Şimdi Ara

Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
3
Favori
57.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
338 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Ee AKP vatandaşlık vermiyor mu Suriyelilere? Onlarda artık "vatandaş".
  • Vatandaşlık vermişse Suriyeli değil Türk olur,Anayasaya göre parti de kurabilir,burada tartışmaya gerek yok.Ha eğer oy kullanmak istiyorlarsa hepsi toplu olarak vatandaşlığa geçecek.Ütopya üzerinden gidiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Suriyelilere şehit çocuğu ayrıcalığı
    2 dakika

    Ülkemizde sadece şehit ve gazi çocuklarına tanınan ayrıcalık Suriyeli öğrencilere verildi.

    12 Kasım 2018 08:12 / Güncel

    Sözcü'de yer alan habere göre, Adana'da Valilik, ildeki tüm Suriyeli çocukların ikametgaha bakılmaksızın istedikleri okullara kayıt yaptırılması talimatı verdi.

    Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz'un imzasıyla 15 ilçe kaymakamlığı kanalıyla ildeki tüm okullara gönderilen yazıda, Suriyeli öğrencilerden 1. sınıfa başlayacaklardan ‘denklik belgesi istenmemesi' talep edildi.
    UYMAYANA CEZA VERİLECEK


    Talimata uymayan okul yöneticileri uyarıldı. Vali Yardımcısı, “Suriyeli öğrencilerin okullara kayıtlarında zorluk çıkaran ve kayıtlarını yapmayan kurum idaresi hakkında yasal işlem başlatılacağı…” uyarısını yaptı. Yönetmeliklere aykırı talimatı Meclis gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, “Suriyeli çocukların sadece şehit, harp malulü ve muharip gazi çocuklarına tanınan hukuki istisnadan yararlandırılmasına yaklaşımınız nedir?” diye sordu.
    İŞTE O TALİMAT

    Adana Vali Yardımcısı Yavuz'un yazısı, kaymakamlıklar aracılığı ile kentteki tüm okullara dağıtıldı.

    Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar

    https://www.gercekgundem.com/guncel/49415/suriyelilere-sehit-cocugu-ayricaligi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 12 Kasım 2018; 9:9:38 >




  • Ben sana ne sordum ne cevap verdin boş konuşma,boş konuşacaksan hiç konuşma

    ben batıya hayranım filan demedim,ya da nefret ediyorum da demedim.
  • Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turk-telekomdan-turke-ayri-suriyeliye-ayri-fiyat-212602h.htm

    quote:

    Türk Telekom’dan Türk’e ayrı, Suriyeliye ayrı fiyat
    2-3 dakika

    Türk Telekom’un kullanıcılarına sunduğu 'Rakipsiz Paket' adlı tarifede Türklere ayrı, Suriyelilere ayrı fiyat uygulaması tepkilere neden oldu.

    Erdem AVŞAR / Yeniçağ

    Son dönemde zarar eden ve hisselerinin yüzde 55’inde sahip olan Suudi şirket Oger Telekomünikasyon A.Ş (OTAŞ)'ın borçlarını ödeyememesinin ardından hisseleri Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'na devredilen Türk Telekom, Suriyelilere ve Türklere uyguladığı farklı fiyat tarifeleriyle yeniden gündeme geldi.

    Söz konusu tarifede kullanıcılara sunulan 500 dakika bin mesaj hakkı ve 4 GB internet hakkı Türk kullanıcılara 'Rakipsiz Paket' adı altında 25 TL üzerinden satışa sunulurken, Suriyelilere aynı tarifenin 'Ahlan Tarifesi' adıyla üzerine yurt dışında sınırsız konuşma hakkıyla birlikte 19 TL’den satışa sunulması dikkat çekti.

    Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar


    Paket detaylarında yer alan bilgilendirmede ise “Ahlan Tarifesine gelen ve aylık tek seferde 20 TL ve üzeri yükleme yapan müşterilerin Suudi Arabistan, İran, Suriye, Mısır, Lübnan, Ürdün, Kuveyt, Almanya ve Yunanistan yönlerine yaptığı aramanın dakikası tarife kapsamında 0,60 TL/dk olarak, SMS adedi ise 0,60 TL/SMS olarak ücretlendirilecektir. Söz konusu haklar, KKTC ve yurt dışı kullanımları kapsamamaktadır” ifadelerine yer verildi.

    Pakette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise kapsam dışı bırakıldığı görüldü.

    Tarifelerde uygulanan ayrımcılığı fark eden kullanıcılar, firmaya büyük tepki gösterdi. Onlarca kullanıcı sosyal medyada ve farklı platformlarda şikayetlerini dile getirdi.

