Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son of Hades kullanıcısına yanıt
    Torpilimiz de yok be usta. Kendi başımızın çaresine bakacağız.
  • Bende iş arıyorum. Askerlik bitti yaş 26 oldu. Ama hala hayatımı kuramadım.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir şey okumuş muydunuz hocam? İş tecrübeniz var mı askerlik öncesi yada sonrası?

    Umarım kısa zamanda iyi bir işiniz olur.
  • Arkadaşlar, yazılım çalışın. İki seneye kalmaz kendinizi geliştirmiş olursunuz. Biz react bilen yazılımcı arıyoruz, front-end backend arıyoruz. Adam zor bulunuyor. Maaşlar iyi.



    İyi yazılımcı 5-8 arası maaş alıyor.



    Gidip react yada phyton öğrenin, kendinizi kurtarın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Kendi dalinda kurumsal firmalara surekli is basvurusunda bulun ayrica fuarlarda firmalardan ia istemek yerine onlarin yatiklari seyler hakkinda bilgi edinmeye calis mesela mekatronikci oldugun icin diyorum. Bu robot kolunu bukadar hizli ama bir okadarda nasil duzgun hareket ettiriyorsunuz gibi cunku hareket denkleminin koklerine gore hizli haeket ederse titresim fazla olur yavas hareket duGun olur tarzi matematiksel konus onlar senin az cok anladigini gorurlerse sansin olur mutlaka kartlarini al gezdigin fiarlardaki cihazlar ile ilgili projeler yap mesela git bir rasberrypi al otomatik pid konrollor motor surucu devresi yap yada cesitli motoralari cesitli motorlar gibi surecek surucu devreleri yap farziisal basit bir dc motora belli bir t aaninda voltaj bererek belli bir acida dondur ve bunu olabildigince duzgun yaptir inan bana cok onemli bisey pahali stepotor yerine basit dc motorla is cozucen gittin uafak bir kobiye dedinki sizin pahali motorkullanmaniza gerek yok ben onu uxuz motor ilede cozuyorum ozaman adamlar sizi ise alirlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bemren B kullanıcısına yanıt
    Hocam artificial intelligence a ilgim var aslında, o yüzden yavaştan phyton a başladım..
    Bakalım inşallah ordan yürürüm..
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Mülakatımdan olumlu haber bekliyordum hocam, istediğim şey oydu, bu 2 aylık süreçte hiç iş aramadım ekstra olarak, yani kariyer den falan. Oradan aranmak da zor zaten, iş tecrübesi olmadığı için...
    O iş olsaydı güzeldi ama vardır bir hayır.

    Birkaç yere cv gönderdim bugün.

    Evet okudum yazınızı haklısınız... Ama bu sektöre pek ilgim de kalmadı şahsen...
    Yazılım alanına yönelmeyi düşünüyorum, gerçi ekmek nerdeyse oraya gideceğiz gibi ama kendimi öyle yönlendirmeyi düşünüyorum...
    en azından freelance çalışma şansım da olur ek olarak.
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben elektrik elektronik mühendisliğini 2017 haziranda bitirdim. Üniversitede 3 sene Tübitak Alternatif enerjili araç yarışlarına, 2 sene Shell eco Marathon Europe hidromobil araç yarışlarına, 2 sene shell eco Marathon Türkiye yarışlarına hidrojenli ve elektrikli araç takımlarında görev aldım yarışlara katıldım. Bu sene başında ekiple otomotiv ihracatcılar ve tim işbirliği ile düzenlenen yarışmada 2. Oldum, yazın İzmir iyte teknoparkta düzenlenen etkinlikte philip morris e çözüm sunma yarışmasında 2.oldum. Mesleğimle ilgili kendimi her zaman hen teorik hem de uygulama olarak geliştirmeye devam ediyorum. Mekanik ve kompozit bilgimde var. Edit: Kırıkkale Üniversitesi 2.70 ile mezun oldum. Sonuç İşsizim. Herhangi bir torpilim tanıdığım yok tabii 😁

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2bin lira maaşa iş olsa yapılır ama adamlar o parayı sana iki kişilik performans için veriyor. a101 demişsin 1800 tl maaş varmış, suyunu çıkarıyorlar adamın. Maaşın azlığı değil istenilen iş çok fazla. İnsani koşullarda çalışsak herkes kendi mesleğini yapabileceği uygun bir işe kadar gerekirse 5-10 yıl bile çalışır ama piyasa ''para veriyorum a... bile korum'' mantığıyla iş yapan hödüklerle dolu.

