Şimdi Ara

Enflasyonla mücadele yalanları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sözde mücadele için %10 indirim yapılacakmış , uyanın ve su çaresizliğe insanların enayi yerine konmasına ses çıkarın. Şu saatlerde her yerde girişte afişler göreceksiniz enflasyonla mücadele bilmem ne zimbirtilarini mağazalardan içeri girin de bakın herkes fiyat değişikliği yapiyor. Sözde indirimmis önce bindir sonra indirim yapıyor diye böyle saçma sapan şeyler çıkart. Yazıklar olsun haram zıkkım olsunnnnnn.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Herşeye %50 zam geldi %10 indirsen ne olacak. Yeni yıla kadar enflasyon artmasın, günü kurtaralım muhabbeti. Hedef Mart'ta ki yerel seçim. Halk'ı düşündüklerinden değil. Ben yemem bu numaralarıda başkaları yer.
  • 100 tl ise 90 tlye satmayacaklardır o ürünü. Önce 111 tl yaparlar sonra 99,90 tl yazarlar alın size 10 kuruş pardon %10 indirim

    Bu memlekette her şeye kılıf uydurulabilir. Suistimal edilmeye çok açık her şey.
  • yerel seçime kadar kendilerini kurtarma derdindeler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mugetsuga

    100 tl ise 90 tlye satmayacaklardır o ürünü. Önce 111 tl yaparlar sonra 99,90 tl yazarlar alın size 10 kuruş pardon %10 indirim

    Bu memlekette her şeye kılıf uydurulabilir. Suistimal edilmeye çok açık her şey.
    Aynen öyle yapılıyor sadece göz boyama, denetim olmadan hicbirsey olmaz. Zaten hepsi geçirdi %30 en az hala da zam yapiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 senedir yalan dolan, boş işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enflasyonla mücadele yalanları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %90 indirim yapan giyim mağzalarının mantığı bu
  • Ne kadar etkili olacağını göreceğiz. Bazı ekonomist olduğunu iddia edenler oovvv bu kampanyayla ekim enflasyonu negatif gelir, yıl sonunda da bu işi %20 ye bağlarız diyorlar. Üfe %40 ı aşmış neye dayanarak 3-5 malda %10 indirimle bu iddialarda bulunuyorlar? Hayretle dinliyorum. İnşallah haklı çıkarlar.

    Yıl sonuna kadar enflasyonu düşük tutalım ki maaş zamları, yeniden değerleme oranları ve alım garantili işlere fazla artış gelmesin hedefi yan hedef. Asıl hedef likidite krizinden korunmak. Sorunlu krediler daha yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Düşük büyüme hatta küçülme pahasına likidite krizinden kaçınılıyor. Umarım başarılı olunur.

    Perşembe dış ticaret rakamları gelecek, cuma da papazın duruşması var. Piyasa iç ve dış siyasete odaklanmış görünüyor ancak reel sektörün likidite sorunu buz dağının görünmeyen kısmı.
  • "BUMU MÜCADELE, HERKESİ BESLEYECEKLER, YANİ YANDAŞLARINI, KÖRMÜ BU HALK!"

    Enflasyonla mücadele yalanları

    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/politika-kurulu-uyeleri-ne-kadar-ucret-alacak-208134h.htm

    quote:

    Saray'a atandılar: İşte maaşları! - Gerçek Gündem
    2-3 dakika

    Çiğdem Toker, atanan 76 üyenin her birine 11 bin 794 lira maaş verileceğini açıkladı.

    Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula 76 isim atanmıştı.

    Saray’a yeni kadro: 9 kurula toplam 76 kişi atandıSaray’a yeni kadro: 9 kurula toplam 76 kişi atandı

    Toker'in “Her paydaşa' kurul üyeleri dahil mi?" başlığıyla (10 Ekim 2018) yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

    Memur maaşları hesaplanırken, Maliye'nin yılda iki kez belirlediği bir aylık katsayı rakamı kullanılıyor.