    TELEKOM'DAN JET GÜNCELLEME

    Yeniçağ'ın yaptığı haber sonrasında Türk Telekom'dan jet bir güncelleme geldi. Özellikle sosyal medyada yoğun tepkilere maruz kalan Türk Telekom, internet sitesinde yaptığı değişiklikle Suriyeliler özel sağlanan 'Ahlan' tarifesinin fiyatını 25 TL'ye yükseltti. Edinilen bilgilere göre, Türk Telekom yaklaşık 2 yıldır Suriyelilere özel tarife Ahlan tarifesini daha uygun fiyatla satıyordu.

    Konuyla ilgili olarak şikayetvar.com internet sitesine geçmiş yıllarda şu mesajlar atılmıştı:




  • Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar


    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/55-bin-suriyeli-vatandaslik-aldi-212694h.htm

    quote:

    55 bin Suriyeli vatandaşlık aldı
    2 dakika

    AKP Antalya Milletvekili Altay Uslu, Türkiye’de bulunan 55 bin Suriyelinin vatandaşlık aldığını söyleyerek, vatandaşlık alan Suriyelilerin 20 bininden fazlasının çocuk olduğunu kaydetti.

    AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu, kamuoyunda Suriyelilerle ilgili olarak çıkan iddialarla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Atay, 'Vatandaşlık kazanan 55 bin Suriyelinin içerisinde 20 binden fazla çocuk var' ifadelerini kullandı.

    Son 7 yılda 55 bin Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiğini ifade eden Atay, "55 bin Suriyelinin içerisinde yaklaşık olarak 10 bini Türk anne veya babadan olduğu için veya evlenme yoluyla vatandaşlık kazandı. 55 binin içerisinde 20 binden fazla çocuk var. Babaya verildiği zaman çocuğa da veriliyor. Bu anlamda şu ana vatandaş olan Suriyelilerin sayısı yüzde 1 civarında ve kesinlikle bu söylenen bilgiler şehir efsanesi olmaktan öte geçmiyor" diye konuştu.

    Uslu ayrıca, sosyal medyada, televizyonlarda, gazetelerde Suriyelilerle ilgili asılsız haberler çıktığını belirterek 3.5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verileceği iddialarını yalanladı.

    'Beş yıl kaldıktan sonra Suriyeliler vatandaş olacak' söylemlerinin Suriyelilerin geçici koruma statüsünde bulunması dolayısıyla doğru olmadığını belirten AK Partili Atay, Suriyelilerin tüm yabancılara tanınan istisnai yolla vatandaşlık alabileceklerini söyledi.




  • https://www.yenicaggazetesi.com.tr/suriyeli-calistirana-tesvik-turk-calisana-yok-49689yy.htm

    quote:

    Suriyeli çalıştırana teşvik, Türk çalışana yok! - Batuhan ÇOLAK
    Batuhan ÇOLAK
    4-6 dakika

    Suriyeli sığınmacılarla ilgili Türkiye'nin içinde bulunduğu konum her geçen gün daha da içinden çıkılmaz hale geliyor.

    Önlenemez nüfus artışı, birçok şehirde sosyal dokunun bozulması ve göç süreciyle birlikte kültürel değişim ülkemizi olumsuz etkiliyor.

    Şu anda devletin en öncelikli politikası, tüm birimleriyle birlikte Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü üzerine projeler geliştirmek olmalı. Ancak bu yapılmadığı gibi, dış kaynaklı girişimlerin, organizasyonların tam ortasında kalıyoruz.

    Geçtiğimiz hafta, Soros'un desteklediği Açık Toplum Vakfı'nın Suriyeli sığınmacılara ilişkin Türkiye'de yaptıkları faaliyetlere değinmiştik. Bu kamuoyuna duyurulan bir projeydi. Bir de bizim bilmediğimiz, gizli yapılan çalışmalar var. Hepsinin ortak amacının Suriyeli nüfusun Türkiye'ye entegrasyonu olması oldukça dikkat çekici.

    Avrupa Birliği ülkeleri de bu süreçte aktif rol oynuyor. Kendi ülkelerine tek bir Suriyeliyi bile kabul etmeyen birçok AB ülkesi, iç meselelerimize aktif bir şekilde katılarak, Türkiye üzerinde gelecek tasarımı yapıyor.

    Geçen hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) eliyle başlatılan "Mahir Eller Projesi" bu duruma çok güzel bir örnek teşkil ediyor.

