Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, koü mekatronik müh. mezunuyum.
    Zamanında bu bölüm yüksek sıralama ile alıyordu, ben de 21k ile gitmiştim.

    6.5 aylık iş tecrübem var, hem maaş kötüydü hem de mühendis olarak kendimi geliştiremediğimden dolayı işi bıraktım. Haziranın ortasından beri evdeyim iş yok.

    MEB bursiyeri olup eğitim almak için bir programa başvurdum, mülakata çağrıldım. Ama mülakattan 41.66 vermişler, tercih yapabilmem için en az 57-58 puan almam gerekiyordu. Umudumu buna bağlamıştım olur inşallah diyordum ama olmadı.
    Şu an bir çöküntü, yarı gülme yarı ağlama.

    İşe giriyorsun 2 bin veriyorlar, bim a101 e girsen ordaki para böyle sanırım, o zaman o kadar okumanın ne anlamı kaldı.
    Mantar gibi mühendis mezunu var piyasada. 80k da okuyor 100k da 200k da hep mühendislik mezunu.

    Mühendislik mezunu çok olunca, değerin kalmıyor. Sen 21k oldun da ne oldun diyorlar haklı olarak?
    Matematik fizik bilgisiyle gittik ama eğitim yok adam gibi bir şey bildiğimizi sanmıyorum, çoğu üni mezunu da bu şekilde zaten, kimse maval okumasın yok kendini geliştir vs. Bu okurken, eğitim sağlam olmayınca olmuyor işte , şimdi çoğu kişi bana laf yapabilir ama ciddiyim ülkede üniversite okumak en azından mühendislik okumak boş.

    Tıp ta hiç aklım yok ama sınavlara hazırlan kazanmaya çalış diyorum, ama mesleği sevmiyorum ben biyoloji seven biri değilim, matematik fizik seviyorum.

    Fizik öğretmenliği okumak isterdim, iş yok diye bu mühendisliği seçmiştim 2011 de. Ama mezun olduk yine iş yok.
    Acaba fizik öğretmenliği okusam bir şey olabilir mi diyorum, en azından özel ders falan..
    Yaş da 27, korku sardı artık beni. Her şey gecikiyor, zamanında hemşireliğe öğretmenliğe gidip bizden çok düşük puan yapan arkadaşlar evlendi maaşı işi gücü var.
    Hepsi kazansın bir şey demiyorum, herkesin iyiliğini isterim tabi. Ama benim bu durumda olmam da beni üzüyor.....

    Teşekkürler okuduğunuz için
  • Kardeşim, yazdıklarını anlayışla karşılıyorum. Ama o dediğin elemanlardan değilim...

    Okurken iş kovalamadığımı nerden biliyorsun, az önce burdan birisine daha açıklama yaptım. Size de yapayım.

    Üniversitede okurken şirketlerin toplandığı fuarlar olur, oralarda yaklaşık 10 şirket gezdim kendi alanımla ilgili.

    ücretsiz çalışacağımı amacımın sadece kendimi geliştirip üniversite bitene kadar bir şeyler bilerek mezun olmak olduğunu belirttim, kağıtlar doldurttular ve geri döneceklerini söylediler.

    Ama cevap gelmedi...

