Şimdi Ara

Sıcak su giriş vanası hangi tarafta?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Danfoss termostatik vanayı aldım. Bugün kaynımla bu ürünü satan mühendisin anlattığı gibi taktık ama tek kafama takılan peteğin sağındaki hep giriş oluyor dimi? Bende ikiside altta mobil sistem pex boru. Fotolarda gösterdim genelde sağdaki olur ama sen yinede işlemlere başlamadan önce kapat bekle geri aç takip et hangi boru daha önce ısınırsa orası giriş olur dedi kafamı karıştırdı bizde bunu yapmadan taktık hepsini. 2 saat emek boşa mı gitti? Soldaki olma ihtimali varmı acaba??



  • Kimse yardım etmiyor....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sagiroda

    Kimse yardım etmiyor....

    sağ sol farketmez üst taraf giriş olur
    giriş alt ise bağlantı yanlıştır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 6 Aralık 2018; 23:02:32 >
  • İkisi de alt bağlantı ise sizin durumunuzda en iyisi kombiyi kapatıp soğumasını bekleyip sonra açıp ilk ısınan tarafın neresi olduğuna bakmak,çok zor bişey değil. Bunun dışında giriş tarafı her zaman çıkış tarafına göre daha sıcak olur(tabi petek çok küçük değilse). Pratik olarak ise kombiye daha yakın kısım giriş seçilir, oradan da anlayabilirsin, yani peteğe göre kombi sağda ise sağ giriş, peteğe göre kombi solda ise sol giriş tercih eder ustalar, ama bu bir kural değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 7 Aralık 2018; 17:20:36 >
  • Benim petekte ikiside alt tarafta üstte bişey yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sagiroda -- 9 Aralık 2018; 16:34:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kir-pi

    İkisi de alt bağlantı ise sizin durumunuzda en iyisi kombiyi kapatıp soğumasını bekleyip sonra açıp ilk ısınan tarafın neresi olduğuna bakmak,çok zor bişey değil. Bunun dışında giriş tarafı her zaman çıkış tarafına göre daha sıcak olur(tabi petek çok küçük değilse). Pratik olarak ise kombiye daha yakın kısım giriş seçilir, oradan da anlayabilirsin, yani peteğe göre kombi sağda ise sağ giriş, peteğe göre kombi solda ise sol giriş tercih eder ustalar, ama bu bir kural değildir.
    Peki ya ters tarafa taktıysak tüm peteklerde bunun sonucu ne olur?@kir-pi
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    TRV lerin doğru calismasi için akış yönüne uygun takılması gerektiğine dair birşeyler okumuştum, hatta o yazıda ters takılırsa bozulabilecegi yazıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sagiroda

    Benim petekte ikiside alt tarafta üstte bişey yok
    bu tesisatçılar bu kadar alçak

    Radyatöre sıcak su giriş bağlantısı radyatörün üstünden yapılmalıdır. Alttan bağlantıda radyatöre giren tesisat suyunun bir kısmı radyatörün içinde yayılamadan dönüş vanasından çıkar. Alttan bağlantı şeklinde radyatörün verimi; radyatörün tipi, yüksekliği ve boyu arasındaki orana bağlı olarak % 10-20 arasında düşer. (alıntı, mmo.org.tr)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 9 Aralık 2018; 18:55:1 >
  • 2 senelik bina burası, mobil sistem yapmışlar pex boru ile. Termostatik vanayı aldığım kişi merkezi sistem olmadığı için çıkışa bile taksam bi sorun olmaz öyle kalsın dedi..
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Vanaları aldığım kişiyi aradım merkezi sistem olmadığı için çıkışa bile taktıysan bi sorun olmaz dedi. Mühendis kendisi bilgili birisi malzemeleri netten de satıyor bilimdik sitelerde de kendi sayfasında da, inşallah dediği gibidir. Buraya kimse yazıp yardımcı olmuyor zaten bikaç kişi hariç. Size de teşekkür ederim ilginiz için..
  • Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    https://kas.com.tr/termostatik-vanalar-icin-montaj-ve-kullanim-talimati/

    Burada yön önemli denmiş. ama bunlar her türlü kullanım şartı düşünülerek hazırlanıyor, kombide sizin dediğiniz gibi farketmeyebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.