Şimdi Ara

Microsoft en iyi PC üreticileri arasına girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Surface tablet bilgisayar ile bilgisayar pazarına ilk adımını atan Microsoft, bazı stratejik yanlışlar nedeniyle beklediği satışları yapamamış ve milyarlarca dolar zarar etmişti. Aynı Surface markası bu kez firmayı ilk 5 üretici arasına soktu.


     


    Israrından vazgeçmedi


     


    Gartner tarafından yapılan üçüncü çeyrek satış analizine göre ABD pazarında Microsoft beşinci büyük PC üreticisi durumuna geldi. Toplama 600 bin adet satış yapan Microsoft yüzde 4.1 pazar payına sahip oldu ve Acer’ı liste dışına itti. Aslında Microsoft genelde yüzde 4 seviyelerinde pay sahibiydi ancak Acer’ın yaşadığı düşüş onu listeye soktu.


     


    Ayrıca Bkz.Sorunsuz Windows 10 Ekim güncellemesi beta sürecine başladı

    Elbette Surface markası ile yaşadığı tecrübeler açısından büyük bir başarı olarak kabul etmek gerek. Windows RT adındaki kısıtlı bir işletim sistemi ile piyasaya sürdüğü Surface RT beğenilmemiş ve firmaya zarar ettirmişti. Bununla birlikte ısrarından vazgeçmeyen Microsoft, ana seri olan Surface’i devam ettirmiş, üzerine dizüstü bilgisayar, hepsi-bir-arada bilgisayar ve ofis ekranı ürünlerini de piyasaya sürmüştü. Geçtiğimiz hafta bu serilerin son ürünleri lanse edilmişti.


     


    Rakiplerine göre üst seviye fiyat segmentinde kalan ve kitlesini kısıtlı tutan Surface markası tüketici ilgisini korumayı başardı. Zaman zaman da Surface Go gibi alt seviyeye yönelik ürünler çıkardı. Bunun sonucunda da istikrarlı bir satış grafiği yakaladı. Yüksek fiyat etiketi sayesinde Surface bölümü şu anda milyar dolarlık bir bölüm haline gelmiş durumda.


     


    Elbette global PC pazarında bu rakamlarla Microsoft’un ilk beşe girme ihtimali yok. Lenovo’nun liderliği geri aldığı üçüncü çeyrekte en az 4 milyon adet satış rakamıyla ilk beş listesine girilebiliyor.

     



  • ADAM GİBİ TELEFONDA ÇIKARSAYDIYDINIZ ONUDA Bİ İLK 5 E SOKSAYDINIZ. ÖLDÜRDÜNÜZ GÜZELİM WİNDOWSPHONEYİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 12 Ekim 2018; 15:15:21 >
  • Surface ilk ciktiginda Acer in patronu Microsoft donanim isine girmesin bizlere biraksin yazilima odaklansin demisti . Ki bence Microsoft sayesinde IPad lere kalem destegi geldi windows lar tek tuk vardi populer etti Microsoft ... Kaliteli ekran citasini yukselotti hatta baska firmalar daha da iyisini cikartti ...

    Acer gibi eski vizyonerlikten yoksun firmalari dinlemis olsaydi Microsoft suan tasari ve ozellikte yeni cihazlar gormeyecektik ...


    Mobil kismi Microsoft felaket kararlari ile kendileri oldurse de Retina / Iris Tarama ile sifre acma Lumia 950 ve 950 XL de gorduk ve elbette Dex arayuzu Samasung vs bircok firmada yine esin kaynagi Microsoft Continuum dur .

    Usb Type-c den sadece sarj etmeden ters duz olmaktan fazlasi HDMI ethernet usb hub veya HID baglantilari vizyonerliligini de yine Microsoft Andorid ekosistemine yillara yayilan esin kaynagi olmustur .



    Microsoft un Surface Hub i bile kurumsal pazarlari hedeflese de oncu olmustur Samsung ta benzerini cikartmistir. Bu sefer Microsoft gecen yil kismen piyasaya satisa sundugu bu yil da daha genis satis kanallariyla yayginlasan Surface Hub 2 de dehset ozellikleri yeni modifikasyonlu varyantlari ile yine piyasada oncu olmaya devam etmektedir.


    Surface Stuio 2 ile daha da gelisti vizyonerligi onculugu ile...

    Baska firmalar da benzer konseptleri ile kismen reakbet etmekteler ...



    Surface Pro jenerasyonlari ile zaten bircok firma sonrasindan taklidleri de olmustur :)


    Microsoft Hololens AR ile sanal ve gercek alem harmanlanis profesyonel araclari da artik 2. jenerasyonu 2019 un baslarinda cikmak uzere ... Bu konuda da onculugu bu sekilde baskindir .


