Şimdi Ara

HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.680
Cevap
62
Favori
332.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sivridis

    Hani yeşil ekran sorunu olmasa maddi duruma bağlı P20 Pro ya da Note 9 kıyasla, 2500 - 3000 TL olarak değer - değmez tartışması yapılabilir. Ama bu sorun bu kadar ayyuka çıkmışken hele Türkiye gibi firmaların, kurumların kolayca çamura yattığı bir ortamda bu fark şu anda verilmez.
    Dediğiniz gibi bir kaç ay beklemek en mantıklısı.
    Tabi hic biri babamizin oglu degil okadar para vercez degistircek mi degistirmicek mi beklicez almam daha iyi en kotu gider xs alirim bakarim keyfime

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Media market internet sitesinde 7600 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yelkenli12 Y kullanıcısına yanıt
    Cihaz güzel ama 8 bin verilmez ederi en fazla 6 bin ekran konusunda katılıyorum bugüne kadar ki en iyi ekran tasarım övmeye gerek yok samsungda bunu yıllardır görüyoruz şarj önemli bir konu ve bu konuda adamlar çok başarılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • freeheart44 F kullanıcısına yanıt
    İnsanlarımız atlamasa bir ay sonra 6 bin ama malesef satış olunca adamlarda fiyatları düşürmüyor bu bütün marka ve Modeller için geçerli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün dhl ile gönderdim aleti amazon ingiltereye. 470 tl kargo tuttu faturasını amazona mailledim. Geri ödeme yaptılar. Yurtdışından da amazon dışında alışveriş yapmamak lazım sanırım. Mate 20 prodan sonra note fe çok yavan kaldı. Çok ağır çalışıyor gibi geliyor. Ekran sorunu çözülürse mate 20 tekrar alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ukraine odesaya arkadaşım gidiyor acaba oaradan matre 20 pro veya mate 20x aldırma şansım varmı yada internet üzerinden fiyat bakabilecegim yerler varmı sygılar
  • Usb baglanti yuvasini hoparlor olarak ayrica kullanilmis ses zaten pek kaliteli ve yuksek degil rakiplerine gore .



    Su site populerdir bilen bilir incelemesinde LG degil de BOE olan yani ekrani pekte sorunlu olmayan MAte 20 Pro incelemesini yapmislar.

    Bir yerdeki ifadesi dikkatimi cekti sok oldum . Huawei OLED ekranlarinda ana tedarikcisini BOE imis ve LG de yedek ! ekran tedarikcisi imis. Yani kalite konusunda Huawei BOE birinci ana olan sonra LG dir diyor.


    Turkiye gibi asiri yuksek fiyatli bir ulkede LG panel OLED ekranli Mate 20 Pro olmasi tuhaf ...



    Isteyen okur gorurur irdeler :

    https://www.gsmarena.com/huawei_mate_20_pro-review-1845p3.php





    Ahizesi ile gorusme yapildiginda karsi tarafin sesi hafif ekolu yankilanmali sesi gelmektedir :

    BOE ekranin piksel dizilimi asagidaki gorsellerdeki gibidir. Suana kadar yapilan incelemelerde bana denk gelebilenler hepsi BOE uretimli OLED panellerdir .


    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü




    Huawei in incelemeler icin dagittigi tum cihazlar anlasilan BOE ekranli o yuzden hicbir teknoloji editoru yedek 2. kademe kalitesi dusuk olan LG uretimli OLED paneller hakkinda herhangi bir detayli inceleme cikmiyor. Huawei gercekten cakallik kurnazlik isini iyi beceriyor Cinlilerin Cin toparklarinda olanlarin genel bir ozelligidir keza :)




    https://www.notebookcheck.net/Huawei-Mate-20-Pro-Smartphone-Review.338680.0.html




    Son olarak kendisini alintilamiyorum lakin okuyacaktir paylasimlarimi ve belki de susacaktir :) Cunku kendisi Note9 hakkinda kiyaslama yaparken Note9 da DCI-P3 HDR ve HDR10 olmadigini ifade etmis ...

    Buyursun DCI-P3 renk paleti var Cineama Modu dur ... Adobe RGB renk paleti de fotograf modundadir ... Bir de hepsini asan renk skalasi gammutu vardir o da uyarlanabilir ekrna modundadir DCI-P3 in daha genis renk paletidir ...


    http://www.displaymate.com/Galaxy_Note9_ShootOut_44N9.htm ( Note 9 ekrani o kadar da kotu degildir :) )


    Ayrica OLED AMOLED hayrani degilimdir ! HDR destegi vardir cunku her iki model Note9 Mate 20 Pro hatta yeni cikmis Iphone X lerdeki OLED li olanlar hepsi 8 bit renk derinligi vardir ve Note9 dahil MAte 20 Pro dahil HDR10 destekli demek ekrani HDR10 demek degildir. HDR10 demek 10 bit renk derinligi yani 1.07 milyar renk destegi olmasi gerektirir ki burada bahsettigim tum cihazlar Note9 dahil ekrani malesef yillardir 8 bit paneldir !


