Şimdi Ara

AMD dünyanın ilk 7nm işlemcilerini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gece geç saatlerde AMD tarafından gerçekleştirilen Next Horizon etkinliği yonga sektörü açısından pek çok ilke imza attı. İlk 7nm sürecindeki grafik hızlandırıcısı Radeon Instinct MI60’ın ardından tamamlayıcısı gibi olacak ilk 7nm sürecindeki işlemci de duyuruldu.

     

    Özellikle uzun dönem ortağı Global Foundries’in 7nm sürecinde daha fazla yatırım yapmak istememesi nedeniyle AMD rotayı TSMC firmasına kırmıştı. Yapılan çalışmalar iyi bir noktaya geldi ve 7m sürecinde önemli bir verimlilik yakalandı.

     

    AMD EPYC ROME özellikleri

     

    AMD’nin 7nm sürecindeki mimarisinin Zen 2 adını alacağı uzun zamandır biliniyordu. Zen 2 mimarisi ilk olarak EPYC ROME işlemcilerinde yer alacak. Radeon Instinct hızlandırıcısını da hesaba katarsak ilk kez sunucu platformları 7nm sürecini tecrübe etmiş olacaklar diyebiliriz.

     

    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk 7nm grafik hızlandırıcısı duyuruldu

    Yeni üretim süreci ile birlikte sıfırdan tasarlanan Zen 2 mimarisi EPYC ROME işlemcilere çok şey katıyor. 64 çekirdek ve 128 izlek birimine kadar ölçeklendirilebilen işlemciler önceki nesle göre soket başına 2 kat daha fazla performans ve 4 kat daha fazla kayar nokta performansına imza atıyor.

     

    EPYC ROME işlemciler mevcut Naples platformu ile uyumlu olduğu için AMD müşterileri kolay bir şekilde ilk nesil EPYC işlemcilerini ikinci nesil işlemciler ile değiştirebilecekler. Ayrıca PCIe 4.0 bağlantısını kullandığı için Radeon Instinct MI60 ile yapılan eşleşmelerde devasa bir performans avantajı sunacak.

     

    Erken sürüm testlerinde EPYC ROME prototipinin iki adet Intel Xeon Scalable 8180M işlemcisini kolay bir şekilde geride bıraktığı görülmüş. İşlem performansı açısından Zen 2 mimarisinin sektörde yeni bir standart getireceği ifade ediliyor.

     

    AMD bu hamleleri ile birlikte sunucu pazarında önemli müşteriler kazanmaya devam ediyor. Grafik tarafında iş birliği yaptığı Amazon AWS platformu işlemci tarafında da saflara katıldı. Yeni EPYC işlemciler özellikle R5a, M5a ve T3a sunucularında yer alacak.

     

    Diğer taraftan AMD’nin Zen mimarisi üzerindeki çalışmaları hızla devam ediyor. Daha verimli 7nm sürecinde geliştirilen Zen 3 mimarisi için her şey yolunda gidiyor. Muhtemelen bu mimariyi 2020 yılında görebileceğiz. 5nm süreci için planlanan Zen 4 mimarisi ise tasarım tamamlama aşamasına gelmiş bulunuyor. Heyecan verici yeni mimari için ise 2021 veya sonrasını beklemek gerekecek.

     



  • Duygulandırıcı bi mesaj. Daha foruma üye olduğum yıllarda nasılda hatırlıyorum i5 2500k nın peynir ekmek gibi sattığı oyuncu bilgisayarlarının en iyi fiyata en mükemmel en hızlı işlemci olarak parmak gösterdiği o 2500k ile birlikte sandy bridge dalgasını arkasına almış intel amdyi havada 100 kere çevirip takla attırıp cebine sokuyordu. Şimdi ise tüm dünyada dahil olmak üzere intelin zemine doğru yavaş yavaş süzülüşünü amdnin ise şimdiden kartal gibi uçtuğunu görüyor.. Zaman....
  • 5yıl önce amd'nin bu seviyeye geleceğini söylesem muhtemel tımarhaneye kapatılırdım.

  • Buldozerli kandırmacadan 64 çekirdekli uzay gemisine. Amd bu. Herşey beklenir.

  • Amd candır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    5yıl önce amd'nin bu seviyeye geleceğini söylesem muhtemel tımarhaneye kapatılırdım.
    Duygulandırıcı bi mesaj. Daha foruma üye olduğum yıllarda nasılda hatırlıyorum i5 2500k nın peynir ekmek gibi sattığı oyuncu bilgisayarlarının en iyi fiyata en mükemmel en hızlı işlemci olarak parmak gösterdiği o 2500k ile birlikte sandy bridge dalgasını arkasına almış intel amdyi havada 100 kere çevirip takla attırıp cebine sokuyordu. Şimdi ise tüm dünyada dahil olmak üzere intelin zemine doğru yavaş yavaş süzülüşünü amdnin ise şimdiden kartal gibi uçtuğunu görüyor.. Zaman....

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getir bize de bir 8/16 7nm yolumuzu bulalım aslan amd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AYRIL DA GEL AMD!

  • Miningden parayı vurunca AMD kendine geldi yemin ederim, helal lan küllerden doğmak böyle olsa gerek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Konsolları da unutmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD dünyanın ilk 7nm işlemcilerini duyurdu



    TRUE LOVE!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Intel o 2500K'yı ve tüm ikinci nesildeki o feci zıplamayı bulldozerden korkusuna gerçekleştirmişti, bulldozer fos çıkınca Intel feci şekilde piyasayı domine etmiş oldu ve 8. Nesile kadar bir daha da öyle bir performans zıplaması yapmadı, Zen konusuna gelince 2. Nesilde sütten ağzının yandığını düşünen Intel, yoğurdu üfleyerek yemeyi denedi ama bu sefer de yoğurt boğazına takıldı, Zen çekirdekleri beklenenin de üstünde bir başarı gösterdiler ve "ya ellerinde 10 yıl sonrasının teknolojisi var da bize vermiyolar" diye komplo teorileri yürüttüğümüz Intel'in, rakipsiz ortamda rehavete kapılmış olduğunu ve rakip gelince feci tökezlediğini gördük, aslında ellerinde geleceğin teknolojisi filan da yokmuş, bunu da öğrenmiş olduk :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 8 Kasım 2018; 16:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin yukselisine cokta sevinmemek lazim, HD 5870 ve HD 5850 zamaninda AMD'nin nasil fiyatlari ucurdugunu hatirliyoruz. Rakibi zayif olunca o pek sevdiginiz AMD yine basacaktir fiyatlara gazi.



    Yinede beter ol Intel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostumm

    5yıl önce amd'nin bu seviyeye geleceğini söylesem muhtemel tımarhaneye kapatılırdım.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD intel ile başedebilmek için nm teknolojisini bitirdi , 7nm yapmışlar Intel hala 14nm , düşünün yarin Intel 7nm işlemci yapınca ne olacak , AMD fanboylarda savaş kazanmış gibi forumda seviniyor



    Aslında problem işlemci yada ekran kartındada değil , bugün red dead redemption 2 gibi bir oyun bu gün bu sistemler ile oynanabiliyor ama yapan yok böyle oyunları en büyük problem bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 7 Kasım 2018; 11:48:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd candır gerisi yalandır

  • İleri seviye APU bekliyoruz bu ps4 deki gibi....

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.