    Ben şu an zamanında hayalini kurduğum ve yeteneğim olduğunu düşündüğüm işlerden vazgeçtim. Tek isteğim insan gibi muamele görebileceğimiz bir iş. 1600 tl maaş normalde haftalık 45 saat için belirlenmiş. Piyasa koşullarında bu rakamın daha da artması lazım. Yani en kötü işte bile bundan daha avantajlı olman lazım. Sana bundan 100-200 fazla verip tapunu alıyorlar. Kimi firmalarda ayda 1 gün anca izin kullanabilenler var. Çalışma saati günde 10 saatten aşağı düşmeyen var.

    Neyse içim çok dolu sürekli böyle başlıklar açılıyor hepsinde ağlamaktan da sıkıntı bastı.

    Umarım kurtulursun, umarım kurtuluruz.
  • 15 yildir iktidarda olanlarin cozmesi gereken asil sorun budur. Soylenecek o kadar cok.sey yapilan hala yapilmaya devam edilen o kadar yanlis var ki...

    Umarim aradigini bulursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canaydin0 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hocam o zaman üniversitedeki hocalarınla irtibata geçmeye çalış bence. Takımlara girip dereceye de girdiysen hocaların sana yardımcı olacağını düşünüyorum açıkçası. Bir sor, danış hocalarına. Başınızda illaki hoca vardır, takımın başında.
    O seni tanıyordur yardımcı olabilir
  • Dr Geyik Reoman kullanıcısına yanıt
    Malesef haklısınız..

    Suç kimde bilmiyorum ama her şeyi ezberleyip yapan insanların yanında, ezberlemeden mantığını kavrayarak soruları çözen, üniversite sınavında güzel denebilecek bir sıralama yapmış insan belli bir geleceği olabilecek bir insandır bence.
    Ama sistem öyle bir hale geldi ki.. mühendislik bitirdim demeye utanıyorum, şu an diğer işten kalan param da bitti, dışarı çıkmaya çekiniyorum, hiç yoktan 10-20 tl para gidiyor. Milletin yüzüne bakmaya çekiniyor insan, emek harcamadan üni kazanmş, emek harcamadan bitirmiş insanlar iş sahibi. Onlara bakınca onların utanması gerekirken şuan işsiz olduğum için ben utanıyorum.
    Umudumu hala koruyorum, inşallah herkesin kapısı açılır benim de kapım açılır...
  • Katılıyorum...
    iyi yaptığı işler de vardır belki ama bu eğitim en önemli sorun.

    Siyaset sevmem ben gerçi. Umarım kim gelirse gelsin halleder şu problemi.
  • 21 bin iyi bir sıralamaymis. Bu puan ile katu mekatronik yazman en büyük hatan olmuş . Eczacılık dış hekimliği gibi meslekler gelebilirdi ki bugün bir dış hekimi kaplama dişi 500 den aşağı yapmıyor .

    Yaşın küçük olsa kesinlikle sınava gir derdim .Aslında halen geç değil.4 yıl sonra 31 oldun 32 de adam akıllı işin olur ki 32 yaş öyle geç bir yas da değil .

    Eğer alanında ilerlemek istiyorsan geleceği olan büyük bir firmaya üçe beşe bakmadan kapağı atıp çalışma hayatına başla.

    Orada işine dört elle sarilirsan kapıların açılacağını düşünüyorum

    Bir de rizki veren Allahtır .Olumsuz yanıt aldığında hayırlısı buymuş demeyi öğren . Hakkında hayırlısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce referans oldukları öğrenciler kötüye kullandığı için hiçbiri yanaşmıyor maalesef. Zaten bizim bölümdeki hocaların iki tanesi hariç yard.doçentliğini aldıktan sonra bir tane akademik makalesi, çalışması yok. İki tane çalışanda benim alanımda değil. Maaşlarıyla işleri rahat olduğu için çok kasmıyorlar. Birkaç tane hocama bu konuyu açıkca söyledim zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İş bulmak nasip işi. Maalesef ulkemizde elektronik mekatronik muhendisligi gibi alanlarda calisan firma sayisi az. Yetisen eleman sayisi da az maaleseff.

    Evet birçok firma, tai aselsan tubitaka tanidik vesilesiyle giren yiginlarca insan var.



    Bilgisayar muhendislerini bile bankalar tanidik es dost vesilesiyle ise aliyor bankalar. Arge firmalari ise citayi fizana cikariyor. Ben bunlar yok demedim. Bunların hepsi var. Ulkemizde yolsuzluk var. It kopuk yoneticiler var. Şerefsiz insanlar var. Cekirdek citler gibi kul hakki isci hakki yiyen adi yoneticiler var. Bunlar onemli noktalardalar ve bircok insana zarar veriyorlar.