    Ayrıca ben alçakgönüllü biri sayılırım(övünmek gibi olmasın...)
    İngilizcemin kötü olduğunu, dil öğrenmenin önemini bilmediğimi nasıl söyleyebiliyorsun? Ben üniversiteye gittiğimde 1. sınıfta bile kursa gitmiş birisiyim ve devamlı ekledim.
    İngilizcem süper değil dedim, bu demek değil ki ingilizcem yok.
    Siz ön yargılı olduğunuz için illa millete laf sokmaya çalışıyorsunuz...
    Girdiğim şirkette 2 kez yurtdışına çıktım, 1 inde tek başıma gittim. Şirkette ingilizce mailleşme ve telefonda konuşmalar da yaptım.
    tıp okuyorum,6k ile girdim. şimdiki aklım olsa mühendislik seçerdim. sen niteliksiz mezun olmuşsun,okurken staj falan kovalayacaktın. yaşın gelmiş 27 olmuş,6.5 aylık iş tecrüben var. kendine iş ararken sor bi ben ne biliyorum ekstra diye,bu adam beni neden alsın de binlerce kişi arasından.
    yabancı dil desen,27 yaşına gelmişsin daha ingilizceyi bile tam halletmemişsin. ben bakıyorum çevremdeki yeni mezun mühendislere,adamlar okurken de staj falan kovalamış birsürü programlama dili falan biliyor-mekatronik değil zaten- bu adam aselsanı basamak olarak görüyor giriyor(yurtdışı için çabalıyor). ve en az 3-4k ile başlatıyorlar.
    4.sınıfta senin sorgulamaya başlaman lazımdı,ilk senende girdin diyelim 21-22 yaşında mezun olmuşsun-kalmadıysan tabi-.arada kaç yıl var,millet tutuşuyor son sınıfa gelince ''ulan ben ne yapacam''diye,sen aradan birde 4 yıl geçmiş tutuşmaya başlamışsın be kardeşim bari ingilizceyi halletseydin. yazık ya,sitem ediyorum biraz haddime değil ama üzülüyorum senin gibileri görünce valla yazık gençliğine,harcadığın emeğe...senin gibi akıllı adamlar haketmiyor bu durumda olmayı.
    sektörle ilgilenmedi olur mu ya? adam mktr müh.ni pazarda marul satmak için okudu ya zaten.

    geçiniz bunlar bahane asıl sorun bu ülkede okumuş adama ihtiyacın az olması. adam derenin içine 5 katlı bina dikiyor yahu. dünyanın bilmem kaçıncı dedikleri havaalanına şişme botla gitmemiz gerekecek. O da açılırsa eğer.
    Piyasa kötü, tecrüben pek yok bu yüzden torpilsiz hiçbir iş kovalama, tandıklarını devreye sokmaya çalış. Başka türlü hayatta iş bulamazsın.
    İhracat yapmayan firmalar şu anda ya batıyor ya da eleman çıkarıyor. İş bulmak önümüzdeki 1-2 sene çok zor olacak, buldun mu tutman gerekiyor şartları kötü olsa da. Cumartesi çalışmak normalleşmiş durumda çoğu firma için. Durum bu.
    Merhaba hocam, inanın o aldığım düşük maaşı sorun yapmıyordum ilk başlarda. Çünkü kendimi geliştirdikçe maaş da artar kafasındaydım.
    Ama o işte kendini geliştirme gibi bir durum yok. Koli bile bantladığım oldu, yük de taşıdım... temizlik de yaptım.
    çıktı da aldım, kağıdı taratıp gönderdim de.
    Yani kağıt işleri şefi olurdu kendini geliştirme adına.
    Yaptığım iş sadece ingilizcemi geliştirmeme bir fırsattı, ekstra bi faydası olmadı ve artık çıkmam gerektiğini anladım çıktım..
    Millet ya beni anlamıyor ya anlamak istemiyor yazdıkları mesajlardan bunu anlıyorum
    Yine klasik Türkiye manzaraları, herkes bahaneler sil silesine başlamış... Bende bunu kabul etmiyorum.

    Kuzenim ve ailesi Kanada'da, kendisi eğitimini İngiltere de tamamladı. Ama nasıl tamamladı. Eşeği o çocuk kadar okutsan olmuştu prof. Kanada da çevresi ile ilgili problemleri olduğundan dolayı zaten yine kendi kaprisleri ile İngiltere'ye özel olarak gönderildi.

    Yerel ingilizce dışında bildiği hiç bir dil yok. Türkçeyi bile zor konuşuyor. Bölümünü ite kaka, güç bela, bitirdi 7 yılda. Aile zengin zaten, babama diplomayı atarım ne yapıyorsa yapar artık diyor. Hocaları ile kavgalı idi, kimse kendisinden memnun değildi. Hakkında tek olumlu söz söyleyen akadamisyene rastlayamazsınız kendi fakültesinde.

    Kafası atınca ailesi benimde cebime harçlığı koyup yanıma gönderirdi, lafımı dinliyor iki gazını alıyorum diye...

    Niye mi bunları söyledim ? TR koşullarında olsa karton toplatılacak (gerçi onunda emeği bam başka) kafada çocuk bir iş teklifleri alıyor aklınız hayaliniz durur.