    En günceli geçen temmuzda ilan edildi: 0,11794.
    Bu rakamı 100 bin ile çarptığınızda 11 bin 794 çıkar.
    Sonuna da “TL” eklerseniz, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı dokuz kurula atanan her bir üyeye ödeyeceğimiz maaşın tutarına ulaşıyorsunuz. Formül, 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nden. Rejim değişir değişmez yayımlanan ilk kararnamede (m.35) bu tutarın, işin önemi ve süresine göre değişebileceği söylenmiş.
    Evet, dün sabah duyup okuduğumuz ilk haber buydu. “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı”nın açıklandığı gün olan dün, 1 no'lu kararnamede tanımlanmış 9 politika kuruluna 76 kişinin atama kararı da yayımlandı.

    Aralarında SADAT AŞ'nin kurucusu, eski Başkanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'nin, Orhan Gencebay'ın, Burhan Kuzu'nun, Yiğit Bulut'un, Mehmet Ali Yalçındağ'ın bulunduğu listelerde yer alan sivil asker bürokrat, şarkıcı, akademisyen, siyasetçi 76 isme ödenecek maaşlar için Cumhurbaşkanlığı bütçesine her yıl yeterli miktarda ödenek konulacak.
    Bütçeden en az 11 milyon TL
    Şimdi basit bir hesap yapalım.

    Her ne kadar, miktarın artabileceği yazsa da biz kararnamede tanımlanan çarpma işlemindeki “gidiş yolu”na bakalım.
    Cumhurbaşkanı'na bağlı çalışacak olan dokuz kuruldaki her bir üyenin yıllık maaşı 141 bin 528 TL ediyor.
    76 kurul üyesinin Cumhurbaşkanlığı bütçesine bir yıllık maliyeti ise 10 milyon 756 bin TL (Bu tutar yalnızca maaşlara ilişkin).
    Yani 2019 bütçesine kurul üyelerinin maaşı için en az 11 milyon TL ödenek eklenmesi gerekiyor.
    Öte yandan bakanlık sayısını azaltmakla övünüp, “mali disiplin” havası yayarken, “alan çakışması” yaşanacağı kaçınılmaz (ki kararnamede bu ihtimal var bile) dokuz kurul tasarrufu eksen alan “topyekun mücadele”nin neresinde konumlanıyor?

    Bu kurullar politika önerileri geliştirecekse bakanlıklar ne güne duruyor?
    “Yürütme hızlanacak” diye kurulan sistemin yeni bürokrasiyle ağırlaşmayacağının garantisi nedir?
    http://www.gercekgundem.com/siyaset/41780/saraya-atandilar-iste-maaslari

    _=?_?=)?=)=)(/)(/&&%+%^''!&%/(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 10 Ekim 2018; 14:48:19 >
  • valla benim aklıma; memur ve işçi maaşlarına yapacakları zam geliyor.. enflasyon düşük çıkarsa yapılacak zamda küçülür !
    yoksa yıl sonu enflasyon oranını düşürmek istemelerindeki amacı anlamış değilim... yıl boyunca enflasyon almış başını gidiyordu sesini çıkaran olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzgun_

    valla benim aklıma; memur ve işçi maaşlarına yapacakları zam geliyor.. enflasyon düşük çıkarsa yapılacak zamda küçülür !
    yoksa yıl sonu enflasyon oranını düşürmek istemelerindeki amacı anlamış değilim... yıl boyunca enflasyon almış başını gidiyordu sesini çıkaran olmadı
    ücretlere yapılacak zam yan hedef. Ücretli kesim bu işin ceremesini zaten çekiyor ve çekecek. Şİrketlerin nakit akışını bir ölçüde rahatlatıp likidite krizine engel olmaya çalışıyorlar. Doğru da yapıyorlar umarım başarılı olurlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzgun_