    Ayrica birseyi overken yani ekran renk profili DCI-P3 filan derken acaba yuzde kac olarak DCI-P3 kapsiyor erisebiliyor bu cok daha onemlidir ...


    Firmalarin klasik pazarlama agzi ile biz tuketicilerde forumlarda gormek hic hos degildir ....


    Biriler de duyar gibiyim bu kadar derinlemesine ve detayli niye incelensin vs. vs falan filan :))) . Sonucta MAte 20 Pro yu oldugundna cok abartilmamasi gerekir neyse o paylasilmali ...


    Anladigim kadariyla sirf Turkiye dekilerde ekrani BOE olanlar pek yok gibi forumdaki birkac kisinin MAte 20 Pro su elbette geneli ifade edemez ama rastgele 2 kisinin ki de LG ekranli olmasi ornek uzay ideal hesaplamalarini bir kenara birakirsak bile LG uretimliler cok yaygindir. Ozellikle olayi dunya capinda ele alirsak LG panel yedek tedarikli olsa bile anlasilan ya stokluyorlar ya da yedek 2. tedarik LG OLED panellileri daha cok one surmektedir araya da ufak bir yuzde BOE ekranlilari serpistirmis olabilir meseleyi bilmiyoruz ikisi karisik montajlaniyor safligi ile bizleri yiyor da olabilir Huawei merkez yonetimi :)








    Birisi su ekran problemi uzerine uygulama cikartmis iste playstore dan yukleyin




    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mate20pro





    Sok oldugum su detay ise LG ekranlilar kesin bozuluyor en fazla 2 hafta omurleri vardir bazilarinda bir gunde ekrani yesillenme artarak baslamakta bu biliniyor herkesce ASIL bomba BOE uretimli OLED ekranlilarda ayni sorun varmis iste birisi xda-developers forumunda ifade etmis :


    https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=78179049&postcount=1174





    Sonra forumdan biri dikkatini cekmis sorun aslinda cam kisminda imis kaynak olarak su ornegi gosteriyorlar ne kadar dogrudur suan icin bilinmez ama bir gecek vardir ki Mate 20 Pro lar da ekrani yesillenmeye basliyor ...


    https://www.anandtech.com/show/13503/the-mate-20-mate-20-pro-review/7





    pic.twitter.com/XZDK4C1f0G





    Anandtech.com daki cihaz ilginctir LG panel li Mate 20 Pro ...


    https://www.anandtech.com/show/13503/the-mate-20-mate-20-pro-review/7



    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü



    Ekranin parlakligi tam iken asiri guc tuketimi klasik OLED / AMOLED ekranlarindan cok cok daha fazla olmasi da fevkalade kotu oldugunu aalrm verdigini ifade etmekteler .


    Yine bir baska dikkatimizi ceken ise :

    Ekranin 1440p yi basarabilmesi icin cok vasat ve enerji dusmani metodlar kullanmasi 1440p bant genisligine ulasmasi icin dual MIPI lane kullanmasi Samsung Exynos larda bu dual degil tek dir boylece daha az enerji tuketimi elde edilmektedir ...


    Goruldugu gibi sadece islemcisi 7nm olmasi pek bir anlam ifade etmiyor baska bilesenleri de ciddi orandan daha fazla pil tuketimini etkilemektedir .

    Kiyaslama olarak Mate 20 alinmis ( IPS panel ! ) ve ekran parlikligina gore tukettigi enerji Mate 20 Pro cok fazla tespit edilmistir .




    " The more concerning aspect is the base power consumption. The Mate 20 Pro showcases a very stark difference to the Mate 20. At 0 nits, meaning when the displays are showing a black image, the Mate 20 Pro consumes 519mW versus the Mate 20’s 348mW. When switching over to a full white image at minimum brightness of ~1.5nits, the Mate 20 Pro jumps almost 84mW, a delta that is uncharacteristically higher than any other OLED phone. Here the Mate 20 Pro comes in at 603mW versus the Mate 20’s 393mW.

