Şimdi Ara

SON DAKİKA: ABD'li papaz Brunson serbest bırakıldı! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
2
Favori
23.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tanıklar ifadelerini geri çekti Türkiye bağımsız bir hukuk devletidir ne olduğu belli olmayan vatansız lar Türkiye ye ve mahkemelerine o pis dillerini uzatmasın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SON DAKİKA: ABD'li papaz Brunson serbest bırakıldı!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rahip fetöcü/ajan değilse neden 3 yıl ceza verilip yattığı süreye bakılıp tahliye ediliyor?



    rahip fetöcü/ajansa neden 3 yıl gibi komik bir süreli ceza veriliyor? millete patır patır müebbet veriyorsun ama ajana 3 yıl mı?



    yargı bağımsızdı di mi pardon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hesperiush

    Verdiğimiz 8 tane şehidin, başkasının karısına sarkan bir topçu bozuntusu kadar konuşulmadığı bir ülke de yaşıyoruz. Bu ülke ahlaken zaten bitmiştir. Kaldı ki tek derdimiz rahip olsaydı keşke...

    Burada özne rahip değil, Türk yargısının içine düştüğü durumdur ve şu an her şeyden önemli olması gerekirdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • murderx06 kullanıcısına yanıt
    allah senden razi olsun,ne guldum yawwww
    offffff,abbbooooooo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • offfff gulmekten yirtildim
    abbooooooo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    Eğer cezasız tahliye edilseydi Türkiye üstüne, rahibin ev hapsinde geçirdiği yılların tazminatını ödemekle karşı karşıya gelebilirdi.
  • An itibari ile AKP seçmeni...

    SON DAKİKA: ABD'li papaz Brunson serbest bırakıldı!
  • Çomarların narkoz seviyesi düştü, versek mi mehteri?
  • ERG81 E kullanıcısına yanıt
  • hayırlısı olsun zaten belliydi böyle olacağı
  • "YA BUNLAR NE DEĞİŞİKLER!"

    SON DAKİKA: ABD'li papaz Brunson serbest bırakıldı!


    quote:

    "TRUMP ALLAH'IN TOKADI"

    Cübbeli Ahmet Hoca sohbetinde, ekonomik sıkıntıları, zamları "Trump yapıyor" diyenlere cevap verdi. Cübbeli, "Göz göre göre dilimizi değiştirecekler çıt çıkaran da yok. Ondan sonra Allah da veriyor zamı, veriyor enflasyonu, develasyonu... Kimsenin bir şey anladığı yok, ne oluyor? Trump yapıyor. Ne Trump yapıyor senin nefsin yapıyor nefsin. Trump, Allah'ın tokadı" diye belirtti.

    Cübbeli konuşmasının devamında da dikkat çeken ifadelerde bulundu. Cübbeli, "biz bunları on sene önceden söyledik. Kafalarına bomba yemeden FETÖ'yü anlamadılar" dedi.

    İşte o anlar:


    https://odatv.com/cubbeli-ahmetten-cok-konusulacak-sozler-trump-allahin-tokadi--15101831.html




  • Reis ne dedi? "Bu fakir görevdeyken bu teröristi alamazsınız.."
    aldılar mı? aldılar babalar gibi..

    O zaman büyük laf etmeyeceksin.. al papazı ver papazı yaklaşımını desteklemiştim..
    rahip efendi casus ise dünyanın heryerinde böyle takslar olur..
    ama hiç bir şey almadan tehditi yediğinde tırsıp verirsen işte o zaman böyle dünyaya rezil olursun..

    Bu arada neymiş bağımsız yargıymış.. hade lan..
    madem yargı bağımsız o zaman önce ifade verip sonra ifadelerini geri çeken "gizli tanık"lara ne gibi bir işlem yapıldı?
    ülkenin anasını bellediler.. önce suçladılar.. sonrahata yapmışız dediler..

    yani yakalatan da serbest bırakanda "gizli tanıklar" hukuk değil
    hukuk varsa bu gizli tanıklardan hesap sorar..

    İşin acı kısmı dünya resmen bizimle ta..ak geçiyor..

