbir şey yapılmasa ve sadece çekirdek sayısı böyle artırılsa zaten %20 performans farkı artacaktı. Güç tüketimi de keza benzer oranda artacaktı. Turing ve Pascal arasındaki güç farkı çok daha az ama 10W gözardı edilebilir şu durumda.

    1080'de 2944 çekirdek var, 1080'de 256. Aradaki fark %15. Performans anlamında aralarındaki fark %30.

    Kalkı ki bu kartlar 12NM ile yeni mimaride üretildi. Şu durumda yeni mimari ve üretim teknolojisi klasik anlamda performansa sadece %10-15 arasında bir katkı sağlamış ki Nvdia'nın son yıllardaki nesiller arasındaki farkın çok gerisinde bu ilerleme. Saat hızlarında artırma ve mimaride bazı değişikliklerle bile aynı rakamları yakalamaları zor olmazdı sanıyorum. AMD Polaris mimarisinin üçüncü neslini çıkarıyor ve ufak tefek değişikliklerle %15 farkı elde edebiliyor mesela.

    Geriye yapay zeka ve ray teknolojisine ayırdıkları bölüm kalıyor. İkisi de şu anda atıl durumda ve ne kadar aktif kullanılıp işe yarayacağı belirsiz. Keşke bunların işlem gücü de klasik anlamda grafik performansına katkı sağlayabilseydi de verilen paraya ve işlemci zarının iki kat büyümesine değseydi. Bu mümkün olsaydı belki de %50-60 gibi bir performans artışından bahsedebilirdik.

    Fiyatlar ise tam fecaat. Yeni bir şey ekledik, fiyatlar arttı demek çözüm değil. Eğer endüstri ve ekonomi hazır değilse bunu piyasaya sunmanın bir anlamı yok. Bir çok teknoloji firması şu an deneysel diyebileceğimiz teknolojileri astronomik rakamlarla piyasaya sunabilirler isterlerse (ki kısmen yapan niş firmalar da var, zengin oyuncakları) ama sektör hazır olmuyor. Hoş madencilik furyasında insanların kartlara çok yüksek rakamlar verebildiklerini gördü bunlar, belki bundan böyle cesurlar ama tüketicinin bu fiyat artışını reddetmesi lazım. 900 serisinden beri fiyat sürekli %50 oranında artıyor. İki nesil sonra bir karta 3000 dolar mı vereceğiz yani? Böyle absürt durum olmaz, olmamalı.

    Yine bu kartlar standartları değiştirecek NVLink gibi teknolojiler getiriyor. Elbette güzel ama AMD gibi daha kullanıcı dostu çözümler sunması gerekiyor. SLI köprüsü satıyor adamlar, AMD PCIe portları üzerinden bunu yapabiliyor, Keza G-Sync'e kıyasla FreeSync'in DP üzerinden yapılıyor olması gibi alternatif teknolojiler hali hazırda var. Eminim NVLink de benzer şekilde yapılabilir ama illa ekstra donanım ve 80 dolar ödenecek. Bu eleştiri geçen nesil için de geçerliydi nihayetinde ama adamların bu politikalarını devam ettirmelerinin nedeni AMD'nin başarısız ürünleri. Güzel ürün yapsalar da parasını verip alamadığın oluyor. Böyle de enteresan bir firma. Neyse diyeceklerim bu kadar.

  • i7 5820k ile bu yeni kartlar rahat çalışırmı yoksa sistemi yenilemek gerekir mi?

  • Benım aklım almıyor abi.
    i7 4770k var
    16 gb ddr ram var
    rx 480 8 gb msi var
    ben 4k 30-40 fps ultra da Bir çok oyunu oynuyorum. Benım bılgısayardamı bı tuhaflık var yoksa teknolojisi kaplumbağa gibi mi ilerliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Nvidia hangi teknolojisi ile performansa katkı yapmış ki? Çıkardığı her teknoloji çok cafcaflı isimlere sahip ama hep performans katili. Ve kullanan oyun sayısı belli süre sonra sıfıra iniyor. Amd rakip çıkarmayınca Nvidia da intel gibi %5-15 lere oynamaya başladı.