    This 210mW difference is quite alarming, as it is part of the phone’s base power consumption that is essentially ever present no matter what you do while the screen is on.
    "



    " Mate 20 Pro uses dual MIPI lanes in order to achieve the bandwidth for 1440p - something which is quite unfortunate. Samsung achieves 1440p on its phones by using a single MIPI lane with compression (either DSC or a proprietary format with Exynos), which is a much more efficient way to drive the DDIC "



    OLED DDC nedir ?

    http://www.magnachip.com/img/displaysolutions/oleddisplay/White%20Paper_Mobile%20OLED%20Display%20and%20OLED%20DDIC.pdf


    Mobile Industry Processor Interface (MIPI)
    https://www.usmicroproducts.com/blog/understanding-display-interfaces








    Bastan asagi Huawei Mate 20 Pro un detayli derinlemesine incelemesi her zaman guvendigim sitedir tam sayfa incelemesini su sekilde de okuyabilir irdeleyebilirsiniz iste ( gorselelrin etrafinda kutucuklar vardir tiklanarak baska hallerdeki gorsellere gecis yapabilirsiniz dikkatli bakanlar fark edecektir keza icerik dinamik etkilesimlidir ) :


    https://www.anandtech.com/print/13503/the-mate-20-mate-20-pro-review


    Ek olarak MAte 20 Pro nun ekrani cok ta iyi olmadigi varsayilan olarak kirmizimsi kirmiziya kacan renk tonlamasi ifade edilmektedir .





    Sadece xda-developers forumunda bile bu konuda yazismalar dunyayin her yerindenki kullanicilari ile 1212 mesaja ulasti ve bu surekli artmaktadir konu cok sicak ve devam edecek gibi :/


    https://forum.xda-developers.com/mate-20-pro/help/mate-20-pro-greenish-display-screen-t3859268/page122
  • Saka gibi ya note9 5 6 saat ekran suresi aliyor yok exynoslar daha az enerji üretiyormus matenin ekrani cok guc harciyormus. Reele gelince goruyoruz note9 u. samsung da pil sikintisi vardir uzak yere giderken mutlaka powerbanksiz gidemezsiniz note9 fiyatinin neden bu kadar dustugune bakin anlarsiniz zaten mate20pronun ilk uretimlerini almayin 1 ay sonra duzeltirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç gündür yapmadığım test kalmadı yeşil ekran vs yok siyahlar tam siyah hatta . Baska tekelonla resim çekmek yanıltır. Ama ben yinede iphone ile çekip bir resim atıyorum sorun yok şimdilik

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    hocam valla size söylenen çok oluyor ama bence bir teşekkürü hak ediyorsunuz mate20pro için fiyatı acıklandıgında bile ..
    pahalı olsa da napıyım alıp 3 5 sene kullanırım tam ıstedıgım gıbı yapmıslar (kamera ekran hız) dıyordum fazla marketing e mi maruz kaldık nedir
    hakkaten butun youtuber lara BOE ekranlı vermısler o bellı oldu oyle banllandıra ballandıra anlattılar kı ruyadan uyanmak gerekıyormus gercekler oyle degılmıs xda forumlarda 100 sayfayı asan global greenscreen problemınden sora 8K ''bence'' verılmez veren illakı olacak umarım onlara da boe ekranlı
    gelır de ugrasmazlar ...

    şahsen benı o dertten kurtardıgınız ıcın eyvallah hocam cunku bı urune cok takılıp kıtlenınce kusurları pek gormuyorsunuz ve bu kısımda aslında bılınclı tuketıcı mantığıyla dusunmek lazım bu devırde bu şirket polıtıkalarıyla malesef bu sekılde bakmak lazım ..

    sımdı nerdeyse 3k dusugune benzer bı urun aldım en azından param cebımde kaldı bazende çok kasmamak lazım =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heimdall.. -- 17 Kasım 2018; 21:24:41 >
  • mmusty355 kullanıcısına yanıt
    Hocam note 9 da kullandım. Şu an p20 pro kullanıyorum. Pil kullanımı göreceli bir kavram. Herkesin kullanım şartları farklı. Evet note 9 biraz daha çabuk bitirebilir pili içerisinde yüklü olan boltwarelerden dolayı. Ama note 9 un pil süresi azımsanacak ya da kötü diyecek kadar değil. Yoğun ışık altında kullanırsanız ekran canavar gibi elbet sömürür ve 6 saat ekran süresi alırsınız. Şahsen 6 saat aldığım da oldu 10 saate yakın aldığım da... Bu tüm cihazlar için geçerli çünkü ekranlar kocaman ve çözünürlükler yükseldi. Bana sorarsanız totalde note 9 müthiş bir cihazdır. Kaldı ki kalemi yüzünden muadili olmayan bir cihazdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunbah kullanıcısına yanıt
    Yavaş yavaş yeşillenmeye alış hocam. İşin şakası bir yana bu kadar dolu bir cihazda Huawei nasıl böyle bir hata yaptı anlamak mümkün değil. İnşaallah sorunsuz kullanırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DODANLI