    Yedi düveli dize getiren, İngilizleri pılını pırtını toplatıp kaçıran Türkiye Cumhuriyeti'nin düşürüldüğü duruma bak..

    bU utnaç verici duruma rağmen savunanları görüyorum ve acıyorum.. demeki vatansızlarmış bunca yıl

    çok ümitlenmesinler.. aynen öyle kalmaya devam edecekler..




  • ‘ABD Sopa Göstermenin İşe Yaradığını Gördü'

    Düşünce Kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nden Max Hoffman, Amerikalı rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılmasının sevindirici bir haber olmakla birlikte iki ülke arasındaki temel sorunları çözmediğini savundu.



    Brunson’un serbest bırakılmasının Amerika’da yargı kararının sonucu olarak algılanmadığı, Türk yargısının derin bir şekilde siyasileştirildiği, çoktandır ABD Dışişleri Bakanlığı ve medyasında Türkiye’nin temel adaletten yoksun olduğu algısının oluştuğunu söyleyen uzman, “Amerika, (Türkiye’ye karşı) sopa gösterme yönteminin ve baskı kampanyasının işe yaradığını gördü” diye konuştu.



    Merkez’in Ulusal Güvenlik ve Uluslararası Politika bölümü müdür yardımcı Hoffman, iki ülke arasında çözüm bekleyen iki stratejik sorunun ilkinin, Kasım ayında yürürlüğe girecek olan İran’a yönelik yaptırımlar konusunda Türkiye’nin ne denli işbirliği yapacağı, ikincisinin de Rusya’dan S-400 füze savunma sistemini alıp almayacağı olduğunun altını çizdi.



    “Trump Brunson davasına kişisel yaklaştı”



    Türkiye’de tutukluluğu hala devam eden NASA uzmanı Serkan Gölge gibi diğer Amerikalı ve çifte vatandaşlık sahibi kişilerin davalarına da değinen Hoffman, Amerikalıların bu kişileri ‘siyasi tutuklu’ olarak gördüklerini belirtti ve Brunson davasının sonucunun Türkiye’yle ilgili genel algıyı değiştirmediği yorumunda bulundu: “Brunson artık özgür olduğu için Trump’ın Türkiye’yle daha az ilgilendiğini göreceksiniz çünkü Brunson davası Trump’ın çok kişisel yaklaştığı bir konuydu. Ancak Türkiye’nin pek güvenilir bir müttefik olmadığı, muhaliflere adaletsiz bir şekilde baskı yaptığı ve ABD’yle pazarlık yapabilmek adına neredeyse rehine tutma yollarına bile başvurduğu algısı devam edecek. Korkarım ki bu durum daha da uzayacak ve ABD’nin Türkiye ile ilişkilerine renk vermeye de devam edecek”.



    Max Hoffman, Amerikalı yetkililerin yalnızca Brunson davasından yola çıkarak değil, Türkiye’nin Almanya’yla gazeteci Deniz Yücel davasında ve 2015’te Rus savaş uçağını düşürdüğü olayda yaşadıklarına bakarak uzlaşma yolunu ‘sert çizgiler’ çizerek bulmayı tercih edebileceğini söyledi:



    Hoffman, “(Amerikalı yetkililer), ‘Erdoğan yalnızca sert çizgiler olduğunda karşılık veriyor ve onunla ancak bu şekilde ilerleyebiliriz’ düşüncesine varabilir. Ve bu düşüncede haklılık payı da var çünkü Erdoğan çok açık bir şekilde Brunson’u pazarlık unsuru olarak kullanmaya başlamıştı. Brunson bugün hala belirsiz olan nedenlerden dolayı tutuklanmıştı ve aslında siyasi koz amaçlı kullanıldığı, sürecin ilk başlarında bile hissedilmişti” diyor.



