Şimdi Ara

Vestel’den otomobil sürprizi: VEO! İşte aracın ilk tasarım görüntüleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
14.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Türkiye’nin yerli otomobil projesindeki geliştiriciler arasında yer alan Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Türk Patent Kurumu’na bir tasarım başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Hakkında şirket cephesinden yapılmış resmi bir açıklama bulunmayan otomobil tasarımının hak sahibi olarak Vestel şirketinin görünmesi, aracın Türkiye’nin yerli otomobil projesinden bağımsız bir iş olduğuna da işaret ediyor olabilir.
     
     

    VEO adı verildiği görülen araç için yapılan başvuru evrağına 6 farklı tasarım görseli eklenmiş. Tasarımcılar arasında Burak Emre Altınordu, Kazım Doku, Mehmet Kaya gibi isimler yer almış. İtiraz süreci 9 Ocak’ta sona erecek olan tasarım sonrasında patentlenerek hakları Vestel’e ait hale gelecek. Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan bu başvuru, küresel ölçekte de hakların Vestel’e ait olması adına bir kriter olarak kabul görebilecek.


    Kısa bir süre önce elektrikli araç yatırımları için farklı söylemlerde bulunan Zorlu Enerji grubu, Türkiye’nin dört bir yanına kurulacak şarj istasyonlarından bahsetmişti ve ilk etapta 200 lokasyona şarj noktası kurulacağını duyurmuştu. Yerli otomobil projesinde diğer paydaşlarla birlikte eşit oranda %19 hissesi bulunan Vestel’in otomobilin şarj, elektronik aksam gibi konuları üstlendiği tahmin ediliyor.


    İlerleyen günlerde Vestel Veo ile ilgili olarak daha somut bilgilerin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Galeride aracın diğer görselleri yer alıyor.

     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Vestel VEO
    Vestel VEO
    Vestel VEO
    Vestel VEO
    Vestel VEO
     





  • Hala amerikan bayrağı muhabbeti, daha o dönemki prosedürü bilmeyen, aynı eldeki türk bayrağını görmemek için gözünü kapatan, sorgulamadan önüne koyulana inananlardan pek bişey beklenemezdi.

    Bayrak muhbebetine girersek bu ülkede havalimanında kürdistan bayrağını göndere diktiler. Amerikaya gelirsek de malum, ekonomi yönetilemeyince direk amerikan şirketine emanet edildi ülke ekonomisi. Halktan gelen tepkiden midir, başka sebepleri mi vardır bilinmez vazgeçildi sonradan.

    Öyle yalana yanlışa inanıp sayıklayacağına şu gerçekler hakkında bi eleştiri yapabildin mi? Yoksa kafayı kuma mı gömdün, "bi bildikleri vardır yav" mı dedin?
    İyiki bu büyük firmalar şu forumdaki kullanıcı gurubunu dikkate alarak hareket etmiyor.. Yoksa ne bir üretim yapabilirlerdi nede ortaya birşey çıkardı.. Ya arkadaş tv yaparlar eleştirirsiniz, telefon yaparlar elestirirsiniz, araba patenti alırlar zaten elestirirsiniz ve bütün bunların üstüne "AMA BİZİM ÜLKEMİZDE BİRŞEY YAPILMIYOR Kİ" dersiniz.. Nasıl bir düşünceniz tarzınız var anlamadık ki.. Sırf şurada nick'inizin yanında artı görmeyi maharet zanneden bir yapınız var yazık ki
    Facebook sayfasında ufak bir eleştiri yapanlara bile Atatürk'ten başlayarak sövüp saydırmaya kalkanlar var.Neyse ki forum ortamında kurallar var da doğru düzgün eleştiri yapabiliyoruz küfür hakaret yemeden.


    Bakın kardeşim araç tasarım olarak zengin işi gibi duruyor,seri üretseler bile kolay kolay herkesin erişebileceği araç olmayacağı aşikar.

