Şimdi Ara

2040 sonrasında yapay zeka, doktorların önüne geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Dijital sağlık alanında dünyanın önde gelen isimlerinden olan ve İngiltere'nin en büyük sağlık teknolojisi topluluğu Health 2.0 London'ı kuran Maneesh Juneja, yapay zekanın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kendisini ''dijital sağlık fütüristi'' olarak nitelendiren Juneja, geçtiğimiz hafta İstanbul'da katıldığı etkinlikte yapay zeka ile ilgili soruları yanıtlarken 2040 yılının önemli bir dönüm noktası olabileceğini işaret etti.


     

    Doktorluk mesleği şimdiden tehlikede 

    Günümüzde pek çok kişinin semptomlarıyla ilgili internette araştırma yaptığını ve bu araştırmalara göre hareket ettiklerini belirten Maneesh Juneja'ya göre doktorluk mesleği şimiden tehlike altında. Bazı doktorların yapay zeka gibi teknolojiler üzerinde çalıştığını ve yapay zeka ile taranmış görüntülerde kanser hücrelerinin araştırıldığını dile getiren Juneja, önemli olanın bu sistemi sürdürebilir kılmak olduğu düşüncesinde. 


     

    2040'lara geldiğimizde makinelerin tıp alanında çok daha fazla alana sahip olacağını düşünen Juneja, doktorların ve hemşirelerin geri planda kalacağını belirtiyor. Hasta yoğunluğunun daha fazla hastane açarak ya da daha fazla doktor yetiştirerek çözülemeyeceğini dile getiren Juneja, sağlık sisteminin yeni bir formata dönüşmesi gerektiğini ifade ediyor. Juneja'ya göre 2040 sonrasında kişileştirilmiş sağlık uygulamaları yaygın hale gelecek.


     

    Maneesh Juneja, uzaktan takip sistemleri ve giyilebilir teknoloji ürünlerinin bugüne kadar dijital sağlık sektöründe hayata geçirilmiş en iyi inovasyon olduğunu düşünüyor. Bu ürünler sayesinde kişilerin sağlık durumunun çok daha kolay takip edildiğini ifade eden Juneja, doktorların uzaktan hastaların tansiyonlarını ve kalp atış hızını takip edebildiklerini belirtiyor. 








  • Hayallerin sınırı yok tabi. Yapay zekadaki şu gelişmeleri bir göremedik gitti ama.

  • Zaten aile hekimleri de statik yazılmış kod gibi.

  • 2140 da belki...

  • daha 20 sene var o zamana kim öle kim kala ben ayvalığa yerleşmiş olurum :D

  • bizim millet robotları da döver

  • Hasta :Doktor neyim var? (telefondaki yapay zeka sensörlerle kan basıncı vs kontrol etmiştir)
    Yapay Zeka :Muayenehaneye gel!

    Üniversite yıllarında yurtta kalırken tıp okuyanlara şuram ağrıyor buram ağrıyor derdik onlar da bu cevabı verirdi tamam derdim işi öğrenmiş :)

  • "Hasta yoğunluğunun daha fazla hastane açarak ya da daha fazla doktor yetiştirerek çözülemeyeceğini dile getiren Juneja, sağlık sisteminin yeni bir formata dönüşmesi gerektiğini ifade ediyor."

    Birileri bunu söylerken Türkiye'de her yıl yeni tıp fakülteleri açılıyor.Her şehirde tıp fakültesi olacak yakında.Hastanelerin sayısının arttığını da söylememe gerek yok herhalde.
  • Yapay zeka ve robotlar zaten ileride tüm meslekleri yapabilir hale gelecek, önemli olan yeni ekonomik modelin nasıl oluşturulacağı.
    Bir yerden sonra robotlar diğer robotları üretecek, yapay zekalarını da programlayacak.
    İnsanlara yaşamlarını sürdürebilmesi için robotların yaptığı işler üzerinden devlet belirli bir miktar gelir mi dağıtacak?
    Ya da kapitalist düzen bırakılıp üretilen ürünlerden(sebze, meyve, temizlik ihtiyaçları vs.) mi dağıtılacak? İnsanlar sadece keyif mi çatacak?
    Böyle bir dünyada ilginç bir düzen gerekeceği kesin. İnsanlar dünyada(ve diğer kolonilerde) çalışmayan fazlalık olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Ekim 2018; 13:38:15 >
  • Bunların sonu hayra alamete gitmiyor ama hadi hayırlısı.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Aile hekimlerinin yaptığı işi hemşireler de çok rahat yapabilir şu an zaten. Sistem çok yanlış kurgulanmış vaziyette.

  • 31 çeken aylarda rapor verecek mi???

  • Tam da komite çalışıyordum. Okunacak haber miydi bu şimdi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.