Şimdi Ara

Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
4
Favori
50.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
280 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft Türkiye ve Sony Türkiyeyi Cimere şikayet ediyoruz.Kur dalgalanmalarını bahane ederek fırsatçılık yaptıkları için.


    Microsoft Türkiye Xbox Mağazazsını Ticaret Bakanlığına Şikayet ediyoruz



    Şikayet metni

    Konu:Microsoft Türkiye'nin Xbox mağaza fiyatlandırması

    Microsoft Türkiye'ye bağlı Xbox Mağaza isimli çevrim içi dijital mağazanın geçtiğimiz aylarda kur artışlarını bahane ederek oyun fiyatlarında devasa zamlar yapmıştı.

    15 Eylül tarihinde kullanıcılara şöyle bir mesaj gönderildi."Değişen pazar koşulları nedeniyle, 15 Ekim 2018 itibarıyla 29 olan Xbox Live Gold ve Xbox Game Pass aylık abonelik ücretleri artarak 59 olacak. 179 TL olan Xbox Live Gold 12 aylık abonelik ücreti artarak 439 olacak. Hesap sayfanızda bulunan sonraki zamanlanmış ödemeye kadar aboneliğinizi iptal etmeyi seçmezseniz sizden bu yeni fiyat alınacak. Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:https://support.xbox.com."

    Zam kararının tebliğ edildiği 15 Eylül tarihinde Dolar/Tl paritesi 6,1 iken, ekonomimizdeki olumlu gidişat sayesinde bugün bu parite 5.33'dür.Ancak yüksek parite üzerinden belirlenen yüksek oyun fiyatları yeni pariteye göre tekrar düzenlenmemiştir.Bugün Amerika Birleşik Devletlerinde 60 dolara(=320 lira) Birleşik Krallık'da ise 40 Sterline(=275 lira) gibi fiyatlara satılan Gold üyelik ülkemizde 440 liraya satılmaktadır.Bu durum diğer oyunlar ve diğer üyelikler için de aynıdır. Enflasyonla topyekün mücadele ettiğimiz bu dönemde bu fiyatlar kabul edilemez.

    Gereğinin yapılmasını arz ederim.


    Nasıl yapılır?


    Öncelikle E-Devlet üzerinde oturum açmanız gerekiyor. Sonrasında şu aşamaları takip edin:

    Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz.



    Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz.












    Ps4 protesto konusu

    https://forum.donanimhaber.com/playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-atiyoruz-ilk-mesaj-guncellendi--135304674


    https://twitter.com/Xboxboykot

    #FiyatlarıProtestoEdiyoruz

    @XboxP3 @majornelson @Xbox etiketliyoruz

    Ps4 içinse

    Twitter'da #BoycottPSNTurkey ve #PSNTurkiyeyiBoykotEt hashtagleri ile TT çalışması yapıyoruz. Atacağınız tweetlere bu hashtagleri ve @AskPS_UK @PlayStationEU @PlayStationTR hesaplarını eklemeyi unutmayın.

    https://twitter.com/boycott_psntr/status/1049378341860663297

    Evet arkadaşlar Twitter üzerinden devam ediyoruz durmak yok




    Hepimizin malumu yüksek fiyatlar yüzünden oyun oynayamayacak hale geldik.Pek Çok kişi konsolunu satıyor.Sıfırını almak neredeyse imkansız hale geldi.Tepkimizi göstermeliyiz.Biz de yerel fiyatlar istiyoruz Arjantin Gold üyelik 24 dolar iken bizde 60 dolardan fazla olacak 15 ekimden sonra.440 liraya kimse gold almaz.Bu resmen Xbox için yolun sonu.Sesimizi çıkartalım tepkimizi gösterelim.


    Ps4/Nintendo/Pc hangi plartformda olursak olalım birbirimize yardımcı olmalıyız.Hepinizin desteklerini bekliyoruz.



    egeym forumdaşımız yazısını da ekledik istediğinizi atabilirsiniz

    Tho whom it may concern,

    Following is the wish of the Turkish XBOX community:
    Recently the Turkish Lira has undergone dramatic devaluation and as a natural consequence, prices of XBOX online products have increased and this makes some products inaccessible for a large number of Turkish XBOX players. This makes the platform harder to use for us every day. Only one year ago, the prices of most triple-A games were around 200 liras but today they are around 400 liras which for most of us is too expensive. By putting measures of regional restrictions and implementing constant exchange rates, this problem can be solved. This can be done, as shown by the Argentine implementation.


    Yours faithfully,
    Turkish XBOX Community


    philsp@microsoft.com Phil Spencerin Mail Adresi
    Major@Xbox.com Major Nelson

    Email Satya Nadella (CEO) on satyan@microsoft.com

    Mesajımızı iletebileceğimiz adreslerhttps://twitter.com/majornelsonhttps://www.facebook.com/majornelson/
    https://twitter.com/XboxP3

    Twitter adresi verilenler yetkili kişiler.
    ukprteam@microsoft.com Birleşik krallık Halkla İlişkiler email adresi
    rrt@we-worldwide.com Microsoft medya ilişkileri Mail adresi














    ı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 18 Kasım 2018; 21:55:0 >



  • Xbox oyuncuları olarak sayımız az o yüzden özellikle Ps kullancılarının kendi plartformları için gösterdikleri özveriyi bizim için de yapmalarını rica ediyoruz.