    Ancak arkadaslar. Umitsiz olmayacak kadar da iyi firmalar var. Isciye hakkini veren gercekten hakki gozeten insanlar ve yoneticiler de var. Bu insanlar da orta duzeyde bu toplumda var. Siz umitsizlige kapilip bu firmalari insanlari ve fırsatları kaciriyorsunuz. Belki de 5 kez denediniz 10 kez denediniz. Ama denemeyi birakmayin. 11. Denemede bulacaksiniz. 100. Denemede bulacaksiniz. Bu fırsatlar var cunku bu islerde calisan insanlar var. Az da olsa var. Siz yok diyerek bunları kaciriyorsunuz. Ulkemizin ekmegini mirasini yiyen milletin rizkini yiyen doymayan pislikler var. Ancak bunun tam tersi insanlar yoneticiler de var. Aramaya devam edin...

    @canaydin0

    @hereiam

    @skynet

    @burakdc

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allizzwell27 A kullanıcısına yanıt
    Ktü değil hocam, koü, yani kocaeli üniversitesi.
    Zaten sağlık istemiyordum, ama diş oluyordu o zaman.

    Sınava girsem ne okuyacağım ki? ben fiziği çok seviyorum fizik öğretmenliği isterim ama onda atama sorunu vs..
    dershaneye girip ortam yapıyım derim özel ders vs ama değer mi bilmiyorum,
    Fizik öğretmenliği isterdim zamanında da ama ataması falan yoktu he noldu bunu okudun da iş mi buldun dersen, hayır malesef. Nasip işte.
    Dilin kilitlendiği, sesin çıkmadığı nokta burası, insan bişey diyemiyor.

    Amin, hakkımızda hayırlısı.. Kurumsal firmalarda malesef torpil istiyor, adamımız yok.
  • hocam yanlız değilsin , bende hemen hemen aynı durumdayım alanimdan farklı bir işte işsiz kalmamak için calisiyorum. Çalıştığım işi seviyorum herhangi bir memnuniyetsizliğim yok ama yine de kendi alanımda çalışmak isterdim. Allah yardimcimiz olsun ne diyelim. Gerçekten şuanda uniler geleceğin işsizlerini yetistiren kurumlar haline geldi. Bu işe bi el atılması lazım. Cok universite olunca eğitim seviyesi ve nitelikli işgücü yukselmiyor diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Malesef haklısınız..

    Suç kimde bilmiyorum ama her şeyi ezberleyip yapan insanların yanında, ezberlemeden mantığını kavrayarak soruları çözen, üniversite sınavında güzel denebilecek bir sıralama yapmış insan belli bir geleceği olabilecek bir insandır bence.
    Ama sistem öyle bir hale geldi ki.. mühendislik bitirdim demeye utanıyorum, şu an diğer işten kalan param da bitti, dışarı çıkmaya çekiniyorum, hiç yoktan 10-20 tl para gidiyor. Milletin yüzüne bakmaya çekiniyor insan, emek harcamadan üni kazanmş, emek harcamadan bitirmiş insanlar iş sahibi. Onlara bakınca onların utanması gerekirken şuan işsiz olduğum için ben utanıyorum.
    Umudumu hala koruyorum, inşallah herkesin kapısı açılır benim de kapım açılır...
    Hiç utanmazlar. Ben su site de dahil, benim yüksek lisansı terketmeme neden olan akademisyenlerin yolsuzluklarını ifşa ettim. Yök gördü, üniverisite gördü, yazıları kaldıran sulh ceza hakimliği gördü, idari yargı gördü, benim ifademi alan polis gördü, daha sonra yanına çağıdan savcı gördü... Her yere ulaştı. O koca koca pırofların nasıl çirkefleştiklerine şahit oldum. Olayın üstünü kapattılar kurtuldular. Tehditle, hakaretle, görevi kötüye kullanarak her adımda on tane suça bulaştılar. Yüzleri hiç kızarmadı. Hala 3 yıl geçmesine rağmen yök'teki dosyalarına biz hırsızlık yapmadık diyemediler, üniversite bunlar çalmamıştır diyemedi. Bu ''utançla'' şerefli bir insan 1 gün geçeremezken onlar akademik unvanlarını yükseltip yaşamaya devam ediyorlar.

    Bu yozlaşmışlık içinde utananlar ile utanması gereken kişiler maalesef aynı kişiler olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr Geyik Reoman -- 25 Kasım 2018; 14:18:1 >
  • canaydin0 C kullanıcısına yanıt
    Bakalım inşallah yardımcı olur sana o konuyu açtığın hocaların.

    Evet üniversitede yeterli öğretim üyesi yok, sayı olarak var ama bilgi birikim ve öğrenciye sunuş olarak yok.
    Bilgi birikim olsa da kendisine, öğrenciye katkısı yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.