Şimdi Ara

Playstation Avrupa: Türkiye'deki oyun fiyatlarıyla ilgili talepler değerlendirilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
7.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Döviz kurundaki artışın etkisiyle Türkiye’de oyun fiyatları çok fazla yükseldi. Üst seviye oyunların başlangıç fiyatları 500 liraya yaklaştı. Bazı oyunların fiyatı kısa sürede iki katına çıktı.

     

    Yurt dışında $59.99 / €69,99 / £59.99 fiyat ile satılan pek çok üst seviye oyunun Türkiye fiyatı 469,00 TL'ye sabitlendi. 469 TL’lik bir oyunun ABD, Rusya, Hong Kong, BAE ve Endonezya’daki fiyatı yaklaşık 100 TL daha ucuza denk geliyor. Avrupa ülkelerindeki fiyatlar da yaklaşık 50 TL daha ucuz.

     

     

    PSN Türkiye’deki fiyatlar, PlayStation İngiltere tarafından belirleniyor. Ülkemizdeki alım gücünün düşmesi göz önüne alınarak düşük bir fiyat belirlemenin aksine, döviz kurundaki hareketlilik göz önüne alınarak olması gereken fiyatın üstüne tampon fiyat da konularak yüksek satış fiyatları belirleniyor.
     

    Yollanan mailler yetkililere ulaştı

    DonanımHaber Forum üyelerimiz, oyunların yüksek fiyatının revize edilmesi için mail kampanyası başlattı. Oyun fiyatlarıyla ilgili durumu özetleyen bir maili, İngiltere’de bulunan PlayStation Avrupa’ya iletti. Mail kampanyasını oyun dünyasının önemli isimleri ve OyunGezer de destekledi.

     

    PlayStation sahipleri, oyun fiyatlarının daha düşük seviyede fiyatlandırılmasını istiyor. Yüksek fiyatların revize edilmesini veya Steam gibi makul düzeyde sabit döviz kuru uygulamasına geçilmesini talep ediyor.

     

    PlayStation Avrupa: Oyuncuların talepleri değerlendirilecek

    Oyunsevelerin yoğun emeği sonucunda mailler yetkililere iletildi. Yoğun mail akışına tutulan PlayStation Avrupa, konuyu incelemeye aldı. Türk halkının alım gücü, döviz kurundaki hareketlilikler ve kar marjı dikkate alınarak değerlendirmede bulunulacak.

     

    Konuyu gündeme taşımak isteyen oyuncuların çağrısı başarılı oldu. Umarız değerlendirme sonucunda da mutlu bir haber alırız.

     

    Kullanıcılar toplu olarak şu metni gönderdi:

    Hello there,

    As Turkish Playstation owners, we would like to give feedback for recently increasing game prices in Playstation Store Turkey. Due to losing the value of Turkish Lira (TL) against USD & EUR, even basic needs has become more expensive in Turkey. With the latest price update in Playstation Turkey, Marvel’s Spider-Man (469 TL) & Red Dead Redemption 2 (469 TL) and even older games (like Shadow of the Tomb Raider is 469 TL, as well) almost corresponds 1/3 of the minimum wage (1603 TL). Therefore, it has become impossible to buy a game for us. The current exchange rate fluctuations do not show a change in our purchasing power.
     

    Instead of following the way you did, we think Sony may apply the fixed exchange rate in the Turkish market like Steam. Turkish Playstation Store prices may be decreased to a mean value which corresponds the real purchasing power of Turkish people. Of course, we understand Sony's worries about the profit margin, but it is meaningless to sell a game to the minority at this price level. Instead of selling the game to the minority, with revised prices, thousands of players could buy the game. In the present, many games are cheaper on U.S Playstation store than Turkish store.
     

    To sum up, we kindly ask Sony to revise the prices for Turkish Playstation Store and apply the fixed exchange rate that will make games reachable for Turkish Playstation players. We think it may be obtainable by revising the prices and putting a region lock to games that sold on Turkish PlayStation Store.
     

