Şimdi Ara

2600x için x370&x470 anakart tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlar sistem kurma arefesindeyim küçük rötuşlar kaldı sizlerinde fikirleri dahilinde bu işin altından kalkmayı umuyorum.

    Ryzen 5 2600x işlemcime gerek tasarımı gerek performansı ile yakışır uzun yıllar sıkıntı çıkarmayacak x370 yada x470 1000tl yi 1 kuruş geçmeyecek anakart önerilerine ihtiyacım var marka fanatikliğim yok fiyatının hakkını sonuna kadar verecek ürünlere ihtiyaç var. Msı asrock gigabyte asus markalar bunlar listemdeki anakartlar aşağıda olduğu gibi sizce hangisi benim için en iyi çözüm olur.

    X370 anakartlar
    https://www.nanokatalog.com/urun/msi-x370-gaming-pro-carbon 785 tl
    https://www.nanokatalog.com/urun/asrock-amd-am4-x370-gaming-x-amd-soket-am4-ryzen-anakart 840 tl
    https://www.nanokatalog.com/urun/asus-rog-strix-x370-f-gaming-amd-x370-soket-am4-atx-64gb-ddr4-anakart 926 tl


    X470 anakartlar
    https://www.nanokatalog.com/Gigabyte-X470-AORUS-Ultra-Gaming-Soket-AM4-AMD-X470-ATX-X470AORUSULTRAGAMING-Anakart,PR-1178482.html 932 tl
    https://www.nanokatalog.com/urun/msi-mainboard-x470-gaming-pro-amd-soket-am4-ryzen-anakart 995 tl
    https://www.nanokatalog.com/urun/asrock-x470-master-sli-amd-x470-soket-am4-atx-anakart 928 tl

    Benim tercihim en ucuzu olan msı pro carbon model sizler ne diyorsunuz...







  • 2600X için,almışken, X470 daha uygun.
    Vatanda parayı ödeyince ,bulunan mağazalardan getiriyorlar. X470 gaming pro ile aynı,soğutması daha iyi.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-x470-gaming-plus-am4-amd-ryzen-ddr4-3466mhz-oc-usb3-1-anakart.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 2 Aralık 2018; 15:31:10 >
  • Teşekkür ederim değerlendirmeye alacağım ses ve lan çipi bir alt model sanırım onun dışında bir fark göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    Teşekkür ederim değerlendirmeye alacağım ses ve lan çipi bir alt model sanırım onun dışında bir fark göremedim.
    Yanlış bakmadıysam ,ses ve lan aynı. Realtek 892 ses, 8111H Gigabit Lan Controller.
  • Pro model ile evet aynı fakat listedeki diğer bir kaç karttan düşük asrock x470 slı model hakkında görüşünüz nedir ayrıca x370 bir anakart alırsam ne gibi bir kaybım olur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x370 serisi ilk çıkan anakartlardı. Bazı sorunlar oldu. Bunlar bioslarla giderildi ama yine de son nesil 470 anakartlar ,yeni teknoloji olarak ,şahsi fikrim,daha iyi.
    Asrock serisi için X470 te fazla bi fikrim yok Fakat önerilen güç deevreleri olarak taichi modeli. fAKAT O DA SANIRIM,PAHALI.

    MSI ,güç devreleri ,biosu,X.M.P uyumu olarak nette epey bi öneriliyor.
  • hocam baktıgınız sitedeki ürünler ön sipariş ürünüdür 1 ayda gelir elinize haberiniz olsun yurtdısından geliyor ürünler sizin siparisinize göre ondan fiyatalrı uygun normale göre