    Danimarka, İsviçre, Almanya, Kanada, İngiltere. Bir bir gösteriyor bana. En son danimarkadan bir teklif geldi, diyor ki "dan karıları hayalet gibi .mk" İnsan kaynaklarındaki kadına, o parayı (maaş için teklif) ben sana vereyim sende bana ****** diye karşılık vermiş.

    ADALET YOK BU DÜNYADA ! Allah iyi yaratamamış anlayın artık. Ben 1 yıl sonra öğretmen olacağım, elim ayağım titriyor atanma derdine.

    İlk 500'de üniversitemiz yok. Bu gün girilmesi hayal olan ODTÜ'ler , Boğaziçi'ler Polonya'da ki ünilerle karşılaştırılamıyor. Utanç kaynağıyız eğitim alanında.

    Birde diyorlar ki kitabını alıp kendin okuyacaksın, üniversitenin kelime anlamı bilmem ne zart zurt ! Şaka mısınız siz ya ? İlk okuldan başlayan vasatın 3-4 gömlek altında bir ezberci eğitimle yoğrulan ve en iyi ünileri dahi global manada kalbur üstü statüsüne bile giremeyen bir ÜLKE içerisinde yaşıyoruz.

    Hala daha bireylere atıyorsunuz suçu. Verilen onlarca para, girilen onlarca sınav, onlarca dershane, o matematik-fizik bilgisi ... Uykusuz kalınan geceler, 16 yıl (minimum) sabah akşam okula gitmeler boşuna yani öyle mi ? Ve birey kendisi başarmalı bu kadar külliyatın içerisinde kendisine dayatılan baskı ve beklentilerin arasından sıyrılıp ?

    Sen kalk amiral vehbi de oku, lisede yan sıranda toz satsınlar sonra Astronot olmak iste, ve bunu kendin öğren. Çevre, ekonomi, aile, gen, içinde bulunduğun ülkenin refah seviyesi ... hepsi bitti bir bana geldi sıra.

    Milyarda birlik başarı hikayelerini kalkıp bir toplumun bel kemiği olan eğitimin 'yönü' haline getiremezsiniz. Çoğu başarı öyküsünde de üniversiteler çöp olarak görülmüştür de o da başka günün tartışma konusu.

    Sonuç, özet: Başarmak imkansız mı ? Hayır. Ama 0.001'de bir gerçeklik ve imkan dahilindedir, 9999'da. Burada arkadaşa laf atanlar o 0.001 ile arkadaşın gereğini yapmadığını savunuyorlar. Bu sistem bu kafa ile değişmez !

    Türkiye 0.001'lerin ülkesidir. Gerçekler gün gibi ortada ! Eğitim kalitemiz ortada ! Gerisi tatava.
    Reisçi tayfa toplanmış yine kendini geliştir iş var iş beğenmiyorsunuz rerörö.

    Ulan şu kendini geliştir lafına ayar oluyorum.Adam geliştirmiş işte daha ne yapsın ? Geriside işe girdikten sonra gelir.

    Her ile üniversite,dershaneden hallice özel üniversiteler açanlar yatacak yeriniz yok.Şu saatten sonra okumanın hiçbir anlamı yok direk ticarete atılın.
    Bu konuda hala ezbere seyler yaziliyor yok bosu bosuna universite okumussun vs. Yahu adam aciklamis ilk mesajlarda iste benim gordugum hicte kendini yetistirmemis biri degil bu arkadas niye ezber laflarla yukleniyorsunuz arkadaslar ?

    Gercekten bir issizlik sorunu, ozel sektor vs sorunu var ulkemizde. Her onunuze gelene suc bulmayin carpik egitim sistemi sayesinde herkes issiz. Suna katiliyorum cok cok donanimli vs biri dunyanin her yerinde is bulur. Ama siradan insanlarinda aldiklari egitim dogrultusunda calisma hakki yok mu ? Bu adam kendinide gelistirmis imkanlari dahilinde, bu adam is bulabilmek icin illa Turkiyenin en iyilerinden mi olmak zorunda ? Orta kesimi olume mi mahkum edelim ? Bu kafayi anlamiyorum bati ulkelerinde muhendisler vs pamuklara sarilir mukemmel bir hayata sahip olur burda mulakata girip Islamin sarti kac diye sorulup kovulur. Cunku asiri dindar ama kul hakki yemeye sakinca gormeyen mega AKP li biri sizin yerinize mulakata gitmeden bile isi coktan almistir bile.