    Afişleri Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde hazırlanan projeyle birlikte Suriyeli sığınmacıların istihdama katılımı amaçlanıyor. Proje kapsamında işyerinde Suriyeli sığınmacı çalıştıracak firmalara, ek ödemeler yapılacağı "Suriyeli çalıştırana teşvik geliyor" sözleriyle açıklanıyor. Projeyi açıklayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söylüyor:

    "12 şehrimizde yer alan tüm firmalarımızı, 'birlikte yaşamak ve birlikte çalışmak için' gönüllü işveren olmaya davet ediyorum. Hükümetimiz, burada da yanımızda olduğunu gösterdi. Firmalarımıza, proje kapsamında ilk kez istihdam edilecek geçici koruma altındaki Suriyeli çalışanlar için teşvik verilecek. Bu proje ile 12 ilde yüzde 65'i geçici koruma altındaki Suriyeli, yüzde 35'i vatandaşlarımız olmak üzere toplam 20 bin kişiye ulaşılacak olması önemli bir hedef. Bu çalışmada 3 bin kişinin istihdam edilmesi mültecilerle birlikte vatandaşlarımızın ekonomik uyumuna ciddi katkı sağlayacak. Yaklaşık 15 bin kişinin sınavlarda başarılı olması ve belge almaya hak kazanması iş piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne kavuşması adına da önemli bir adım. Mesleki becerileri belgelendirilmiş kişilerin istihdam edilmesini teşvik etmek için asgari ücretin yüzde 10'u ve SGK işveren primlerinin tamamının, 6 aya kadar proje bütçesinden karşılayacağız."

    Buda Oldu | Suriyeliler Parti Kurmaya Hazırlanıyorlar

    Hisarcıklıoğlu'nun anlatımlarından yola çıkarak, sığınmacı başına yaklaşık işletmelere 1.000 TL'lik bir ek ödeme yapılacak. Şimdi sadece üretimi ve daha çok kâr etmeyi düşünen işletme neden Türkleri çalıştırsın? Türk çalıştırmak için neden daha fazla ödeme yapsın?

    Dolayısıyla çok büyük bir eşitsizlik ortamı doğuyor.

    Konuya AK Parti de tam destek veriyor. Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk projeyle ilgili şunları söylüyor:

    "Türkiye olarak, yaklaşık 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Bu anlamda dünyada en çok mülteci barındıran ülke konumundayız. Bize sığınan hiçbir kardeşimizi geri çevirmedik. Mülteci kardeşlerimizin iş becerilerini ön plana çıkartıp kendi vatandaşlarımızla birlikte istihdamı artırmak, ekonomik uyumu güçlendirmek için çalışacağız. Bu anlamda sanayi ve ticaret odalarımıza mülteci kardeşlerimizin çalışma hayatına kazandırılmasına yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu proje ile 12 ilde yüzde 65'i geçici koruma altındaki Suriyeli, yüzde 35'i vatandaşlarımız olmak üzere toplam 20 bin kişiye ulaşılacak olması önemli bir hedef."

    Projeye en büyük desteği ise AB veriyor. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger İş piyasasında sığınmacılar için şartların teşvik edilmesi gerektiğini söylüyor. Berger, "Sığınmacıların işe alınması ve şirketler ile iş arayanların bir araya getirilmesi noktasında özel sektörü desteklememiz gerekiyor, bu son derece önemli. Bu amaç için bu proje aracılığıyla 15 milyon avro sevk edildi. Temel amaç, mesleki yönlendirme, deneme ve sertifikalandırma yoluyla sığınmacıların istihdam edilebilirliğini pekiştirmek. Türk hükümetinin etkileyici çabalarına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını duyuyoruz." ifadelerini kullanıyor.




  • YETMEEEZZ AMA EVET!!

    http://www.milliyet.com.tr/mhp-den-suriyelilerin-oda-ve-borsa-yoneticiliginin-gaziantep-yerelhaber-3164665/

    quote:

    MHP'den Suriyelilerin Oda Ve Borsa Yöneticiliğinin Önünü Kesen Yasa Teklifi
    milliyet.com.tr Türkiye'nin lider haber sitesi
    4-5 dakika

