Şimdi Ara

Başkan Erdoğan, 'Dikey mimari yok, yatay mimari var' dedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başkan Erdoğan, "Dikey mimari yok, yatay mimari var" dedi.


    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Dünya Şehircilik Günü toplantısında konuştu.

    Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

    81 vilayetimizden gelen siz Sayın arkadaşlarım ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu toplantıları çok ama çok faydalı görüyorum. Buradaki istişarelerin, soru, cevapların dalga dalga il, ilçe, beldelere yayılacağını umuyorum. 'Sıfır Atık' projesini bir vakıfa dönüştürerek ülke genelinde böyle güçlü bir sivil toplum kuruluşuna da sahip olalım diyorum.

    Kendini AK Partili gören her arkadaşım benim olmadığım yerde kimse yoktur anlayışıyla çalışmalarını sürdürmelidir. AK Partililer koşacak ki Türkiye yürüsün. 2023, 2053, 2071 vizyonlarını böyle gerçekleştirebiliriz. AK Partililer 7/24 çalışacak ki Türkiye, üretmeye, kalkınmaya devam etsin.

    Eğer AK Partiliyim diyorsak bize boşa vakit geçirmek haramdır. 31 Mart mahalli idari seçimlerden de sizlerin gayreti ve milletimizin desteğiyle inşallah alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.

    Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Biz yerleştiğimiz her yeri abad etmiş bir toplumuz. Gidin Kafkasya'ya, Balkanlara, Orta Asya'ya ecdadımızın bıraktığı izlere rastlarsınız. Üstelik ecdadımız sadece şehirler yapmakla kalmamış, onlara ruhlar vererek bize ait hale getirmiştir.

    İstanbul'u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik.

    MURAT BUNA DİKKAT ET

    Murat, buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlarımıza söylüyoruz. diyoruz ki dikey mimari yok yatay mimari... Önce mescit sonra sosyal donatı alanları onun ardından da oralarda çevrecilik yeşillendirme onun ardında oralarda inşalara devam edeceğiz.

    AK Parti'nin çevrecilik şehircilik anlayışı bu bunu göstermemiz lazım. Bugüne kadar milyonlarca fidanı diktik. Biz ağaç kesen iktidar olmadık, diken olduk.

    Milyonlarca ağaç diktik. Biz ağaç kesen değil, ağaç diken iktidar olduk. Geldiğimizde 70-75 kişilik sınıflar vardı, ortalama şimdi 30'lara düşürdük Bay Kemal. Ya bunu ona anlatmıyorlar ya da anlatıyorlar işine gelmiyor. Ev ev dolaşacak anlatacaksınız. Yalan bunun zaten en büyük sermayesi, bunu da Türkiye’de yalanı en güzel söyleyen kim diye sorduklarında hiç düşünmeden cevap verin; Bay Kemal

    Buhara, Semerkand, Tebriz, Kudüs, Medine, Bağdat Şam, Kurtuva gibi ecdadımızın mirası olan bu kentlere bakın ağacıyla çiçeğiyle suyuyla ormanıyla çevrede bu şehirlerin bu şehirlerin ayrılmaz birer parçasıdır.

    Mekan ve kültür üretimi konusunda kadim mirasımızın tam olarak farkında olmadığımızı görüyoruz. Her alan da yaşanan tek düzleşme gücünü farklılardan alan zenginliğimizi ortadan kaldırdı.

    Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere yeterince sahip çıkamamış olmamız, en büyük kaybımızdır.

    Siyasi parti olarak icraatlarımızın önceliğini elbette milletimizin ihtiyaçları belirliyor. İcraatlarımızın önceliğini elbette milletimizin öncelikleri belirliyor.

    TOKİ vasıtasıyla 837 bin konut inşaa ederek özel sektöre de örnek oluşturan bir şehircilik hamlesi başlattık.

    53 farklı ilimizdeki 229 adet riskli alanda çalışmalar sürüyor. İmar barışı ile 13 milyon kişinin devlet ile olan ihtilafını çözmeye çalışıyoruz. Sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanacak gibi görünüyor. Bu süreçte birilerinin bunu fırsata çevirmesine de göz yummuyoruz. Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatler geliştirdik. İktidarlarımız döneminde bakın bu çok önemli... 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk.