    Türkçe çevirisi

    Merhaba,

    Türk Playstation sahipleri olarak Playstation Store Türkiye’de son dönemde artan oyun fiyatları ile ilgili geri bildirimde bulunmak istiyoruz. Türk Lirası'nın (TL) ABD Doları ve Euro karşısında değer kaybetmesi nedeniyle, Türkiye'de temel ihtiyaçlar bile daha pahalı hale geldi. Playstation Türkiye'deki son fiyat güncellemesi ile Marvel's Spider-Man (469 TL) & Red Dead Redemption 2 (469 TL) ve hatta daha eski oyunlar (Shadow of the Tomb Raider (469 TL) gibi) asgari ücretin (1603 TL) neredeyse 1/3'üne denk geliyor. Bu nedenle, bizler için oyun satın almak artık imkansız hale geldi. Mevcut döviz kuru dalgalanmaları gerçek satın alma gücümüzü yansıtmıyor.
     

    İzlediğiniz politikayı takip etmek yerine Sony'nin Türkiye pazarında Steam gibi sabit döviz kuru uygulayabileceğini düşünüyoruz. Türk Playstation Store fiyatları, Türk halkının gerçek satın alma gücüne karşılık gelen ortalama bir değere indirgenebilir. Elbette, Sony'nin kar marjı hakkındaki endişelerini anlıyoruz, ancak bu fiyat seviyesinde oyunları sadece azınlık bir gruba satmak anlamsız. Oyunu daha az kişiye satmak yerine revize edilmiş fiyatlar ile binlerce oyuncu oyunları satın alabilir. Şu durumda, pek çok oyun, ABD Playstation mağazasında Türk mağazasından daha ucuz.
     

    Özetle, Sony'den Türk Playstation Store'a yönelik fiyatları revize etmesini ve sabit döviz kuru uygulamasına geçerek Türk Playstation oyuncuları için daha ulaşılabilir fiyatlandırma uygulamasını istiyoruz. Bunun, fiyatların revize edilerek ve Türk PlayStation Store'da satılan oyunlara bölge kilidi eklenerek mümkün olacağını düşünüyoruz.
     

    Playstation Avrupa'dan tarafımıza iletilen yanıt:

     
    "PS Store Türkiye fiyatlarıyla ilgili olarak iletmiş olduğunuz e-postalarınız ilgili kişilere ulaşmıştır. PlayStation Avrupa, e-postalarınızda belirttiğiniz taleplerinizi değerlendirmektedir. İlginiz için teşekkür ederiz."
     



  • çünkü öyle bir mesaj yok :)

    avrupa sorumluları bizim türklere ulaşıyor şu mail işini bitirin diyor .

    ps türkiye dh'ye ulaşıyor . tamam onlar almış mesajı siz artık kaldırın şu mailleri diyor.

    dh 'de mailleri siliyor ve daha yollamaya gerek yok mesajı almışlar diyor.

    kısacası bir şey değişeceği yok , fiyatlar böyle devam eder
    Yalnız bu olayla ilgili dikkatimi çeken şeylerden biri Playstation Türkiye'nin aşırı hızlı müdahale çabası. Normalde şikayetleri ve talepleri umursamayan hatta gülümseyerek "kime göre neye göre" diyen bir kurum insanların toplanıp rekabet kurumu şikayetine hazırlandıklarını görünce resmen yataktan zıpladılar. Şahsen beni düşündürdü, bir işler dönüyor demiyorum ama inceleme altına alınmaktan korkmuşlar gibi bir durum meydana geldi.
    dünyadaki ve turkiyedeki bütün büyük firmalar bu şekilde copy-paste mesaj ile cevap verirler müşteri feedbacklerine. bildiriminiz alınmıştır, değerlendirilecektir, tşk ederiz gibi. bunlar da öyle bir cevap vermişler, kime verdilerse tabii... hiçbir şey çıkmayabilir de bundan. tabii yine de mücadele vermek önemli olan. ben de 2 yere de mail attım. çok teşekkürler maili hazırlayan arkadaşa.
    Ben DH'ye öyle bir geri bilgi geldiğine falan inanmıyorum. Bu işi Avrupa'da da bırakmayıp en tepeye taşımak lazım diye düşündüm ve başkana mail attım.

    Sony Playstation Network'ün dünya başkanı ERIC LEMPEL'in profiline LinkedIN'den bakın. Türkiye'den bu kadar görüntüleme dikkatini çeker. Email adresini de buldum ama ortaya yazmayayım, mail atacak kadar İngilizce bilenler ÖM atsın vereyim. Ben ona da mail attım.

    https://www.linkedin.com/in/eric-lempel-1815b0/



    https://www.linkedin.com/in/eric-lempel-1815b0/
  • Hadi bakalım. Umarım dikkate alırlar ama çok da umudumum yok açıkçası...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony den cevap : Fakirler oynamasın :)

  • #powerofDH

  • Dear customers,



    You are poor so takecare your self and sell your ps device.