    Fetoculerde yillarca ayni seyi yapti. Simdi olaylarla alakasi olmadigi halde isini kaybedenler, meslekten men edilenler haksizlik diyor. Tamam siradan insanlarin cemaat evlerinde kalanlarin darbeyle alakasi yoktu cogunun ancak zamaninda milyonlarin hakkini yiyip sinav sorularinin verilmesine, kayrilip ise alinmasina ses cikarmadiniz simdi haksizliktan bahsetmeyin.

    Siz bunlari gormeyin siradan masum vatandasa kendini gelistir diye maval okuyun. Oldu canim sanki adam kura ile muhendis oldu.
  • okumadim ama haklisiniz hocam .



    bende ayni durumdayim ticaret yapmak lazim buldugum parayi biriktiriyorum gumus aliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı dilin varsa yurtdışına git.
    Yoksa boş boş duracağına başka işlere yönel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi Fizik öğretmeni yok denecek kadar az. Çok nadir denk geliyor.
    Ben de ezberlemeyip mantığını kavradığım için öğrencilere yarayan bir hoca olurum bence. Tabi o kadar zamandan sonra öğretmenlik okumak(küçümsemek değil) insana biraz koyar...
    Yapacak bir şey yok, her şey imtihan sanırım. 21k ile mühendislik okuduğuma pişman olmuyor mu insan, oluyor.
    Ne yapacağımı bilmiyorum, nasip..
    Kim derdi böyle olacağımı, herkes iş güç sahibi oldu, kimi özelde kimi devlette.
    Bi günah mı işledik bilmiyorum, ama isyana kaçmasın..
    Sabretmeye devam edeceğiz inşallah..
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Yabancı dil süper olmasa da var. İşteyken 2 kez yurtdışına da gitmiştim tecrübe oldu.
    Ama yabancı dille kaçılmıyor ki yurtdışına.

    Adam bilgi istiyor donanım istiyor. Biz de bunu üniversiteden hocalardan karşılayamadık malesef.
    Tek dille bizi neden alsın adam, kendi işsiz adamını alır en azından anadili ingilizce olur(mesela)
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Her şey nasip hacı, yanlış anlama asla küçümsemek yada buna benzer davranışta bulunmam, haddime değil zaten.
    nice okumamış insanlar var, her şeyi yolunda giden. İnşallah senin de işin gücün yolunda gider.

    Ama okuyorsun ya, ilk 10bin olmasa da düşük sıralama da sayılmaz. Zamanında verdiği emeğe üzülüyor insan. Bunun için miydi diyorsun ister istemez.
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sana Amerikaya git demiyorum ki Ortadoğu ülkelerine git.Nerde eleman aranıyorsa oraya git Rusya olur Belarus olur.Yurtdışını kovala yurtdışını...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rebellion87 kullanıcısına yanıt
    Bizim ülkemizde bile yetiştirilecek eleman almıyorlar..