    Amd, grafik pazarına aynı ryzen gibi dönerse ancak o zaman adam akıllı kartlar görmeye başlarız.
    Aynen öyle, rakipsiz kalınca herşey yavaş ilerliyor. Nvidia geçen sene hiç kart çıkarmadı bile. Neden? Çünkü zaten piyasadaki kartlarını geçen rakip yoktu, miningciler falan derken
    satışlar da iyi adamlar yeni seri çıkarmaya uğraşmadı bile. AMD sağlam bir rakip yapana kadar yüksek performans farkı beklemiyorum ben. Qualcomm falan masaüstü GPU sektörüne de girse keşke, rekabet artar.
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    işlemci yetersizliği olabilir rtx 2080 ti baya fark atıyor çünkü çoğu yerde diğer kartların darboğaz yaptığını düşünmedim videoda ama 2080 ti için aynı şeyleri söyleyemiyorum
  • Şimdi 11000 Tl verip en sağlam kartı alıcam ama oyunlar destek vermediği için özelliklerini kullanamıyacağım kimbilir bu özelliklere ne zaman destek verecekler belli değil.

  • Kısaca Nvidia hedef kitlesini belirlemiş ve benim o hedef kitlesi içersin de olmadığım çok belli. Alan arkadaşlar bol bol izlenimlerini, deneyimlerini paylaşsınlar derim. Zira hem onlar için hiç yoktan bir sebep biz gibiler içinde amme hizmeti olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FEARTR

    Benım aklım almıyor abi.
    i7 4770k var
    16 gb ddr ram var
    rx 480 8 gb msi var
    ben 4k 30-40 fps ultra da Bir çok oyunu oynuyorum. Benım bılgısayardamı bı tuhaflık var yoksa teknolojisi kaplumbağa gibi mi ilerliyor.
    RX480 ve 4K Ultra 30-40 fps?
  • Bu kartlar daha çok "Intel falan bu işlere girmeden geliştiriciler alsın kullansın, bizim kartlar üzerinden oyunlarını geliştirsinler ve yeni mimariyi tanısınlar, bu işin maliyetini de kullanıcıya kitleyelim. Esas kartları ise daha sonra, o yeni geliştirilen oyunlar duyulmaya başladığında çıkarır bir de ordan voliyi vururuz" der gibi hazırlanmışa benziyor. Şu dönemde Ray Tracing ve AI/DL konusunda kim erken davranırsa o parsayı kapar gibi görünüyor. Nvidia'nın Intel'le didiştiği mevzu da bu işler zaten. Zamanında Larrabee de GPGPU işinde liderlik için çıkacaktı. Şimdi o iş yapay zekaya evrildi. Diğer taraftan Intel'in de yıllardır Ray Tracing konusuna eğildiği, hatta bunun bazı araçlar hazırladığı biliniyor. Nvidia'nın böyle GPU'lar yapmış olması garip değil yani.

    Son kullanıcı olarak bu fiyatların sebebi beni bağlar mı? Bağlamaz. Netice son kullanıcının gördüğü şey akıl dışı fiyatlar ve buna karşılık çok fazla olmayan performans artışı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 27 Eylül 2018; 1:15:25 >
  • Bu kartlar seneye daha RT'nin tadına bile varamadan RT açısından çöp olacaklar.

  • Adam akıllı rakip yok ki karşıda, adam istediği gibi at koşturuyor.

    AMD yıllardır rakip olamadı.

    Düzgün bir mimari çıkarsa bari ne diyeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekel böyle bir şey işte. Rakip olmayınca kafasına göre at koşturuyor. PhysX ve Cuda gibi balon teknolojiler. Daha doğrusu destek verilmedikten sonra reklam amacı taşıyan yenilikler.

  • Fiziks olayı yansıma olayından milyonlarca kat daha büyük bir devrimdi ve şu anda en çok ihtiyacımız olan şey ama neredeyse tamamen unutuldu gitti, buda aynı sonla bitecek malesef çünkü çok büyük bir güç istiyor


    Nvidia Geforce RTX 2080 ve RTX 2080Ti inceleme
  • Yanlış kıyaslama, çıkıp 1080 ile aynı denilemez bir yazılımla 2 katı performans sunulabilir, müşteri odaklılığı daha kararlı olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanımhaber yıldız vermiş ama sallamayın boşverin 1080 veya 1080 Tİ varsa rahatınıza bakın. Dolar kuru bu kadar berbat olmasaydı biraz bekleyip tam 1080Tİ alınacak dönemdi.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.