    Good luck,



    Scee team

  • Bu haber den bişiy çıkmaz boşuna umutlanmayın bi ara tekno marketler de oyun fiyatları yüzünden mahkeme olayları falan vardı yanılmıyorsam aral game içindeydi ve bişiyde olmadı ne yazıkki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Playstation Avrupa'nın size gönderdiği mesajın, orijinal halini neden paylaşmıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

    Playstation Avrupa'nın size gönderdiği mesajın, orijinal halini neden paylaşmıyorsunuz?
    çünkü öyle bir mesaj yok :)

    avrupa sorumluları bizim türklere ulaşıyor şu mail işini bitirin diyor .

    ps türkiye dh'ye ulaşıyor . tamam onlar almış mesajı siz artık kaldırın şu mailleri diyor.

    dh 'de mailleri siliyor ve daha yollamaya gerek yok mesajı almışlar diyor.

    kısacası bir şey değişeceği yok , fiyatlar böyle devam eder
  • pek bir degisim olmayacaktir. herkese esit fiyat politikasi olmali. yoksa ben niye bir oyuna 50 euro vereyim. gider 20 euroya TR psn den alirim.

    bu avrupali kullanicilarin olusturdugu pazarda da sorun olusturacagindan, bence fazla olay beklemeyin,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    çünkü öyle bir mesaj yok :)

    avrupa sorumluları bizim türklere ulaşıyor şu mail işini bitirin diyor .

    ps türkiye dh'ye ulaşıyor . tamam onlar almış mesajı siz artık kaldırın şu mailleri diyor.

    dh 'de mailleri siliyor ve daha yollamaya gerek yok mesajı almışlar diyor.

    kısacası bir şey değişeceği yok , fiyatlar böyle devam eder

    Alıntıları Göster
    Aynı fikirdeyim, yalnız iyi niyetimi korumaya çalışıp editör arkadaşımızdan bir cevap bekliyorum. Kendisi cevap vermez ise Gün Bey'e konuyu soracağım.
  • dünyadaki ve turkiyedeki bütün büyük firmalar bu şekilde copy-paste mesaj ile cevap verirler müşteri feedbacklerine. bildiriminiz alınmıştır, değerlendirilecektir, tşk ederiz gibi. bunlar da öyle bir cevap vermişler, kime verdilerse tabii... hiçbir şey çıkmayabilir de bundan. tabii yine de mücadele vermek önemli olan. ben de 2 yere de mail attım. çok teşekkürler maili hazırlayan arkadaşa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben DH'ye öyle bir geri bilgi geldiğine falan inanmıyorum. Bu işi Avrupa'da da bırakmayıp en tepeye taşımak lazım diye düşündüm ve başkana mail attım.

    Sony Playstation Network'ün dünya başkanı ERIC LEMPEL'in profiline LinkedIN'den bakın. Türkiye'den bu kadar görüntüleme dikkatini çeker. Email adresini de buldum ama ortaya yazmayayım, mail atacak kadar İngilizce bilenler ÖM atsın vereyim. Ben ona da mail attım.

    https://www.linkedin.com/in/eric-lempel-1815b0/

    Playstation Avrupa: Türkiye'deki oyun fiyatlarıyla ilgili talepler değerlendirilecek

    https://www.linkedin.com/in/eric-lempel-1815b0/
  • Sony: Koyduk mu....

  • Neden cevabın görüntüsünü paylaşmıyorsunuz ve neden size cevap veriliyor?
  • Yahu bu umudum yok diyenler yaşamasa daha iyi umut fakirin ekmeğidir nasıl umudun olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fiyatlara zam gelir
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    Aynı olay steamde de var yalnız. Daha doğrusu çoğu platformda var. Örneğin yurtdışında yaşayan abim steamden herhangi bi oyun istediğinde bana Tr de ki fiyatı atıyor, bende burdan satın alıyorum . O da oynuyor.
    Spotify de aynı şekilde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesin değerlendirirler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony'den cevap: Değerlendirdik. Fiyatlar gayet makul gözüküyor. Hatta AB'den daha ucuz.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.