    Orman varlığımızı 1,5 milyon hektar artırdık. İnşaa ettiğimiz 538 yeni baraj ve 247 gölet ile azgın sulara gem vurduk.

    AK Parti'nin icraat listesi çok uzun. her bir icraatimizi milletimizin zihnine ve gönlüne nakış nakış işlemeliyiz.

    31 Mart 2019 seçimleri genelde ve yerelde yapılan hizmetleri tekrar anlatabilmemiz için bir fırsattır. Millet bahçelerimizi yaparken bir kenarına da millet kıraathanelerini kuralım. Ben kıraathane dedim onlar kumarhane anladılar. Derviş diyemeyeceğim bunlara zikir, fikir meselesi...

    Ben milletime güveniyorum, inanıyorum. Milletim bizi bu yolda hiç yalnız bırakmadı, yine bırakmayacak.







  • Önce mescit abi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 5 katli duzensiz duzensiz binalar yapiyorlar sonra sehir neden 30km oldu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yil once bimere yazmistim bunu. Sacma sapan cevap yazdilar. Bugun ise boyle bir cikis yapti enteresan. Neden abd gibi, isvicre gibi bir sehirlesme koylesme neden yapilmadi bu ulkede anlamadim. Yatay sehirlesme ilk etapta maliyetlidir ama insanlari rahatlatir, dogaya daha az zarar verir. Ben boyle dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-20 milyon kişiyi yatay mimariyle nereye yerleştirmeyi düşünüyor acaba. 81 tane 1 milyonluk il olmalıyken tüm ülkeyi İstanbul'a toplarsan yatay mimari olmaz, olamaz. Böyle büyük bir nüfusu yatay mimariyle yayarsan insanların ömürleri yollarda geçer, o şehrin ucu bucağı görünmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkan Erdoğan, "Dikey mimari yok, yatay mimari var" dedi.

    Başkan Erdoğan, "Dikey mimari yok, yatay mimari var" dedi.



    yatay mimarinin biricik ornegi 16 9

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dikey mimariyle bile yeşillik bırakmadınız, yatayla yeşili ancak filmlerde görürüz.

    Ha birde Amerikaya o kadar özenme reis, bizim o kadar geniş toprağımız yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BF8E9B238 -- 8 Kasım 2018; 21:10:15 >
  • arkaya bır yeşıl perde tamamdır :D
  • Her yerin içine ettikten sonra zerre kadar kıymeti olmayan bir beyanat. Teşekkürler Reis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikey mimari ile toplu taşımayı beceremedik yatay mimari ile nasıl becereceğiz? Belediyeler yüksek yoğunluk verdiği yerlerin alt yapısını yapmaktan acizken düşük yoğunluk verdiği yerlerin alt yapısını nasıl yapacak?

    Kentsel dönüşümde yoğunluk artışına bel bağlanılmış durumda. 3-5 katlı binaları yıkıp rant ile 8-10 katlı binalar yaparak işin içinden çıkılmaya çalışılırken yatay mimari nasıl olacak?

    Bir yandan yeşil alanların altına otopark yapılması, otopark yönetmeliğiyle her konut için 1 adet otopark yapılması yönetmeliğe bağlanırken yatay mimari nasıl olacak?

    Daha sorulacak çok soru var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 8 Kasım 2018; 21:32:23 >
  • spacenet S kullanıcısına yanıt
    81 ilde orantılı dağılım olsa nüfus yoğunluğu zaten çok düşük olacak. Ülke rahat bir nefes alırdı. Herkesi İstanbul'a topladılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cami cami nereye kadar, eğitim önce evde başlar okulda devam eder,
    Önce okul yapın yapılmış okullara destek sağlayın, namaz nerede olsa kılınır, çoluk çocuk okusun
    adam gibi adam olsun, ailesinin ve öğretmenlerinin vereceği eğitim ile yoluna devam eder. Şu vakit namazlarında camileri bir dolaşın kaç kişi var içeride, bu bir israftır ve islamiyette israf haramdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 8 Kasım 2018; 22:32:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Murat kim????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engin_er_26