    Anadili o gittiğin ülke olmayan adamlar bizi alırlar mı, bilgi donanım olmadan.
    Burası Soru işareti, tamam denemekten zarar gelmez ama...
  • Ryad Boudebouz kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede mühendisliği unut. Benim önerim bu
  • Universite boyunca sadece dersini calistiysan. Ya da yan gelip yattiysan sektorle ilgilenmediysen issiz kalirsin. Bu kadar net. Sektorle ilgilenen adam kiytirik universiteden bile mezun olsa 6-7 bin tl net maas aliyorsa siz bir kendinizi sorgulayin derim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sabredin 7 yıldır atanma bekleyen tanıdığım var.Eninde sonunda bulursunuz iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp okuyorum,6k ile girdim. şimdiki aklım olsa mühendislik seçerdim. sen niteliksiz mezun olmuşsun,okurken staj falan kovalayacaktın. yaşın gelmiş 27 olmuş,6.5 aylık iş tecrüben var. kendine iş ararken sor bi ben ne biliyorum ekstra diye,bu adam beni neden alsın de binlerce kişi arasından.
    yabancı dil desen,27 yaşına gelmişsin daha ingilizceyi bile tam halletmemişsin. ben bakıyorum çevremdeki yeni mezun mühendislere,adamlar okurken de staj falan kovalamış birsürü programlama dili falan biliyor-mekatronik değil zaten- bu adam aselsanı basamak olarak görüyor giriyor(yurtdışı için çabalıyor). ve en az 3-4k ile başlatıyorlar.
    4.sınıfta senin sorgulamaya başlaman lazımdı,ilk senende girdin diyelim 21-22 yaşında mezun olmuşsun-kalmadıysan tabi-.arada kaç yıl var,millet tutuşuyor son sınıfa gelince ''ulan ben ne yapacam''diye,sen aradan birde 4 yıl geçmiş tutuşmaya başlamışsın be kardeşim bari ingilizceyi halletseydin. yazık ya,sitem ediyorum biraz haddime değil ama üzülüyorum senin gibileri görünce valla yazık gençliğine,harcadığın emeğe...senin gibi akıllı adamlar haketmiyor bu durumda olmayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramsarDoc -- 24 Kasım 2018; 17:46:16 >
  • üzülüyorum hocam. bizde önlisans mezunu halimizle lojistik firmalarına falan başvuru yapıp koşturuyoruz. neyse en az 10 saat çalıştığım 2100 lira maaşlı işime geri döneyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraxes -- 24 Kasım 2018; 17:57:37 >
  • zor durum. bende İİBF mezunuyum 2.5k maaş için ankaradan istanbula taşındım işsiz gezmektense maddi birikim olmasada sırf tecrüübe için çalışıyorum.

    bir alanda en az 5 yıl tecrüben yoksa iş bulmak çok zor ülkede.
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Şuan genel olarak yapılan yanlışı yapıyorsunuz beni bilmeden yargılıyorsunuz.

    Ben girişken biri sayılırım, çekingen olup o işe girmem bu işe girmem demem...

    Üniversitede okurken yazın fuar vardı mesela... Gidiyim dedim kendime, 3. sınıftaydım.

    Amacım ücretsiz hiç bir para almadan, kendimi geliştirmek, üniversite bitene kadar kalifiyeli bir eleman olmak istediğimi para beklentim olmadığını belirttim yaklaşık 10 firma ile tek tek görüştüm... Kağıt doldurttular beni dinlediler,
    Hiç biri geri dönmedi...

    Bu dediğiniz benim için yanlış bir cevap. Genel olarak haklısınız ama benim için haksızsınız çünkü araştırmasam doğrusunuz derdim, ama araştırdım olmadı.
  • KaramsarDoc kullanıcısına yanıt
    Kardeşim, yazdıklarını anlayışla karşılıyorum. Ama o dediğin elemanlardan değilim...

    Okurken iş kovalamadığımı nerden biliyorsun, az önce burdan birisine daha açıklama yaptım. Size de yapayım.

    Üniversitede okurken şirketlerin toplandığı fuarlar olur, oralarda yaklaşık 10 şirket gezdim kendi alanımla ilgili.

    ücretsiz çalışacağımı amacımın sadece kendimi geliştirip üniversite bitene kadar bir şeyler bilerek mezun olmak olduğunu belirttim, kağıtlar doldurttular ve geri döneceklerini söylediler.

    Ama cevap gelmedi...

    Ayrıca ben alçakgönüllü biri sayılırım(övünmek gibi olmasın...)
    İngilizcemin kötü olduğunu, dil öğrenmenin önemini bilmediğimi nasıl söyleyebiliyorsun? Ben üniversiteye gittiğimde 1. sınıfta bile kursa gitmiş birisiyim ve devamlı ekledim.
    İngilizcem süper değil dedim, bu demek değil ki ingilizcem yok.
    Siz ön yargılı olduğunuz için illa millete laf sokmaya çalışıyorsunuz...
    Girdiğim şirkette 2 kez yurtdışına çıktım, 1 inde tek başıma gittim. Şirkette ingilizce mailleşme ve telefonda konuşmalar da yaptım.
  • Meraxes kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı kardeşim. Bir şey söyleyemiyorum ki..:/
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.