    Ayrıca Vestel firması şaibeli benim gözümde,bu işte tecrübe sahibi kurumlar var,onlardan bir atak bekliyordum ben...

  • < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikli mi yoksa dizel/benzin mi?

  • Bunlar daha çizim bakalım birkaç consept çıkarsalarda detaylı görsek
  • Bu saatten sonra elektrikli olması şart artık millet dizel arabaları yasaklıyor doğru olanda o.

  • Bazı insanlar vestel ürünlerini her ne kadar gömüverseler de en baştan, ben Venüs'teki markalaşma trendlerinden memnunum. Benzer bir trendi VEO'da kotarabilirler mi bilemiyorum. Başarılar dileyelim.

    VEO'nun açılımı "VEstel Otomotiv" falan mı acaba

    edit: önden bakınca sanki yanlardan hava oluğu varmış gibi duruyor. Eğer hava akımını batarya bölümüne yönlendirip bu şekilde bir soğutma planlamışlar ise tebrik ederim :D

    Vestel’den otomobil sürprizi: VEO! İşte aracın ilk tasarım görüntüleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varrak -- 11 Ekim 2018; 15:16:57 >
  • Muhtemelen amaçları "Veo" isim hakkını almak için başvuruda bulunmak tasarım hikaye. Buzdolabı, telezviyon tasarlayan ekibe bir kaç çalışma yapında başvuralım diye tasarlatmışlar gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 11 Ekim 2018; 15:16:45 >
  • Seçimlere daha çok vardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayyan

    Seçimlere daha çok vardı.
    Belediye seçimi var yakında moruk. 50 yıl yatarlar otomotiv rüyasının üstüne. Isıt ısıt ver. “tasarım yaptık. Motor için mühendislerimiz çalışıyor. Camlarını yapıyoz bu yıl. Aynaları koyduk. İçini süsledik. Dikize cd astık.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musluktan akan su hariç yabancılardan geliyor
    Yerli otomobilmiş. Pehhhg
    Bende kağıda uzay gemisi çizdim şimdi patentini alacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 11 Ekim 2018; 15:26:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vestel Elektrikli Otomobil

  • Mercedes gibi olmuş :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Köstek olmaktansa çorbada yerli malzemenin azıcık da olsa bulunması devamı için önemli.. Emeklemeden koşmasını beklemek art niyet yada cahillikten dir. Varsa böyle bir proje şimdiden başarılar kardeşlerimize.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Muhtemelen amaçları "Veo" isim hakkını almak için başvuruda bulunmak tasarım hikaye. Buzdolabı, telezviyon tasarlayan ekibe bir kaç çalışma yapında başvuralım diye tasarlatmışlar gibi.
    Dediğiniz gibi!

    quote:

    Vestel’in VEO ismiyle bir otomobil tasarımı için tescil başvurusu yapmasına ilişkin Hürriyet Gazetesi Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci şu açıklamayı yaptı: “Biraz araştırdım projenin arkası yok, belli ki ‘bir köşede dursun gerekirse çıkarırız’ diye düşünmüşler.

    Yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesindeki yerli otomobil projesine henüz başlanmamışken, projenin ortaklarından biri olan Vestel’e ‘hayrola’ diye sorarlar. Vestel böyle bir risk almaz.

    Birileri yerli otomobil projesinden önce Vestel’de elektrikli otomobil tasarımı yapmış, onlar da ‘isim ve tasarım boşa gitmesin, ileride belki kullanırız’ diye tescil ettirmişler. Olay bu.”


    http://www.hurriyet.com.tr/galeri-iste-vestelin-yerli-otomobili-ilk-goruntuler-ortaya-cikti-40983889?p=7
  • Beni bir gülme tuttu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım sadece tasarımdan ibaret olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman çıkar acaba

  • Araç RCZ çakması değilmi ? ön arka tampon değişik sonucda daha konsept araç böyle gelmeyecek ama RCZ kopyalamışlar.
  • Üretim yeri bile belli değil daha bu neyin patenti?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.