    Yavaş yavaş yeşillenmeye alış hocam. İşin şakası bir yana bu kadar dolu bir cihazda Huawei nasıl böyle bir hata yaptı anlamak mümkün değil. İnşaallah sorunsuz kullanırsın
    Sağol dostum iyi dileklerin için 😁. Umarım tüm cihazlarda bu sorun yoktur. Haklısın nasıl böyle bir hata yaptı bende anlamadım. Ekran dışında cihaz test ettiğim bir çok cihazdan daha güzel ve kullanışlı. Umarım huawei türkiye yurtdışından almışssınız bizene demez diğer markalar gibi.insanları mağdur etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunbah kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla Huawei yurt dışı cihazlara parasıyla bile bakmıyor. Tabi bu kronik bir problem bu yüzden bir ayrıcalık yapar mı bekleyip görmek lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DODANLI

    Hocam note 9 da kullandım. Şu an p20 pro kullanıyorum. Pil kullanımı göreceli bir kavram. Herkesin kullanım şartları farklı. Evet note 9 biraz daha çabuk bitirebilir pili içerisinde yüklü olan boltwarelerden dolayı. Ama note 9 un pil süresi azımsanacak ya da kötü diyecek kadar değil. Yoğun ışık altında kullanırsanız ekran canavar gibi elbet sömürür ve 6 saat ekran süresi alırsınız. Şahsen 6 saat aldığım da oldu 10 saate yakın aldığım da... Bu tüm cihazlar için geçerli çünkü ekranlar kocaman ve çözünürlükler yükseldi. Bana sorarsanız totalde note 9 müthiş bir cihazdır. Kaldı ki kalemi yüzünden muadili olmayan bir cihazdır.
    Ben note fe kullaniyorum oglen bitiyor sarji hatta suan koltukta teli kaldirgim yere uzandim sicacik yapmis koltugu :) yaniyor telefon nasil guvenelim samsung a mate20pro bir sonraki uretimde cozer sorurnu cozmesede almaz kimse olur biter. Ama yok exynos boyle az enerji tüketiyor yok matepronun ekrani com guc tuketiyor samsung unda ne oldugunu biliyoruz. Mate20pro ekran sorununu cozsun biraz fiyatlarinda indirim yapsin note nallari toplatir. Matepro alcaklar en az 1 ay beklesinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DODANLI

    Bildiğim kadarıyla Huawei yurt dışı cihazlara parasıyla bile bakmıyor. Tabi bu kronik bir problem bu yüzden bir ayrıcalık yapar mı bekleyip görmek lazım.
    Hocam garanti sorgulaması yaptım. Huawei apple gibi 1 yıl garanti veriyor artık diye biliyorum.Benim cihazın sorgusunu yollluyorum. Olmadı kabul görmezse parasını verip değiştiririz artık tabi sorun çıkarsa umarım çıkmaz





    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunbah -- 17 Kasım 2018; 21:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmusty355 kullanıcısına yanıt
    Note 9 için söylediklerinize binaen yazdım. Siz note fe den örnek veriyorsunuz. Hocam güvenmek ya da güvenmemek değil mesele. Ben note 9 kullandığım için görüşlerimi yazdım siz note konusundan örnek vermişsiniz. Note 9 konusunu uzun süre okudum. Pilden şikayetçi olan iki arkadaşımız vardı. O konu iki kişiden ibaret değil. En az 5-6 tane pil karşılaştırması var YouTube ta.. Note 9 un pili yetersiz demek ya da bunu ima etmek haksızlık olur. Kaldı ki Samsung un pilini X markaya göre daha fazla tüketen işlemcisi değil işletim sistemidir. Doğrusu budur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ha dediklelerimiz yanlis anlasilmasin 1 2 ay almayin bu telefonu firma ne cozum uretcek birebir degisim yapcak mi yeni uretimler nasil olcak bunlar onemli bir dunya para vericek herkes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunbah kullanıcısına yanıt
    İnşaallah verir diyeyim hocam. Zamanında müşteri hizmetlerini aramıştım. Bana ücretiyle bile hizmet vermediklerini söylemişlerdi. Belki bu anlayışlarından vazgeçmişlerdir. Daha doğrusu İnşaallah kullanan arkadaşlar bu sorunla karşılaşmazlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DODANLI

    İnşaallah verir diyeyim hocam. Zamanında müşteri hizmetlerini aramıştım. Bana ücretiyle bile hizmet vermediklerini söylemişlerdi. Belki bu anlayışlarından vazgeçmişlerdir. Daha doğrusu İnşaallah kullanan arkadaşlar bu sorunla karşılaşmazlar.
    inşallah bakarlar insanları mağdur etmezler. Yakında birileri götürür netleşir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.