    valla benim aklıma; memur ve işçi maaşlarına yapacakları zam geliyor.. enflasyon düşük çıkarsa yapılacak zamda küçülür !
    yoksa yıl sonu enflasyon oranını düşürmek istemelerindeki amacı anlamış değilim... yıl boyunca enflasyon almış başını gidiyordu sesini çıkaran olmadı
    Enflasyon filan düşmez bu kafayla çünkü kapasite yok böyle saçma sapan %10 mus bilmem neymiş hiçbir etkisi olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • impact_24 kullanıcısına yanıt
    üretmediğimiz sürece hayır düşmeyecek,

    forumda hep söylüyorum bunların hedefi 2023. sanki 2023'ten sonrası yok paraları alıp kaçaklar mı ne yapacaklar belli değil.. 2023'e kadar idare etmeye yönelik planlar programlar yapılıyor ilerisi yok
  • bugün bime gittim bakayım temel ihtiyac ürünlerine
    damadın dediği gibi indirim olmuş mu diye
    nah olmuş..

    hani lan toplantıda atıp tutuyordunuz
    güya bu büyük firmalar indirim yapacaktı ...
  • "Hâlâ aynılar, doymuyorlar yahu, kim dur diyecek, bunlara krizde koymaz ki, adamlar muhakkak satacak bir şey buluyor!"

    Enflasyonla mücadele yalanları


    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kamuda-tasarruf-lafta-kaldi-208449h.htm
    quote:


    Sayıştay'ın hazırladığı rapora göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu 15 arazi aracı ve 2 Mercedes marka otobüs satın aldı. Araçlara 5 milyon 378 bin lira ödedi.
    Kaynak Yeniçağ: Kamuda tasarruf lafta kaldı!


    ***

    Enflasyonla mücadele yalanları


    http://www.gercekgundem.com/siyaset/42577/iste-akpnin-paraya-doymayan-super-burokratlari

    quote:

    AKP’li bazı isimler birden fazla kurumun yönetiminde yüksek ücretlerle görev yapıyor. Bazı isimler ise aynı anda Varlık Fonu ve kamu bankalarının yönetim kurulunda görev alıyor.

    AKP’nin süper bürokratlarından bazıları ve görevleri:

    Arda Ermut:

    Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi başkanı Ermut, Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlığını yaptı. Bilal Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı olan Ermut, ayrıca Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi.

    Rifat Hisarcıklıoğlu:

    2001 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı. Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İcra Kurulu’nun üyesi.

    Hüseyin Aydın:

    Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı. O da son atama kararı ile o da Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi oldu. Aydın, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü görevini de sürdürüyor.

    Mehmet İlker Aycı:

    Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu üyesi ve İcra Komitesi Başkanı. Aycı, aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) Denetleme Kurulu Başkanı.

    Fuat Tosyalı:

    Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Fuat Tosyalı, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ekonomi Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İcra Kurulu Üyeliği görevini sürdürüyor. Tosyalı ayrıca, Türkiye - Cezayir İş Konseyi Başkanlığı’nı da yaptı.

    Zafer Sönmez:

    Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğine atanan isimler arasında. Aynı zamanda Acıbadem Sigorta Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütüyor.

    Erişah Arıcan

    Berat Albayrak'ın doktora tezini yazdığı iddia edilen Arıcan, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı. Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyesi de olan Arıcan, Marmara Üniversitesi’nde ise Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü.

    Ömer Fatih Sayan

    Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi. Türk Telekom Yönetim Kurulu’na seçildiği gün Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ise Bakan Yardımcısı olarak atandı.

    Burhan Kuzu:

    Eski AKP milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı. AKP MKYK üyesi de olan Kuzu, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyeliğine de getirildi.

    Ayşe Türkmenoğlu:

    Eski AKP milletvekili. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı.

    Selim Dursun:

    Eski AKP milletvekili. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Dursun, Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda da “bağımsız” üye.