    Aslında bizim için değil hepimiz için biz siz yok bu işte.Tüm plarformlar fazla fazla zam yapıyor ve oyuncular olarak daha iyisin hakettiğimiz halde hiç umursanmıyoruz buna bir tepki göstermek lazım.
    Yıllarca Playstation kullanmış şimdilerde ise XBOX kullanıcısı bir oyuncu olarak hazırlanan kampanyaya tam destek veriyorum. Gerek Mail gerekse Twitter dan gerekli çağrıyı bende yaptım. Twitter ve Mail kadar Change.org dan kampanyayı imzalamak da çok önemli. Bugün baktım sadece 483 kişi imzalamışız. Arkadaşlar oraya isim ve soyisminizi yazdığınız için çekinmeyin bu dijital imzanın size kötü bir yaptırımı yok.

    Ben yaşını biraz almış bir oyuncuyum ve Türkiye de her konuda hakkını arayan bir gençliğin yetişmesi arzusundayım. Ama görüyorumki Oyun medyasında bazı insanlar, konumlarından ve konforlarından ödün vermemek için sizin haklı olarak harekete geçtiğiniz kampanyanızı küçük düşürmeye çalışıyor bunlara kesinlikle itibar etmeyin. Bir kaç Bedava oyun ve Lansman için şirket zincirlerine ve aracı satıcılara şirin görünmek namına biz oyuncuların bu çabalarıyla alay etmek kimsenin harcı değil. Tiraj ve Video hitleri için sizin beğenilerinizi her videosunda dile getirenler, bugün kem küm ederek dolaylı ya da direkt olarak bu hareketin büyümesinden endişeliler. Aklımız Vicdanımız ile nasıl Hayatımıza etkisi olan bir çok zam mı protesto ediyorsak oyun fiyatlarındaki artışı da etmekten çekinmeyelim.
    Ben sadece konsol kullanıcıları değil bilgisayarda oyun oynayan tüm arkadaslarımızın desteğini bekliyorum, bir gün sizlerde umarım aynı duruma düşmezsiniz o yüzden bugün sizde elinizi taşın altına sokun lütfen. Eski karanlık korsan ürünlerle dolu yıllara geri dönmemek ve hakkaniyetli fiyatlarla oyunculuğumuza devam edebilmek adına bir adım da siz atın. Lütfen mail,Change.org ve Twitter kampanyalarına destek olup çorbaya bir tuz da siz atın...
  • Kesinlikle katılıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hakkında ingilizce bir metin hazırlanırsa eğer, bence en yetkili kişi olarak Major Nelson'a özel mesaj olarak gönderilebilir!

    https://twitter.com/majornelson
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Pscilerin yazdığını tam okumadım ama onun Xbox olarak değiştirebiliriz herhalde
  • Arkadaşlar birileri metini yazsın gönderelim olmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1
  • +1

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metin hazırlayın spamlayalım.
  • İngilizceyi iyi biri yardımcı olursa birçok kişi destekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dear Author,

    First of all, this message is the common idea of the Xbox players in Turkey. Turkish lira has lost its value dramatically in past few months. Naturally, Xbox games' prices goes up (gamepass and gold prices too). In Turkey, minimum wage is 1.603 TL, newest popular games like Fifa19’s new price is 470 TL. This price is huge for Turkish Xbox players. We do not say that you should loose money/profit in Turkey but at least, you can do regional price determination. What’s more, you can easily prevent to buy games/other services from other countries, for instance forbidden other countries credit cards, forbidden Turksih lira gift cards ext.

    We know that this can be possible if you want, for example this has been done in Argantine Xbox store. We loyal Xbox players since Xbox360, and also we do not want to change our gaming platform because of expensive games/services prices.

    I hope you can do something to solve this serious problem.

    Best regards.

    Turkish Xbox Communty



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x3x -- 9 Ekim 2018; 15:4:22 >
  • Metni ben yazdım, istediğiniz yere gönderebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x3x

    Metni ben yazdım, istediğiniz yere gönderebilirsiniz.
    Teşekkür ediyoruz hocam
  • Rica ederim

    Hayatta rakıdan sonra en çok xbox'tan keyif alıyorum, umarım birşeyler düzelir.
  • Sizin işiniz daha zor allah kolaylık versin.
  • Ps4 konusunda xbox bölümünden arkadaşları görüyordum bize destek oldular bende size destek olmaya geldim :) Yolladım bende iki tarafınkide güzel sonuçlanır inşallah ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 9 Ekim 2018; 15:28:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Drxl kullanıcısına yanıt
    Eyvallah koçum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sana da kolaylık versin. Yaşamın zor olsa gerek.
  • email gönderilmiştir
  • Sağolun hocam bu işi Ps Xbox ayrımı yapmamak lazım ortak bir tepki olmuştuğunu tüm Türkiye oyunculyarının reaksiyon vermeye başladıklarını görmeleri için büyük firmalara iyi bir işaret olacaktır.
  • Bir ps 4 sahibi olarak 3 mail hesabından da attım iki tarafta çözüme kavuşur inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.