    “Trump yönetimi insan hakları ve demokrasi konularıyla çok az ilgileniyor”



    ABD’nin bundan sonra Türkiye’deki insan hakları ihlallerine daha fazla odaklanıp-odaklanmayacağı sorusuna ise Hoffman “Bunun insan hakları konusunda yeni bir ilgi yaratacağını sanmıyorum. Trump yönetimi maalesef insan hakları ve demokrasi konularıyla çok az ilgileniyor. Yönetimin çok aşırı gerçekçi bir dünya görüşü var ve bu görüşe göre (yalnızca) güçlü liderler ve güçlü ülkeler anlaşma yapmak için bir araya gelebilir. Ancak bu anlaşmalar sadece stratejik ve ekonomik konularla ilgili; insan hakları gündeme bile gelmiyor” şeklinde yanıt verdi.



    Amerikan İlerleme Merkezi uzmanı Max Hoffman, bununla birlikte, Amerika’nın çekeceği sert çizgilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı geri adım atmaya zorlamakla birlikte kendi tabanı karşısında bir nevi zor durumda bırakacağını öne sürdü ve bunun, “aşırı baskı hissetmesi” durumunda Erdoğan’ı sert tepki vermeye ya da geri adım atmayı reddetmeye zorlayacağı uyarısında bulundu.



    Hoffman’a göre, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın bulunması için Türkiye, ABD ve Suudi Arabistan arasında oluşturulabilecek olası bir işbirliği bile Türk-Amerikan tamamen düzeltmeye yetmeyebilir.



    Kaynak:https://www.amerikaninsesi.com/a/abd-sopa-gosterme-yonteminin-ise-yaradigini-gordu/4613038.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiko miko -- 15 Ekim 2018; 15:0:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "BUNDAN MI KORMUŞ BİZİMKİLER!"

    SON DAKİKA: ABD'li papaz Brunson serbest bırakıldı!


    www.yenicaggazetesi.com.tr/abdden-brunson-iddiasi-208726h.htm

    quote:

    ABD’den Brunson iddiası
    3-4 dakika

    ABD basınında rahip Brunson olayı ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. ABD Başkanı Trump’ın, rahip Brunson’ın serbest kalmaması durumunda Türkiye’den tüm ABD’li diplomatları çekmeye hazırlandığı öne sürüldü.

    ABC News’ın isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde Trump’ın 60 günlük süre içinde Türkiye’den tüm ABD personelinin çekilmesini istediği belirtildi. ABD’li yetkililer planın Brunson’ın serbest bırakılması için Türkiye üzerinde baskı kurulması için hazırlandığını ifade etti.

    ABC News’a konuşan bir yetkili “Bir ara Türkiye ile ilişkilerin kıyamet günü gibi bir çökmeye uğrayacağı korkusunu yaşadık. Hazırlanan plan Türkiye’deki maslahatgüzarın ‘geride hiçbir personel kalmayacak’ mesajını gönderilmesiyle harekete geçecekti” dedi. Haberde bu tür bir planın daha önce ABD’nin hiçbir NATO müttefiki için düşünülmediğine de işaret edildi.

    “DİĞER SEÇENEK İŞ DÜNYASINA YAPTIRIMMIŞ”

    Haberde plan, Brunson’ın serbest bırakılması için Türkiye üzerinde baskı kurmaya yönelik seçeneklerden birisi olarak niteleniyor ve Washington’un üzerinde çalıştığı diğer seçenekler arasında Türk iş dünyasına ve yetkililere yönelik yaptırımların artırılmasının da olduğu ifade ediliyor. Bu planların Brunson’un 12 Ekim’deki duruşmada serbest bırakılmaması durumunda yürürlüğe konulmasının kararlaştırıldığı da belirtiliyor.

    Ancak plana ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo açık bir dille karşı çıktı. Buna rağmen Dışişleri Bakanlığı kaynakları Pompeo’nun Trump’ın emrine uyduğunu ve sekiz sayfalık bir plan hazırladığını aktardı. ABD News haberine göre, gizli tutulan planı ABD Dışişleri Bakanlığı’nda sadece birkaç yetkili biliyordu ve “Türkiye’den çekilme” ifadesini kullanmamak için “Türkiye meselesi” diye adlandırılıyordu. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı ABC News’a yaptığı açıklamada bu tür bir planın varlığını reddetti.