    Cami cami nereye kadar, eğitim önce evde başlar okulda devam eder,
    Önce okul yapın yapılmış okullara destek sağlayın, namaz nerede olsa kılınır, çoluk çocuk okusun
    adam gibi adam olsun, ailesinin ve öğretmenlerinin vereceği eğitim ile yoluna devam eder. Şu vakit namazlarında camileri bir dolaşın kaç kişi var içeride, bu bir israftır ve islamiyette israf haramdır.
    Konuşmada geçen sistemin daha fazla cami yapalımla alakası yok. Osmanlı'nın şehircilik sistemini örnek alarak yatay yapılanma olsun diyor. Osmanlı'daki mahalle yapısı ve şehircilik öyleydi çünkü. Merkeze bir cami yapılır, onun etrafına imaretler, dükkanlar, sosyal binalar ve mahalle de bunun etrafında genişler. Bu yöntem bizim artık imrendiğimiz o eski mahalle yapısı ve silüet dediğimiz şeyin oluşmasını sağlamıştır. Yani uygulayabildikten sonra gayet mantıklı. Kraldan çok kralcılar olmasa bazı konularda yapmak istiyorum dediği şeyler gayet mantıklı aslında. Ha bu tip yapılanmada meydan anlayışı yoktur bir tek. Çünkü bizde meydan kültürü yoktur batıda olduğu gibi. Onu da iyi bir planlamayla sistemin içine yedirebilirler.

    Şimdiki gibi beton yığını, hiçbir mimari tarzı ve özelliği olmayan beton yığınına göre harika bir sistem. Keşke uygulansa. O binaya yapısına uygun yerler dışında şehir merkezlerinde 3-4 kattan büyük apartmanlar görmesek bu sayede. Bu kadar rezilliğe rağmen bile halen daha güzel olan İstanbul, o durumda cennet gibi bir yere dönerdi. Fakat maalesef hayaller-hayatlar geyiğine dönüyor iş.

    Bu arada bu sistemi önerip de diğer taraftan imar barışı denen garabeti övmek de herhalde dünyanın en acı ironilerinden biri olsa gerek. Şehirlerimiz mahvoluyor diyeceksiniz, bu sistemi değiştirelim yerine şu gelsin diyeceksiniz ki mantıklı, sonra da imar barışı denen ve durumun bu hale gelmesini sağlayan binaların ve sistemin bir de yasal hale getirecek ve övüneceksiniz. Eh yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 8 Kasım 2018; 22:40:5 >




  • Reis yine haklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şüphesiz ki Reis her şeyi bilendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey Ormanlarini traslayip cole cevirip sonra milyonlarca agac diktik demek... Biri su Gurcu adama temel matematik nedir, cografya nedir, insanla t.sak gecmek nedir anlatsin.
  • yahu reyis rahat ol kardesim bu muhalefet senden secim mecim alamaz zaten dikey yapacaksan da dikey yap nasil olsa sana bisey olmaz
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    onu bizde biliyoruz ancak yatay mimari demek daha çok alana, arsaya, ihtiyaç var demektir, bu da bizim ülkemizde imkansız, önce 3 sonra 5 çocuk yapın derse bir yönetici ve doğuda çocuklarının torunlarının sayısını bilmez ise bir insan ve hızla artan nüfus oranı yatay mimariye izin vermediği gibi, dikey mimariden rant sağlayanlarda buna olanak tanımaz, birileri bir laf atıyor ortaya ve sonucunun ne olacağını hiiiç düşünmüyor.
    şehirlerde sokaklar/yollar dracık birde dikey mimari olunca sokaklarda park alanı yok, bend iserim müstakil evde oturayım takırtı gürültü olmasın ancak buna şu an için imkan olanak yok, bundan 50 yıl önce bir arsa alıp herkes kendi imkanları ile başını sokacak bir eve yapabiliyordu, anacak şimdi o imkanlar kalmadı, niçin derseniz arsa alsanız (atıyorum 200m2) en az 100 bin tl. gözden çıkaracaksınız, ve inşaat yapmak için en az 20 bin tl. ruhsat ve diğer işlemlere harcayacaksınız kaldıki daha temel atılmadı, inşaat yapmak ve yaptırmak o kadar kolay bir şey değil, basit bir bahçe evi yaptım 2 yılda zor bitirdim 70 bin tl harcadım daha da bir çok eksik var., bırakın bu osmanlı hayallerini, geçmişe mazi derler, biz geleceğe bakalım, millet uzaya çıkıyor bizimkiler geçmişe özenip osmanlı hayali kuruyorlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.