    Yiğit Bulut:

    Türk Telekom’un “bağımsız” Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yer alıyor. AKP eski milletvekili. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği de bulunuyor.

    Sefer Turan:

    2009 yılında TRT Arapça kanalına koordinatör olarak atanan Turan, 2014 yılında ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı görevine getirildi. Turan, Türk Telekom Yönetim Kurulu üyeleri arasında.

    Cenap Aşçı:

    Milletvekili adaylığı için kamu görevinden istifa ettikten sonra milletvekili olarak seçilemeyen Aşçı, müsteşar olduktan bir gün sonra geçici Hükümet’in Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Aşçı şu anda Halkbank’ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor.

    Meltem Taylan Aydın:

    Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “başdanışman” olarak Saray’a atandı. Ayrıca Halkbank Yönetim Kurulu üyesi.

    Orhan Yüce:

    Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi’nde Yönetim Kurulu üyesi. Aynı zamanda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda (TOKİ) da Başkan Yardımcısı. TOKİ’ye bağlı Emlak Dairesi Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Finansman Dairesi Başkanlığı, Yüce’nin sorumluluğunda.

    *****

    Eski 12 milletvekili başdanışman oldu

    Erdoğan aday göstermediği ya da aday olmasına karşın seçilemeyen bazı eski milletvekillerini de Cumhurbaşkanlığı’nda görevlendiriyor. AKP’li eski milletvekillerine “sahip çıkan” Erdoğan son olarak 12 eski milletvekilini aynı anda Başdanışmanı yaptı.

    Cumhurbaşkanlığı'na son atanan milletvekilleri şöyle:

    Mehmet Uçum, Hamza Yerlikaya, Alev Dedegil, Seyit Sertçelik, Özlem Zengin, Gülay Samancı, Reha Denemeç, İhsan Şener, Oktay Saral, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan.

    *****

    Milletvekilliğinden bakan yardımcılığına

    TBMM üyeliği sona eren milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinin yanı sıra Bakan Yardımcılığı görevine de getiriliyor. Bu kapsamda, Hilmi Bilgin, Yıldız Seferinoğlu, Selim Dursun, Hamza Yerlikaya gibi isimler çeşitli Bakanlıklarda “Bakan Yardımcısı” oldu.


    ***

    http://www.gercekgundem.com/ekonomi/42574/64-milyar-ayrildi-38-milyar-harcadilar

    "Mahçup uyarı

    Sayıştay, yasaya aykırı olan “Bütçe hakkının gaspı, kotrolsüz bu alışkanlıkla ilgili uyarılarda bulunmadığı raporunda, “Konu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgilerine arz olunur” demekle yetindi.

    2017 yılında 6.4 milyar ayrılıp 38 milyar lira harcama yapılan yedek ödenek kalemi için Orta Vadeli Mali Plan’a göre, 2019 yılı için 7.8 milyar, 2020 için 7.7 milyar, 2021 yılı için ise 8.3 milyarlık ödenek ayrıldı."


    ***

    Enflasyonla mücadele yalanları


    https://odatv.com/diyanetin-parasiyla-5-tane-mit-kuruluyor-13101827.html

    "Bütün tasarruf tedbirlerini altüst etti. Diyanet İşleri’nin 2019 bütçesi 7.7 milyar liradan 10.5 milyar liraya çıkarılarak MİT bütçesini 5’e, yatırımcı bakanlıkların bütçesini de 4’e katladı..."

    ***
  • Enflasyonu düşük göstertip memura enflasyon zammini asgari ücrete artişi minimuma hatta hiç vermeyecekler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grayscale

    Enflasyonu düşük göstertip memura enflasyon zammini asgari ücrete artişi minimuma hatta hiç vermeyecekler.
    İstedikleri kadar ugrassinlar bu fiyatlar düşmez öyle bir gecirdilerki fiyatlara sürekli %40 indirim yapmaları lazım en az %10 devede kulak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.