Şimdi Ara

Büyük şehirlere takılıp kalmayın (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    Hocam bu daha çok yaşamayı bilmekle alakalı birşey. Yaşamayı bilmeyen veya aşırı stres travmalar yüzünden insanlardan bıkmış kişiler gitgide içine kapanıp çürümeye başlıyor böyle insanlar için hayat cehenneme dönüyor bunu bende yaşadım uzunca bir dönem. Ama eğer bu döngüyü kırıp hayattan keyif almak isterseniz büyük şehirlerin sağladığı imkanlar inanın çok fazla. Örnek vereyim konya'nın bir köyünde canınız levrek yemek istedi ne halt yiyeceksiniz köyün ortasında ? Halbuki bir arkadaşınızı yanınıza alıp görece ucuz bir balık lokantasında yemeğiniz eşliğinde güzel zaman geçirebilirsiniz üstelik ne bulaşık nede pişirme derdiniz var. Ardından devlet tiyatroları gerçekten ucuz biletlere sahip .Bu tiyatrolara gitmeyen insanların kendi sorunu bunu yapmamak bu şehri kötü yapmıyor sizi kötü yapıyor. Yine sinema olsun çocklar için çocuk parkları ardından Ankara Fantasyland gibi güzel atari salonları.

    Daha neler neler var. İstediğiniz zaman şehirde bir avmye gidip pekçok kıyafet çeşidine ulaşabiliyorsunuz. Büyük hipermarketlerde akılınıza gelmeyecek binbir çeşit yiyecek sizi bekliyor. Köyün ortasında avakadoyu nereden bulacaksınız mesela ? Onun dışında bir kız arkadaşınızla güzel vakit geçireceğiniz mekanlar ve daha hoşgörülü bir ortam vardır şehirde. Veya bir kitap kurdusunuz kendiniz gibi insanların takıldığı klüpleri bulup iki çift laf edeceğiniz insan olur köyde kiminle kültür hakkında sohbet edeceksiniz ? Oradaki insanların çoğunun hayatı otlarla hayvanlarla geçmiş bir kültür birikimleri yok ne konuşacaksınız 500 gün sonra ? Zamanla sizde köreleceksiniz.

    Bu kısa bir özet bana göre ehri kötülememiz şehir yaşamının kötü olduğunu değil bizim artık içten içe çeşitli nedenlerle çürüdüğümüzü gösteriyor bunun pekçok nedeni var kaçmak yerine bizi çürüten nedenleri bulup ortadan kaldırmak daha doğru değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ronon Dex

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Soy ağacına baksan 50-100 yıl öncesi Çorum,Yozgat çıkar gelir burada yalı çocuğu ayağı çeker.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Avokado var. Balik lokantalari da var. Duzce hic de koy degil. Tiyatrolari da var. Biraz daha zaman gecse adam akilli gelisir Duzce. Egitim gerekli iste. Kütüphane de var merkezde. O da mumkun. Sehir yasami zaten kotu degildir ama bizdeki sehircilik kotu. Buyuksehire bir suru insan doldurulur mantik bu. Hic agac vs olmaz. Ama asgari ucretli adam da bu dediklerinizi buyuk sehirde pek fazla yapamaz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Düzce'den bahsetmiyorum : ) Gidip köye yerleşip hayatını heba etmek isteyenlere veryansınım. Onun dışında bence her insan eğitilmemeli bu eğitimin kalitesini düşürür.
  • Anadolu şehirleri = bomboş yolda biribirine çarpmayı başaran arabalar.
    İstanbul trafiğinin kendince bir düzeni var. E5 ve TEM haricinde hız yapıp saçmalayan sürücü nadir.

    İş imkanları kesinlikle aynı değil. Ücretler komik seviyede. O da iş bulursan.

    Fiyatları boşver, organik meyve sebze var mı? Yok.
    Bir arkadaş yazmış, kendi tohumunu bile ektirmiyorlar diye. Evet hepsi amerikan-yahudi tohumu. Soner Yalçının Saklı Seçilmişler kitabını mutlaka okuyun.
    Çiftçinin istanbula sattığı da aynı GDO'lu ürün, köylü pazarında sattığı da aynı.
    Süt desen öyle. İneğe verdiği yem de kimyasal sonuçta.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoo istedigini ekersin ki aslinda. Yapmayı bilirsen :) Pazarda yerli ıspanak vs. Gibi seyler de gordum. Degisik gorunuyorlardi. Şimdi yeri delip su cikartirsan da devlet yakalarsa onun faturasini almaya calisiyor. Ama bulamazsa kuyuyu, alamaz :) Umarim anlamissindir fazla yazmayayim bu konuda ne olur ne olmaz. Az çok ekiliyor yine yerli turler. Devleti kim takar? AKP zaten proje partisi ama hayat devam ediyor. Yem vermiyorlar ki litresini 3 liraya alabiliyorum ben. Cogu otlaniyor sabahtan aksama en az 8 ay filan. Bazi usengec herifler var otlatmayan. Onlarin sutu zaten iyi olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Some guy -- 14 Ekim 2018; 22:3:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.