Şimdi Ara

Araştırma: Türkiye'nin yüzde 58'i blockchain'i, kripto para birimi sanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Kripto para birimlerinin temelinde yatan blockchain teknolojisi günümüzde neredeyse Bitcoin'le özdeşleşmiş olsa da IBM, Sony, Maersk Line gibi çokuluslu şirketlerin de test ettiği bir teknoloji. Dağıtılmış veri tabanı olarak tanımlayabileceğimiz bu teknoloji, verilerin güvenli ve daha uygun maliyetle saklanmasını ve transfer edilmesini sağlıyor. Tabi kripto paralar dışında çeşitli kullanım alanlarına sahip olan blockchain'in genellikle kripto paralarla anılması bu kavram üzerinde kafa karışıklığına neden olabiliyor.


     

    Araştırma çözümleri sunan Twentify tarafından yürütülen bir çalışma toplumumuzda da blockchain konusunda büyük yanılgılar olduğunu ortaya koyuyor. Twentify’ın Bounty mobil araştırma paneli üzerinden gerçekleştirilen çalışmada Türk halkının kripto para birimlerine karşı tutum ve kullanımının araştırılırken 28 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında 965 kişiye kripto paralar ve blockchain hakkında çeşitli sorular soruldu. Çalışmayla ilgili ilgi çeken rakamlar ise şunlar:


     

    Blockchain, kripto para birimi sanılıyor 

    Çalışmaya katılanların %37’si blockchain teknolojisini bildiğini söylerken, %58.3’ü blockchain’i bir kripto para birimi sanıyor. Araştırmaya katılanların büyük bir kısmı Bitcoin ile blockchain teknolojisini bir tutarken Z jenarasyonu(1996 ile 2011 yılları arasında doğanlar) blockchain teknolojisine en hakim jenarasyon olarak dikkat çekiyor. 


     

    Katılımcıların %53.2'si Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğunu belirtmiş durumda. Çalışmaya katılanların %19.8’i daha önce Bitcoin alıp sattığını söylerken, bunların %73’ü halen elinde Bitcoin tuttuğunu belirtiyor. Ayrıca Bitcoin alanların %44.4'ü yatırım amaçlı aldığını dile getiriyor. Bitcoin satın alırken en çok Btc Turk ve Paribu'yu tercih ettiklerini belirten kullanıcıların %31.7'si Bitcoin satın aldıktan sonra ellerindeki Bitcoin'i en az 3 ay tutuyor. 


     

    Eğitim seviyesine paralel olarak satın alma artıyor 

    Bitcoin'lerini satmayıp tutmaya devam eden kişilerin %58.6'sı, Bitcoin'in ileride değer kazanacağını düşündüğü için Bitcoin'lerini satmadıklarını belirtiyor. Bugüne kadar Bitcoin satın almayanların ise %35.3'ü önümüzdeki 5 yıl içinde Bitcoin satın almayı düşünüyor. Çalışmadaki ilginç bir detaya göre eğitim seviyesi arttıkça insanlar Bitcoin satın almaya daha olumlu yaklaşıyor.


     

    Tıpkı internet dünyasında olduğu gibi toplumumuzda da Bitcoin'in geleceği konusunda iki farklı düşüncenin yer edindiğini söylemek mümkün. Çalışmaya katılanların %45.8’i Bitcoin’in önümüzdeki 5 yıl içerisinde daha da değer kazanacağını düşünüyor. Yani Bitcoin'in balon olduğu ve patlayacağı yönündeki düşüncenin toplumun büyük bir kısmı tarafından benimsenmiyor. 


    Bununla birlikte bir yatırım aracı olarak Bitcoin, geleneksel yatırım araçlarının gerisinde kalıyor. ''Elinizde 1000 TL olsa neye yatırım yapardınız?'' sorusuna katılımcıların büyük bir kısmı ilk olarak altın cevabını verirken Bitcoin ancak son sıralarda kendisine yer bulabiliyor.



    Raporu detaylı olarak bağlantıdan inceleyebilirsiniz 








  • Blockchain sütlü tatlıdır. Geçen sene Bayburt'ta yemiştim.

  • Türkiye'de umarım sadece blockchain'i, kripto para sananlar vardır zira insanımız her şeyi biliyor fakat hiçbir şey bilmiyor.

  • %58 fazla iyimser bir araştırma olmuş.

    Hatta , %58 in Kripto diye para birimi olduğunu bile ,bildiğin den şüpheliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Ekim 2018; 12:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 965 kişilik anket
  • blockchain kelimesini bilmeleri bile çok çok iyi bence
  • %90 ı blockchain diye bir şey duymamıştır , kripto yu da fetöcü sanıyordur
  • EĞİTİM SEVİYESİ ARTTIKÇA SATIN ALMA ARTIYOR DEMİŞ







    AHAHHA BİTCOİNCİLER KENDİNİ AVUTUYOR YİNE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    EĞİTİM SEVİYESİ ARTTIKÇA SATIN ALMA ARTIYOR DEMİŞ







    AHAHHA BİTCOİNCİLER KENDİNİ AVUTUYOR YİNE
    Ne demişler, iman ile kim kime bitkoyin belli olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 21 Ekim 2018; 13:53:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil mi zaten

  • Bu nasıl bir oran çok iyimser. Türkiyenin %90 blokchain den bi haber. Hatta bitcoin le birlikte telefuz etsende çoğu ilk defa duymuş olacaktır. Duyanlarında bilme oranı çok düşüktür. Aşırı iyimser olmuş.
  • Biz blockchaini kripto para diye bilsek ne olur bilmesek ne olur? Orayı anlamadım.

    Ayrıca blockchain nedir? Bundan bana ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmek var, bilmek var şimdi birbirimizi kandırmayalım; ankete katılanların ve bilenlerin çoğunluğu da ne derece biliyor acaba?
  • Araştırma sonuçlarından Twentify'ın ne olduğu belli oluyor. Bana göre araştırma sonuçları yanlış. Homojen bir dağılım sergilemiyor. Araştırmaya katılan kişi sayısı yetersiz. Bilmek ile ne kadar bilmek ve doğru/yanlış bilmek arasında fark vardır. Kısaca tırt bi araştırma olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ince ince yasemince programındaki skece benzemiş. bir siyasi kamuoyu yoklaması diye kendi evinde 2 kişi ile yoklama yapıp %50 çıkartıyordu. 965 kişi ile 1 haftalık, büyük ihtimalle sadece istanbulda taksim gibi bir meydanda yapılan ayaküstü anketi ile tüm türkiye' yi ölçtüğünü söyleyen şirketi ciddiye almamak, ciddiye alanı da uyarıp hatasından döndürmek lazım.

  • Simdi pek kimse bilmiyor ama 10 yıl sonra hepimiz adımız gibi bileceğiz bana göre. Uzay çağına giderken hala ilkel kağıt paramı kullanacağız ssnıyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş haber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bir bağlantısının oldugunu bilmeleri bile iyi.

  • Bizimkilere sorsan blockchain teknolojisini biz ortaya attık derler.

    Daha kapsamlı bir araştırma yapılmalı, 900-1000 kişi ile Türkiye'nin %58'i demek ne kadar doğru bilemiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.