    birde msı da gaming pro carbonun altına düşmeyin uzun süre kullanım için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 2 Aralık 2018; 16:40:35 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Evet yurt dışı çalışan site olduğunu biliyorum ama tedarik süreci 1 ay biraz absürt geldi sitede tedarik süreci daha kısa yazıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet x370 yongalar hakkında bellek uyuşmazlık sorunları vb vakalardan yakınanlar var o halde x470 anakart alacağız ama hangisini alacağız araştırmalar devam edecek bütçe 1000 TL psikolojik sınır dolar kuruna bağlı olarak umarım fiyatlar biraz daha düşer önümüzdeki günlerde bizimde yüzümüz güler tekrar sağolun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    orda yazdıgna bakmayın genelde 1 ayda geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    Evet yurt dışı çalışan site olduğunu biliyorum ama tedarik süreci 1 ay biraz absürt geldi sitede tedarik süreci daha kısa yazıyor.
    Ellerinde yoksa ne zaman geleceğinin garantisi yok 2 haftada da gelebilir 2 ay da da . Tavsiye etmiyorum . Garantilik sorununuz olsa yine bekleyecekseniz yada başka bir şey.
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Arayıp ifadelerini alırız bu mağduriyeti kimse yaşamak istemez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hardware unboxed'un değerlendirmesi yayınlandı youtube'da. B450 gaming pro ac'nin vrm malzemeleri x470 gaming pro ile aynı. Sli yapma gibi bir derdin yoksa hem wifi olan hemde vrm heatsinkleri kocaman olan bu moboyu seçmen oldukça mantıklı. Hatta kanal değerlendirirken bu mobonun r7 2700 işlemci için bile oldukça yeterli olduğundan bahsediyordu. Msi moboların altbütçe anakartlar arasında en verimli vrm ve vrm soğutuculara sahip deniliyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ediyorum değerlendireceğim asrock anakartlar üzerinde yoğunlaşacağım negatif bir detaya denk gelirsek msı anakartları değerlendireceğim kullanışlılık ve bios yönünden çok tutuluyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de yakın zamanda kendime anakart seçtim 2600 için. Ama ileride am4 platformunun en iyi işlemcisini de takıp sorunsuz kullanmak istiyorum. X470 ler pahalı. B450 olarak Tomahawk ve Gaming Pro Carbon 8 çekirdek overclockunda yeterliler. Ama yine de x370 lerde daha uyguna daha performanslı ve dolu anakart alabildiğimiz gerçeği değişmiyor. Ayrıca şu dilden düşmeyen 300 serisi bellek sorunları hem bios güncellemeleri ile azaldı. Hem de sanılanın aksine 400 serisindeki farkı yaratan aslında anakart değil işlemci. 300 serisi anakarta da 2. nesil ryzen takıldığında benzer bir gelişim söz konusu. 400 serisinin geriye sadece store mi ve precision boost overdrive yenilikleri kalıyor. Şahsen ikisini de gereksiz buluyorum. O yüzden benin tercihim daha ucuza kaslı ve bol özellikli bir x370 almak oldu. Tavsiyem benim de seçtiğim asus rog strix x370-f olacaktır. Bahsi geçen b450 gaming carbonun 4+2, x470 gaming carbonun 5+2 faz dizilimi varken x370-f 8+2 faz dizilimine sahip. Heatsinkleri de gayet kaliteli. OC için büyük potansiyeli var. Ses bileşenleri gibi diğer yönler açısından da zengin. Ayrıca MSI anakartlarda BCLK ve Offset gibi bazı overclock seçenekleri yok. Precision boost ile otomatik oc yaptığınızda otomatik aşırı yüksek voltajlalara çıkartacaktır ve offset desteklemediğinden bu voltajı siz ayarlayamıyorsunuz. Sadece klasik oc voltajı seç frekansı seç şeklinde yapacaksanız sıkıntı yok. Bir de x370-f AM3 ayaklı soğutucuları da destekliyor. Benim gibi eski bir soğutucunuz varsa ve kullanmaya devam etmek istiyorsanız sizin için de bu önemli olacaktır. Kısacası x370-f öneririm hocam. Ama gelmesi uzun sürebilir nanokatalog için. Ben de onu bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 2 Aralık 2018; 19:37:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim aklımda x370 vardı daima ama genel problemlerden ötürü x470e kaydım b450 aklımda yoktu zaten ileriyi düşünüyorum çünkü incelememe aldığım asrock fatal1ty x370 gaming x modeli vardı 8+4 devasa Bi dizilime sahip anakart ısınmıyor resmen genel zip sıkıştırma video işleme render cinebench ve oyun testleri de gayet güzel tasarım olarak bana çok yakın mosfetleri soğutan bloğun üzerinde ryzen işlemesi var bu beni çok çekti kendine mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/vcqu-9Ejf60

    Seçimimi yaparken bu videodan yararlandım. Benim seçimime büyük katkısı oldu. Yanlış bilmiyorsam K4 ile X çok benzer anakartlar. K4 e ufak değişiklikler yapıp adını X ile değiştirmişler. Videoda K4 ve X birçok anakartla beraber VRM i kalitesiz diye kestirilip atılıyor. Bazı anakartlarda baktığınızda 8 faz gözükür ama aslında o 4 tür görünenle aslı uymayabiliyor mesela. Zaten asrockta K4 seviyesi giriş seviyenin bir tık üstü sayılır. Benim şuan z170 gaming k4 anakartım var ona göre söylüyorum. Anakartımdan memnunum orası ayrı. Bu arada vrm lerin sayısı dışında gücü de önem taşıyor. Strix x370-f te 60 amp lik fazlar var. Sizin dediğiniz kartın 40 lık olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 3 Aralık 2018; 4:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    45 amper evet bu konuda haklısınız gönderdiğiniz linki inceleyeceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    https://www.gamersnexus.net/guides/3131-the-best-amd-ryzen-motherboards-for-overclocking-x370-b350



    Video izlemeye üşeniyorsanız aynısının yazıda özetlenmiş hali. Ama videoda daha detaylı anlatıyor. Mesela x370-f hem yazılı hem videolu olarak bu rehberde vcore için 6 fazı olduğu geçiyor. Ama internette düz googlelayarak baksanız 8 faz olarak geçiyor her yerde. Hatta ilk mesajımda ben de 8 faz demişim. Faz sayısı konusunda anakart üreticileri görselde çakallıklar yaparak kandırabiliyorlar. Tek işi içerik üretip incelemek olan pek de bilgisi olmayan kişilerdense benim gösterdiğim videodaki adam gibi extreme overclocker bir elemanın yorumunu ben daha çok ciddiye alırım bu konularda. Ha belki yanlışlıkla 6 yazmıştır ve söylemiştir (biraz zor geliyor bu ihtimal) orasını bilmiyorum ama 6ymış 8miş pek ona bakmıyorum. Adamın en güçlü vrm li am4 anakartlardan biri demesi ve önermiş olması benim için yeterli. Zaten 6 olsa da 60 amperlik fazları olmasıyla öne çıkıyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 3 Aralık 2018; 8:39:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle mağaza görselleri ile deperlendirmemek lazım işin ehli bireylerin yorumları ve deneyimleri elbette önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.