    MHP'den Suriyelilerin Oda Ve Borsa Yöneticiliğinin Önünü Kesen Yasa Teklifi

    IHA

    MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan, TBMM’ye Suriyelilerin oda ve borsa yöneticisi olabilmelerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması engelini getiren yasa teklifi sundu.
    Milletvekili Taşdoğan, kanun teklifi ile Türkiye’de başta Gaziantep olmak üzere sınır illerinde ticari faaliyetlerde bulunan yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsaların yönetim organlarında görev alabilmeleri için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları koşulu getirilmek istendiğini ifade etti. Kanun yasalaşması ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar Odalar ve Borsaların yönetim kademelerinde görev alamayacağına dikkat çeken Taşdoğan, yasa teklifinde ise, "İnsanın var olmasıyla eş zamanlı olarak ortaya çıkan alışveriş, bireyin ihtiyaçlarının çeşitlenerek kendi kendine yetememesiyle birlikte farklı boyutlarda ele alınmak zorunda kalınmıştır. Uygarlık aşamalarına, toplumların geleneklerine, yaşam biçimlerine hatta yaşadığı coğrafyalara özgü şekillenmiştir. Tüm bunlar bugünkü manada olmasa bile birçok toplumda odaların ve borsaların temel yapılarının oluşmasına katkıda bulunmuştur. Milletimizin alış veriş serüveni yüzyıllar önce İpekyolu üzerindeki mücadele ile başlamış, İslamiyet’in kabulü ile baharat yollarındaki deneyimleriyle devam etmiştir. Selçukluların Anadolu’yu fethi, Türkistan’daki ticari birikimlerini ve ticari ahlakı bu coğrafyaya getirmesi ile ticari gelişmesini ve teşkilatlanmasını büyük ölçüde tamamlamış, uluslararası boyut kazanarak en ünlü ticaret merkezlerine ev sahipliği yapılmıştır. Osmanlı tarihine geldiğimizde ilk zamanlarda Ahiler, 16. ve 17 yy’ da Loncalar disiplinli bir şekilde çalışarak üretim-ticaret-esnaf üçgeninde sorunların ve çözüm yollarının üzerinde durmuşlar, ticaret ve sanayinin gelişmesine katkıda bulunmuşlardır. Böylece mesleki dayanışmanın ve meslek ahlakı kavramlarının çekirdeğini oluşturmuşlardır" ifadelerini kullandı.

    Günümüzde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile odalar ve borsalar, 15/3/1950 tarihli ve 7457 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 5590 sayılı Kanun ile kurulmuştur 2004 yılındaki yeni düzenlemelerle 5471 Sayılı kanun uygulandığını hatırlatan Taşdoğan, teklifte, "2010 yılı aralık ayında komşu coğrafyalarımızda protestolarla başlayan ve yaşanan domino etkisiyle özellikle Kuzey Afrika’daki ülkelerin rejimleri üzerinde büyük yıkımlara ve iç savaşlara sebep olan “Arap Baharı” isimli siyasi rüzgâr; son olarak ülkemizin güney sınırlarının büyük bir bölümündeki komşularımıza ulaşmıştı. Bu nedenle geçen 8 yılda yaşanan göç dalgası ile birlikte özellikle sınır illerimiz Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Hatay çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapmıştır. Şehirlerimize yerleşen misafirler aynı zamanda ekonomik hayata da dâhil olmuşlardır. Yerleştikleri bölgelerde ticarethaneler açmışlar, sınai işletmeler kurmuşlar, esnaf olmuşlardır. Özellikle yukarıda belirtiğimiz sınır kentlerimizde yoğunlaşan bu ticari faaliyetler neticesinde çok sayıda esnaf ve ticari işletme sahibi misafirler sanayi, ticaret odaları ile ticaret borsalarına kayıt olmuştur. Öyle ki bazı il ve ilçelerimizde bulunan işletme ve esnaf sayısı Türk Vatandaşlarının sayısını geçmek üzeredir. Bu durum bulunduğu ilin ekonomik kaderine tesir eden odalar ve borsaların, şehir halkının yönetiminden aksi bir irade oluştuğu taktirde, ister istemez yabancı bir yapının eline geçmesini sağlayabilecektir. Odalarımızın ve borsalarımızın üye kaydında uyruk aranmamaktadır bu çok tabidir. Ülke ekonomimize katma değer sağlayan herkes odalara ve borsalara üye olarak ticari faaliyetlerini gerçekleştirebilir. Ancak odalar ve borsaların kanunla belirlenmiş organlarına ve bu organların yönetim kademelerine seçilecek olan üyelerin Türk Vatandaşı olması gerekmektedir. Türk Vatandaşı olma şartı sağlanır ise özellikle sınır illerimizde bulunan şehir halkı kendi ekonomik kaderlerini, kendi aldıkları kararlarla belirleyecek böylece ileride yaşanabilecek problemlerin önüne geçilmiş olunacaktır" ifadelerine de yer verdi.




  • Ben size birşey söyleyeyim, bence bizimkilerden daha az vergi alırlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.