    TRUMP, ERDOĞAN’A ÇOK KIZDI

    ABC News’ın görüştüğü birkaç yetkili ise Trump’ın ev hapsindeki Brunson’ın 12 Ekim’deki duruşma öncesinde serbest bırakılma talebinin mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çok kızdığını söyledi. Bir yetkili “Başkan bu konuda sözünde geri adım attığı için Erdoğan tarafından ihanete uğramış hissetti. Bu kişisel bir hakaretti ve Trump’ı çıldırttı” dedi.

    Beyaz Saray’ın Özel Kalem Müdürü John Kelly ABD’nin sadece ikinci derecedeki personelin çekilmesini savunurken, Trump’a daha yakın olan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton gibi isimler ise tüm personelin çekilmesi planına karşı çıkmadılar. Plana karşı çıkan Dışişleri Bakanı Pompeo hakkında ise bir yetkili “Pompeo planı yavaşlatmak için muazzam çaba harcadı” dedi. ABC News Türk yetkillerin plandan haberdar olup olmadığının bilinmediğini ancak son haftalarda Trump’ın kendi siyasi tabanında dini bir sembol haline gelen Evangelist pastörün serbest bırakılmasına yoğunlaştığını ve Ankara’ya baskıyı arttırdığını da yazdı.

    Başka bir yetkili de “Türkler her düzeydeki öfkeyi açıkça gördüler. Eğer Erdoğan Brunson’ı Ekim’deki duruşmada serbest bırakmasaydı, her şey ortaya dökülecekti. Yaptırımlar, diplomatları çekme, her şey masada olacaktı. Her türlü diplomatik baskının masada olduğu mesajı açıkça verildi” dedi. Brunson’ı Beyaz Saray’da ağırlayan Trump, Twitter mesajında Türkiye ile “hiçbir anlaşma yapmadıklarını” söylemiş “Rehineler için anlaşma yapmam” ifadelerini kullanmıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semavi7

    Görünce acayip şaşırdım hiç böyle görmemiştim izlemediyim için olsa gerek. Acayip komiğime gitti hahhahhha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SON DAKİKA! DİYANET TV canlı yayın hakkını satın aldı!



    Uzun görüşmeler sonucunda DİYANET TV İzmir'deki Diriliş Kilisesiyle antlaşmaya vardı! Buna göre bahar havası yaşayan Türk-Amerikan ilişkilerinin daha da pekişmesi için DİYANET tv Papaz Brunson'un daha önce yıllarca görev yaptığı İzmir Diriliş Kilisesinde düzenlenen Pazar ayinlerinin Canlı yayın hakkını 5 yıllığına satın aldı.Artık 5 yıl boyunca İzmir Diriliş Kilisesinde yapılacak olan pazar ayinleri sadece DİYANET tv'den canlı olarak ekranlarımıza gelecek!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin bırakıldı demi bak sağı solu kapı arkasını falan kontrol edin bırakılmamış olabilir
  • Gündem çok hızlı değişmedimi? Kaşıkçı neyse de, andımız felan ne yav.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brunson'ın pek bir etkisi yoktu.Ama etiketlenen ve yaftalanan suçlar doğru ise bırakılmaması gerekli idi.Buda yargının ne kadar zayıf olduğunu gösterir.Hatta Trump Biz başardık rahibi biz getirdik.Obama yönetimi bu konuda sınıfta kaldı Yani bu demekki bu açık bir seçim kozu Ha bırakılmasa ne mi olurdu neyi bir ambargo ve 6.20 den +1.00 artış meydana gelirdi.Bu telkin ile korkutmuş olabilirler.Elde çare yok zaten ne yapılması gerekse yaptılar tekrara bir artış iflasa sürüklerdi zaten global piyasa gergin yaparlar mı yaparlardı faiz 30 u geçerdi.E bir tarafları yemedi bıraktılar.Tekrara böyle birşeyi göze alamazlardı.Daha halkbank cezası alıkonan Halk bank eski müdürü gelecek olan iran ambargosu çine gelecek vergi i biz en fazla ithalatı çinden yapıyoruz petroldeki artış suudlarla olan kaşıkçı olayı ki bizim rahip olayına benziyor ortam gerilecek daha neler olacak göreceğiz.Ama şu açık Türkiye'nin ekonomisi batmıştır.




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.