Şimdi Ara

Türk Milletinin Lüks Düşkünlüğü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
8.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu sahibinin çevresi zengin galiba.Ben hiç görmüyorum lüks yaşayan insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lüks işte maaşın bir kaç katı telefon ya da araba. Diğer şeyler yedikleri, kullandıkları diğer eşyalar, giydikleri giysiler, yaşadığı şehri doğru düzgün gezmemiştir bile uyduruk bir yaşam tarzı. Lüks kavramını bence bilmiyoruz lüks filan yaşadığı yok.
  • Düşkünlük değil de hastalık olmuş bu bahsettiğin şey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inatla konuyu anlamayıp, "ne lüksü yahu, karnımız aç" modunda, ya da "kimde bmw ,mercedes var" modunda mesaj atmaya devam edenler konuyu sulandırdı iyice.
    "Türk halkının lüks düşkünlüğü" konu başlığından kastedilen herkesin sosyete kesilmesi, bmw mercedesten aşağıdsına binmemesi değildir.
    Lüks düşkünlüğü; ait olduğu sosyoekonomik yapıya uygun davranmayıp, bir üst hatta bazen 2 üst sosyoekonomik yapı gibi davranma eğilimidir.
    Yani mesela adam 3000 TL kazanıyorsa ancak haftasonları çoluk çocuğa AVMde yemek yedirebilir.
    5000 kazanan bunu yaparken birde haftada bir yada ayda 2 defa eşiyle dışarda orta halli akşam yemeğide yiyebilir.
    10000 kazanan her hafta eşiyle akşam yemeği yer, ayda 1-2 defa nusret gibi yere de kaçamak yapabilir....
    ama 3000 kazanan evde elektrik faturasını ödeyemezken,bilmem ne yaparsa, 5000 kazanan çocuğun kolej parasını ödeyemeyip, her yeni çıkan Iphone'yi almaya kalkarsa, 10000 kazanan çocuğunu özel üniversitede okutamazken, tatillerini max royale, voyage gibi high end yerlerde yapıp, yanına birde birkaç avrupa /dünya tatili yaparsa biz buna lüks düşkünlüğü deriz.

    Kısacası gelirine uygun yaşa, yaşamının 4-5 ana faktöründen taviz verip, 1 faktörü daha zenginlerin yaptığı gibi yapmak diyebiliriz. Halk arasında buna , ayranı yok içmeye, tattaravalliyle gider sıçmaya deniyor..




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum 4 ay amerika'da göçmenlerin olmadığı bir yerde bulundum. Herkeste son model telefon yoktu tam tersi kırık yada eski telefonlar vardı çünkü o telefon hala işini görmeye devam ediyordu , ihtiyaç duymuyorlar. Halbuki 3 günlük kazandığı parayla son model telefon alabilecek durumdayken...
  • Türkiye'de AKP zamanında bu kadar lüks manyağına döndü. Bundan önce kredi ile bir şey almak diye bir şey yoktu zaten, herkes ayağına yorganına göre uzatıyordu. O zamanda kredi vardı ama faiz oranları %10 üzeri idi. Ama en azından millet bir şeyler alabiliyordu ve TR bu kadar borç batağı içinde değildi.


    Ama AKP, çok sevdiğimiz FED'den gelen paralar ile adeta bir tüketim toplumu ortaya çıkardı. Hak edilmeyen paralar ile araba alan geleceği hipotek edilmiş insanlar ortaya çıktı.

    Tüketmek için hak etmek gerekir, bunu bilmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.