    Sonucta Microsoft bence dogru yolda. Apple gibi degisime vesile olmaktadir ... Ilham kaynagi olmaktadir ....


    Bence Microsoft Turkiye gibi pazarlara da yayilmasi gerekiyor. Suan bircok ulkede bircok urunu yani yazilim haric donanimsal urunleri resmi olarak satisi yoktur ozellikle son kullanicilar icin kurumsal cozumler elbette vardir .


    Surface Pro urunleri kullanmis ve kullanan Lumia 950 XL sahibiyim ayrica Lumia 950 XL kamerasi dehset halen de bircok pahali cihazin kamerasindna daha iyi sonuc vermektedir .


    Lumia 950 XL ile sivi sogutma bakir boru kullanmayi Snapdragon 800 asiri isinma problemine bu sekilde cozum bulmus ve gercekten de asiri isinmayan kapsamli kalitlei donanimlar kullanmistir . Kullandigi kablolar malzemesi de cok kaliteli usb type-c den type-c kablosu usb 3.1 li olmasi usb type-a dan usb type-c kablosu bile usb 3.0 dir. Ki Lumia 950 XL sonrasi bircok firma usb type-c ye geciyorken usb 2.0 kullanmistir ve halen de boyle kalanlar var ama Lumia 950 XL de Microsoft Snapdragon 800 n sorunlu isinmasina ragmen her bir bileseninin hakkini vermistir ....

    Halen eskimis Lumia 950 modelleri deguvenlik guncellemelerini almaktadir :)




    Aklima rastgele gelenleri yazdim :)


    Microsoft potansiyeli var piyasaya pek ciddi sizintilari olmaz birden urunlerini de tanitir :) Ses getiri ilgi gorur . Daha once de yazdim farkli ulkelere de giris yapmalilar resmi olarak...


    O zaman bu pazarda lider konumuna bile ulasabilir Apple gibi ...

  • Surface serisi tablet-dizüstü hibriti olarak iyi işler çıkarttılar.

    Bilgisayar satışlarının artması çıkartacakları telefonu daha kolay pazarlayabilmeleri demek. Surface Phone nerdesin? 🙈



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 12 Ekim 2018; 17:38:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1997 yılından bu yana pc kullanan biri olarak 6 aydır Surface Pro kullanıyorum. Daha önce böyle bir deneyim yaşamadım diyebilirim. Londra'da iş çevrelerindeki profesyonellerin elinde genellikle Surface pc görüyorsunuz, Starbucks bebeleri ise başka oyuncaklar kullanabiliyor tabii :)

  • Surface pro3 kullanan birisi olarak gayet memnunum. Keşke şu markayı/modeli alsaydım dedirtmedi.
  • Adam editör ama En iyi'nin anlamını bilmiyor.
    Ona göre en çok satan = en iyi..

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Apple gibi değişime vesile olmaktadır demek Microsoft'a hakaret yalnız.

    Yalnızca değişiklik yapmak için değişiklik yapmak (Kulaklık girişi - çentik) başka bir şey gerçekten pazara yön veren bir değişiklik yapmak (Tegra 2, Athlon 64 gibi) başka bir şey.

    Ayrıca umuyorum Microsoft'un Apple'a iflas bayrağı çekmesin (ve rekabet kuruluna takılmasın) diye verdiği yardımı unutmamışsınızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Senin gibi dusunmedigim asikar. Piyasaya bir bak istersen : Firmalar Microsoft un tasarimini ya birebir araklamaktalar ya da bilesenlerini vs kullanmaya baslamaktalar ... Orneklerini vermistim onceki cevabimda. Tum bunlar degisime vesile olmaktadir sonucta ...


    Konuyu bir seye odaklamissin kulaklik girisi iptal etme ve centik cikartma olayi bambaska birsey haklilar ama o cikartilan yerlere de hakki ile doldurulmali Apple harici firmalar . Centik var ama altan da bosluk var ironi ve sacma veya centik var 3D yuz tarama sensoru yoktur vs ... Kulaklik girisi batarya cihaz ic bilesenlerinde belli ki bir yer isgal etmekte bu sekilde kaldiirlmasi ile yani tek bir port ta usb type-c vey a lighting port ile bir olmasi pekala zekice ...


    Microsoft un adimlarinda mantalite ve bakis acisini iyi bilmeden yaptigi yardimlarin destekleri anlamak ilk basta yardirgamaniza sebep olabilir ...


    Microsoft bircok platformda Apple ile bagi vardir isletim sistemi calistirilmasindna tutunda Office ( en buyuk kaymak yazilim MS Office de ) gibi akillica adimlari vardir Microsoft un.


    Microsoft un kurucularindan Gates Vakfi ayrica ciddi oranda bagislari da vardir vakif kurmuslardir . Yardimlarinin baska guclu zengin kisi ve kuruluslarla da ayrica devam ettirmektedir ...


    Apple in var olmasi Microsoft a ciddi gelirler getirmesidir ...


    Ilginc olan pek cok kisi bilmez FAT32 dosya sistemi yuzunden her Android cihazi sanirim 1-2$ her bir satis yapilan cihaz Microsoft a FAT32 kullanim lisans bedeli cihazlarin maliyetlerine eklenmistir ... Patent gelirleri de var bu yuzden Microsoft Andorid in de olmesini istemez hatta gelismesini cesitlenmesini ister :)


    Birseyi yadirgiyorsaniz veya soru isaretleriniz varsa bilin ki kacirdiginiz onemli detaylar vardir.

    Suan aklima gelenleri yazdim . Elbette bahsedilecek bircok detay ve ornekler vardir :) ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Apple ve diğer firmaların kulaklık girişini kaldırmasındaki etken kablosuz kulaklık satışını canlandırmak. Ötesi yok. Yok yer açmakmış yok öyleymiş o zaman neden gül gibi 16:9 terk edildi? Zaten iPhone 7 ile 7 Plus ile istediği yeri kazanmamış mıydı Apple 6S'e göre ve hatta bu yüzden değil miydi 6S'de pili küçülttük pile yer kalmadı 3D touch'dan açıklaması?

    Edge ekran gibi şaibeli bir yeniliktir bu yeni ekran biçimleri de. Kırılırsa sıkıntı maliyet olarak sıkıntı sıkıntı da sıkıntı.

    Yalnız ben burada Microsoft'a kötülemedim Apple ile Microsoft'un aynı politikayı işlediğini düşünmediğimden bahsettim.

    Microsoft ile Google genel olarak aynı politikayı taşıyorlar. Google Facebook gibi kullanıcısını reklam izleme öğesi olarak görse de kullandığı uygulamalardan tutun geçirdiği zamana kadar her şeyin kendi ekosistemine bağlı olarak geçirmesini bekler. Bunu Apple da ister ama Apple bu konuda kapalıdır. Kendi cihazlarını kullanmadan asla o deneyim sağlanamaz, sağlansa bile bir Apple cihazı kadar istikrarlı sonuçlar elde edilemez.

    Google, Windows Mobile'ı ölü yatırım olarak görmüş, kendi uygulamalarını ambargo gibi karşı taraftan sakınmıştır. Ancak iOS'de Youtube bile koyu modu android'den önce kazanmıştır ya da KaiOS'in (3. büyük mobil işletim sistemi) sıkı bir destekçisi olmuştur Google.

    Microsoft, Linux'u tiye almaktan kendi alıkoymamıştır. Peki son durumu neden openSuse Ubuntu Fedora gibi dağıtımları Windows 10 üzerinde çalıştırabilecek düzeye getirdi? 10 senede neler değişti?

    Bill Gates Xbox için çılgınlık bunu kimse almaz dediğinde neden Microsoft riskli bir hamle yaptı ve şu an Xbox hayatımızda Zune'a nazaran yer edindi?

    Microsoft Office neden iOS- MacOS -Android cihazlarda yer alıyor? Ambargo koyamaz mı Microsoft da bu mağazalara?

    Kısacası Microsoft ile Google bükemediği eli öpüyor ama Apple sırf bir iki hata yüzünden en büyük rakibi Spotify'ı hiç düşünmeden mağazasından kapı dışarı edebiliyor. Burada en önemli şey marka algısı. Ötesi değil. Örneğin Windows 10'u herkes (bağıl, göreli) kullanabilir ancak bazı Linux distroları genel kullanıcıya hiç mi hiç hitap etmez. O yüzden Windows'un aniden tarih olması şok etkisi yaratır.

    ya da Google Pixel cihazlar piyasadan kaldırılsa iPhone cihazlar kadar şok etkisi yaratmaz.

    Daha da basit bir örnek aslında kullanımı diğer iki işletim sistemine göre gayet sade olan WP8 - Windows 10 Mobile'ın tarihe karışması çoğunluğu etkilemez. Azınlık da bu hesaplarda ön planda olmuyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 13 Ekim 2018; 12:17:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Windows mobile 8.0 ve 8.1 ile yükselişe geçmişti Nokia markası altında da birçok başarılı işe girişti ama ismi Microsoft Lumia yaptı ve satya nadella'nın başa CEO olması ile öldürüldü. Yoksa Lumia olarak Windows Phone gerekten yüzde 10'lara kadar yükselmiştir. Yanlış politika. Ama Surface Mobile ile bu kötü gidişata son verecek 2019'da göreceğiz İNŞAALLAH...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Microsoft bence mühendis kafasından kurtulmalı. Lumia serisi ile çok güzel bir başarı yakalama şansı varken resmen kendi kendini bitirmiştir.



    Apple son kullanıcıya yönelik ürünleri ile insanları cezbetmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.